- Hálózati / IP kamera
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Magyar Telekom sem ad már ki telefonkönyvet
- Windows 11
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- Már nem álom: 100 ezer dolláros magasságban a bitcoin
- Video konvertálás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz t_godfather #34099 üzenetére
Szia!
Itt inkább ne hírdess, használd a Hardveraprót!
(#34100) csizo13: Ideért a hsz.
cadj92: Köszi! Ez itt már Rákoshegy, de szerintem itt sem lesz vele gond.
Egyébként előző hsz-emre vagy nem reagált senki, vagy nem látta, lényeg hogy 2330-as core I3-mal és 500 gb méretű 7200-as vinyóval ki lehet tekerni az 500/200-at? Speedtest el fogja bírni? Gyakorlatban annyira nem érdekel, több gépen lesz hajtva, inkább csak azért kérdés, hogy ha esetleg gáz van akkor ki tudja-e mérni a gépem.
Ja amúgy Asus X54H noti, a vinyót 500 gb-os 7200-as WD Black-ra cseréltettem, gyárilag tudom h Seagate Momentus van benne.üdv, adika4444
-
válasz t_godfather #109855 üzenetére
Helló,
Te raktad bridge módba gondolom. DIGI ügyfélkapun ha belépsz, át tudod kapcsolni router módban, de ez a művelet akár több percig is tarthat.
"Ha resetelem (3x 😊) ahogy fentebb írták (#107720 hiddenroth), akkor ugrik valami Digi-s
beállítás, vagy az bele van drótozva szórakozhatok nyugodtan?"Nyugodtan csinálhatod, nem ugrik semmi olyan, amit ne tudnál a 1272-n pótolni, csak a PPPoE felhasználóineved és a jelszavad törlődik, de ezt a 1271 meg tudja adni abban az esetben, ha nincs meg papíron, másrészt a TP-Link routeredből is ki tudod bányászni.
[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz t_godfather #109855 üzenetére
Amúgy ez a ZTE ZXHN F6600R jó ONT/HGW, jobb a jelenlegi TP-Link C5 V4-nél is, mert már tudja a WiFi6-ot.
ZXHN F6600 (zte.com.cn)
(134) ZTE Model:F6600R,configuration,port configuration for video system view,wiffi name pasword - YouTubeMondjuk ez az alul felül antenna, vices
Milyen ONT volt a csere előtt? Miért cserélte? Meghibásodott, vagy "korszerűsítették"? Maguktól cserélték, vagy kérésre?
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz t_godfather #109866 üzenetére
Köszi ZTE ZXA10 F620 2010-ben jelent meg. Tehát 13 éves cucc, más is ilyen régi ONT cseréjéről számolt be... A Huawei EchoLife HG8121H 2013-ban jelent meg, bár én 2012-re utaló nyomokat is találtam. Az jó, hogy elkezdték a régieket lecserélni, de az azért kérdés marad, hogy meddig tart a fiatalítást. Jól jártál a cserével. Esetedben ha eladod a másik routert még pár ezer Ft-ot hoz is a konyhára. Magam is azt remélem, hogy cserélik majd a HG8121H-t, bár én nem akarom eladni az ASUS RT-AX86S-t, annyira erős HGW-t nem tud adna a DIGI, meg a saját hálózatomban szeretek kettesben lenni a routeremmel
#109868zsolt_64: A DIGI-t kötelezétk szűrök felrakására. Nálam pl ha lemondanám a TV-t, amit ugyan nem én nézek, és nem tervezem lemondani, de ha lemondanám, akkor megint mászhatnának felfele szűrőt felrakni
#109870Dragon3000 : Általánosságban szoktam ideírni, mert az átlagfelhasználó az átlagelőfizető az nem 1000 szálas torrentekben utazik, csak Streamel, Stemről, Originről, stb tölt, böngészik a hálón, és annyit szeretne, hogy ő meg a családtagjainak az eszközei zavartalanul lóghassank a routeren, vagy a HGW-n, meg arra, hogy ki tudja hajtani az eszköt a szintetikus teszteken is a 1000 Mbps-ot. Erre ez a HGW jó, illetve, hogy legalább a WiFi5-öt ismerje az eszköz, mert 2,4 GHz-es ONT WiFi-jével már tényleg csak a nagypapák elégszenek meg. Alapból ennyit kell tudnia, ez a HGW meg a fiatalabb generáció WiFi6-os klienseit is tudja fogadni ésszerű, és általános használat erejéig. Aki erre többre vágyik, annak ott a bolt (ha van pénze), és vehet bármilyen drága routert.
-
válasz t_godfather #109953 üzenetére
Bridge módban nem érhető el, DIGI ügyfélkapun tudod visszaállítani Router módba.
-
válasz t_godfather #109955 üzenetére
Mert ilyenkor le van fokozva egyszerű modemmé. A modemeket meg általában nem szokás webböngészőből elérni, nincs webes felületük, de vannak, kivételek is, pl D-Link 321B modemnek is volt ilyen, mert onnan lehetett frissíteni FW-t is. De úgy általánosságban a modemeket CMD-ben lehetett elérni. Nem véletlen voltak ezek ennyire eldugva. Még az ADSL-es időkben (azelőtt meg pláne), minek nekik webes GUI felület?
Egyébként ha nem kap resetet az ONT, akkor a két mód között vélhetően megőrzi a beállításokat. De ezt még nem néztem, tavaly március óta - egyből a bekötés napjától - modem módban van folyamatosan
-
Bogyi007
veterán
válasz t_godfather #109858 üzenetére
Mostanság az egyik nehezítő opció a Digi Ügyfélkapura való belépés...
Nekem fel napja nem sikerül megint...
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
BITBOYS
addikt
válasz t_godfather #110154 üzenetére
-
adika4444
addikt
válasz t_godfather #110162 üzenetére
Sok új eszközre volt itt panasz, hogy nem lehet bejelentkezni, csak sokszori reset után, de akkor sem biztos, vagy ha be is enged, pár perc után kidob és újra már nem lehet belépni.
Tőlem akármilyen korszerű eszközt kirakhatnak, bár a ZTE F668-at remélem, egy darabig még nem fogják cserélni, routerként marad az OpenWRT-s MT7621-es Ubiquiti ER-X mert IPv4 és IPv6 esetében is megy az offload ami miatt megeröltetés nélkül kihajtja a gigabitet, Wi-Fi AP-ként pedig szintén a saját eszközeim. Ezen felül az OpenWRT IPv4 és IPv6 tűzfala is bőven jó, szolgáltatói eszköz ezirányú képességei iránt is vannak kétségeim. Nem szeretem a meglepetéseket
[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
Rison77
senior tag
válasz t_godfather #110162 üzenetére
Akkor annyira nem reménytelen a helyzet.
-
Wasquez
senior tag
válasz t_godfather #111619 üzenetére
Nem, inkább az alsó részétől felfelé a hosszának a függvényében, hogy milyen hosszú a sugárzó rész amit beleraktak.
[link]Nekünk a közepe a lényeges itt a kép, hogy a bot antenna merre sugároz: [link]
Elvileg ha jól tudom, felfelé is van egy fél piskóta irányú sugár, ami akkor lényeges, ha emelet is van, de erre nem mernék mérget venni.Ilyet csináljál: [link]
A lényeg, hogy a visszaverő felület fémből legyen és minél pontosabb parabola alakú és az antenna pont a fókuszba kerüljön. Így lesz a legjobb az irányítottsága. Elvileg ezekhez találsz szabásmintát, aminél jelölve van az antenna pontos helye is.
De próbálkozáshoz csak egy fém tálcát mögé raksz, az alumínium eldobhatóból szoktam én csinálni, mert jól meg lehet formázni.Gyári High gain antennát nem szabad venni, mert azok is ugyanezt csinálják, csak sokkal kisebb visszaverő felület van az antennában, mint amit te oda tudsz barkácsolni!
[ Szerkesztve ]
PC
-
Wasquez
senior tag
válasz t_godfather #111621 üzenetére
Nem tudom, a vevő oldalán nálad mi van, de ott pl ha usb-s stick van, vagy pcie kártya, akkor ott is tehetsz a megfelelő irányból egy hasonló megoldást, az is sokat dob még a vételi lehetőségen.
Tegnap a gyerek mérgelődött, hogy szar minden, megszakad állandóan a kapcsolat, belassul minden!
A lenti upgrade született, 3db-t emelt a jelszinten, ami elvileg dupla jelszintet jelent, ez megoldódott ezáltal.
PC
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest