Hirdetés
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
John D'oh
aktív tag
Tudna valaki nekem csinalni 1000Mbit-es Digi elofizetessel egy par masodperces tesztet ?
Los Angeles szerverre kapcsolodva erdekelne a latency es a letoltesi sebesseg.
Koszonom
-
garga01
őstag
válasz MasterHUn #107194 üzenetére
No-ip, dydns, dynu, stb.-vel megoldható ez a gond és van sok ingyenes is. Én dynu.com-ot használom évek óta hibátlanul. Saját routerem minden nap hajnal 3-4 között bontja és felípti a kapcsolatot, az IP-t meg befrissíti a fenti oldalon és egy hostnév alatt elérem.
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok, tudom lakossági net esetében nincs fix IP, nekem viszont szükséges volna mint magánszemély. Kit kell lesz...ni hogy lakossági esetében is bekapcsolják a FIX ip-t? vagy legalább havonta 1x legyen IP reset ésne minden héten? Nagyon sok gondotokoz nekem.
Válaszokat előre is köszi
[ Szerkesztve ]
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
pergabb
senior tag
válasz Borisz76 #107192 üzenetére
Holnap meglesem náluk, speciel megnéztem a saját gépemen, nálam pl IPv4 nincs is, pontosabban a routerben az van kipipálva, hogy ossza meg ugyan azt a PPPoE munkamenetet az IPv4-el és ennyi
de az IPv6 címem is más, mint amit a böngésző ír
Az internet IP címére dobja ki azt amit az oldalon az IPv4, az megegyezik (itthon)[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz pergabb #107189 üzenetére
Látogasd meg a [https://whatismyipaddress.com/] oldalt.
Ott mutatja az IPv6-s és IPv4-s IP címedet.
Nekünk most az IPv4-s cím az érdekes.
Ezután látogasd meg a szolgáltatói eszköz " kezdőoldalát " ahol a WAN felirat környékén megtalálod az IPv4-s címet.
Ha a kettő ugyanaz , akkor jó vagy és nem vagy NAT-olva.
Ha eltérő....mondjuk 100. -al kezdődik , akkor NAT-olva vagy.
NAT :
Kevés a fizikai IPv4-s cím ezért a szolgáltató alhálózatba teszi a felhasználókat.
Ennek lehet olyan következménye, hogy ha te szeretnél haza csatlakozni....mondjuk egy kamera rendszerre akarsz ránézni, hogy otthon minden okés e ?!.....a NAT miatt nem biztos, hogy meg tudod tenni ezt.
Megoldás :
Telefon : ügyfélszolgálat : NAT-ból vegyenek ki és kérsz szépen PUBLIKUS IP címet.....a fenti kamerára hivatkozva ha kérdeznék, hogy miért....amúgy meg semmi közük hozzá.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
pergabb
senior tag
válasz adika4444 #107190 üzenetére
Nem csak 10 percet vártam, közben még fel is hívtam őket és csekkolták Mondták az ő készülékük okés és ad életjelet.
Igen, amikor haza hoztam, előszőr a készüléket kicseréltem a sajátommal, működött. Utána gyorsan rádugtam a saját tápkábelét és azt a kábelt, amivel nővéreméknél néztem, hát ha azzal van gond, de náluk is megnéztem egy másikkal. Nálam működött azzal amivel náluk nem, náluk meg másikkal sem -
adika4444
addikt
válasz pergabb #107189 üzenetére
A régi router admin felületén kézzel kell nyomni egy disconnect-et a PPPoE-nek, hogy küldjön terminate packet-et. Ha ez elmarad, akkor a session egész addig beragad, amíg nem csekkolja a DIGI oldala, hogy a kliens valóban aktív-e és látja, hogy nem, tehát elbontja a régi session-t, vagy is felléphet új eszköz. A DIGI-nél ez olyan 5--10 perc, de a Telekom-nál is, ez talán sztenderd. Ha viszont vártál 10 percet és úgy sem megy, akkor ez kevésbé valószínű, az alatt azért magához szokott térni. Linkel a LAN-LAN kapcsolat a router és a DIGI eszköz közt? Másik kábellel próba esetleg?
üdv, adika4444
-
pergabb
senior tag
válasz 4Grider #107187 üzenetére
Tuti jó a jelszó és minden
Azt a részt nem értem, hogy el kell bontani a kapcsolatot.. mire gondolsz? Régi routert lehúztam, újat feldugtam, mobilos appon ahogy itthon is, szépen végig haladtam és beállítottam mindent, a digi által adott készüléket pedig áramtalanítottam előtte 10 percre, persze annak is adhatok egy resetet.
Modem üzemmódban van, ergo nem szór jelet.Borisz76 bridge, modem üzemmódban van.
Hülye vagyok, de mi az a NAT-olás? Elsősorban próbáltam volna rávenni, hogy telefonon fogja a wifit, de hálózat hiányában nem volt, odáig el sem jutottam, hogy gépre kössem, illetve megnéztem, de nyilván ott sem ment, mert szép sárgán villogott a hálózati jel a tp-link routeren.
Igen, az lesz amit Digi mondott, kábel bedug az ő modemjükre, géppel összeköt, beír mindent és kiderül dob e hibát. Perpill visszacsaptam rá a régi routert és egyből működött is a csiga lassú sebességével.[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz pergabb #107186 üzenetére
Másnak is volt gondja...
Ezt írtam neki : [hsz_63645-63645]NAT-olást ellenőrizted ?
ONT router vagy Bridge módban van ?
Esetleg PC-vel közvetlen csatlakozz és ott próbáld meg a PPPoE-t.
Lehet amúgy amit írtál....lassan elhalálozik az ONT.
Ha felhívjátok az ügyfélszolgálatot ott rá tudnak nézni a "vonalra", hogy van e szakadás , újracsatlakozás ...megint szakadás, újracsatlakozás.
Ha ott ilyesmit lát akkor ONT és / vagy optika hiba van.
Ezt nekem is látták régebben.....[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
pergabb
senior tag
Hát ha vki tud segíteni...
Nővéreméknél is gigabites kapcsolat van mint nálam, de egy ezer éves router ami kábelen jó, ha 100mbps-t tud, wifit hagyjuk, 6-7 fele van. Magamnak vettem egy Tp-link ax72-es routert, iszonyatosan bevált, kábelen majd nem az elméleti maximum megy, wifin meg 860-900mbps fele, így vettem egyet nekik is.
Órákon át szerencsétlenkedtem, de azt írta nincs kapcsolat, közben ezerszer egyeztetve lett a jelszó, bármi ami csak lehetséges. Gondoltam ok, router hibás, haza hoztam, saját adataim beírtam, 3 perc alatt felállt a kapcsolat, újabb 3 perc alatt a táp és kábel részét is lecsekkoltam, minden hibátlan.
A digi azt mondta nem létezik, hogy az ő modemjük (nővéreméknél vmi ezer éves van) összeakadna mással, csináljak majd egy tesztet úgy, hogy közvetlen az ő modemjük összekötöm egy géppel és csinálok PPPoE kapcsolatot, ha ott hibát dob látni fogják ők is.
Van bárkinek vmi ötlete mi a francért nem mehet? Létezik, hogy az ezer éves routerrel megy, az újabbal pedig nem, mert a digis router elavult régi f*s és elhalálozik? Diginek ez az egyetlen ötlete volt, semmi más.. -
Geth
veterán
válasz pirka #107184 üzenetére
Az "eszközökkkel van a gond" részhez annyit azért tegyünk hozzá, hogy a konfig hozzátartozik a körülményekhez, tehát a pofáraesést (ugyanaz a hardver, eltérő konfig) esetleg érdemes lehet kizárni
Valorant-on kívül is van packet loss? A ~0% a helyes eredmény, nálam is ez jön ki -
pirka
csendes tag
Látom, hogy nem csak nálam áll fenn ez a probléma.
Nálam egy Cisco C1000-8P-E-2G-L switch viszi a LAN+ WiFi AP klienseket és a router pedig egy MikroTik ccr2004-16g-2s+pc, ami bőven overkill egy otthoni hálózathoz. A routeren 0 packet lossom van ingress+egress irányba minden interfacen. A switchen természetesen ugyanez.
Emellett VALORANT-ban amióta elkezdtem játszani vele, azóta ezt tapasztalom:
Ezek még nem is a legrosszabb dolgok. Ha délután merészelek játszani, akkor átlagosan 700 packet lossom van egy meccs közben, ami folyamatosan 1-5% néha nagyobb packet loss + jitter kombóval együtt jelentkezik, néha hatalmas rubberbandinget okozva. DIGI természetesen csak hárít, hogy náluk ugyan semmi probléma. Az eredeti FiberHome ONT eszközt lecseréltettem velük egy HUAWEI-re. A problémát természetesen az sem oldotta meg. Ha éjjel játszok, akkor sokkal-sokkal jobb a helyzet, mert olyankor max 10-20 packet loss van egy game alatt. A packet loss mennyisége folyamatosan a napszakhoz köthető és 100%-ban reprodukálható. Próbáltam cake QoS-t is, de természetesen mivel az én hálózatom játék közben nincs leterhelve, ezért semmit nem ér valójában az egész.
Aki azzal jön, hogy az eszközökkel van a gond, azok tévednek mert összesen 3 fajta switchet(Aruba 1930, TP-Link tl-sg2008p, Cisco C1000) + 2 másik routert(Mikrotik hAP ac2, Ubiquiti Edgerouter-X) is próbáltam. Természetesen mindegyiknél a probléma 100%-ban reprodukálható erőfeszítés nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
janaman01
addikt
válasz E.Kaufmann #107174 üzenetére
Köszi az infót. El is engedem
/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/
-
adika4444
addikt
A DIGI IPv6 implementáció a /64-et leszámítva valóban jó, a probléma inkább azzal van, hogy sok végponti eszköz - beleértve a kiváló szolgáltatói router módú csodákat - vagy nem támogatja, vagy rosszul és utóbbiból jönnek az ilyen nem tölt be, lassú és társai anomáliák. OpenWRT, MikroTik RouterOS alatt hibátlan, anno ASUS routeren volt vele gondom azért, TP-LINK-en meg fel se tudtam éleszteni.
A mai napig szórt Fiberhome és ZTE dobozokon nem is működik a v6 router módban, ezen azért csodálkozom.
üdv, adika4444
-
Geth
veterán
válasz Lacccca87 #107175 üzenetére
Én tapasztaltam előnyt, pl. elérem a NAT mögötti végpontokat. A weboldalak reakcióideje vagy változatlan, vagy esetenként csökkent, youtube-ot intézi az ubo (nincs reklám), mobilon/tableten/tv-n sincs probléma.
Szerintem a /64-es rondaságot leszámítva jól sikerült a digi ipv6 implementációja.
(LAN-on 1 eszköz és a wsl2 kivételével minden támogatja problémamentesen, de ennek a publikus címeket leszámítva 0 köze van a digihez.) -
Lacccca87
addikt
Ipv6 al digi halozatan en inkabb szivtam mint barmi előnyt tapasztaltam volna. Leginkabb a weboldalak reakcioja(neha be se toltott), youtube videok kozben a reklam feketearadt es sokkal később tudtam folytatni a lejatszast, vagy mobilon az appok egy resze konkretan nem működött.
Par kommentel feljebb panaszkodott pont valaki.
Szerintem meg nem igazan jol sikerult a digi ipv6 implementacioja.
-
4Grider
nagyúr
válasz Rexton #107171 üzenetére
Nem esély kérdése, megnézed a routereden, hogy milyen "publikus" ip címet kaptál. Ha 100-al kezdődik, akkor NAT-olva vagy. Ha nem, akkor nem. Fontos, hogy az ipcim.com és hasonló oldalak a valódi publikus ip címet mutatják (amin esetleg több tucat másik emberrel osztozol), szóval a routereden kell azt ellenőrizned.
Ha nagyon zavar, a nat alól a telefonos ügyfélszolgálat kérésre kivesz.
Azért történhet meg, mert nincs annyi publikus ipv4 cím, amennyi végpont van, így a szolgáltatónak spórolnia kell az ip címekkel. -
4Grider
nagyúr
válasz Rexton #107169 üzenetére
NAT = hálózati címfordítás.
Alapból ilyet a routered csinál a belső ip címeid és az egy db publikus ip címed között. Csakhogy ugyanilyet csinál a szolgáltató is, ilyenkor a publikus ip cím helyett a routered kap egy 100-al kezdődőt a publikus ip címeden meg megosztozol 50-100 másik előfizetővel. -
Rexton
tag
Sziasztok!
Az csak nálam fordul elő az utóbbi pár napban, hogy ezt a "hiba" üzenetet dobálja ki folyamatosan bármelyik böngésző?
"Rendszereink az Ön számítógépes hálózatából érkező, szokatlan forgalmat észleltek. Ez az oldal ellenőrzi, hogy valóban Ön küldi a kéréseket, és nem egy robot. "
Azóta csinálja, amióta volt ez.
Előtte 1x sem találkoztam ilyennel. -
janaman01
addikt
válasz Intruder2k5 #107165 üzenetére
Szia Köszi. Viszont a wan nál csak automatikus ip m van arra meg nem lehet natív ipv6 ot állítani
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
veterán
válasz polo5 #107161 üzenetére
Reklamálni se lehet. Wifi gyakorlatilag egy ingyen ajándék. Ők 1db ethernet porton nyújtanak szolgáltatást szerződés szerint.
Veszel egy normális AX routert és mindenki happy lesz. :)
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Kekmen
senior tag
válasz polo5 #107155 üzenetére
Meg is válaszoltad, wifin mérted. Az az eszköz IEEE 802.11n szabványt tud 2.4 Ghz-en, 2x2, aminek a jellemző sebessége pont annyi, amennyit mértél. A Vodafone eszköze valószínűleg egy 802.11ac-s , ott már ki tudod mérni közelről a maximális sávszélességet vezeték nélkül is.
"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."
-
polo5
tag
Hello!
Érdeklődnék hogy mivel lehet probléma ha az 1000 es digi optikai internet, lassú. Mértem telefonon laptopon , igaz csak wifin , de akkor is lassú .
Az eszköz : Fiberhome GPON ONU HG6544C
Telefonon max 30/30 mbit/sec
Laptopon ,max 75/65 mbit /secLaptop tudja az AX szabványt is .
Majd megmérem kábellel is ha lesz időm, hogy akkor mit mutat.
Hogy lehetséges hogy ilyen lassú?
Máshol mérve a Vodafone /upc 500/20 as net , teloval is meg laptoppal is 400-450 / 18-20 mindig . Pedig ez koax kábellel jön .
Köszi
-
lalus8706
tag
Sziasztok,
Esetleg tudja valaki, hogy a szolgáltató milyen optikai kábelt használ pontosan? (Csőbe szeretném behúzni előzetesen, amire rá tudnak csatlakozni az utcán és a házban. Behúzózsinórt szeretném hanyagolni, mert érzek benne rizikót ilyen távolságban.)
Előre is hálásan köszönöm a segítséget!
Üdv.
-
Killing
addikt
Sziasztok!
Valakinek van infója hogy költözés esetén milyen gyorsan helyezik át a szolgáltatást egyik helyről a másikra? TV, internet, telefon is van. A másik helyen is szolgáltat a digi.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
titán
válasz Dragon3000 #107147 üzenetére
#107147Dragon3000, #107148Laccoss
Köszönöm szépen!
-
-
janaman01
addikt
válasz Intruder2k5 #107144 üzenetére
Az már vagy 10x...valami most nagyon nem.stimmel. eddug 7 évig hozzá nem kellett nyúlni az invitelnél..most meg már hazajárnak a szerelők mióta átvette a digi
-
titán
Helló!
Réz területen kiépült optika esetén szokott a cég kedvezményt adni az előfizetőknek? Jelenleg telekom optikát használok, azonban még van egy élő vdsl előfizetésem is. Utóbbit valószínű lemondom, kivéve ha adna a digi valami extra kedvezményt, mert akkor ha másnem egy ideig kipróbálnám. Ilyenkor gondolom úgysem kellene bekötési díjat fizetni.
Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
janaman01
addikt
Ma delelőtt kezdődőtt a buli...minden letöltés crc hibára futott....na mondom jó...delután totál elment a net cisco modem....minden lámpa világit rajta elvileg jó.
Routert újra konfigoltam , semmi. Utp kávelt direktbe dugtam a laptopba egy pillanatra jó is lett a net na mondom router bajos...
Elővettem a régi routert gyors bekonfigoltam , azzal sem megy.
Vége az lett betelefonáltam ...azóta sincs net..kíváncsi vagyok mi lesz a vége mert mióta az inviteltől átvette a digi csak a baj van vele ..kb 7 évig meg semmi baja.../tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/
-
Pilács
senior tag
válasz Intruder2k5 #107137 üzenetére
Kecskeméten... már bemondják a hívás elején... csak ugye azért 25 percet várni hogy valaki felvegye... és én untam meg, akkor mondják be hogy túlterheltség... de 1 hete számlázás miatt sem tudtam elérni őket, januárt nem számlázták ki... közben megkaptam végre egyben a februárival...
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
MODERÁTOR
válasz Pilács #107135 üzenetére
Valami nagyobb kiterjedésű probléma lehet, és gondolom most túlterheltek.
-
Pilács
senior tag
Hello, az ügyfélszolgálatot csak én nem tudom elérni? Kb sosem. 20 perceket szoktam várni, de csak zene. Erre nem hogy van valami szabályozás? Így jeletse be az ember ha nincs szolgáltatás...
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
4Grider
nagyúr
válasz dchard #107133 üzenetére
Attól délre 50 km-re a szárazföldre járok kikapcsolódni és egyben dolgozni immár 15 éve. A közeli kisvárosban olyan építőanyag bolt van, ami előtt a betonvas és betonháló, a térkövek és a téglák kint vannak az utcán. Mindez 15 éve változatlan állapot. Beférhetnének a zárt udvarra is, de minek vinnék be, ha nem lopják el. Ha pedig valakinek vasárnap szüksége van néhány táblára/szálra, akkor lesétál, elhozza és hétfőn bemegy, és kifizeti. Ez a természetes hozzáállás. A helyi földeken termelt terményt lopó, azt a faluban értékesítő boszniai horvát embert a parasztok levetkőztették és megverték. Azóta sem láttuk.
Ettől persze az áramot/vizet még helyenként lophatják, bár nem lehet könnyű dolguk, mert a közművek nincsenek mélyre ásva. -
dchard
veterán
válasz 4Grider #107124 üzenetére
"Ha a horvátok felé továbbmegyünk, ott megverik és kiközösítik a tolvajokat."
Hm... Vir-en például több helyen is láttam az utcai elosztókon angolul (!), hogy ha áramlopást gyanít, hívja a szolgáltatót. Vagy az érték-mérték szelektív, és csak akkor verekszenek ha tőlük lopnak? Nem ítélkezem, csak a tapasztalatomat írtam le.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
teaster
csendes tag
Ti nem erzekeltek jelentos lassulat bizonyos protokollokon? Speedtest szerint minden rendben. FTTH - 1000.
rfc5694 jelentos a lassulas 20MB/s rol 1MB/s-re esett vissza. -
válasz GoodSpeed #107126 üzenetére
Helyreállt:
https://www.speedtest.net/result/14395299470be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz GoodSpeed #107115 üzenetére
A 1272 megerősítette, hogy több utcában, de lehet az egész városban is.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
4Grider
nagyúr
válasz Dragon3000 #107121 üzenetére
Nálunk itt az utcában időnként egyik-másik oszlopot megtámadja a hegesztő brigád.
-
válasz chatran #107116 üzenetére
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
-
-
senior tag
válasz Borisz76 #107111 üzenetére
Olyan értelemben nincs szakadás, hogy a router vagy a szolgáltató bontaná a kapcsolatot. A A Remote Desktop pedig a sima windowsos Remote Desktop (RDP) alkalmazás, ami VPN csatornán kapcsolódik a host-hoz. Miközben az RDP elbont és újracsatlakozik, a háttérben futó telnet (SSH) session vidáman életben marad, és persze az SSH csatornán kívüli tevékenységek is akadás nélkül mennek (pl. párhuzamos GMeet session).
Vannak utalások arra, hogy az RDP érzékeny a hálózati kapcsolat minőségére, azaz a csomagvesztésre, esetleg a válaszidők fluktuációra. Alighanem ugyanúgy, mint egyes online játékok, ami öt-hat héttel ezelőtt volt téma itt. Pár órája kísérletképpen kikapcsoltam az UDP-t az RDP-ben: azóta nem volt szakadás, de még nem innék előre a medve bőrére...
#107113 Dragon3000 "Pingelés esetében ennyi veszteség bőven belefér"
Ha tényleg időszakosan fellépő network congestion okozza a csomagvesztést (nem valami helyi hardver hiba), akkor rövid időszakokra lehet sokkal nagyobb arányú is a csomagvesztés, amit egy háttérben futó sima ping nem feltétlen detektál megbízhatóan.''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Dragon3000
veterán
A fiberhome ontokra elég sok panasz volt itt a topikban, szarakodott a net nekik, amint cserélve lett más márkára mindenkinél megjavult az egész. Ha a régi szar hálózata bírta a diginek, akkor szerinted a sokkal nagyobb terhelésre épített új lenne a gyenge?
Pingelés esetében ennyi veszteség bőven belefér. Az is lehet, hogy a másik oldal nem küld időben választ, mert nem csak te piszkálod a kérésekkel.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
Az időnkénti megszakadást okozhatja a saját router is, főleg ha mindenféle, az internet kapcsolat meglétét ellenőrző, azt hibásan megszakadtnak detektáló, majd bontási kísérlet nélkül újraépíteni akaró eszközökről beszélünk. Ha legalább az utolsó előtti lépés jó (elbontják a hibásnak vélt kapcsolatot) akkor az ilyen routerekkel csak néhány másodpercig megy el a net.
-
Borisz76
veterán
Esetleg hívd fel a digit , hogy nézzenek rá a " vonalra ".
Ha van szakadás azt nekik látniuk kell.
Szakadás / újracsatlakozás esetén lehet az ONT hibás.
Nálam a 4. eszközük lett jó. Közben 3 db saját / kölcsönkért routert is próbáltam valamint saját PC-vel és PPPoE csatlakozással is kísérleteztem. Kb 2 hónapig "szórakoztam" az ONT-okkal.
A Remote Desktop ( TeamWiever ? ) alapból nem nagy adatforgalom.
Lehet a TeamWiever ? vagy más program - amit használsz - szervere nem a legjobb.....pláne ha külföldön van mert a Digi kapcsolata nem a legjobb külföldi irányba. Ez is lehet a háttérben.Más ötletem nincs most....remélem megoldódik a problémád !
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
senior tag
válasz Dragon3000 #107094 üzenetére
"Az is kérdés, hogy milyen gigabites routerről van szó, mert több típus is volt, ami hibás socra épült, ami több gondot is tud okozni."
Mikrotik hAP ac2, az elődje Mikrotik hAP ac lite TC.#107093 qnadam "a dolgozós gépről is tovább tudtad volna osztani a netet a többieknek"
Viszont ehhez is kellett volna plusz hardver, ami nem volt kéznél. Így legalább kipróbálhattam, milyen a gigabites sebesség. Igazából nem érzek semmit sem gyorsabbnak. A Wifi viszont messzebbre elér, ettől persze gyorsabb is (persze magához képest, nem a gigabithez).#107094 Dragon3000 "próbáld meg kicseréltetni a digivel"
#107095 Dr.NX "Akkor jöhet az ONT cseréje."
Az a gyanúm, hogy ezt azért nem lenne egyszerű kiverni a Digi-ből, tekintve, hogy az ONT amúgy jó: vadi új darab volt, nem szakadozik, jön rajta a gigabit, működik a TV és a telefon. És nincs garancia arra, hogy a cseredarab is ilyen lesz.És persze itt vannak a vallási kérdések: én valójában abban hiszek, hogy nem az itthoni berendezések a rosszak, hanem a digi hálózata: azaz nem nálam kellene javítani, hanem valahol máshol. Még hittársaim is vannak, pl. [link] , még ha kisebbségben is vagyunk...
Ma amúgy egész jó volt a helyzet:
Ping statistics for 193.41.47.210:
Packets: Sent = 12619, Received = 12609, Lost = 10 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 1ms, Maximum = 92ms, Average = 3ms''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
-
4Grider
nagyúr
Azért kell a routerrel lecsatlakozni, hogy elbontásra kerüljön a kapcsolat. Ha nem bontod el, csak megszakítod, utána a laptopon nem garantált, hogy fel tudod újból építeni, mert a központ szimultán kapcsolatként értelmezheti (még vár egy darabig a megszakadt kapcsolat mögötti eszközre), az újat pedig addig tiltja.
-
oszy
veterán
válasz 4Grider #107104 üzenetére
Az egyes pontot megoldhatom úgy, hogy áramtalanítom a routeremet? Nem tudom mennyire erős feleségem laptopja vagy mi számít erősnek. Az én mac miniben akarom az eddigi sebességet.
De köszi. Megcsinálom azt, hogy a minit csatlakoztatom az ONT-hez.Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
4Grider
nagyúr
A szokásos:
1., A routered admin felületén lekapcsolódsz a netről.
2., A routered wan portjába menő patch kábelt bedugod egy erős notebookba és felépíted rajta a pppoe kapcsolatot. Ott mérsz parancssorban néhány szerverre. Ha sem reggel, sem este nem éred el a 700/210 kínált sávszélességet, bejelented hibára.
3., Ha kijönnek és ettől jobbat mérnek, akkor nem nyertél.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / 16GB 3200MHz / B550 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Nvidia Quadro K2200 4GB
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest