Új hozzászólás Aktív témák

  • mr_ricsi

    veterán

    válasz szabi__memo #5591 üzenetére

    "Azt, hogy elcsesztek dolgokat azt igen, az természetes, de, hogy ócska gyártóktól vett alkatrészeket épitettek volna be ilyen neves gyárók, olyat még nem."
    Klasszikus példa a kondipestises elko. Ezekből gyakorlatilag minden gyártó használt és használ: az Abit, az Epox, az Asus, a Gigabyte, Jetway, Sapphire, Foxconn, de még az Intelnek is került alaplapjára ilyen kondi.
    Az Asusnak és a Leadteknek volt VGA-ja, amelyre olyan RAMok kerültek, amelyek nem bírták a névleges órajelet, ezért a firmwareben 800-ról 700-ra visszavéve kellett a kártyákat forgalomba hozniuk. (A Leadtekes RAM márkájára rákerestem a guglival, és összesen 3 találat volt rá, de egyik sem gyártói honlap...)
    Aztán a csatlakozóknál több alaplapgyártó próbálkozott a Foxconn vagy az Amp csatik helyett olcsóbb névtelenekkel, aztán mikor USB csatlakoztatáskor olvadtak az alaplapokon az SMD-biztosítékok, akkor a következő szériákban újra a bevált márkák lettek rajtuk.

    A kapitalizmus alaptörvénye, hogy a profit növeléséhez a költségek csökkentése az egyik út, ezért folyton próbálkoznak olcsóbban beszerezni az alapanyagokat.

    Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

Új hozzászólás Aktív témák