Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Mikrotik routerek
- Windows 10
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Askformore
senior tag
válasz MongolZ #12358 üzenetére
Lehet itt venni aprón olcsón, fóliás dobozos darabot 20 -22 körül, én 21.500-ert vettem. Elvileg szépséghibás esetleg doboz sérült házak, de semmi bajuk. Két NZXT házat is vettem már itt, egy H230-at és egy H440-et. Ha gondolod megírom priviben melyik eladóknál lehet érdeklődni
-
Apucy01
őstag
-
veterán
-
xatos3
senior tag
válasz MongolZ #4535 üzenetére
a 600 wattos táp 80%os hatásfokú szokott lenni
az 480 watt
a proci 88, a vga 120-150
ez eddig 200
az alaplap ehet akár 40 wattot is a ram átlagba 20 watt
ez eddig 260 watt
hozzájönnek még a meghajtók meg a merevlemezek
így 300 wattos röhögve felvehet
szerintem a 480 wattos túlméretezés egyáltalán nem gázde az a táp eleve jó 6 éves lehet már messze nincs meg a hatásfoka
de még mindig sokkal gyanúsabb a szoftveres okozat
[ Szerkesztve ]
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
MK VII
veterán
válasz MongolZ #4535 üzenetére
Na igen..
Egy 500-as 80+-os bőven megteszi..(#4537) Gainka
Persze elviszi, de nem mindegy, hogy 90%-on kell tekernie a tápnak vagy 60%-on halkabban teszi ugyan ezt.. Én 500-as alá nem adnám már akármennyire is kis fogyasztású a gép. Nem tesz jót a tápnak sem, ha állandóan max közelében kell teljesítenie.(#4538) MongolZ
Mert hangos? Hűteni kell azt is és a venti is zajosabb, minél közelebb van a teljesítő képessége határához..
De nem vita téma.. Leírtam a véleményem.. Másnak más a véleménye..
Nekem a nem forgó venti is hangos..[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
-
JordyG
tag
válasz MongolZ #3369 üzenetére
De ha lenne is, az erős készlet hiányon sajnos az se sokat segítene.
Azért remélhetőleg Szeptemberre, vagy végére javul a helyzet. Viszont ha csak nem az AMD a konkurencia termékeit látva a Polarisok gyártását áldozta be érte (a lottó játék az OC és fogyasztással, a 4 ami 8GB, ez mind arra mutat, hogy a tesztre készült kártyákat dobtak boltba, hogy legyen mivel indulni), akkor a Vega ha jön idén, szintén csak papíron lesz.
Az viszont jól látható, hogy elkapkodás nagyon oda játszik, és ha reálisan nézzük akkor a Polarisoknak kellett volna jönnie nagyjából szeptemberre. Akkor jó eséllyel nem lenne ez mint most, viszont az NVIDIA miatt már nem várhattak. Az meg tetézi, hogy az MSRP árak módosítgatása és olykor jelentős túllépése sem tesz túl jót. Az egy sajnálatos, hogy Brexit miatt az árfolyamok meghülyültek és, hogy kompenzálják a dollár font különbséget emeltek, hogy tartani tudják a tervezett bevételek összegét.Azért ha már lesz elég készlet, talán az árak is beállnak egy normalizált szintre.
A bányász farmokhoz meg tényleg kitalálhatna valamit az AMD egy külön kártyával, mert nem tenne jót a piacnak, ami pár éve is volt, főleg most az amúgy is készlethiányos időben. -
válasz MongolZ #3133 üzenetére
A multi-monitor többletfogyasztás elkerülhető valahogy?
Gyorsba utánaolvasva: "az AMD multi-monitor használatnál magasan tartja a memória órajelet, hogy elkerüljön valami képhibát. Az Nvidia nem így tesz, így náluk jelentkezik a képhiba, de nem különösebben zavaró. Az AMD kártyáknál gondolom felülbírálható az órajel, ha nem is driverből, hanem valami tuningoló programból. Így AMD-nél is elérhető az alacsonyabb fogyasztás a képhiba mellett."
Épp csak félszemmel olvastam, nem nagyon érek rá, megerősítené valaki a fent leírtat?
-
nagyúr
válasz MongolZ #3126 üzenetére
A Strix órajele pár %-kal alacsonyabbra droppol, mint a 480-é, de az igazán nagy különbség, hogy a 480 memóriája 21%-kal gyorsabb órajelen megy. Ezért néztem a Sapphire-t, ott mindkét órajel kb. ugyanannyi. Amúgy a hardware.fr gyorstesztjéből is kb. ez esik ki.
(#3125) stratova: lehet, hogy ez a magyarázat.
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz MongolZ #3122 üzenetére
Nem tudok mit kezdeni a TPU-s összesítéssel, mert egyrészt nincs meg, hogy melyik kártya milyen órajeleken ment, másrészt múltkor volt róla szó, hogy van valami bug az összesítőjükben, amit nem tudom, javítottak-e.
Nézd meg a computerbase-t - a Sapphire 470-es hasonló órajeleken megy, mint a 480, és 4% különbség van közöttük, ennyit ér a +12.5% ALU/TEX. Vagy frontend, vagy backend limites, és kiindulva abból, hogy milyen jól reagál a memória-órajel emelésére, én a backendre tenném a voksom.
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz MongolZ #3112 üzenetére
Ráadásul megint
nem volt igazukigazuk volt azoknak, akik szerint a ROP-ok száma limitálja a 480-atKicsit segítek, elrontottad
Amúgy a teljesítménye jó a 470-nek, viszont az ára nem annyira. A legendázott 149 USD-ből 179 lett a referencia esetén, és persze a customok kicsit drágábbak lesznek. Én jobban örültem volna lassabb és olcsóbb kártyának - így gyakorlatilag majdnem ugyanaz, mint a 480.
-
Komplikato
veterán
válasz MongolZ #2805 üzenetére
Jó, de anno a GeForce 4 széria előtt a TNT1-től a GF3-ig szignifikánsabban szarabb volt a render képminősége, mint aktuális konkurencián, legyen az a Rendition Variety vagy Rage 128 vagy Matrox G400 és így tovább. A GF4 ilyen szempontból nagy lépés volt előre. És akkor eljött a GeForce FX 5000 széria, meg az a nélkül futó aktuális Tomb Raider véletlenül fos textúrái. Ami féle "optimalizálást" sajnos később más gyártótól is láthattunk. Bár nyilván nem verik a Crysis 2 láthatatlan tengerhullámait, meg az egymillió poligonos út terelő betonját.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
HSM
félisten
válasz MongolZ #2680 üzenetére
Hát nem igazán. A legtöb kártya a táp nagyobb részét a külön tápcsatlakozóból veszi, ami bőven többet bír, mint "ami rá van írva". Ehhez képest a PCI-E csatlakozóban közelsincs akkora tartalék. Egy átlagos kártya, ami mondjuk 30-50W-ot vesz csak fel a PCI-E csatiból, azt alaposan meghúzva is benn maradsz a biztonságos zónában.
Ehhez képest a referencia 480 még tuning nélkül is majdnem 6A-t (összesen amúgy 72W) vesz ki a csatlakozóból 12V-on [link], amikor 5,5A a szabvány (és a csatlakozó adatlapja) szerinti maximum.
Na, és akkor ezt még elkezded tuningolni.... Ja, igen, és ez már a driveres javítás utáni állapot....(#2683) Omli85: Ilyet írtam volna? Nem hinném...
Éppen hogy a tüske nem gáz. Ugyanis a gond a hő termelődése a csatlakozón. A tüskénél nincs ideje megolvadni, de van ideje visszahűlni. Éppen a 480 folyamatosan magas áramfelvétele a gázos.
Ás amúgy az összes ilyen kártyánál, mint pl a külső tápcsatlakozó nélküli 960-ak, mindnehol ott volt, hogy tuningot inkább ne... Pedig ugye az gyárilag még jobban kímélte a slotot, mint a ref 480. Ilyen szempontból az AMD elszúrta, mert ez a dizájn inkább maximum 130-140W-ig lett volna jó, nem gyárilag 160, tuningolva meg akár 200W-ra.
(#2694) Zeratul: Már írtam, linkeltem, hogy a javítással már csak kicsit lépi túl a szabványt (5,5A helyet 5,9A) de ha húzod, akkor ebből ugyanolyan csúnya szabványtúllépés lesz.
(#2698) TTomax: Ezt írtam én is. Tuning nélkül a javított újabb driverekkel nem lehet gond. De tuninggal már bőven borul a dolog. A refet nagyon nem arra találták ki sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz MongolZ #2550 üzenetére
Persze, az AMD is "lassul" (pontosabban nem úgy gyorsul), de más ütemben. Az eddigi adatok alapján (a jövőt nem látom sajnos ) a kicsit "előremutató" (abus technikai b*romságai, amit az itt olvasók 70% nem is ért )fejlesztések és a Vram miatt később avul el 1-2 évvel. Lásd a 7950/280-at, ami idén kezdett lemaradni.
Nem tudom, hogy az AMD-nek ez üzletileg miért jó, de az az ő gondjuk. Mind az Nvidiának, mind az AMD--nek megvan az előnye és hátránya. Aki 1-2 évente szereti cserélgetni a vgait, annak ott az Nvidia, aki nem, annak jobb választás az AMD felső szegmenséből választani megjelenéskor. (ezért is javaslom mindenkinek a 8Gb-os 480-at szemben a 4Gb-ossal. A 7950-nél is a 3Gb feleslegesnek tűnt, de az élet bizonyította, hogy nem volt az, és ezért haragudtam a milyen vga-t vegyek topikban, aki képes volt ajánlani a 2Gb-os 380/960-at 60-70k-ért, mert szimplán ökörség volt részükről, veszteséget okozva a rájuk hallgatóknak. Egy használt 280-as 35k mostanában, így egy 2-es 380/960 reális ára max 30k)
Megjegyzem az AMD épp ezért tűnt gusztustalannak, hogy képesek voltak kiadni a 7950-et 3 alkalommal (7950/280/380). Most persze a 380 előnye már megmutatkozik, de viszont elfogy a vga ereje.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz MongolZ #2550 üzenetére
GCN1 vs GCN3, gyanítom kellett idő, míg beértek az architekturális változások, s ellépett a Tonga.
Szerintem nem a GCN1 lassul, hanem a későbbi verziók gyorsulnak, ahogy jönnek a modernebb motorok. Hisz tudjuk, AMD a jövőnek fejleszt.Amúgy ez a zöldekre is igaz, nem feltétlen lassítják a kártyájukat, pusztán a jobban jelenre fókuszáló architektúra miatt előbb kezdenek el lemaradni az új játékokban az új genhez képest. Legalább is az olvasottak alapján.
solfilo
-
Omli85
őstag
válasz MongolZ #2543 üzenetére
Ha csökken a fogyi (hőtermelés) és azonos órajelen nő a teljesítmény akkor engem nem zavar, hogy szakítanak a régi rendszerrel és jön az "x"mag "x"szál megoldás, csak az árazása ne szálljon el az a lényeg .
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Exelsior
senior tag
válasz MongolZ #2525 üzenetére
Nem rég próbáltam ki a DOOM-ot Vulkan Api-val hát sokkal jobb lett. Nem vagyok eredmény huszár de az tuti hogy jobban futott. Minden kimaxolva max élsémitás FULLHD .Számomra jó választás egy ideig az tuti. Egy picit sem bánom hogy nem az NVIDIA mellett döntöttem pedig gondolkodtam rajta. Lesz itt még meglepetés az tuti.
Samsung fold 4/Samsung 34" Odyssey OLED G8/ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 360mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X3D, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb whi
-
nagyúr
válasz MongolZ #2394 üzenetére
Az 5000-es és a 6000-es széria sokat javult ezen a téren, aztán a 7000-es megint visszahozta ezeket az "örömöket". A Polaris egyik legnagyobb feature szerintem, hogy ezen javítottak.
-
and1ao
őstag
-
-
Remus389
veterán
válasz MongolZ #2295 üzenetére
Azért a Wot-ot cáfolnám, nálam 52 fps alapon járó CPU-val 830/1050-re húzott 5850-nel, leteszteltem a CPU tunning nem gyorsít rajta, minimálisat
Elég régi cuccos a gépem és kb 50 fps, minden max full HD, árnyékok levéve közepesre(szerintem amúgy se élethűek a tűéles árnyékok) és TSSAA
ha nagyon kötöd az ebet a karóhoz küldök replayt
Egyébként lehet technikailag elavult motor, de egész jól néz ki és egész jól elfut ahhoz képest. Vannak sokkal rosszabbul kinéző játékok, amik rosszabbul futnak.
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
-
xatos3
senior tag
válasz MongolZ #2322 üzenetére
lehet csapkodni az ajtót iponnál hogy AJÁ XFX RX 480 BLACK EDISÖNT MERT RÁDRÚGOM A... port a küszöbrőőőőő
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
and1ao
őstag
-
and1ao
őstag
válasz MongolZ #2308 üzenetére
Igen volt PH-s teszt amiben 8Gb kártya szerepel ami 40$ drágább mint a 4Gb amiről most beszélgetünk. És minimum FPS megverte a 1060-at igaz átlagba alulmaradt. és erről volt szó nem pedig PH-ról.
Ipon-os árakat én nézem. Csak a baj az még mindig hogy 4Gb kártyáról beszélgettünk. Ami legalább 10k HUF-al olcsóbb mint a 8Gb, tehát 86k-ért elviszed a 1060 meg mint írtad is 100k ami megint csak 11% felár.
(#2317) Puma K: Tiszta sor. egy szinten van a 2 kártya igen akkor mire fel a felár.... ha egy szinten van valami valamivel akkor nekem nem ér felárat.
Én pont azért nézegetem kint mert itthon nincs kínálat és egy darabig nem is lesz.Tehát "muszáj" vagy ott nézelődni.[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
Puma K
nagyúr
válasz MongolZ #2292 üzenetére
Dikk-dikk-dikk há' honnan tuggyam?
A Volt már? hozzászólásban lévő tesztből jött: [link]
Igaz, hogy a Pascal szériának most nem megy úgy a tuning mint a Maxwell-nek ment, de azért úgy kerek a történet ha azonos feltételek mellett hasonlítunk valamit valamihez. Úgy jönnek ki az eltérések.
Még mindig nem tettem le teljesen egy 8GB-os RX480-ról, de megint ezek a fogyasztási adatok ami azért egy zárt gépházban komoly hőforrás... a ventilátorsebességre=hangra kíváncsi lennék.
Ha nem akarom (vagy lehetőleg a legkevesebbet) hogy ugráljon terhelés alatt a GPU órajele akkor fogalmam sincs, hogy a 5db csak a szellőzésért felelős ventihez még mennyit pakoljak a házba vagy milyenekre cseréljem a meglévőket (Coolink Swif2 1201).Anno az alapból 170W TDP-vel rendelkező (RX480 TDP 150W) GTX760-at 68fok-nál megfogta a mostani gépház+ventik 1293Mhz/6750Mhz-en (hőfok képek és egyéb órajelek a hozzászólásoknál): [link]
A VGA-ból a ventilátorok által keltett szélzajt lehetett hallani a hűtésért felelős ventikből meg alig valami szélzajt maxA bye bye-ra reagáltam, hogy akkor lenne valós ez a kijelentés szerintem, ha alapórajelen lelépte volna minden mérésnél minimum 8-10FPS-el az 1060-at és tuningolva meg legalább 12-15FPS-el.
Ahogy Malibutomi is írja kb egálban van a 2 kártya jelenleg, ha az egyedi hűtéses verziókat vesszük alapul.
A tesztet nem én válogattam össze, abból gazdálkodtam amit leírtak. A tuningot azoknál a programoknál nézték. DX12-es játékokkal sincs rogyásig tele a polc jelenleg.
Most a játékok túlnyomó része DX9 és 11.Az OCUK oldala... a többség itthon vásárol azért szerintem.
Angolul sem tudnak annyira, hogy kintről rendeljenek/merjenek rendelni. Ha már csak abból indulok ki, hogy az egyszerű szavak leírása sem megy egyedi = custom, egyesek úgy írják, hogy costum és észre sem veszik hogy elírták (nem is javítják). De a founders edition is probléma. A garanciáról nem is beszélve és annak a menetéről ha gond lenne a kártyával vagy el akarja itthon adni az addigi tulaj.Szóval angol ide vagy oda inkább itthon nézelődnek az emberek. Az hogy vannak érdeklődések/hozzászólások külföldi rendeléssel kapcsolatban szerintem csak érdeklődés szintjén marad meg és inkább itthon veszi meg az adott ember ha van készlet.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
xatos3
senior tag
válasz MongolZ #2308 üzenetére
ne erőltesd az nvidia fan szöveget egy rx 480 topicban, és talán azért nincs a boltban mert viszik mint a cukrot
a 1060 már most félig elavult arhitektúra, az rx 480ra 3,5 év futamidő vár mint a gcn 1re várt
kicsit olvasgatnád azzal is találkoztál volna hogy full dx és vulkan képes kártyákat jövőre ígér az nvidiavagy talán most jön hogy bezzeg az nvidia uralja a játékpiacot? feltűnt hogy az összes ps4, xbox one konzolokban AMD chipek vannak és lesznek?
-
-
and1ao
őstag
válasz MongolZ #2303 üzenetére
Leírtad az ugyanakkora különbséget ember 200 font és 230//239 amit ha átszámolsz dollár-ba 262.38 USD mai középárfolyamon.és 301,73 USD. Amit én személy szerint ha csak átváltok így slussz pasz 11k HUF különbség. És nem mellesleg 11%-os felár a 1060-ért. Gyakorlatilag 0 teljesítmény előnyért.
Mert a Ref és custom 1060 között nagy különbség nincs 3% így is marad a 480-nak 8% előnye például amibe nincs benne dx-12 teljesítmény.És igen nem ér meg ~10% felárat 5% teljesítmény előny dx-11-be. De ha neked igen gg wp. alapvető számítások igaz.
Befejeztem.
[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
and1ao
őstag
válasz MongolZ #2298 üzenetére
2 ár amit néztem mindkettő pre order volt ami az egyik 200 font a másik meg 230 direkt ezt néztem mert a két legolcsóbbat kerestem
Ha annyira elvakult lennék akkor azt írtam hogy van 200-ért meg van 325-ért 1060........
Sok a sügér mostanság a ph tóba.
[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
Peace
nagyúr
válasz MongolZ #2255 üzenetére
Valahol talán ezért is örülök, hogy átértékeltem a helyzetet és klímára költöttem a gépre szánt pénzt, mert a 80-85k bruttó kisker ár, amit vártunk a 8GB-os változatra, az nagyon nem jött be. Én is csak itt idegeskednék jelenleg. Így viszont kivárhatok, aztán legfeljebb fél évvel később játszom végig a kiszemelt játékokat.
-
Laja333
őstag
válasz MongolZ #1947 üzenetére
"I had to remove the World of Warcraft benchmarks, they prepatched to the next expansion which changes a lot of graphics settings related stuff, so new benchmark data is invalid." [link]
Érdekes, kivettek egy játékot, amiben fölényesen vezet minden NV kártya, és ettől még nagyobb lett a difi a 480 és 1060 között...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- AKÁR JÁTÉKRA!! ASUS Mining P106 6GB - GARIS
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest