Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- DIGI internet
- Hálózati / IP kamera
- Mesterséges intelligencia topik
- Windows 11
- Linux kezdőknek
- Apple TV+
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- SkyShowtime
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Surda-
őstag
Erre valami ötlet?
Legutóbb kikapcsoltam a konnektort,ahová be van dugva,de nem hiszem,hogy ez jót tesz..."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Vakegérke
félisten
válasz #83381760 #93897 üzenetére
Az én házamat 3 darab ARCTIC F12 PWM PST hűti, szintén két csatlakozóról. Összefűzhetőek, nincs gond.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy Bitfenix Neos házam és újítani szeretnék 3 ventit belé.
Elől 2 hátul 1 fér belé viszont az alaplapon 2 venti csatlakozó van.
A kérdésem az lenne, hogy ha veszek belé 3 PWM-est hogyan hozható össze?
Addig rendben van ,hogy hátul 1-et dugok rá de azt lehet hogy elől egy 2-ből 1-be átalakító segítségével mind a két ventit rádugom? külön-külön vagy együtt lesznek vezérelhetőek a ventik valamint megkapják-e a szükséges áramot?Köszönöm amennyibe segítséget kapok!
Üdv.
Dani -
varmi2
nagyúr
válasz Aethelstone #93895 üzenetére
Ezt olvasd el.
Hátul milyen színüen világit a lan csatlakozó, narancs vagy zöld?Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
unravel
őstag
heló
hogyan csinálják egyesek az eltakart szöveget, "spoiler" felirattal?
¯\_(ツ)_/¯
-
Gergő170
aktív tag
Sziasztok egy Technika SM32-240-AW15-ös SMART tv-hez milyen vezeték nélküli billentyűzetet és egeret ajánlotok ?
-
tag
Az asztali gépednek vinnie kellene. Azon próbáltad is próbáltad? A Routered is gigabites, tehát jónak kell lennie. Én mindenképpen megnézném, ha már fizeted, akkor ne csak 100Mbit legyen amit kihasználsz, így gyakorlatilag észre sem vetted a gyorsabb internetet.
Z.m.Z
Valóban csak 10/100-as, sajnos az visszafogja. Gigabites router megoldja.[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
Az asztalid "elvileg" képes rá..tehát lehet csak beállítás kérdése lesz ott viszont a dolog...
Az h a billentyű parancs nem úgy jön össze ahogy kéne nem hiszem h processzor hiba.
Inkább a nyelvezet állítódott el..nem magyar a kiosztás vagy ilyesmi beállítást kell átnézz.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
At62S
újonc
válasz Apollo_21 #93880 üzenetére
Köszi, igen, a laptop már néhány éves.lehet hogy csak 100-as. Engem nem zavar.
a pc az teljesen új. computerimperium.hu -nál vettem, gamer premium HD PC.
ASUS H110MA alaplap. 114.990 az ára, de nem tudom milyen a netkártya benne.Egészen érdekes kérdésem viszont van az új géphez:
rádugtunk kettő billentyűzetet is de nem veszi be a kukac jelet (alt gr + v)
az alt 64 acsII kóddal tudjuk csak begépelni a kukacot.
egy ismerős azt mondta lehet hogy processzorhibás... ?
van-e erre valami javaslat, vagy menjek vissza a boltba?Köszönöm szépen a válaszaidat.
-
Apollo_21
addikt
A laptopban a specifikációi szerint 10/100as kártya van integrálva, ezt a gyártó oldalán is megnézheted.
Az újabb gépekben, legalábbis asztaliban gondolkodva már van 10/100/1000-es kártya általában, ami képes ekkora nettel megbírkózni, sajnos van aki hálókártyában nincs otthon annyira mint ahogy teis belefutottál és esetleg ilyen "baki" jön elő...Esetleg ha az asztalid alaplapját vagy inkább az egész gép pontos leírását az alkatrészekről írnád nekünk, tudnánk segíteni, nagyon extrém esetben, egy külön megvásárolható 10/100/1000-es hálókártyára lesz szükséged.
[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
At62S
újonc
-
Apollo_21
addikt
Ennél egyszerűbb azért az élet
A laposodon azért nincs 300....mert a lan kártya ami belevan építve max 100ig tud fogadni...
tehát sosem lesz a laptoppal a kívánt 1000es nyújtotta max sebesség.
És lehet ugyanez igaz lesz az asztalidra is h 10/100as a kártya ami benne van.
A másik sztori hogy az "1000" net...mivel h ezt még átkell váltani...1000/8..tehát a valós sebesség 125mb lesz.mert h alapból megabit-ben van megadva a sávszélesség
[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
At62S
újonc
Sziasztok,
nem értek az IT-hoz, de kérdezni szeretnék:
Családi ház, tetőtér és fszt. között betonfödém, vasalva.
DIGI-s ZTE XZA10F625G a tetőtér felett a padláson. Oda jön be a fénykábel. Onnan a ZTE-ből UTP-vezeték a falban lejön a földszintre. Itt van egy router: TL-WR1043ND. Így van wifi a házban -Lett még egy asztali gép az emeleten is, és ott is szeretnénk vezetékes internetet. Most csak a wifi-wel működik.
Állítólag a DIGI ZTE-ből csak egy vezetékes internet jöhet ki, ezt igazolja valaki? Ha felviszem a padlásra a TP-Link routert, akkor a földszinten nem elég a wifi jel.
A fő kérdésem az, hogy áttértem DIGI200-ról DIGI1000-re, 1000 Mbps internet csomagra, de a földszinten a vezetékes nettel csak 80 Mbps letöltés és 70 Mbps feltöltést tudok mérni. a ping az 2 és 8 közötti.
Miért nem tudok "garantált" 300 Mbps-t mérni? laptop oldalon gyenge a gépem?
a laptop: amin mérem: Lenovo G780 i5 2,6GHz 4GB RAM.a DIGI.hu azt írja, hogy az 1000-es internethez i7 proc. és 8 GB kell, ezt nem tudtam eddig, tényleg csak a csúcs gépek képesek 500-700 Mbps sebességre?
[ Szerkesztve ]
-
Z.m.Z
aktív tag
És a switch is. a dobozon óriás betűkkel hogy 200mbp/s de valójáben 10/100 a max azon is... akkor ez megoldva. Köszönöm!!
Mind csere. -
Surda-
őstag
Olyan probléémám lenne,hogy mióta SSD-re tettem a rendszer, az UBS3 portra kötött külső vinyóm nem kapcsol le kikapcsoláskor. zúg..
Mintha kevés lenne neki a leállásra az az idő,ami alatt a rendszer leáll.
Korábban nem volt ilyen gond vele és a rendszer is normálisan áll le,nem kapok semmiféle hibaüzenetet,mikor újra bekapcsolom."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Z.m.Z
aktív tag
válasz Aethelstone #93869 üzenetére
A kábelek jók. Bármelyikkel kötve, közvetlen kapcsolaton meg van 120-mbit.
-
-
Z.m.Z
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy adott egy 120 m.bit/s-os UPC net itthon. Ha közvetlenül a modemre gudom a gépem akkor 121-124 a sebesség ha a 300-as routerre akkor csak 92-96. Most vettem egy 200-as switch-et, mert a router folyton lefagyott és hátha ez nem fogja meg annyira, de azon keresztül is max. 95 megabit jön át.... Mit tudok csinálni?
-
varmi2
nagyúr
válasz shiftac #93864 üzenetére
Nekem is full hd-s 23" monitor van. Én 35-45cm távolságból szoktam nézni.
(#93865) Potyka03
Megnéztem a lapod. Nagy előre lépés lenne egy PII 965, de alap óra jelen, ma már ezek is kevesek. 4GHz magasságában van csak értelme ilyenben gondolkodni, de mivel az általad bírtokolt lapon a vrm nincs hűtve, így nem fogod meg sem közelíteni ezt az értéket, mert erre ez a lap nem alkalmas. Méghozzá a hűtetlen táp áramkörök miatt.
Na persze ezt csak játékok futtatásánál értem, másra alap órajelen is jó. De akkor meg kicsit pazarló ez a proci netezni. Hisz majdnem tized ennyi tdp-ből is ugyan ilyen pörgős netezésre termett cpu-k vannak.[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
shiftac
aktív tag
Sziasztok!
Egy 23"-os Full HD monitort milyen távolságból egészséges nézni?[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23, Galaxy Buds 2 Pro
-
Vakegérke
félisten
válasz Norbi095HUN #93861 üzenetére
"4 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 4 GB of system memory"
Egyértelmű, hogy csak 4GB-ig bővíthető.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Norbi095HUN
aktív tag
Sziasztok!
Utánanéztem a lapomnak és most akkor tényleg csak 4 GB Ram befogadására képes, vagy csak én nézek valamit rosszul?
Itt az alaplapom: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2615#sp -
wjbhbdux
veterán
nem tudom jó helyen kérdezem-e, azt vettem észre, hogy ha a táp, akár csak önmagában van a gépházban (cm 331 megvan vagy 10 éve) és bedugom a konnektorba de ki van kapcsolva, akkor a kezem végighúzva a gépházon érezni az áramot benne, kis bizsergés.
VAGY ha az usb-s kikapcsolt canon nyomtatót bedugom az önmagában a házban lévő alaplapra, akkor szintén érezni a gépházon hogy áram van benne.körbevittem a lakásban, mintha nem minden konnektornál lenne ez a jelenség. a legtöbb ezer éves nem földelt vacak, de azok között is van amelyiknél nem csinálja. mitől jelentkezhet ez egyik napról a másikra (legalábbis eddig nem tűnt fel, pedig feltűnő az érzés és szoktam a gépet fogdosni néha ), hivjam a villenyszerelőt?
/s
-
flymi
addikt
válasz Glaz-dozfhut #93854 üzenetére
Értem.
Amúgy is meg kellett volna csinálni, az egyik partíció elég betegesen nézett ki, a többi nagyjából okés./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
törölt tag
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne hogy mennyit javulna a gép teljesítménye ha lecserélném a jelenlegi konfigot:
AMD 9850 4x 2.5 Ghz -< erre: AMD 965 3.5 GHZAmiket nem cserélnék:
12 GB DDR2
Nvidia GTX 750 Ti 2 GB Guru 2
430 W Thermaltake tápEgyáltalán beleférnék a tápegységgel? Mert van még 4 winchester a gépbe,meg kettő ventillátor amiből 1 világít.
Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
flymi
addikt
Üdv!
Merevlemez töredezettséget néztem tegnap és teljesen más értékeket kaptam AVG TuneUp-al és a Vezérlőpult/Felügyeleti eszközök/LT-mentesítővel.
Az eltérések %-os eltérése partíciónként igen jelentős, 20-40% közöttiek.
Melyik értékeket tekinthetem relevánsak?/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
mefistofeles
addikt
Köszi srácok a gyors választ!
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
törölt tag
válasz mefistofeles #93846 üzenetére
Ha tudod a rajta lévő android (gmail) fiók címét és jelszavát akkor igen. De játéktól/alkalmazástól függően lehet elvesznek a beállítások/játékállások.
Ami egyszer a fiókhoz lett társítva, az utána elérhető lesz mindig. -
varmi2
nagyúr
Ha megvásároltál egy appot a google playen, az a google-os felhasználóhoz van kötve, n3m a géphez, amin először megvetted. Akár több gépen is fent lehet, ha egy a felhasználó van.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
spiritex
veterán
Természetesen, csak mindenképpen ugyanazt a gmail fiókot add meg a Play áruháznak, mint amikor megvásároltad a játékot.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
mefistofeles
addikt
Skacok!
Baromira nem értek ezekhez az androidos kütyükhöz.....
Szóval az lenne a kérdésem, hogy ha a fiam tablet gépét alapállapotba állítok (ami ugye lepucol mindent) akkor egy az áruházban vásárolt játékot újra fel tudok telepíteni?Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
ggg666
őstag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, excel 2016-ban lehetséges a szókezdő nagybetűk, vagy teljes nagybetűs szavakra való átállítás, mert sehol sem találom.
Már meglévő szöveget kellene újraformázni.
-
mezis
félisten
válasz Surda- #93838 üzenetére
Az ősmonitorral állíts be 800 x 600-at. Ha nem tudná kiolvasni a monitor vezérlő az új monitor paramétereit, akkor is lesz kép csak igen csúnya. Arra jó lesz, hogy beállítsd a natív felbontást.
Ha "No signal" vagy valami hasonló üzenet van, akkor a monitor menüjében kell matatni, több bemenete lehet és kiválasztani azt, amelyik csatlakozik a PC-hez.
mezis
-
sixpack89
tag
Bocsi ez lehet kicsit off lesz.
de annyi féle sport van neten,meg régi felvétel. régen eurosporton szoktam nézni síugrást még ifjabb knézy jenő kommentálta.
2005-ös planicai verseny érdekelne.. bár lehet Magyarországon nem volt akkora nézettsége,hogy bárki is felvette volna. Ha bárki tud erről infot lécci írjon köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Szabó0922
tag
B.U.É.K mindenkinek!
-
Surda-
őstag
Haveromnak van egy ősrégi gépe Xp-vel és valami kőkorszaki monitorral.
Most kapott egy LG Flatron M1921a monitort,de ha összeköti a géppel azt írja ki,hogy energiatakarékos mód...
Ugye valószínűleg a felbontással van problémája a videokártyájának, át kéne állítani 1280x1024 -re,de az ősrégi monitoron ezt valószínűleg nem fogja engedni.
AUTO és SOURCE gombok nincsenek.
Hogy állítsam át ?"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Met
nagyúr
Bank váltáshoz kellene valami online kalkulátor.
A bankracio-t és a bankmonitor-t néztem. Az elsőn nem lehet kiválasztani jelenlegi számlának a BB bankot az utolsón ki lehet de elég sz@rocska az oldal.Ki hogy tájékozódott?
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
djyuri
őstag
válasz #33253120 #93831 üzenetére
Szia
Régen nyílt volt volt a tartalom,ezért nem értem a login dolgot. Sose kellett ott olvasáshoz bejelentkezni...Ráadásul ez még a régi forum,amire nem is voltam regisztrálva. Az újra pedig hiába...akkor se enged tovább. De akkor megnyugodtam,hogy mást se engednek tovább ezek a tárolós oldalak
-
törölt tag
válasz djyuri #93829 üzenetére
A kérdés jó.
Alapban https://archive.org/web/ ez megfelelne, de mivel loginhoz kötött tartalom kérdéses az indexelése.
De egy próbát megér. Sok fórum enged be robotokat. -
Shingen
addikt
Boldog Új Évet!
風林火山
-
djyuri
őstag
Sziasztok!
Ha van egy weblap címem,de már nem elérhető...akkor a tárolt verzió megjelenítésére hogy tudom rávenni a böngészőt?
köszönöm!
Boldog új évet
-
Borisz76
veterán
válasz STC Speed #93825 üzenetére
Win7 Ultimate tökéletes.
x86-os rendszer ha 4 giga vagy kevesebb memória van a gépben.
x64-es rendszer ha több mint 4 giga van benne.És igen egy SSD csodákra képes sebesség terén...nem csak a boot idő lesz rövidebb hanem a programok indítása is.
BÚÉK.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
STC Speed
őstag
BUÉK!
És egy nem s.o.s kérdésem lenne!
Van egy 10 éves laptopom (1,6 celeron,integrált vga) Win7 et felteszem,1-2 hétig jó,utána nagyon belassul sajnos.
Ultimate edition....home editionnal,vagy mivel probáljam meg? -
spiritex
veterán
Sziasztok! Az mit jelent és miért van, hogy úgy mutatja a FB, mintha unokaöcsém Like-olta volna egy totál idegen ember megosztását, amit természetesen nem tett? Eltelt 10 perc, és az oldalsávban megjelenő Like már egy másik -szintén totál idegen- ember postjának Like-olását mutatta a részéről, amit szintén nem tett...
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
mezis
félisten
-
Joe Swanson
senior tag
Sziasztok! Egy regi hazba kellene beepitenem egy uj alkatreszekbol allo konfigot. Ugye masok az elnevezesek, tobb a folos kabel a gephazon. Van itt nekem mb sw, hdd led, reset, ground, 5v -d, +d. Ezekbol melyik micsoda? Elore is koszi a valaszokat.
-
harcikoca
senior tag
win10et mivel szokás aktiválni?
AMD+Ati powee'R
-
Armahun
addikt
válasz Potyka03 #93811 üzenetére
Pont így ahogy írtad.
Rádugod a kábelt, jobb klikk az asztalon és a képernyő beállításokban arra az oldalra húzod az ablakokat ahogy az elrendezést szeretnéd.
Utána csak simán áthúzod a lejátszó ablakot.Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.Azt hogy tudom megcsinálni hogy a TV-t HDMI-vel összekötöm s a gépről áthúzom mondjuk balra a filmet s megjelenik a TV-n,de addig a gépen tudok mást csinálni.
Vidi kari: GTX 750 Ti
Oprendszer: Win7 64 bit UltimateNyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
Simi37
őstag
Bazz ezt nem hiszem el... Vettem egy másik USB hubot és arra is kékhalálozik...tök jól megy minden amíg nem kell újraindítani de a winfos valamiért olyan drivert szed le amivel tökön szúrja magát Most mit csináljak?
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
flymi
addikt
Én néhány hirdetéshez nem tudok írni. Privát üzenet eddig még mindig megérkezett (vagy nem tudok róla, hogy érkezett).
Ezt írja ki: "A funkció a Prohardver szervereinek kommunikációs hibája miatt átmenetileg nem elérhető!"[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
tag
-
flymi
addikt
Érdekes... Én is jelentettem már egyszer, hogy nem kaptam, de utána nem történt semmi. Úgyhogy a fentebb linkelt helyre ment a piros pont kérés. Na mindegy, legalább sikerült neked.
[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Met
nagyúr
flymi Az nem jó mert a régi rendszer, sokan nem is tudják hogy létezik és csak itt nézik az értékeléseket.
gee84 Meg szoktam kapni a privátot és a mailt is, most egyik sem jött, úgy tudom a vevőnek kell kezdeményezni. De most jelentettem, hogy értékelném mint vevőt, hátha...
szerk.: Már meg is jött az értesítés
[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
tag
Jelented a hirdetést és leírod hogy értékelést szeretnél, mert elakadt. De legtöbbször az értesítő e-mail kimegy róla, csak a privát üzenet nem érkezik meg. Ha be van állítva az e-mail címed, abban meg kell találnod amit küldtek és onnan elvileg el tudod indítani az értékelést. Huh, remélem ez érthető volt
-
Met
nagyúr
Melyik topicba kell írni ha a HA-s értékelés elakad?
A vevő kezdeményezte az értékelést de nem kaptam értesítést róla. A hirdetés azóta már archiválódott.
Elég csak a vevőnek jelezni vagy nekem is kell oda írni mint eladó?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest