Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
drdr
senior tag
válasz bajnokpityu #31215 üzenetére
"kintről bentre léghangot gátolsz, a gépben meg testhang van, mikor rezeg a hdd, a venti meg léghang."
Ez így nem teljesen igaz. A vékony és könnyű fal "membránként" viselkedik, a külső hang megrezegteti és átadja a belső levegőnek.... A vastag nehéz fal merev, nem rezeg. Más kérdés, hogy ha megkopogtatod, akkor vezeti a hangot, mint a panellákásokban... A gipszkartonnál én is tapasztalom, hogy akusztikailag jó, nem veri vissza a hangokat annyira, nem visszhangzik a szoba tőle. Viszont hangszigetelése nem jó, áthallatszik hiába a szigetelés közte....
Nekem is Fractal Design házam van, a teteje lemez, belül ragasztva vmi keménygumival olyan 3mm vastag lehet. Azon nincs semmi rezgés, de az egész házat nekem is rázza a vinyó, de emellett halok más zúgást is pl. a ház saját ventijeit....
Szóval még mindig ott tartunk, ahogy írtad, "a súllyal nem oldod meg az elcsatolást, csak odébb hangolod."
Nem elcsatolni kell a meglévő rezgést, hanem megszüntetni... A vinyót kell "szigetelni" a háztól, gumibakkal, parafával, vinyó cserével, vagy vinyót áthelyezésével egy másik szobába
Mivel jobb ha belevezeted a bútorba, ha "elcsatolod" ? Egy részét elnyeli, mert porózus, de más frekvencián, meg a bútor sugároz majd (jó az eredetinél jóval kevésbé). De mi van ha kemény felületre teszed a cuccot pl. márvány lap? Az ha merev állványon van? Pattog rajta mint a csapágygolyó... Szóval nem elvezetés, elcsatolás kell, hanem izolálni, megszüntetni, csillapítani kell a forrást...Ilyenre gondoltam még kipróbálni, a vinyóra vhogy ráaplikálni. Valahol megtaláltam az adatlapját is, van többféle keménységű, ezt nem tudom milyen...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest