-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
duffbeer
őstag
válasz von_schwarz #5446 üzenetére
Pofás kis házikó.
-
jayjay
tag
válasz Yahhher #5450 üzenetére
A ház eleje, ha jól látom műanyag, ugye?Csak azért kérdem, mert amit rendeltem hasonlóan néz ki, de aluminium az eleje.Szerintem a korábbi ház nem túl szép, főleg ha úgy használja az ember, ahogy tervezték(fektetve) a lábak miatt is.Az LCD minek rá.Teljesen feleslegesnek tartom.A tápról ami benne van nem írnak semmit, de meghallgatnám.Amúgy van egy másik házam, amit lehet eladok, ha nem tudom szóra bírni az imont, amit kivettem belőle.Sajnos a többi topik halott, ezért itt is megkérdem.
Lenne egy olyan problémám, hogy nem tudom telepíteni az imon szoftvert.A netről lehúztam a két legújabb verziót 7.20 és a 7.01-et felrakom a gépet újraindítja és utána IMON HAS STOPPED WORKING. és IMON AU DNLD MNG HAS STOPPED WORKING.Melyik program zavarhat be, vagy........Várom a segítőkész válaszokat.[ Szerkesztve ]
HTPC: XFX HD4830 512MB, 400W Corsair, 2x2048MB Kit OCZ, E5200,Scythe Slip Stream, GIGABYTE GA-G31M-ES2L, Scythe Shuriken, APLUS CS-GL3
-
kiss_gee
csendes tag
Hali!
Épp alaplap vásárlás előtt állok és két eshetőség között vacilálok, htpc-hez és a későbbi fejlesztéshez milyen IGP-s alaplapot ajánlanátok AMD vonalon:
AMD 780G v GeForce 8200 csak mert úgyhallottam h az nvidia talán jobb választás lenne az L5.1 támogatás és egyebek miatt!Válaszért előre is köszi!
Kiss_gee
-
band1103
őstag
válasz kiss_gee #5456 üzenetére
Az információ téves. A 8200-es hátrányban van hw-es HD lejátszásban (DXVA) egy 9400-es lenne versenytársa a 780G-nek, továbbá a legújabb DX-nek és drivereknek köszönhetően már nem számít a Level szintje egyik fenti IGP-nél sem, lehet akár 4.1 vagy 5.1.
De ez csak akkor szempont ha annyira fontos a DXVA mert sajna nem minden filmnél tud működni. Ha a film DPB size mértéke a felbontáshoz képest magasabb a kelleténél akkor már nincs DXVA. Ez a filmek 18%-ra igaz.
Ezért javasolnak olyan HTPC konfigot ahol már a CPU is lazán elbír bármilyen filmmel. Ilyenek pl.: AMD: 5050e Intel: E5200. És akkor már mindegy milyen IGP van a lapon."A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
szabi__memo
nagyúr
Láttátok az új Thermaltake házakat???
-
band1103
őstag
válasz szabi__memo #5459 üzenetére
Régebbi Marantz Hi-fi-k jutnak róla az eszembe. Nekem bejönnek.
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
Davcy
tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni egy HTPC alkatrészeinek kiválasztásában. A házat már kinéztük, egy [ORIGEN X15E] ami már magában is elég drága. Szeretnénk ha nagyon csendes lenne, de azért vigye a játékokat, HD filmeket és tv felvételt is lehessen csinálni vele. Nagyon brutálra jönne ki a hardver amit bele kellene rakni? Vannak olyan cuccok (vga kártya, táp) ami extra halk, vagy mindenből passzívat kell venni? Pénzt direkt nem írtam, nem vagyunk milliomosok, de egyszer rádurrantanánk egy nagyobb összeget, mint ahogy azt a ház is mutatja.
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Davcy
-
sittes79
addikt
Hello,
Tanácsot szeretnék kérni, szeretnék építeni egy gépet csak HD, rip(mkv)
lejátszásra, esetleg nethez. És minnél olcsóbban szeretném megúszni, szóval nem
érdekel csili-vili ház stb.Ez lenne az alapja a gépnek Gigabyte sAM2+ GA-MA78G-DS3H
Ehhez mi az a legkisebb proci ami mindenképp kellene?
Másik alternatíva 30k körül a WD TV player. Nem tudom melyikkel
járnék jobban?Köszi
-
band1103
őstag
válasz sittes79 #5462 üzenetére
Már megvan a lap vagy csak tervezed megvenni? Mert ha már megvan akkor nincs mit tenni. Ha még csak tervezed akkor miért pont ez az alaplap?
A 780G -vel szerelt lapok sajnos csak akkor játsszák csak le a filmet rendesen ha úgy kódolták hogy beleférjen az éppen aktuális legfrissebb DXVA kereteibe. Manapság ez a filmeknek csak 85%-át jelenti.
Ha olcsót akarsz AMD vonalon és csak és kizárólag arra amire írtad akkor úgy is kell egy 5050e proci amivel biztosra mehetsz hogy valóban mindent lejátszik majd jól. Ekkor viszont már arra a feladatra elég lesz egy jóval olcsóbb 690G vagy 740G lap is (14-16 ezres körül vannak). Bár proci terén nem fejleszthető annyira mint egy 780G de arra a feladatra nem kell gyorsabb egy 5050e-nél.[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
band1103
őstag
válasz sittes79 #5462 üzenetére
De egy GA-MA69VM-S2 -t már megkapsz 13k-ért is ha elég az egyetlen d-sub kimenet és nem kell sem DVI sem HDMI.
Davcy: De azért vigye a játékokat is? Mennyire új játékokra gondolsz? Half Life2 vagy Far Cry 2? Ha HL2 szintű játékokra gondolsz közepes grafikával akkor kaphatsz passzív VGA-t és passzívan vagy nagyon halkan működtethető CPU-t. Viszont ha azt akarod hogy az új játékok is elfussanak rajta akkor azt már nem nevezzük HTPC-nek ezért nem ide tartozik,és le kell hogy mondj a passzív hűtés elképzeléséről ha nem akarsz 500K-ért gépet venni.
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz sittes79 #5465 üzenetére
WD TV...
Popcorn vagy Raidsonicnak is van hasonlo keszuleke, de ezek dragabbak.
LG-nek van mar 70k-ert Blu-Ray+MKV lejatszoja, de itt ugye minimum DVD-re ki kell irni a filmeket...
Epiteni is lehet, de jot 40k-bol nem hozol ki...
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
band1103
őstag
válasz sittes79 #5465 üzenetére
Esetleg határesetként egy 4800+ is szóba jöhet. 3-5k val olcsóbb mint a 5050e de az már nem 45 hanem 65W-os. További alternatíva PC fronton az ha a használtan veszed meg ezeket. Mivel nincs benne mozgó alkatrész ami tönkre menne ezért kisebb a kockázata annak hogy feladja a harcot. (nem nulla csak kisebb)
-
duffbeer
őstag
-
band1103
őstag
válasz duffbeer #5468 üzenetére
Hali!
Téged szeretnélek kérdezni mert neked már van WD TV-d. Adatot tud tárolni vagy USB-n lehet rá csatlakoztatni? USB kábellel össze lehet-e kötni egy számítógéppel hogy a gép 2-3 vincsijét el lehessen rajta érni?[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz band1103 #5474 üzenetére
Miert, a neten hol lehet 100%-ban bizni?
Ott a hozzaszolasokban van egy link, a felhasznalok irogatnak, lehet atragni rajta magad, ha erdekel a dolog...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
band1103
őstag
Bár visszavehetnél abból a fagyos répaorrú arcodból mielőtt leütsz egy billentyűt. Akinek igaza van az megengedheti magának a normális hangnemet is. Ha neked ez a normális hangnem az gáz
Igazatok van, kicsit elkényelmesedtem mostanság hisz minden eddigi kérdésre itt a PH!-n mindig megtaláltam a választ.
[ Szerkesztve ]
-
duffbeer
őstag
válasz band1103 #5470 üzenetére
Adatot nem tárol, csak az adathordozón. Létrehoz egy mappát az adathordozón és a médiaspecifikus adatokat ott tárolja (media library). És legjobb tudomásom szerint nem lehet összekötni PCvel. Esetleg azt ki lehetne próbálni, hogy egy eSATA+USBs HDDt rákötni a WDTVre usbn, az eSATAt meg a PCbe. Nincs tapasztalatom etéren, de tud működni a kettő párhuzamosan? Mert ha igen akkor veszek egy olyan racket, hogy ne kelljen mindig lehúzni a vinyót a WDTVről..
-
Tbor
tag
Sziasztok,
Régi problémám, hogy nem találok olyan házat, amely:
- micro ATX-es alaplapot fogad
- max 36 cm mély és 20v max 25 cm magas
- IMON VFD-s vagy van előlapi 5,25 hely és DVD lejátszónak is hely
- lehetőleg ezüst színű.1 éve keresgetek ilyet és azóta sem találok. Sajnos az IKEA szekrénybe csak ekkora fér be. Nincs valami ötletetek, nem találkoztatok ilyen házzal ?
Köszönöm!
Tbor -
jayjay
tag
Épp most telepítgetem a gépet, de szerintem ez pont jó lenne neked is.Ami benne van:
XFX (R) HD4830 512MB 2xDVI/TV
400W Corsair CMPSU-400CXEU
2x2048MB Kit OCZ Vista Performance Gold Edtition 800MHz
Intel Dual Core E5200 2.50GHz 800MHz S775 2MB 45nm
GIGABYTE GA-G31M-ES2L G31 S775 1600MHz MATX
Scythe Shuriken
A ház amit kinéztél nem is tudom.Engem zavarna, ha egy akkora kijelző világatana a szemembe.Gondolom nem a ház előtt szeretnél ücsörögni és úgy irányítani, hanem távirányítóval.Ez természetesen a személyes véleményem.
Ha TV kártyát is raknál bele, akkor egy ATX alaplapot kell, hogy vegyél, mert nálam már knappos a hely.Előtte mindenképp ajánlom, hogy élőben is nézd meg a házat, mert pl nálam a videókártya összeér a táppal(úgy, hogy a +tápkábelt rácsatlakoztattam).Azért neten sokat segített, hogy másnak is volt hasonló háza, így könnyebb volt az építgetés.
A Shuriken helyett egy passzív NINJA mini-t akartam, de 1cm híján nem fért volna bele.Így utólag nem is baj, mert a Shuriken nem hangos.
A procit természetesen le lehet cserélni 1 erősebbre, de ennél a VGA-nál sztem nem érdemes erősebbet egy HTPC-be rakni.Az XFX 4830-as egy jó kis kártya.Természetesen ha FullHD-n játszol, akkor oda már kellene egy erősebb is talán, de..
Remélem segítettem egy kicsit.HTPC: XFX HD4830 512MB, 400W Corsair, 2x2048MB Kit OCZ, E5200,Scythe Slip Stream, GIGABYTE GA-G31M-ES2L, Scythe Shuriken, APLUS CS-GL3
-
-
HarryPotter
őstag
sziasztok, antec microfusion Remote 350 házat keresek, hol lehet ilyet kapni?
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
Versus82
aktív tag
Western Digital WD TV HD erről hallott valaki? youtube on sok videó van róla, pl: [link], lejátszik mindent, és 30 ezer forint... ha ez mind igaz akkor htpc game over.
''In stand up position I think I'll kill You...''-CroCop ........ Üt, rúg, hazabattyog....
-
dabadab
titán
válasz Versus82 #5495 üzenetére
Olvass vissza egy kicsit, volt rola szo, game overrol meg nagyon nincs szo meg van sajat topikja is.
DRM is theft
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Logitech Astro A50X White
- Eladó JBL TUNE 130NC/TUNE 230NC/ TUNE BEAM BONTATLAN/EREDETI Bluetooth fülhallgatók
- Eladó JBL Flip 5 BONTATLAN/EREDETI Bluetooth hangszóró
- JBL T750BT EREDETI/BONTATLAN Bluetooth fejhallgatók
- Eladó EREDETI/BONTATLAN JBL Partybox Encore bluetooth hangszóró (Karaoke funkcióval, mikrofonnal)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest