Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz solfilo #28860 üzenetére
Sok múlik a játékon is. Ugye ez csak a DX11-et érinti, és csak az olyan eseteket, ahol nagyon sok a rajzolási parancs. Ha jól van optimalizálva a játék, akkor ez semmi gondot nem okoz. Pl. BF1, hiába a komplex környezet, mégis ezzel a régi processzorral is kb. lefolyik a monitorról, multiban is.
-
HSM
félisten
válasz solfilo #28854 üzenetére
Jól írod. Az AMD drivere hardverből ütemez, emiatt egy szálon inkább kell neki erő. Az Nv többszálon ügyeskedik a szoftveres ütemezéssel, többet terhel, de az több szálon eloszlik.
Mondjuk nekem ettől függetlenül amikkel játszom bőven szépen hajtja a szintén 8 éves, 4Ghz-es hatmagos X5660 Xeon.
[ Szerkesztve ]
-
Vektast
aktív tag
válasz solfilo #28850 üzenetére
@Devid_81
Néztem, kb 65-75 között mocorog a GPU kihasználtság. 1060 3gb-nél meg 80-90 de ott szebben is fut.Szóval akkor még senki nem kapta meg szerinted a steam kódokat, csak azt a mail-t hogy várjal majd ha lesz kód küldünk?
@juliensorel
Jaja egyetértek, lehet én is visszaviszem nekik mert úgy látszik a konfigom nem elég az amd kártyákhoz.@solfilo
Valóban egy eléggé aggastyán prociról van szó de több szálon még mindig kompetens szerintem. Ha ez tényleg igaz amit írsz, hogy AMD-nél több kakaó kell DX11 alatt akkor vissza is küldöm az alzának, mert most nincs lehetőségem új procit venni, főleg úgy hogy akkor már másik alaplap is kell, meg gondolom ddr4 is, ami így együtt simán lenne ~110k kapásból. Szóval az RX-el együtt kb 210-et rá kéne költenem, hogy legyen kb 10 fps-el többem.. Hát lehet maradok még egy darabig akkor a 8-9 éves architechtúrán . Max ha kijön az új 7nm Ryzen elgondolkodok rajta, ha tényleg odacsap.@Televan
Köszi a gyors tesztet. Hát azért durva hogy minden maxon és 35 az átlag, rohadt nagy a gépigénye ennek a játéknak. Amúgy ez Biztosan az AC: Origins? Mert nekem egy kicst máshogy néz ki a benchmark része.
[ Szerkesztve ]
A nehéz idők erős embereket formálnak. Az erős emberek jó időket hoznak el. A jó idők gyenge embereket formálnak. A gyenge emberek nehéz időket hoznak el.
-
Vektast
aktív tag
válasz solfilo #28846 üzenetére
Bárcsak hozná azokat az értékeket ami ezen az ábrán vannak. Egy Intel x5650 6c/12t @ 3.2ghz van a gépembe 8 gb ddr3-al meg 650watt chieftech táp ami mondjuk néha cicereg mostanság. A 1060-at szépen kihajtja. Mikor mértem az RX eredményeit direkt néztem hogy mennyivel megy a gpu órajele és 1550 mhz volt, bár fura módon úgy az van írva az XFX dobozára hogy OC-zható 1600-ig is. Én megpróbáltam manuálisan 1600-ra húzni, de kifagy tőle gép/kék halál és újra kell indítani.
Amúgy másokat már láttam, hogy árulják a kódokat amiket amdrewardból kaptam, bár nem tudom hogy ők ténylegesen megkapták e, vagy csak a "pre-ordert" adták el. Jó lenne ha lenne valaki aki már előttem aktiválta és tudja mi a helyzet, mert amiket én eddig olvastam neten előző körös reward-okról, max 1 hét volt a várakozási idő.
[ Szerkesztve ]
A nehéz idők erős embereket formálnak. Az erős emberek jó időket hoznak el. A jó idők gyenge embereket formálnak. A gyenge emberek nehéz időket hoznak el.
-
TIT
veterán
válasz solfilo #27817 üzenetére
Mármint mi,hogy van hozzá játék?
Persze,hogy igaz max.náluk nincs.attól még máshol van mo.-n.HSM: Akkor kb.nem sokkal fogyaszt többet az 580 mint az agyonajnározott nv.és legalább nem butított.
Nekem is megállt 150-be,de most csak 80-at fogyaszt játék alatt,nem is sokat dolgozik.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz solfilo #27813 üzenetére
Ezen miért csodálkozol?
Az RX470/480 erősen TDP limites, sokkal ideálisabb (kisebb) órajelen működik, így magasabb a perf/watt aránya. Az 570, 580, 590 már sokkal jobban el van engedve TDP ügyileg, magasabb órajeleken, jobb teljesítményt ad, de ennek a teljesítménycentrikus GPU beállításnak a rosszabb perf/watt arány az ára. Ha ebből jobbat akarsz, leveszed a 480 órajelére akár csak az 580-at (~1250Mhz), és szinte elkezdi termelni az áramot.... A feszt sem kell piszkálni, mert leviszi saját magának a pincébe. De ugyanez a hatás elérhető, he kicsit játszol a TDP korlátjával, lassulni fog, de sokkal kevésbé, mint ahogy a fogyasztása fog csökkenni.
Már ha valakinek ez fontos... A csip tudja, kb. 3 perces beállítás a WattMan-ban, hogy az az automata feszültségek mellé kézzel beírod az 1250Mhz feletti órajeleknek is az 1250MHz-et....
Ahogy néztem az 580-asom gyári feszültségeit, perf/watt huszároknak még az 1215MHz is érdekes lehet, talán még az a legjobb órajel erre, ott nekem már csak 0,963V-ot ad gyárilag az 1340Mhz 1,125V-jához képest ami nagyon durva difi, míg az a 125Mhz elvesztett órajel kb semmi. És ezek a gyári feszültségek, mindenféle trükk, alulfeszelés nélkül az én kártyámnál. Persze, más kártyákon a pontos feszültség érték eltérhet, de szvsz az arányok hasonlóak lesznek.Egyébként én az Rx580 Nitro kártyám alap BIOS-ú 1340Mhz-es GPU órajeles BIOS-ával egyáltalán nem találom vészesnek a perf/watt arányt, 120-150W körül eszik játékban a GPU, plusz most a hasamra ütök, lehet még +20-30W a ram, és teljesen jó teljesítményt kapok érte, és ehhez a fogyasztáshoz még éppen nem kell extrém szellőzésű ház sem, hogy ne süljön meg.
[ Szerkesztve ]
-
turistakolbi
aktív tag
válasz solfilo #27798 üzenetére
kb 115 lesz itthon az 590. kb 110 ért megveszed jó helyről. eladod a játékokat és meg áll az egész 90-95 környékén.
És akkor még nem beszéltünk az aprós kereskedőkről sem.Ha nagyon elszáll az ára, akkor sehogy sem lesz ár érték bajnok... ahogy hirdették
[ Szerkesztve ]
https://www.twitch.tv/muerte188
-
Yany
addikt
-
HSM
félisten
válasz solfilo #27644 üzenetére
Pedig de, gyorsítja. Tény, részben shaderekkel van megoldva elvileg, nem teljes mértékben fixfunkciós egységgel.
Nálam anno a hardveres gyorsítást nem támogató régebbi Radeonokkal éppen elbírta a CPU 80-100% terhelésen a 4K60FPS 4K videókat (6 mag + HT, 12MB L3-al, 4Ghz-en) és nem is volt 100% sima a lejátszás bár nagyjából jó, ehhez képest most a Polarissal 20% CPU mellett lemászik a monitorról. Tehát, ha működnek a dolgok, akkor bizony gyorsítja, elég durván.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz solfilo #2984 üzenetére
Ez az MSI 480 110K HUF OCUK-on, egy KFA2 "Ref blower" 1070 meg 138K HUF... (10+ in stock)
Ha így vesszük, az utóbbi +28K-ért húgyba-porba alázza... és kevesebbet/ugyan annyit fogyaszt. Lehet ref hűtés, de akit nem érdekel annak ez sokkal jobb vétel. 2/3-ad ár csak nézőpont kérdése.
MSI-re nagyon haragszom ezért a túlárazott fosgubó 480-jáért... pedig jónak indult, rendeltem is volna... de 300 fontért feldughatják. Tényleg inkább hozzádobok és 1070.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz solfilo #2542 üzenetére
Hát nem tudom mi sül ki belőle. 65W-ból kijöhet egy i5 szintű cpu ha optimisták vagyunk. A maradék 65W-ból meg egy 460 is necces és akkor tartunk 130W TDP körül.
Mondjuk a mai APU-hoz képest nyilván ez még így is egy ütős kombó lenne... ha lenne mellé GDDR5/HBM... anélkül sok értelmes nem várható. Azzal meg az ára lesz vélhetően 2x annyi mintha külön venné az ember a cpu+vga-t.
Persze életképtelen termékkel csak van annyi eszük, hogy nem jönnek ki, és lesz még vmi csattanó amit nem várunk. Majd kiderül. (Most se volt. )
-
sakal83
addikt
-
vick33
tag
válasz solfilo #2531 üzenetére
Ezért is nem értem mi a szöszért tesztelik a GPU-kat a kategóriának nem megfelelő procikkal:-) próbáltam keresni FX 8xxx vagy i5 6500-assal teszteket, de semmi:-) Ha véletlen találsz szivesen elolvasnám. De az eredeti témára visszatérve szerintem egyik GPU-val sem járhatsz rosszul. A gtx mellett az szólt nálam, hogy van belőle raktáron:-)
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
válasz solfilo #2031 üzenetére
Ezt mondjuk piszkosul nem értem. Kód kész, hamar használható egy PC-s vga architekturán. Inkább írnak egy másikat? Értelmetlen, nem értem miért. Tiszta hülyeség. Egyébként eddig az volt a mantra, GCN alapú a konzol, de jó lesz a GCN vga-nak.. Most megvalósult, erre ez meg szar? Egy rohadt tech halandzsa ez az egész már..
-
olymind1
senior tag
válasz solfilo #2031 üzenetére
Az nem igazán értem, ha már az adott játékot kiadják konzolra és arra optimalizálják, tehát már van GCN specifikus kód, akkor azt miért nem használják pc-n is, ha már egyszer kész van.
Egyébként Vulkan API kellett ahhoz, hogy a Doom ki tudja használni a konzolos/optimalizált kódot, vagy OpenGL alatt miért használták már a GCN gyorsító kódot?
[ Szerkesztve ]
-
Exelsior
senior tag
válasz solfilo #1984 üzenetére
Mondjuk ez jogos. GTX 580-al örültem a közepes textúrán toltam itt felrakom maxra és nem sokkal szebb. Már mint a textúra szemszögéből.Minden másban azért igen csak látni főleg DX 12 alatt.
Samsung fold 4/Samsung 34" Odyssey OLED G8/ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 360mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X3D, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb whi
-
Exelsior
senior tag
válasz solfilo #1979 üzenetére
Tomb Raider 6110 memóriát megeszik fullon. 1080P-ben. a jövőre való tekintettel jobb ha nagyobbat vesz az ember. De kompromisszumokkal nyilván talán elég a 4gb. Ezt sajnos nem láthatjuk. Kérdés mit hoz ezen az oldalon a DX12.
Samsung fold 4/Samsung 34" Odyssey OLED G8/ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 360mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X3D, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb whi
-
deja vu
addikt
válasz solfilo #1977 üzenetére
Ipon drága, Aqua-ban szoktam vásárolni és árakat nézni.
Na várom a Sapphire árakat, és ha jó áron lesz akkor újabb pár évre Sapphire kártya lesz a gépemben. Jó lenne ha 100 ezernél nagyon nem lenne drágább a 8gb. Egyébként te miért nézed a 4gb-os árakat, Abu megmondta senki se vegyen 4gb-os kártyát mert kevés lesz? Nem ilyen konkrétan, de célzott rá, hogy a 8gb-osé a jövő.Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
deja vu
addikt
válasz solfilo #1975 üzenetére
Gondolatolvasó vagy, én a Sapphire RX480 8gb Nitro-ra várok, de attól félek, hogy nem lesz olcsóbb mint a GTX1060. Például már most 105 ezer az MSI Gaming, amin a Twin Frozr 6 hűtő van, és ha jól tudom ez az egyik legjobb hűtő(nem értek hozzá) a piacon, vagy a legjobb. Nálam csak az ár dönt, teljesítményre egykutya.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
deja vu
addikt
válasz solfilo #1973 üzenetére
Pedig már ennél olcsóbban lehet venni custom hűtéses GTX1060-at a vizes boltban. RX480 volt a kiszemelt, de lehet átnyergelek az 1060-ra.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest