- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Video konvertálás
- Hálózati / IP kamera
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rison77
senior tag
Sziasztok,
Van egy humax c sd beltéri egység, de az istennek se találja a közszolgátlati csatornákat, most lett frissen bekötve. Olvastam, hogy volt valami csatornaváltozás, dokumentumot is találtam róla, megcsináltam, de 0 csatornát talált. Frekvencia 37800, szimbs : 6900 (6000-el is próbáltam) 256 QAM . Van valakinek ötlete mi lehet a probléma? -
Rison77
senior tag
Üdv,
Tegnap Maglódon sok helyen volt kimaradás, mert állítólag "bővítettek", itt nálunk az oszlopon is babráltak valamit, azóta siralmas a net 80-as netre mér 20/20-at, folyamatosan szakad. A város másik végében lakó ismerősömnek most kötötték be a 80-as netet hasonló értékekkel, és folyamatos szakadozással. Más is tapasztalt ilyet? -
Rison77
senior tag
Mai mérésem: 80/25
Itt valamit nagyon sikerült elbaltázniuk.... kellett nekik hozzányúlni.[ Szerkesztve ]
-
Rison77
senior tag
Üdv,
Valaki Maglód , és környékéről nem tapasztalt az elmúlt napokban jelentős sebességcsökkentést a délutáni órákban? Körülbelül ilyenre gondolok:
Többszöri modem restartra se reagál, aztán úgy este 7-8 fele szokott visszaállni a 80/25-re. -
Rison77
senior tag
Én is szeretlek Digi, így vasárnap reggel
-
Rison77
senior tag
Mostanában elég gyakran áll be az egész sávszél, és jól megfigyelhetően akkor amikor éppen 84es ip-t kapok, azaz tvnetwork ip-t. Körülbelül 10 percen belül 30-40-es pingem lesz, letöltés 4-5 mbit, feltöltés 10-15, dns feloldás haldoklik. Viszont, néhány restart után végre hajlandó 188-as digis ip-t adni, amivel viszont visszaáll a normálisra. Ismerősöm ugyanerre panaszkodott a minap, javasoltam neki, hogy restartolgassa a routert , és amikor digis ip-t kapott egyből megjavult a sávszél.
-
Rison77
senior tag
Maglódon körülbelül merre van aktiválva már a 200-as sebesség?
-
Rison77
senior tag
Maglódon esetleg van még akinél nem emeltek sebességet holott már a számlán is 200 szerepel, illetve sms-t is kapott? Kb mindkét feléről vannak információim az emelésről, de nálam még semmi. Nincs routerem, gigabites alaplapi kártya, többszöri modem restart is volt.
-
Rison77
senior tag
Azt hiszem megtaláltam a hiba okát.. Már nálam is emelve van a sebesség. 20m-es Cat5e FTP kábel már csak 100 mb/s-ig bírja a szuflát. Nem 100 méterig kellene bírnia?
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Egy 3-4 éve van bekötve nálunk egy most már 200-as csomag. Egyik ismerősömnek most kötötték be a netet, és alapból olyan ZTE modemet kapott ami wifi-t is tud, és nem volt ilyesfajta kérésük, ráadásul nekik alapból router is volt. Az lenne a kérdésem, hogy ki lehet cseréltetni a régi fekete ZTE-s modemet wifis modemre? -
Rison77
senior tag
Valaki esetleg erre [link] ?
Illetve olvasgattam a digi honlapját, és láttam is hogy volt erről itt szó. Miszerint mi még a 200/100-as netért 4700 Ft-os listaárat fizetünk, de ennek a csomagnak hűség nélkül már csak 4000 Ft az ára, az 500/200-nak pedig 4500 Ft. Válthatok csomagot az 500/200-ra 4500 Ft-os áron? -
Rison77
senior tag
Csomagváltást csak és kizárólag személyesen lehet intézni, vagy esetleg telefonon keresztül is megoldható a dolog?
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Van egy 3-as előfizetésünk, amiben egy régen diginet 80-as csomag van, amit már felnöveltek 200-ra, 4700 Ft-ot fizetünk érte. Már a hűség nélküli árakat nézve a diginet 500 is 200 Ft-al olcsóbb. Azt meg lehet tenni, hogy én átváltok az 500-as csomagra, és azt szintén a hűség nélküli listaáron veszem igénybe 4500 Ft-ért? Vagy azt tolerálják , hogy én maradnék a 200-as csomagnál, de ha már 4000 Ft-ba kerül hűség nélkül listaáron akkor ne fizessek már érte 4700-at?[ Szerkesztve ]
-
Rison77
senior tag
válasz Flashget #43860 üzenetére
Értem, ha új szerződést kötök, akkor a régit megszüntetik, és egyből csinálnak egy újat az aktuális listaárakkal? Vagy a szerződésbontást egyben szolgáltatás bontásnak is veszik? Ami után ugye van az ,hogy 3 hónapig nem lehet új szerződést kötni ugyanarra a helyre. Vagy ez erre nem érvényes?
-
Rison77
senior tag
válasz adika4444 #43862 üzenetére
Köszönöm a segítségeket, sikerült megoldani, ma sajnos kb zero vihar miatt 1x elment az áram(szeretünk elmű...) utána bedöglött az internet és a telefon. a PON folyamatosan villog, szolgáltatás nincsen(ttv persze van, ki érti ezt) Így befáradtam az ügyfélszolgálatra felvették a hibát ,közben megemlítettem ezt a váltás dolgot. Kb 3 perc alatt írt egy lapot, hogy 500-as csomagra váltunk, holnaptól már érvényes, nem kellett új szerződésekkel bajlódni. Még nem volt dolgom a szerelő részleggel, remélem, hogy azért kicsit hamarabb kijönnek mint 3 nap ^^ .
[ Szerkesztve ]
-
Rison77
senior tag
Az elmúlt pár napban tapasztalt valaki folyamatos felbukkanó iszonyat laggspike áradatot külföldre irányulóan? Szerintem országos probléma lehet, mert 2 ismerősöm is az ország 2 különbőz pontjáról szintén tapasztalta. Teamspeak-en folyamatosan kommunikálva, ami szintén szétesik, elvileg franciáknál van a szerver, traceroute-ot használva . Egyéb internet kapcsolatot igénylő szolgáltatásnál is hasonló 400-600 ms pingek a 20-30 helyett.. Mivel az elmúlt 2 napban már folyamatos, és elviselhetetlen volt , írtunk a diginek mindent dokumentálva, hogy kifele bizony valami probléma van, de ők hihetetlen gyorsasággal válaszoltak, hogy bizony a probléma nem náluk van, ne náluk keressük, vegyük fel a kapcsolatot a külföldi isp-vel. Az a probléma, hogy csakis kizárólag a digi felhasználók tapasztalják ezt, szóval mert amíg 3 digis szenved 1600ms pinggel a másik 30 ember upc,thome, vígan rohangál 30 ms-el.
-
Rison77
senior tag
válasz kevinium #45190 üzenetére
Konkrét példát felhozva, pl. world of warcraft, aminek most jelenleg olyan 20-30 Kb/s a sávszél kihasználása., és más nem fut mellette csak a ts aminek még kb ennyi sincs..Router nincsen nálam, többieknél előfordul. Csomagok általában 200 és 500-as. Más szolgáltatónál nem tapasztalják , csak a digis felhasználók. Csomagvesztés is tuti, hogy van mivel ilyenkor megszakad a szerverrel a kapcsolat, és a ts is kidobál 1-1 pillanatra. ts-nél pl. csomagvesztés 40-45% kizárólag a digiseknél.
-
Rison77
senior tag
válasz TeeJay #45208 üzenetére
Lehet érdemes lenne tömegesen bejelenteni, ha ez tényleg országos, bár nem hiszem, hogy nem kaptak egyetlen bejelentést se erről. Még ha a külső szolgáltatónál is van a probléma, akkor is kötelességük jelezni feléjük nekik, nem az átlag userre hárítani, hogy nálunk nincs probléma, tessék a megfelelő külföldi isp-t zaklatni emiatt.. Főleg, hogy hatással van a saját szolgáltatásuk minőségére is.
Tegnap este már szinte 3-4 percenként ment szét minden, használhatatlan volt.[ Szerkesztve ]
-
Rison77
senior tag
Végül felvettem a digivel a kapcsolatot a net problémákkal. A válaszadási időre tényleg nem panaszkodhatok, mert kb 3 óra leforgása alatt válaszoltak is. Csak kicsit a szövegértelmezéssel akadnak gondjaik ^^ Konkrétan visszakaptam egy ilyen szöveget az internet hiba bejelentésre idézve "
Ahhoz hogy a telefonos osztály felé tudjuk továbbítani kivizsgálásra a bejelentést kérjük írjon 2-3 esetet hogy mikor tapasztalja a hibát és hogy milyen szám hívásakor. " . Vagy én szenvedek időzavarban és még az 1990-es években vagyunk betárcsázós internettel, vagy a kolléga nem kapott pár évtizede új ügyfélszolgálatos útmutatót... -
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm beköttette pesten a digit, de sajnos ott nincs kiépítve az optika, így megáldották egy 8/2-es nettel. Mivel a bekötés a hét elején volt, és számítógépet csak most vett, a mai nap tudta beüzemelni. Szóval kis lapos modemet kapott, ami úgy néz ki mintha a szomszéd kukából szedte volna ki a szerelő. Összekötöttük a géppel, és egyből volt net, nem kérte a felhasználót/jelszót. Csináltunk egy új kapcsolatot, a megadott adatokkal, de arra 651-es hibát dob csatlakozáskor... Be szerettünk volna üzemelni egy routert, de ha beiktatjuk akkor ugyanúgy nem akar csatlakozni, nem kap semmilyen ip-t csak connecting loopol. A simán bedugásnál, mindenféle csatlakozgatás nélkül pedig van net modemmel. Első csatlakozásnál volt valami eszközregisztráció, csak meg kellett erősíteni, de gondolom ettől még ugyanúgy kellene kérnie a kapcsolathoz a felhasználót/jelszót. Szerintetek mi lehet a probléma? -
-
Rison77
senior tag
válasz BITBOYS #110139 üzenetére
Igen, ma engem is hívtak, hogy cserélni akarják. Nálam is a bekötéskori (talán 2010 környékén volt.) fekete tesco-s ZTE van.
Akinek esetleg már cserélték mennyire adnak az újhoz hozzáférést mókolni vele? Nálam még mögötte egy tp link 1043ND van Nincs baja a mai napig, nyilván nem mai darab, de amire kell azt tudja, a wifi az a t-home vonalon fut, de ha adnak teljes hozzáférést az újhoz akkor lehet nyugdíjaznám a tp-linket.[ Szerkesztve ]
-
Rison77
senior tag
válasz t_godfather #110162 üzenetére
Akkor annyira nem reménytelen a helyzet.
-
Rison77
senior tag
Cserélték a modemet, nálam is a ZTE F660 lett a befutó, mivel alapból bridge módban futott így az nem változott. Próbáltam kérdezni a szerelőt, hogy és mint van a hozzáférés, de... csak be volt neki tanítva az összedug, telefonon aktivál, a viszontlátásra folyamat. Átraktam routerbe, de nem enged be semmi default cuccal eddig, ráadás nehezíti hogy 3 try /60 sec.. Szeretünk Digi( avagy NER ).
-
Rison77
senior tag
Ezért minimum újabb áremelést érdemlünk...
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Video konvertálás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest