-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
joe47
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni?
Viofo A129 Dual-hoz keresek magyar nyelvű telepítési útmutatót.
Köszönöm! -
-
joe47
csendes tag
válasz nyikszi #21652 üzenetére
Szia!
Több gondom is van.
Ebből is látszik, hogy nem vagyok egy számítástechnikai zseni, ellenben szeretem én csinálni, amit csak lehet!
Minden bizonnyal a 0 angol tudásom is közrejátszik ebben, de sajnos én még az általános iskolában oroszt tanultam.
1. Nem tudom összehangolni a kamerát a telefonommal. Letöltöttem az appot a dobozon található Qr- kóddal, de nem akar sikerülni.
2. Az első és a hátsó kamerát szeretném jó pozícióban felhelyezni. Láttam telepítős videóban, hogy telefonnal összekötve nagyobb képet mutat és így könnyebb jó helyet találni nekik.
Köszönöm szépen! -
Chrys_
addikt
Az 1. ponthoz:
Kapcsold be wifi-t a kamerán.Ha ugyanaz, mint a PRO-nál, akkor a jobb szélső gombot nyomd hosszan.
Aztán a telefonnal megkeresed a kamera wifi-jét (SSID), kapcsolódás.
Utána elindítod a VIOFO app-t a telefonon és rányomsz a connect to camera-ra.A beállítások változtatásához le kell állítani az appon belül a felvétel készítését (piros gomb középen).
Aztán settings.[ Szerkesztve ]
-
szabi86
csendes tag
Sziasztok! Aliexpress-ről szeretnék rendelni egy 70mai Pro Plus+ (A500S)-t, hátsó kamerával és HW kittel lengyel raktárból ( [link] ), de több helyen is olvastam, hogy az ígért 7 napos szállítás helyett egy hónapon túl érkezett meg a termék. Van valakinek ezzel friss tapasztalata? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Chrys_
addikt
-
joe47
csendes tag
Kedves Fórumtársak!
Ma reggel behoztam a rendszergazdának, Ő biztos jobban vágja ezt a kérdést címszóval. Legelt vele egy kicsit, de végül megoldódott. A kamera wifi beállítása valami oknál fogva off állásba került, pedig ez volt az első, amit beállítottam 5GHz-re! Nem tudom, hogy történhet ilyen, de valahogy csak megtörtént.
Mindenkinek hálásan köszönöm a segítségét! -
No.01
őstag
Sziasztok,
Elso, hatso kamera szettet keresnek a baratomnak. Sokat jar este es a minoseg is fontos szamara.
Mi lenne a top3 ajanlas? Illetve van-e ertelme kulfoldrol rendelni (arban/idoben)?Segitsegeteket elore is koszonom!
[ Szerkesztve ]
-
joe47
csendes tag
Kedves Csoporttagok!
Szóval, még mindig kínlódom
Viofo A 129 Duo-hoz letöltöttem a kezelési útmutatót, de csak pdf formátumot találok. Onnan meg egyszerűen nem tudom kimásolni a szöveget, amit beilleszthetnék a gugli fordítóba.Van esetleg valakinek ötlete, hogy oldjam meg? Köszönöm. -
DIEGO15
őstag
-
PrometheusX
aktív tag
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni tőletek vásárlással kapcsolatban.
Szerintetek Aliexpressről ez a 70mai A800/A800s szett (első/hátsó kamera, hardwire kit) megérheti? A800s-t próbálnék rendelni de eléggé tanácstalan vagyok, nem nagyon találok EU-n belül boltot ahonnan megrendelhetném, jelenleg csak az Aliexpressen találtam ilyen eladót.
Esetleg tudtok olyan boltot ahonnan meglehet rendelni EU-n belül? Köszönöm a segítséged előre is!
-
szabi86
csendes tag
válasz PrometheusX #21678 üzenetére
Szia, én is A800S-en gondolkodtam, de egyelőre nem lehet tudni mikor lesz EU raktárban. Helyette az A500S-t választottam, ma reggel sikerült megrendelnem lengyel raktárból, de az is utolsó darab volt. Arra talán nagyobb esély van.
-
gduck
addikt
Sziasztok!
Van valakinek ilyen kamerája? [Xiaomi 70mai Smart Dash Cam 1S]
Az lenne a kérésem, hogy ha tápot kap (gyújtás ráadás), akkor automatikusan bekapcsol?
Előre is köszi!
-
gduck
addikt
válasz Zoli-bácsi #21682 üzenetére
Köszi!
-
Pőze
aktív tag
Sziasztok! Ma megérkezett a 70mai Dash Cam Pro Plus kamerám amit be is raktam gyári hardwire kittel. A time lapse funkció eléggé tetszik de két kérdés merül fel bennem. Mennyire meríti igy az akksit, illetve nem tesz rosszat a kamerának és az SD kártyának, hogy igy folyamatosan menni fog a kamera 24/7-ben? Van valakinek több tapasztalata ezzel kapcsolatban?
-
Rosep
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy 70mai Mini Dash Cam-et egy Hardware Kit-el. Nemsoká be is szerelem egy Zafira B-be, olyan biztosíték elosztóval.
Az állandó tápot egy üres aljzatra kötném (ülésfűtés, az nincs a kocsiban), amiben próbalámpával megnézve gyújtás nélkül is van fesz. A leírásában az van, hogy 2.4A tápellátás kell neki. Akkor elég egy 3A-es biztosíték, vagy tegyek 5-öst?
A gyújtás alattit még nem tudom hova kössem, mert olyan biztik vannak bent, amiken nem tudok mérni, nem volt még időm kiszedegetni őket. De ha pl. egy 5A-es biztosítékra kötöm, kell pluszban még egy biztosítékot berakni neki szerintetek?[ Szerkesztve ]
-
szabi86
csendes tag
Sziasztok! Aki mostanában szeretne 70mai autós kamerát rendelni, leveleztem az eladóval aliexpressen, és várhatóan március 25 körül lesznek újra EU raktárban elérhetők:
”We are expecting to have the 70mai 4K camera restock in EU warehouse after March 25th.
The manufacture just come back from holiday of Chinese new year not long ago. And they cannot get enough quantity of the SoC chips from their partner. So the factory need more time to produce the quantity of products we need.
And due to the virus break the transportation is not very stable recently.” -
malisonX
aktív tag
válasz szabi86 #21686 üzenetére
Szia! Legyen így. December közepén rendeltem egy A800-ast a spanyol raktárból. Hónap végén rákérdeztem mi a helyzet, azt mondta hogy majd Januárban valamikor lesz, várjak türelemmel. Januárban rákérdeztem, már februárt mondott és hogy visszaadja a pénzemet, rendeljem majd meg újra... (Vissza is kértem persze.) Február közepén ismét érdeklődtem, már február végét mondott. Itt van március közepe, EU-s raktárak meg üresek. Úgyhogy innentől hiszem, ha látom...
-
-
malisonX
aktív tag
válasz szabi86 #21690 üzenetére
70mai Online Store-al leveleztem. Nem hiszem, az A800-at és az A800s-t most is véletlenszerűen szórják a kínai raktárból. Inkább csak fogalmuk nincs, mikor lesz EU-ban és próbálják megtartani a vevőket. Engem meg fognak tudni, mert nem sürgős... de azért bízom benne, hogy végre nem kamuznak
-
VaZso
senior tag
A leírásban 5V 2.4A kimeneti paramétereket ír, nem ennyit vesz fel - 12-30 V bemeneti feszültségtartomány mellett DC-DC konverter kell legyen benne.
Ha 12V a bemeneted és 100% a hatásfok, akkor 1A-t venne fel róla maximális (5V 2.4A) terhelésnél, mondjuk 85%-os hatásfok mellett ez ~1.18 A lesz,
13.5 V feszültségről pedig 1.05 A.
Ugyanez 11.4 V-ról (elvileg itt kapcsol le) 1.24 A áramfelvételnek felel meg.Ez utóbbi elvileg a legrosszabb eset, tehát a legkisebb bemeneti / akkufeszültséggel számolva, amiről elvileg még üzemel, és a legnagyobb terhelőárammal, amit a készülék elvileg felvehet róla... de normál üzem közben működik a generátor is, és 13V feletti feszültséget fog kapni...
A fentiek alapján szerintem nyugodtan mehet neki 2 A-es biztosító, nem kell nagyobb.
Ha jól sejtem, ez ugyanaz a hardver kit, amit az A800-hoz is kaptam, az a kapcsolt (gyújtás) szálat gyakorlatilag nem terheli (a fix tápról megy a saját tápja, a gyújtás csak ahhoz kell neki, hogy tudja, mikor van elindítva az autó).
[ Szerkesztve ]
-
Rosep
senior tag
Na behúztam a kábelt tegnap. A Zafira B-be éppen elért a gyári Hardware kit a hátsó biztosíték dobozhoz. A gyújtás alattit a hátsó ablaktörlőre fogom kötni, abba elvileg nem kell plusz biztosítékot betenni.
Az állandót egy üresbe rakom, amiben még bizti sincs, viszont van benne delej. De miért van az, hogy van néhány üres aljzat, amiben mindkét lábon világít a próbalámpa, és van amiben csak az egyiken? (Ezek nem azért üresek, mert hiányzik az adott felszereltség, hanem a kézikönyv szerint sem használja semmire.)[ Szerkesztve ]
-
DIEGO15
őstag
Sziasztok!
Mostanában tervezek venni, egy dual daschcam-et. jelenleg egy YI és egy sima 70mai-t (új nevén 1s) használok. Ez a két eszköz bő két éve tökéletesen teszi a dolgát, azonban nemsokára autót cserélek és abba már egy parkolás figyelős dual kamerát szeretnék.
Több készülék is tetszik. 70mai A500S, 70mai A800, Viofo A129 Plus Duo
Videók alapján elegendőnek érzem az A500S-t is, azonban egymásnak ellentmondó infókat találok róla. Tud valaki arra válaszolni, hogy az A500S tud-e time lapse felvételt készíteni? Olyasmi funkciót szeretnék parkoláskor, mint amint a Viofo-k tudnak, hogy alacsony framerate mellett rögzít (ameddig az autó akku engedi)Továbbá szerintetek a 11,4 V lekapcsolási feszültség a HardWireKit-nél az mennyire biztonságos szint egy extrém helyzetben, mondjuk -15C külső hőmérséklet esetén?
Amennyiben van egyéb véleményetek, azzal kapcsolatban, hogy ti melyiket választanátok ebből a hármasból, azt is szívesen fogadom.
Köszönöm.
-
Watt25
veterán
válasz DIEGO15 #21694 üzenetére
Továbbá szerintetek a 11,4 V lekapcsolási feszültség a HardWireKit-nél az mennyire biztonságos szint egy extrém helyzetben, mondjuk -15C külső hőmérséklet esetén?
Egyáltalán nem az. A kamera fogyastása kicsi, ha ilyen fogyasztás mellett ennyire lemegy egy akkumulátor feszültsége, az már nem fog utána beinditani egy autót hidegben.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Rudi500
csendes tag
Hali.
Egy kérdés: 70mai pro plus első-hátsó kamera is rögzít menet közben,time lapse és parkoló módban?
Nem találok itthoni beszerzésre más alternatívát,viszont most már sürgős lenne mert bontódik a kocsi és ezt is be akarom szereltetni. Fő szempont a parkoló mód és olyan kamera érdekelt volna ami elöl is dual az oldalsó ablakok figyelése miatt de elég gyér a felhozatal. A800 megint sehol sincs bár elvileg nagy különbség nincs a plushoz képest.Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- LG V30 - vezércsel
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hálózati / IP kamera
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest