Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz gurabli #39522 üzenetére

    Szerintem is direkt korlátozott a Braswell, de sebaj, más célra is nagyon jó kis platform lett ez. :C

    Intel-ék szerencsére felismerték (pár éve), hogy az erős IGP lesz a húzó termék az elkövetkezendő pár évben és látom, hogy milyen gyorsan dobálják ki a fejlesztési lépcsőket. Ezzel párhuzamosan driver szinten is rágyúrtak rendesen.

    Win10-nek azért fogok csak még esélyt adni, mert érdekel, hogy mit tud most már frissebb driverekkel. És érdekel, hogy milyen a hangja filmek, zene alatt. Amikor meglett a Braswell lapom, akkor próbáltam Win10-zel és egész használható volt átlag dolgokra, természetesen SSD-vel.

    Emby Server - királyság. Sosem hallottam még róla, de nem lennék meglepődve róla, ha ezt a fejlesztést használná (persze titokban) a Synology is a DSM 6-ban, mivel megjelentek az első olyan gyári NAS-ok is (pl. DS716+), amik szintén Braswell-t használnak (vagy hogy ne menjünk messzire, Asustor AS6102T, a "brutális erejű NAS"). És jéé, mivel hirdetik, 4K transzkódolás, azaz lekonvertálás alacsonyabb felbontásra, hogy mobil eszközökön is nézni tudja az ember.

    (#39524) LógaGéza:

    OK. Nem vagyok képben DDR4 RAm árakkal, ha nem olcsóbb a lassabb, akkor nincs kérdés.
    Ha elfér a SilverStone Grandia, akkor abba ATX táp kell majd. 3-400W-os is van ezekből. A TDP érdekes kérdés mindkét gyártónál.

    bajnokpityunál pl. a BIOS-ban 45W-ra levett APU megkajált konnektorból mérve 100W-ot, valószínűleg azért, mert a TDP korlátozás a proci részre van csak hatással, a MadVR meg az IGP-t terheli, így annak más a TDP-je.

    Ezen amúgy nem is csodálkozom igazán. A mai integrált VGA-s procik felületének nagy részét az IGP foglalja el. Terhelve nem is csoda, hogy ennyit mutat a fogyasztásmérő.

    Szóval azért csak ésszel majd a táp választásakor, ha a leendő VGA-t is figyelembe veszed.

    (#39525) gurabli & (#39523) ptya:

    Én is N3150-es lapot ajánlanék erre a célra, csak kell energiát fektetni a szoftverezésbe kicsit.

    Asus-nak és Gigának is van olyan lapja, amibe normál DDR3 megy. :K

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák