Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
necrobin
tag
Sziasztok!
A gépem adatait az aláírásomban láthatjátok. Hardveres hibám van ,de nem tudom melyikkel lehet a gond, csak tippem van a processzorra.
_ A helyzet az, hogy a gépem sokszor lefagy megerőltetés közben (pl. videó nézés, játék, videó vágás, tömörítés winrar-ral, photoshop). Egyszerűen megáll, kész. Mint ha leállították volna az időt, az egér sem mozdul, semmire nem reagál, a hang is elmegy, csak a Reset gomb segít.
Én a processzorra gyanakszom. Régebben megoldotta a problémát, ha a 8 magot leveszem 6 magra vagy 4 magra, de most 4 magon is ezt csinálja.Annyit tapasztalok, hogy a ventilátorok felhangosodnak, a táp elkezd ciripelni, egyre hangosabb és hangosabb a gép, és megáll, kész, Reset.
Na, ezt mondja meg nekem valaki, hogy mi a gond. Alaplap kilőve, már vettem újat, szóval nem azzal van a baj. -
Puma K
nagyúr
-
Tomp888
csendes tag
válasz Puma K #94197 üzenetére
Köszi a segítséget,de akkor miért van a kártyán sata3 ? A hdd-nek elég lenne a sata1 is.
"Kösd az SSD-t az alaplapra és úgy telepítsd fel a Windows-t.
Hiába csak SATA2 csatlakozó van az alaplapodon, fog menni az SSD azon a csatlakozón keresztül is, de nem az elérhető leggyorsabb sebességen amit az SSD tud, de még így is jóval gyorsabb lesz mint egy HDD."Ezzel tisztában vagyok,de azért vettem a kártyát,hogy ki tudjam hajtani az ssd-t.Hát ha igazad van ,akkor ez így nem fog menni.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz Tomp888 #94196 üzenetére
Helló!
Amennyiben azt szeretnéd, hogy a bővítőkártyán keresztül működjön az SSD és azon keresztül boot-oljon a Windows akkor felejtsd el szerintem, mert ez így nem fog menni.
Az a kiegészítő amit vettél az csak arra jó, hogy a géped tudását bővítsd azzal, hogy az USB 3.0-ás eszközöket rá tudsz kötni amik így gyorsabban tudnak másolni-írni egyszóval működni mint az USB 2.0-ás társaik.
Kösd az SSD-t az alaplapra és úgy telepítsd fel a Windows-t.
Hiába csak SATA2 csatlakozó van az alaplapodon, fog menni az SSD azon a csatlakozón keresztül is, de nem az elérhető leggyorsabb sebességen amit az SSD tud, de még így is jóval gyorsabb lesz mint egy HDD.Ha az SATA 3 sebességére vágysz akkor olyan alaplapot kell venned azaz generációt kell váltanod, amin alapból van SATA3 csatlakozó.
Üdv
Puma[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Tomp888
csendes tag
Hello
Asrock P55M pro alaplapom van .
Vettem egy Delock 89359 típusú sata3 - usb3 bővítőkártyát hozzá mert a lap alapból csak sata2 -es.
A kártyára sata3 kábellel csatlakoztattam a kingston 120 gb SSD -t.A Win7 64 telepítésnél eljutok a kártya illesztőprogramjának feltelepítéséig. Felismeri az ssd-t ,de itt megáll a folyamat.Feltelepítettem az alaplapra dugott ssd re az oprendszert és átdugtam a sata3 -as kártyára . Indítás után a következő kép látszik kb. 1 percig,
utána kiírja " hiányzó bootmgr ctrl+alt+del reeboot " .
Nem tudom mi lehet a hiba.
A segítséget előre is köszönöm. -
csigaADSL
tag
Egy kérdés van valaki aki tudna segíteni egy HTC EVO 3D beállításában? A konkrét gondom hogy sehogyan sem tudom rábírni hogy HSPA adatforgalmat tudjak használni rajta csak EDGE megy rajta. Telenoros kártyám van mésik telefonban hibátlanul megy itt pedig nem tudom összehozni. Ha van valakinek ötlete örömmel venném ha megosztaná velem.
-
Lori82
senior tag
Sziasztok! !
"Világítós" Ledes billentyűzetet szeretnék venni 10-12 000 ft értékben. Az sem baj ha van hozzá egér is,sőt. Játékra ,netezésre használnám.Csak annyit szeretnék,hogy viszonylag halk legyen . Kinéztem magamnak a Cooler Master Octane bill. + egér kombót , nagyon tetszett, de túl sokat vártam és kifutott a termék. Mit ajánlotok? Előre köszi -
kiralytom
aktív tag
sziasztok
egy árúcserénél beleszaladtam egy fake usb-be. elméletben 64 gigás, gyakorlatban megnézte haverom és azt mondta 4es. most szeretném helyreállítani a pendit, hogy legalább a valós kapacitását kihasználhassam. ezt hogyan tudom megtenni? egyelőre azután hogy elkezdtem másolni rá 16 giga adatot és meghülyült formázni sem tudom mert azzal kekeckedik hogy írásvédett. a gazdája váltig állítja ez pedig 64 gigás ő 40 filmet tárolt rajta mutassam hogy 4es és megy vissza a csere. na ehhez sem fűzök sok reményt de hátha mégis. abban szeretnék segítséget kérni hogyan formázhatom és állíthatom vissza az eredeti méretére? bootice-om van a gépen de mivel írásvédett, nem tudom újra particionálni sem
-
varmi2
nagyúr
Jól gondolom, hogy ez a kütyü, egy usb portra dugható wifi jel erősítő? Az usb porton csak a tápot kapja?
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.Ez az aktuális gépem:
AMD Phenom X4 9850 2.5 GHZ
GTX 750 Ti
6 GB RAM
430W Thermaltake táp
3 winchester,kettő ventillátor,ebből egy világít.
A procit cserélném 955-ös AMD-re.Elbírná a tápom szerintetek?Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
Armahun
addikt
Három különböző iso képfálj között tudsz gyorsan váltani a gomb segítségével, ami optikai meghajtóként érzékel a gép.
Egy iso-t sima usb merevlemezre is fel lehet tenni.
Létre hozol rajta egy megfelelő méretű elsődleges partíciót, amit a lemezkezelőben aktívvá kell tenni.
Ha erre simán rámásolsz egy kibontott képfájlt, vagy egyszerűen áthúzod rá egy windows telepítőlemez tartalmát, akkor lemezként tudsz róla bootolni.Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
Armahun
addikt
válasz Shingen #94170 üzenetére
Szerintem adnak hozzá lemezt
Nekem olyan géphez is adtak, amiben nincs is optikai meghajtó.[ Szerkesztve ]
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
pjen
félisten
válasz Shingen #94169 üzenetére
Nem így gondoltam.Haver most vett lapost mikor megvette simán felment a netre,és könnyen le lehetett volna tölteni a meghajtókat.Nem így történt,szűz telepítés és nem volt net.Keresgélés másik gépen,típus alapján háló kártya driver.Utána már ment minden rendben.Egyébként normális időkben vettem egy gépet OK.DOS volt rajta,de adtak telepítő lemezt.Pedig egy DELL volt,és egy CD t sajnáltak.
[ Szerkesztve ]
-
-
Shingen
addikt
Hali!
rendeltem MM egy laptopot.
MM mindig postával küldi a cucokat ki?
Mert régebben egy tabot rendeltünk aztán a magyar posta hozta, nem futárcég.Másik kérdés, laptopon dos van.
Nekem itthon win 7 van.
használható még a win 7 vagy ajánlottabb a win 8 vagy a win 10?
Kollégám gépén win 10 van, elég sokat szidja.風林火山
-
-
Armahun
addikt
Egy olyan magnó kell neked, ami tud külső forrásból felvenni, van rajta AUX bemenet.
Ezt egy audio kábellel simán össze tudod kötni a hangkártyáddal.Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Van egy Sharp AR-M165 multifunkcionális nyomtattó.A nyomtatót betudtam állítani a hálózati nyomtattatásra de a szkennelés nem tudom.Hogyan kellene elindulnom,van egy általános elv szkennel installálásra?Vagy szükség lenne valami különleges gyári vagy külső programra?Mert a telepítő cd az sajnos nincsen meg. -
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Milyen módszerrel tudnék a legegyszerűbben pcn található mp3 és egyéb audio fájlokat magnó kazettára konvertálni?
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Vakegérke
félisten
válasz apollo12 #94149 üzenetére
Nézd meg a boot eszköz adat- és tápkábelét, lehet, hogy kilazult(ak). Magára az eszközre is rá kéne nézni (mondjuk) HD Sentinellel, lehet, hogy kezd elfáradni.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Sanyabá
senior tag
Hol lehet jelenteni a csalókat ? Nem találom , mert olyan mérges vagyok!
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
SP4C3
veterán
válasz hitvanyalak #94147 üzenetére
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
hitvanyalak
senior tag
Ezek megvoltak köszi, nincs usb 3 a gépen
Pont most olvastam a dirty windowsos tesztet, de itt a cégesen nem kell semmit féltenem Meg nem is a 360 van a gépen.
De közben összetörtem véletlenül, szóval mindegyA lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
sixpack89
tag
sziasztok! Milyen programmal tudom remegtetni a videót?
van egy videóm,és keresek olyan programot amiben van remegtető effekt. virtual dub format factory movie maker ezek vannak gépen,ezek tudják? -
SP4C3
veterán
válasz hitvanyalak #94143 üzenetére
Na neee. Antivírus fejlesztés mellett még ilyen hardware gyártásba is belekezdtek?
Hátul dugd be a masinába. Ahogy már leírták USB 2.0-ba dugd. A 3.0-s usb belső "nyelve" valószínűleg kék, na NE oda dugd be.
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
RedCactus
senior tag
válasz hitvanyalak #94143 üzenetére
USB 2.0-ba dugd, ne a 3.0-ba. Mielőtt bedugod, tedd fel a driverét a gépre.
[ Szerkesztve ]
-
hitvanyalak
senior tag
Sziasztok!
Wi-fi illetve USB kérdésem van:
Vettem egy ilyen wi-fi osztót ezt
xp-vel szuperül működött, de a céges gép frissült és most win 10 van fent, ami már usb-ként is hibát jelez, ezért nem tudom használni. De szeretném, használni. Mit tegyek?
Előre is köszönöm.A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
Kékes525
félisten
válasz harcikoca #94124 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
A memtest kiírja, hogy a ramoknak mik a számozásuk?
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
hitvanyalak
senior tag
válasz zeorsdfd #94056 üzenetére
szia!
a próbákkal eljutottam az xnview-ig. de nem találom a kép vágása funkciót... suta vagyok, vagy ez csak a legújabbakban van bent? azt hiszem 1.96 van nekem.A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
hitvanyalak
senior tag
Sziasztok!
Van egy speedlink xeos pro kontrollerem, ami azt csinálja, ha a közepső "xbox" gombot nyomom, akkor behozza a steam-et- ez tök jó, d ejobban örülnék ha én dönthetném el mit tegyen a gomb. van erre mód?A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
Tyupi001
csendes tag
Sziasztok!
Van egy eredeti Win 7 home prof. és van egy Saitek cyborg 3d gold joystickem. Szeretném valahogyan elérni, hogy tudjam is hasznáni a joysticket (azon kívül, hogy a headsettem rajta tartom)
A saitek oldalán úgy látom, hogy csak win xp hez adták ki az utolsó drivert.Nincs más mód, mint venni egy újabb joy-t vagy valami nagy szakértemmel és türelemmel el tudná magyarázni, hogy mi mást tegyek, hogy használhassam az FSX-hez.
Az usb 2.0 port nem ismeri fel amikor bedugom.
Köszönöm szépen!
Üdv,
Tyupi -
Vakegérke
félisten
válasz ;ata985 #94127 üzenetére
SpyBot Search & Destroy
Letöltöd, telepíted, aztán reboot, miközben nyom(kod)od az F8-at. A megjelenő képernyőn a csökkentett mód hálózattal opciót választod. Elindítod a progit, frissíted az adatbázisát, és futtatod az ellenőrzést. Jó eséllyel megtalálja, kipusztítja.Szerk: Közben szerkesztettem a linket, mert nem volt jó.
[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz pelenka35 #94117 üzenetére
lyesmi progival, ha alapból nem megy.
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
harcikoca
senior tag
létezik olyan progi, amivel androidos telót tudok usb kábellel gépen keresztül irányítani? (betört a kijelzőm)
AMD+Ati powee'R
-
hitvanyalak
senior tag
válasz Kékes525 #94057 üzenetére
Nem szkennelve van csak rosszul fogalmaztam, megpróbálom sorban amiket javasoltatok,és köszönöm szépen!
A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
;ata985
újonc
sziasztok.elkaptam a cryptowall 3.vírust,és lekódolt mindent..mivel tudnám kiírtani?a panda nem ér semmit :-( .meg a másik,olvasgattam róla,nekem nem számolt még eddig vissza..ja,és nem tűnt el a háttérképem se,és netezni is tudnék..tudom,hogy butaság,de nem lehetséges egész picikét,hogy ez egy ,,koppincs"vírus?
-
HoaryFox
Topikgazda
válasz norbi1989 #94102 üzenetére
Ezzel azért vitatkoznék, hogy elavult volna a HDD. Folyamatosan fejlesztenek a nagy gyártók, hogy egyre nagyobb és talán megbízhatóbb HDD-ket gyártsanak. Főleg, hogy még mindig fényévekkel olcsóbb HDD-n tárolni adatokat, mint az SSD-ken, az élettartama is hosszabb egy HDD-nek.
Szóval még ne temessük szerintem a HDD-ket
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
RudY
addikt
válasz Pöttön #94118 üzenetére
Az energiagazdálkodásnál minden eszköznél engedélyezni kellene, hogy a Windows kikapcsolhassa az eszközt, akár egyesével próbálgatva is, és előbb-utóbb meglesz a hunyó. Ja, ha nem Win, akkor mindenképp BIOS turkálás ACPI környékén. Egyes kártyák, vagy akár Wi-Fi stick is okozhat ilyen meglepit.
[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
A családban van egy számítógép, aminek az a baja, hogy nem akar gyakorlatilag kikapcsolni.
Pontosabban úgy kapcsol ki, hogy a monitort, egeret, billt lekapcsolja, de a gépben lévő összes venti pörög (a tápra vannak kötve, ebből kifolyólag a táp ventije is pörög)
És ez után nem kapcsol be, csak ha áramtalanítom a tápot.
Én táp hibára gyanakszom, de a rokon kizártnak tartja, mert vadi új táp van benne.
Átnéztem a biosba, windowsba minden beállítást, de nem találtam semmi ilyesmit ami ébren tartaná, és be lenne kapcsolva.
Van valami tippetek, hogy mi okozhatja ezt a jelenséget?A gépbe egyébként egy BeQuiet Efficient Power 500w Gold táp van, és egy Asrock H81-VG4 ITX alaplap, G3220 Cpu, 2x 4gb 1600Mhz ram, Samsung 850 Evo SSD.
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
pelenka35
őstag
Sziasztok, windows telefonról androidosra váltottam,hogy tudnám a névjegyzéket/telefonszámot a legegyszerűbbén átmásolni?
Gamertag:Rob3rt75
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.Vennék egy asrock n68-S3 ucc alaplapot s Hd 7770-es kártyát szeretnék belerakni majd.Kezeli majd ez az alaplap?Illetve menne bele majd 6 Gb memória.
Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
stumpjumper
csendes tag
Használom a BlueStackot. De közben megoldottam az Unlocker programmal.
-
törölt tag
válasz stumpjumper #94104 üzenetére
Véletlen nem használsz valami android emut? Ha igen, akkor zárd be, utána lődd ki az óra mellől/feladatkezelőből is.
-
stumpjumper
csendes tag
Sziasztok!
Az előbb letöltöttem egy apk fájlt, amit törölni szeretnék a számítógépről. Nem lehet törölni a fájlt, azt írja hogy a fájl használatban van, meg van nyitva a System programban. A fájlt típusa merevlemezképfájl.
-
norbi1989
csendes tag
Sziasztok!
Kb. mikor fogják véglegesen bojkottálni a HDD-ket és normálisabb áron árulni az SSD-ket? Nagyon elavultak a HDD-k és sokkal jobb lenne, ha már csak SSD-ket gyártanának normálisabb árfekvésben.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest