-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz Tibiajax #44902 üzenetére
Jó régen bütyköltem már ezt, így én is csak tippelek:
- első körben így próbálnám:
<rule filetypes="mkv|...|avi" player="MPC-HC">
(a ... helyén természetesen a kiterjesztések "pálcikákkal" elválasztva.
- ha ez nem jön be, akkor minden kiterjesztésre betennék egy-egy külön sort.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
gzoltan2
újonc
Sziasztok,
régóta gondolkodok egy saját HTPC összerakásán. Alapvetően egy olyan gépet szeretnék, amit FullHD, 1080p videók lejátszására használnék, TVre kötve. (4K lejátszás, bluray és 3D filmek lejátszása nem lényeges.) Viszont a gépet időszakosan torrentezésre is használnám.
Elsődleges médialejátszó a KODI lenne, LinuxMint alapon működne a gép.
Nyitva hagynám a lehetőséget, hogy egy-két év mulva egy komolyabb videókártya beszerelésével játékra is használható legyen a konfig, de most elsődleges a HD filmezés, többcsatornás hanggal.Az alábbi összeállítás több internetes forrás alapján állt össze:
Alaplap: MSI FM2+ A78M-E45 V2 (gigabit ethernet, 7.1 hang, HDMI kimenet miatt)
Processzor: AMD A6-6400K 3.9GHz
Memória: 2x4GB DDRIII PC14900 1866MHz Kingston HyperX Fury Black HX318C10FBK2/8 KIT
SSD: 120GB Kingston 2.5 SATA3 SSDNow V300
Ház: Thermaltake Core V21
Táp: CORSAIR CX600 CP-9020048-EU 600WHDD-t a már meglévő külső USB-s házból szerelném ki, és az kerülne bele (2TB, SATA 2)
Ez nagyjából 100k környékén kijönne, ennyit is tudok rászánni.
A véleményeteket szeretném kérni, hogy ez beválhat-e, nem túl kevés, vagy nem túl sok-e valamelyik elem a felsoroltakból a fenti funkcióra.A segítséget előre is köszönöm
-
-
scabi78
senior tag
válasz gzoltan2 #44904 üzenetére
Nekem az olcsóság volt a lényeg, 35-ért raktam össze a következőt:
ház: CHIEFTEC FI-01B-U3
proci: celeron g1610
alaplap: MSI H61I-E35 (B3)
2*2 GB1,5 terrás hdd-m volt. Van még hozzá vezeték nélküli fejhallgató és hama multi billentyű. Általában teamvieweren keresztül indítom el a filmet vagy hálón keresztül a sajátomon nézem. Igaz hogy baromi lassú rajta bármit is csinálni, de a filmeket gond nélkül viszi.
[ Szerkesztve ]
Tiszta Windows, rendes ház!
-
dunkel
őstag
válasz Tibiajax #44899 üzenetére
ha kap a gép egy komolyabb radeon-kártyát, azzal fogok egyáltalán előrébb lépni a KODI képe terén?
Önmagában nem. Ha váltasz madVR videó rendererre akkor igen. Utóbbihoz jól jön a kártya, minél combosabb, annál erőforrásigényesebb algoritmusokat tudsz bekapcsolni: annál jobb lesz a kép.
KODI-t pedig használhatod mpc-hc -vel vagy van a KODI Dsplayer ami közvetlenül a KODI alól használja a madVR rendert.
-
hati
addikt
válasz dunkel #44907 üzenetére
Próbálkozhatsz még a MediaPortal fejlesztői verziójával, melyben már benne van a madVR.
-
dunkel
őstag
válasz bajnokpityu #44908 üzenetére
Kollégának skylake procija van.
-
Patice
Topikgazda
válasz bajnokpityu #44908 üzenetére
Ez melyik Intel proci volt konkrétan? Ez, hogy "3xxx" ez lehet (első körös Haswell) Pentium (G3XXX), vagy Core i3 (i3-3XXX), de akár Core i5 (i5-3XXX) is...
És azért nem teljesen mindegy, hogy ezekben milyen az IGP.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
sb
veterán
válasz bajnokpityu #44895 üzenetére
Még ilyen szempontból sem lehet szerintem szétválasztani, mert határterület. Egy HTPC-hez is kell fájlrendszer, megosztás, táp, hűtés, stb... Általában ezekből is itt kap HTPC specifikus választ az illető. Lehet, hogy NAS megosztásról van szó, de mondjuk Openelec alól nem látja és lehet, hogy ahhoz kapcsolódik a hiba/beállítási igény. Ahogy egy lin. tápról is itt kap előbb/több infót szvsz bárki, nem a táp topicban.
De egyébként gyakori (nem itt, általánosan a ph-n) az "eggyel fentebbi" elutasítás is. Amikor a kérdés ontopic csak vmi egyéb funkció, konfig-paraméter alapján csípőből megy az elutasítás.
ON: Az Intel vs frame packed 3D kérdésemre nincs senkinek ötlete?
PDVD is bevált 3D-be, láthatóan abban megy, de a lassú jeleneteken felül "szétesik" a 3D. (Ott is van bal-jobb kép, de a szemüvegben nézve nem áll össze). A TV-n 2D-be majd 3D-be visszaváltva viszont tökéletes lesz a kép. -
Patice
Topikgazda
válasz bajnokpityu #44912 üzenetére
Értem.
Azaz ebben az esetben az i3-4330-as proci mellé raktál egy AMD 6450-es VGA kártyát.
-
drdr
senior tag
Hello,
van valami mód Ubuntu 16.04.1 LTS + Kodi 16.1 beállítására, hogy AMD A8-7600-on menjem a HDMI passthrough (bitstream)? AMD linux driver még nincs tudtommal, a community driverrel nem sikerült pulseaudiot és alsa-t rávennem, hogy menjen a bitstream... (sőt már hang sem volt a végén...)
Kipróbáltam 14.04-et is, ott van AMD driver, de nem ment fel, mert egy féltucat dolog "nem volt telepítésre jelölve" (mert már telepítve volt)...
Szóval, van mód/lehetőség AMD APU-t Ubuntu + Kodival használni? -
Patice
Topikgazda
Mostanában olvastam, hogy talán van/lesz frissített AMD-s driver, csak nem tudom, hogy a te esetedre megoldás lesz-e, ill. ha igen, akkor mikor kerül be a megfelelő repo-kba és mikor tudod majd egy frissítéssel felrakni ezt.
-
Patice
Topikgazda
Szerintem csak idő kérdése, hogy mikor kerül a repo-kba. 1-2 hetet saccolok...
Hogy ez meg fogja-e oldani a passtrough problémát, az is sajnos kérdés részemről. Részleteket nem tudok erről a frissítésről, csak olvastam róla és linkeltem, mert sok AMD-snek jó hír lehet, hogy ha Linuxot használnak.
Amúgy Kodi-n belül milyen beállításokkal nincs átengedés?
Pár hete volt asszem devil-k fórumtársunknak is problémája ezzel. Nála, ha jól emlékszem a HD hangok nem mentek, és PulseAudio <--> ALSA problémák voltak. Nála asszem az volt a megoldás, hogy a PulseAudio-t vagy letiltotta, vagy letörölte.
-
drdr
senior tag
válasz Patice #44920 üzenetére
A helyzet az, hogy a hangok átengedése meg sem jelenik a Kodi-ban, nincs pipálható HD képes receiver opció sem.
Egy Ati (v. AMD) HDMI és a Default (ami ugye az előbbi) eszköz van amit ki tudok választani... Ezekkel sok csatornás PCM megy ki, de nem jó a hangja...Mellesleg akadozik a kép is és a hang pattan 1-1-et időnként...Töröltem a pulse audio-t én is. Az alsa fenn van/volt, de akkor meg hang nincs, sőt az az egy hang eszközöm el is tűnt...
[ Szerkesztve ]
-
rudi77
tag
Nvidia Gtx950OC videokarinál is megvan drop frames kandencia lejátszás?
Ha megvan ki lehet küszöbölni valahogy? -
Patice
Topikgazda
-
mivamma
senior tag
Na most elkapott a lendület Segít valaki kicsit összereszelni ezt a ds player-es kodit. Sima alap beállításoknál is látszik a különbség, hát még ha értenék is hozzá.
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
MasterMark
titán
Na ha újra itt vagyunk, akkor megkérdezném, hogy lehet-e a Kodi saját hang rendereljét használni a DSplayer mellett?
Switch Tax
-
Tibiajax
nagyúr
válasz devil-k #44928 üzenetére
maga a gép azért nem olyan gyenge, egy fix 3gigás skylake i3 azért nem olyan rossz..
ami tény, h nincs még dedikált vga-m, csak az igp, de így is nagyon durva a differencia gyerekek a megjelenített képben. ez az, ez fog kelleni nekem. mert hiába az ilyen-olyan jukebox, csili viliség, meg maximálisan testreszabható pc-alapú médialejátszó, ha a képe kommersz.. de amit a srác linkelt, az egy nagy segítség volt. a xml-szerkesztgetős bénázás nekem nem működött, amúgy is olyan buhera meg mókányolás szaga van az egésznek, nekem-nem jön be.
ez így, ez a ds player integrált kodi, hibátlannak néz ki eddig
és még csak most jönnek majd a finomhangolások[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Tibiajax #44935 üzenetére
kiváncsi vagyok pl erre a ReClock cuccra is
most ez tulajdonképp a kimenő kép és hang frekijét módosítja valamelyest, valami alapján? van már tapasztalata valakinek ezzel?ez az órajelmodifikáció mindenképp hasznos lehet (legalábbis, ha emelik ), asztali játszók bizonyos típusainál létezik már az effajta tunning. nem kis összegekért
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz Tibiajax #44936 üzenetére
Gyere át a mélyvíz topikba, ott szerintem hamarabb kapsz választ.
ReClock amúgy a képhez szinkronizálja a hangot real-time-ban, főleg akkor hasznos, amikor DSplayer-es Kodi alatt dolgozik a MadVR és a render idő necces.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Tibiajax #44936 üzenetére
függetlenül, h a reclock erre való, mégse ezért hazsnáltuk, hanem hogy átengedő üzemben van,akkor képes volt wasapin kiküldeni a jelet.
viszont a bitream üzemet bukod, ha engeded, h képhez igazitsa a hangot. valamint nálam valamiért elkezdett pattogni 20 percenként. lehet, h ilyenkor akarta szinkronizálni a hangot. ez sokkal gázabb, mint 0.1sec csúszás a film végére.[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Tibiajax
nagyúr
válasz bajnokpityu #44938 üzenetére
öö.. bár eddig koaxoztam, a popi 500-as kéthetes szerelmünk kicsit átvezetett most ismét az analóg összekötésre, úgyhogy most sztereózunk.. és akkor ez a wasapi éppen jól fog jönni.
de megmondom őszintén - ahhoz képest amire számítottam -, a kis giga lapom directsound outja egész kis korrekten szól.. jó, a sabre-tól nyilván elmarad, jóval szűkebb, de egész bíztató
és ez akkor még nem a wasapi volt -
CirrMee
addikt
válasz generic #44941 üzenetére
Nekem is megcsinálja néha. Kodi mindegy, melyik verzió, de korábban a win8 alatt jóval többször csinálta, mint most a 10 alatt. Hangkártya meghajtóra tippeltem anno, de akármelyiket toltam fel, a hiba megmaradt, max többször vagy kevesebbszer találkoztam vele.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
gabo01
senior tag
Az alábbi konfig lesz a htpc-m remélhetőleg sokáig! Ma meg is rendeltem mindent ami még nem volt meg!
Intel Core i3 6100 LGA1151 Box
Gigabyte 1151 - Z170-HD3P
XFX AMD Radeon RX 480 RS 4GB
Kingston DDR4 HyperX Fury 8GB PC-2400 CL15 Kit
Samsung 750Evo 250GB SATA3 Basic
WD Red 3TB SATA3/64MB/IntelliPower/NAS/3,5", (WD30EFRX)
ARCTIC Freezer 13 CO 775/1156/1366/FM1/AM2+/AM3/+, (UCACO-FZ13100-BL)
SEASONIC M12II-620 620W 80 Plus Bronze
Origen S16VHamarosan kiderül mit bír az RX480 madVR alatt!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest