- Video konvertálás
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Hálózati / IP kamera
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz BITBOYS #53454 üzenetére
Egy reset már rég mehetett volna, amúgy nem fogja meggyógyítani.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz BITBOYS #53459 üzenetére
A LOS az kabelhiba/csatlakozás esetén fog világítani.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Brandynew
őstag
válasz BITBOYS #54358 üzenetére
@hroberto, @BITBOYS
A TP-LINK Archer C1200 nem ajánlott, hibás benne a SoC, néha random újraindul, és egyébként se lenne jó ötlet megvenni, amikor ott van ugyanannyiért a D-Link DIR-860L B1, amivel nincs ilyen probléma és tudja az AC-t is.
Ez a legolcsóbb olyan router, amivel wifin is ki tudod használni az 1000 Mbit körüli sebességet - AC (és nem csak papíron):
ASUS RT-AC87U (50 ezer Ft)
Vannak olcsóbbak, amelyekkel kábelen ki tudod használni az 1000 Mbit-et, de a wifi elméleti maximuma csak olyan 800 Mbps - AC:
ASUS RT-AC55U (27 ezer Ft)
ASUS RT-AC58U (27 ezer Ft)
ASUS RT-N66U (32 ezer Ft)Ez a legolcsóbb olyan router, amellyel kábelen ki tudod használni a Gigabitet, de a wifi elméleti maximuma csak 867 Mbps - AC:
D-Link DIR-860L B1 (18 ezer Ft)
Ehhez mindenképpen érdemes feltenni a Padavan nevű custom firmwaret, mert a gyári egy kicsit gagyi.
Hogyha pedig az a cél, hogy a lehető legolcsóbb, de megbízható Gigabites routert vedd, de csak sima "n" wifivel (vezeték nélkül max. 450 MBps, de ezt sose fogja ténylegesen elérni), akkor:
TP-Link TL-WR1043ND (13 ezer Ft)
Kb. ezek vannak a belépőszinten, ezek azok, amelyeknek a SoC-ával nincs probléma és elégséges teljesítményű a hardverük is.
Lábjegyzet:
Elméleti maximum: laboratóriumi körülmények között képes rá, a gyakorlatban kizárt.
A Digi minden csomagjához Gigabites router kell, a 100 Mbit-es routerrel kb. 90 Mbps-t tudsz kihasználni a gyakorlatban, de persze azt is csak kábelen.
Ha wifin keresztül használod a netet, akkor mindenképp AC szabványt ismerő routert válassz, mert csak 5 Ghz-en tudsz értékelhető sebességet elérni vezeték nélkül, az N-es szabvány (2,4 Ghz) max. 30-100 Mbps-re képes a gyakorlatban.
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
-
nagyúr
válasz BITBOYS #59869 üzenetére
Amikor csak nekünk volt az utcában Digink 2016-ban, akkor nálunk is így süvöltött. Aztán hamar beállt a mostani 5-600 Mbps körüli szintre a letöltés (a feltöltés mindig 200+), de különösebben nem zavar a dolog.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz BITBOYS #59873 üzenetére
Persze, akkor már rég ilyen sávszél ment, csak hozzánk, vidékre, akkor értek ki. Nálunk nem volt választás, előtte 1 szolgáltató volt, a T-izé, ők 10 Mbps-t adtak tv-vel együtt 12.000 HUF-ért. Persze ebből 3 Mbps volt a garantált vagy vmi hasonló, na az arckaparós volt. Aztán jött a Digi, és vmi 4k-ért adta a gigabitet, meg a tv-t. TV-t sose nézünk, de így olcsóbb volt.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
-
lsebestyen
addikt
válasz BITBOYS #110147 üzenetére
Szerintem jól teszik, hogy cserélik. Az a helyzet ezekkel a régi modemekkel, hogy a kondik elfáradnak benne, aztán jobb esetben csak instabil lesz, rosszabb esetben megkotlik egyik napról a másikra. Az általad linkelt feketével pont úgy jártam anno, hogy a net hibátlan volt, viszont a TV része állandóan megszakadt (ha jól emlékszem). Az más kérdés, hogy utána képesek voltak hozni egy használtat, azzal meg a net volt rossz.
-
lsebestyen
addikt
válasz BITBOYS #110150 üzenetére
A hónap elején kötötték be az új helyre a digit, ilyet kaptam: Huawei OptiXstar HG8147X6
A szaki szavaiból ítélve talán most ez lehet a legújabb eszköz, amivel dolgoznak. Sokat nem tudok róla elmondani, mert egyből modem módba lett téve, egy saját ASUS routert használok. -
t_godfather
csendes tag
válasz BITBOYS #110150 üzenetére
Nekem is az a fekete ZTE ONT-om volt mögé kötve egy a TP-Link C5 v4
Én ilyet kaptam 1 hónapja (Bp.):
ZTE ZXHN F6600R
[link]
WIFI-je gyengébb egy kicsit, mint a TP-Link-é (ház legtávolabbi pontján ahol vígan volt térerő, ott most határeset).Csak 10 fix IP-lehet beállítani rajta.
Néhány beállítást nem jegyez meg:
- kikapcsoltam a WPS-t, áramtalanítás után visszakapcsolja.
- lekapcsoltam a 5 GHz-es WIFI-t, áramtalanítás után visszakapcsolja.Eddig más hibát nem tapasztaltam.
-
válasz BITBOYS #110147 üzenetére
Ez a ZTE ZXA10 F620 már olyan 13 éves karrierje van Ilyet cseréltek másnak is itt, ezek 2010-es ONT-ok. Sajnos úgy látszik, hogy csak ezeket cserélik. Még Huawei EchoLife HG8121H-t nem láttam ilyen indokkal cserélni.
#110149Lackooo84: Bizony, elég szomorú
#110152BITBOYS: Hát az erős az manapság nem az RT-N18U-nál kezdődik
#110154t_godfather: Nem rossz cucc az, de azért a gyártói oldalon ilyen igénytelen képet kirakni:
[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz BITBOYS #110156 üzenetére
Igen, hát mondjuk azt szoktam mondani, hogy a DIGInet 1000 klasszikus - tehát BT nélküli - kihajtásához, nem művészet olcsón jó routert találni. Ehhez a nethez manapság így minden forgalomban lévő router elégséges 15E Ft fölött. A WiFi, az más, mert ott tényleg rengeteg komponens van, de ott is az áll, ha az a feladat, hogy tudjon Streamelni több eszközre is, akkor jó eséllyel mellé nem lő az ember 15 E Ft-os routerrel sem.
De pl az én routeremet egy kicsit Overkillnek érzem 1000-es netre, meg az én WiFi terhelésem mellett... Az RT-AX86U lenne - inkább csak lehetne, de ahhoz jelen állás szerint másik ISP-t kellene választani, ha lenne rá mód - amivel már érdekesebb lenne a történet, mert azon van 2,5 Gbps-os port is, ott már jobban kiéleződik a különbség.be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz BITBOYS #110158 üzenetére
Nekem meg az RT-AX86S van, és még 62K volt úgy, hogy addig 80-85K között mozgott, hirtelen leakciózták, gyorsan megvettem Azóta is 60K körül van Előtte RT-AC65P volt. Mai fejjel lehet maradni kellett volna annál ár/érték arány alapján.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Rison77
senior tag
válasz BITBOYS #110139 üzenetére
Igen, ma engem is hívtak, hogy cserélni akarják. Nálam is a bekötéskori (talán 2010 környékén volt.) fekete tesco-s ZTE van.
Akinek esetleg már cserélték mennyire adnak az újhoz hozzáférést mókolni vele? Nálam még mögötte egy tp link 1043ND van Nincs baja a mai napig, nyilván nem mai darab, de amire kell azt tudja, a wifi az a t-home vonalon fut, de ha adnak teljes hozzáférést az újhoz akkor lehet nyugdíjaznám a tp-linket.[ Szerkesztve ]
-
BITBOYS
addikt
válasz BITBOYS #110410 üzenetére
Azt már kiderítettem, hogy nálam van a hiba, mégpedig lan-on keresztül.
Routerben ha kikapcsolom a nat-gyorsítást akkor 0.50%, azaz teljesen megfelelő.
Viszont ebben az esetben 300/300Mbps lesz a le/feltöltési sebesség.
Telefonon, wifin keresztül 0.14% volt, de itt még be volt kapcsolva a nat-gyorsítás.
Valami hibázik, mert minél nagyobb a sebesség annál nagyobb a csomagveszteség, legalább is nekem ez jön le.#110416Dragon3000
Nálam is ez a helyzet, ont elöregedett a szolgáltató szerint és cserélni szeretnék. Pedig működik rendesen, semmi hibája nincs.[ Szerkesztve ]
-
konci79
őstag
válasz BITBOYS #110417 üzenetére
Nálam ennyi, Xiaomi AX3000 van , Huawei EchoLife EG8143A5 mögött ( 7-8 éve van meg az ont):
943,66 Mbit/s/ 328,86 Mbit/s
Késleltetés:6,0 ms
Elveszett csomagok: 2,72%
Késleltetés ingadozás:0,2 msBár nekem max a sebesség mond valamit, a többihez nem értek.
[ Szerkesztve ]
Eladó DDR4 GSkill 2x8 GB 4000 MHz CL16
-
válasz BITBOYS #110726 üzenetére
Az 600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere - PROHARDVER! Hálózat hír ASUS RT-N18U, majdnem 10 éves, az 5 GHz-es WiFi 5-öt sem tudja, nemhogy a 6-ot így ha AX-es ONT-ot ad a DIGI akkor mindenképpen megéri átállni rá. Az pl kap sokáig sec updatet is.
-
-
válasz BITBOYS #110728 üzenetére
Az imént volt elrettentésnek sajnos egy F660, ami addig jó ameddig csak LAN 1-en van kommunikáció. Utána már kifejezetten rossz. Annak a WIFi-je is elavult.
Esetedben az lenne talán a legjobb megoldás HA AX-es routert kapsz, hogy annak a WiFi-jét használod, a régi routert meg vezetékes kapcsolatként rajta lógva.[ Szerkesztve ]
-
HoryThePooh
aktív tag
válasz BITBOYS #110726 üzenetére
Ha nincs port forwarding-od, vagy valamilyen speciális beállításod amit használsz az Asus-on akkor nyugodtan kiiktathatod. A ZTE nem menedzselhető , csak SSID-t tudsz átírni rajta, ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
The one who has a true friend doesn't need a mirror :)
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Video konvertálás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)