Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Látott már valaki ehhez hasonlót itthon?
[link]
(wirelesses vga output)
Ezzel részben ki lehet váltani egy htpc-t, ha már van egy jó konfigod.
Üdv. -
hétalvó
addikt
Uff.UP. Kedvenc topicom teljes csendbe burkolózott...
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
hétalvó
addikt
Igazából nem használom TV nézésre a PC-m és főleg nem felvételre, de ha valaki időzíteni akar akkor használjon hibernálást ehhez. Nekem nagyon bejön, igaz ez is csak Vista alatt amit mostanában hanyagolok.
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
hétalvó
addikt
válasz beencee #1591 üzenetére
Ez teljesen szubjektív véleményem.
A MCE-t élvezet volt használni, a meedio-t pedig töröltem fél óra után.
VISTA természetesen.
Meedio-nak nem tudom melyik verziója volt, frissítettem és végignéztem a pluginokat. Akkor igaz závirányító progit kerestem, de nem találtam megfelelő plugint.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
szutyis
tag
Sziasztok
Tudna valaki felvilágosítást adni nekem ezzel a karival kapcsolatban :
PCTV Dual Hybrid Pro PCIe
Eddig egy Hauppauge 1300-ast(hardware-es ) használtam de mivel procit cseréltem(E6420) nagyon megtetszett ez a duál kártya.
Kérdésem a következő elvétel menne mind két tuneren egyszerre?
Esetleg bármilyen tapasztalatot a karival kapcsolatban (képminőség stb) szivesen fogadnék.
Üdv mindenkinek:szutyis -
beencee
őstag
Ez egyfelől jogos, ha ilyen szerepben is használod a HTPC-det, de azt gondolom, hogy ez is alapvetően felhasználási módtól függ, vagy hogy hány gépre vannak elosztva a megvalósítani kívánt funkciók, stb. Pl. nálunk:
- 7/24-ben a home server megy, mert ezen van minden digitális tartalmunk (képek, zene, filmek, dokumentumok, munkák, stb.), ezen megy a letöltés, illetve egyéb folyamatos működést kívánó programok [link]
- média PC-ként (egyre kevésbé szeretem a HTPC szót, nem jól fejezi ki a felhasználási módot) inkább a konyhai gépet használjuk gyktilag minden nap, ez ''hajtja'' a konyhát, étkezőt, teraszt [link], ez azért éjszakára le van kapcsolva
- és legkevésbé, 90%-ban csak filmnézésre, inkább hétvégén, vagy az ilyen hosszabb ünnepeken szabadidőben használjuk a ''klasszikus'' HTPC-t [link], ez meg végképp csak akkor megy, ha szükség van rá. -
GBX
aktív tag
válasz beencee #1590 üzenetére
Ami az időzatett felvételt illeti, nos egy vérbeli htpc nem áll le soha, ezért énnálam a htpc egyben netes letöltő is , így tényleg 24/7ben fut.
De ha csak médiacenternek szánod akkor sem érdemes teljesen lekapcsolni, csak hibernálni vagy alacsonfogyasztású módban tartani.... sztemHiTech 486 DX4 120Mhz AMD, 24MB 36bit RAM, 800 MB Conner HDD
-
GBX
aktív tag
hi, sztem ez a konfig alkalmas felvételre is, akár teljes pal febontásban, is HA mpeg2 ben teszed azt. én anno egy 2600+ as konfiggal rögzítettem 6-10 mbites tömörítéssel és 192 es mp3 hangal, realtime, csak 50% os volt a terhelés (és a tvtunneren nem használtam a mpeg2 es gyorsítást).
Divx-be felvenni nem ildomos, mert az túl izmos formátum egy ilyen gépnek, esetleges alternatíva ha divx3-at vagy divx5/6 ot használsz fastest módban nagyobb birátával (bár ott gyakran eléred majd a 100% os prociterhelést, vagyis azt a pontot amikor már szaggat a kép) és persze mondanom sem kell hogy iylenkor tömörítetlen pcm 44khz es felvétel megy közben, mert a divx mindent felzabál.
A wmv 8+ os codekek is jók, és kevésbé prociéhes mint a divx, a bajom vele csak az hogy stream ként veszi fel (nekem) és nem tudok benne tekerni ill nem tudom rendesen vágni ( a kedvenc vágóprogikkal).
Mpeg2 a király még mindig, jó beállításokkal nagyon jó (éles) képet ad.
DE tapasztalataim szerint, az mpeg2 így is jobb minőséget ad, bár hely az kell hozzá, ugyanis 8bmbites beállítás esetében kb 1mbájt/sec a forgalom, vagyis egy 3 órás filmhez 10G+ hely kell. Persze azt utána lehet tömöríteni azzal amivel akarod .
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]HiTech 486 DX4 120Mhz AMD, 24MB 36bit RAM, 800 MB Conner HDD
-
Titoo
tag
válasz hétalvó #1589 üzenetére
Kösz az infór, sokat okultam belőle!
Leadtek DVR3100-at nem találok sehol sem, lehet nem kapható nálunk?! Mert szerintem érdemes lenne akkor már ezt megvenni a PVR3000 helyett, mert reméljük ''hamarosan'' lesz digitális sugárzás országszerte, és akkor nem kéne megint tunert cserélni. -
beencee
őstag
válasz hétalvó #1583 üzenetére
''A meedio nem tetszett, az MS Media Center annál inkább...''
Abszolút nem kötekedésképpen, hanem olyan információként, amit fel lehet használni a MeediOS fejlesztéséhez, milyen olyan funkciót, vagy lehetőséget találtál a Media Centerben (XP MCE vagy Vista amúgy?), amit a Meedio (melyik verzió, milyen installban (theme, pluginek)?) nem tudott? -
beencee
őstag
válasz dabadab #1578 üzenetére
Őszinte gratulációm a cikkhez, nekem nagyon tetszett A lényeg a funkció és a használat, ide több irányból el lehet jutni és ez az egyik, láthatóan jól működő.
Titoo
Bármely hardveres kártya megfelelő számodra és bármely ''jobb'' front-end szoftver tudja az időzített felvételt. Ebben a témában inkább a HTPC időzített bekapcsolása a komolyabb probléma. Próbálj úgy választani, hogy keresd meg a neked megfelelő/tetsző front-end szoftvert (persze annak figyelembevételével, hogy XP/Vista vagy valamely Linux) és válassz hozzá egy vele kompatibilis hardveres TV kártyát. -
hétalvó
addikt
Leadtek DVR 3100,PVR 3000, belső hardware-es mpeg2. Nem kell proci neki.
[link]
[link]
Mintha szobai DVD íród lenne.
Ezeken érdemes elgondolkoznod.
A távjuk vezérli az MCE-t ami jó kis frontend, de van sajátjuk is. A sajátban biztos van időzítő.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Titoo
tag
Üdv
Az lenne a kérdésem, hogy milyen erős gép kell minimum ahhoz hogy képet és hangot is kódolva, legalább 640X480-ban, de inkább nagyobb felbontásban tudjak felvenni adást.
2500+ Bartonom, 1 giga ramom, Terratec Cinergy TV 400-am van, most szaggat a kép ha felveszem jobb minőségben, és hangot még nem is kódolok.
Gondolkodom egy HTPC építésén, akkor vennék új lapot és procit.
Tunerem megfelelő lenne a célra, mert tunerekkel kapcsolatban nem vagyok képben?
(múlhat-e azon az említett szaggatás)
Front end software-ek valamelyike tud időponttól automatán felvenni?
Thx előre is. -
hétalvó
addikt
elég lesz a simpla is. a jövő héten elmondom mire, lesz egy új matx.es kisgépem.
A házzal vagyok bajba, nem lehet itthon kapni.
[link]
Segítsetek honnan szerezzek egy ilyen házat???
mindent tud, matx,elöl hátul 12cm, normál táp.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
GBX
aktív tag
válasz hétalvó #1585 üzenetére
ooops elírtam. hdmi kimenet, (bár igaz hogy van ott hdcp is )
naszóval a hdmi fontosabb, ami meg a bluerayes filmeket illeti : igazad van
X2-esekkel az a baj, hogy ott nincsenek 35W-oask csak 65W osak EE-ben.
És mivela simplamagot sem fogom kihajtani, így sztem felesleges... bár hameg kevésnek bizonyul, akkormeg kicserélem és veszek bele egy x2-est vagy amit kell egy AM2 -esbe.HiTech 486 DX4 120Mhz AMD, 24MB 36bit RAM, 800 MB Conner HDD
-
hétalvó
addikt
Ha tényleg csak mozizni kell nem kell vga bele/rá jó az alaplapi is. Ne spórolj az x2-esen.
A hdpc-vel pedig ne törődjél, úgyse veszel blue ray filmeket a RIP-eket pedig nem érdekli.
asus m2npv-mx egy remek alalap erre a célra, majdnem szert tettem egyre, de úgy tűnik nem lesz belőle semmi egy újonc miatt.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
GBX
aktív tag
válasz hétalvó #1583 üzenetére
Gondoltama jövőre és, ara jutottam, hogy majd összeállítok magamnak egy energiatakarékos am2-es konfot, pl egy 690G-s alaplapot (hdcp kimenet) (x700 vga), giganet és matx méret: nyamm és bele egy 35W-os Am2-es mint pl a ''Orleans'' (Energy Efficient Small Form Factor) Athlon 64 3500+ (2200 MHz)
szóval ezzel nemcsak relatíve gyors lenne, de még energiatakarékos is, ezen konfig a jelenlegi c1700 eshez képest, villanyban évi 4-5000 Ftot takarít meg, ami pl több évre vetítve már be is hozza az egyes alkatrészek árát.HiTech 486 DX4 120Mhz AMD, 24MB 36bit RAM, 800 MB Conner HDD
-
hétalvó
addikt
A tapasztalat az hogy HDvideóhoz kevés a procid. 3.0ghz es Nortwood-al még talán menne.
A ház mindenkinek saját döntése.
Ha megoldottad azt a táv dolgot légyszi jelezd, mert nekem is kellene.
A meedio nem tetszett, az MS Media Center annál inkább...
Imonra vagyok még kiváncs és ugye a gyration-rahttps://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
GBX
aktív tag
Megosztanám a kedves tagokkal, hogy az utsó 2 hónapban mire jutottam.
Egyszer belémcsapott a gondolat, hogy ''HÉ, én htpc-t akarok'' holott halvány gőzöm sem volt mi a szösz az
Jelenlegi Hw- amit bele szánok rakni (mivelhogy ez van most):
MSI 478-as alaplap, integrált vga-val, 5.1 el és 100mbites hálóval
c1700
512 ddr400
Ati radeon 9250 a TVkimenet miatt
80G maxtor
300W atx táp
Tapasztalataim szerint, bőven elegendő ahoz, hogy fusson rajta a torrent és párhuzamosan filmeket nézzek rajta.
Ja, és a gépet 24/7 re tervezem (bár az utóbbi 6 hónapban az uptime tipikusan 12 nap,
1 napot pihentetem mindig )
Naszóval jelenlegi házban is baromira csendes, ugyanis minden ventilátor , vagyis a táp és a proci 8cm-ese fordulatszámban csökkentve vagyon 1600 ra így eléggé csendes.
A cpu most 40 fokos, a táp is kb annyi.
Kerestem HTPC programot, és rájöttem hogy a Meedio az én választásom, mindent tud amit kell és még okos is (a 200+ pluginnal mindent meg lehet csinálni, kárhogy megszünt a meedio, mert a yahoo megvette, de a torrenten még rátaláltam és gyorsan updateltem a pluginokat (illetve külön is letöltöttem), mert a közeljövőben az autoupdate funkció megszünik (kilövik a szervert))
Utánanéztem, és tervezem hogy házilag megcsinálom hozzá az soros/usb-s infravevőmet hogy tv-s távirányítómat használhassam.
[link]
[link]
[link]
Továbbá rájöttem hogy egy kicsi igényes házba kéne rakni a kicsikét.
És kezdődik a kutakodás, ugyanis sok pénzem nincs erre ÉS a legfontosabb szempont hogy egy max 37 cm széles fekvő házat találjak amibe belerakhatnám a kicsikét. (ugyanis bekereülne a VHS magnó fölé az egyik polcra)
A következőket találtam:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
én ezek közül a YY-211 -házat kerestem , ámde olyat itthon nem kapni
így maradt az Aopen H420A házikó (amibe normál atx táp is elfér)
egyes házakba az átlagosnál kisebb táp kell:
[link]
remélem, tapasztalataim hasznosak lesznek.
[Szerkesztve]HiTech 486 DX4 120Mhz AMD, 24MB 36bit RAM, 800 MB Conner HDD
-
hétalvó
addikt
válasz dabadab #1578 üzenetére
Az igazi HTPC?! Sima X. Nekem is van egy ilyenem itthon erre a célra. 2 bajom van csak vele: 1: nem tudom lehallkítani, 2:HD videohoz kevéske már.
DE imádom még mindíg. Megvan már vagy 4éve.
XBMC lenne a követendő példa PC-re is... Várok hátha lesz belőle 360-as verzió is ami vinné a tört HD filmeket.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
dabadab
titán
Vegre eljutottam odaig, hogy a honapok ota a HDD-men porosodo XBMC-s cikket felrakjam a logoutra. Hetfo reggel nyolcra idozitettem, hogy legyen mit olvasgatni a reggeli kave melle.
DRM is theft
-
hétalvó
addikt
válasz duffbeer #1575 üzenetére
Láttad az árát is ?
És ha még megnéznézed itthon hogy váltják a dollárt azok a boltok akik tartanak tőlük termékeket. Mindegy lehet ebay lesz, de nem a közeljövőben.
A cnet-eseknek tetszett és egy kalap alá veszik a dinovo edge-el és a ms desktop7000-el, csak az ára a bajuk vele. Azért nem lehet rossz... Ide vele, majd jól letesztelem és megveszem féláron,mert használt.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
duffbeer
őstag
válasz hétalvó #1568 üzenetére
Szerintem baró.
A működése ugyanaz mint a Nintendo Wii távirányítójának, csak giroszkóppal oldották meg nem infrával. Az egyetlen baja, hogy ha ''egerezel'', tehát be van kapcsolva az egér (gondolom külön kell bekapcsolni, mert különben lemerülne egy nap alatt) folyamatos jelet ad, így nem bírja sokáig az elem/akku. Egyébként nagyon ötletes. Én csak a Wii-t próbáltam a távval, egész jó, de ott marha nagy gombok vannak, ezért nem tudom, hogy a Windowsban hogyan navigálsz vele pontosan.
Na mind1 de jópofa ötlet. -
joergie
őstag
Hahó!
Én is komolyan gondolkozok egy ilyen kis cumó építésén.
[link]
Egy ilyen kis ház alapba kéne beépteni egy imon ultrabay-t, ha belefér, akárhogy
[link]
Meg az adalék: asus m2a-vm hdmi, 4000+ x2, 2,5'' winyó...
Nem tudtok valami alacsonyabb kialakítású prochűtőt, ami azért eléggé hatékony?
Thermaltake orb-okat nézegettem am2-höz.
[Szerkesztve]Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
Balinov
titán
[link]
Ezt belehet HTPC-nek sorolni vajon?6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
hétalvó
addikt
Még mindíg távirányító.
Hallottatok már itthon a Gyration eszközeiről?
Kinn itt:[link]
Egy ''sima'' táv 125 dolcsi, cserébe tanítható infra, 2.4-es rádióadó, és mint a wii irányító mozgásérzékelős egér.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
hétalvó
addikt
válasz duffbeer #1566 üzenetére
A hibernálás kérdésnél a knobra gondoltam. Bocs
Bár már látom szemeim előtt ahogy beviszem az esztergályos barátomhoz a házam ajtaját és beleillesztem az infra szenzort és a visszajelző ledet. A tartós kábelezésnél akadok el mindíg.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
duffbeer
őstag
válasz hétalvó #1565 üzenetére
Megoldandó bajaid:
Imon inside infraszenzort elvileg 3 vezetékkel oda vezeted ahova akarod.
Azt hogy tud e hibernálni, az imon inside egyszerűen a bekapcsgomb és az alaplap közé van kötve, tehát, ha a távon nyomsz egy kikapcsot azt történik mintha megynomnád a házadon a bekaps gombot. Hogy ekkor mi történjen beállítod az energiagazdálkodásban. -
hétalvó
addikt
válasz duffbeer #1564 üzenetére
Így már korrektebb...
A dual magot azért szoktam ajánlani, mert nem kell egy darabig cserélni. Mondjuk az X2-esek vicces árban vannak már.
Ebbe az 1080p-be kicsit belefutottam én is, de ez van. Itt a monitor nem bírnám elviselni, ha nem tudnám kihajtani.
Megoldandó bajaim:
USB-s infraport-hoz keresek szoftvert. Ami tanul és vezérel is. (girder-t találtam de nem megy a stick-el)
Imon Inside-ot szét lehetne kapni és kivezetni a házam ajtajára?
Imon tud hibernálni és olvasztani?
Xbox360 irányítóval lehetne vezérelni a MEdia Center? Egér szerűen tudnám használni?https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
duffbeer
őstag
válasz hétalvó #1560 üzenetére
Igen értem a problémád, de mint írtam is én személy szerint nem fogok mert nem is tudok a tévémen 1080p-s filmet nézni, innentől kezdve nincs értelme azon rágódnom, mi lenne ha, és nem hiszem, hogy mostanában full HD tévét fogok vásárolni, tehát elég az egy mag hangsúlyoznám NEKEM.
-
hétalvó
addikt
válasz Neil Watts #1557 üzenetére
[link]
P5B-VM
Azért ez nem olyan nehéz, mármint az alaplap.
P5B-MX/wifi
[link]
P5GZ-MX
[link]
Látom ebből neked is olyan kis laza gép lesz.
Esetleg egy eredeti intel alaplap? Tunning felejtős , cserébe stabil, ''örök darab''
[link]
Nekem ennek a microbtx párja van, kell egy kis idő hozzá, de nagyon szerethető. Itt lesz kis reklám, mert rendesek voltak hozzám. [link]https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
beencee
őstag
válasz Neil Watts #1557 üzenetére
Mennyire jó, de mire
Milyen célra, funkciókra akarod használni mint és milyen front-end szoftverrel, TV kártyával? -
hétalvó
addikt
A távirányító gond félig meddig megoldódott.
Az mx3200-am képes hibernálni és USB-n keresztül visszahozni a gépem. Azaz ki, bekapcsol, hangerő, léptetés adott. Windows Media Center megy vele rendesen.
Azért hogy variáljak egy kicsit vettem egy USB-s infra vevőt. Most már csak egy szoftver kellene hozzá amivel be tudnám tanítani a távirányítóm a Media Center kódjaira vagy egy Media Center táv.
Valakinek van esetleg amiről be tudnám tanítani? Az infrát is jó lenne betanítani. Vista alá nem nagyon találok IR szoftvert.
XP szoftver is jó lenne ami tudna kódokat küldeni.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
hétalvó
addikt
válasz duffbeer #1558 üzenetére
Nem tudom ki mit mond ezekre a HD filmekre, azt tudom nálam mi van. 1080p-s film Dolby Digital hanggal nálam megszik 40-60%-ot a 6300asomból. (CoreAVC-vel MPlayer Classic + Matrioska)
A húzott X2-mben is 40%-kig felmegy.
Szóval mindenki döntsön belátása szerint én ezeket az értékeket látom.
VGA-k semmit nem gyorsítanak még sajna.
2.8-as p4-t ír a CoreAVC minimumnak.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
dabadab
titán
válasz duffbeer #1558 üzenetére
Ami nem mindegy, az a codec. A HD DivX meg a HDWMV viszonylag egyszeru tema, viszont a h.264 rettenetesen zabalja a processzort - cserebe viszont talan ez adja a legjobb minoseget / legkisebb meretet, vagyis en arra szamitok, hogy eleg elterjedt lesz (ha meg nem az, nem kovetem a HD release-eket).
DRM is theft
-
duffbeer
őstag
válasz hétalvó #1547 üzenetére
Attól függetlenül, hogy 99%-ban egyezik az izlésünk, egy dolgot hozzátennék.
Régebben gondolkodtam EPIA vagy hasonló alaplapban, mert kicsi stb. Valóban kevés az Eden teljesítménye egy HD filmhez, de nincs szükség (szerintem) két magos procira. ASUS laptopon simán lejátszottam HD Divx filmet 1280*768-as felbontásban, mindenféle gond nélkül, ez megfelel 720p-nek. A gép egy 1.6-os Celeron procival bírt, ATi Chipsettel, és 1 GB RAM-al. Nekem egy 82-es Samsung LE32S71B TVm van, ami 1366*768-at tud. Erre kötött HTPC szerintem elég egy 3000+-os A64. Jelenleg is az van, tudom, hogy bírja a HD filmeket nevetve és szinte deresedik.
Az egyetlen ok amiért duál procit fogok venni az az, hogy játszani is szeretnék, de ahoz elég egy 3600+os X2. Videokari ami inkább fontos játékhoz -
veterán
válasz beencee #1551 üzenetére
Szia beencee!
Akkor úgy kérdezem (és ez rád is vonatkozik hétalvó), hogy ez a gép mennyire jó?
ASUS P5B
Intel Core 2 Duo E6400
A-Data DDRII 800 MHz
A-Data DDRII 800 MHz
ASUS EN7600GT SILENT/2DHT/256M
Hitachi Deskstar HDT725032VLA380
Thermaltake VB8001SNS Bach
LG GSA-H10N
FSP ZEN
Acer AL2416Ws
Logitech Cordless TrackMan Optical
Genius SlimStar
Creative Labs Sound Blaster Live 5.1 OEM
Pinnacle Systems PCTV Analog Pro PCI
márcsak egy mAtx-es,C2D-s,PCI-E-s alaplap kéne a P5B helyett! -
Antibá
tag
HTPC építéshez keresek Asus N4L-VM DH alaplapot.
Az egész országban nem tud szerezni senki
Esetleg keresek olyan személyeket akik rendelnének velem.
5 darabtól rendelhető a nagykereknél is sajna
Esetleg használtan is vásárolnék.
Segítség -
pip
aktív tag
válasz hétalvó #1548 üzenetére
Ez egy Aria-utod, maradt a kulso design, belul valtozott. Szellosebb lett, van a tetejen a proci folott szellozonyilas, kapott egy plusz ventillatort belul. Elol nagyobb nyilasokon szivhat be levegot.Mas pozitiv valtozas, hogy sokkal olcsobb mint az Aria volt, a neten 70 euroert mar kaphato.
negativ valtozas: nem adnak mar hozza kartyolvasot, de meg csak hely sincs ahova betenni. Egyetlen 5.25-os hely van -
beencee
őstag
válasz Neil Watts #1544 üzenetére
Nem, ez egy általános célú számítógép, amelyet lehet, hogy fogsz HTPC funkciókra is használni, hétalvó többé-kevésbé leírta a felhozható kifogásokat.
Ami a legfurcsább, hogy azt írod, hogy ebből HTPC lesz, majd egy csomó túlméretezett alkatrész mellé választasz egy szoftveres TV-kártyát... milyen hangrendszer (erősítő, hangsugárzók, front-end szoftver, stb.)
hétalvó
Milyen op-rendszer HTPC-re? A válasz erre, hogy döntsd el, hogy milyen front-end szoftvert fogsz használni, op-rendszer pedig az lesz, amit az igényel. Ennyi. -
hétalvó
addikt
Mit tegyek föl oprendszernek?
XP MCE vagy XP-t? A Viiv nem akarja az SP2-t szeretni...
Vista lesz elsőre de neeeem akarom.
MCE inkább, de abból nincs magyar viszont gyors és fut minden.
Vagy legyen mind a 2?
Ötlet?
''Operating Systems1 Intel® Viiv™ Software version 1.0 and 1.5 supports Microsoft* Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2 †.
Intel® Viiv™ Software version 1.6 supports Microsoft Windows Vista Home Premium and Ultimate (32-bit)''.
Ha valaki szeretne venni egy 1 hónapos Logitech MX3200-at szóljon, mert már írtam miért.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
hétalvó
addikt
Ez nem egy Aria?
Ceretem csak mindíg féltem a tápjától, mert nem szabvány, kinti fórumokon ajánják, hogy moddolni kell, mert befülled, kell az oldalára egy 8as venti. Amúgy nagyon szép, ha lett volna bele egy 400-as táp, lehet az lenne már itthon.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
hétalvó
addikt
Proci túl meleg, passzív nem lesz belőle soha. Ha már mATX akkor X2 3800+. Valami jó kis Live-os alaplapot az Asus-tól. Ha mindenképpen Intel csak core2, kell a nagyfelbontású
filmekhez a DC sajna.
A 7600Gt helyett ajánlanám a HIS Isilence passzív 1650XT-t árban hasonló viszont van benne HDCP és passzív,
Azokat a vincsiket felejtsd el hangosak és megbízhatatlanok, legyen inkább WD vagy Hitachi, ajánlanám az 1 tányéros 160-as WD-t, alapból hangos a feje, de le lehet hallkítani, Vannak szép asus matx házak amibe belemegy az atx táp, de a ház ízlés kérdése, a táp mindenképpen normál ATX-es méretű legyen.
Ha nem akarsz bővíteni akkor inkább FSP zen, mert passzív.
Ram mindegy csak az alaplapod szeresse és sok legyen.
Monitorhoz nincs mit hozzátenni 24-es és jó, de talán a ph-n olcsóbban kapsz Samsung 244T-t is. Ajánlanám figyelmedbe, hogy ennyiért tudsz venni Samsung32R72-es TV-t amin 1366*768-ban lazán el lehet lenni és még játszani is tudsz. A 24-es mocsikkal az a gond, hogy fotelbol nem tudod használni, mert kicsi minden natívban. Inkább 82cm-es LCD TV-t. Natívban a játékokat felejtsg el 8800GTS 640 alatt. LCD tvn van esélyed.
Jó ötlet az a trackball, nem tudok ellene felhozni semmit,mert nem próbáltam.
Viszont én ezt a microsoft billentyűzetet venném ma ha kellene választanom, bluetooth, és helyettesíti az egeret, háttérvilágítással, asszem dokkolóval, plussz lazer egér.[link]
Azért 1 szépséghibája biztos van, szerintem nincs magyarban, mert a háttérvilágítósokat nem honosítják, lsd. LogitechG15.
iMON-ból csak belsőt ami ki-be kapcsolja a géped. Mondjuk evvel játszom éppen, mert a házamba nem megy bele az inside ás a rádiósra sajnálom a 23k-t
Ha van kedved szivesen megmutatom a gépem, Intel vonalon szinte tökéletes.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
pip
aktív tag
Ha mar hazrol van szo, akkor felhivnam a figyelmet az Antec NSK 1300-ra. Pici, szeles, csendes, elegans, van sok teszt rola, pl egy itt [link]
Ara 80 euro korul mozog, ebbe belefoglaltatik a 300 wattos tap 12 cm-es szabalyozhato fordulatszamu ventillatorral, illetve egy plusz centrifugalis hazventillator, amely egy sima PCI slotba helyezheto. Nekem 1 het mulva erkezik, majd beszamolok rola. -
duffbeer
őstag
Szerintem faja...
-
veterán
Sziasztok!
Ez a gép jó HTPC-nek?
ASUS P5L-MX
Intel Pentium D 925
Kingmax KLCD48F-A8KB5
Kingmax KLCD48F-A8KB5
ASUS EN7600GT/2DHT
Samsung SP2504C
Samsung SP2504C
LG GSA-H22N
Cooler Master Cavalier 3 (CAV-T03)
FSP Blue Strom
+
Acer AL2416Ws
Logitech Cordless TrackMan Optical
Genius SlimStar
Creative Labs Sound Blaster Live 5.1 OEM
ASUS My Cinema P7131
iMON Knob -
-
duffbeer
őstag
Zalman HD-135????
Én is Zalman párti vagyok, de ez kicsit erőltetett ár. 90e forintot még táppal sem ér ez a ház. Inkább vennék Silverstone-t VFD-vel45-ért. Szálcsiszolt alu előlap, stb. 90 ezerből majdnem megvan a teljes bele a gépnek. Plusz 90e forintból teljesen passzív házat építek egy kiló hőcsővel és még néhány kiló radiátorral táppal együtt VFD-vel.
Amit én ajánlok:
-Aspire X-QPACK-BK (jelenleg 28e egy 420W-os táppal. Ha nem kötsz rá a gépre minden szirszart, elég a 7600GT-nek)
-Valami uATX alaplap, ha a hangkártya S/PDIF kimenetét használod, nem fogsz észlelni hangzásbeli különbséget, főleg ha jó minőségű lapot veszel. Meg szerintem egyébként sem. Kevés embernek van olyan füle, mindegy ki mit mond.
-A procira szerelsz valami passzív módban is használható hűtőt, ugyanis pont előtte lesz a 12 centis rendszerventi.
-Passzív proci, paszív VGA, passzív alaplap és kezi csókolom
Ha beszerelsz mégy egy iMon VFD-t is, az egész 150e 7600GT-vel, 1GB RAM-al. stb.
Vagy ha tényleg beteg vagy és nem akarsz hangot, akkor Abit il-90mv alaplap. Mobil procit tud befogadi, viszont akkor be kell érned egy Intel 950 GMA-al VGA-nak(mivel sem AGP, sem PCIX foglalat nincs a lapon) amik miatt viszont alig fogyaszt a rendszer, ami miatt nem is ad le nagy hőt. Beleversz mégy egy FSP ZEN passzív tápot és kész a ''No Noise'' géped... -
róland
veterán
Az biza nem lesz olcsó. Házból a Zalman HD-135, amibe ATX alaplap, ATX táp és teljes magasságú bővítőkártyák elférnek.
Az általad megálmodott HTPC-hez mindenképpen kell egy VGA, egy tv-tuner, ha hálózatos játékokat akarsz akkor nem árt egy külön gigabites hálókártya sem.
Esetleg egy külön hangkártya. A három fenti kártya sem fér már el RISER kártyákon, ami igazábó csak arra jó, hogy gey integrált alaplaphoz egy PCI kártyát (mondjuk egy tv-tunert) csatlakoztass.
Zalaman HD-135 ház itthon 90.000,- Ft. Igaz ezért kitűnő a szellőzése, ATX alaplap és ATX tápegységet fogad, teljes méretű bővítőkártyákkal. Valamint a dobozban van egy Zalmanosított iMON VFD kijelző+távirányító páros, ami önmagában 25.000,- Ft.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
PSasa
tag
Sziasztok!
Meedio alatt nem tudom rávenni a tunert (PVR150), hogy normálisan behangolja magát. Magyar és Cabel beállításokkal csak 1 adót talál meg. Német területre állítva már bejön egypár, de ezeket sem ártana pontosan beállítani. Szóval ha, valaki tudja, hol lehet a Meedio-ban a csatornákat beállítani, segítsen. Akár regedit-el is hajlandó vagyok babrálni, ha kell.
Ja, és jelenleg az EPG és a behangolt csatornák köszönő viszonyban sincsenek egymással. Ezt remélem az xmltv/tv_grab_huro.conf átrendezése megoldja.
A tunerhez adott TV progiban is kézzel kellett pontosan beállítani minden csatornát. -
beencee
őstag
válasz beencee #1536 üzenetére
''...azt még nem fejeztem be.). Ezek szerint nem csak én vagy read-only... Pedig valahogy én úgy...''
Néha pedig teljesen érthetetlenül írok, ilyen egyszerű ez. Szóval, a dőlt betűs részben csak annyit szeretettem volna írni, hogy ezek szerint van olyan, aki csak write-only... Értitek, na. -
beencee
őstag
Mostanában inkább csak read-only módban vagyok, de azért követem a topikot
Azon azért csodálkozom, hogy több olyan kérdés is felmerül kérdésképpen, amit már többször is tárgyaltunk vagy ebben, vagy a HTPC szoftverek [link], vagy pl. az Imon-os topikokban (de igyekeztem sok mindent leírni a ''konyhás'' topikomban is [link], bár azt még nem fejeztem be.). Ezek szerint nem csak én vagy read-only... Pedig valahogy én úgy gondolom, hogyha valakit érdekel ez a téma, akkor falja ezeket a leírásokat. No mindegy.
Az is kiderült, hogy mennyire különböző dolgokra használjuk a HTPC kifejezést, ami persze leginkább azt mutatja, mennyire szerencsétlen név ez. (Lásd pl. t1 kérdése, hogy milyen monitor kell hozzá (egy HTPC-hez minek monitor), Peter789 kérdése az egérkurzorról (minden HTPC, vagy CarPC front-end szoftver tudja ezt), korábbi milyen op-rendszer témák (mindegy, a front-end szoftver a lényeg, amit az igényel), vagy akár a PH!-s teszteken HTPC-nek nevezett cuccok...) Én a magam részéről továbbra is valamilyen intelligens szórakoztató-elektronikai terméknek próbálom tekinteni, amely ugyanúgy a hang és képátviteli (manapság inkább információ-átviteli) lánc elején helyezkedik el - úgy is hívtuk régen, hogy ''műsorforrás'' -, mint a lemezjátszó, CD, tuner, TV, stb. Az ''on-screen menu'' kicsit bonyolultabb, mint egy DVD-jé - ez ugye a front-end szoftver - és éppen egy PC alapú hardveren fut, meg van számos további speciális és különleges tulajdonsága, de alapvetően mégis egy új szórakoztató-elektronikai termék. Nálam ezért is ilyen:
[link]
A konyhai megoldás [link] már egy speciális megoldás a touch-screen-re kihegyezett voltával (ilyen értelemben leginkább egy CarPC-re emlékeztet, nem véletlenül az itt használt Meedio theme eredetileg CarPC theme-nek készült), de pl. én már semmi esetre sem használnám a HTPC kifejezést egy néha ilyen funkciókra is használt, valamilyen médialejátszó szoftvert tartalmazó ''normál'' PC-re (PC-monitor-billentyű-egér-hangrendszer). Lehet, hogy tényleg többféle kifejezést kellene használni ezekre... -
róland
veterán
Logouton van egy cikkem a HTPC-ről.
Jó valami integrált alaplap, akár ATi Radeon Express 1250-es VGA-val.
Ház erősen pénzfüggő:
- Zalman (gyönyörű, jó méretekkel, méregdrága)
- Silverstone (aránylag jó áron, jó méretek, de nekem nem jön be)
- Ahanix, stb. (jó áron, vannak szépek, de elég kicsik.)
[link] - jó kiindulás.
Én inkább valami 22''-os WS TFT-t néznék.
Alaplap: nekem az Abit lapok jönnek be.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
t1
addikt
Hali!
Régóta gondolkozok hogy nekem is átkéne építeni a gépemet HTPC-vé,főleg hogy most lesz külön szobám és oda jól jönne...
Tudtok linket adni jó házakról?A mostani gépemből a procit szeretném megtartani szal vmi pici lap kéne.
Videótéren ATI v NV?
Vmi ütös 19-es TFT elég lenne ilyenhez? Vagy inkább WS TFT? -
Peter789
senior tag
válasz Enszuke #1531 üzenetére
a ''mutató elrejtése gépelés közben'' az alap xp-s egérdriverben van benne, a default állásban engedélyezve van, de semmiféle hatása nem is látszik...
minden htpc-s kollégának ott virít egy rusnya kurzor a képe közepén?----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
Peter789
senior tag
válasz Enszuke #1529 üzenetére
hol? az asztali gépemen ms egér van, de se a sima win driverben, se az intellipoint-ban nem találtam ilyet...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
duffbeer
őstag
Végülis igazad van. Izlések és pofonok.
Nem tudom volt-e már de gondoltam feldobok egy [link]-et a kedvenc HTPC felépítésemről (És a honlapja: [link]). Ja és ehhez is gyárilag iMon-t adnak. Ezt szeretném megépíteni sajátos eszközökkel. Találtam már hűtőbordát (0,4 K/Watt) szerintem elég. Heatpipeot is lehet kapni méretre, már csak a heatpipe-ot a bordához ''kötő'' blokkot kell valahol legyártatni.
Az a baj, hogy minden tervem megvan, csak még marhára nem álltam neki.
Programnak, vagy Meedio-t használnék mert könnyen bővíthető, programozható, vagy XP MCE-t, vagy Vistát.
[Szerkesztve] -
Peter789
senior tag
sziasztok!
új topik nyitása előtt itt próbálkozok, mert azthiszem htpc építésénél is előkerülhet ez a kérdés...
olyan segédprogit keresek, amely el tudja rejteni az egér kurzort. lehetőleg úgy, hogy figyeli a mozgását, és ha pár másodperc óta nem mozdult, akkor eltűnteti, de azonnal visszaadja ha kell (a hotkey-es nem lenne túl praktikus)... tudtok ilyenről? vagy lehet ehhez elég valami speciális .ani, .cur?
/ a carpc rendszeremnél idegesít, hogy ott van az egérmutató, de időnként szükség volna rá, szóval az se megoldás, hogy egy blank .cur-t töltök be helyette pl /----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
hati
addikt
válasz duffbeer #1525 üzenetére
Be tudom kapcsolni a gépet a tavir.hu-rol vett érzékelővel.
Nem kell egér, mert a htpc programokat úgy írták, hogy ne kelljen.
A MediaPortal kirak egy virtuális billentyűzetet, amikor szöveges bevitelre van szükség (nagyon ritka, alig találkozom ilyennel).
A tunerhez kapott távirányítón 49 gomb van. Mire nem elég ez? Akármilyen bill. kombinációt ráprogramozok (pl. az egyikkel meghívom a shutdown.exe-t és lerakatom a gépet készenlétbe).
alt+tab, alt+f4 nekem is fel van programozva, mert néha kell. -
duffbeer
őstag
Ütemezett bekapsolást elvégezheti a MediaPortal, de távirányítóval nem tudod bekapcsolni a gépet, és egeret sem tudsz kezelni a tuner távirányítójával, az iMon távon egy virtuális billentyűzetet megnyitó gomb is található, ami elegendő rövid szövegek megírásához. És teljesen HTPC-hez van igazítva. A tuneren meg max van 4 irányú nyíl egy enter meg hangerő, amit érdemben tudsz használni. Az iMon távirányító igyekszik helyettesíteni a billentyűzetet is és az egeret is a gombjaival (Tab, Shift+Tab, Alt+Tab Alt+F4, Alt+Enter stb.)
-
hétalvó
addikt
Teljesen összezavartok. Most akkor melyiket? A rádiós imon jó lenne, de egérnek nem jó. Tv tuner-en nincs, nem is akarok mert nem nézek tv-t.
Ma pl. jó lett volna, ha nem kell felkelnem és hallgathatok zenét.
Infrás távot nem szivesen veszek. Infra+rádió lenne az igazi.
Lényeg a PC bekapcsoljon és valami szoftver töltődjön be.
Több felhasználó esetén be tudok lépni az imonnal vajon? Kód is van!!!https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
duffbeer
őstag
Hát nem tudom. Ilyen szempontból sznob vagyok kicsit. iMon Inside 11000 a senerit-nél. Komoly táv (egérrel), ki- bekapcsolós infraport, szoftver és igen jó minőség. ha már htpc-t építek nem ezt a pár ezer forintot szeretném nézni. iMon VFD-t szoftveresen időzítheted, illetve ha a progiban beállítasz egy műsor felvételét, autómatikusan időzíti magát és felvételkor bekapcsolja a gépet, utána pedig ki. Persze meg lehet ezt oldani egyéb progikkal, de minek, ha egy helyen tud lenni minden. és még jól is néz ki, plusz vfd kijelző, ami mindent kiír neked amit csak szeretnél. Na mind1 ez nem iMon kampány, csak nekem marhára tetszik.
-
hétalvó
addikt
válasz duffbeer #1516 üzenetére
Pólus médiában nincs sajna, csak egy speedlink förmedvény 20k-ért.
Igazából, nem is tudom minek hívjam a gépem. Nappali mindenes.
Mozi,zene,játék,net egy nagy LCD-n,nem tudom ez hova tartozik, de leginkább a HTPC-hez.
LRPC living room vagy MPC mint media PC.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
atuci
őstag
válasz hétalvó #1505 üzenetére
Hali!
Csak egy tanács: a képeket (max szélesség 500 pixel) kicsinyítve tedd fel, vagy csak thumbnail-ként és linkeld, mert így a felét nem látni.
Itt egy nagyon jó kis ingyenes képtárhely: imageshack.us (ez MINDÍG működik, nem úgy mint a képfeltöltés.hu és ált. a vállalati proxyk is átengedik)[link]
Vagy van esetleg a Goggle-nek is ilyen szolgáltatása, bár azt még nem próbáltam.Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''
-
atuci
őstag
válasz hétalvó #1494 üzenetére
Lehet, hogy már ajánlottak, de nekem eddig a Toshiba noti vincsik jöttek be legjobban. A Samsung a másik favorit, nekem SATA-s volt, egy hang nélkül működött. Sebességet ne kérdezz, mert nem foglalkoztam vele, nekem hangtalan kellett, és csak 5400-as fordulatszámú.
Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''
-
duffbeer
őstag
válasz hétalvó #1515 üzenetére
Igen igazad van frankó egy ilyen billentyűzet, de egy HTPC irányítását mindenképpen egy egyszerű távirányítóval kell megoldani, mert különben értelmét veszti a dolog. Az más kérdés hogy attól még lehet és kell is egy billentyűzet (pl MSN vagy netezés). Van rádiós billentyűzet egérrel a MediaMarktban láttam, [link] nem szeretem a Trust márkát, de mivel nem zsákbamacska, van rá gari ezért azt mondom frankó. és elég kicsi.
Ja és asszem 14 körül volt az ára
[Szerkesztve] -
hétalvó
addikt
[link]
Nekem még mindíg ez a kedvencem.
RF-en komunikál.
IR tanítható.
Egért kiváltja, kicsike, dokkoló-töltő állomással.
1 baja van. Nem lehet kapni itthon, kipróbálni, stb, vakon nem rendelek 20k-ért egy billt.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
hétalvó
addikt
válasz duffbeer #1512 üzenetére
Tetszenek a ph-n is van teszt. Eddig nem is láttam. [link]
A gond, már csak a házam, mert kinyíló előlapos.
Az infrás táv tetszik, mert egérnek is jó. A csili-vili előlap engem nem vonz.
Jó lenne az infrás táv, rádiósban egy usb stickel, amire rá lehet kötni az alaplapot. Persze infra maradjon és legyen tanítható.
Tudom, hogy macerás vagyok.
Itthon van egy tanítható távom, szoftver kellene csak hozzá és egy vevő.
ui. A be-ki kapcsolást megoldom az erősítőmmel + 1 relé.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
dane
senior tag
[link]
Hátha valakit érdekel! -
duffbeer
őstag
válasz Enszuke #1510 üzenetére
[link]
A fenti linken találtok egy táviránítót ami ki és bekapcsolja a HTPC-t. Azt hogy kikapcsolja, vagy stand-by belövöd a windowson belül (ugyanis az alaplap és a power gomb közé kell kötni a kütyüt így a távirányítón megnyomott power gomb ugy viselkedik mint a házon nyomod meg), plusz van hozzá egy HTPC szoftver és a távirányítóval még az egeret is tudod irányítani.
Ja és kb 20000 Ft, ami nem sok, ha egy sok gyártó által használt és elismert kütyüről és szoftverről van szó (Thermaltake stb, csak más néven)
Egy kis film a kütyüről:
[link]
És a legújabb ketyere:
[link]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
hétalvó
addikt
válasz Enszuke #1510 üzenetére
Hol veszek olyan infrás aljzatot? Földelést nem kell kapcsolni. Kis gond.
Van itthon egy onkyo távom. Mindenre tanítható. 70 gomb talán.
Igazából egy infra vevő és hozzá valami program ami hotkey-ek-hez rendel infra jelet és azt meg is tudná tanítani a távomnak lenne a jó megoldás.
Vagy egy MS MCE táv. KB 6000Ft.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
hétalvó
addikt
válasz bluepulse #1508 üzenetére
Megküzdöttél már vele? Mivel irányítod? Távirányító esetleg?
Nekem pl. ATI kártyám van és ha jól látom NV kártyákon fut maxon.
Mondjuk érdekelne a ház irányítása belőle. Milyen érzékelők, kapcsolók kellenek hozzá, hogyan illeszted PC-hez mindezt és mennyiért. Igen szép új feladata lenne a gépemnek.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
bluepulse
csendes tag
Hay!
Linux MCE is létezik.Ubuntu-ra csomagként lehet telepiteni.[link] -
hétalvó
addikt
Linux alapon nem tudom.
XPSP2 szerintem jó rá, talán a Media Center Edition.
Mivel úgyse a Media Player-t hasznája egy értelmes felhasználó, szerintem mindegy. Windows 2000 is megfelelne.
Egy jó PC-s távirányító a kérdés, amihez van megfelelő szoftver.
Ha valaki tud egy jófajta Linux-ot, kipróbálnám én is. Bár nekem játékra is kell. DE megnézném. Bejönne ha a rendszer csak úgy viselkedne, mint pl. egy asztali DVD író.
Távirányító ötletek? Egyedül a Microsoft-ot tudom, hogy létezik és talán még jó is, mert direkt a MCE-höz készült. Szerintem nem tudja bekapcsolni a PC-t. Lassan kipróbálom...https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Szab02
aktív tag
Hello!
Már biztosan volt róla szó, de konrét választ nem találtam. HTPC, de milyen op rendszerrel?
(legyen kicsi, testreszabható)
Sajnos linuxal nem igazán vagyok kibékülve, pedig az lenne az igazi.
GeeXboX- al próbálkoztam, de nem akar bootolni bármit is csinálok vele
mySlax (KillBIll Edition)- el ugyan ez a probléma
Iso kiír, aztán boot és semmi (egyszer megáll boot közben, máskor kiírja, hogy hiányzik a kernel)
pls. help valakihttp://www.panoramio.com/user/szab02
-
hétalvó
addikt
válasz hétalvó #1504 üzenetére
Készen vagyok végre.
HTPC-nek csak ezt az alaplapot, vagy az atx-es párjait. Dolby igazolványos, optikai digitkimentes, DVI kimenttel, és valami fergeteges hangkártya szoftverrel. Erre találták ki ezeket...
mBTX [link]
ATX [link]https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
hétalvó
addikt
-
hétalvó
addikt
Elnézést Viiv.
Amúgy sikerült belevarázsolnom egy Silent Tower-t. Így már tökéletes a gép.
Na jó még kell vennem pwm-es ventiket, de nem tudom milyet és hol. Eddig csak arctic-ot láttam árlistákon.
Azt pedig végképp nem tudom, hogy ha a procihűtűn van egy pwm-es venti akkor a többi 3-om tűs csatira milyet kell tennem. Szerintem azoknak is pwm-eseknek kell lenniük, de csak 3 csatit tudok beköni a 4-ből.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
F7
tag
[link]
Heatpipeos media ház. Nem kell procihűtés hozzá.Fickó! Fekszessz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest