Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
malacka87
őstag
Nem igazán értem miért ilyen meleg ez a kártya. Kevesebbet eszik mint egy 390x nem?
btag:Sveryn#2510 uplay:MoRu_PManiac87 Origin:partymaniac87 World of Warships:partymaniac87 E60 520I
-
myckey
veterán
Nálam is rádobja a deliver kőccséget!
A nyavalyás!gyúúccsuk fel, gyúccsuk fel!
(#2597) Tom5
Nem
De mivel már "csak" 370 egy fontocska, így egészen közel van szállítással együtt is.
Gyorsan be kellene még dönteni valamit angluséknál,
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
füles_
őstag
PowerColor Radeon RX 480 RED DEVIL review-Guru3D
Nagyon ütős lett -
-
sb
veterán
válasz solfilo #2542 üzenetére
Hát nem tudom mi sül ki belőle. 65W-ból kijöhet egy i5 szintű cpu ha optimisták vagyunk. A maradék 65W-ból meg egy 460 is necces és akkor tartunk 130W TDP körül.
Mondjuk a mai APU-hoz képest nyilván ez még így is egy ütős kombó lenne... ha lenne mellé GDDR5/HBM... anélkül sok értelmes nem várható. Azzal meg az ára lesz vélhetően 2x annyi mintha külön venné az ember a cpu+vga-t.
Persze életképtelen termékkel csak van annyi eszük, hogy nem jönnek ki, és lesz még vmi csattanó amit nem várunk. Majd kiderül. (Most se volt. )
-
Tom5
addikt
Kosztüm az enyém is az AC hűtéssel.
Az ennyit hozott[/LFesz részt rakd manuálisra és írd be ott is az 1150-et. Bár nálam a nélkül is engedi.
Megkavarodik itt minden...shit.
Nálam ilyenek a beállítások.myckey: felette már hibázik... kellene a plusz fesz.
Itt a teszt.
A karim amugy 1350/2200-at bír max.[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
Nyugtával a napot!
Már nagyon nem bírom ki, ha olcsóbb lenne a 390/X, lehet vennék is
De egyelőre nem találok jóárasítva.
fules
Mekkora dög ez, te jó ég
Televan
Én is XFX re ácsingózom, egyelőre az győzött meg.
Persze ott lesz még az MSI-CLUB3D-HIS stb.....Tom5
Magasabb órajelet nem mertél már ráereszteni?
1350 körül?[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
füles_
őstag
válasz Laja333 #2576 üzenetére
Mi köszönjük a "tesztet"
Még annyi hogy 70 fokos temp targettel mennyivel pörögnek a ventik és mennyire hangos a kártya,mondjuk 1300 MHz-cen?Én is gondolkozok egy új kártyán és a Nitro is a kifigyeltek között van
Kicsit sokallom a 77 fokot,ahhoz képest hogy az én Asus 280X-szem (250W TDP) tuninggal sem megy 70 fok fölé[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
Köszi mindenki!
Igen kaptam Haribo-t, ennyi várakozás után igazán rakhattak volna bele egy rendes csomagot, nem ezt a picit.Első teszt Fire Strike out-of-box:
Hangjáról: Épp hogy észrevehető volt a hangja idle-höz képest, elnyomja a házventi hangja. Lehet lentebb is veszem a temp targetet, hagy pörögjenek jobban a ventik.
[ Szerkesztve ]
-
Exelsior
senior tag
válasz gothic20 #2567 üzenetére
Ugyanez nálam is csak nekem az az FPS többlet nem éri meg az a felárat. Meg komplett új gépet kellene összeraknom. Hát köszi nem.AMire használom nekem elég. Amúgy meg a piros oldal mindig is szimpatikusabb volt nekem főleg mióta kiadták a Crimson-t. Ha új gépet raknék össze lehet Intel lenne de AMD lenne a VGA az tuti..
[ Szerkesztve ]
Samsung fold 4/Samsung 34" Odyssey OLED G8/ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 360mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X3D, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb whi
-
-
MongolZ
addikt
válasz sakal83 #2560 üzenetére
Az AMD-nek egyszerűen azért "éri meg", mert ők azt mondják, hogy a jövőre is gondolnak. Sajnos azzal viszont nem számolnak, hogy a Vásárló 1.0-t marhára nem érdekli a jövő, ők azt nézik, hogy ma éppen mennyit megy, a holnap nem számít.
De nekem, mint hosszú távon gondolkodónak jó De én is olyan 2-3 évente cserélgetem a kártyáimat. -
sakal83
addikt
-
-
sakal83
addikt
válasz MongolZ #2550 üzenetére
Persze, az AMD is "lassul" (pontosabban nem úgy gyorsul), de más ütemben. Az eddigi adatok alapján (a jövőt nem látom sajnos ) a kicsit "előremutató" (abus technikai b*romságai, amit az itt olvasók 70% nem is ért )fejlesztések és a Vram miatt később avul el 1-2 évvel. Lásd a 7950/280-at, ami idén kezdett lemaradni.
Nem tudom, hogy az AMD-nek ez üzletileg miért jó, de az az ő gondjuk. Mind az Nvidiának, mind az AMD--nek megvan az előnye és hátránya. Aki 1-2 évente szereti cserélgetni a vgait, annak ott az Nvidia, aki nem, annak jobb választás az AMD felső szegmenséből választani megjelenéskor. (ezért is javaslom mindenkinek a 8Gb-os 480-at szemben a 4Gb-ossal. A 7950-nél is a 3Gb feleslegesnek tűnt, de az élet bizonyította, hogy nem volt az, és ezért haragudtam a milyen vga-t vegyek topikban, aki képes volt ajánlani a 2Gb-os 380/960-at 60-70k-ért, mert szimplán ökörség volt részükről, veszteséget okozva a rájuk hallgatóknak. Egy használt 280-as 35k mostanában, így egy 2-es 380/960 reális ára max 30k)
Megjegyzem az AMD épp ezért tűnt gusztustalannak, hogy képesek voltak kiadni a 7950-et 3 alkalommal (7950/280/380). Most persze a 380 előnye már megmutatkozik, de viszont elfogy a vga ereje.
[ Szerkesztve ]
-
Leon77
őstag
Sziasztok!
Szerintetek egy ref rx 480-al vízhűtéssel el tudnám érni a nitro+ oc szintjét? mert ezen gondolkodom most.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
veterán
válasz MongolZ #2550 üzenetére
GCN1 vs GCN3, gyanítom kellett idő, míg beértek az architekturális változások, s ellépett a Tonga.
Szerintem nem a GCN1 lassul, hanem a későbbi verziók gyorsulnak, ahogy jönnek a modernebb motorok. Hisz tudjuk, AMD a jövőnek fejleszt.Amúgy ez a zöldekre is igaz, nem feltétlen lassítják a kártyájukat, pusztán a jobban jelenre fókuszáló architektúra miatt előbb kezdenek el lemaradni az új játékokban az új genhez képest. Legalább is az olvasottak alapján.
solfilo
-
tag
OCUK-nál nem szaroznak a szállítással, már meg is jött a Nitro+ RX480 OC.
Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
MongolZ
addikt
válasz sakal83 #2547 üzenetére
Az AMD-nél is van ilyen, amit nem tudok egyelőre hogyan kezelni.
R9 285 amikor megjelent, az R9 280 teljesítményét hozta, minimálisan lassabb volt nála. LINKA cikkben Oliverda említette, hogy az AMD szerint az idő a 285-nek dolgozik, és hogy az újabb játékokban gyorsabb lesz nála.
Az R9 380 gyakorlatilag egy minimálisan emelt frekijű 285, ez pedig a tesztelésekor 15%-ot vert a 280-ra... LINK
Vagy driverből fogják vissza a régebbi kártyákat, vagy tényleg bejött, amit az AMD megígért... Az első szinte 100%, hogy nem igaz.
-
sakal83
addikt
válasz BladePocok #2524 üzenetére
Az attól függ mit jelent Neked a hosszútáv.
1-2 évig egálban lesznek, de ezt követően a Nvidia vga-ja "avulni fog", ha az eddigi trendek folytatódnak.
Egy GTX780 jó volt, a gtx980 megjelenéséig, majd szép lassan az újabb játékokban elszakadt tőle jelentősen, most a 1080 esetében pedig már fényévekre van, értem ezalatt, hogy a 780/980/1080 teljesítmény arányai folyamatosan nőttek az újabb játékok megjelenésével.
GTX780 vs GTX 980
Megjelenés 2013.05 hó
2014.11. hó -24%
2015.11. hó -32%
2016.06. hó -36-37%Mellé jön a biztos, hogy bekövetkező Vram "elfogyása". Az AMD szinte mindig + rammal adja ki av gait, ezért időállóbbak.
7950 3Gb GTX680 2Gb
290 4Gb GTX780 3Gb
390 8Gb GTX980 4Gb
480 8Gb GTX1060 6GbGyakorlatilag másfél két évig "jók" az Nvidiák, majd utána hanyatlik a "teljesítményük". Teszem hozzá, hogy nem lassítják őket, hanem az újabb architektúrák jobban illeszkednek az új játékokhoz, a régi pedig nem.
Az AMD eddig mindig időállóbb volt. Lásd 7950/7970 páros és a 290/290X
A 290 a GTX780Ti megjelenésekor (2013.11)-20%-ban volt, ami idénre +5% lett.(2016.06)
A 7970 a GTX680-hoz képest -9%-ban volt 2012.02.hóban, míg 2013.05. hóban már +4%-ban. És a 2Gb miatt ki is durrant a lufi.
Tehát 1,5-2 évre jó az Nvidia teljesen ebben kategóriában, míg 2 év+-ra az AMD az eddigi adatok alapján.
Ezért is van, hogy 2012. óta 7950-el nyomom, most érzem a váltás szükségességét fullhd-ban (most van érdemi előrelépés). GTX670-el, már "elfogytam" volna 2015 elején bőven.
[ Szerkesztve ]
-
Omli85
őstag
válasz MongolZ #2543 üzenetére
Ha csökken a fogyi (hőtermelés) és azonos órajelen nő a teljesítmény akkor engem nem zavar, hogy szakítanak a régi rendszerrel és jön az "x"mag "x"szál megoldás, csak az árazása ne szálljon el az a lényeg .
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
veterán
Zen pont egy konzervatív proci lesz, Haswell IPC-t pletykálnak, szóval a mának fejlesztik.
Ez jó nagy ugrás lesz magukhoz képest.
Azt remélem senki nem várja, hogy leverjék az Intelt. Utóbbi cégnek az R&D-je van egy súlycsoportban az AMD teljes árbevételével. (CPU/APU+VGA+konzol APU-k)[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Omli85
őstag
130K-s cpu 115fps vs 32K-s cpu 95fps... Szóval az úgy volt... jönnek majd a kékek azzal, hogy rossz volt a bolygók együttállása a tesztkor meg magas volt az UV sugárzás és a föld forgási tengelye se úgy áll ahogy eddig... xD
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
vick33
tag
válasz solfilo #2531 üzenetére
Ezért is nem értem mi a szöszért tesztelik a GPU-kat a kategóriának nem megfelelő procikkal:-) próbáltam keresni FX 8xxx vagy i5 6500-assal teszteket, de semmi:-) Ha véletlen találsz szivesen elolvasnám. De az eredeti témára visszatérve szerintem egyik GPU-val sem járhatsz rosszul. A gtx mellett az szólt nálam, hogy van belőle raktáron:-)
[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
Ebből is látszik, hogy a teszt, amit a #2527-ben linkeltél, csúsztat (egy FX-8xxx és egy i5 érdekesebb lett volna). Szerintem kb egy RX 480 vásárló sem használ ma már 3,2GHz-es Phenom II X4-et, ami már egy HD7850-hez is csak neccesen elég.
És mivel az első teszt csúsztat, meglepődtél a második teszt eredményén. Pedig abban csak egy "ócska", boltban 32k-ért beszerezhető procit állítottak szembe egy 110k-s űrhajóval.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
sb
veterán
válasz olymind1 #2520 üzenetére
Nem anomália, mások a feszültségek valószínűleg, meg amúgy az egész kártya/nyák is más.
Az viszont látszik, hogy pár %-éért nagyon megugrik a fogyasztás.
Alapon a ref sem jár mindig maxon, szvsz a fesz visszavétellel lehet 150W-on tartani, amúgy inkább 160-170 lenne elég. A kis tuningokkal már 170-200W között van láthatóan. 1400 körül meg szerintem már 230-250 feszfüggően. Vagyis +80-100W-nál járunk.Ami még látszik, hogy alapon vagy visszavéve DX12 alatt simán megvan a 1060 perf/watt. Sőt jobb is.
-
vick33
tag
Szerintem, nagyon nem lőhetsz mellé. Hosszútávon szinte biztos, hogy az rx 480 a 1060-at verni fogja, de azért nem tartom valószínűnek azt, hogy túl sokkal. Doom vulkan még szerintem nem igazán jó arra, hogy eldöntsük tényleg mennyivel.
Az AMD-nek pont gyengébb cpu-k alatt van baja, az nvidia optimalizációja, meg még nincs kész, valamint a vsync is bugos. Ha tudsz várni, szerintem várj, hogy kiforrja magát a dolog. Én már nem tudtam tovább várni, hogy az custom rx 480-ak legyenek készleten. (Három honapja egy hd 3850-et nyüstöltem). A teszt szerint a többi játék jól viselkedik[ Szerkesztve ]
-
Exelsior
senior tag
válasz MongolZ #2525 üzenetére
Nem rég próbáltam ki a DOOM-ot Vulkan Api-val hát sokkal jobb lett. Nem vagyok eredmény huszár de az tuti hogy jobban futott. Minden kimaxolva max élsémitás FULLHD .Számomra jó választás egy ideig az tuti. Egy picit sem bánom hogy nem az NVIDIA mellett döntöttem pedig gondolkodtam rajta. Lesz itt még meglepetés az tuti.
Samsung fold 4/Samsung 34" Odyssey OLED G8/ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 360mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X3D, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb whi
-
MongolZ
addikt
válasz BladePocok #2524 üzenetére
Ha hosszútávra tervezel, akkor egyértelműen RX 480. Alig van köztük pár %, észre sem veszed DX 11 között a különbséget, DX 12 és Vulkan alatt meg csak pislog az ember...
-
BladePocok
tag
Kettősség van bennem. Szeretnék hosszú távra tervezni,de mégis jó pár tesztben alább marad a 1060-assal szemben a mostani felhozatalban,amikkel még játszanék. Mit gondoltak ? (cél 1080p ,High/Ultra felbontás) Tudom már ki lett beszélve 1000x,de hátha azóta változott pár álláspont.
-
Laja333
őstag
1400/8500 MHz alap feszen. Jó lesz ez. Kíváncsi vagyok játékban mennyire stabil.
-
füles_
őstag
Na,úgy látszik hogy eddig a PowerColor a legjobb Kár hogy nálunk nem lehet kapni
Még hátravan az XFX,MSI,VisionTek,Gigabyte,HISOC-val ezeknél a kártyáknál szerintem felesleges foglalkozni.Drasztikusan nő a fogyasztás,ezáltal a hőtermelés is,az FPS számláló meg nem igen akar kiugrani a helyéről.Jók ezek a kártyák úgy ahogy vannak
Még ha megpróbálod alulfeszelni kevesebbet is fogyaszthat mint az 1060[ Szerkesztve ]
-
olymind1
senior tag
Van egy pár anomália. PowerColor magasabb órajelen kevesebbet fogyaszt mint a ref. Sapphire Nitro alacsonyabb órajelen többet fogyaszt mint a Asus.
PowerColor-nak tuning nélkül elég jó a fogyasztása, 470-nek alacsonyabb órajelen, kevesebb feldolgozóval, lassabb ramokkal mennyi lesz, 100W körül?
-
sb
veterán
válasz huskydog17 #2511 üzenetére
Ebből tökéletesen látszik a chip határa. Ahogy előre jósolható volt.
Kigyűjtve egy tesztből a több résztvevőt és feltételezve, hogy a ref 150W-ot eszik (ez a korábbi boost tartási nehézségek alapján valószínű) az látszik, hogy +10-20W-ig lehet pár %-ot fogni. Csak az meg annyit is ér.
A -3% pedig -20W.
Más teszt alapján a ram tuning még +5-6%, tippre, 10-15W-nál az sem lehet több. Erre érdemes lőni kb.| perf | W delta | W % | vga W | clock
ref | 100% | 0W | 100% | 150W | 1266
Powercolor | 97% | -20W | 87% | 130W | 1279
Asus | 103% | +11W | 107% | 161W | 1310
Nitro | 104% | +35W | 123% | 185W | 1306
Powercolor OC | 105% | +38W | 125% | 188W | 1330
Asus OC | 107% | +28W | 119% | 178W | 1330
Nitro OC | 108% | +54W | 136% | 204W | 1342
NV 1060 | | | 129W |
MSI 1060 | | | 156W |[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
Soha nem voltam még kíváncsi egy roundup-ra, mint most egy RX 480-as MSI vs Sapphire vs XFX vs Powercolor vs. Gigabyte-ra. Zajszint, hőmérséklet, fps generál-átlag, max oc.
Szerintem nézettségi rekordot döntene a PH-n az RX480-at övező érdeklődésből kiindulva.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
myckey
veterán
Jöhetne egy XFX teszt is, ily módon, mint a már bemutatott kártyák.
Elég kevés tart vissza, hogy ne vegyek egy R9 390 vagy 390X kártyát.
Tudom, a nyomorult fogyasztása húde meg hűde így meg úgy.
OK.
Ezt leszámítva viszont nem nagyon tudok ellene mit felhozni, lassan már az árat sem, mivel ezeket a 480 variánsokat se igen kapom meg itthon 90 alatt vagy környékén, ahogy nézem.
Jönni pedig kikúrt lassan akarnak, aztán még nagyon finom voltam.(#2516) Yany
Na ja !
De a tempót elnézve, karácsonyra talán lesz ilyenMost kicsit átmentem negatívba
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Powercolor cikk: Az a három hőcső elég karcsú nekem. 5 jobb lett volna.
Nem értem a tesztben ha az Annóval ennyire szenved a játék akkor miért azzal akarják tesztelni a húzásokat és miért nem DX12 címekkel.A kártya halkabb de élesebben sípol a levegő... Nekem picit olyan mintha visszafognák a dolgot, a két féle biosz az érdekes ezekszerint még ennyire sem szánták.
Hát roppant kiváncsi lennék ha valaki Memória OCs eredményeket írna majd be ide vele saját tapasztalatból.
A red dragont nem értettem miért írják a cikkben. A csendességre vágyóknak biztos jó választás.[ Szerkesztve ]
-
Rico33
aktív tag
-
huskydog17
addikt
Most olvastam végig a tesztet. Ez a custom sokkal jobb, mint a Strixx és a Nitro, mert sokkal halkabb náluk és Silent BIOS-sal 68 fokig megy a hőmérséklet. Ráadásul így 20 Wattal kevesebbet eszik, mint a referencia így elérte a GTX 1060 fogyasztási szintjét. Szerintem ezzel nagyon jó terméket készített a TUL. Szerintem az OC BIOS-ban a 80 fok brutálisan sok, ott nincs előrelépés a referenciához képest, ezt nem is igazán értem ,de Silent BIOS-sal a kártya nagyon jó. Az a -3% sebességben meg le van sz*rva, hibahatáron belül van a legtöbb játékban.
Na persze értelemszerűen árnyoldala is van ennek a terméknek: egyrészt 300 euróba kerül (100k környéke), ami elég sok, ezen felül itt csak 2 év garanciát kap a vásárló.
#2461 and1ao: Tényleg, még ők is vannak. Azt sajnos én sem tudom, hogy Európában ők forgalmaznak-e, de abban biztos vagyok, hogy nekik is lesz custom design-juk a 400-as szériához, hiszen referenciájuk már van és a 300-asokhoz is csináltak egyedi megoldásokat.
[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Ciccuka
veterán
Van egy ilyen sejtésem: olyan nagy áresőre nem kell számítani idén. Mire lesz elfogadható mennyiség és a kereslet is csökken, addigra jön a karácsony és megint megy majd felfele szépen a lépcső...
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Honzi
senior tag
Ryzen 3600 & GTX 1080
-
vick33
tag
Nagyon szerettem volna egy sapphire rx 480 nitro-t, de már három hónapja megváltam az r9 280-amtól, és sikerült jó áron hozzájutnom egy MSI 1060 Armor-hoz. Kíváncsi leszek, ez az első nvidia kártyám a geforce 4 mx400 után:-)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest