- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
g0dl
addikt
Egy HTPC-ben gondolkozom talán brazos alapokon. Viszont linuxot szeretnék rajta (talán mythtv-vel, mert tuner is kell), de nem tudom melyik disztribúció volna a legjobb erre a célra. Én leginkább z opensuse-t ismerem, de az talán túl általános erre a célra.
-
-
g0dl
addikt
A minap valamelyik topikban ajánlottak egy jól működő kodi kiegészítőt, ami sorozatok ( angol nyelvű ) tesz online nézhetővé. Sajnos nem találom a hozzászólást. Tudnátok segíteni melyik lehet amelyik megbízhatóan használható.
-
g0dl
addikt
Egy N3150 alapú rendszer alkalmas egy HTPS/NAS funkcióinak ellátására linux alapon? ( otthoni rendszer, a NAS nem kell világbajnok legyen)
Illetve milyen olcsóbb ház ajánlható (ITX, 4 diszk), ha a külső nem számít nagyon (nem lesz látható a terveim szerint)? Kívül kicsi, belül nagy legyen, lehetőleg egy nagyobb, lassú ventivel hűthető. -
g0dl
addikt
Egy 2004-es ( esetemben i2c interfészű) LCD alfanumerikus kijelzőt miként lehet egy HTPC-hez illeszteni? PC-ben nincsenek a szükséges portok.
Vagy ez pl. egy arduino nano bevetésével a legegyszerűbb? -
g0dl
addikt
HTPC-hez milyen olcsó vezetéknélküli billentyűzetet ajánlanátok, ami bevált.
- ami egyben egér is ( pl. airmouse)
- kicsi, kb mint egy távirányító
- esetleg van rajta programozható infra távirányító isebay-en 3-5000 ft-ért látni ilyeneket, de azok nem magyar kiosztásúak ( de lehet ezzel együtt lehet élni)
[ Szerkesztve ]
-
g0dl
addikt
Milyen házat tudnátok ajánlani, amibe legalább 3db, jól szellőztethető HDD fér.
Igazából nézegettem a cooler master elite 130 -at, de abba mintha a harmadik HDD nem kapna az előlapi ventillátor légáramlatából, mert felette van az 5,25" meghajtó helyén. -
g0dl
addikt
válasz chesterboy #39173 üzenetére
Abban a 3HDD nem használja el az 5,25"-ös helyet? Tehát alatta van keresztben 3 hely?
Bocs, de a neten nem találtam 3 HDD-vel szerelt képet, és a 130-ban mintha nem így lenne.[ Szerkesztve ]
-
g0dl
addikt
Kezdem összerakni a HTPC-t, ami egyben NAS is.
Az elhelyezés kapcsán felmerült bennem egy kérdés. A HTPS-t milyen távolra célszerü tenni egy centersugárzótól? A benne lévő HDD-k tartalmát féltem a mágnesektől. Reális ez a félelem? De ugye jobb félni, mint megijedni.
Másik kérdés, hogy a kodi esetében elérhető, hogy mikor semmit nem csinál, csak áll a menüben, akkor ne egye már meg a CPU-t ( na jó nem teljesen, de ennek kb. 0%-on kéne állnia).
-
g0dl
addikt
A karácsonyi szabi alatt sikerült összeraknom egy NAS-HTPC szerkezetet linux alapon.
Most csiszolgatom még, és egy dologban elakadtam. Kodi megy, és a rácsatlakoztatott 20*4 LCD is működik.
Azt hogyan lehetne elérni, hogy a navigálás során a listákból ne csak az aktuális elem pl. film látszódjon, hanem alatta a következők is.
Film1
helyett
Film1 -- ez az aktuális
Film2
Film3valami ilyenre gondoltam
<navigation>
<line>$INFO[System.CurrentWindow]</line>
<line>$INFO[System.CurrentControl]</line>
<line>$INFO[System.CurrentControl--következő-elem]</line>
<line>$INFO[System.CurrentControl--következő-utáni-elem]</line>
</navigation> -
-
-
g0dl
addikt
Jelent meg valami új kis fogyasztású mini itx lap, ami érdemi előrelépést jelenten egy N3150-hez képest HTPC/NAS célokra?
-
g0dl
addikt
HW tekintetében várnék ajánlásokat.
Van egy NAS/HTPS szerepet betöltő saját építésű mini PC-m.
Ez egy miniITX alapú integrált n3150 CPU-val. Ez szolgál otthoni fájlszerverként + média lejátszóként is, 4db SATA eszközzel.Szóval a kérdés az volna, hogy milyen csendes (passzív, tehát kis fogyasztású) platformra lehetne továbblépni, hiszen ez 5 éves már? 4db STA 8+GB RAM támogatás Gb ethernet és sok usb az elvárás. Linux fut rajta
Azért kérdezem, mert boltok webshopjaiban nem találok ilyet, vagy a meglévőnél nem érdemben modernebbet.Most kb. 35W-ot eszik mindenestűl.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest