-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jayjay
tag
Nekem Vista van fennt, de nem Mplayer-t használok mivel az nem is jó Vista alatt.Csak a BS Player van fennt, ami sztem a legjobb lejátszó(jobb mint a Microsoft lejátszói).Nekem eddig egy filmnél sem állt meg, mondjuk nem is olyan sokkal próbáltam
HTPC: XFX HD4830 512MB, 400W Corsair, 2x2048MB Kit OCZ, E5200,Scythe Slip Stream, GIGABYTE GA-G31M-ES2L, Scythe Shuriken, APLUS CS-GL3
-
jayjay
tag
válasz p_milan #5509 üzenetére
Nekem ez a házam lett[link], ami nagyon tetszik.A méretek a PDF fájl-ba vannak csak jól leírva.Ez kb 20000Ft lenne, de jobban tetszik, mint az Antec és jobban megy a TV-hez.
Ha esetleg ez a ház tetszik[link], akkor átveheted Budapesten 11000Ft-ért.A méretek miatt nem lett jó.Az imon miatt vettem, ami persze nem működik.[ Szerkesztve ]
HTPC: XFX HD4830 512MB, 400W Corsair, 2x2048MB Kit OCZ, E5200,Scythe Slip Stream, GIGABYTE GA-G31M-ES2L, Scythe Shuriken, APLUS CS-GL3
-
jayjay
tag
Nekem semmi nincs fennt, csak a BS Player.Amit kinál telepítéskor mindent kipipálok és kész.Semmi pack, vagy más Player.Nem szeretem a media player classic-ot, de ez csak az én véleményem.Így az XBMC működik, eddig nem volt semmi problémám.
[ Szerkesztve ]
-
bikmakk
tag
válasz GuMiSZu #5548 üzenetére
Van olyan plugin, ami a GPU-t használja (pl. FFT3dGPU), és gondolom semmi akadálya nem lenne, hogy bármely plugint átírjanak ilyenre, csak szerintem még senkinek sem jutott eszébe, hogy ezzel foglalkozzon. Az FFT3dGPU-nak azért van létjogosultsága, mert az a hosszas tömörítési időt hivatott lerövidíteni azzal, hogy a munka azon részét a GPU-val végezteti el.
A GPU is egy processzor, tehát csak attól hogy grafikára van optimalizálva nem biztos, hogy hatékonyabb lenne a resize/sharpen/stb mint ha a CPU végzi ugyanazokat a számításokat. Persze ez csak tipp, lehet, hogy tévedek.
~ ASUS P5N7A-VM ~ Intel Core2Duo E7300 ~ 2x2GB Geil Value DDR2 800Mhz ~ WD Caviar Green 1TB/32MB ~ LG GGC-H20LRB ~ Leadtek WinFast TV2000 XP Expert ~ Thermaltake LanBox Lite ~ Silverstone NightJar 300W Fanless ~
-
gothic20
aktív tag
Sziasztok elhatároztam, hogy össze rakok egy HTPC-t és szeretnék egy kis segítséget kérni. Az alábbi alaplapok közül melyik lenne a legideálisabb? A gép többi része naggyából megvan de várom a javaslatokat.
ASROCK A780GXH/128M
JW JW-RS780UVD-AM2+ (128M)
ASUS M3A78-CM
GIGABYTE GA-MA78GM-US2H
GEIL Green 2Gb
AMD 5050e + Scythe Shuriken
SAMSUNG 250GB 5400rpm 2.5
Táp: SeaSonic M12II SS 330W vagy CORSAIR 400CXThermaltake VC7001SNS Mozart SX
[ Szerkesztve ]
Nietzsche: "Az ellentmondás elviselésének képessége nagyfokú kultúrára vall."
-
von_schwarz
csendes tag
Sziasztok,
Van valamelyikőtöknek tapasztalata a Modecom Feel 302 (vagy 202, mert ugyanaz ahogy látom) házakkal?
Leginkább az érdekelne, hogy belefér-e egy low profile tuner kártya (Leadtek DVR 3100h), akár valami PCI 90 fokos fordítóval (aminek a nevét nem tudom )
Ez jó kis tunerkártya, de egy INTEL D945GCLF2 alaplap + ez a csendes ház nagyon jó kis kombináció lenne, főleg he el lehetne benne helyezni a kártyát...Előre is köszi mindenkinek!
-
band1103
őstag
válasz gothic20 #5557 üzenetére
Tök jól néz ki a ház gart! Kicsit zsebbenyúlós de megéri.
Alaplapokról:
Az ASUS-t nem ajánlom mert az olcsó kategóriában zsákbamacska. Ezt JW -t sem mert bár jók a JW lapok de ez a lap nem képes a 125W-os CPU-kat sem kezelni. Talán nem használsz majd benne 140W-os CPU-t de elgondolkodtató hogy milyen alkatrészeket használhattak hozzá hogy nem megy benne a 125W-os CPU sem, míg a többi versenyző bírja az akár 140W-os CPU-kat is.
Tehát az ASROCK és a GIGABYTE maradt amik között sok eltérés van főleg ami a pénzt illeti.GIGABYTE ellen:
- Nincs 128MB side port de nem is kell hiszen nem HTPC funkció a 3D játék
lehetőség. Sőt néha csak bezavar a működésbe megléte.
- mATX méret: zsúfoltság és kevesebb slott miatt kevesebb bővítési lehetőség:ASROCK ellen:
- Olcsóbb kategóriájú alkatrészek
- Nincs e-sataSzvsz válaszd a GIGABYTE-ot mert az Ultra Durable 3-nak köszönhetően minőségi alkatrészekből van, és van rajta e-sata .
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
gothic20
aktív tag
válasz band1103 #5561 üzenetére
Akkor gigabyte. Az mATX méret nem baj a gépház miatt csak 2 PIC és 1 16x PCI-E kártyát tudok beletenni. Az ára tényleg elég húzós újonnan de sikerült használtan szereznem és így „csak” 32k volt a házikó. Ugye ezzel a konfiggal a full HD filmek is gond nélkül mennek majd?
-
mr_ricsi
veterán
válasz band1103 #5561 üzenetére
"Talán nem használsz majd benne 140W-os CPU-t de elgondolkodtató hogy milyen alkatrészeket használhattak hozzá hogy nem megy benne a 125W-os CPU sem, míg a többi versenyző bírja az akár 140W-os CPU-kat is."
Ugyanolyan alkatrészeket használnak, csak 5 helyett 4 feszszabályzó állítja elő a proci tápáramát.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
band1103
őstag
válasz gothic20 #5563 üzenetére
Bármilyen HD tartalommal el fog tudni bírni ez a konfig (a cpu miatt), bár a TV-d nem full hd de ki tudja milyet tudsz majd venni 10 év múlva .
Hol akarod hogy megszólaljon a hang, és milyen minőségben?[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
szabi__memo
nagyúr
Az egészre: Jesszus. Ez az elöző pár levél odavág. 140W procinak? gagyibb alkatrészek?? ezek nem müanyag lakatzárakban utaznak. alig van pár chip gyártó akitől az összes pc alkatrészgyártó beszerzi a dolgokat.
-
mr_ricsi
veterán
válasz szabi__memo #5570 üzenetére
"alig van pár chip gyártó akitől az összes pc alkatrészgyártó beszerzi a dolgokat."
Az alaplapokon nemcsak chipek vannak, hanem kondik, tekercsek, csatlakozók, foglalatok, ellenállások, diódák, stb. Ezeket viszont többszáz cég gyártja, köztük kínai dzsunkagyártók is, sőt, hamisító hálózat is létezik.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
gothic20
aktív tag
válasz band1103 #5569 üzenetére
Azt tudom hogy nem full HD-s csak HD ready. Csak ha olcsóbbak lesznek a full HD-s tv akkor lehet, hogy lecserélem. A hangról egyenlőre egy Yamaha RX-385-ös erősítő és egy pár B&W DM601-es gondoskodik. Egy erősítő csere után kiegészül egy center sugárzóval.
-
band1103
őstag
válasz szabi__memo #5570 üzenetére
mr_ricsi jól mondja. Nem a chipekre értettem. Segítő jó tanácsom hogy ha valamit nem értesz akkor kérdezd meg kulturáltan mert fenn áll az esély arra hogy saját magadat blamálod.
gothic20 Hú ez nem átlagos. Haveromnak TDL sugárzói vannak és nagyon odavág. Jó tudom hogy az kicsit magasabb kategória, de azért a B&W csak nem egyenlő egy kommersz Geniusal Tehát fontos lenne a filmek hangminősége is. Csak azért kérdeztem mert bár a 780G-vel szerelt lapok a HDMI kimeneten ki tudnak küldeni hangot is de a minőségére sokan panaszkodtak, viszont azt hiszem az optikai kimenettel nincs gáz.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz band1103 #5573 üzenetére
"a HDMI kimeneten ki tudnak küldeni hangot is de a minőségére sokan panaszkodtak"
???
Mi volt a konkret panasz? Csak azert, mert HDMI egyszeruen kirakjak az adatot, es ott nincs olyan, hogy minosegromlas: vagy atmegy rendesen, checksumostol, mindenestol, vagy nem, olyan nincs, hogy atmegy, csak rosszabbul.
DRM is theft
-
band1103
őstag
válasz dabadab #5574 üzenetére
Én sem úgy értem csak lusta vagyok már kifejteni bővebben hogy nem tudd a 780G a HDMI-n kiküldeni az erőlködőnek teljes értékű LPCM 7.1 -es hangot. Erre panaszkodtak.
[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
válasz gothic20 #5572 üzenetére
"Csak ha olcsóbbak lesznek a full HD-s tv akkor lehet, hogy lecserélem."
A jelenlegi TV-dnél 1,8m körül van az optimális nézési távolság. (Amennyiben most távolabbról nézed, akkor nem tudod érzékelni a részetességét, tehát a 720-as HDready-t sem használod ki.)
Ha lecseréled egy ugyanekkora fullHD-sre, akkor 1,2 m-ről kellene nézned, egyébként kihasználatlan marad a nagyobb felbontás.
Lásd ittRáadásul a TV-dben van egy Faroudja képátméretező áramkör, ami az 576 és az 1080 soros felbontásból 720-ba az átméretezést, valamit a deinterlace-t nagyon jó minőségben végzi el. (Netszerte a hobbivideósok elcsöppennek a gyönyörűségtől, ha a "Faroudja" nevet meghallják.)
-
tothl
addikt
válasz mr_ricsi #5577 üzenetére
Jo a faroudja de egy kicsit olyan mint a mark and levinson. Minden otvarra rairjak a nevuket. Lattam olyan plazmatevet is amin rajta volt, hogy faroudja, megsem volt jobb mint az atom bovli deinterlacerek. A levinsonra ugyanez...egy atom lapos keszulek sosem fog jol szolni hagyomanyos hangszorokkal.
-
mr_ricsi
veterán
-
dabadab
titán
válasz mr_ricsi #5582 üzenetére
Ugye, te sem gondolod azt, hogy barmelyik LCD TV-ben ne lenne atmeretezo elektronika?... Mindent fullscreenre raknak ki, az SD adas se egy pici kis teglalap a kepernyo kozepen vagyhogy az 1080-as videoanyagoknak csak a kozepe latszik?...
urbanjozsi: a nativ felbontas a TV TFT paneljenek a felbontasa, vagyis hogy fizikailag mennyi pixel van a megjeleniton.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
mr_ricsi
veterán
válasz szabi__memo #5584 üzenetére
"Úgy gondojátok hogy az egyéb filléres alkatrészeket ezek a cégek a szemétdombról veszik?"
Nem gondoljuk. Tudjuk.
(Ha pofára esnek, akkor pánikszerűen visszatérnek a neves gyártókhoz, aztán mikor elült a felháborodás, ismét megpróbálkoznak olcsóbban vásárolni. Már a NASAnak is állt le űreszköze hamis alkatrész miatt.)Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz dabadab #5586 üzenetére
"Ugye, te sem gondolod azt, hogy barmelyik LCD TV-ben ne lenne atmeretezo elektronika?"
Ugye, te sem gondolod, hogy az átméretező elektronikának minden bemenetről kötelező működnie?És elvileg is ha van egy szuperjó minőségű 1280x720 jelforrásom, akkor azt a TV-n is 1280x720-ban érdemes megnézni, hiszen mindenféle átméretezés mindenképpen ront a minőségen. Inkább legyen körben az a fekete szegély.
Én a natív felbontás miatt már egy ideje azon gondolkodom, hogy a HTPC-t VGA csatin kellene a TV-hez csatlakoztatnom, mert akkor egy-az-egyben tudnám használni a natív felbontást.
-
dabadab
titán
válasz mr_ricsi #5588 üzenetére
"Ugye, te sem gondolod, hogy az átméretező elektronikának minden bemenetről kötelező működnie?"
De. Ezek nem monitorok, hanem szorakoztatoelektronikai holmik, ennek megfelelo tervezesi filozofiaval. Itt nem kulonosebben elvaras a pixelpontos megjelenites (egy csomo 1366x768-as TV-t nem is lehetett HDMI-n nativ felbontasban hasznalni, olyanrol meg nem tudok, hogy barmelyik TV ki tudna rakni a nativnal kisebb bemeno jelet 1:1-ben) ellenben az igen, hogy mindent ki tudjon rakni fullscreenre (akar 4:3-as forrast is, mindenfele torzitoalgoritmussal megeroszakolva).
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
szabi__memo
nagyúr
válasz mr_ricsi #5587 üzenetére
No ilyenekről még nem hallottam. Azt, hogy elcsesztek dolgokat azt igen, az természetes, de, hogy ócska gyártóktól vett alkatrészeket épitettek volna be ilyen neves gyárók, olyat még nem.
Persze ez nem jelenti azt, hogy ettől még nincs ilyen.. De fenntartom, hogy nem hiszem, hogy ez jellemző a fent emlitett gyártókra. -
mr_ricsi
veterán
válasz szabi__memo #5591 üzenetére
"Azt, hogy elcsesztek dolgokat azt igen, az természetes, de, hogy ócska gyártóktól vett alkatrészeket épitettek volna be ilyen neves gyárók, olyat még nem."
Klasszikus példa a kondipestises elko. Ezekből gyakorlatilag minden gyártó használt és használ: az Abit, az Epox, az Asus, a Gigabyte, Jetway, Sapphire, Foxconn, de még az Intelnek is került alaplapjára ilyen kondi.
Az Asusnak és a Leadteknek volt VGA-ja, amelyre olyan RAMok kerültek, amelyek nem bírták a névleges órajelet, ezért a firmwareben 800-ról 700-ra visszavéve kellett a kártyákat forgalomba hozniuk. (A Leadtekes RAM márkájára rákerestem a guglival, és összesen 3 találat volt rá, de egyik sem gyártói honlap...)
Aztán a csatlakozóknál több alaplapgyártó próbálkozott a Foxconn vagy az Amp csatik helyett olcsóbb névtelenekkel, aztán mikor USB csatlakoztatáskor olvadtak az alaplapokon az SMD-biztosítékok, akkor a következő szériákban újra a bevált márkák lettek rajtuk.A kapitalizmus alaptörvénye, hogy a profit növeléséhez a költségek csökkentése az egyik út, ezért folyton próbálkoznak olcsóbban beszerezni az alapanyagokat.
-
mr_ricsi
veterán
válasz dabadab #5590 üzenetére
"De."
A TV-mnél VGA bemenetről az képnyújtás gomb nem csinál semmit. A DVI-t nem próbáltam még, de a leírás szerint nem érhető el mind a 8 opció."Itt nem kulonosebben elvaras a pixelpontos megjelenites (egy csomo 1366x768-as TV-t nem is lehetett HDMI-n nativ felbontasban hasznalni"
Az enyém is ilyen, csak 576, 720 és 1080 jelet fogad HDMI-n. Ez a tervezési mód a népek átvágása, mert tökéletes képminőségről beszélnek, miközben konverziókkal, átméretezésekkel és szűrőkkel rontják le a képet. (Bár, ez a szép új digitális videózás eleve nagyrészt átverés.) Az 1280x720 az amcsiknak natív, náluk nem kell semmit átméretezni.
Nézegettem a Faroudja doksiját, és az csak 576, 720 és 1080 között tud átméretezni. Eszerint ha a TV-met megküldöm 1080-nal a HDMI-n, akkor a Faroudja lekonvertálja 720-ra, majd a TV saját képméretezője felkonvertálja 768-ra. Dupla konverzió! Ennyit a szuper képminőségről..."olyanrol meg nem tudok, hogy barmelyik TV ki tudna rakni a nativnal kisebb bemeno jelet 1:1-ben)"
Ez egy 1024x768 a VGA bemeneten:Remélem, látszik a két szélén a fekete csík. 1280x768-nál már nagyon vékony csikok vannak. Mindkét felbontásban nagyon szuper, éles a kép. (Az 1360x768-at pedig nem tudom kipróbálni, mert a notim nem támogatja.)
-
mr_ricsi
veterán
válasz gothic20 #5589 üzenetére
"Nincs fekete szegély miután beállítottam 1280x720-ra."
A átméretezés a próba közben "PC" vagy "Széles" állásban volt? (Mert ha az "Auto.formátum"-ot aktiváltad a menüben, akkor valószínűleg automatikusan széthúzta teljes képernyősre.)Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
szabi__memo
nagyúr
válasz mr_ricsi #5592 üzenetére
Oké-oké, telejsen világos is ez. De érted, az alapprobléma akkor is ott van! Mivel ha mindegyik ezt csinálja akkor hogyan lehet kijelenteni, hogy melyik a szarabb.
Annak, hogy pl valamelyik nem tud 140W-os procit fogadni még nem kell, hogy az legyen az oka, hogy ez azért van mert ócskább gyártóktól vett alkatrészekből épitkeznek...[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
válasz mr_ricsi #5593 üzenetére
"Nézegettem a Faroudja doksiját, és az csak 576, 720 és 1080 között tud átméretezni. Eszerint ha a TV-met megküldöm 1080-nal a HDMI-n, akkor a Faroudja lekonvertálja 720-ra, majd a TV saját képméretezője felkonvertálja 768-ra. Dupla konverzió! Ennyit a szuper képminőségről..."
Na ez szép[ Szerkesztve ]
-
heckbert
csendes tag
sziasztok! csendes házat keresek HTPC-építéshez, de mivel rejtve lesz a gép, nem kell szép és drága fekvő ház, inkább egy minél csendesebb zajszigetelt, álló ház, amibe belefér sok (5-6) HDD. szeretném 20ezer Ft körül megoldani. mit ajánlotok?
-
Szab02
aktív tag
válasz heckbert #5598 üzenetére
Az 5-6 Hddnek hűtés is kell, nem lenne valami jó ötlet elrejteni!
Ha olcsón meg szeretnéd úszni, ott a fa alapanyagnak occsó , nekem egyik htpc-m abból van (de csak gyoran megépített, nem sikerült valami hűde szépre..), sőt a monitor is fakeretből van! nappaliba bútorként mutatós.http://www.panoramio.com/user/szab02
-
dabadab
titán
válasz heckbert #5598 üzenetére
Elsore azt mondanam, hogy Antec P182 (ill. az utod P183, de azt meg nem lattam itthon arlistaban), azt halk, jol hutheto haznak terveztek, amibe bele is fer 6 HDD, az egyetlen apro bokkeno, hogy kb dupla annyiba kerul, mint amennyit szantal ra.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Torrent meghívó kunyeráló
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen autót vegyek?
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- PlayStation 5
- Politika
- Külpolitika
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen