- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
félisten
válasz bugizozi #16735 üzenetére
nyilván az már most is konfigurálva van, hogy többen elérhetik az adott állományt és az is, hogy kinek van módosításhoz joga és kinek nincs, ergo a Változások követése opcióval egyszerűen kivitelezhető, amit írtál, mert a módosított cellák meg lesznek jelölve, megjegyzés lesz automatikusan hozzárendelve, amiben pontosan láthatod majd, hogy ki, mikor mit és mire módosított. [link]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Attas
aktív tag
válasz bugizozi #15038 üzenetére
Szia.. Már csak egyetlen kérés. és kész a projekt. Egy olyan MsgBox kellene ami Programozható IGEN és NEM gombokat tartalmaz. Az IGEN egy makrót indítson, a nem pedig csak kilép az MsgBox-ból
Köszönöm előre is.
"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
Attas
aktív tag
válasz bugizozi #15035 üzenetére
Hibátlan. Beleszerettem a makrókba. Köszönet...
Egy felemrült kérdés.
Ebbe be lehet tenni valami hasonlót?If Range("B1").Value = "GEN2" or "GEN1" or "GEN4" Then
x
ElseIf Range("B1").Value = "GEN3" or "GEN5" Then
y
[ Szerkesztve ]
"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
Attas
aktív tag
válasz bugizozi #15031 üzenetére
Nos még egy ha nem vagytok túl nagyravágyó.
Olyat szeretnék hogy egy makró futtatáskor lekérdez egy cella tartalmat és ha abban mondjuk az szerepel hogy "GEN2" van akkor egy x nevű makró fut le, ha "GEN3" akkor y nevű makró. Minden köszönetem a tied. Megszereztem az "Az excel függvényei A-tól Z-ig, és az "Excel programozása" című könyveket, és bár sok mindenben találtam segítséget, tanár nélkül ezek csak könyvek...:
Köszönöm a segítségetui. ööö még olyankellene, hogy szintén makróban meg lehet azt adni, hogy egy adathalmazt megvizsgál és a leggyakrabban előforduló értéket beleír egy cellába? KB 350 adatról van szó.
Ezt képlettel simán megoldom, de makróba jobb lenne[ Szerkesztve ]
-
Attas
aktív tag
válasz bugizozi #15028 üzenetére
Közben egy megfogalmazódott.
Egy olyan makrót hogy tudok létrehozni ami lefuttat több makrót? Konkrétabban van úgy 15 db makróm amit egy makró lefuttatásával le szeretnék futtatni. Nevezzük Őket 1, 2 ,3..stb
Köszönöm előre is a helpet."Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
-
félisten
válasz bugizozi #14360 üzenetére
Igen, ezért kéretik leírni, hogy milyen verziójú az Excel...
Excel 2003 - Definiált név módosítása vagy törléseMindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz bugizozi #14350 üzenetére
Az egyik (szvsz legegyszerűbb) kivitelezése ez.
1. Névvel ellátott tartományokkal kell dolgozni. Itt a példában 3 tartomány van és lett elnevezve, C oszlopban a különböző autótípusok vannak felsorolva (C2-től), D oszlopban csak a Fiat típusok (D2-től), E oszlopban csak az Opel típusok (E2-től). Ha egy új autótípust vennél fel, akkor azt a D4-be kellene írni és F oszlopba, F2-től kellene felsorolni a csak az adott gyártó típusait és F2-től valameddig el kell nevezned a tartományt. Az egészben az a "trükk" (ami leegyszerűsíti az egész feladatot), hogy a különböző autótípusok nevei (Fiat, Opel), azok egyezzenek meg a tartománynevekkel, amit típusonként megadsz. Mindez jól látszik a linkelt képen.
2. Ha az 1 pont rendben van, akkor már egyszerű a dolog
# A2 érvényesítés és forrás
# B2 érvényesítés és forráspero19910606
Valami ilyesmire gondolsz?[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
lacid90
csendes tag
válasz bugizozi #14267 üzenetére
Köszi erre gondoltam.
Felmerült még egy probléma. A kérdéses cella tizedesjegy nélküli pénznemre van formázva de ha beleírok egy tizedesjegyű számot pl:1.1 (tizedes ponttal) akkor 40909 Ft lesz, az általánosra formázott meg 01.jan. Ezt hogy lehet kiküszöbölni?[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
válasz bugizozi #14117 üzenetére
Alakul, de ez nem hagy szóközt, hanem mindent egybefűz és utána nem lehet javítani.
Bele javíthatok egy képlet által összefűzött szövegbe vagy akkor elveszik a képlet?Város, utca cím, kell összefűzni. Van 50 sor ezekben két oszlopban a város és a cím , a város cím menne egy cellába bele külön mindegyiknél.
F.K.T.
-
föccer
nagyúr
válasz bugizozi #14040 üzenetére
Zsír, köszi
Ideje lenne találnom egy jó kis listát az WBA objektumokról.
üdv, föccerÉpítésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Kelvin
őstag
-
Delila_1
veterán
-
poffsoft
veterán
válasz bugizozi #12749 üzenetére
Másképpen : hogyan lehet olyan sub-ot létrehozni, ami az argumentumában megadott változót külön értékadás nélkül ( i%=Inc(i%) ) tudja megváltoztatni úgy, hogy a szülő kódban, a sub visszatérése után is megmaradjon az új érték.
Lehet, keresnem kellene valami irodalmat a vba alapjairól
[ Szerkesztve ]
-
poffsoft
veterán
-
poffsoft
veterán
válasz bugizozi #12736 üzenetére
Ennek örülök
Közben meglett a hiba: a cells().addcomment előtt, ha van már comment a cellában, törölni kell a cells().comment.delete- vel.
Csak nem tudtam értelmezni a hibaüzenetet (valami "object (_Global) failed" volt)...Viszont kommenttel kapcsolatosan újabb kérdés: hogyan tudom a comment szövegdobozát átméreteztetni vele úgy, hogy a teljes tartalom látszódjék benne? Az A1 cella commentjéhez ugyanis pár sort még hozzáfűzök, azt írom a B1-be, de az új sorok nem látszanak, mert kicsi marad az ablak magassága?
p.s.: amúgy valamiért a te rövidített kódodat nem fogadja el, nekem így működik (persze lehet, itt meg az volt a baj, ha a scope1.comment volt üres (IsNothing)?):
Set scope1 = Sheets("Sim training").Cells(MyMonthAr(MyMonth) + MyRow, 4 + MyCol)
Set scope2 = Cells(cr1, cc1)
sText = scope1.Comment.Text & vbLf & Text1 & vbLf & Text2 & vbLf & Text3
If Not IsNothing(scope2.Comment) Then scope2.Comment.Delete
scope2.AddComment sText[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
-
Delila_1
veterán
válasz bugizozi #12268 üzenetére
Köszi. Ha nem hozzák rendbe a saját PH-s feltöltést, legközelebb ezzel próbálkozom.
Most azt írja, hogy "A képfeltöltés átmenetileg nem elérhető, a hiba javításáig kérjük türelmeteket!"
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz bugizozi #12178 üzenetére
Egyszerűbb lett volna így:
Sub összead()
Dim oszlop As Integer, összeg As Single
For oszlop = 3 To 149 Step 3
összeg = összeg + Cells(47, oszlop)
Next
Cells(47, 150) = összeg
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
félisten
válasz bugizozi #12105 üzenetére
Pontosan nem tudom miért van szükséged ciklusra (ami automatikusan makró-t jelent), de a SZÁM függvénnyel megvizsgálható, hogy egy adott cella számot avagy nem azt tartalmaz.
=SZÁM(A1) - IGAZ értéket ad vissza, ha a vizsgált cellában szám található, minden más esetben HAMIS értékkel tér vissza.
-
Gerisz
addikt
válasz bugizozi #12059 üzenetére
Nem akarom látni, mert kicsi a táblázat.
De a lényeg, hogy beállítom a cella szélességet és azt a szélességét tartsa is meg akkor ha az alatta lévő cellának is állítom a szélességet ugyan abban az oszlopban.
Az egyik cellában szöveg van, cella egyesítéssel átfed 5 cellát.
Ez az 5 cella alatta már mind különböző mérettel kellene, hogy rendelkezzen.
(hogy még jobb legyen, de így van)
Az ezek alatt lévőknek is különböző méretűnek kellene lenniük (és a legfontosabb) azért mert rá kell férniük egy lapra. Ki fogom nyomtatni.Lehet egyáltalán ilyet?
[ Szerkesztve ]
-
Zomb€€
őstag
válasz bugizozi #11941 üzenetére
Ezzel az a gondom, hogy hiába rejti el, attól még nem a pozitív ágon folytatja, csak nem jelenik meg.
Amúgy már szétgugliztam az agyam, de mindenhol csak a DisplayAlerts = False-ra bukkantamHopp, idő közben ki is találtam a megoldást:
Meghívom a körleveles Wordöt DA = False értékkel, majd a wordben behúzom az adatbázist. Yee[ Szerkesztve ]
"Egyszer fent...egyszer fent!"
-
Delila_1
veterán
válasz bugizozi #11874 üzenetére
Ez egy függvény, aminek a neve akármi.
Kitöltöd a K:L oszlopot, az A2-be beírod a függvényt:=akármi(B2:G2), és adja az eredményt.
Ugyanúgy másolhatod, mint a többi függvényt.
Szerk.: adj neki normálisabb nevet. Két helyen kell átírnod.
[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz bugizozi #11868 üzenetére
Sok rövidítéshez.
A K oszlopban legyenek a rövidítések, az L-ben a hozzájuk tartozó számok, nullától felfelé.
A nullához a "Nincs rövidítés a sorban" szöveg – vagy valami elfogadhatóbb – tartozzon a K oszlopban.Function akármi(ter As Range)
Dim b As Integer, CV
b = 0
For Each CV In ter
If CV > "" Then
If Application.WorksheetFunction.VLookup(CV, Columns("K:L"), 2, 0) > b Then
b = Application.WorksheetFunction.VLookup(CV, Columns("K:L"), 2, 0)
End If
End If
Next
akármi = Range("K" & Application.WorksheetFunction.Match(b, Columns("L:L"), 0))
End FunctionProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz bugizozi #11863 üzenetére
A hosszú képlet végén a "Nincs adat" helyére írj nullát, az FKERES tartományát bővítsd ki egy sorral, ahol a K oszlopba nullát írsz, az L-be jön a Nincs adat szöveg.
-
bugizozi
őstag
válasz bugizozi #11858 üzenetére
Úgy gondoltam elkezdeni, hogy felveszem egy tömbbe a rövidítéseket, így lesz mindegyiknek egy sorszáma
ReDim rov(0 To 9) As String
rov(0) = "TK"
rov(1) = "TKA"
rov(2) = "GyK"
rov(3) = "AK"
rov(4) = "TKI"És ezután a sorban meg kellene vizsgálni, hogy milyen rövidítések vannak, milyen szám tartozik hozzájuk és megnézni, hogy melyik a legnagyobb számú, kvázi mint egy maximum keresés..
Ez így járható út? Ha igen, akkor ebben a maximumos dologban tudna valaki segíteni?Nagyon alap programozásnak tűnik, de valamiért nem megy
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz bugizozi #11858 üzenetére
Én azt a tartományt amiben a rövidítések vannak (vízszintes sorokban) Másolás>Irányított beillesztés >Transzponálás segítségével függőleges oszlopokká alakítanám és így rendezném A-Z-ig (természetesen nem az eredeti helyén)
Így minden oszlop tetején ott lenne az a rövidítés ami a hozzá tartozó sor elejére kell.
Ha akarod csinálhatod kézzel is, de a tartomány határainak ismeretében makrósítani is lehet a módszert.
-
atillaahun
veterán
válasz bugizozi #11799 üzenetére
A csatolásokat sajnos még mindig nem tudom kiválasztani.
(#11801) bugizozi
Ez jónak tűnt így elsőre, ki is vettem a pipát belőle, mentés, bezárás, megnyitás, és megkérdezte.
Szóval szerintem ez nem csatolás lesz. Vagy nemtudom. De az biztos.
Mondjuk az zavar még ezeket a frissítési beállításokat sem találom, mert mikor létrehoztam a webes lekérdezést egyszer megkérdezte hogy s mint akarom, de most utólag már fogalmam sincs hogy kéne módosítani.(#11798) Fire/SOUL/CD
Azért köszi. Végülis nem akkora gáz. Inkább még valami számkinyerős képletet szeretnék.[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz bugizozi #11799 üzenetére
Szürke a csatolások, nem tudom kiválasztani, lehet akkor hogy a webes lekérdezés nem minősül annak.
Arra tudtok még valami egyszerű képletet, hogy vegyes tartalmú cellából csak a számokat írassam ki? Az a baj mindig máshol vannak ezért a jobb/bal/közép nem jó, viszont a súgó meg valami eszetlen bonyolult képletet mutatott nekem, ami nem is működik.
-
atillaahun
veterán
válasz bugizozi #11756 üzenetére
De persze, azt már meg is csináltam hogy rákattintani sem enged.
Csak azért szeretném webről elérhetővé tenni, hogy ott tudjam még javítgatni-frissítgetni, és ne kelljen belőle mindig új verziót küldeni az illetékeseknek. Meg az sem lenne baj, ha sima böngészővel lehetne használni, és nem kéne hozzá Office, mint ahogy pl. GoogleDocs-ba is meg van oldva.
Bár lehet akkor eljátszok még azzal, csak elsőre elég fapadosnak tűnt.(#11757) perfag
Tekintve, hogy nem vagyok programozó nem hiszem, hogy különösebben komoly vagy értékes programot hoztam volna össze, csak nem szeretném viszont látni olyanoktól akinek nem adtam oda, vagy hogy bárki a sajátjaként mutassa be.
A képlet védelem mint írtam már összejött, csak jó lenne még valami olyan felület, ahol átlag ismeretekkel rendelkező felhasználók nem tudják letölteni, csak használni.[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz bugizozi #11754 üzenetére
Köszi szépen, így (úgy) tényleg egyszerű volt.
Olyan megoldásról tudtok még esetleg, hogy az elkészített Excel programomat kitegyem netre, és azzal bárki tudjon számolni (a megfelelő értékeket megadva), de letölteni, vagy a képleteket megnézni ne tudja?
GoogleDocs-ra felraktam már, csak ott annyira elcseszetten jeleníteni meg, szerintem annak még nem nagyon használható ez a része.
[ Szerkesztve ]
-
ArchElf
addikt
válasz bugizozi #11347 üzenetére
Nem lehet, hogy van valamelyik táblában van makró és az egyik gépen erősre van állítva a biztonság? Linkelés rendben van (relatívvagy abszolut elérési útvonal van használva)? Könyvtár mappelés van?
AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
Delila_1
veterán
válasz bugizozi #11341 üzenetére
Eszközök - Beállítások - Számolás lap.
Itt a "Számolás" csoportban az "Automatikus", és a "Munkafüzet-beállítások" csoportban a "Külső hivatkozásokat felfrissít" legyen bejelölve.
-
varsam
őstag
válasz bugizozi #11045 üzenetére
Pl ha a dátumok az A1-től kezdődnek, akkor egy külön oszlopba berírod, hogy =hónap(A1) Ezzel megkapod a hónap számát. Ez után egy külön lapon 1-től 12ig egymás alá leírod a hónapszámokat, majd szumhatöbb függvénnyel összeadod a hozzájuk tartozó értékeket.
szumhatöbbnek pedig összegtartomány a számok oszolpa, kritériumtartomány a hónapszámok oszlopa, kritérium pedig az adott hónapszám az új lapon.
Delila_1 és Fire/SOUL/CD
Az a baj, hogy van olyan hely, ahol egymás alatt 3 sor egyesítve van, hogy jobban látsszon nyomtatásban, viszont van ahol kell mind a 3 sor, mert egymásból számolnak.[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz bugizozi #10663 üzenetére
A C1 képlete legyen
=HA(HIBÁS(FKERES($A$2;B:B;1;0));HOL.VAN($A$2;B:B;1)+1;HOL.VAN($A$2;B:B;0))
(ezt írhatod a háttér színével, hogy ne zavarjon), a feltételes formázásé pedig =SOR()=C$1
[ Szerkesztve ]
-
-
föccer
nagyúr
válasz bugizozi #9849 üzenetére
Sajnos nem ilyen egyszerű a dolog. Ki kell nyomtatni (még ha részben is) az anyagot. A táblázatot már elküldtem. Most már a kinyomtatott adatlapokat kell egy jelentés mellékleteként elküldenem, így a nyomtatásra mindenképpen szükségem van.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Horgász topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Elektromos autók - motorok
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ukrajnai háború
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...