Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
actival63
aktív tag
-
Ciccuka
veterán
Radeon RX 470 And RX 460
Ebből azt szűrtem le, hogy az RX470 kb. 16%-al lesz majd lassabb az RX480-nál.[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
törölt tag
Ööö. onnan indult a dolog, hogy "nV játékokban elhagyja a 390X"-et - nem teljesen így van, illetve van rá példa "AMD játékokban" is, tehát az, hogy _szerinted_ a tesszelációt jobban bírja az egy játék alapján nem igazán jelenthető ki, mert egyedül a Falloutban van nagyobb különbség, de ott meg más érdekességek is vannak.
WItcher 3-ban meg szokás szerint a 390-390X között van még a HW-vel is, a Fallout leginkább CPU limit miatt ment rosszabbul AMD kártyákon ezért is lesz a nagy előnyből semmi 4K-n...[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz #85552128 #292 üzenetére
- "Hitmant pedig ne hozd be, Tesszelációról volt szó momentán és SzennyWörks játékokról.."
- "A Hitmant azért hoztam be, mert ott nincs GW"
Neharagudj de nekem ehhez most nagyon alacsony a tolerancia szintem, harmadik napja lázas vagyok, részemről zártam..
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
füles_
őstag
válasz Malibutomi #270 üzenetére
Alakul Amint kap a GPU egy custom PCB-t,komolyabb hűtést és VRM ellátást,8 vagy 6+6 pines tápcsatlakozót úgy fog menni mint a huzat A fogyasztás meg hát istenem,akinek ez számít az majd vesz 1060-at,akinek meg az hogy kapjon egy időtálló kártyát az megveszi az RX 480-at.
Aztán még lehet hogy fog jönni egy frissített 2.0-ás RX 480 kevésbé szivárgó GPU-val,mint anno R9 280X-ből.A szivárgáson még segíthetnek majd az aftermarket példányok az alacsonyabb üzemi hőmérséklet miatt -
kwzatz
őstag
Egyébként ezek a tesztek, ha önmagukban csak egyet-egyet néz az ember, csak egy becslést adnak a kártyák teljesítményéről, nem egzakt a dolog. Különböző helyszíneken tesztelnek a játékban, különböző beállításoknál (SSAO, HBAO, Hairworks on/off, eltérő AA beállítások stb.), amire másképp reagálnak a kártyák, ezért sokszor szinte teljesen eltérő eredményeket produkál két különböző tesztoldal. Mivel legtöbbször ezek a beállítások nincsenek pontosan feltüntetve, így nehézkes az összehasonlítás.
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
törölt tag
Ja várj én más grafikont nézek.
Itt viszont van pár érdekes eredmény szokás szerint pl. a 290 is 7 FPS-sel gyorsabb mint a 290X a 390X pedig mindkettőtől lassabb 1080p-n...
A Fury/X sem nyer semmit pedig annak is gyorsabb a tesszelátora, a 480 elhúz, de nem vonnám le egy játék alapján, hogy csak amiatt van mert a Witcher benchmarkban HW : ON is ~5% az eltérés csak"Az hogy egy AMD-s játékban az újabb GPU család gyorsabb az nem párhuzam és még csak nem is meglepő."
A Hitmant azért hoztam be, mert ott nincs GW mégis gyorsabb mint az elődök és még csak nem is DX12-ben futott.
Ja BF4-ben meg pl. lassabb mint a sima 290 szóval játékonként nézve nem hoz állandó teljesítményt.[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz #85552128 #290 üzenetére
"Fallout 4-ben is a 390-390X közé esik"
Hitmant pedig ne hozd be, Tesszelációról volt szó momentán és SzennyWörks játékokról ahol ezzel évek óta folyamatosan direktben sz*patva vannak a Radeon tulajok. Az hogy egy AMD-s játékban az újabb GPU család gyorsabb az nem párhuzam és még csak nem is meglepő.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
törölt tag
Éppen ezért sem következtetnék belőle semmit, mind a 4 (970-390-390X-480) elég közel van egymáshoz egy benchmark nélküli játékban...
(#288) Habugi: Fallout 4-ben is a 390-390X közé esik, 1440p-n viszont már lejjebb van, de Hitmanben meg a 390X fölött van szóval inkább játékfüggő...
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz #85552128 #284 üzenetére
Fallout4-et nézd meg, ahol a Godrayst haxolta meg az NV, vagy az új TombRaidert ahol a hóval szórakoztak..
Nyilván SzennyWörks játékonként változó a gusztustalankodás mértéke, eddig is az volt.
Azt látom, hogy azokban ahol a surmóméter durvábban kileng és rutintalan Radeon tulajok Optimizeden hagyták a Tesst és ennek okán csúnyán megfogta a kártyákat, ott a 480 sokkal simábban veszi a dolgot.[ Szerkesztve ]
-
xxxxxxxxx
tag
válasz Apollo_21 #239 üzenetére
Hello! Tesztekben kb. 970el hez hasonlítható a fogyasztás. Példának mutatom. ref.970 über tuningos Giga G1esét
Ami észre kell venni hogy komolyabb tápellátó csatit kapót. Kb a tuningos modell majd 6-8 de lehet 10%ot is hoz játékbeli teljesítményben. Azt tudni kell hogy a gyártok a refko modellre nem csak ráteszik a saját hűtés megoldásukat hanem valamelyest újragondolják azt. -
-
kwzatz
őstag
válasz #85552128 #284 üzenetére
Hairworks-szel meg felette :
W3 Hairworks on"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
törölt tag
válasz Malibutomi #282 üzenetére
Witcher 3-ban pl. a 970/390X alatt van még hairworks nélkül is: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Igen, az mar a tesztekben feltunt, hogy az NV jatekokban meg ez a ref is elhagyja a 390X-et is.
Ezen a gyengesegen javitott rendesen a sok ujitas(#280) Ciccuka
Realis aron 55-60k kellene legyen (ha lecsengett az elso hetek megkopasztos arazasa), a dollar ara 149$[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
Az AMD Radeon RX470 4GB várható reális magyar (kisker) áráról van információtok?
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz Malibutomi #270 üzenetére
1100-1120Mhz körüli 390X eredmény ez a 14.6K Graphics, erről van itt szó kérem és akkor ez még 6pines, kókány izééé. Alapból sokkal jobbak Tesszelációban mint az eddigi Radeonok, SzennyWörks játékokban nagyon jól fog jönni stb..
Ugye ha Tom5 futtatna egy normálisan beállított Heavent ahol nincs kikapcsolva a Tess ( ) akkor még látnánk is mennyivel hatékonyabb mint pl egy Hawaii, csak mert ez egy tesszelációs benchmark, semmi több.
(#279) Zeratul:
Oké, csak tendencia lett hogy GennyWörks mellé manual 16x Tess driverben, mert kb mindig más effektbe van belerejtve az "ajándék", amire ha azt mondod köszi nem, akkor szép kis FPS boost..
Csak annyit akartam ezzel mondani, hogy már szivatni is kevésbé lehet majd a jónépet, remélhetőleg, amíg ki nem találnak valami mást..[ Szerkesztve ]
-
Szeszkazán
senior tag
-
törölt tag
válasz Szeszkazán #273 üzenetére
Firestrike-ban gyakorlatilag minden egyes MHz skálázódik, játékokban már nem ennyire...
-
myckey
veterán
Nem baj, az akkor is szar lesz, mer majd az envidiások megmondják a tutit
(#270) Malibutomi
Nagyon úgy fest, hogy ezt a ref. kártyát kissé elszabták
Én is azokra várok, valamint hogy mit mutatnak.
Azért , ha , 1500-1600 körül mennének, nem sírnék.[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
CsonkaImo
addikt
válasz Szeszkazán #266 üzenetére
Ezt honnan veszed? Nagyon jó középkategóriás kártya lett a 480, de a Fury-t nem fogja beérni.
-
nubreed
veterán
-
Habugi
addikt
válasz Malibutomi #262 üzenetére
Hajnalban nézegettem teszteket ahol a refre gányoltak mindenféle agyament hűtést és tudták húzni a kártyát 1400-1500 fölé.., meg kell mondjam ilyen magasságban úgy megindul mint az állat.
Firestrike/2011, Valley, AotS.., úgy lépik le az OC 390X-et mint a huzat, szóval ha a Customokat nem szúrják el nagyon morcos rohadékok lesznek!
A ref megint olyan lett amilyen.., ugye anno a ref 290X és pl egy VaporX / Lightning között is volt fél dimenzió.
[ Szerkesztve ]
-
Szeszkazán
senior tag
válasz Malibutomi #262 üzenetére
A customok max 1600 ig mennek eddig. A 1460 körüli MHz el már Fury szinten van a teljesítménye. Szerintem ez szép egy ilyen kártyától. Biztos enni is fog azért kérni majd, de hol érdekel ha a kártya képes egy szintet feljebb menni ??
-
myckey
veterán
válasz Szeszkazán #259 üzenetére
Nagyon úgy fest, hogy lesz ebben a kártyában kakajó , csak értelmesebb modellekre kell várni.
Az Asus és az MSI verziók is fellelhetőek már, azok is elég pofásan festenek.
Én majd velük szemben állítok magasabb mércét ( custom ) aztán remélem nem koppanok.
(#258) csabi0805
Ezen kártya ára- /1060/ ha igazak a hírek 250 : 3GB valamint 300: 6GB dodó -val érkezik, szóval azt még kis hazánkba átkonvertálva, szép összeg lesz.
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
kwzatz
őstag
válasz Malibutomi #253 üzenetére
Ez szép! Sajnálom, hogy ezt a 6 pines csatit miért erőltették, anélkül hibátlan lenne a kép.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Szeszkazán #259 üzenetére
Pont akartam linkelni, ezek szerint AMD megint elszurta sikeresen a ref kartyat, megeri varni a customokra.
(#261) Szaby59
Annyian kirohogtek, hogy akkor le is tagadtak hogy ez lesz, aztan befestettek feketere[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sapphire shows off Radeon RX 480 NITRO
Marad a tésztaszűrő design, de legalább feketére festették 1x8 pint kap.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz Petykemano #256 üzenetére
Ez alapján nagyon úgy fest, hogy a teljes lapka 36 CU, viszont P11-nél 16 látható szemben az RX 460-ra írt 14-gyel, azaz ott még kinéz vagy asztali vagy mobil vonalon, egy ennél teljesebb lapka.
-
Szeszkazán
senior tag
-
csabi0805
senior tag
válasz turbokappa #223 üzenetére
Azt várhatod.
Az 1060 is lesz 100-110 körül simán.
Főleg ahogy az Nvidiát ismerjük.Szerintem rendben van a kártya csak az árazás ugye.
Várni kell szépen 1 hónapot körülbelül addigra befutnak a különböző gyártók megoldásai,elömlesztik a piacot beáll az ár és lehet venni szépen.
Ennyi a történet. -
ryger
aktív tag
válasz Ren Hoek #248 üzenetére
Reszben egyetertek veled de a DX11-es vedohalonak nevezett valamivel meg mindig kepesek voltak full bugos programokat letrehozni, Batman legutolso resze, nagyon sok egyeb jatek szinte alig jatszhato az elso update kijovetele elott stb.
Ha a fejlesztok a most elerheto arch-ra fejlesztenek, ez ertheto, meg lehet, hogy fog futni a jovoben megjeleno kartyakon, ha mas nem, majd megoldjak izombol a GPU-k. Az meg, hogy a zoldeknek nincs olyan arch-ja ami a jovobe mutato, hidegen hagy. Az AMD mar generaciok ota ugyan azt a HW-t csiszolgatja, meg lennek lepodve ha nagyon elternenek tole meg egy jo ideig.
Ezzel megint a zoldek szivnak de az emberek nem latjak be, hogy ezt vonja maga utan az, ha csak a manak fejlesztunk es le van kakkantva a jovo. -
Petykemano
veterán
A die szélein az ott nem 8 db 64bit-es memóriavezérlő?
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
nubreed
veterán
válasz Malibutomi #253 üzenetére
Egy nap alatt eladtak ezret. Szép. Ha nem csak az UK-ban, hanem máshol is így fog fogyni a világon, az AMD újra masszív piaci részesedést szerezhet.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Malibutomi
nagyúr
Jol megy a kartya eladasa [link]
Even I am surprised at initial sales, we've now passed 1000, because this card is a totally amazing upgrade for 80% of gaming market and even better future proof due to its excellent DX12 performance and 8GB of VRAM.
-
nubreed
veterán
válasz Ren Hoek #227 üzenetére
Akkor ez is úgy lesz, hogy az AMD megcsinálta a kötelező házifeladatot, hozott valami újat a népnek ~1 év után, a ref kártya el lett cseszve (6 pin, szar hűtés, idle-ben nem lekapcsoló ventik, a pci-e sínből meghaladja az áramfelvétel a szabvány limitet [az emiatt elszállt alaplapokért vajon fog fizetni az AMD???]) és az igényes iparmunkát a gyártó partnereire bízza. Én egyébként is mindig customben gondolkoznék, ebből a szempontból nem baj, csakhát mégis na... ebből a szempontból be kell valljuk, a nVidia refkártyái jobban sikerültek (és most nem a performance összehasonlításra gondolok).
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Ciccuka
veterán
-
Tomdriver
őstag
Nekem a kimenetek számával van gondom - miért csak 4? AMD drivere öt monitort támogat, hogy kötöm rá az ötödiket? HDMI elosztóval? Nálam a 4., 5. monitor felbontása nem azonos, korántsem biztos működni fognak e így...
Ok, hogy a kártyán ott a DVI kialakítás lehetősége, de az is kérdéses, hogy vajon a custom változatokon kihasználják e a gyártók ezt a lehetőséget?[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Az a baj, nem biztos, hogy jó ötlet a fejlesztők kezébe adni a gyeplőt. Konzolnál oké, egy HW alapos doksi, megtanulják a fejlesztők, kihasználják a feature-ket.
Itt meg mi lesz? Ki fogja nekem garantálni, hogy a legújabb kártyára majd visszaoptimalizálnak egy pár éves játékot - mikor szarják telibe a fejlesztők. Aktuális/ legújabb genekre meglesz csinálva, aztán szevasz. Aztán lehet reménykedni, hogy egy arch minél tovább húzza, csak toldás-foldás lesz benne.
Kicsit félek, hogy bugos crashelős foshalmazok fognak jönni, eddig legalább volt egy DX11 védőháló, és gyártói optimalizáció...
-
ViSAS
senior tag
Én azért megadtam neki a lehetőséget egy CF-es review elolvasásáig, ha már helyenként dobálóztak a 2,02-szeres ( ) skálázódással.
Így hát nálam az lesz hogy szépen megvárom a 490-et, mivel engem per pill nem hajt a tatár a vásárlással, ráérek január / februárban újítani, egyelőre 970-el elvagyok kisebb kompromisszumokkal FHD-n.
Szerintem időtállóbb megoldás is lesz a kiforrottabb DX12 támogatottsága révén, amiben már a 480 is villantott. -
ryger
aktív tag
válasz Ren Hoek #219 üzenetére
Ahogy en latom az AMD a GCN-nel mar evek ota megteremtette a lehetoseget annak, hogy a jatekok keszitoi fejleszenek a motorokon es jobban kihasznalhassak a hardver adta lehetosegeket. Ugyan ez van CPU fronton is, hogy szinte csak az uj jatekok hasznaljak a multi core adta lehetosegeket, pedig mar eleg regota elerhetoek a sok magos procik.
A zoldek meg mivel uraljak a piacot, ezaltal sok ceg az o s..guket nyalja, szarnak a fejlesztesbe es az eppen aktualis kartyat favorizaljak. Eredmeny? Vehetsz uj karit minden ket evben es ferheted a pisztolyt az alacsony fogyira, ahelyett, hogy valos fejlodes kovetkezne be. Bocs mindenkitol de nekem nem all fel Lara hajara, ahogy leng a szelben, en tobbet varnek ettol.
Vegre a DX12, Vulcan stb valtoztatni fog ezen, csak ugye mar 3 eve is elkezdodhetett volna ez a folyamat.
En igy latom, lehet tevedek. -
Apollo_21
addikt
Lehet reménykedni customoknál esetleg az 1db 6os pint leváltó 1db 8as kiadásra? vagy másabb verzióra?
Vagy ez így egyszer kijött oszt adjál neki?Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Motion_Blur
félisten
OC-bajnok a kártya, az már most látszik: [link]
de olvastam olyat is hogy 5 MHz emelésre is rögtön kifagy
ugyanolyan hangos és forró mint anno egy 290/290X
szvsz kizárólag custom kártyát szabad (ebből is) venni, de azt se 100k-ért
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Z10N
veterán
válasz Petykemano #124 üzenetére
Gondolom ezzel is a 8gb fele terelik a vasarlokat. Amugy nezem a 8 es 7Gbps kozott van kulonbseg, hiaba a dcc. A talalgatosba mar kerdeztem, de senki nem valaszolt, hogy mekkora a jelenleg legalacsonyabb sebessegu. Szvsz ezen is 7 lesz es majd mehet tuningban 8-ra. 7870/270X utan meg ez is megfelel.
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
menpee
aktív tag
válasz turbokappa #222 üzenetére
Félreértesz. Ha nem írod oda, hogy a zöldek mindenben jobbak, akkor eszem ágában sem lett volna belekötni. Ez sem tökéletes termék, mivel olyan még nem volt és nem is lesz. Egyik oldalon sem.
(#219) Ren Hoek
A piroskabátos ázsiai f.aszikák pedig pont azt csinálták, amit beharangoztak: olcsón akkora teljesítményt adnak, ami elég a VR világába belépni. Jelenleg a 970 ez a küszöb, ami meg lett ugorva. A kártya negatívként felhozott dolgainak 90%-a a "csöppet" érdekesen sikerült hűtés és a 6 pines kiegészítő tápellátás. Mindkettő javítva lesz a custom verzióknál.Apropó custom verziók. Eddig Sapphire kártyáim voltak, a többi cég megoldásaival nincs tapasztalatom. Melyik gyártót érdemes figyelemmel kísérni előreláthatólag? Silverstone Sg05-be menne, tehát a böszme verziók kilőve. Van értelmes blower esetleg, hogy ne a házban kavarogjon a meleg levegő?
,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
Pipó
őstag
válasz #65755648 #199 üzenetére
Nem érzem a kettős mércét, csak a te véleményedben. Ami 28 nanón "hűvös" és "erős" volt azt hasonlítsuk a 28 nanós AMD-hez. Hozzam a poroltót? Azóta aludtunk 500-nál is többet és ma az AMD arra ébredt, hogy el tudja készíteni a 970-et.
Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
turbokappa
senior tag
Ráérek,a fiam játszik,engem totál hidegen hagyna,de ha már összerakok valamit,akkor ne kelljen már 2 évente cserélni,mert most ez jó vétel,meg olcsóbb.
Legyen valamivel drágább,de időtállóbb. Eddig kizárólag radeonjaim voltak,de mind( hd 5970,6970) kazán volt kivétel xt9800,x1650 pro.[ Szerkesztve ]
A semmiért vállalom a felelősséget!
-
Ren Hoek
veterán
válasz #45997568 #228 üzenetére
Most attól függetlenül még lehet sikeres piacilag, főleg ha kijönnek a customok (ha bizonyít, itt van félretéve rá a zs nekem is)
Csak próbálunk rájönni, hogy 1. mitől fogyaszt ennyit? 2. Hawaii-hoz képest hol van az arch fejlődés. Mert ez nekem sem kerek... abból látva, hogy NV mit hozott ki a Maxwell shrinkből 16 nm-en.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
A készlethiányuk elvileg minimum augusztus közepéig nem lesz jobb helyzetben.
-
Ren Hoek
veterán
válasz Petykemano #221 üzenetére
Raja úr szabad kezet kapott, kicsit lehet begombázott.
Teljesen igazad van, mivel DX12-ben semmiben nem jobb mint egy Hawaii szerintem... simán benyomhatták volna a shrinket. Már rég kintlenne a chip...Tul.képp az NV ugyan ezt csinálta a Maxwellel, benyomták shrinkre, pár himi-humi funkció és kész is egy felszteroidozott motyó.
Úgy érzem ez a Polaris megint egy techdemó lett, ahogy a Fiji is az volt. Ha minden évben csak techdemókat látunk, az oltári kicseszés, nem beszélve az optimalizálásról... Ahogy olvastam a Vega egy csomó újdonságot hoz majd (újabb tranzisztoráldozatok árán)... ezek szerint a Polaris csak egy kis átmeneti szórakozgatás volt Rajáéknak.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Petykemano #221 üzenetére
Szerintem a chip sikerult, de a ref kartyat (szokas szerint) elkaksiztak. Gyenge huto, meg az x6 pin hulyeseg.
Raktak volna ra inkabb tobbet, akkor nincs csiribucsiriba dejolfogyaszt feeling, de sokkal fickosabb kartya lenne.[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
Nem baj, egyszer majd csak ráeszmél, hogy nem kolbászból van a kerítés.
(#226) Malibutomi
Én is bizakodó vagyok a Custom kártyákkal szemben.
Aztán majd elválik, hogy esik vagy koppan
[ Szerkesztve ]
-
Zeratul
addikt
Arra várhatsz egy jó darabig.
-
Petykemano
veterán
válasz Malibutomi #188 üzenetére
Tudodmit?
Szerintem ez a polaris nem sikerült az amdnek. Valami félrement, nem jött össze úgy. Vagy szándékosan tartalékoltak. (850mhz meg validáció pletykák) A blokk diagram leginkább a tongára hasonlít. Mit gondolsz ebben is van 384hites memvezérlő? Például tök jó backup plan lenne, ha valami félremenne a gddr5x-szel, vagy ha meg akarnák úszni a magasabb frekvenciával járó plusz dolgokat.
Nem lepődnék meg, ha a vega megjelenése már az 500-as széria lenne, és látnánk polaris rebrandokat, amik ezek javításai, kiteljesítései.
Nekem továbbra is az a véleményem, hogy ezt a teljesítményt egy hawaii shrink is hozta volna. Méretben is lett volna ekkora. És fogyasztásban is. Mégsincs benne annyi részegység, mint a hawaiiban volt. Nem áll össze a kép.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Gubu0101
veterán
A 4Gb-os 82 merlinél,végén lesz már választék is.
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
Ren Hoek
veterán
Csak egyvalamit csinált a bőrkabátos zöld ázsiai f..szikám. 1070=980Ti/TitanX olcsóbban.
Ezt meg is csinálták, eléggé brutál p/W-vel. azért valljuk be, eléggé nehezen lehet belekötni a termékbe. A készleteket elqúrták, de az sajnos a bérgyártó hibája.Az NV pont azt tudja, amit az AMD, csak inverz módon. A GCN tele van a jelenben szinte hasztalan, modern, jövőbemutató, senkinemhasználja, tranzisztorzabáló fícsörrel, amit senki nem tud, mikor jön ki előnyben, és ami miatt a p/W a béke segg alá kerül. (Vegák mennyit fognak enni 400 Wattot, dupla ennyi tranzisztorral?)
Az NV Pascal pedig tele van a jelen teljesítményre éhes user-szájak betömésére képes tulajdonsággal, és hiányosságok a jövőben lehetnek, amit senki nem tud, mikor hogyan jön ki (Async).
Mindkettő kockázati befektetés... viszont az NV ezzel vérbe keresi magát.
(#217) mlinus: A Tom's cikkben le van írva mit csinálhat a lappal ez a terhelés. Elvileg nem para, de a szabvány az szabvány... mégiscsak erre vannak hitelesítve az alkatrészek. Mindenesetre nekem elég indok, hogy eszembe nem jutna betenni a lapomba egy ref 480-at... főleg tuning mellett.
[ Szerkesztve ]
-
menpee
aktív tag
válasz turbokappa #214 üzenetére
Tehát a zöldek jobbak csíkszélességben, feature-ben, újabb technológiák támogatásában és raktárkészletben
lol.
Értem én....[ Szerkesztve ]
,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
myckey
veterán
válasz turbokappa #214 üzenetére
Köszönöm a segítséget
Not sure if troll
or just stupid
Ne várj a vétellel, szaladj, siess, tedd magadévá az ezerhetvenet! Vissza se nézz
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kitették az RX480-at a hivatalos oldalra, 470/460 - "coming soon": [link]
-
turbokappa
senior tag
Kár,hogy nem tudtad értelmezni...segítek: a tudás nem csak a teljesítményt takarja,hanem mindent,a zöldek jobbak,ennyi.
Eddig nagyon gondolkodtam egy rx 480-ban,de inkább 1070 lesz belőle,persze várok pár hónapot még amíg lesz custom,és normalizálódik az ára.A semmiért vállalom a felelősséget!
-
törölt tag
válasz Malibutomi #209 üzenetére
Azért írtam, hogy ez majd később lesz gond, itt jönnek majd képbe azok a kártyák amiket a 1070/1080 ellen szánnak, azok fogyasztása - ha marad kb. ez a perf/watt - már igencsak abban a nem igazán könnyedén hűthető régióban lesz ha nem csinálnak valamit.
A 1060-at erősen saccoltam, de perf/w alapján kijönne - ha így lenne kb. a 470-nek megfelelő hűtés kéne rá.[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
-
myckey
veterán
válasz Malibutomi #209 üzenetére
Nincs benne semmi meglepő, csupán nem jutott értelmesebb az eszébe
-
mlinus
őstag
hát nem, csak 50%-al
amúgy ez vótmá?
With Tom's Hardware reporting that the RX 480 draws (substantailly) more than the 75W allowed from the motherboard (for example, the PCI Express high-power card spec allows a mazimum of 66W to be drawn from the 12V pins of the PCI Express slot, and the RX 480 averages79W from the 12V lines alone) AMD seems to be violating the PCI Express(R) spec.
We skipped long-term overclocking and overvolting tests, since the Radeon RX 480’s power consumption through the PCIe slot jumped to an average of 100W, peaking at 200W. We just didn’t want to do that to our test platform
nem értem miért nem raktak egy extra csatit rá
-
Malibutomi
nagyúr
válasz #85552128 #200 üzenetére
Nem egeszen ugyanott, mert ugyan most is lesz fogyasztas elonye az NV kartyanak, de mindemellett mind a ketto a konyyeden es halkan hutheto kategoriaban van.
A meg mar sokszor ki lett elemezve itt, hogy nem a villanyszamla miatt lenyeges hanem a melegedes miatt.(#206) turbokappa
Hat igen igy szokott ez lenni, a magasabb kategoriaban levo kartya tobbet tud es tobbe kerul. Mi ezen a meglepo?[ Szerkesztve ]
-
Zeratul
addikt
válasz turbokappa #206 üzenetére
Nem 60% erősebb a 1070 maradjunk annyiban.
-
DeckardCain
senior tag
válasz Malibutomi #184 üzenetére
Na ezt vártam. Ha normalizálódnak az árak akkor remélem egy 90-95 környékén lehet kapni egy ilyen Asus-t.
-
Apollo_21
addikt
Sztem ha az árazást nézzük tehát h ha végre beömtik a boltba a normál mennyiséget és custom is lesz...90-től felfele..ez rohadtul megéri..
Azokat a kommenteket amik "h megint mellé lett lőve", "mé fogyaszt ennyit 2016 van", 2éve ez simán ment az nv-nek na azt épph behozták...stb..nemértem...Lett egy 380/x váltó kártya? igen
Hozza a ref. a 970-et, néhol felette? igen.
Sokat fogyaszt? 150W "elméletben" ez annyira rossz? Mert h eddig minden kari bekért vagy 2x6pint.....nemkell brutál táp, elég egy sima mezei jobb 500as.Sokba kerül? Eleinte mind ilyen, ezzel sem lesz más, Jobb a 1070..stb..? igen? veheted de 2x annyiba.
Első napja a kártyának...ezt vegyük minden, én többet vártam tőlük, írás elött..
Senki se tökéletes...a 1070-80akkal a napokba is volt vmi kehe..és ismét kellett új driver h menjen...Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Televan74
nagyúr
Jó kártya ez,engem csak az "új" ára akasztott ki,de nagyon, Kapják be a magyar nagy és kiskerek is!
Mindenbe beleugatok!!!
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Trollok komolyan
- Filmvilág
- Óra topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.