-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
scabi78
senior tag
Sziasztok!
Két konfig közül nem tudom eldönteni, hogy melyiket rakjam össze.
Csak médialejátszásra használnám, HD filmeket mindkettő viszi elvileg, de érdemes-e 10 ezerrel többet adni egy médialejátszóért ha tudom, hogy nem akarom bővíteni? Köszi, Csabakonfig1
lap+proci ASROCK E35LM1
ház+táp ANTLER DM-379 250W
4 giga kingston ram
34 658,-konfig2
lap ASROCK FM2A55M-DGS
proci AMD A4-5300
ház+táp ANTLER DM-379 250W
4 giga kingston ram
45 343,-esetleg 3000-rel lenne több egy ilyen házzal:CHIEFTEC FI-01B 200W
[ Szerkesztve ]
Tiszta Windows, rendes ház!
-
scabi78
senior tag
.
[ Szerkesztve ]
-
scabi78
senior tag
Hali!
Létezik olyan távirányító vagy más megoldás amivel a kikapcsolt htpc-t el tudom indítani? kösziTiszta Windows, rendes ház!
-
scabi78
senior tag
Hali. Van egy chieftec fi-01b hàzam és hangosnak találom a tápot. Gondolkoodom egy paneltápos házon. Van hátránya a paneltápos megoldásnak? Köszi
-
scabi78
senior tag
-
scabi78
senior tag
válasz Enszuke #21624 üzenetére
Konkrétan egy Intel G1610 procihoz használnám.
jól látom, hogy elég lenne a 96-os paneltáp?Tiszta Windows, rendes ház!
-
scabi78
senior tag
Sziasztok!
Már biztos volt róla szó... ezért elnézést kérek, de nincs kedvem vissza keresni. Meg hát, lehet, hogy másnak is a segítségére lesz a következő kérdés.
Tehát, a htpc-met szeretném irányítani távirányítóval vagy billentyűvel. Csak filmet néznék vele és néha a YT-n klipet. Böngészés kizárva, de mégis egy hama uzzanot néztem ki.
Olcsóbb és szimpatikusabb, mint a trust tocamy vagy logitech, de nem szeretném pár hét múlva lecserélni...Vélemény, javaslat, ellenvetés? köszi
[ Szerkesztve ]
-
scabi78
senior tag
Sziasztok, egy picit hangos CHIEFTEC FI-01B-U3 htpc házamat szeretném lecserélni egy LCPOWER LC-1360mi 75W-re. A 75 w elég egy celeron g1610-re (a gyártó oldala szerint a TDP 55 w) és egy 1,5 terrás 3,5 wd-re? MSI H61I-E35 (B3) alaplapban 2*2 GB ram szolgál.
Valamint tapasztalatok alapján belefér egy 3,5 HDD? A gyártó adatai nem egyértelmű számomra:
Case type Mini-ITX
Motherboard Mini-ITX (standard: 170 x 170mm)
Drive bays 8,89cm/3.5" external -
Drive bays 13,34cm/5.25" external 1 (slim - flat model)
Mounting options 8,89cm/3.5" internal 1
Mounting options 6,35cm/2.5" internal 1köszi
-
scabi78
senior tag
Biztos?
Félek, hogy megveszem, összerakom és nem fog elindulni...Ebben kérek még segítséget:
Belefér egy 3,5 HDD? A gyártó adatai nem egyértelmű számomra:Case type Mini-ITX
Motherboard Mini-ITX (standard: 170 x 170mm)
Drive bays 8,89cm/3.5" external -
Drive bays 13,34cm/5.25" external 1 (slim - flat model)
Mounting options 8,89cm/3.5" internal 1
Mounting options 6,35cm/2.5" internal 1Tiszta Windows, rendes ház!
-
-
scabi78
senior tag
válasz gzoltan2 #44904 üzenetére
Nekem az olcsóság volt a lényeg, 35-ért raktam össze a következőt:
ház: CHIEFTEC FI-01B-U3
proci: celeron g1610
alaplap: MSI H61I-E35 (B3)
2*2 GB1,5 terrás hdd-m volt. Van még hozzá vezeték nélküli fejhallgató és hama multi billentyű. Általában teamvieweren keresztül indítom el a filmet vagy hálón keresztül a sajátomon nézem. Igaz hogy baromi lassú rajta bármit is csinálni, de a filmeket gond nélkül viszi.
[ Szerkesztve ]
-
scabi78
senior tag
Hali, van egy HTPC-m, ami a tápcsere (chieftec helyettt paneltáp) óta nem indul el elsőre ahogy azt tette ezt anno. Bekapcsolom és nincs kép, kikapcsolom és elindul szépen a masina Máskor ismét bekapcsolom és belép a biosba, nem állítok semmit, biosból kilépek, újra indítom és gond nélkül megy a gép. Mi lehet ennek az oka?
Elvileg a táp bírja ezt a procit...(ház és táp, MSI H61I-E35, Intel G1610, 2x2 giga ddr3 ram, 1,5 TB WD)
[ Szerkesztve ]
-
scabi78
senior tag
Elképzelhető, hogy egy új, LCPOWER LC-1350mi 75W-os táp kevés a konfigomhoz és azért bootol csak a második indításra? (MSI H61I-E35, Intel G1610, 2x2 giga ddr3 ram, 1,5 TB WD)
-
scabi78
senior tag
-
scabi78
senior tag
válasz canniball #46661 üzenetére
bocsánat, újra:
[Thermaltake Luxa2 LM100 Mini][ Szerkesztve ]
-
scabi78
senior tag
válasz dhcodoki #46665 üzenetére
Szia Doki
Már 5 éves a htpc-m, amit torrentezésre használok leginkább, csak fél éve lecseréltem a chieftec házamat az aktív táp miatt egy LCPOWER LC-1360II külső táposra, ami csak második bekapcsolásra indul el. Az utóbbi házat cserélném le az említett Luxa2 LM100-ra ha megbízható a tápja.(MSI H61I-E35, Intel G1610, 2x2 giga ddr3 ram, 1,5 TB WD)
[ Szerkesztve ]
-
scabi78
senior tag
-
scabi78
senior tag
Múlt héten nyaraltam és tegnap kapcsoltam be a htpc-t, de többször újraindult mire meg tudtam nézni, hogy a hdd 50-52 fokos volt. Levettem a tetejét és 45 fokon normálisan ment. Elképzelhető, hogy a melegedés miatt indult újra? Hol találom a windows log fájlt ahol a hibaüzenetről ír?
(LCPOWER LC-1360II, MSI H61I-E35, Intel G1610, 2x2 giga ddr3 ram, 1,5 TB WD)
-
scabi78
senior tag
válasz MasterMark #48497 üzenetére
Nincs semmi beállítás...
A proci csak 52 fokos voltTiszta Windows, rendes ház!
-
scabi78
senior tag
Az alábbi konfigomból, ha kiveszem a hdd-t és egy külső házba rakom, akkor a filmek lejátszása usb-n keresztül akadozni fog? A pici házban 46-50 fokos volt nyáron a vinyó és arra gondoltam, ha külső házat kap, akkor talán melegszik annyira.
(LCPOWER LC-1360II, MSI H61I-E35, Intel G1610, 2x2 giga ddr3 ram, 1,5 TB WD)
-
scabi78
senior tag
válasz Patice #48702 üzenetére
Köszi a választ. Már csak egy (buta?) kérdésem van. A külső ház 0-24-ben áram alatt lesz ugye, ez jelent vmit a merevlemez élettartalmát nézve? Okés, hogy a hdd csak akkor fog pörögni, ha bekapcsolom a hptc-t...
(#48699) scabi78:
Kint biztosan jobban fogja magát érezni a vinyó. USB2 sávszélessége még a 4K-hoz is elég.Tiszta Windows, rendes ház!
-
scabi78
senior tag
Sziasztok, olcsó és jó szellőző házat keresek amiben elfér egy 3,5 hdd, egy ssd és a gyári intel hűtő.
Lehet táppal vagy nélküle is.Most egy modecom itx feel 202 van ami nagyon pici és izzad benne a 3,5-es hdd.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest