Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
kikikirly
senior tag
Tényleg mennyire működik a DX12?Csomó játék pl.Az ARK Survival Evolved nem kapta még meg a DX12 patchat.Microsoft ad még ki valami javítást vagy csak a fejlesztők vacakolnak?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #85552128 #13197 üzenetére
De nem olyan dolog ez, hogy odamész és azt mondod, hogy légyszi cseréld ki. Azon a minőségi szinten, amit a Microsoft elvár ez legalább úgy egy éves procedúrával járna, amíg az odavitt middleware-khez úgy módosítják a leképezőt, hogy jó legyen. Egy hónappal a megjelenés előtt ilyet nem fog bevállalni senki.
(#13198) Gertrius: Az a Voxel-based Ambient Occlusion. Még az eredeti VXGI effektnek egy mellékága lett, mert a VXGI nem támogatja az animációt, de VXAO-val nem kötelező a dinamikus objektumokat számításba venni, így lehet csak a statikus geometriára dolgozni. Több cégnél is elindult ez a kutatás csak aztán leállt, mert az obscurance fields jobb eredményt ad, de csak töredéke a hardverre kifejtett terhelése és mozgást is támogat.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
törölt tag
Mondjuk HairWorksre vagy kikapcsolják, mert PC-n amúgy is választhatónak kéne lennie...
Az XO-ban lehet, de PC-n ezekre az nV-nek is van hasonló megoldása, nV részről elég fura lenne, ha a saját kártyáikhoz olyan játékot adnának ami a konkurencia cuccaival van tele. Másrészt meg az a fura, hogy ennél a játéknál egyáltalán felmerült az nV neve bármilyen szinten Főleg ha az előző részt, meg a mostani konzolost nézzük ami inkább az AMD-hez húz, az előző TR pl. AMD bundleben volt.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #85552128 #13195 üzenetére
Mire cserélnék a TressFX-et? Nem lehet csak úgy kicserélni ezeket az effekteket egy hónap alatt. Vagy marad minden, ami a konzolverzióban volt, vagy szimplán letiltásra kerülnek a PC-s verzióban. Az biztos, hogy az Xbox One-on van számos korábbról használt AMD-s effekt, mint a TressFX, a HDAO és a CHS, illetve van még egy mozaikos gyorsítással dolgozó részecskeszimuláció is, ami szintén az AMD-é, és a Dirt Rally már használta.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
törölt tag
válasz kikikirly #13194 üzenetére
nVidia kártyákhoz adják majd ez már 99% [link]. Nem azt mondom, hogy "nV játék" (GW partnerségről/használt technológiákról egyelőre nincs infó), de úgy néz ki több köze van hozza az nVidiának mint az AMD-nek (kíváncsi vagyok a TressFX marad e).
Azért az is érdekes, hogy 2016-ban veszik a fáradtságot és a kész DX12-es kód mellé visszaportolnak egy DX11-es rendert mikor épp fordítva kéne lennie... Ennyire nem merték bevállalni a W10 exkluzivitást PC-n ? Bár ha steamet nézzük a W7 egymaga még mindig annyi felhasználóval bír mint a W10, W7+8 együtt (~45% meg elég jelentős potenciális vásárlói tömeggel bír, szóval nem meglepő a döntés, pénz beszél...
[ Szerkesztve ]
-
kikikirly
senior tag
Oké hogy a Nixxes csak a DX11 portot készíti,de ebből nem következik egyenesen hogy NV játék lesz,feltételezem hogy ebből következtetsz rá.Nekem nincs automatikusan gondom avval ha egy játék NV-s,jelen esetben kicsi a gépigény szóval NV vagy AMD,olyan rosszul nem járhatunk.Persze jobban örülnék ha AMD játék lenne,mert ez az egyik kedvenc játék sorozatom,általánosságban jobban optimalizálnak és nem utolsósorban AMD kártyám van.Én nem feltételezem hogy az NV keze van a dologban,előre lehetett tudni hogy az első DX12 címek ilyenek lesznek,Abu is írt róla.A többivel egyetértek.Nem semmi hogy megpróbálják a 32 bitet,mai játékoknál nem igen kerül képbe.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az, hogy lesz benne DX11-es mód kb. előrevetíti, hogy ez is csak "alibi" szinten fogja a DX12-t használni (ha egyáltalán fogja).
Várható volt... Bár az azért elég érdekes még így is, hogy ez a játék nVidia bundleben lesz elérhető, úgy látszik a kiadók csak addig haverkodnak az AMD-vel amíg nem kerül nekik pénzbeVajon mikor következteti ki valaki, hogy ez is biztosan az nVidia közbenjárása miatt lett így ?
[ Szerkesztve ]
-
-
Habugi
addikt
-
nonsen5e
veterán
válasz wjbhbdux #13185 üzenetére
Felesleges semmitmondó trollkodó körítés nélkül nem lehetne ugyanezt?
---
A forrása a gépigénynek a SE press site-ról letölthető RoTR dokumentum. [link]Amúgy végre egy olyan AAA játék, aminek nagyon baráti a gépigénye. Elmúlt évben nem sok ilyen érkezett.
[ Szerkesztve ]
D4: hunPH, nonsense#2596
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Na szóval a sikerült pár dolgot megkérdeznem. A Nixxes mondta, hogy valóban részt vesznek a portolásban, de ez csak mellékprojekt. Egészen pontosan a DX11-es leképezőn dolgoznak, illetve megpróbálják a 32 bites módot összehegeszteni, de inkább 64 bitre kell készülni, mert memóriából relatíve sok kell a játéknak. A többi hardverelem szempontjából nagyon alap igények vannak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Nixxes elég gyorsan frissül listájában csak az van, hogy Xbox 360-hoz készítették a portot. Mondjuk ettől a CD mellett ők is fejlesztők, csak kérdés, hogy a PC verzióra is azok-e, mert hivatalosan ők csak Xbox 360-ra vannak odaírva. Azért nem szabad elfelejteni, hogy ők már két projektet csinálnak, és ez nem egy nagy csapat. Csupán 20-30 fő közötti a létszám. Szóval összességében sok embert nem adhattak egy harmadik projekthez, de egy ember is elég ahhoz, hogy listázva legyenek. Az más kérdés, hogy ezt mennyire tekintik saját portnak.
Az meg logikus, hogy kell a Windows 10, amikor a játéknak tudtommal csak DX12-es (Xbox One) leképezője van. Ez nem meglepetés.
A Steam pedig elfogad 3rd party DRM-et, így jó a Winstore is, ahogy a Uplay is például.[ Szerkesztve ]
-
nonsen5e
veterán
válasz #85552128 #13181 üzenetére
Az önmagában nem, de valószínűnek, hogyha csak Win10-re jön ki akkor az a DX12 miatt lesz. Aztán lehet, hogy csak másodjára is előhúzza a pénzes exkluzivitás kártyáját az Microsoft, és szimplán azért lesz Win 10 only, mert csak. (ha egyáltalán az lesz)
A Winstore a másik eshetőség amire gondolok, majd meglátjuk hamarosan. Kéne már egy épkézláb DX12 játék.
[ Szerkesztve ]
-
nonsen5e
veterán
Bringing the game’s thrilling narrative and perilous environments to PC in stunning new detail, developers Crystal Dynamics® and Nixxes Software added numerous features, including Windows 10 support and 4K resolution. Rise of the Tomb Raider® was nominated for Best Action/Adventure for The Game Awards and follows the critically acclaimed, award-winning Tomb Raider®.
Most akkor mégis Nixxes port lesz, vagy csak írnak mindent össze vissza?
Square Enix® today announced that the game will be available for Windows 10 and Steam on January 28, 2016.
Windows 10 & Steam? Most akkor vajon Win 10 exkluzív lesz-e vagy sem? (dx12 only miatt megérné)
[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
Hairworks in action.
-
jacint78
addikt
-
nagyúr
-
Sir Ny
senior tag
ez hogyhogy nem volt?
http://wccftech.com/nvidia-gameworks-vr-large-scale-vr-adoption/>In his conversation, Jason revealed that NVIDIA in contact with over 600 companies working on VR projects and that number is likely to increase.
-
-
Gainka
őstag
Megér 30 off-ot hogy elgépeltem valamit... úgy sem lehet 5 perc után javítani akkor meg minek ez ...
-
törölt tag
válasz #Morcosmedve #13168 üzenetére
© asszongya'hogy Ez szép volt.
-
letepem
aktív tag
-
TTomax
félisten
Aki nem látja a Dirt Rally és a PCars között melyik a szebb,az nyugodtan vegyen konzolt,nincs baj a Dirt rallyval sem,de nem egy kategória a két játék látványvilága...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
daveoff
veterán
válasz Laja333 #13163 üzenetére
Hát nem tudom srácok, akkor lehet én néztem be nagyon valamit, de ami a benchben van pálya, az nagyon gáz szerintem. Az autó egész jól néz ki, viszont a környezet, meg minden más nekem nagyon gyenge. De akkor lehet hogy csak a bench ilyen, majd megnézek másik pályát is.
Szó sincs arról, amit mondasz, eszem ágában sincs azért szidni, mert az NV-s játékokat is szidják...
A kedves kollégának az intelligens beszólását az anyagi helyzetemről meg inkább nem is kommentálom...
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
mcwolf79
veterán
válasz daveoff #13152 üzenetére
Nem tudom mi bajod van a Dirt Rally grafikájával. Szerintem is teljesen rendben van, nem tudom hogy milyennek kellene szerinted lennie.
Nem PCars, hogy még a rozsdás vaslemez is csillog-villog-ragyog. Olyan amilyennek egy rally játéknak lennie kell 2015-ben (szerintem).Intel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
Macka
veterán
válasz SpongyaBob #13157 üzenetére
Miért? PCars esetében melyik gyártó kártyája teljesít jobban?
-
jacint78
addikt
válasz SpongyaBob #13157 üzenetére
Most, hogy itt szó volt róla, kipróbáltam a játékot, szerintem a grafika rendben van, maga a játék pedig zseniális, végre van kuplung és kompromisszumos irányítás, nehéz, de irányítható.
Ami a grafikát illetti, gondolom a széteffektezés hiányzik egyeseknek, ami ma annyira divatos...
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
SpongyaBob
veterán
Ilyet se hallottam még, hogy okádék a Dirt rally. Egyedül a rajtot indító karakter gagyi, de a többivel nem tudom mi a gond
Ha lehet választani akkor ilyen legyen a grafika és mindkét gyártó kártyája a megfelelő fps számokat hozza a kategóriájában és ne az legyen hogy az egyikből csúcs kell a másikból jó a közép is. (Pl. PCars esete)
[ Szerkesztve ]
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
Tomdriver
őstag
válasz guftabi96 #13154 üzenetére
Szerintem meg Dirt grafikával semmi gond nincs, lehet nem pCars szintű, de olyan meg nem sok van.
Most elővettem Asettot, az sem. És mennyire szubjektív, nekem pCars, Raceroom jobban bejön mint AC, nem a rendszere miatt, utóbbi szerintem is lehúzós, hanem a "szim" érzés miatt egy-két eltalált járgány esetében. Dirt ilyen szempontból sem rossz, pedig először fikáztam.Ja, és majd elfelejtettem: B.U.É.K.
[ Szerkesztve ]
-
guftabi96
addikt
De legalább jól fut.
Illetve szerintem egy ilyen játéknál, ami nem totál arcade, nem a grafika a legmeghatározóbb.
Bár én grafika szempontból abszolút igénytelen vagyok..
Eleinte egyébként nagyon tetszett a Dirt Rally, viszont most meg azt veszem észre, hogy többször kergetem meg a jó öreg 2101-est Ring Belsőn az ezeréves Rfactorban, mint ahányszor elindítom a Dirt Rally-t.
Számomra még mindig az Assetto Corsa az egyetlen igazán jó autós játék, az utóbbi pár évben.
Project Cars az nekem valamiért nem jött be, valahogy nem adott olyan érzést, mint az AC. (a hangok, és a grafika viszont szerintem nagyon rendben van)
A Raceroom tetszett, de szerintem eszméletlen hülye rendszerre épül (szó szerint mindenért fizetni kell).
iRacing meg előfizetős, azt meghagyom a profi szimeseknek[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
daveoff
veterán
Lefuttattam mégegyszer a benchet, legfrissebb driver(361.43), legfrissebb játékverzió(1.02)
FHD ULTRA 4xMSAA, 980Ti alapon mentNekem valamiért nem 53fps jött ki....
Egyébként ha már a gameworks annyira szidva van a silány grafikai minőségű játékok miatt, azért ez a Dirt Rally is megér egy misét. Hogy néz már ki, irtó gagyi, ez így 2015 végén egy okádék grafika....
-
daveoff
veterán
válasz huskydog17 #13149 üzenetére
Ezt a tesztet én 4 hónappal ezelőtt csináltam, és max beállításokon, szóval tök mindegy ők min teszteltek, ennél magasabb részletesség nincs a játékban. Ja és ez egy beépített benchmark, ha nem ezzel teszteltek, akkor jó nagy lámák....
De letölthetem, és lefuttathatom friss driverrel, friss játék verzióval is, ha gondoljátok...
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz füles_ #13142 üzenetére
"Folgende Treiber kamen für die Tests zum Einsatz:
alle NVIDIA-Grafikkarten: GeForce 355.82
alle AMD-Grafikkarten: Catalyst 15.7.1"WTF? Miért fél éves driverekkel tesztelnek VGA-t?
#13143 daveoff: Itt a leírás, hogy pontosan hogyan zajlott a tesztelés. Bár azt nem árt figyelembe venni, hogy a driverek nagyon régiek (teszt szempontból), így valószínűleg azok még nincsenek felkészítve a Dirt Rally 1.0 verzióra, legalábbis ez a tippem. Valószínűleg nálad más driver verzió más beállítások és más tesztpálya volt, így nem isl ehet összehasonlítani az eredményeket.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
TTomax
félisten
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz füles_ #13142 üzenetére
Kellene egy újabb driver, mert a DiRT Rally végleges kódja sokat változott az Early Accesshez képest. És az új drivert úgy értem, hogy az NV-nél még nem jelent meg olyan driver, amely megjeleníti az összes objektumot. Szóval ott még várni kell egy januári frissítésre. Ilyen formában ez a játék még nem jó tesztre, mert a végleges kód az eddigi optimalizálást elkaszálta.
(#13141) daveoff: Leírtam már régebben, hogy az AMD partnere a Nixxes, illetve a Square Enixnek az EIDOS csoportja. Ők is csak azért, mert nem hajlandók az NV-vel dolgozni. A Rise of the Tomb Raider nem kapcsolódik az EIDOS csoporthoz, vagy a Nixxeshez. A Microsoft technikai csoportja segített összerakni. Gyártói szerződést ők nem kötöttek, mert több régióban is a Microsofté a kiadás joga, de ha a gyártók megveszik megfelelően magas áron, akkor nyilván adnak kulcsokat. Az AMD-nek ez egy Star Wars Battlefront után nem ideális, mert az EA is olyan, hogy dömpingárat nem szokásuk biztosítani.
[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz huskydog17 #13124 üzenetére
Éppenséggel esélyük lenne javítani rajta csak az egész projekt eleve pengeélen táncolt. A Raven's Cry eredeti fejlesztőit a fejlesztés közben kicsapták. Az AMD ekkor elvett minden segítséget a projekttől, mert a törlés szélére került. Ekkor jött a Reality Pump, akiket kijelölt a kiadó, hogy hozzák rendbe a játékot. Ebből lett végül a Raven's Cry. Viszont tiszta bug volt így is, ami érhető, mert marhára időre dolgoztak. A Reality Pump nagyon sok szempontból abból a tudásból él, amit az AMD otthagyott nekik a Two Worlds II kiegészítőjénél. 2012 végéig élt a szerződésük, és addig a GRACE 2-t optimalizálták. Többek között visszafejtették nekik a Keplert is. De 2013-ban már nem újították meg a szerződést, így a Reality Pump kvázi magára maradt. Ez meglátszik a technikán is, ami megragadt azon a szinten. A Maxwellt már senki sem segített nekik visszafejteni, pénzük pedig gondolom nem volt rá.
[ Szerkesztve ]
-
guftabi96
addikt
-
Kolbi_30
őstag
válasz daveoff #13116 üzenetére
Nekem a lenti konfiggal, azon a mapon amit irsz(mantle) minimum fpsem 70 max pedig 90-95 ,64 fővel a mapon minden ultrán FHD felbontáson. 280x alap orajellel kicsit jobb volt ugy 10 fpsel. a mostani 380 is alapon megy. Proci 4520 Mhz vga 100%on porog a proci 60-70% közt
[ Szerkesztve ]
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
Tomdriver
őstag
válasz huskydog17 #13127 üzenetére
iR-nél ugyanez a gond, már 2 éve ígérik hogy áttérnek DX 11-re, minden n.évben jönnek az új patchek, de még egyikbe sem került bele.
Mondjuk TI esetében nem annyira venni észre lassulást más kártyákhoz képest, szerencsére NV driverében lehet optimalizálni a kártyát a játékhoz. Ettől függetlenül többet vártam tőle egy 290X után, de tudjuk ez nem az NV hibája. -
TTomax
félisten
válasz huskydog17 #13127 üzenetére
Igen,sajnos nagyon látszik hogy elfogyott a budget és megrekedtek egy szinten amit polírozni próbáltak ezzel-azzal.Nem is lenne ezzel gond,csupán az árat kell picit levinni és meg is lesz a helye a következő Humble-ban....
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
huskydog17
addikt
válasz TTomax #13125 üzenetére
Na igen, ezt én sem értem, 5 év alatt nem sikerült DX11 támogatást rakni a motorba, amivel brutális gyorsulást lehetne elérni DX10-hez képest (pl.: DirectCompute)?
A fejlesztőnek amúgy nagyon érdekes szemlélete van a dolgokhoz, pl.:
"We have to fight with New or Updated products from Multi Billion $ companies which do not care about compatibility and compliance of their products. This is not only the case with graphic cards, but also with operating systems and drivers."
Inkompetens banda. A lényeg, hogy mivel ők leragadtak a DX10 éránál és nem képesek tovább lépni (még DX11-re sem!), ezért nem ők, hanem mindenki más a hibás, vagyis a hardver, OS és driver készítők! Ez aztán a professzionális hozzáállás! Hogy mondhatja magát egy ilyen valaki fejlesztőnek?
"probably I understand now the secret strategy of Chris Roberts. Deliver nothing, tell a lot of fullshit and make millions. And having an iron skin. (but the better idea is of course to deliver something great ... only problem is to make money with it)"
Itt meg csak a végtelen irigységet látom a hozzászólásában.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Ny
senior tag
szerintem csak az nv megkezdte a maxwell alapu kartyak teljesitmenyenek mesterseges lefojtasat a pascal-erat varando.
Nyilvan a Kepler kozelebb all a Pascalhoz, meg, az mar tul regi, es nem kell korlatozni, ezert tort igy elore-
-
TTomax
félisten
DX11re se tellett mi?Egyébként itt nagyon szépen meg van fogalmazva,az a legkisebb probléma a játékkal amit te felhoztál...[link]
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz #45185024 #13123 üzenetére
A 30 FPS nem target és nem limitáció, hanem az egyik fejlesztő véleményének a része. A fórumos beszélgetésben részt vevő fejlesztő álláspontja, hogy RPG esetén a 30 FPS feletti képkockasebesség semmivel nem növeli a játékélményt, de a grafikus motorban nincs ilyen limitáció. A Vendetta grafikus motorja 8k felbontásig és 1000 FPS-ig képes skálázódni:
A gond ott van, hogy több user arra panaszkodik, hogy a GeForce 980Ti alatt túl lassú a játék, még egy Geforce GTX780-nál is lassabb. Ez természetes jelenség ha elolvassuk a beszélgetést. Ott ugyanis kiderül, hogy a Reality Pump nem kap semmilyen VGA-t a fejlesztéshez, így minden VGA-t a fejlesztőknek saját maguk kell megvásárolniuk, de mivel a 980Ti horror áron van, így ők nem engedhetik meg maguknak, ezért nem is tudják a játékot High-End VGA-kra optimalizálni. Ráadásul ugye az NV már hosszú évek óta nem dokumentálja a hardvereit, így termék nélkül esélyük sincs javítani a helyzeten.
-
törölt tag
válasz huskydog17 #13121 üzenetére
De hát akkor ez itt mi ?
Curse of Raven's Cry PC UltraHD 4K Gameplay 60fps 2160p -
imi123
őstag
válasz huskydog17 #13121 üzenetére
Az egész játék egy vicc.
Ezt 2005-ben is kiröhögték volna.Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.
-
huskydog17
addikt
Az év vicce:
Elképesztő, hogy milyen mélyre süllyedt a Reality Pump, régen pedig az élvonalban voltak PC fronton. Ennek a csapatnak az RTS-nél kellett volna maradnia, ahhoz legalább értettek és a grafikus motor is RTS-hez készült, nem RPG-hez.
Érdemes még tovább olvasni a beszélgetés. Ilyen megnyilvánulásokat lehet olvasni a fejlesztőktől:
"Of course also a better system makes sense, but (again my personal opinion) some of the current high end graphic cards are not worth the price and their design goes into a wrong direction."
"Once again - I did not say that 60 FPS is not better than 30 FPS - I only said that for an RPG 30 FPS on 4K is sufficient. (for a Shooter not) ... and btw: 4K makes no sense below 50".
And our priority is to deliver a good gaming experience on mid price PC hardware. About the special features of the newest high end graphic cards we will take care, when we have time (and too much money - or get the cards for free)."[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz Szattila83 #13117 üzenetére
Persze, FHD-n főleg. Kellene a GPU kihasználtság is, de szerintem biztos kevés BF4 multiban az alap 3770K, hogy kihozd a maximumot a kártyádból. Gondolom így is elég az fps, úgyhogy annyira nem égető a tuning, de mindenképpen hasznos.
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz Szattila83 #13115 üzenetére
Aha, multi, CQ Large - Dragon Valley. Jelenleg szerintem ez a legnagyobb map, úgyhogy a proci nem unatkozik, az tuti. Szóval AMD eleve komoly hátrányból indul DX11-ben....
Nekem 4790K van 4,7GHz-en, 980Ti meg 1400MHz-re boostol alapon...
[ Szerkesztve ]
-
atee
őstag
válasz kikikirly #13112 üzenetére
Egyetèrtek pedig inkább Nvidia Felè hajlok. Amíg Radeon volt addig 50-50% volt a szimpátiám, de a kártyáim 90% ban mègis mindig Nvidiák voltak.
Most meg elègedett vagyok a 390 el pedig az AMD szò hallatán kiráz a hideg. amit azèrt vállaltam be 970 ellenèben mert a monitort freesyncesre cserèltem ès kiváncsi voltam a működèsère. (Nem nyűgözött le, de nyilván bennem van a hiba)
Ami viszont biztos, hogy nem tartom lènyegesnek idő előtt visszaváltani Nvidiára. Rendben működik ez is. Semmi gondom nem volt vele. Igaz nem is variálok semmivel. Driver gondom eddig a legnagyobb az Nvidiánál volt amikor összeakatt a firefoxal amit böngèsző váltással orvosoltam.D-day 2002-01-04 01:54
-
imi123
őstag
válasz kikikirly #13112 üzenetére
Szerintem a lényeg az hogy a kevesebb néha több.
Nem kell mindig a jövőben gondolkodni.A jelen igényeket kell minél jobban kiszolgálni.
Az AMD túl kis cég ahhoz hogy Ők diktálják a tempót.Ez a kezdetektől kísérti a céget.Mindig forradalmat akarnak de csak egy két puska pukkanásra telik.
Én a helyükben Lisa-t sem engedném új termékek mellett fotózni..Ettől függetlenül én szurkolok nekik.
[ Szerkesztve ]
Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.
-
kikikirly
senior tag
Le írom röviden a véleményemet a két cégről,igyekszem úgy tenni mintha pártatlan volnék.A valóságban nekem is húz valamelyik oldalra a szívem,istenem én is emberből vagyok.De most minden tőlem telhetőt elkövetek hogy ez minél kevésbé látszódjon.AMD:Azt próbálja meg velük elhitetni hogy ő a PC piac megváltója.Micsoda baromság ,ugyanúgy a nagy dohányra hajt mint a másik.Én lennék a legboldogabb ha igaz volna hogy az AMD a messiás,de igazából azért megy minden AMD technológia Nvidián is mert,kicsi a részesedése a DGPU piacon és minden fejlesztő szarna rá egy nagyot ha csak az AMD kártyákon működnének a dolgaik.Persze lenne az a pénz amiért bevállalnák ezt a fejlesztők de az AMD nem tud nekik annyit perkálni.Matntle-t is sokan azért vállalták be mert ,el tudták vele sajátítani rajta keresztül a DX12 funkcióit.Én nagyon jó dolgonak tartom a Mantle-t,de elborzaszt amit az AMD marketing osztálya művelt vele.És persze az a felsővezetés is amelyik az áldását adta a Mantle kampányra...Tönkretették vele a Mantle-t és egyben az AMD hitelességét is hazavágták.Egy csapásra mindkettőt,Congratualations AMD.Elmondhatták volna az igazat is,persze akkor kevesebb 290/X-et vettek volna,de hosszútávon így is sokkal rosszabbul jártak,sikerült elérniük vele hogy ha valami AMD technlógia vagy Mantle szóba kerül mindenki csak legyint egyet.Pedig abban az évben nekik volt a legjobb videókártyájuk,a 290X szépen hazavágta a 780/Titanokat.Talán az AMD hazug ígérgetései is hozzájárultak ahhoz hogy sokkal inkább fókuszba kerültek a vásárlók körében a 290/X-ek hátránya,a melegedés,ami hülyeség mert ha megfelelő gyártét vásároltad meg nem volt vele semmi gond.Dúrva hogy akkor is több pénzért vagy ugyanannyiért inkább vettek az emberek 3gb-os 780/TI-at mint 4gb-os esetleg 8gb-os 290/X-eket,rosszabb driverek ide vagy oda.Itt kellett volna az AMD-nek szép eladásokat produkálni ,mert idén nem sok újítást hoztak be,ellentétben az NV-vel.Én az idei kártyafelhozatalukat sem tekintem borzalmasnak,pl a 390 méltó ellenfele a 970-nek,nekem még jobban is tetszik,de a Fury szereplése és ára,meg a 390X ára,persze hogy ott inkább 980/TI-at vesznek az emberek.Ha pedig valaki olyan mint én hogy komoly szepont a DX12 akkor elmegy a használt piacra és vesz egy fasza hűtésű 290X-et.Egyedül a 380/X-ekre tudom azt mondani hogy jól sikerült kártyák lettek,GCN3 hasznos újításnak tartom.Számomra azért szimpatikusabb cég az AMD mert innovatívabb cég mint az NV.Persze ez megint csak nem azért van mert ő annyira jó fej.Ha ugyanazt csinálná mint az NV, -hátradől a karosszékében,hamar vége lenne a dalnak.Persze hogy újítaniuk kell ahhoz hogy visszacsábítson vásárlókat az erő "sötét oldaláról".Nvidia számomra legrosszabb oldala a Gameworks/Physix.Már az elnevezése is hülyeség, nem fizikát ad a játékokhoz,hanem szimpla effektetek,amiknek technika oldalról semmi köze az NV videókártyákhoz.Így szerintem jobban illene rá az Effix,Effects(értem én is hogy így mégse nevezhették el) megnevezés vagy valami hasonló.A legnyagyobb gondom a Physix mögött meglévő hozzáállás.Ha csak annyi lenne hogy AMD kártyákon nem elérhető,illetve ki lehet kapcsolni,és ennyi akkor azt mondom Okéj.A gond az hogy zárt és e miatt nem lehet hozzáigazítani a játék motorokhoz,hanem a motort kell megpróbálni hozzáigazítani néhány effekthez.A farok csóválja a kutyát tipikus esete.És itt kezdődnek a problémák,a Physix effektek beültetéséhez fel kell áldozni egy csomó optimalizálást, avval hogy a végtermékben kikapcsolod az effektet,ezek a kódok vagy micsodák már nem kerülnek vissza ezért is lett olyan a Batman amilyen,szóval itt nem +- 4-5 FPS-ről beszélünk.ez nem csak Abu mantrája,Sayinpety is leírta feketén fehéren.Sayinpety azt is leírta hogy ha elég korán kezdik el beépíteni az effekteket,akkor nem következik be az ami a történt,lehetséges készíteni átlagos minőségű portot,csak általában nem ezt az utat követik a fejlesztők és az NV.Az effekteknek a minősége is a játékok nagy részénél semmit nem ad hozzá a játékélményhez néhány kivétel azért akad:Metro játékok,maffia 2,Killing Floor 2.A másik gond hogy csomó játékba sehogy se tudják bele rakni,lásd Witcher 3.Nem is tudom mikor jelent meg utoljára olyan játék amibe az effektek széles garmadája bekerült(Particle effekt,tűz effekt,rombolás effekt,Flex,és a többi)nem csak az ilyen fújja a szél a zászlót meg TXAA ,meg átsüt a napfény a faágak között dolgok.De persze az lenne a legjobb ha az összes effektet a fejlesztők írnák meg a motorjukhoz,akkor lehetséges volna az átlagosnál is jobb minőségű portokat csinálni.A Gaming Evolved játékok nagy része ezt a stratégiát követi,szerintem sokkal jobb út mint a Gameworks.Egymás mellé teszem minőség szempontjából a Gameworks és a Gaming Evolved játékokat,nehéz lenne azt mondani hogy a GW jobb.A másik amit nagyon sokan szeretnek mondani hogy az AMD mindig a jövőnek építi a kártyákat amik a jelenben szarul teljesítenek,míg az Nvidia a jelenben él és ott ő a király.Ez részben igaz,részben nem.Menjünk vissza az időben 2 generációt a GTX680-7970-ig.Nem lehet azt mondani hogy az Nvidia eegyértelműen a jobb,sőt szerintem a plusz 1giga Vram,a GNC miatt meglévő jobb DX12 támogatása keplerrel szemben szintén az ő malmára fordítja a mérleg nyelvét,de ugyanez elmondható a GTX780/TI 290/X kárytákról is,az AMD ár-érték arányban szépen lepipálta az Nvidiát,a sima 290 is méltó ellenfele volt a 780-nak pedig árban már eggyel lejebbi kategóriában volt.290X szintén jobb volt árban mint a TI.És itt megint fel lehet emlegetni a GNC 2-ő előnyeit DX12 terén a keplerrel szemben.Ekkoriban még a Driveres támogatása se volt olyan borzasztó az AMD-nek mint idén.
És el is érkeztünk a mágikus DX12-höz,ahhol az AMD-megint nem tudott semmit felmutatni valós helyzetben hogy miért azt nem igazán értem.Gyanítom szerepet játszik ismét az alacsony piaci részesedés,és ahhoz sincs elegendő pénzmagjuk(biztos eldugultak a pénzcsapok,azonnal hívjon valaki egy víz-vezetékszerelőt,meg kell menteni az embereket a Maxvall DX12 kombotóóóól) hogy legalább egy bechmark erejéig megvegyenek egy játékfejlesztőt ahol is domboríthatnának egy nagyot az AMD kártyák a Maxvellekkel szemben,mert jelenleg ez az egyetlen érv az AMD videókártyák mellett,de ebből se sikerült semmit megmutatniuk.Vagy pedig az AMD megtehette volna,de úgy döntött hogy nem, teszi meg mert ő különb mindenki másnál,nem hajlandó le alacsonyodni erre a szintre.Anyátok.Én elhiszem nekik mert szerelmetes vagyok Lisa Su-ba de persze ezt nem várhatjuk el minden gamertől.
És el is érkeztünk 2015-höz.Hát igen itt nincs mit szépíteni,az AMD nem szerepelt valami jól se hardveresen se szoftveresen.Ha legalább lett volna annyi esze hogy korábban piacra dobj a kártyáit,szerintem a 380/X és a 390 tudott volna konkurálni az NV termékeivel.
Emlékszik még valaki hogy kezdődött ez a levélöviden leírom a véle......Boldog újévet mindenkinek.
Egy AMD Fanboy tollából[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Asszem, ez a post leginkább az utolsó mondatomra válasz - a hangulatkeltés a cél
Szakmai akkor lenne a dolog, ha 1-2 játék pár effektjével kimutatnád, hogy a Kepler ütemezőjére való rájátszás hogyan rombolja a teljesítményt. Ha ezt megtennéd, vagy legalább arra vennéd a fáradságot, hogy utánagondolsz egy kicsit, akkor rájönnél, hogy ez 5-15%-ot jelent FPS-ben, és azt is csak akkor, ha a shader-kapacitás a szűk keresztmetszet, ami számos újabb játékra eleve nem is igaz.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
daveoff
veterán
válasz Szattila83 #13108 üzenetére
Kellene gyiku, hogy megerősítse milyen felbontáson, és beállítással nézte. De egyébként egy üres(saját) szerveren néztünk egy azonos pontot mind a hárman, mérést nem csináltunk. Furyval volt 95-100fps(ennyit mondott gyiku), 970-el 110-120fps körül, már nem emlékszem pontosan, nekem meg 165-170fps a 980Ti-vel. 970/980ti alapon volt, és FHD minden beállítás maxon, furyt nem tudom pontosan.
Mondjuk Fury tuti más felbontáson ment, nem hinném, hogy egy 970 gyorsabb, azt se tudom gyikunak milyen procija van, lehet limites neki...
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Többször leírtam az okot. A Kepler esetében a magok 33%-a elvész, ha nem optimalizálod jól. Érdekes, hogy sokan jól csinálják, és még a Maxwell is jó.
Nekem mindegy, hogy mit csinálnak, mert ez is csak üzlet. De nem értek egyet vele, mert honnan vagyok kibiztosítva, hogy nem csinálják majd ugyanezt a Maxwellel? Az persze, hogy a Kepler esetében nem tapsikolnak a userek a helyzetre reménykeltő.
A GameWorks esetében a probléma mindig is az volt, hogy rossz minőségű és optimalizálatlan, illetve átgondolatlan. Ez érint minden hardvert. Néha a Keplert jobban. Az igazi probléma a Keplernél a TWIMTBP.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Továbbra is ott tartunk, hogy hónapokig teleszemeteltél számos topikot egy olyan állítással, amit nemhogy bizonyítani nem tudsz, de még példát sem tudsz mondani rá. Most, hogy ez a helyzet már nem fenntartható, próbálsz átaraszolni a GameWorks-ről a TWIMTBP-re, és hogy erről eltereld a figyelmet, megvádolsz engem, hogy egyetértek azzal, amit az nVidia csinál. Mondhatjuk, hogy ez vérlázító pofátlanság?
Egyébként a dolog pikantériáját az adja, hogy a TWIMTBP-vel kapcsolatban ezt az állítást én egy játékban kielemeztem, és az jött ki, hogy a játék szintjén 10-15% extra optimalizációt kapott a Maxwell (minden más architektúrához képest), a driver szintjén pedig 5-10%-ot (értelemszerűen a Keplerhez képest). Taplóság ez az nVidia részéről? Ezen számok alapján mindenki döntse el magának, én nem akarom senkire ráerőszakolni a saját véleményemet.
Lehet, hogy bennem van a hiba, de ezt a megközelítést lényegesen professzionálisabbnak tartom, mint a konkrétumok nélküli sátánozást meg a 128-bittel való dobálózást. Persze, ha a hangulatkeltés a cél, nem pedig az, hogy az emberek értsék, minek mi az oka, akkor nem szóltam"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
kikikirly
senior tag
Közbe eszembe jutott: DX12-ben van ez a multi adapter dolog vagyis hogy az IGP is dolgozni fog a GPU-val együtt.4790K procim van,ez ennél is fog működni vagy DX12-es IGP(Skylake)kell hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
kikikirly
senior tag
Kész vagyok.Első oldaltól mai napra olvastam végig a fórumot.Nekem az jött le hogy mindkét cég megéri a pénzét.Kedvenc fórumozóm Sayinpety ,számomra ő a legobjektívebb hozzászóló,mindig öröm volt olvasni a szavait.Kár hogy ritkán ír,de pont ezért objektív,ahogy mondani szokás:valamit valamiért.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
Ez az Nvidián simábban fut, Amd-n valshogy darabos, egy nettó baromság! 60fps alatt,vagy ha nincs szikronban a képernyő frissitésével az fps meg mindegyik g@né!
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz odorgg #13094 üzenetére
Azt nem mondta neki milyen felbontáson ment. Azt hittem azért írja, mert neki is FHD, na mindegy...
Egyébként az a része is jogos, amit Szaby mondd, Mantle-nél se volt mérhető a folyamatosság különbség, máig nincs semmi teszt ezzel kapcsolatban, mégis mindenki azt mondta, hogy jobb, főleg HSM volt ennek a szószólója. Én ott sem éreztem különbséget, 10-el több volt az fps, aztán ennyi, meg minimumban azért jobb volt.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- rtx 2060/super videókártyát keresek
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest