Új hozzászólás Aktív témák

  • drdr

    senior tag

    válasz bzoley #31198 üzenetére

    Teljesen egyetértek veled. Mindent el akarnak adni és ezért mindent ki is találnak. Aztán hazamegy az ember kipróbálja és tényleg jobb...., mert azt akarja hinni ( a vak teszten elbukna a legtöbb esetben). Sokan kábelekkel akarják javítani a "helyzetet", lehet is egy bizonyos határig. De azt tegyük hozzá, hogy csak azon lehet javítani, ami eleve hibádzik valamilyen téren és itt nem a kábel a hibás, hanem maga az eszközök.

    Tüskék: nyilván a rezgést okozó testet kell izolálni a többi résztől. A tüskék szerintem másképp támasztják alá a házat, az befeszül, ekkor éri el azt a merevséget, ami megakadályozza a rezgést. (és/vagy máshol jönnek ki rezonancia pontok és frekvenciák) Ha a házra súlyokat tennénk az is csökkentené a rezgést. Azaz eredetileg sem volt elég merev a ház és megfelelő tömege/tömörsége (bár ez itt nem jó fogalom). (Egy jó éve nézegettem ház építéssel (értsd lakás), kapcsolatban milyen téglák hogy viselkednek hangszigetelés szempontjából. A legnehezebb anyagok tompítják legjobban és vezetik legkevésbé a rezgéseket...)

    Hangfal tüske: normális hangfalakat lekerekítenek, hogy minél kevesebb élről induljanak ki hullámok. A talp plusz éleket tartalmaz.... Nem rég vettem hangdobozokat. A gyártó nem ad hozzá talpat. Miért? Mert nem kell. A doboz elég merev, (sőt igen merev), a mély/mély-közép elég magasan van. Szomszédom elég drága szettjéhez van talp. Egy előnye van, nem a földön áll, porszívózáskor nem veri össze az asszony :). Egyébként szőnyegpadlón van. Nekem hidegburkolaton áll, tettem alá egy vékony filcszőnyeget. Tudjátok hogy változott a hangja? Sehogy. Kiemeltem ki egy merev lapon (kvázi talp), csak próbaképp... Szóval ha merev a doboz nem kell bűvészkedni...

    Nyitni kellene egy topicot, amin az ilyen házi praktikákat lehet betolni és ott megbeszélni, mert így ez a topic, a hifis és még jó pár csak tele van szemetelve, (és ezzel az írással is csak hozzátettem).

Új hozzászólás Aktív témák