Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Bitcoin topic
- Microsoft Excel topic
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Petykemano
veterán
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
félisten
válasz hokuszpk #45097 üzenetére
mit fordítottál félre ?
Azt hittem fogást találtam a srácon,de Rájöttem, hogy az elemi matek nem megy nekem. Arra utaltam, hogy lehet, hogy szerinte az 5.57.
4.15 x150% az 6,225 de aztán rájöttem hogy az csak 72.23mm2 ..
Matek zseni vagyok, na.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
"Apple and Nvidia achieved ~50% better MTr/mm² going from N7 to N5(4). If we assume the same for AMD, then a 72.23 mm² Zen4 CCD would have ~5.57B transistors. An 80.7 mm² Zen3 CCD has ~4.15B transistors."
[link]Ennek mi az oka?
-
Busterftw
nagyúr
Intel Invests $700 Million in Immersion Liquid Cooling Solutions
Intel on Thursday said it would invest $700 million in its new research and development facility that will design next-generation immersion liquid cooling solutions and other data center-oriented technologies. In addition, the company rolled out the industry's first open intellectual property (open IP) immersion liquid cooling solution and reference design that enables data centers to start using immersion liquid cooling without investing in expensive custom solutions.
-
Petykemano
veterán
válasz Yutani #45088 üzenetére
Nem Lett volna annyira rossz Perf/W
Mindig is ezt mondtam. A Samsung gyártástechnológiája, amit a GF is licenszelt, ennyivel rosszabb görbével rendelkezik. Úgy értem, a polaris&vega vs pascal ugyanez volt, csak fordítva.Az okot nem tudom, de simán el tudom képzelni, hogy a Samsung feláldozza a tranyók teljesítményét a sűrűségért, hogy ráírhasson egy jobbnak látszó marketingszámot.
-
Yutani
nagyúr
válasz Petykemano #45087 üzenetére
Na ekkor szokták mondani, hogy ha az Ampere a TSMC-nél készült volna...
#tarcsad
-
Petykemano
veterán
/Qualcomm - gyártástechnológia/
Snapdragon 8+ Gen 1 vs Snapdragon 8 Gen 1 [link]
vélhetően ugyanaz az architektúra csak más gyártástechnológián:
TSMC N4 vs Samsung N4Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Petykemano
veterán
Gigabyte announces high-performance server with ‘Ampere’ CPU and GPU: Altera Max with NVIDIA H100
Első fecske.
Kiváncsi vagyok, a Gigabyte független gyártó-e, vagy az NVidia szerződőtt alvállalkozója.
Előbbi esetben a későbbiekben Ampere mellett láthatunk majd Qualcomm (Nuvia) vagy Nvidia cpu-t is. Utóbbi esetben értelemszerűen az Ampere lecserélésre kerül majd Nvidia CPU-ra és ez tulajdonképpen csak egy tesztplatform.És hogy felfut-e. Amikor az AMD próbált új, és/vagy sokmagos processzorokkal betörni a piacra, akkor mindig azzal lett leszólva, hogy hát a TCO-ban a CPU néhány száz vagy ezer dolláros árkülönbözete alig látszik, a licensz költségek tekintetében viszont a sok mag kevésbé jó megközelítés.
(A címben H100 szerepel, a cikkben több helyen és képeken A100)
-
Yutani
nagyúr
válasz Petykemano #45080 üzenetére
A Radeon Software-ben is ki lehet kapcsolni a IC-t. Speciális vezérlő néven kell keresni a Hangolás menüpontban a memória beállítások között.
#tarcsad
-
Petykemano
veterán
(Nem azt mondom, hogy a kikapcsolhatóság badarság, de)
"míg RDNA2-n meg beleáll a földbe"
Erre a mai AMD azt mondaná, hogy vegyél RDNA3-at. A fejlesztőnek nem tudom adekvát eszköz-e RDNA2 szimulátor célra az IC letiltása, miközben az architektúra is eléggé más. (Legalábbis MLiD mondta, hogy csak a CU/WGP számból nem lehet semmire sem következtetni, mert azok belső felépítése nagyon más)Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
félisten
válasz Petykemano #45082 üzenetére
Nem tudom azért is kérdeztem óvatosan. csak ötletként, inkább kérdezem de arra gondoltam, hogy mondjuk fejlesztesz egy játékot, ami AMd támogatott, azaz figyalma veszik a hatalmas cache-t a 300+ mega IC -t az RDNA 3 ban és mondjuk BVH -ra fel van használva és hasít, RT megy mint az állat, míg RDNA2-n meg beleáll a földbe mert se akkora IC se sávszél vagy Turingban sem igen.
De csak ötletként írtam nem tudom mi más oka lenne annak hogy ki lehessen kapcsolni.[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
Nem értem, hogy miért lenne probléma.
Abu azt mondta, hogy az inifinity cache nem is része a cache hierarchiának. Kvázi nem látszik. Talán épp ezért tokozzák egybe a MCD néven a VRAM vezérlővel?Gondolom, ez azt jelenti, hogy elméletben lehetséges akár az is, hogy egy ilyen MCD-t úgy gyártsanak le, hogy infinity cache nélkül. Nem tudom, vajon ilyesfajta megkülönböztetésnek - infinity cache-sel vagy anélkül gyártott MCD - vajon lenne-e értelme? mondjuk pl ugyanazt a GCD-t el lehet adni infinity cache nélküli MCD-vel a kriptó piacra?
mindenesetre ha igaz az a feltételezésem, hogy az MCD az egy VRAM vezérlő és egy arra 3D tokozott cache lapka, akkor az azért izgalmas, mert az a CPU/APU oldalon is az IOD-ra tokozott cache előfutára lehet.
-
félisten
válasz Petykemano #45080 üzenetére
Inkább csak arra ,hogy lesz ,de megkerülhetően egyes esetekben, mint ahogy linkelted mondjuk tesztelésnél. Gondolom az ekkora IC ami az RDNA 3 ban lesz elég problémás teljesítményben mondjuk még az RDNA 2 nek is,és minden régebbi AMD hardvernek, tartani azzal a lépést kompatibilitásként.
[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
Mesa 22.2 Allows Users To Disable AMD Infinity Cache
Bár én nem hiszem, hogy a 384 bit-es memóriabusz azt jelentené, hogy nem lesz infinity cache - ha erre gondoltál.
-
félisten
válasz Devid_81 #45076 üzenetére
Plusz kikerülhető lesz az IFC is állítólag működésileg ?Ez igaz lehet?
Mintha ezt olvastam volna. Azaz akkor tud úgy működni hogy a sávszél limitet nem az IFC segítségével oldja meg hanem hagyományosan ahogy az Ampere."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Devid_81
félisten
-
félisten
válasz Pakmara #45073 üzenetére
és sajnos egy csomó effekt hiányzik is még amit bele lehetne dobni lást Port Royale bench, ez ahhoz képest szerintem nulla. megnéztem a CP 2077 Unreal 5 átiratát is, [link] nekem gáz az a kinézet.Szerk:
jah bocs azt hittem a benchre írtad.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz -FreaK- #45069 üzenetére
De Igen, köszi, nagyon szuperül átszerkesztettem a reggeli kávé elött.
Az otthoni, felhasználói szoftveres mérés RX kártyákon az akár 20-30 % kal kisebb értéket mutat, mint a műszeres valós mérési eredmény.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
[link]
Egy nagyon jó cikk Igor bácsitól ha már Vs téma.
Összehasonlítja a két gyártó szoftveres mérésének eredményét a valós műszeres méréssel.
Az otthoni felhasználói szoftveres mérés Rx kártyákon az akár 20-30 % kal több a műszeresnél.[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Petykemano #45066 üzenetére
Az a thread egy ertelmezhetetlen zagyvasag. A terminologia se passzol es alap dolgokkal ellentetes allitasok vannak benne.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Petykemano
veterán
/vs Apple/
Ez a thread arról szól, hogy az apple M1 max és M1 ultra is korlátozódik a teljesítményében amiatt, hogy a memória-modellre való szoftver-optimalizálás hiányában a 32MB TLB cache kevésnek bizonyul.
Lényegében 32 gpu magból 26-nál megáll a skálázódás. (Ultra esetén 64/52)"This means that the M2 Ultra will see a HUGE boost in GPU performance over the M1 Ultra if the 32TLB bottleneck is removed. And that performance boost will be on top of higher clock speeds and potentially higher GPU core counts."
[link]Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Valdez
őstag
válasz Yutani #45063 üzenetére
Vagy pl Londonban a Covid alatt: ingyen whopper csak menjél már be enni, vendéglátószektorban dolgozó meg 0 munkával havonta kapta a pénzt az államtól vagy másfél évig.
De telefon mellé is olyan ajándékokat adnak, ami nem 2 forint amúgyse - mondjuk ez nem tudom nálunk hogy volt (Samsung S23 Ultra). -
GeryFlash
veterán
válasz GeryFlash #45058 üzenetére
Fuhh ez a komment teljesen felrement
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Yutani
nagyúr
válasz Valdez #45062 üzenetére
Nagyon jellemző, hogy a csóró még drágábban kapja meg ugyanazt, mint a gazdag. Nem kell messzire menni, ott vannak a banki hitelek. Ha tele vagy pénzzel, olcsóbb hitelt kapsz, mint az alacsony jövedelmű. Persze ez meg van magyarázva a magasabb kockázattal. Viszont ha az alacsonyabb jövedelmű kifizeti rendben a hitelét, nem térítik vissza neki az ő és a magasabb jövedelmű ügyfél által kapott hitelkamat közötti különbözetet. Tehát bármit csinálsz, ha csóró vagy, minden drágább.
#tarcsad
-
Kolbi_30
őstag
Az hogy ezek a visszahivasok mennyibe kerulnek, kb senkitr nem erdekelnek, mert a pillanatnyi haszon a lenyeg..az hogy x ev vagy honap mulva ez mennyibe kerul nnem relevans..Csak az szamit mindent a pillanatnyilag legolcsobb alkatreszekbol rakjannak ossze..A leheto legnagyobb profitot hozzak ossze..ha 3 ev mulva 5x annyit buknak miatta az mar nem szamit. Ezt tapasztalatbol irom
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
GeryFlash
veterán
válasz Yutani #45057 üzenetére
Potom pénz egy idén utoljára OS frissítést kapó telefonért. Fuhh egyébként amikor ez eszembe jut, hogy Android vonalon a szarrágó gyártók 2, az állati nagyvonalú gyártók (S*msung, Google) 3(!) OS frissítést is kiadnak az 500 ezres árcímke mellé, akkor jut eszembe hogy mennyire van alulárazva az iPhoneok.
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
félisten
Nem értek hozzá nem vagyok autószerelő, kb amit nekem átadtaka szerelők öltönyösnek ott lent, azt mondtam itt el.
Biztosíték és vezeték összekötésről/ széthúzásról volt szó típustól függően. ( Vectra / Corsa / Astra. van amelyiknél csak vezetéket kellett átkötni beforrasztani van amelyiknél biztosítékot is kellett buherálni, de alapból az összes H típus tudta már és a G-s verzióknál opciós volt.
Feladatunk akkor értékesítőként annyi volt hogy eladjuk a vevőnek az említett modult, a gyári szőnyeggarnitúrát, a Recaro gyerekülést, mert erre plusz pénzt kaptunk.
A komfort modul gondolom házon belül a szerelőké lett mert nem kellett hozzá semmi, csak pár perc barkács.Aztán attól hogy így lekezelően kérdezed ,mint mindent velem kapcsolatban, ez igaz történet, Dunaföldváron voltam az Opel Gemencnél értékesítő.
De csak a kedvedért [link] [link] tévedtem, komfort modul ,nem kényelmi. Régen volt már. [link][ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Thronks.90 #45049 üzenetére
Értem én csak ez mennyibe kerül amúgy? vissza hívni 130 ezer autót, részvények leesőben fél év alatt a legalacsonyabb értéken állnak és még ez a hír is... A pár napos hír óta ma előszőr ment fel valamennyit az árfolyam. Ez nem olyan hiba hogy most kicsit kevesebb szivacsot teszünk bele aztán nem is veszik észre hanem konkrétan lefagy a rendszer.
Nem ide passzoló dolog de azért mégis valamilyen szinten kötődik a spúrsághoz.
Az Opelnél voltam a kétezres évek elején értékesítő. A legjobb találmány a kényelmi modul eladása 50 ezer forintért a vevőknek.
Ez az a szolgáltatás, amikor nyomva tartod a kulcson a bezárást és felhúzza az összes ablakot vagy a nyitást és lehúzza. Ezt az összes Opel tudja és tudta alapból a gyárból kigurulva, de Magyarországon bejöttek a kocsik és egy biztosíték eltávolításával a kocsi nem volt képes erre. Ha a vevő kérte az 50 ezres modult akkor vissza helyezték szerelők a biztosítékot. 40 ezer tisztán a szervízé,10 az értékesítőé lett.[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
Volt szerencsem(?) a multban parszor a Volkswagen csoport egy-ket markajanal a beszallito oldalon ulni amikor a kovetkezo evi arakrol szolt a targyalas. Hat igen, emlekezetes meeting-ek voltak
-
Kolbi_30
őstag
Ez igy igaz ahogy leirtad.
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
Thronks.90
tag
Érdemben tudok infót adni az effajta spórolásról. Nagy autógyártó cégnél dolgoztam a költségoptimalizálás gyakorlati részén. Ezek a cégek €0.01- ért meg****ák az anyukájukat. Nem az a konkrét €0.01 a lényeg, hanem annak a fejlesztési, optimalizálási költsége, illetve ha ennyit spórol autónként, az a tervezett gyártási darabszámnál mennyi pénz. Konkrét pelda: Műszerfal alján lévő hangszigetelő szivacs, kB 1.5cm vastag, kB 0.7m^2. 1cm- es darabokat vagdostunk le róla addig, amíg még a vevőnek nem tűnik fel, hogy hangosabb a kocsi. Spórol rajt a cég nagyságrendileg autónként 1 centet, és akkor ez csak egy optimalizálás. Minden, ami felesleges azt kiszedik. Valószínű az a hűtés drága lett volna, vagy mérnöki órákban, vagy gyártásban, vagy bekerülési költségben. Az meg nagyjából mindegy ha később vissza kell hívni emiatt, azzal majd foglalkozunk később, mert a 100 tesztautóból 3 produkálta csak a hibát.
-
félisten
válasz Devid_81 #45041 üzenetére
Csak azt nem értem, hogy a cél az volt hogy majd állva töltés közben milyen faszán játszhatsz, mozizhatsz és akkor nem működik az infotainment rendszer, mert elveszi a kocsi a hűtést tőle és rátolja az akksikra. Ez egy alapvető mérnöki hiba.
Ilyenkor odamennék a főmérnökhöz és a homlokára vágnék " józan paraszti ész vazze" tegyél rá már egy 100 dolláros álló hűtést ami akkor működik mikor az elöbbi nem, aztán le tud hűteni egy Ryzen APU-t 80 fok alá...
Érted, ezek 30-40 milliós kocsik.[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
Nincs semmi gond az NV kártyákkal, ha az általam keresett kategóriában jobb lenne az ár/teljesítmény aránya, akkor azt vennék. Csak sajnos a jelenlegi hülye helyzetben nem az.
Egyébként nem véletlen az elsőbbsége, huszonév alatt megdolgoztak érte. Voltak nehéz idők is (FX fiaskó, GTX480 megszülése), de visszatértek és piacvezetők.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
palfitom
félisten
"valamiért mégis nV-t vesznek a népek" - sok oka van, pl. azért, mert rengeteg a zöld szemüveges megmondóember, akik terjesztik az "okosságot".
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Egon
nagyúr
válasz Yutani #45044 üzenetére
Akinek nem tetszik, nyugodtan vehet
3dfx AtiAMD vga-t. Ezt olyan tömegesen teszik, hogy akár a 20%-ot is eléri az említettek részesedése... Más szavakkal: valamiért mégis nV-t vesznek a népek."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
A nap híre: [Az NVIDIA megnyitotta a GPU-i kernel moduljainak forráskódját!]
Eggyel kevesebb dolog, ami miatt lehet fikázni az nV-t - az abuthizmus követői és lelkes prófétájuk legnagyobb bánatára...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Devid_81
félisten
Peugeot Expert (regi cegnel a ceges gepem) rendszeresen tulmelegitette a beepitett konzolt amikor telen ment a futes az autoban, kb 30 perc futes utan jott a hiba uzenet a kiejlzon, hogy hangero lekorlatozva mert a rendszer elerte a kritikus hofokot.
Nekem ezek fura dolgok, egy sz@ros vizelmelegitonek adnak egy 5cm vastag szigetelo habot korbe es megoldjak, hogy a 60c+ viz meleg maradjon egy jo ideiig, de kivulrol a vizmelegito meg olyan hideg mint a kornyezeti homerseklet ekozben.
Egy autoban, ami tobbszorosebe kerul egy vizmelegitotol es raadasul milyen mernoki munka van mogotte, erre nem gondolnak, hogy elkellene egymastol szigetelni rendesen dolgokat egymastol?!
Vagy epp amit huteni kell azt okosan hutsek?[ Szerkesztve ]
...
-
félisten
[Tesla Soft-Recalls 130,000 Cars Due to Overheating Ryzen APUs]
Ez azért elég ciki a Teslának, hogy erre nem figyeltek oda.
[ Szerkesztve ]
-
olymind1
senior tag
Azért az i5-3550 integrált chipjén is futott a Diablo 3 meglepően hibák nélkül meg picit lassan, de futott, videókat is jól kezelte madVR-rel, meg egyéb apróbb 3D-s játékok is gond nélkül futottak, nem tudom jelenleg hogy állhatnak a fejlesztéssel, de még nem írnám le őket előre.
Meg valami változás igencsak jót tenne a vga piacnak, mert az NV meg AMD igencsak berendezkedett, egyik emeli az árat, a másik követi szépen.
-
félisten
[link] Ennek fényében ennek az Intel kártyának 200 dollár környékén kellene jönnie 2022 ben. Szerintem ez megint zsákutca lesz , ha így folytatják.
Nem vagyok biztos ezekben a szoftveres halasztásokban, hogy valóban ez van a háttérben."SO For everyone who does not believe me 512 eu intel gpu is no where near a 3070 in performance i have been saying this for months rx 5700 xt in time spy gtx 1070 in firestrike and gtx 2060 in port royal !!!"
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz GeryFlash #45025 üzenetére
Ez egy renderelt videó, abba a kategóriába tartozik mint a játékok elején az adott grafikus motorral renderelt animációk.
Azt írja valós futtatásnál a grafika rosszabb és ez így elég tág fogalom. Jól néz ki de ez így kb nesze semmi fogd meg jól, szép animációkat eddig is láthattunk.
Unity real time animációt adott ki egy hónapja , [link] engem az sok szempontból ( arcmimimka) jobban bejön ,míg az Unreal jobban ábrázolja a környezeti elemeket. Itt a futtatásra használt hardver egy RTX 3090 és 4 K ban 40 FPS azaz vállalható már.
Ez real time valóban( állítólag)de főleg a filmes effektusokra alapoz és elsősorban nekik kedvező ez a fajta megközelítés, míg az Unreal inkább játékos.
Valahol a kettőt kellene jól összegyúrni frankó környezeti megjelenítés és Unity szintű filmes arc és haj animáció.[ Szerkesztve ]
-
GeryFlash
veterán
Fotorealisztikus palyaudvar Unreal Engine 5-tel Ryzen 7 3700x + RTX 2080
Srac azt irja, hogy ugyan ez nem realtime, de realtime-ban is 5-7 FPS megvan, ha pedig 1440P-n futtatja es kicsit visszavesz akkor 30-50 FPS.
Igazabol ha a 2080 tud itt 6 FPS-t akkor szerintem a kovetkezo flagshipek 15-20kozott is tudnak. Ami joslatom azt jelenti hogy kb 4-5 ev mulva, a kovetkezp konzolgeneracio valtaskor mar lathatunk ilyen grafikat[ Szerkesztve ]
-
GeryFlash
veterán
válasz olymind1 #45023 üzenetére
Nem jönnek, leakek alapján 380 dollárra árazták a 3060 szintet.
-
GeryFlash
veterán
válasz keIdor #45018 üzenetére
Ha lesz egyaltalan 3070 szint...
-
keIdor
titán
válasz Devid_81 #45017 üzenetére
Nem véletlen késik gondolom, mert eredetileg Q1 vége, Q2 eleje volt ígérve, aztán május közepe van.
Ráadásul az idő az Intel ellen dolgozik, mert esnek az árak folyamatosan, másrészt a másik kettő lassan hozza az új generációt aztán senkit nem fog érdekelni a 3070 szint.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Devid_81
félisten
Intel admits Arc GPUs are delayed and encountered software problems
Eleg nyogvenyelosen "indul"
Intel is elismerte, hogy van valami.[ Szerkesztve ]
...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz GeryFlash #45011 üzenetére
ezen a teruleten az Intelnek mindig is votlak szoftveres gondjai, nemveletlenul volt vege 2-3 ev utan egyik-masik termek supportjanak.
inkabb azt varrnám Koduri nyakába, hogy ezekszerint ennyi ido alatt még mindig nemsikerült rendbetenni a szoftveres részlegen uralkodó fejetlenséget.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
GeryFlash
veterán
válasz Petykemano #45014 üzenetére
Igen, egyebkent ebben tokeletesen igazad lehet. Csak az minket kevesbe erint/erdekel.
Egyebkent felreertes ne essek, nem kerdojelezem meg Koduri tudasat, siman vezetonek/strategenak gondolom kevesnek.
-
Petykemano
veterán
válasz GeryFlash #45011 üzenetére
Nem akarom védeni, mert én sem tudnám felsorolni az érdemeit, de...
Szerintem Koduri érdeklődése sokkal inkább a HPC/AI körül forgott már akkortájt( is), mint a konzumer grafikán.
Szerintem ez látszott a Vegán is. Ha nagyon szigorúan nézzük, akkor az AMD által használt CDNA még mindig a Koduri nevéhez köthető Vega leszármazottja (GFX9) Ezen a területen lehet, hogy valóban maradandót alkotott, csak minket ez nem érintett (jól)
És bár nem tudjuk még hogy a Ponte Vecchio a konzumer dgPU-khoz képest mennyire lesz versenyképes (perf, W, price, stb) a maga piacán, de a képek alapján azt gondolnám, hogy Koduri szerelemgyereke a Ponte Vecchio és nem az Arc.[ Szerkesztve ]
-
GeryFlash
veterán
válasz Yutani #45012 üzenetére
Elirtam, 2018 januarjaban ment oda, akkor 4.5 ev
-
GeryFlash
veterán
Koduri 3.5 ev munkajanak gyumolcset latjuk beerni AMD-nek is mennyire jot tett miota nem o van ott (persze utdom Abu szerint meg az RDNA5 is az o erdeme lesz).
-
zsid
senior tag
A Moore's Law Is Dead-en már volt erről szó úgy másfél-2 hónapja( kb, nem emlékszem), eléggé el vannak úszva a srácok a dolgokkal, volt valami gond a gyártással ( ezért lett csak elérhető a dél-koreai piacon a mobil ARC), illetve a board partnerek is nyöszítettek hogy januárban náluk még nem járt Arc chip pedig akkoriban még a Q2-es release volt tervben
<tRucKdriFteR>
-
hokuszpk
nagyúr
amanoba.
amanoba.
- ahogy a művelt indián mondná.pedig a Topaz Ai videoizé új verziója már supportálja, gyurtam rá, mert a Radeon a bőrt *.* elkeféli, eltünik a vizből kifele tartó emberfia köldöke meg ilyesmi.
amugy már olvastam valahol, de még azt is, hogy a teljesitmenyehez kepest draga lesz.
legalabbis a nyeremenyjatekban megjelolt ertek alapjan.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
félisten
[Intel May Delay Arc Desktop GPUs Until the End of August]
"Igor's Lab reckons that software and driver problems are behind the touted launch/release delays."
[ Szerkesztve ]
-
zsid
senior tag
válasz olymind1 #45005 üzenetére
Az RTX3060 akkor legyen 450, én most hirtelen 444-ért találtam RX6600XT-t az a +/-20 euro lényegtelen. Ha tényleg $350-ért jön az intel "csoda" akkor az német áfával, euróra átváltva épp 400 euro alatt marad.
Ha egy sapka sz@r lesz akkor azon a +20-30euron nem fog senki variálni,nem veszik meg azt' így járt az intel. Ha valami véletlennek köszönhetően mégis jól sikerülne, akkor még be is jöhet nekik. Anno is volt aki megvette az L és LE kártyákat is, mert erra futottaSzerintem az igazán érdekes az A770/A780 lesz, ott azért nagyobb játéktere marad az árral az intelnek - már ha lesz belőlök valami.
<tRucKdriFteR>
-
olymind1
senior tag
Viszont az RX6600-ak már MSRP-s áron vannak (németorszában), 330$ -> 313€ + 19% áfa = ~373€, tehát minden ami az alatt kapható már MSRP alatti árnak számít. Most is vannak 350-360€-ért.
RTX3060 legolcsóbb 2ventis 450€, 1ventis 425€. RX6600XT legolcsóbb és egyben 2ventis 425€-tól kezdődik.
Radeon RX 6600 XT vs. GeForce RTX 3060, 50 Game Benchmark - Hardware Unboxed ma közzétett tesztje
-
Devid_81
félisten
AMD Radeon RX 6950XT features Navi 21 KXTX GPU, supports Hynix and Samsung 18Gbps memory
The RX 6950XT model will ship with Navi 21 KXTX GPU, not XTXH as previously rumored. This means that AMD now has a fourth variant of Navi 21 GPU for its consumer Radeon series. Although, this is just a codename that could ‘theoretically’ be flashed over XT or XTXH variants.
...
-
Raymond
félisten
válasz Yutani #45000 üzenetére
Nem igazan, itt azert kulon kell valasztani a realitast es azt ami papiron volt. Mert az hogy "mindenki tudta" hogy a banyaszat miatt novekszik a bevetel lenyegtelen, az a fontos hogy milyen szoveg/szavak kerulnek a hivatalos jelentesbe.
Nem emlekszek pontosan es nincs igazan kevem banyaszani (hehe) info utan de az AMD azt hiszem ugy volt hogy emlitettek hogy van kihatassal de nem konkretizaltak igazan mennyire. Tehat nem lehet allitani hogy felrevezettek valaki hazugsaggal vagy informacio elhallgatasaval (az utobbirol szol az NV-s balhe egyebkent) mert emlitettek hogy van kihatassal de hogy mennyire azt nem. Tipikus hedging hogy ne legyenek konkret kijelentesek, hasonlo ahogy a risk factors szekcio is irva van.
Az NV pedig ahogy a SEC jelentesben is olvashato csinalt egy kulon banyasz SKU-t, azt az OEM termekek koze sorolta es amikor az volt a kerdes hogy talan nem-e a banyaszat miatt van az egekben a Gaming szekcio bevetele akkor arra a valsz az volt hogy "ahh, csak minimalis a hatasa, a banyasz termekek az OEM-ben vannak". Aztan amikor bedolt a banyaszat, tele volt a piac hasznalt kartyakkal az uj termekek meg rohadatak a polcokon es a Gamin bevetel beesett akkor meg az NV valasza/magyarazata surprised pikachu face volt amit persze senki nem vesz be.
Ami meg fontos az hogy az egesz egyebkent 2017 kb feletol 2017 vegeig es 2018 eleje. Utanna volt aztan a bukas. Mert az NV 2018-as penzugyi eve 2017 februar -> 2018 januar igy ott a SEC doksiban a 2018Q2 az 2017 nyara peldaul stb.
Ne es itt jon meg a kepbe az is hogy ez valojaban buntetes is meg nem is, mert ez egy settlement, tehat az van hogy kifizetnek 5+ millat de hiba vagy rosszakaras nincs igazan beismerve. Ez olyan "ha adok 5 millat beken hagysz? igen!" tipusu kimenet, foleg mert ha azon ugralna a SEC hogy mert pedig direkt hazudott az NV mert mindenki tudta mirol van szo akkor ott a masik azonnali kerdes az lenne hogy ha mindenki tudta akkor a SEC is tudta es miert nem csinaltak semmit akkor amikor kellett volna.
Tipikus Wall Street sunyiskodas. Vannak szalagcimek, ugy nez ki hogy a SEC csinal valamit, ugy nez ki hogy az NV "megbunhodik" de az osszeg a gyakorlatban lenyegtelen es a PR hatassal is ugy vannak gondolom hogy ki lehet birni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PowerColor Radeon Hellhound RX 6600 XT 8GB - GARIS
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest