- Mozilla Firefox
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Windows 7
- ASUS routerek
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- DIGI kábel TV
- AliExpress tapasztalatok
- DIGI internet
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
nggabi
félisten
válasz Dragon3000 #108501 üzenetére
6 ezerért 2000es netre ráugrottam volna már én is. Erre csak kábel van itt
"szenyor dzsíííí"
-
Dragon3000
veterán
válasz nggabi #108502 üzenetére
Ahogy nézem ott olcsóbb is a telekom, illetve annyiért magenta1 kedvezménnyel megy, maga a 2000/1000net+alaptelefon esetében 7000Ft körül mozog, az se sok, de szerintem felesleges, az 1000/1000net+alaptelefon 5800Ft körül szerintem sokkal jobban megéri.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Dragon3000 #108501 üzenetére
ED 3.0-ra én sem mennék vissza... mert előre menjünk ne hátra!
Itt igazából a főgond, ami nekem aggályos az nem a minőség, hanem a tulajdonosi háttér.
Attól eltekintve is persze, a Telekom többet ad, kevesebbért.
Itt már nemcsak arról van szó, hogy az új tulajdonos felzárkóztatta az árakat, hanem arról is, hogy a legnagyobb, még önálló ISP-nek árban fölé is megy...
Azt nehezen tudom elhinni, hogy a Telekomnak az 1000/1000 5K-ért gazdaságos (márpedig nyilván van rajta még így is jó kis haszna), de a DIGI-nek az 1000/300 nem lenne annyiért az.be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Dragon3000
veterán
válasz GoodSpeed #108504 üzenetére
Viszont a diginek sokkal több helyen van optikai nete, míg a telekom ott nem igazán akar fejleszteni, ahol van már szolgáltatása. Itt Pécsen 15 vagy 20 éve mondta a telekom, hogy ahol van adsl ott nem tervezik az optikát, csak olyan helyeken, ahol adsl sincs, itt azóta nem is történt sok változás, ezért is van a város nagy részén 50Mbps max net a telekomtól, egyedül a paneloknál történt fejlesztés.
[ Szerkesztve ]
-
zsozsa19
csendes tag
Üdv srácok!
Próbáltam ebbe a Huawei echolife csodába is belépni az alján megadott adatokkal de nem enged be sehogy,a digi+user párossal sem,számtalan reset után sem.Gondoltam hátha nem lesz ekkora sebesség ingadozás hogy egyszer 800 felett megy a net egyszer meg 300-400-al,AC 10-es 1200-as Tenda router van mögötte,de ahogy méregettem az ONT-al sem ad semmivel többet mint routeren keresztül sebességben így vissza is állítottam modem módra és visszatettem a tenda routert,bár ahogy elnézem ahány féle oldalon vagy szerverre mérek rá annyiszor más az adat,lehet ezek a sebességmérős oldalak egy nagy kamu? -
Laccoss
addikt
válasz Dragon3000 #108508 üzenetére
A digi Nekem csomag meg 6900ft.
-
válasz Dragon3000 #108505 üzenetére
Pécs szép város. 2019-ben majdnem odaköltöztem, mert ott van rokonság! Végül azért nem lett semmi, mert bár nagyon barátságosak a telekárak, megkérdeztem, hogy miért... hát elmondták, hogy Baranya Nyugat-Magyarország Borsodja lett... nincs munkahely, nincs vásárlóerő, és ez kihat az informatikai fejlesztésekre is. Meg egy taxis mondta, hogy szép a hegyoldal, de télen hívja a tulaj, hogy 100 milláért épített egy kecót a hegyoldalba, és menjen már fel érte, mert nem akarja összetörni a SUV-ját Mire ő: én sem megyek fel, mert én sem akarom összetörni az enyémet
Szóval ez a fejlesztésre is kihathatott.
#108507Laccoss: Igen, Magentás ár. De egyfelől ahogyan írtam Magentás is vagyok, szóval így reflexből ezért néztem meg, másfelől a Magenta négy összetevőből áll össze: vezetékes internet + TV + Telefon (korlátlan) + Mobilinternet.
Ha nem Magentás vagy, hanem csak Internet + TV + Telefon, akkor is sokkal barátibb árat kapsz.DIGI-nél most, csak DIGI név alatt, vásárolhatsz ugyanúgy Internet + TV + Telefont (és azt fogod látni, hogy drágább így is) illetve van DIGI mobil, de azt éppen jegelik
Azonban a DIGI mobilosok már a Vodafone hálózatát használják nyártól teljesen
Tehát látszik, hogy a DIGI - Vodafone ugyanazt tudja nyújtani, mint a Magenta (mármint tudná, csak akarni kell, mert adott az infrastruktúra), azaz vezetékes Internet + TV + Telefon + mobilinternet.Már akkor is előrébb leszünk, ha elsőnek a vezetékes telefont korlátlanná teszik. Ez gazdasági döntés. Aztán a mobilinternetnél is meglépik... azt már nem várom el, hogy olcsóbb legyen mint a Telekom, de azért zárkózzanak fel. Sőt nekem olyan irreális elvárásaim sincsenek, hogy legyen 2000-es net, meg a 300-as feltöltést feltolják 1000-ig.
De az eléggé szépen látszik, hogy a DIGI már lényegesen nagyobb haszonkulccsal dolgozhat az új modellben, mint a Telekom.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz qqcqqc #108512 üzenetére
Sokan csak berakják, sosem használják a telefont, és problem solved.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Dragon3000
veterán
válasz Laccoss #108510 üzenetére
Már akinek, májustól 7890Ft, minden féle kedvezménnyel, Mivel nekem csak net kell, az 5610Ft lesz, aminél sokkal jobban megérné a telekom 1000/1000net a telefonnal 5800Ft körül.
#108512 qqcqqc
Hányszor kell még leírni, hogy telekomnál, ha mellé teszed a legkisebb vezetékes telefont, akkor a két csomag ára olcsóbb lesz, mintha csak a netet kérnéd? Diginél se használtam soha a vezetékes telefont, még csak telefonom se volt hozzá, mert csak a kedvezmény miatt volt anno kérve.[ Szerkesztve ]
-
Bogyi007
veterán
Sziasztok!
DIGINET 1000 - FTTH + DIGITEL 250 + 2 darab DIGIMOBIL PLUSZ NET csomag van előfizetve 2023.01.09-től kérve az epackos hűségidővel.
Időközben én páromhoz költöztem Szegedre és csak hétvégente járok haza és nem használják ki az ősök az ezres netet. Majdnem 6500 forint lesz a net (tavaly még 3900 volt) így gondolkozom hogy esetleg milyen mód lenne ennek lemondásáról és átmenni a Telekomhoz.
Egyáltalán önmagában a Vezetékes telefon és a mobilos előfizetések maradhatnak-e Tv és/vagy Internet előfizetés nélkül? Ha a netet lemondhatom, akkor milyen költségekkel számolhatok?
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
tordaitibi
veterán
Sziasztok.
tudja valaki miért nem tudok netes tv-t nézni meg belépni a Digis ügyfélkapumra, azt írja hibás név vagy jelszó de nem, nem hibás, 4 éve így nézek neten digis adásokat. -
trec12
addikt
válasz tordaitibi #108518 üzenetére
Nem válasz a kérdésedre de a sweet tv-vel esetleg tegyél egy próbát.
-
istvankeresz
aktív tag
válasz tordaitibi #108518 üzenetére
Ha a digi online-ra gondolsz, akkor oda nem jó az ügyfélkapus user/pass. Külön regisztráció kell hozzá, amit a digi ügyfélszolgálaton belül tudsz csinálni. Régen, legalább kettő szolgáltatás (pl. Net és TV) előfizetése kellett. Ezt nem tudom h változott-e.
XBOX ONE GT: istvankereszt79
-
4Grider
nagyúr
válasz istvankeresz #108521 üzenetére
DigiOnlinehoz logikusan Digi TV előfizetés kell, furcsa lenne, ha netet vagy telefont is kérnének az eléréséhez.
-
MadMancs
veterán
válasz 4Grider #108522 üzenetére
Pedig kell.
"Mi szükséges a digi online szolgáltatáshoz?
Egy adott szerződésszámhoz tartozó DIGITV kábeles televíziós csomag és DIGINet internetes szolgáltatás, vagy DIGI műholdas televíziós csomag (DIGITV) és DIGI mobilinternet egyidejű előfizetése esetén"
[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
TZ1
csendes tag
Sziasztok!
Olaszországban/Pisa, Firenze/ használta már valaki a digi internetet? Milyen díja van? / előfizetéses vagyok, digimobil plusz/15gb/.
Köszönöm! -
MODERÁTOR
Szia!
Ez a kábeles topik, próbáld meg itt: DIGI Mobil
-
MadMancs
veterán
Ezt nem tudhatjuk.
Azért FTTH mellett is szól sokminden. Pl az olcsóbb üzemeltetés. Ami azért sokat tudna lantba nyomni egy profitorientált vállalkozás esetében. És simán lehet plusz pénzt kérni vételi helyekért. CAM/Box rendszer most is él, nem tart semeddig minden csatornát kódolni mint ahogy most is teszik pl HBO/FilmBox/felnőtt csomag esetén.Ha valahol csak net van voda most is szűrőzik. FTTH esetén ha kódolják, még csak szürőre sincs szükség. Hisz ONT-ban egyrészt simán tiltják RF modult, de ha valaki ki is játssza egy CATV receiverrel (ami miatt most megy optikára szűrő), nem tud mit kezdeni egy kódolt adatfolyammal.
Szóval várjuk ki a végét.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
válasz MadMancs #108533 üzenetére
"Ha valahol csak net van voda most is szűrőzik."
Nekem 2022.03-05 között csak Internet volt a DIGI-től (FTTH), mert akkor még ment a Vodafone komplett csomag vele párhuzamosan. Akkor a DIGI is tett fel szűrőt a tetőre. Aztán amikor megrendeltem a tévét is optikán megint felmentek a tetőre. Mondjuk nem tudom, hogy hogyan tudtam volna tévézni, mert egy ilyen még kell hozzá: FWR-8610RW
-
MadMancs
veterán
válasz GoodSpeed #108535 üzenetére
Igen tudom, én voltam az első aki ide írta topicba hogy van FTTH szűrő, akkor még csak net volt nekem is digitől. Akkor még kb hülyének voltam nézve hogy ilyen nem létezik. 😁 Tavalyelőtt január körül.
Úgy lehetett szűrő nélkül csak nettel TV, hogy ali, eBay stb fillérekért lehet venni CATV receivert, ami kódolás hiánya miatt tökéletesen működött digi hálón. Amikor ez elterjedt akkor kezdte el digi is szűrőzést.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
válasz MadMancs #108536 üzenetére
Köszi, akkor így világos
Ezek szerint azok, akik elsőnek - én például két hónapig teszteltem - CSAK Internetet rendelnek, majd utána rendelik meg a komplett csomagot, jelentős plusz munkát adnak a szerelőknek. Oké, első alkalommal úgyis fel kell menni szerelni, és akkor ha már fent vannak, felteszik a szűrőt is, de a TV megrendelés után, megint fel kell menniük, és csak azért, hogy a szűrőt leszereljék. A lakásba persze mindenképpen ki kell szállni, mert saját CATV receivert szállítanak ki, és ez nem is megy "szereld magad" csomagban, mint a Telekomnál.
Normál ED CATV rendszernél ez a szűrőzés 20 éve is így volt, ott általában az oszlopon csinálták, de amit leírtál trükk miatt, FTTH-n is bevezették.
-
adika4444
addikt
válasz MadMancs #108536 üzenetére
Azt is tegyük hozzá, hogy ezzel évekig nem volt gond, legalább is olyan mértékben biztosan nem, hogy a DIGI-nek feltűnjön, csak aztán költségcsökkentési okokból átálltak a CATV nélküli ONT + CATV receiver párosra, ami sokaknak érthető kényelmetlenséget okozott és egy réteget megihletett, hogyan faraghatnak a költségeikből.
üdv, adika4444
-
tothjozsi96
addikt
válasz Dragon3000 #108508 üzenetére
Nem mindenhol van ez így. Nálam hogyha hozzáteszem a telefoncsomagot akkor drágább lesz a végösszeg.
-
MadMancs
veterán
válasz GoodSpeed #108537 üzenetére
Igazából ha nem lenne szűrő, akkor másodiknál nem feltétlenül kellene kiszállni. Nálam is egybe ONT van kezdetektől RF kimenettel. Ilyenkor elég lenne központilag engedélyezni.
De hát leleményes nép a magyar.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
MadMancs
veterán
válasz adika4444 #108538 üzenetére
Látod ezzel nincs tapasztalatom.
2021 januárjában kezdték el FTTH szűrőzést, nálam akkor volt a bekötés. Első körben csak net.
Előtte 2007 és 2018 között szintén digi volt, de akkor még FTTB.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
válasz MadMancs #108540 üzenetére
Ez pontosan melyik ONT?
"De hát leleményes nép a magyar."
Ja, minden ingyen kellene... ismerős mentalitás. Az nem zavarja, hogy a másik fizet érte. Az sem, hogy majd a szolgáltató lekódolja és lehet készülékenként STB-t vagy Smart Card-os rendszert használni. Mondjuk Vodafone-nál így volt eddig is
-
tordaitibi
veterán
válasz istvankeresz #108521 üzenetére
4 éve be vagyok regelve a Digi ügyfélkapura, 3 különböző PC-n nézem online csatornákat a pc-kről.
és pár hete mindhárom gépen azt írja nem jó a jelszó.
Megnéztem a böngészőkbe, a jelszó jó, 3 gépen egyerre nem romolhat el azaz náluk van valami de mi? -
MadMancs
veterán
válasz GoodSpeed #108542 üzenetére
A sokak által szidott FiberHome HG6544C
Nálam mondjuk atomstabilan üzemel 2 éve 24/7 ben bridge módban (egy Asus RT-AX55 van mögötte).
Pedig sokszor hajtva van rendesen, pl mikor "szerveren" 200+ torrent fut szálkorlát nélkül).Kb fél évig volt mellette vodanet (router dual WAN képes). Aztán rájöttem tök felesleges, diginél egyszer se volt lassulás, kimaradás, akadás, vagy valami ami miatt vodára szükségem lett volna úgy konkrétan)
-
pilipi
aktív tag
válasz fuckmesenpai #108545 üzenetére
-
válasz MadMancs #108544 üzenetére
Ja nekem ASUS RT-AX86S - [WAN] How to enable WAN Aggregation on ASUS Router? | Official Support | ASUS Global dual internet, de tud link aggregationt is - van a Huawei EchoLife HG8121H ONT mellett... A felvásárlás előtt jóval, még a Vodafone előfizetésem is aktív volt, akkor nem jutott eszembe, hogy használjam a kettőt egyszerre... Mondjuk ez akkor jön igazán jól, ha az egyik ISP kiesik. Vagy ha a DIGI felvált 2000-es netre, de akkor feltétel, hogy olyan ONT adjon ami tudja ezt a protokollt: LACP-IEEE 802.3ad
Az új DIGI-s beszerzések 1 Gbps os- WAN portokkal operálnak szóval egy protokoll kimarad, na meg ha nem is maradna ki, a LAN portok Gbps-osok a Te meg az én routeremen is, bár nem volt még olyan élethelyzet, hogy LAN portonként kellett volna külön-külön 1 Gbps 2 LAN port esetébenViszont azt akartam mondani, hogy a Vodafone lemondása előtt pár nappal gondolkoztam rajta, még mielőtt megrendeltem volna a DIGI Internet mellé a TV-t meg a telefont. Felmerült bennem, hogy a Vodafone-nál maradna a TV + Telefon, de a kettő együtt olyan árat mondtak, hogy jobban megérte volna ha marad a régi felállás, és akkor havi 2K-ért lett volna tartalék 500/22-es netem. De a DIGI FTTH stabil volt és szerencsére most is az. Talán egyszer volt szolgáltatáskiesés és az is azért, mert az utcában transzformátor karbantartás volt... Viszont az új árazásnál már többet fogok fizetni lassan, mint 2022-ben tettem volna a Vodafone komplett + DIGI Internet 1000-ért magában.
Most meg már a Vodafone sem kínálná annyiért mint akkor, hiszen megváltoztak a piaci viszonyok, és az utcában sem konkurense van, hanem testvér cége .
-
istvankeresz
aktív tag
válasz tordaitibi #108543 üzenetére
Akkor próbálj jelszóváltoztatást/ visszaállítást. Ha így sem jó, akkor jelentsd be hibára az ügyfélszolgálaton.
XBOX ONE GT: istvankereszt79
-
Mate
nagyúr
válasz GoodSpeed #108537 üzenetére
A plusz munka mellett még nagyobb probléma, hogy elfogynak szép lassan az optikai szálak. Minden egyes ki vagy beszerelésnél rövidül. Vannak olyan budapesti belvárosi házak ahol pl. elég gyakran cserélődnek a lakók. Ott ez már most gondot tud okozni. Arról nem is beszélve, hogy rosszul lett megcsinálva nagyon sok ilyen ház kötése és rengetet hibalehetőség minden egyes belenyúlás. Szerelési szempontból egyébként szerintem a T megoldása jobb, ahol kint csak bedugni kell a lépcsőházban, bent a lakásban pedig a gyorscsatlakozó vagy a heggesztés.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest