Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
beencee
őstag
Elvileg alapértelmezetten a Program Files\Meedio-ban van a meedio rendszer. Ha megnézed a Start Menu-ből is oda mutat a link. (Oda kell, hogy mutasson, de próbáld meg futtatni, először be kell jönnie a beállítás varázslónak, utána pedig a meedio alaprendszer. És utána éehet öltöztetni a pluginokkal.
-
Magnat
veterán
Már letöltöttem, csak a telepítő volt francia ... bár elég összetett, gyökérbe csinált egy Config Medio dir-t (amiben vagy 10 alkönyvtár van), amiben 1.41-es medio van és a program filesben lett egy Pack Meedio V5 meg egy Meedio dir is ... nem igazán vágom, mi micsoda ...
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
beencee
őstag
-
Magnat
veterán
Hi, tudsz ajánlani olyan progit, ami tudja tuner kártyáról az időzített felvételt, a time shiftet, és 2 tunerrel a pipet? Jah és vki (talán éppen te) említettem, h a port.hu-ról a műsort is letöltögeti, ez hogy műxik, esetleg az időzítést végző progiba lehet importálni és ebből a listából programpozni a felvételt?
-
Cunka
csendes tag
Hát megnézem Nvidia-n, Ati-n, Xcard-on.
Az Xcard tv kimenete azért nekem még mindig jobb. -
Cunka
csendes tag
És mivel próbáltad?
Xcard-al? -
beencee
őstag
... és a meedio dicséretes továbbélése (lekopogva ezt ) mellett most próbáltam ki egy új HTPC front-endet, a TVedia-t (legalább is nekem új volt, bár a telejesen átdolgozott 4.0 verzió július 14.-én jött ki) és teljesen lenyűgözött
Ajánlom mindenkinek kipróbálásra a TVedia-t [link] -
beencee
őstag
Mivel kicsit ül a topik... Ahogy azt várni lehetett, az évek során a meedio köré szerveződött közösség nem hagyja meghalni a terméket (a Yahoo! GoTV picit nyögvenyelősen halad...), tehát túlélő site-ok:
MeediOS honlap: [link]
Francia közösség lapja: [link] innen letölthetőek a próbaverziók is, ami az eredeti honlapról már nem megy,
illetve azért a fórum még itt is él: [link] -
Buddhha
tag
válasz Komplikato #585 üzenetére
Hali!
Amennyire én tudom/sejtem az álló optikai meghajtók hasonló elven rögzítik a cd/dvd-t mint a discmanek. Ha úgymond fekvő style-u meghajtót állítasz bele, nem biztos, hogy sokáig fogja bírni... Szerintem...----O---- Infrablútut van-e benne??? ----O---- I'm hard as a rock, and wise as a mountain!
-
Komplikato
veterán
Mekkora eséllyel tudok átalakítani egy Slim Towert fekvőre?
(Igazából jobban tetszik állóban, de félek az optikai meghajtó függőleges beépítésétől.)
Ha nem arra tervezték, akkor behorpadhat, ha ráteszek egy kis CRT-t vagy TFT-t a gépre ... gondolom. Meg a Design eleve feltételezi, hogy álló.
Arra gondoltam, szerzek egy ModeCom Slim házat, egy Gaia-t, az LCD-s verziót. Aztán ki kéne tépni a beépített LCD-t, berakni helyette másikat a többször linkelt távírányítós oldalról, meg egy infra érzékelőt/IrDA-t."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
A traktorbelsős megoldás mennyire vált be? Nincsen erősen gumiszaga a gépnek működés közben? Nem kezd el hosszútávon porladni a gumi?
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Magnat
veterán
Sziasztok, gondolkodom egy ilyen gép építésén, milyen videokarcsit ajánlotok, ha 852x480 felbontású plazmát akarnék vele meghajtani?
-
beencee
őstag
válasz Komplikato #574 üzenetére
Ahogy mondtam, adataimnál a konfigjaim: (HTPC: ASRock 775Twins-HDTV, Celeron D346, 2x256MB Samsung DDR2, Hitachi DK23EA-30 HDD, Samsung SN-324 combo, Leadtek WinFast TV2000 Expert, SB Live! 7.1, Sony SLV-733 ház, Microsoft Remote Keyboard MCE, XP MCE, Meedio front-end)
Egy régebbi képem van most [link], ez még a próbálgatás időszaka volt, végül pont a tükörképe lett a kialakítás, tehát a táp balra került a laptól, elé a HDD, stb. Került még bele a TV kari, meg egy SB Live! 7.1, a régi kazettakiadó részben a noti combo, a kijelzőbe pedig egy Cseh Robi (tavir.hu) féle kijelző.
A ModeCom házakról abszolút nincs infom, passz, függőlegesen beszerelt optikai meghajtót me csak régebben használtam néhány szervernél, de az persze még csak csak CD olvasó volt, nem hiszem, hogy egy DVD író nagyon rajongana ezért... -
Komplikato
veterán
Twin775 ... Melyik? Csak mert van pár ilyen nevű. Engem az Xpress200-as érdekel, abból is a rev2.0.
Szerk.: Nem szóltam, most látom DDR2 van benne. Francba. Akkor meg kell várnom az RS600-at.
A képeket (sokakkal egyetemben) meg szívesen várom
És mi a véleményed a ModeCom Slim házakról? Nem túl gagyik?
Persze jobban repesnék egy 30-50.000-es csiszolt alu háznak, de nem nyertem a lottón ... még. ;)
Meg nem tudom mennyire gázos a függőlegesen szerelt optikai meghajtó?
[Szerkesztve]"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
beencee
őstag
válasz Komplikato #572 üzenetére
Már többször ígértem, hogy csinálok képeket, előbb-utóbb meglesz az is
A szellősebb hely nálam ebben az esetben egy 9cm magas Sony video háza, amibe a HTPC-m van beépítve (lásd adataim).
Ebben nálam is egy Twin775 megy, nálam erre a feladatra (persze a hangját leszámítva) tökéletesen elég, megy rendesen, bajom nem volt vele (idáig). Dual channel-t tényleg nem tud, de nálam itt ez nem is hiányzik, így is bőven túlméretezett. Persze ha valaki ''klasszikus'' gépként akarja használni, valami komolyabb processzorral, úgy más lehet a helyzet. -
Komplikato
veterán
Hűűű, köszi szépen. Mondjuk érdekelne a vinyó felfüggesztése ... a belinkelt házakban van amúgy 2,5''-os beépítő keret is, de így gondolom valami nagyobb és szellősebb helyre függesztetetd fel.
Nos, még nincs eltervezve semmi. Ha lesz pénzem valami jó cuccra, akkor az én (sajnos nem DFI szintű) GigaBytos RS482-öm megy a gépbe, én meg veszek valami Conroe képes lapot vagy AM2-est RS6xx chipsettel
Ha nem lesz pénzem, akkor valami gagyi lapot (AsRock Twin775 r2.0?) teszek bele, bár azt pletykálta valai, hogy nem tud dual DDR-t, amin csodáloznék ..."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
beencee
őstag
válasz Komplikato #569 üzenetére
Ezek a szempontok nekem is nagyon bejönnek
Amiben vannak tapasztalataim, ötleteim:
1. Rezgéscsillapításra én olyan speciális gumialátétetket használtam, amelyeket nagy választékban (méret, forma, stb.) lehet kapni gumitömítéseket, profilokat alátéteket forgalmazó boltban.
2. A táp alá (helyesebben a táp és a gépház közé) használt traktorbelsőből vágtam ki megfelelő profilt.
3. A htpc-mben a 2,5'' noti vinyó ''patikai gumigyűrű''kre van felfüggesztve (bármelyik patikában kapsz ilyet, ha szépen nézel a patikusnénire), ez egy világosbarna nyersgumi cucc...
4. Ha alaplapi ATI és AMD és mATX, akkor az egyik legjobb szerintem a DFI RS482 Infinity, tts kollega tud ebben segíteni... -
Komplikato
veterán
Kéne szaktanácsadás nekem is.
Erősen gondolkodom egy is gép összerakásán.
Elsődleges szempontok: Kicsi méret, Halk gép, mindezek ellenére maximális bővíthetőség ... ja és persze a külcsin.
Első lépésben integrált VGA-val lenne a kicsike, amit késöbb bővítenék, aktuális középategória alja (ólcsó) kártyára, mint amilyen most a GF7600GS vagy az X1600Pro.
Természetesen passzív hűtésűre, mint a GigaByte Silent Pipe II sorozata ...
(HDTV/HDMI csati nem lenne hátrány, ha nem is hasznlom ki, azért sokat számíthat késöbb eladás esetén.)
Szóval jelenleg valami ATI Xpress vagy NForce 6100/6150 integrált lapra gondoltam, bár hűtés miatt az ATI esélyesebb. (Meg valószínüleg AMD vonal, de ez már nem biztos, majd meglátjuk az árakat ősszel.)
A bővíthetőség/hűtés miatt kiestek a MiniITX és Barebon gépek, meg nem utolsó sorban az áru miatt is. A MiniATX és MicroATX házak meg túl nagyok nekem. Ez okból kinéztem pár pofás Slim házat.
[link]
Ezek nem drágák, és a fekete - ezüst változatok elég pofásak is, nem mellékesen teljes kártyákat is be lehet pakolni. A hátulütőjük a mATX tápok (elég ritkán kapni nagyobbakat), meg a 2x60mm-es hűtés.
Kéne pár tanács, meg infó ...
1. Mennyire gázos a függöleges beépítés optikai meghajtónál, pláne ha rendesen lesz használva (DVD, játé, stb.) ... mennyire gázos esetleg író esetén? (Ha már 8 rugó egy DVD író, ugye.)
2. Mivel lehet a rezonanciát nem túl drágán csökenteni? Láttam Revoltec lapokat tápegység és házhűtő alá, valami hasonló egyébb megoldás??? (Műanyag vagy szövet?)
3. Mivel lehet ólcsón a HDD és ne adj isten az optikai meghajtó rezonanciáját csökkenteni?
4. Elég lenne e hűtésnek két nagyon halk 60-as házhűtő passzív VGA-t feltételezve?
5. Hol kapni és milyen márkából érdemes venni mATX tápokat? (300, 350, 380W?)"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
beencee
őstag
válasz Komplikato #567 üzenetére
A ''3db RCA csatis megoldás'' a komponens csatlakozás. (Nem keverendő össze kompozit csatlakozással )
-
Komplikato
veterán
válasz #18538752 #566 üzenetére
Én most kötöttem össze a tesom ősi gépét (Tualatin Celeron 1000, 128MB, 20GB) egy GF2MX-en át egy 27''-os Samsungra. Na most az sokkal gagyibb mint egy 6150-es, és a sima D-Sub-on át is szép képet ad 1360x768-ban. Én mondjuk DVI-t használnék, vagy HDMI-t, ezek hiányában meg ha van az alaplaphoz ''HDTV'' Composit kivezetls (az a 3db RCA csatis megoldás), akkor azt használnám.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
törölt tag
Valaki próbált már esetleg egy Nvidia 6150-es vidkarit egy 26''-32'' LCDTV-re kötni?
A képminőségre volnák kíváncsi a nagy képméret miatt. Most nem külön vidkarikhoz hasonlítva ha nem csak úgy álltalánosságban. Mondjuk netezés közben a betűk jól látszódnak-e, nem homályos esetleg a kép? Egy 17''-19'' monitoron ok, de itt a nagyobb képméret miatt volnák kíváncsi. -
j.bravo
addikt
Jó dolog a barkácsolás, csak ha még nem csináltál semmi elektronika barkács dolgot, akkor nem árt ha van valaki aki segítő kezet tud nyújtani, ha kell. A fentebb linkelt topik jó ötlet egyébként, illetve a ''házi erősítő építése'' topikban is van pl. kifejezetten egyszerű, egy IC-n kívül csak pár alkatrészből álló, de a vájtfülűek szerint is hallgatható (azaz a köznapi ember számára legalábbis hifi szintű) hangú erősítő. Mondjuk ha nem nagyon vagy vájtfülű, akkor az aktív hangszóróval olcsóbban kijössz. (Illetve azok között is akadnak méregdrágák/marha jók és kevésbé méregdrágák és elég jók is, a fent általam linkelteknél jobbak is).
Ha van már otthon jó hangú hangszóró, akkor mondjuk vétek lenne hagyni parlagon heverni, érdemes egy erőlködőt építeni vagy keríteni hozzá. Ha nem kell 5.1, hanem a sima sztereó elég, akkor használtan pl. a 80-as évekből való erősítőket meglepően olcsón ki lehet fogni, és akadnak köztük kisméretűek és nagyon jó hangúak is (pl. a jó öreg magyar Orion, vagy a lengyel Unitra vonalon). A megfelelő topikban (Hifi általánosságban) olvasgass, illetve kérdezz bátran!Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
j.bravo
addikt
Ha már van otthon hangszóró amit kinéztél (valahogy azt vettem ki h régi hifidből van ilyen?), akkor meg lehet oldani hogy beleintegrálod az erősítőt a házba, de nem javasolnám hogy a PC tápjára kösd; inkább keress helyet az erősítő tápjának is a házban (a 230V-os kábelnek fúrsz egy lyukat vagy egy kártyahelyen bevezeted hátul).
Másik megoldás hogy jobb/szebb aktív hangszóró szetett veszel, pl. ilyesmit:
[link]
[link]
[link]
[link]
Ezeknek a tápja általában olyasmi (pofára) mint egy telefontöltő, amit a konnektorba dugsz; a többi elektronika benne van a mélysugárzó dobozában.
Az első két Creative-val van tapasztalatom, nem mondom hogy hifi, de az árához képest marha jól szól (nem ''elborult szemellenzős hifista'', de már igényes ember számára is alkalmas zenehallgatásra. Filmnézésre pláne.)Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
-
BOROS_
csendes tag
Hmmm. Mivel nem vagyok egy elektronikai penge, csak lelkes amatőr, ezért sikerülhetett ilyen zavarosra. Tehát a ''sima asztali hangszóró'' alatt azokat az 1-2e Ft-os hangszóró párokat értem amiket közvetlenül a hangkártyára csatlakoztatunk. (Speaker)
Ezek a hangszóró párok általában egy trafón keresztül 9-12 Volt váltóáramot kapnak. Az elektronika az nem más mint a hangszóró párban található nyomtatott áramkör. Nem ennyire amatőr emberek mint én, asszem végfoknak is nevezik.
Na ennyit az értelmezésről. A lényeg az, hogy nem akarok a hangfalaim és a számítógép közé erősítőt, ezt szeretném valahogy megoldani. Két kis hangfalat szeretnék így a gépre kötni, azt is csak azért, hogy a TV kikapcsolása után is lehessen zenét halgani a gépen. -
beencee
őstag
Ez enyhén szólva zavarosra sikerült... Mi az a ''sima asztali hangszóró elektronika'', illetve az ''egyenáramról működő asztali hangszóró'', mit értesz ezek alatt?
A normál felállás HTPC esetén a HTPC egy ugyanolyan forrás az erősítőhöz, mint egy CD, vagy DVD játszó, MD, vagy hagyományos magnó, lemezjátszó, vagy bármi, tehát ha a hangátvitelt nézzük, akkor a lánc (kábelek nélkül): HTPC --> erősítő --> hangsugárzók. -
BOROS_
csendes tag
Üdv. Szeretnék hangfalat csatlakoztatni a HTPC-m hez. Úgy gondoltam, hogy beleintegrálok a házba egy sima asztali hangszóró elektronikát, és arra kötöm a hangfalakat. Az áramot az alaplapról adnám az elektronikának.. Az lenne a kérdésem, hogy létezik e egyenáramról működő asztali hangszóró?
-
X@b3e
addikt
-
canniball
nagyúr
''...meg egy tuner is, HW-s, és ha van, akkr olyan, amin 2 vevőegység van a pip miatt.''
Hauppauge PVR-500 [link]. De ha ''költséghatékony megoldást'' keresel lehet jobban járnál két egytuneres kártyával (gondolom úgy sem akarsz egyszerre két adást rögzíteni).https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
TESCO-Zsömle
félisten
Valaki tudja, hogy hol tudnék venni Zalman HD160-as HTPC házat, táp, alaplap, meg ilyesmik nélkül?? (Szóval üresen)
Esetleg egy helyet pesten, ahol meg is lehetne nézni??Sub-Dungeoneer lvl -57
-
X@b3e
addikt
Meglett a házikóm is (TT Mozart)
Most kén még vmi VGA, vmi ATi 9000 körül gondolkodom, meg egy tuner is, HW-s, és ha van, akkr olyan, amin 2 vevőegység van a pip miatt.
Vki tudna ajánlani ehhez egy jó kis költséghatékony megoldást?... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
repasi
tag
Valaki vigye már el a házamat légyszi
[link] -
zLegolas
őstag
1GHz-s PIII-hoz érdemes VIVO-s ATi kártyát venni digitalizáláshoz, vagy csak hw-s tunerrel érdemes próbálkozni?
Ez még Linux alatt is soványka egy kb.- 700x500-as felvételhez. Persze ha utólag kódolog .avi-ba, akkor elég lehet, de nem fogadnék rá.
Én egy 2,4GHz -es Celeronon 256 MB memmel egyből xvid aviba veszek fel 768x560 felbontásban, ehhez éppen elég az említett konfig.Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
didyman
őstag
Oké. Fentiek jegyezve, jó ötletnek tűnik.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
X@b3e
addikt
Én nem nagyon látok más, ezzel a témakörrel foglalkozó topicot (HTPC), mert a csendes/passzív gép építése nem igazán fedi ezt a témakört.
Más:
1GHz-s PIII-hoz érdemes VIVO-s ATi kártyát venni digitalizáláshoz, vagy csak hw-s tunerrel érdemes próbálkozni?... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
canniball
nagyúr
''Amennyiben ezzel nem értesz egyet, egy önálló, blog-szerű témát javasolnék Neked a Szférában.''
''A további lépéseket a véleményetek alapján fogom megtenni...''
Akkor kezdeném:
1. ''...immár sokadik, passzív gépet/HTPC-t csinál témák...''
Valamilyen szinten tényleg lehet átfedés, de szvsz a kettő nem egyenlő. (Ha valaki passzív gépet akar építeni nem biztos, hogy abból HTPC lesz, illetve HTPC-t sem feltétlen passzív gépből kell/lehet építeni).
2. ''...egy, közös témát kívánok nyitni...''
Szerintem jobb megoldás lenne legalább két részre szedni: HTPC-SW és HTPC-HW. És hogy tovább fokozzam a hangulatot én a SW részt még tovább bontanám: egy nagy általános topikra (itt lehetne megbeszélni melyik progi mit tud, kinek mi a megfelelő) és minden proginak lehetne külön topikja (feltüntetve az általános topikban, hogy ezek hol találhatóak és hogy aki nem általánosat akar kérdezni menjen oda), ahol az azzal kapcsolatos konkrét kérdéseket (hogy tudom ezt-azt beállítani, ez miért ilyen-olyan, stb.) lehetne feltenni.
Mindez szerintem segítené az átláthatóságot és természetesen személyes vélemény, tessék akként kezelni. Köszönöm!
Ui.: Azt viszont nem értem a Hangszigetelés topikot miért ''vetted elő'', az se nem HTPC se nem passzív gép építés...
[Szerkesztve]https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
didyman
őstag
Tisztelt témanyitó és többiek!
A PH! ezen területén található témák összetétele, differenciáltsága következtében jellemző, hogy egy-egy adott problémakört nem egyedi, különálló témákban foglalunk össze, illetve beszélünk meg, hanem a sokakat érdeklő, egy témakör köré vonható leírások, tapasztalatok egy, közös, akár kiemelt témában kapnak helyet, ezzel a fórum felesleges, nehezebben átlátható kaotikusságát megelőzve-lévén elég nagy fórum a PH!, az ilyen, egyedi kezdeményezések létjogosultsága, egyéni témába rendezése a kiemelten szakmai területen egyre inkább megkérdőjelezhető az átláthatóság és a kezelhetőség szempontjából.
Ennek eredményeképpen, az immár sokadik, passzív gépet/HTPC-t csinál témák helyett a továbbiakban egy, közös témát kívánok nyitni az ilyen és hasonló érdések egy témába rendezése érdekében. Amennyiben ezzel nem értesz egyet, egy önálló, blog-szerű témát javasolnék Neked a Szférában.
A további lépéseket a véleményetek alapján fogom megtenni és az összevont témák akár kiemelt státusza az eredmények fényében várható.
Megértéseteket köszönöm!"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
canniball
nagyúr
válasz canniball #540 üzenetére
Sikerült rájönni hogy lehet behangolni a csatornákat. Egy-kettőt beállítottam, az eredmény a követekező lett: [link]. Van valakinek valami ötlete hogy miként lehetne ebből nézhető adást varázsolni? (Ha esetleg számít: Leadtek PVR2000, XP Home SP2, a kártyához adott WinFast progival normálisan bejönnek a csatornák.)
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz canniball #538 üzenetére
Szóval a konkrét kérdések:
1, Hogy lehet behangolni a tv-t? A rádiónál van Scan opció, de tv-nél nincs.
2, Miért akar mindig a netre csatlakozni (még akkor is, ha csak pl. tv-zni szeretnék)?
3, Miért van az, hogy ha pl. el akarok indítani egy mp3-at (de más indításnál is), akkor vár kb. fél-1 percet, mire végre hajlandó megmozdulni?
[Szerkesztve]https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
GB-PVR-t [link] használ/ismeri valaki? Nagyon nem boldogulok vele, elkélne egy kis segítség.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
beencee
őstag
válasz zLegolas #536 üzenetére
Olyanokat én is az asztali gépemen, vagy notin csinálok, de ha zenét akarok hallgatni, mp3-t, vagy netes rádiót, képeket nézni, vagy valamelyik filmet, stb. (és ezeket persze az asszony is, úgyis, ha otthon sem vagyok és persze távirányítóval) na arra jó pl. a meedio is, erre értettem a front-end szükségességét. Például.
-
zLegolas
őstag
Hát, nem'tom. Nekem mindössze egy magyar Geexbox van a nappaliban fixen a tv-re kötött p3 gépen. Mindent visz, mint a piros hetes.
(Meg mellette meg csak úgy egy másik Linux, de azt sosem használom, le is kéne szedni, nyernék 2GB-ot a 30-as winyón... Ja, meg a távirányítómat is be kéne lőni... Hiába, a lustaság nagy úr...)
Ha felvenni, szerkeszteni meg ilyesmit akarok, akkor azt a nagy gépen csinálom, amivel mellesleg hálózatban van a nappalis masinéria...
[Szerkesztve]Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
róland
veterán
-
kidi
csendes tag
Hello
MediaPortal 0.2.0.0 RC4 és SS2. Hogyan és hová kell beultetni a dekodert pl. softcsa.dll,MD-plugint.Koszonom -
repasi
tag
Nem kell senkinek itt sem a házam?
-
kidi
csendes tag
Bizi 990 melyik szofttot ajánlod a mega 865 Pro-ra
-
beencee
őstag
Igen, ez. Pablo (the meedio man ) azt mondja, hogy teljesen meedio alapok (erről szólt ez a felvásárlás), persze még egy csomó minden lesz benne, amit jelenleg fejlesztenek. A visszajelzések különben inkább jobbak, már amiket én olvastam.
Én még nem próbáltam ki (egyelőre stabilan megy a ''régi'' meedio, nem tudom, mikor lesz rá időm), de a meedio fórumon (pl. ebben a topikban [link]) találsz róla infokat, tippeket, egy csomó trükköt, stb.
Illetve továbbra is megy a meedio.com add-ins része, illetve nagyon jó dolgok vannak a franciáknál is [link] -
bizi990
senior tag
Ez lenne a meedio folytatása? [link]
Most jutottam oda, hogy hétvégén összerakom a gépet és után software-eket kellene rá vadászni. Meedio-t is szerettem volna kipróbálni és ha tényleg olyan jó, akkor meg is vettem volna
Yahoo a fenti sw-ét beta-ként jelöli, így nem tudom van-e értelme próbálni vagy ez a beta a meedio kicsit átalakított verziója, tehát stabilnak tekinthető-e.
bizi -
kidi
csendes tag
A Mediaportal milyen nyelvben van írva. Hol lehet megszerezni a forráskodokat
-
repasi
tag
Akkor hivatalosan is eladó a házam, érdeklődni ebben a topic-ban:
[link] -
kidi
csendes tag
Mega 865Pro ,hol találok rá display és távirányito plugint a mediaportalhoz.Vagy az Intervideo
Hometheater a flydvb trio carit kezeli? -
Jasy
csendes tag
Hi!
Nem tudom jó helyen kérdezem-e, de ez a topic tűnik a legjobbnak.
Vennék egy ATI Radeon 9550 128MB (128bit)-es kártyát. Ezt a DVi-n keresztül összekötöm a Samsung LCD-vel akkor vajon lesz kép vagy nem? Ez itt a kérdés.
Mintha olvastam volna valahol, hogy nem minden videokártya támogatja az LCD TV-s DVi-t. De az is lehet, hogy nem jól olvastam.Mert digitalizalni kell!!!!!!!!!!!!!!!
-
dmon
aktív tag
Tehát irány a MediaPortal.
Már rég óta rebesgették ezt, én ezért nem vettem meg a karácsonyi nagy akcióban a meedio t. Sztem már akkor tudták hogy ez lesz.
Én már éltem át hasonlót mikor egy régóta használt remek szoftvert egy nagy amerikai cég felvásárolt és szépen ment a kukába, pedig ott is igértek mindent. Ott még fél évig volt terméktámogatás. Mondjuk itt talán némi bizakodásra adhat okot meeddio tulajoknak hogy nem csak céget és terméket de a fejlesztőket is megvették. -
beencee
őstag
Már visítoztam itt emiatt és bár kissé szerénytelenül említem meg , de mostmár olvasható magyarul is: [link]
Lehet, hogy fel kellene éleszteni a Htpc szoftverek topikot újra áttekinteni a jelenlegi kínálatot. A jelenlegi versenytársak mellett nyilván a Meedio Community is elfoglalja a helyét a különböző pozíciókon, valami lesz magával a termékkel is, illetve kérdés, hogy Pabloék mi fognak villantani a Yahoo!-nál a meedio technológiájára alapozva. -
repasi
tag
Úgy néz ki, hogy eladó lesz a házam, ha valakit érdekel
[link]
[Szerkesztve] -
beencee
őstag
Ha az általam használt program alatt a meedio-t érted, akkor az Windows alatt megy, Linux-os verziója nincsen. (Bár most éppen megszűnni készül, miután a stuff-ot és a céget felvásárolta a Yahoo!)
Sajnos csak a Hauppauge-kkal vannak tapasztalataim. (De szerintem itt a PH-n találsz topikokat a többi kártyáról is) -
X@b3e
addikt
Tetszik az a progi is, amit Te használsz, csak fingom nincs a Linuxhoz.
A másik masinámban egy Leadtek WinFast Tv Xp pro csücsül, azzal is megpróbálkozom, de nem vagyok túlzottan otthon tunerkártya-ügyben, ez olyasmi kategória mint a Hauppage?... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest