-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gmodos
csendes tag
válasz beencee #5201 üzenetére
meg fogom nézni azokat a csúszkákat, de nem valószínű hogy ez lesz a gond.
a TVn ugyanis nem fekete kép van, hanem kék, ez a "no signal" színe
de az ötlet elgondolkodtató. nagyon köszönöm.kábelből kettőt is próbáltam: HDMI-HDMI és DVI-HDMI (ez utóbbit használtam a normál PC-TV összeköttetéshez)
valahogy úgy sejtem, a VGA-nak a TV-től meg kellene kapnia a működési paramétereit, ami itt nem történik meg. ezért gondoltam a nem megfelelő kábelre.
gREg
-
gmodos
csendes tag
válasz Enszuke #5203 üzenetére
két dolgot találtam a tvről:
1.) fogadható jelek többek között: 1920x1080i 50Hz/60Hz, 1920x1080p 24Hz/50Hz/60Hz2.) "Ha a HDMI kapcsolat 1080p képes ... akkor a 2. kategóriás kábelre lesz szüksége. A hagyományos HDMI/DVI kábel ebben az üzemmódban nem működik megfelelően."
Ezt hogy "2. kategóriás", még nem is hallottam. Ez mi ez?gREg
-
gmodos
csendes tag
jól elszórakoztatlak titeket!
pár topikkal arrébb találtam infót a kábelekről:
"Ha az igényei nem lépnek túl az 1920x1080@60Hz-en, akkor elég a Cat 1 kábel is."
Ennek ellenére, lehet, hogy érdemes egy próbát tenni egy Cat 2-vel is.gREg
-
band1103
őstag
Ezeken a 780G lapokon általában DVI-D csati van. A TV-nek meg biztos úgy kellene működni mint egy monitornak. Próbáld ki a DVI-D csatit egy pc monitorral. Ha nem jön kép akkor az alaplap a hibás.
radi8tor1
[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
CsatiZsol
tag
Sziasztok!
HTPC összerakásába fogtam és meg is van már nagy részben már "csak" egy VGA kellene a kicsikének és egy TV tuner.
A gép:
Alaplap egy Asrock 4CoreN73PV-HD720p
2*1GB Geil Ultra ramocska
Processzor: Intel Core 2 Duo E6400
Vincseszter: 1 Samsung Spinpoint F1 750GBEbbe a picikébe szeretnék tanácsot kérni a VGA-ra és a TV tunerre.
Lehetőleg halk VGA lenne fontos.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Üdv Zsolt
Az optimista minden vészhelyzetben lehetőséget lát, a pesszimista veszélyt lát minden lehetőségben. “Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.”
-
heckbert
csendes tag
sziasztok! tudnátok ajánlani nagyon csendes, Magyarországon is kapható 8 centis házhűtő ventit?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz CsatiZsol #5209 üzenetére
Nekem ilyen VGA van benne: EAH4350 SILENT/DI/512MD2
Halk és viszi 1080p-t simán.⭐ Stella
-
band1103
őstag
válasz CsatiZsol #5209 üzenetére
Miért kell bele VGA? Az alaplapon van igp a proci meg izomból megoldja bármilyen HD lejátszását alacsony terheltség mellett, tehát közben agyonhűteni sem kell. A VGA ezek után indokolatlan egy HTPC-be. Ha játszanál is vele az már nem HTPC funkció.
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
CsatiZsol
tag
válasz band1103 #5213 üzenetére
Szia!
Azért szeretnék bele VGA-t, mert az alaplapi nem tudja a full HD felbontást és sikerült egy olyan TV_hez jutnom ami ige és szeretném kihasználni.
Játék??? HTPC-n??? Arra ott van az asztali gépem
Üdv Zsolt
Az optimista minden vészhelyzetben lehetőséget lát, a pesszimista veszélyt lát minden lehetőségben. “Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.”
-
CsatiZsol
tag
válasz Yahhher #5215 üzenetére
Hmm... akkor nálam lesz valami gond. Nem bírtam 1680*1050-nél nagyobb felbontást kicsikarni a kicsikéből, ma megnézem megint, hogy mi a gáz.
Üdv Zsolt
-
band1103
őstag
válasz CsatiZsol #5214 üzenetére
Ha már mindenképpen kell majd bele VGA akkor se ajánlom hogy alább add egy nV8400-esnél vagy egy HD4350-nél. Egészen olcsók és a legjobbak jelenleg full HD mozira. Pazarlás lenne régebbi kariba ölni a pénzt.
Egyébként sokan nyafognak hogy azért mennyen 1-2 ilyen-olyan játék rajta . Ekkor szoktam én .
Szerencsére te érted a dörgést .[ Szerkesztve ]
-
CsatiZsol
tag
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Kombat: Értékes válasz volt. Erre magamtól soha rá nem jövök.
band1103: Igen valami ilyesmi választ szerettem volna kapni. Köszönöm, így akkor már tudom hogy vagy ezek vagy ennél nagyobb karik jönnek szóba.
Üdv Zsolt
-
Magnat
veterán
válasz band1103 #5218 üzenetére
Hi,
bár én sem játszom htpc-n, de azért szvsz meg lehet érteni azt is, aki akar: kicsivel nagyobb élmény a manapság elterjedtnek mond6ó 106 centin játszani, mint egy szintén gyakori 19-22 collos monitoron. Persze ha egy gépet két, egymástól eléggé eltérő tulajdonságokat megkövetelő célra akarunk használni, akkor vmilyen téren kompromisszumot kell kötni, ez nyilvánvaló... de ha ezt tudomásul vesszük, akkor szvsz jó kombó gépeket lehet építeni.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
hangya7
tag
válasz RexpecT #5223 üzenetére
Hát én speciel nagykerben láttam (PcParts), de végül mégsem ezt vettem, hanem a SuperFlower SF-103 BK:
Most hogy a gomb megvana kabáthoz kezdek gondlkozni, CPU, alaplap, táp, videókártya(?), rádiós billentyűzet ügyében.
Ne kövezzetek meg, de nem csak média lejátszásra akarom használni majd a gépet.[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
Tisztelem ezt a véleményt is mert van benne valami . Ettől függetlenül én nem vagyok a kombó dolgok híve. Ami kombó az már nem htpc. A HTPC legyen HTPC a gamer gép meg gamer. Ez meg az én szvsz-m.
[ Szerkesztve ]
-
Sera26
aktív tag
Na,ha már a kombó rendszerekről van szó, akkor kérdezek én is...
Van ez a lap:Ez ugye 780G-s, tehát HTPC-re tökéletesen alkalmas.
Viszont a gyártó elhelyezett rajta két PCI-E sínt is, ami ugye elvileg akár egy Crossfire-s rendszert is képes fogadni.
Tegyük fel, beleteszek egy HD4850-es karit (vagy kettőt ) a játékokhoz. Ha viszont HTPC üzemmódot akarok, akkor mi van? Letiltom a karit és aktíválom az IGP-t a lapon? Vagy mindig kiveszem a kártyát,amikor éppen HD filmet akarok nézni?
Csak azért érdekes számomra ez,mivel valamiért csak megalkották ezt a lapot...De alapvetően nem értem hogyan lehet a lap minden képességét kihasználni egy rendszerben? -
band1103
őstag
1. Az biosban van lehetőség az úgynevezett "Surround View" funkcióval hogy egyszerre üzemeljen a HD4850 és az IGP is. Ez még nem Crossfire tehát nem összekapcsolja a rendszer a 2 GPU-t hanem csak egymás mellet működnek gond nélkül. Erre akkor lehet szükség ha több mint 2 kijelzőt szeretnél használni.
Alapvető dolgokban hiányos a tudásod pl.:egy HD4850-es jobb hd filmek lejátszására mint a HD3200-es igp (XP alatt).
[ Szerkesztve ]
-
Sera26
aktív tag
válasz band1103 #5229 üzenetére
Köszönöm a válaszod, de azzal tisztában vagyok hogy a 4850 messzemenően jobb HD tartalmak lejátszására. Viszont ez a "Surround View" teljesen új dolog számomra.
A kérdésem lényege annyi lett volna, hogy ne kelljen átalakítóval kivezetni a TV-hez a képet a 4850-ről, hanem hogy az alaplapi IGP HDMI csatijáról menjen a dolog. De akkor ezek szerint ez működik, mivel mindkét VGA üzemel egyszerre.... -
Sera26
aktív tag
válasz Yahhher #5231 üzenetére
Nem,nem az IGP-t használnám a HD4850-el Crossfireben.
Két 4850 meg, háátt....Eleve nehézkes kihajtani a 4850-et AMD procival, hát még ha kettő lenne belőle...
Igazából azon elmélkedtem, hogyha van egy ilyen rendszerem, akkor használhatom-e "játék" vagy "HTPC" módban. Persze ehhez az kéne hogy "HTPC" módban a 4850 teljesen "kikapcsoljon", mert akkor annak az energiafogyasztását és "zaját" arra az időre megszüntetném.
Magának a lapnak a konstrukcióját sem értem, hogy minek egy ilyen lapra két PCI-E sín.[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
Hogy minek? Parasztvakításnak. Főleg mert nem 2 db 16 szoros van rajta. A másik csak egy 4 szeres pci-e csati. Az amd fronton viszont nincs jelenleg olyan technika ami tudná ezt a diszkrét vga kikapcsotlást valami hasonló van de csak a mobil részlegen.
"...ne kelljen átalakítóval kivezetni a TV-hez a képet a 4850-ről..." mármint DVI-I -> HDMI átalakítóval? Miért lenne baj az átalakító használata? Kell hogy a HDMI-n a hang is kimenjen?
-
-
Sera26
aktív tag
-
szabi__memo
nagyúr
http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=115265
-
sbazsi
veterán
elgondolkoztam azon, hogy összerakok egy gépet htpc-re.
elvárások:
- tudjak felvenni tv-ből (de ha nem, az sem baj)
- dvd filmek nézése
- divx és xvid videok lejátszása
- m2ts videók lejátszása, és adott esetben ezek szerkesztése (hd kamera által felvett anyag)mindehhez egy nem épp kicsi full hd (Vagy ready) tv-t kötnék.
adott egy core2 duo e8200 gép, 2 gb rammal. integrált vga-val, és dvd íróval.
egyébként lenovo thinkcentre a57.gondolom ehhez kell egy erősebb vga, és egy tvtuner
mi kell a hd tartalom lejátszásához / szerkesztéséhez?
valamint milyen tvtunert érdemes? -
gmodos
csendes tag
Egy rövid report a múltkori ASUS M3A78-EM alaplap szívásomról:
a helyzet sajnos azóta sem változott, nem tudok digitális kimenetet nyerni belőle. ma épp "meztelenül" egy 400W-os táppal kötöttem a tv-re, de persze semmi.jó hír:
tudtam szerezni egy ASUS M3N78-EM-et, ami viszont működik. és bár nem hittem volna (és nincs is rá szükségem), de a DVI-HDMI kábelen audio jelet is ad.
Üröm az örömben, hogy ez a GF8300-as a HD anyag lejátszása közben idegesítő vízszintes csíkokat, rángásokat végez. hirtelen ráfogtam a iVGA-ra, de lehet, hogy codec (coreAVC 1.9) vagy éppen player (BS) okozza a problémát.Van ötletetek?
gREg
-
Hulk24
aktív tag
sziasztok!
biztos gyorsan tudtok nekem segíteni!
van olyan HTPC ház amibe 12cm-es házhűtő venti(k) van(nak)? lehetőleg emberi árban!thx
-
sbazsi
veterán
válasz Devil Smile #5240 üzenetére
hogy érted, hogy nagyon sok a proci?
-
Hulk24
aktív tag
én ezt néztem ki magamnak!
Lian Li PC-V350 BIsmeri valaki? Mit szóltok hozzá?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen