- Vacsora az elnökkel: kilőtt Trump mémcoinja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Hálózati / IP kamera
- Bitcoin topic
- Vacsora az elnökkel: kilőtt Trump mémcoinja
- Manjaro Linux
- Linux kezdőknek
- Direct One (műholdas és online TV)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Videó stream letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
válasz
Vikusz77 #28335 üzenetére
Magam is használok Topex-et. Olcsósága ellenére, még nem tört, nem oldott ki, szolgál már vagy nyolc éve. Igaz, nem sűrűen veszem elő, mert 900-as, szóval ormótlan nagy - csak amikor az köll.
Más árban hasonló egykezesek úgy koptak ki a műhelyből, mint ha sose lettek volna - és azokat is elég ritkán használtam pedig.
Ma rámragadt a tegnapi fórumbeszélgetésekből a lidi-láz, elmentem hát megnézni. A 13 ezres parkszájd felsőmaró olyannyira nem győzött meg (szerencsémre épp kibontott valaki egyet, így megtaperolhattam), hogy ezerháromért se tettem volna be a kosárba. Az egykezes szorítókat is megbabráltam, és szépen visszaraktam a polcra. A japánfűrészt arra sem méltattam, hogy kézbe vegyem megnézni. az már messziről nem tetszett. Már ahhoz képest, hogy ha kicsivel megpótolom, és egy guszta, kívánatos Tajimával firészelhetek japánul. Egy imbuszkulcs készletet tettem be a kosárba 1.500-ért. Nem dobtam hanyatt magam ettől sem, de uncsi volt már, hogy épp olyan méretet nem lelek itthon sosem, amilyen épp kellene.A szorítókra visszatérve.
Nekem jó szorítóhoz drágáért sem volt egyszerű hozzájutnom. Történt nyáron, hogy a kánikula kihozott a sodromból, amikor a tűző napon már sokadszorra engedte el a lidis egykezes (de ez nem olyan egykezes, mint amilyet most kínálnak, hanem fém. Pontosabban lemez) a leszorított anyagot. Elhatároztam, hogy addig nem csinálok semmit, amíg meg nem rendelek egy pár jóféle egykezest. Úgy is lett. A Felder honlapján klikkeltem a kosárba két darab Bessey Kliklamp-ot. És vártam a postást. Az meg nem jött. Már több, mint egy hónapja. Már azon morfondíroztam, hogy rendelek én máshonnan, sz@rok a tiroliak f@szára, ha ennyire lazára veszik a figurát. Aztán egy napon csak a kezembe nyomta a postás. Menten kiürült a méregzsákom tartalma, amikor kipróbáltam. Vaj finom, qrvaerős, és könnyű, mint a lepkefing. Két ujjal lehet meghúzni is, kioldani is. És olyan erő van benne, hogy ha megszorít egy rigófüttyös fát, menten légszáraz lesz belőle. -
martong
tag
válasz
Vikusz77 #28321 üzenetére
Én pár éve a boltban eltörtem kettőt (az első után még nem akartam elhinni, hogy ennyire hulladék), szóval én sem ajánlanám.
Szerintem a kézi szorító - ahogy korábban többen is írták - nem arra van, hogy erősen egymáshoz szoríts dolgokat. Mondjuk egy 10 ezer Ft-os lehet azt is tudja, olyanom még nem volt.
-
mrcruiser
csendes tag
válasz
Vikusz77 #27017 üzenetére
A színén és az anyagán kívül szinte mindenben
.
Legfontosabb eltérés, hogy a hosszabbik 200 mm széles és két C sín van rajta, ahogy láttad is, míg a rövidebb 150 mm széles és egy C sín van rajta. A C profil és a sín széle közötti távolság sem egyezik meg, tehát a két divar fűrész alaplapja is eltérő. A rövidebb sín esetében 1-2 mm-el nagyobb a C profil dimenziója, így a Makita vezetősínhez való szorító simán belemegy, míg a hosszabb esetében pont szorul.
Egyébként, ha ahogy thyeby mester is írta, más körfűrésszel vagyon használva (vagy marógéppel vagy bármi mással), amihez készít az ember egy, a sínhez passzoló dokkolót (feláldozva némi vágásmélységet), akkor mindkettő jól használható. Csak ha éppen úgy dönt az ember, hogy vesz egy divar fűrészt is, akkor vagy az egyik, vagy a másik sín lesz jó hozzá, a fűrésztől függően. -
törölt tag
-
válasz
Vikusz77 #25735 üzenetére
Ja, OK, csak az a képzetem volt az "acélcső" olvasása kapcsán, hogy valami merev csőre gondoltok.
(#25741) peppe79
Rendben, ha valóban biztonságosabb, akkor oké, de nem értem az okát, hogy ezt miért nem lehet megoldani szolidabb kivitelben. Én kicseréltettem a szerelővel a mosdóban, ahol a cirko van. Ott nem lehetett eltakarni semmilyen módon, hacsak nem szigszalagozom körbe fehérrel, hogy beleolvadjon a fal színébe.
-
mdk01
addikt
válasz
Vikusz77 #24614 üzenetére
0,5mm-t ki kell neki kb. állnia különben semmi értelme nem lenne.Rányomásnál meg még kicsit kilapul és pont akkor lesz jó.
Nekem pl. nem gumi hanem műanyag. Olyan 4 tized vastag lehet. Ez igazából nem az elcsúszást akadályozza, meg mert ha gép menni akar akkor nem ez fogja megakadályozni.Ez csak attól véd hogy ne a fém érjen az anyaghoz.
Viszont én maradnék annál a lencsénél amit írtam és local belinkelt mert az a legegyszerűbb és bírja kopást is sztem, meg cserélni is nulla költség. -
thyeby
őstag
válasz
Vikusz77 #24614 üzenetére
Ha nem áll ki, nem fogja meg a gépet semmi az elcsúszástól. Nekem a domino-n kiáll, kb 1 tizedet. És puhább a biciklibelsőnél.
Az imbuszcsavar megoldást én is akartam javasolni, egyre járt az agyunk.
Szerintem simán taknyold be szilóval a csavar fejét a következőképpen.
Előbb leragasztod egy széles szigetelőszalaggal az egész pofát. Ezt a szalagot a furatnál pontosan kivágod. Behajtod az imbuszcsavart. Bekened a szigszalagot műszerolajjal, vigyázva, hogy a csavarod feje nehogy olajos legyen. Most odapöttyintel egy jó nagy ákombákom sziló taknyot, és leteszed az egészet holnapig. Holnap aztán nagy türelmesen szikével levágod a fölösleget, úgy, hogy még a szigszalag rajta legyen. Ha ez kész, leszeded a szigszalagot. Így a sziló pöttyöd szép teli kör lesz, és épp a szigszalag vastagságával áll ki a síkból. -
mdk01
addikt
válasz
Vikusz77 #24593 üzenetére
Van az az öntapadós szilikonlencse amit a szekrényajtókra ragasztanak csukódás csillapítóként esetleg azt nézd meg.
Illetve van a blumnak az a csukódáscsillapító pöcke az nem tudom mennyire passzol bele nézd meg azt is. Nem kerestem rá csak itt van a szemem előtt lehet hülyeséget írtam. -
Sanyabá
senior tag
válasz
Vikusz77 #24589 üzenetére
Igen , abba kell egy gumibetét,ami rovátkolt, a tapadás érdekében.
Meg aztán az sem szerencsés, hogy egyből fém fekszik fel a bútorlapon.Ha nem tudsz hozzá valót venni , akkor meg kellene nézni hogy a Bosch-ét nem lehet-e bele tenni?
Vagy marad a házi megoldás, gumistól beszerzel egy kis 1mm vastag gumit , és ráragasztod a talpra.
-
pali923
aktív tag
válasz
Vikusz77 #17458 üzenetére
Ma voltam két boltban, és teljesen véletlenül megnéztem ezt a két gépet. Ez a Workers Best az első ilyen olcsó gép, amin láttam ezt a merőleges támaszt, lehet emelni/süllyeszteni is, ugyanúgy működik, mint ezen a Makitán. Ez a gép 17.000 Ft-nál kicsit több. Viszont az anyaghasználata egy cseppet sem szimpatikusabb nekem, mint a Fermé, a Makitának még a tapintása is más. Minden esetre ez is egy olcsó alternatíva lehet annak, akinek ez a derékszög (már ha ez is az egyáltalán) hiányzik.
-
Soká
senior tag
válasz
Vikusz77 #17413 üzenetére
Áh, írtam egy csomót és elügyetlenkedtem...
"Megnéztem én is magamnak az aldis lemellózót, de nem vettem meg, mert a rúd amin csúszik a szerkezet, simán az alumíniumba fúr lukban fut, ami nem passzentos, így a tárcsa függőlegesen kb fél millit mozgott fel le"
Ma megint volt alkalmam szemügyre venni az aldis gépet és van egy jó tulajdonsága: míg az én Fermemnél a tengely szegecseléssel van rögzítve, addig az aldisnál zégergyűrűkkel, vagyis a tengelyt elég könnyű eltávolítani és esetleg egy nagyobb átmérőjűvel pótolni. Nyilván ez a cserebere akkor hatásos, ha az alu öntvény furatai valóban párhuzamosak egymással és nem a pontatlanságuk miatt szükségeltetik a kotyogás.
Egyébiránt rájöttem, hogy nekem miért nem volt gondom soha a ferm lötyögésével. Valószínűleg azért, mert én szinte mindig így használom:
és sosem ilyen pozíciókban:Ezt a fotót, meg csak azért teszem be, mert ha jobban megnézitek, nagyon nem pontosan tartja a fickó a gépet:
Ez pedig segítség a merőleges tartásához:
-
Soká
senior tag
válasz
Vikusz77 #17413 üzenetére
A napokban én is belebotlottam egy kibontott példányba, úgyhogy belekíváncsiskodtam
Nekem pozitív tapasztalatom volt vele. Kicsit valóban lötyögött (ahogyan az én Ferm-em is lötyög, de nekem mégis bevált...) szóval, én úgy gondolom, hogy amikor a gép a talpán fekszik és biztonságos pozícióban nyomod előre az anyagban (előre és lefelé), akkor nem billeg a gép. Legalábbis nekem ilyen problémám sosem volt, noha rendre szidják ezt a Fermet (is). -
antallaci
csendes tag
válasz
Vikusz77 #17250 üzenetére
Hát ebben is tévedtem.Tényleg más konstrukció.De akkor Ti hogy vásároltok szerszámot?Kiválasztjátok a legszebbet?Nem nézitek meg hogy mire adtok ki súlyos ezreket?Aki lusta arra hogy megnézze,leellenőrizze hogy mire akar pénzt kiadni,az megérdemli ha szart vesz.Sajnos nagyon sok selejt van a piacon,de vannak jók is.Na azt kell megvenni.Ha rossz amit vettél,akkor meg vatera.hu!Ez mindenkinek szól!
-
Speciali
tag
válasz
Vikusz77 #14242 üzenetére
vizes lakkot soha nem próbáltam polírozni. Szerintem nem volt elég kemény a lakkod. Próbáld meg a Milesi PU lakkjait. Ha meg extra kemény felületet akarsz, van olyan lakkjuk is, de ezeket csak asztallapra vagy egyéb nagy igénybevételnek kitett felületekre van értelme használni. A hangfal meg nem ilyen.
-
Winner_hun
félisten
-
thyeby
őstag
válasz
Vikusz77 #14209 üzenetére
Na, ja. De ahhoz meg kellene vennem a 3KW-os Hammer gépet is. Ammán kicsit több 3 ezer forintnál.
Egyébként az imént szemelgettem kicsit villanymotor ügyben. Itt egy magáért beszélő idézet:
"Kerülje a túlméretezett motorokat!
* Ha a motorokat nem méretezik megfelelően, hatásfokuk jelentősen csökken. A motorokat nem szabad a teljes terhelés 65%-nál alacsonyabb szinten járatni, sőt, tanácsos őket mindig teljes terhelésen működtetni."
Nem sok adat, de bizonyára adatokon, méréseken alapuló instrukció.
No, majd kutakodok, ha az időm jobban engedi. -
Winner_hun
félisten
-
warning19
csendes tag
válasz
Vikusz77 #9967 üzenetére
Annyira nem vagyok pepecselős az ilyen festő-mázoló munkák egész gyorsan szoktak menni. Nem egyedi a szín viszont a Milesi kereskedés ami a közelünkben van nem tart nagy készletet minden alapszínből 1-2 dobozuk van. Bár azt mondták ha kell 2-3 nap alatt beszerzik ami kell. Ha eszembe lesz pár év múlva a dolog megírom miként alakul a kerítésünk élete.
-
warning19
csendes tag
válasz
Vikusz77 #9965 üzenetére
Nekem 120m2-t kell festenem. Ehhez a következő mennyiségeket ajánlották:10 liter alapozó, 20 liter lazúr. Alapozó 10.000ft, lazúr 30.000ft. Ez összesen 40.000ft. Ugyan ekkora felületre a Milesinél 25 liter anyagot ajánlottak 2860ft/ liter áron ami összesen 71.500ft. Szóval nagyjából a fele az anyagköltség. Az igaz, hogy a munka több vele viszont 2 hétvége alatt szerintem megcsinálom és spórolok vele 30.000ft-ot. Az idő meg majd eldönt mennyire lesz tartós a dolog.
-
Speciali
tag
válasz
Vikusz77 #9840 üzenetére
[nem véletlenül itt él családi életet, ahol nem lehet elmenekülni előle.../I]
Amúgy tök igazad van, nem lenne szabad reagálni rá. Néha annyira meredek, hogy azt gondolom, csak szórakozik.
Na de legyen benne szakma is: b..sszak ma, vagy na b..sszak ma?
Komolytalanról komolyra, haver összedobott egy elszívó kabint. Vett egy elszívót, meg hozzá egy papírrács szűrős falat. Nagyon jól elszívja, nem poroz vissza a lakk, és büdös sincs. Az oldal falakat forgácslapból csinálta.
Ha lesz helyem, én is összehozok valami hasonlót. -
Sanyabá
senior tag
-
Soká
senior tag
válasz
Vikusz77 #8962 üzenetére
Bocs, hogy megdolgoztattalak a fotózással!
Én azt akartam egyébként megnézni, hogy a Te gépedről van e olyan "robbantott" ábra, mint a DeWalt manuáljában:
http://www.2helpu.com/PDMSDocuments/EU/Docs//docpdf/d26410_t1_hu.pdf
14. oldal.
Ez alapján össze lehet hasonlítani, hogy belülről is hasonlóak-e? Attól tartok, hogy mindkét cég rohadt drágán árulja az alkatrészeit... Egyébként elvileg csak a talp és a talp alatt, pontosabban felett lévő gumi gyűrűszerűség kopó alkatrész.na, megyek aludni, mert holnap reggel találkozom egy szegedi sráccal, akitől vettem pár mahagóni pallót olcsón (olcsón, ha nem hasznavehetetlen az anyag...)
-
Soká
senior tag
válasz
Vikusz77 #8953 üzenetére
"az öntvényrész ugyanígy néz ki amennyire látom, a talp is ugyanilyen"
Azért az ugyanolyan és a hasonló között nagy a különbség! Szinte kizártnak tartom, hogy legyenek kompatibilis alkatrészek. Ha nem ugyanaz a beszállító, akkor biztosan különböznek. Az, hogy hasonlít a két gép, az az azonos működési elvből és a hasonló ergonómiai elgondolásból ered.
A tiédben pédául a talpban, ha jól láttam egy fotón (amit nem találok újra), eleve benne van egy menetes szár és így rögzül a motorhoz. A DeWaltnál középen egy imbuszkulcsos csavar fogja a talpat. Másoknál több kisebb csavar.De van olyan, amikor profi márkáknak ugyanaz a termékük, például Festool és Milwaukee szalagcsiszoló. Mindkettő Holz-her volt eredetileg. Csak a színük meg netán a műanyag fogantyújuk más.
http://www.orbitalsanderreviews.com/
az én gépemet nem említik, de egyébként is csak dicsérgetnek...szerk: még annyit, hogy van mivel elszívnom, csak az "R2D2" porszívó nagyon hangos és háromszor annyit fogyaszt, mint maga a csiszoló, a forgácselszívónak meg 100-as a csöve, szóval kicsit luxus az elszívás egy ilyen gépnél, most at érzem.
-
Soká
senior tag
válasz
Vikusz77 #8939 üzenetére
"Ugyanolyan mint az enyém csak a színe más. "
Ezt most úgy nagyjából érted, vagy szó szerint? Mert a Metabo SXE 450 inkább csak hasonló. Például a talpa is másként rögzül.
"A garancialevél meg vagy megjön vagy nem"
Hát, jöjjön meg. Úgy gondoltam, addig nem igazolom vissza a vásárlást. Azt mondja, nyáron vette, és azt sem tudta, hogy 1 vagy 2 év-e a garancia? A gép egyébként 2009-ben készült, tehát valós lehet a 2010-es vétel. maga a konstrukció legalább négy éves. Közben utánanéztem, és 1 év a gari, de a DeWaltnak van egy érdekes ajánlata: "Amennyiben a vásárlástól számított 12 hónapon belül az Ön által vásárolt DEWALT szerszám javítást vagy szervíz kiszolgálást igényel, Ön egy alkalommal jogosult a díjtalan szervíz kiszolgálásra. "
Vagyis nem csak olyan hibát javítanak ingyen egy alkalommal, ami garanciaköteles, hanem, ami - feltételezem - az én hibámból ered. A baj csak az, hogy a kitétel szerint ez nem vonatkozik a kiegészítőkre, ez a letört pöcök meg a porzsákon van, ami kiegészítőnek számíthat.
DeWalt gari.
Mindegy, futok egy kört vele, ha kapok garancialevelet és számlamásolatot. De nem hiszem, hogy 1-2ezernél többe kerülne maga az adapterfej - már ha árulják a porzsák nélkül. De megjavítani sem lehetetlen. És egy rátekert szigetelőszalaggal is megszorul annyira, hogy működjön (most lefújja a gép a csőről, ha bekapcsolom) -
Soká
senior tag
válasz
Vikusz77 #8892 üzenetére
Sziasztok,
ma megejtettem az excentercsiszoló átvételét. Végül egy pesti parkolóban találkoztam a fickóval, így megspórolt nekem egy 60km-es utat. Igaz próba nélkül vettem át a gépet, de annyira bizonygatta a srác, hogy tuti darab, hogy nem erőltettem a kipróbálást.
A tények: egy szakadt, gyűrött dobozban egy tényleg nagyon keveset használt gépet kaptam. Az viszont látszik, hogy a srác nem éppen pedáns alkat, és valószínűleg jól eleresztett emberke, aki annyival intézte el a maga rossz döntését a gépvásárlással kapcsolatban, hogy "a rest kétszer fárad" És mondjuk meg sem próbálta kicsit megpucolni a gépet, a gépkönyvet elszórta(?) és hát azt is elfelejtette megemlíteni, hogy az egyszeri használat során letört a porzsák bajonettzárjának két kis pöcke. De még az is lehet, hogy nem is ő használta a gépet és nem is tud róla...
Azt is az érdektelenségének tudtam be, hogy végül nem hozta a garancialevelet, de azt mondta, majd elpostázza a könyvelője... meglátjuk...Én viszont megpucoltam a gépet, kipróbáltam és nagyon tetszik. határozottan finomabb, halkabb, mint a tescos barkács gépem. Persze tizedannyiért az sem rossz
Pár fotó jószokásom szerint:
(IMG:/dl/upc/2011-03/18/248874_gfboxw6tlwonways_11_34046-01.thumb.jpg)
(IMG:/dl/upc/2011-03/18/248874_l5ujaidu2y406wsj_11_34048-01.thumb.jpg)
(IMG:/dl/upc/2011-03/18/248874_bqkjrgp6i34xubg0_11_34049-01.thumb.jpg) -
Soká
senior tag
válasz
Vikusz77 #8907 üzenetére
Beszéltem az eladóval, azt mondja tényleg egyszer használta a gépet, tk. rosszul mérte fel a terepet, hajófelújításhoz, festékek lecsiszolásához ennél combosabb, kényszerhajtású gépre lenne szüksége. Remélem, erre az első négyzetméternél jött rá, nem a századiknál
Van számla és garancialevél is. -
Soká
senior tag
válasz
Vikusz77 #8907 üzenetére
Nyomja csak!
Nyilván az is benne volt a döntésemben, hogy Te ajánlottad, meg az is, hogy tudom, figyeled a piacot, és némi "babona" is, merthogy már vagy egy hete nem néztem be ide, csak éppen akkor, amikor megszólítottálVegyük úgy, hogy a sors keze.
Egyébként azt csak most vettem észre, hogy kérdezett valaki az eladótól, mert amikor először megnéztem, még 0 látogatottságot mutatott az oldal. Aztán kicsit gugliztam és leütöttem. Olyan ár, amin - ha igaz a termékleírás - nincs realitása alkudozni, kivárni.Még egyszer, köszi!
Ja, és még azért is tetszett, mert nincs DeWalt gépem, noha nagyon szimpatizálok a márkával.
Az meg nagyon meglepett, hogy a tesz-vesz és vatera már annyira összeolvadt, hogy ha egyik oldalon írsz valamit, az a másikon is megjelenik?
-
Soká
senior tag
válasz
Vikusz77 #8900 üzenetére
Hát, végülis, kicsit utánanézve a dolognak, úgy döntöttem, hogy lecsapom. Aztán majd meglátjuk. A vaterán még azt is írta, hogy egyszer használta. Egyszer, hány hónapig?
Úgy gondolom vagy igazat írt nagyjából és akkor rendben van a dolog, vagy gázos a holmi, akkor viszont nyugodt szívvel elálllhatok a vételtől.
Úgy látom, különféle holmikat árul, de már nem mertem felhívni, későre jár, leütöttem. Nem asztalos az e-mail címe alapján, de egyszer árult már pallókat is, és újított fel valami hajót is... ennyit sikerült összehorgásznom róla. -
-
Speciali
tag
válasz
Vikusz77 #8300 üzenetére
Igen így van, a megrendelők szinte 100 %-ának fogalma sincs róla, mi az a Festo. De ha rákérdeznek, elmondom, hogy ez kéccerolyandrágamintaboschvaze!:
Van pár Bosch gépem is, magát a márkát természetesen mindenki ismeri.
Természetesen szubjektív ez a "sárga" dolog, mint ahogy mindannyian szubjektív lények vagyunk, mindenkinek más és más ugrik be valamiről.
Ha jól emlékszem, amikor bejött Magyarországra a Dewalt, akkor voltak ilyesmi színű kacat gépek is forgalomban, ezért asszociáltam tévesen.
Ez a "nekem kell megfizetnem a Festo vagy bármilyen drága gépet dologhoz annyit, hogy ez így egyáltalán nem igaz. -
Speciali
tag
válasz
Vikusz77 #8268 üzenetére
Igen, és köszi hogy szóltál.
Van olyan időszak,hogy épp nem tudok mit kezdeni a számlával, olyankor lenne érdemes megvennem egy jó állapotú használt gépet, reális áron. De valóban erősen megfontolandó, hogy érdemes e.
A Vaterán a Festo gépeket sokszor nagyon elrugaszkodott árakon próbálják eladni. pedig aki ilyen gépet akar, az nagy valószínűséggel százszor is körbenéz, és számol.
Múltkor láttam nagyon jó áron új Festo akksis csav. behajtót 2 akksival, systainerben.Valami 45 ezer körül. És a képen is látszott, tényleg új. A két akksi is többe kerülne. Ha nem épp ilyen gépem lenne, lehet megvettem volna. De akár tartaléknak is megérné, csak most "nincs kedvem hozzá". -
Speciali
tag
válasz
Vikusz77 #8214 üzenetére
Ez az ár vicc ezért a gépért. A bolti nettó listaára 81 200 Ft. Ő meg 80-ért akarja adni az állitólagosan 2,5 éves gépet, 1 hét garanciával. :-)) Ha valóban 2,5 éves a gép, akkor még kellene rajta lenni fél év garinak. Persze ki tudja honnan származik a gép, ezért sincs hozzá garancia. Persze a sorszám alapján hamar kiderülne, kinek és mikor adták el ezt a gépet.
Nem szeretem, amikor hülyének nézik a leendő vásárlót ilyen sablon szöveggel, hogy " nem ipari célra használták, és max 10szer." Egy: ilyen gépeket nem barkácsolni vásárolnak, vagy ha igen, akkor nagy valószínűséggel nem fogják eladni a büdös életben sem. Kettő: az excenter talp élén látszik, hogy lett használva rendesen a gép. A Rotexről meg le van kicsit válva a gyári matrica. Na ez tíz használattól egész biztosan nem lesz ilyen. Én használtam eddig kb. 50-100-szor a Rotexem, de ha leporolom, olyan mintha új lenne.
Szóval az ilyen sablon hülyítő szöveg olyan, mint kocsivásárláskor, az " idős tulajdonostól, garázsban tartott" .
Kérdésedre válaszolva: egy használt gépet, garancia és számla nélkül nekem nem éri meg a bruttó új árának a felénél többért megvenni. Ugye egyrészt áfa visszaigényelhető, másrészt meg adócsökkentő tényező, és egy ilyen gépnél nem egy, hanem 3 év garanciát bukunk.Tehát ezt a gépet, ha számlásan megveszem listaáron 101 ezerért, akkor ha mindent költségcsökkentő tényezőt igénybe tudok venni, akkor kb 65 000 Ft-ba került a gép,és még 3 év garanciám is van, mellesleg nem kell félni hogy lopott, vagy már valamelyik banké esetleg a motyó.
De ha nekem nem kell sem számla, sem 3 év garancia, úgy is meg tudom venni a gépet kb. 80 ezerért, amennyibe ez a használt gép kerül. Tehát semmiképp nem éri meg ennyiért megvenni.
Ha tényleg új állapotú lenne, akkor 50-60 ezret esetleg megérne annak, aki nem tud a számlával mit kezdeni, de ezek a gépek nem új állapotúak. Kb a koruknak megfelelő állapotban vannak, ami azt jelenti, hogy 2,5 év, ipari használat.
-
thyeby
őstag
válasz
Vikusz77 #8102 üzenetére
...Hű, de felpezsdült itt az élet!
"Ami viszont nekem nem világos, hogy te pontosan mire használod ezt a gépet?"
Igen, ez jogos kérdés. Magam is bosszankodok, mikor tanácsot kérnek tőlem vmi gépvásárláshoz, és nincs specifikálva, h mi a sz@rra kell valójában.
Az excentercsiszolót a szigorúan vett munkámhoz arra használom egyenlőre kizárólag, hogy amikor nem sikerül száraz fához jutnom, de a megrendelés szorít, akkor kétszeresen is jól jön.
Először, mikor meggyalulom "vizesen", akkor a szőröket eltünteti. Másodszor, mikor az előre kigyalult, elkészített puskatusokat fél év múlva előveszem, azok a száradás alatt elveszítik a simaságukat, barázdálttá válnak. Legtöbbször erre használom.Maszekban pedig mindig másra. Gyúrótábla készítéskor ez a "kontaktcsiszolóm". Ha bármit táblásítok, és már nem akarom a vastagolóval tovább véknyítani az anyagot, akkor jobban szeretem, mint a szalagcsiszolót, mert gyorsabb, könnyebb, és csak a ragasztásnál kell vele picit operálni.
De jellemző a műhelyemre, hogy folyamatosan bővül a profil. Hogy milyen irányba, azt gyakran még egy héttel előtte sem tudom. Észrevesz a szemem a piacon vmit, és van, hogy egy hónap múlva már profit is van belőle - akár éveken át.
Nem mondom, h lebecsülöm ezt a lidis kis marketingbravúrt, mert rossz lenne az életem, ha még ő sem lenne velem, de még ontotta magából a gumiszagot a vezetékje, már akkor tudtam, hogy egy napon venni fogok egy böcsületesebb példányt.
Tulajdonképpen nem sürgős a vásár. Ám már többször is esett úgy a dolog, hogy vmi új hirtelenül sürgőssé vált, és akkor nincs lacifaca, nyomás a legközelebbi boltba, és hoci-nesze íziben, ha jó, ha rossz, ha olcsó, ha drága. És azóta szeretem előre tudni, hogy miből mit is akarok majd, ha akarok, mert ha összeadom az így kiszórt pénzeket, most valószínűleg több Festool 150/3-at se lenne gond kifizetni.
-
fattyu666
tag
válasz
Vikusz77 #8116 üzenetére
20.900Ft. 2-év garanciával.
Azt mondják az Einhell - Red Line már sokkal jobb mint a kék Einhell volt.
Itt egy cikk ebben a témában: [link]
"A korábbi sárga, majd a következő lépcsőfokot jelentő kék színű gépek mellet mára megjelentek a barkács kategória tetején lévő piros színű gépek."Hogy milyennek találom? Én tökéletesnek, de gondolom ha kipróbálnék egy 100ezres gépet már másképp gondolnám. Magyarul, nincs viszonyítási alapom
-
Speciali
tag
válasz
Vikusz77 #8075 üzenetére
Nekem is a Festool az etalon excentercsiszolóból. Pár évig volt ilyen csiszológépem, de aztán sajnos bizonyos okok folytán, vissza kellett térnem az említett Bosch-hoz. Ami nem rossz gép, de mivel pár évig a Festoval dolgoztam, így visszavágyom azt a minőséget, és használati komfortot.
Van egy Festo Rotex-em, de sajna ez nem pótolja teljesen az igazi könnyű excentercsiszolót. Tehát ha lesz rá lehetőségem, venni fogok egy 150/3-ast.
-
thyeby
őstag
válasz
Vikusz77 #8072 üzenetére
Másként is olvastam, másként is tapasztaltam, mint Te, de tekintve, hogy bizonyosan sokkal többet csiszolsz ilyen géppel, mint én, feltétel nélkül elfogadom, amit mondtál.
(Tényleg nincs tányérfékem - és néha nagyon hiányozna. Kényes helyeken ráteszem, megnyomom, és csak utána kapcsolom be.)
Eztán jobban odafigyelek a működésére, és fogok még biztosan kérdezni tőled az idő haladtával.
Most csak ennyit kérdezek:
Következő beruházásaim között ott a listán egy jó excentercsiszoló is, mert néha nagyon hiányzik. (Még mindig ennél a Lidl-s nél tartok, és ezért is hálás vagyok Winnernek, mert az ő szólása nyomán tettem a kosárba.) Melyik géppel volt a legjobb tapasztalatod? Milyen különbségeket érzel gép-és gép közt? Mi a lényegi különbség a 125-ös és a 150-es korong közt? Hol kezdődik egy egészséges motorteljesítmény? -
Márton111
aktív tag
válasz
Vikusz77 #7906 üzenetére
Ügyes
(én pár hónapja vettem,azóta a Ft izmosodott)
A kézigépek kettősszigetelésűek, nincs földelés rajtuk.Ha a dugón a fázist a földelésre kötöd megrázhat a földelés ha csatlakoztatod,.a géped,bekspcsolod, és hozzáérsz a földeléshez,vagy mást a te kis hálózatodon belül.Pl aki a fürdőkádban ül villanybojler esetén stb -
JánosIstván
csendes tag
válasz
Vikusz77 #7592 üzenetére
Szia!
Építési engedély nem kell rá, mert nincs szilárd alapja. Én így tudom.
Persze én nem vagyok ács, és ezek tényleg amatőr tippelgetések, de azért van valami valóság alapjuk, mert mind láttunk már ezt azt az életben és meg tudjuk tippelni, hogy például a tartóoszlopnak megfelelő a 10X10-es gerenda.
A fóliáról tudom, hogy ocsmány, de viszont lecsúszik róla a hó ami nem elhanyagolható tényező egy ilyen építménynél.
Úgy tudom, hogy ma Magyarországon tevékenykedő jurta készítők egyébként geotextiliát használnak szigetelésként és kívülről vízhatlan ponyvával fedik be azt. Ezzel csak az a gond, hogy a geotextilnek szerintem nincs megfelelő szigetelő képessége.
Ha egyébként úgy érzitek, hogy ez a téma tényleg nem ide való, akkor inkább tényleg elviszem a kérdéseimet egy másik fórumra. -
JánosIstván
csendes tag
válasz
Vikusz77 #7590 üzenetére
Szia!
Igen a centiméter az valóban milliméter lenne, a súlyára rosszul emlékeztem ezek szerint. Igen emberek is tartózkodnának benne természetesen, ezért gondolkozom, hogy a tető részét nem terhelem le a gipszkartonnal. Az oldalát meg be lehet vele vonni belülről, kicsit stabilabbá teszi legalább. Sajnos én úgy tapasztalom, hogy a mostani építész fórumok eléggé be vannak dögölve, de ha valaki tud egy működő fórumot és be is linkeli, azt megköszönöm. Amúgy szél tekintetében a szívó és tolóerő valóban nagy nagy tehernek számít, de én úgy tudom, hogy a jurta meglepően nagy szeleknek képes ellenállni éppen a formájából adódóan. Egyébként a tetőnek nem kell kibírnia olyan terheket mint például a cserép, mert itt csak fóliák vannak. Így egyedül a havat kell elbírnia. Kívülről egy fóliával vonnám be télen amiről jó esetben simán lecsúszik a hó. De a lécezésre is kíváncsi vagyok, hogy mit bír el majd 5 méteren a riglifa. Mert ha valakinek van ezzel kapcsolatban ismerete és tud konkrét méretet javasolni akkor valószínűleg megfogadom a tanácsát. Házaknál szarufákat használnak ami 75mmX150mm ez biztosan elbírná, de szerintem ez már túlzás lenne pláne 50centiméterenként. -
thyeby
őstag
válasz
Vikusz77 #7561 üzenetére
Ma délelőtt gondolkoztam a tegnapi hozzászólásomon.
Van egy olyan mondás, hogy más kezével a tűzben jó piszkálni - szóval, hogy könnyen osztom én az észt, legfeljebb nem sikerül neki. Nos, én magamnak így csináltam, amikor csináltam. Tudok azonosulni a kérdező dilemmájával, tudok azonosulni mdk01 biztonságra törekvő, megelőző filozófiájával, és messze el akarom kerülni a látszatát is, hogy én valami guru lennék, akinek a kisujjából is ömlenek a lámaságok. Valamennyi tapasztalat és a józan logika mondatta velem tegnap este az idevágó gondolatokat. Ám biztosan van másnak másmilyen, nálamnál helytállóbb tapasztalata is, ami segíthet helyesen előre látni.
Nos, hogy ezen morfondírozgattam, arra jutottam, hogy mit tennék én, ha az én hálószobámban lenne ominózus kisszekrény, és a tetejére díszhalakat áhítanék: Készítenék egy húsz centivel szélesebb akváriumot, aminek a két széle épp a szekrényke teherviselő oldalfalai fölé esne. Igaz, hogy így a súly jó 20 kg-al nőne, mégis bizonyosabb lenne, hogy nem fog behajlani az asztallap. (Egyébként én soknak gondolom az általad saccolt 1-2mm behajlást. Csak tizedekre tippelek. Igazság szerint meg kellene azt konkrétan mérni.)
Ha a lefotózott fiókos szekrény inog - amit persze mindenképp érdemes ellenőrizni - akkor az nagyon trehányul lett összecsapva. Bízzunk benne, hogy egy tömörfából készült darabnak nem csupán az alapanyaga igényes, hanem a kivitelezése is. -
Sanyabá
senior tag
-
-
Márton111
aktív tag
válasz
Vikusz77 #7191 üzenetére
akku felújítása 14000Ft munkadíjjal , anélkül még olcsóbb 1db a többi no komment a gép életkorát tudta amikor megvette, ilyenkorú gépnél 100%-os aksit nem lehet elvárni hanem csak 25-40%-osat azt pedig bőven teljesíti A hilti pedig minőség, ezt a gép adja, akár tetszik akár nem.és nem 100.000Ft hanem 160000 Ft újonnan.Amit 20érta dnak az egy kalap...t ér már megbocsáss nem ilyen jó állapotú masina.Látom nem értesz hozzá de írkálsz lekesen, nembaj elfér.
A makita gépet amit ajánlottam az még a boltban pihen és garanciális akinek ez nem felel meg az nem tudja kifizetni.Nem tudom miért gúnyolódsz, ahogy én ajánlottam jelentősen olcsóbb mint amennyiért be tudod szerezni.Lám állj elő egy olcsóbb árral ugyanerre a gépre! -
Márton111
aktív tag
válasz
Vikusz77 #7179 üzenetére
Szerinted 30.000-ból mi jön ki hiltinél használtan? Szerintem 1 használt gép aksi nélkül + 1 töltő tehát az ár jó .Az aksik működőképesek 25perc üzemidő nem tudtuk meg milyen használatot takar, de ha Tibor nem hajlandó 50 csavart behajtani 10perc alatt próbának arra nem találok magyarázatot miért...
-
thyeby
őstag
válasz
Vikusz77 #7173 üzenetére
"Már akartam mondani, de eddig megálltam, hogy szerintem ezeket a magánjellegű gépeladási procedúrákat, "kihagyhatatlan" ajánlatokat inkább privátban kéne intézni...
Vagy a vaterán, aproneten és a többi."Az engem nem zavar, hogy valaki felkínál itt eladásra vmi használt gépjét (mert lehet, épp én jutok korrekt használt géphez, vagy akár Te), de amikor marketing megerőszakolássá válik a dolog, mint ominózus makita esete, az már engem is zavar, és tényleg jobb fórumok is akadnak ilyen célra ennél.
"Próbáld ki, pl 5*100-as csavarból mennyit teker be-ki."
Persze, van már ennyi tapasztalatom, h minél erősebben kell dolgoznia egy akkunak, annál hamarabb kifullad. Konkrétan az anyám konyhaasztalát akartam hevenyészve megerősíteni, h tudjon gyúrni rajta, mert inogott. (Már félkész az új asztal azóta.) 4x3= 12 db 6x80 csavart gondoltam behajtani előfúrva, süllyesztve rétegelt lemezbe, és keményfa lábakba. Nos, ezt nem tudta megcsinálni az ominózus akku. Van kisebb, 12V- 1,5 Ah gépem, az ilyen munkát kisujjból megcsinál.
"De gondolom nincs kedved ezzel vacakolni."
Kedvem éppen lenne - időm már kevésbé. Ötödik éve nem tudok kiszorítani annyi időt, hogy készítsek az udvarra egy korrekt világítást, hogy este ne egy fekete lyukba lépjek ki a műhelyből - és milyen jó lenne néha, ha az alkonyat nem kényszerítene porolós munkával vissza a barlangomba.
"hogy Sanyo-t rakjanak bele( pontheggesztve nem forrasztva!)"
Igen, ezt akkoriban meg is írtad, és megjegyeztem magamnak.
Olyat lehet kérni, h heggesszék össze, küldjék el, majd én bedugom a helyére?Igaz, hogy még nem sok idő telt el az akkufelújításod óta, de annyi már biztos, hogy megmutatta az erejét, szufláját - ha a hosszú életét még nem tudhatta. Beszámolnál róla, mennyire vagy elégedett a felújítással? Ki csinálta? Mennyiért?
-
thyeby
őstag
válasz
Vikusz77 #7048 üzenetére
Persze, érdemes rákérdezni, de akkumulátorok, az azt jelenti, h egynél több.
Ráadásul én a vénszernél rendre le tudtam alkudni 5%-ot a legakciósabb árból is (a FESTOOL kivételével, mert az egy lökött cég.)
Viszont nem látom, h ez led-es lenne, azért nem ajánlottam csuklóból. -
thyeby
őstag
válasz
Vikusz77 #6948 üzenetére
Nem is tudom, nekem nagyon tetszik a vastaglazúr beltéren. Madmaxnál meg is jegyeztem, hogy nagyon eltalált a lazúr is, a színe is, mire ő kiigazított, h ez vmi bedugult festék volt, és mutatta az anyaghibákat. Ha nem mondja, nem veszem észre, csak azt, hogy nagyon mutatós.
-
thyeby
őstag
válasz
Vikusz77 #6713 üzenetére
Így, hogy láttam szétszedve, és mellékelve az előélet, meg merném venni. (Úgy emlékszem, h van ezen előtolás.) Olcsó, és strapabíró, számomra pedig a rezgéscsillapítás a lényeg.
A lapdöntésnek (előtolás) van előnye, hátránya egyaránt. Vastagabb anyagot letud átszelni, jobban tud tisztulni a fog, de nem lesz olyan szép a vágáskép, nehezebben tartható pontosan a vonalon és sokkal jobban töredez. Viszont amikor döntés nélkül nem visz jól az él, döntve még mindig olyan, mint ha új lenne. -
Madmax81
aktív tag
válasz
Vikusz77 #6713 üzenetére
Igen ebből a kivitelből hiányzik az előtolás de speckó lappal az is megoldott valamilyen szinten , a gyors lapbefogó sokszor előny de nem létszükség nem is beszélve ha elromlik mint nekem Dewaltnál akkor a javítása nem olcsó mulatság ( nálam 15 ezerbe került a szerelés )
-
thyeby
őstag
válasz
Vikusz77 #6663 üzenetére
Úgy látom, újfent pontatlanul fogalmaztam, hogy többen is megakadtatok ezen a betonfúrás dolgon.
Pontosítok:
Ez a gép nem betonfúrásra lett kihegyezve. Amit érzékeltetni akartam, az az, hogy akár téglába is simán fúr (volt rá precedens többször is, amióta használom). Igazad van, hogy az inkább porkő lehetett, semmint a panelházakban használatos igen nagy keménységű feszített vasbeton.
A két sebességben is igazad van. Utána néztem a dolognak, mert úgy emlékeztem, h az AEG-em nincs lelassítva (ugyanis igen gyorsan csavaroz). Hát felgyorsítva nincs. Kb 600-at fordul, míg a bosh fúrógép állásban kb 1300-at. És a bosh nyomatéka is nagyobb (bár ebben is marketing maszlag rejlik, mert nem a tokmányon kimenő nyomatékot adja meg áttétel függően, hanem a motor tengelyének a nyomatékát). Szóval több dologban is úgy tűnik, a bosh jobb választás lehet (én nem szeretem ezt a márkát semmilyen színűben) - az egyetlen ütősebb érv az AEG javára, h nem 10,8V/1,3 Ah, hanem 12V/1,5 Ah. Viszont szemrebbenés nélkül eladtak egy nagy sorozatot az akkukban hibás chip-el. (hány és hány embernek kellett emiatt bosszankodnia)
-
thyeby
őstag
válasz
Vikusz77 #6616 üzenetére
Most láttam a napokban az ALDI-ban ennél szemre megbízhatóbb és több elemből álló készletet. Ha van a közeledben aldi, skubizd meg. Hezitáltam is, h beteszem a kosárba, de mert nem volt kiírva az ára, nekem meg van itthon elég a munkámhoz, elálltam az üzlettől, így hát nem tudom véleményezni.
Lehet, h jó lesz az a vaterás, de megmondom, miért vetném el, bármilyen olcsó is: Ha megnézed a fotót, láthatod, h úgy csomagolták ömlesztve, h semmi nem védi az éleket ütődéstől, rázkódástól, szállítástól, egymáshoz érhet ez a három kis fájintoska. Az Abraboro nem egy világmárka, de már elég jó minőséget ad ki a kezéből kifejezetten olcsón. Ők még egy kétszáz forintos 4-es fafúrót is úgy csomagolnak be, h ne tudjon sérülni. Javaslom, keress tőlük ilyen süllyesztőt - még ha csalódnál is benne, pofára esni azért nem fogsz.
Kezdetekkor elég sok pénzt kiszórtam az ablakon olcsóságokra, ami megtanított, hogy akkor is okosabban járok el, ha az árát odaadom egy hajléktalannak, mert ő legalább iszik egy kis bort érte, és mégsem a semmiért adtam ki pénzt a zsebemből.Egyébként pánthelymaró a helyes magyar neve a zenkolónak?
-
thyeby
őstag
válasz
Vikusz77 #6228 üzenetére
Átgondoltam, végül is jól látod valószínűleg.
Én nem látom, csak kiszámoltam:
Van az ábrán három háromszög, amik látszólag hasonlóak. De csak látszólag. A hasonló háromszögekről tudni kell, hogy mind szögeik, mind oldalaik aránya megegyezik.
Felírom a három befogópár arányát: 13/5 ; 8/3 ; 5/2. Ezek a törtek nem egyenlőek, tehát a háromszögek sem hasonlóak. Magyarul a rajz a szögekkel operál. (csal) -
thyeby
őstag
-
Márton111
aktív tag
-
Márton111
aktív tag
válasz
Vikusz77 #6202 üzenetére
Nem rossz vésőből a narex, de most már cserélném stubaira ennek 2/3-ad része 72 HRC keménységű,az aprószeget el lehet vele vágni csorba nélkül.Ajtó tok vésés közben véletlen kipróbáltam .Borotva élesre ki lehet fenni .Csak sok egy készlet, majd ha sok fölös pénzem lesz.Viszont készletben olcsóbb mint egyesével
Egy 24-eset vettem próbának két éve , nagyon king. Sokának tetszene mert tükörre fel van polírozvagyárilag Megpróbáltam a narexet egy félóra gépi polír után feladtam .Más az anyaga.
-
thyeby
őstag
válasz
Vikusz77 #6197 üzenetére
Már hogy lenne harag emiatt, te dilis? Csak támpontot adok, nem parancsot!
Ezt a torxkészletet talán a partikerben vettem egy ezres körül. Ebben találtam ezt a háromélű zenkolót, meglepetésemre jól teljesít, ráadásul befogható a csavarozógépbe is.
Ezt a rendszerűt szeretem leginkább használni, mert egy menetben elő is fúr. Ára 3 és 5 ezer között mozog. Megéri.
Lidi-s. 800 pénz alles komplette. A furdancsok szemetek, azt ki kell dobni. A zenkolók külső átmérője megegyezik (???), de mindegyiken van határológyűrű, és jóféle fafúrót beletéve a hármas, négyes, ötös(ebben már nem vagyok annyira biztos, lehet, h ötös az nem) reissercsavarokhoz jól használható. A túlélőkészletbe nagyon jól illik.Sajnos sok esetben a jobbféle (a 3-5 ezer ft-os) határológyűrű nélkül kerül a boltokba. De a lidis pont illik rá. Ha oszlopos fúróba tehető a fúrandó munkadarab, akkor nekem a háromélű is elég jól muzsikált, de le kell venni a fordulatot három élnél, hogy ne legyen tojás a furat.
Ja, és a rögzítő hernyócsavar alatt picit meg szoktam köszörülni a fafúrót, h ne tudjon elfordulni, a megnyomnám a fúrógépet.Ennyit tudtam segíteni.
Fémhez meg a sima fémcsigafúrót szoktam használni. Ezeket kizárólag fához. -
thyeby
őstag
válasz
Vikusz77 #6182 üzenetére
Háát, attól függ, mennyit szánsz rá.
Kúpos kell?
Én a pénztárcámhoz igazodva Abraboro-t vennék fához, fémhez pedig egy kobalt fém csigafúró készletet. Már ha kúposra gondoltál, amit Márton111 is értelmezte.Ha nagy minőség kell, akkor kutatnod kellene egy esztergályos topic után - vagy mdk01 megmondi, mit használ a CNC.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest