- Facebook és Messenger
- Windows 10
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- ASUS routerek
- Milyen routert?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Disney+
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Angel2014 #54697 üzenetére
Igen, erre gondoltam.
... és OK, látom. DE! ...
... sorold fel - írd le ide - a frekiket/MUX-okat amin rossz a jelminőség/adás!
Jól látom, hogy a bp.-i fejállomásra csatlakozol?
.... legalább is a kép szerint, oda.Bár lehet az csak a szolgáltatást magát jelzi. Szóval Bp.-en van a TV?
-
dexter72
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos még mindig nem oldódott meg a problémám. A 394 Hhz-es frekin minden tv-nél a jelminőség folyamatosan ugrál, 100%-ról 75%-ra, a jelerősség azonban stabilan 92 %. Igy a nagy tv-n folyamatosan szétesik a kép ezen a frekin.. Beszéltem a digi szerelővel , akik kijönnének de csak 2500 ft-ért és megnéznék a kábelezést. Szerintem azonban nem nálam van a baj, új kábel van bekötve, és a csatlakozások is rendben vannak. Van valakinek valami ötlete?
Csaba -
mzso
veterán
Helló!
A digi EPG-je elég trágya. Pl sorozatoknál ki van írva, hogy hanyadik rész csak azt nem, hogy melyik évadból...
Viszont a DVB szoftverben XMLTV opció. Van olyan XMLTV szolgáltató ami digi csatornáival működik ha beállítom?
-
törölt tag
OK!
DE! Ettől függetlenül, ha egy szerelő azt mondja hogy erős a jel holott gyenge az azért gond, hogy rosszul tudja. ... mert, ki tudja jól, ha nem a DIGI szerelői?
... mert, pl. nem mindegy hogy egy autónak túlmelegszik a hűtőrendszere vagy fel sem melegszik.
Ennek ellenére - mint írtam - ott az RF átalakító az FTTH Receiver-ben, ami ki tudja kompenzálni a gyenge jel "hibát". Így az nem okoz gondot az RF kimeneten, sőt mint tudjuk általában relatíve túl erős jelet ad, mert több készülék antenna jellel való ellátására tervezték/gyártották. Vagyis egy házi kábelrendszerre. Ezért is azok kerülnek gondba vele akik 1 darab TV készüléket/Set Top Box-ot (tunert) használnak.
-
-
törölt tag
válasz
garga01 #54685 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő:
Folytatás:
Ettől persze, még lehet igazad vagyis a gyenge optikai jel ellenére akár lehet erős is a kimeneti RF jel, mert egy optikai -> RF átalakító végzi az átalakítást és az akár a gyenge optikai jelből is tud ugyanolyan szintű vagy nota bene erős RF DVB-C jelet csinálni.
Szóval azt külön meg kellene nézni/mérni, hogy milyen szintű az RF jel az FTTH Receiver RF kimenetén.
DE! Attól még a videó optikai jel gyenge, vagyis -6 dB alatti.
-
törölt tag
válasz
Rutin1976 #54683 üzenetére
Egy frászt erős. Az az optikai jel gyenge azért piros, ha erős lenne narancssárga lenne. Ha rendben lenne akkor meg zöld.
Lásd! Mr. Janó #47774
(Anno a román DIGI honlapjáról vett LED szín leírás.)
"Vélemény?"
Hogy óvakodj az amatőr DIGI szerelőktől! Reklamálj újra (hibabejelento@digikabel.hu) és mond, hogy profikat küldjenek, mert az az optikai uplink nincs rendesen megcsinálva.
-
Rutin1976
újonc
Sziasztok.
Nekem bekötötték a digi 1000 csomagot hd adásokkal meg telefonnal.
a kezdetektől a CATV led piros.
Szóltam nekik, kijöttek és azt mondták azért piros mert túl erős a jel és azért szaggat be néha mert a tv nem tudja kezelni ezt az erős jelet.
Sajnos nem voltam itthon,hogy megkérdezzem,hogy akkor miért nem zöld ha erős?
Meg azzal kezdték egy 5-6 éves full hd plazmára,hogy öreg a tv és lehet az a baj...
Ekkora hülyeséget nem hallottam még...
Vélemény? -
ph2012
senior tag
Budapest 22. kerületből írok. A tv adások hangja halkabb lett. Régebben a tv 12-es hangereje is jó volt, most már halk.
Nálatok nincs ilyen probléma? -
törölt tag
válasz
Balázs0916 #54678 üzenetére
Minden stimmel amit írsz, csak a "Conax adapter" nem. .. és azért ezt ne hagyjuk annyiban, mert ez mégiscsak egy szakmai fórum.
Tehát:
A DIGI kábelTV NEM Conax kódolást használ, hanem Nargavision-t (Nagra 2 ill. Nagra 3) és a beépített chip-es (kártya nélküli) DIGI Smart CAM esetén Irdeto-t.
Az "adapter"-t pedig hivatalosan DIGI Smart CAM-nek hívják. (A hozzá való chip kártyát pedig DIGI Smart Card-nak)
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Balázs0916 #54676 üzenetére
Köszi a segítséget, akkor igénylünk egyet. A szolgáltatás igénylésekor is kértem, de mondta a szerelő ember, aki bekötötte a kábeleket a lépcsőházból, hogy kütyü nem volt raktáron. (Kérnem kell újra valszeg).
-
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, szuper eddig minden az 1000-es Digi FTTH-val + a megrendelt tv szolgáltatással is. Koax-on szétdobja egy kütyü a tv-t, 2 van. Az újabbik tv egy androidos Philips, a másik viszont egy régebbi 720p-s HD-s, amiben nincs DVB-C.
A régi tv-t mivel lehet meghajtani, hogy a digitális adókat is tudja fogni a gyerkőc ? Most jön egy szűkebb mennyiségű analóg - nem is annyi, mint a nagy tv-n és nem is olyan jó minőségű.
Van olyan külső eszköz, ami fel tud okosítani DVB-C adások vételére egy ilyen régebbi tv-t, illetve esetleg tud HBO Go-t is (Wifin) és hasonlókat ?
(Pl. valami android alapú, vagy külső dobozba kitett egyéb okos megoldás).
A Digi HD Box-ot sem ismerem, ajánlott, nem ajánlott ? Mintha itt is több eszközük lenne ..
-
Threant
tag
Ma kipróbáltam a DigiOnline szolgáltatást Budapesten, Digi Test kártyával, remekül működik.Hajrá Digi!!!
-
törölt tag
válasz
arcitec #54672 üzenetére
... mert a jelerősség mérő - szerintem - az antenna jelet mutatja és a TV bekapcsolható csillapítója az után van, ami amúgy elég keveset úgy általában kb. 3 dB-t csillapít. (A csillapító 20 dB-es!!!)
Ezért van szerintem hogy a jelerősséget változatlannak látod, bár már kb. 3 dB-el kevesebb és emiatt kis mértékben javul a jelminőség.
... vagy olyan bazi erős a jel, hogy a kb. 3 dB meg se kottyan a mérőnek (a 100% azt jelenti, hogy a megengedett szabvány jelszintet eléri vagy afelett bármennyi lehet), de azét javul picit a minőség, mert csak lejjebb megy a jelerősség.DE! Ez csak találgatás részemről, mert nem ismerem a TV-d kapcsolási rajzát.
-
arcitec
addikt
Az a baj, hogy még még csak a jel minőség az javul úgy 10%.ot ( bár még lehet többet kellene nézni, mert lehet. van, hogy rosszabb is), de a lényeg a jel erősség az mindig 100%, úgy hogy a DIGI most megint szar ,pörcen a kép stb, csak jöjjön már az a csillapító. Azt ellenben nem értem, hogy van olyan időszak,hogy minden csatorna jó és van, hogy nagyon rossz.
-
-
-
gillka
csendes tag
Sziasztok!
Próbálom nézni a DigiOnline-t (az androidos alkalmazást) WIFI-vel, de a legutóbbi frissítés óta akad, lefagy, nem lejátszható üzenetet dob ki, kb 3-5 perc után. A felbontás teljesen mindegy neki. Az az érdekes, hogy mobilnettel tökéletesen működik, semmi akadás, stb...
A frissítés előtt is ezen a tableten használtam, akkor semmi gondja nem volt.Van esetleg valakinek valami ötlete, hogy lehetne normális működésre bírni, vagy egyszerűen elrontottak valamit a frissítésen, és várjak, hátha javítják?
-
Watt25
veterán
válasz
arcitec #54660 üzenetére
a csillapító-hoz kell-e köztes kábel darab
Igen, de simán levágsz egy darabot a meglévő kábelből.
Csatoltam egy csatorna jel mérést, ennél[kép] vannak jobbak is úgy 67% kb minőségben
Ez szar. Lehet, hogy nem esik szét a kép, de picit változik a jelszint ismét, és szét fog... Kell a csillapító. -
törölt tag
válasz
#29810560 #54662 üzenetére
Sajnos lejárt a szerkesztési idő.
Szóval a kép szerint a jelminőség katasztrofális. ... még a 67% is az.
Annak az értéknek 100 közelében - de, nagyon a közelében - kellene lenni.
... és a Bit hiba arány (BER) is magas Az olyan 10 a mínusz hatodikon/hetediken? környékén jó kb., nálad meg tíz a mínusz ötödiken az érték.Tehát ha fordítva lenne és a jelerősség lenne 48% és a jelminőség 100% akkor tökéletes lenne a vétel azon a MUX-on/frekvencián.
-
törölt tag
válasz
arcitec #54660 üzenetére
Mivel a jelcsillapító egy "F' csatlakozós - Értsd! csavaros - csatlakoztatású eszköz mindkét végén vagyis a kábelrendszerbe kell iktatni, biztos, hogy kell köztes kábel, mert nem tudod közvetlenül a TV antenna bemenetébe dugni, mert az meg dugós.
Amúgy is mivel ennek a csillapítása max. 20 dB, tehát elég nagy, ez elsősorban az egész rendszer csillapítására való. Az egyes készülékekhez - tunerekhez - inkább fix csillapítókat használnak közvetlen az antenna bemenet előtt, de ezek is 'F' csatlakozósak. A lényeg, hogy ezt a csillapítót a DIGI TV szolgáltatói eszközének - FTTH Receiver vagy ONT (kiépítéstől függ) - RF kimenete után, a csillagponti elágazás/kábel leágazások elé kellene berakni, hogy minden ágat csillapítson, de persze beteheted egy készülék elé is, ha akarod, de akkor csak annak ad csillapítást.
... és igen, előttem pjen jól írta.
Nem javasolt TV aljzatok használata! Egy kábel TV rendszernek mindig az a gyenge pontja, mert az általában dugós és nem csavaros vagyis 'F' csatlakozós.... és a dugós csatlakozó okozza az érintkezési problémákat és a jel minőségromlását.
A szakemberek végig 'F' csatlakozós kötéseket javasolnak. Sajnos egy kivétel. A TV antenna bemenete, mert oda a TV gyártók - sajnos - dugós bemenetet raknak. ... eléggé el nem ítélhető módon. (Kivéve műholdas - SATelite- bemenet, mert az 'F' csatis.)
Válasz a kérdésre:
A túl erős RF jel nem okoz károsodást a tunerben csak minőségromlást a vételben, mert túlvezérli a tunert. Konyhanyelven szólva "elvakítja".
-
arcitec
addikt
válasz
#29810560 #54659 üzenetére
A csillapító beszerzés alatt. Még kérdésem lenne. Okozhat-e a TV-ben károsodást az "erős" vagy "túl erős jel", Illetve maga a csillapító-hoz kell-e köztes kábel darab, vagy mehet be az aljazatba és a másik végére a tv-hez a kábel. Egyébként történt valami, mert úgy tűnik visszaállt a rend. Minden mint eddig. Csatoltam egy csatorna jel mérést, ennél[kép] vannak jobbak is úgy 67% kb minőségben. Tehát akkor csak szolgáltatói probléma lehetett, ha most úgy jó, hogy semmihez nem lett nyúlva?
-
törölt tag
válasz
istnag #54657 üzenetére
OK! DE egy belső kábelhálózatra - Értsd! FTTH megvalósítás - csak TV szerelőt hívhat az előfizető és fizetnie kell neki, mert a DIGI nem jön ki, ugyanis az átadási ponton - FTTH Receiver vagy ONT RF kimenete - a jel vélhetően rendben van és bérelt DIGI Set Top Box-a sincs az előfizetőnek, ami szintén a DIGI felelősségi területe lenne.
Illetve kijön a DIGI, ha nagyon ragaszkodsz hozzá, de ki kell fizetned a munkájukat.A Te eseted - FTTB - más, mert ott a lépcsőházi jelerősítő bármi nemű hibája a DIGI felelőssége és ingyen kell javítaniuk, mert nálad csak egy 'F' csatlakozós koax kábelvég az átadási pont, ergo azon mindennek jónak kell lenni.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
arcitec #54653 üzenetére
Tehát akkor neked még a "régi" All in One ONT-d van.
(... mert, ilyen ma már nem adnak, még akkor sem, ha a régi feldobja a talpát. FTTH Receiver-t + ONT-t adnak, ha elromlik a régi kombo ONT.)
DE! A lényeg hogy a(z) - "régebbi" létesítésekkor átadott/telepített - ONT-n lévő optikai-RF átalakítónak sem állítható az RF kimeneti jelszintje.
Annyi, amennyi és elég erős az az RF jel.
A többi ág meg mintha nem is lenne, mert ugye nincs rajtuk készülék/terhelés.
(Amúgy azokat a DVB-C "álmoskönyv" szerint 75 Ohm-os zárással zárni kellene, mert szabad végek, de ez már túlzott kukacoskodás lenne részemről.
A kutya sem tesz zárást egy nem használt TV csatlakozóra a rendszer meg elviseli.
... DE! a szakirodalom előírná a zárást.)
-
arcitec
addikt
válasz
#29810560 #54650 üzenetére
FTTH 1Gbit-es a NET. Optikain jön be a jel, az megy egy "jelátalakítóba" - ( Kb mint egy router méretű /alakú fekete doboz) - és onnan jön ki a NET/Telefon/TV/ . A jelátalakítóból megy pl a TV jele 4 külön kábelen a házban szétosztva.(Csak 1 TV van használva az is esetenként Doku /sport csatornákra).A NET/telefon szintén.
Lehet a TV kábelen van még kis osztó most így fejből nem tudom pontosan rég láttam. -
törölt tag
válasz
istnag #54649 üzenetére
"Lement az erősítőhöz, tekerte, csavarta fel/le nem lett jobb, aztán gondolta elmegy hoz egy újat és majd máskor visszajön."
Te egy FTTB TV bekötésről beszélsz?
az azért remélem feltűnt, hogy mi egy FTTH-s ról.
Csak remélni merem, hogy tisztában vagy vele, hogy egy másik megvalósítású rendszeren lévőnek adsz tanácsot, mert nála az ONT(FTTH Receiver és az egész átadási pont a lakásban van.
TE egy lépcsőgázi kábelhálózatba vagy bekötve, ahol eleve van egy széles sávú DVB-C erősítő!!
Elnézést, ha félreértettem és nem így van.
-
Watt25
veterán
válasz
istnag #54649 üzenetére
Itt mindenki a túl magas jelszintre van rákattanva, holott nagyon kevés esetben okozza az a gondot
Ez egyszerűen nem igaz. Azért, mert esetleg a te eseteben más volt a probléma (bár ez a "az erősítő tápkábelje 2A helyett csak 1A -s" szöveg is fura...), mégis azt tapasztaljuk itt a hozzászólásokban, hogy az esetek többségében magas a jelszint.
Szóval saját tapasztalatból mondom nem érdemes kínlódni.
Ez végképp nem igaz. Mármint, oké, nálad esetleg valóban más volt a probléma. De ahogy írtam, az, hogy a Digi foglalkozik-e érdemben a problémáddal, vagy nem, teljesen a szerelő hozzáállásától függ, abban az esetben, ha nincs boxod. Tehát innentől tutibb, ha saját kezedbe veszed az ügyet.
Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Villanyszerelés
- One UI zápor esett a hétvégén
- sziku69: Szólánc.
- Facebook és Messenger
- Fotók, videók mobillal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest