Új hozzászólás Aktív témák

  • Vikusz77

    tag

    válasz thyeby #5583 üzenetére

    Én kölcsönkérnék valakitől egy mezei fúrógépet, hogy kipróbáljam milyen motorfék nélkül fúrni. Ha nincs a közelben kölcsöngép, az aeg-el próbáld ki úgy, hogy egyszerűen nem engeded el a ravaszt hanem pörgeted folyamatosan. Ha nem megy a célzás, vagy időveszteséggel jár-belekalkulálva hogy belejöhetsz, és villámgyorsan fúr (4*akkora fordulat mint a mostani), akkor marad az akkus.

    Ha viszont megy, akkor a kis hitachi vagy makita. Nekem a hitachi jobban tetszik, de ezeket is kézbe kéne venni, mert egyéni hogy kinek mi kézreálló.

    Nem tudom a kiállításon miket lehet kipróbálni, nem voltam még. De igazából kézbe venni is elég, azt meg bármelyik boltban megteheted. A többi paraméter meg az adatokból kiderül.

    Hogy a motorféket miért hagyják ki a komoly fúrógépekből is... Vagy más technológia kellene hozzá mint az aksis gépeknél ami esetleg drága (hogy miért nem tudom, esetleg mert itt 10 szeres amperek vannak azonos teljesítmény mellett), vagy nem értem, mert egy 5 ezres kinai aksisban is van már fék. Tehát nem lehet egy drága dolog.

    Meg kell kérdezni valamelyik céget, hátha valami mérnök megmondja. Szerintem azt válaszolnák hogy nincs igény rá.
    Pedig még nekem is volt -itthoni barkácsolás közben- hogy unalmas kivárni azt a 3 mp-et amíg leáll a fúró.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák