- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- Hálózati / IP kamera
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fairi
őstag
válasz
Ciccuka #56399 üzenetére
Cainiao standard for speciel goods tesztelés alatt!
Kétszer kértem és mind kétszer LT....NL lett. nyomkövetés szerint vámolás is megtörténik majd, vagyis kezelési díjmentes lesz.
Egy különbség van sokkal lassabb mint a normális standard shipping? Lehet vonatos?? 37 nap és nincs hollandban!!!! -
Ciccuka
veterán
Valaki tudna ilyenből linkelni olyat, amire már nem kell ráfizetni semmit?
Ha jól értelmezem ez a jó:
AliExpress Standard Shipping -
Charx
senior tag
Most nézem, hogy a diginél hálózat probléma van, lehet azért nem jött be, de végül sikerült kifizetnem.
-
Charx
senior tag
Itt kell fizetni online a kezelési költéget? Mert nekem nem hoz be semmit.
http://www.posta.hu/szolgaltatasok/vam -
mexel
veterán
Sziasztok! Ha indítottam dispute-t és refundot kértem ( nem jött meg a cucc régóta) akkor hol tudom ellenőrizni hogy hol tart az ügy, vagy elindult-e? Semmit sem látok sehol.Szerk: most látom a Paypalon hogy már meg is jött az összeg, az Ali oldalán semmi hír erről.
-
laleeee
őstag
Ezt a csomagomat sajnos nem tudom átvenni, csak ha kérek az eladótól egy ajándékozási nyilatkozatot, tudnátok küldeni egy mintát hogy az hogy néz ki ?? [link]
-
motoflug
őstag
Sziasztok,
Kinéztem egy terméket, ahol nem szerepel a "Ships From" rész. Az egyik képen van egy olyan info, hogy "EU Free Tax". Mivel ez nem olcsó cuccli, így nem szeretnék beleszaladni egy szívás körbe, német raktárból van 30 dollárral drágábban.
Hogyan tudok meggyőzödni róla, hogy mi a helyzet a termék lokációval?
-
bl4ze
veterán
Elindult a 2 pizza lapátom "AliExpress Standard Shipping" lett választva.
A trackingnél ezt látom "Cainiao Worry-Free Logistics-Standard"
2 nagyon fura trackinget kaptam, mindkettő végén az irányítószámom látszik :
15827190000735xxx3601117
15827190000735xxx3601117
Ebből lesz ExpressOne? ParcelsApp nem ismeri fel. (még?) -
válasz
laleeee #56374 üzenetére
Nem lehet, de látszódna ha lenne Hong Kong-i sikertelen kézbesítés, de ez el sem jutott Hong Kong-ba, nem hogy kézbesíteni akarták volna ott. Közelében sincs az eladónak.
Ha még nem zárták le a dispute-t az AliExpressnél azzal hogy nem lett kézbesítve addig az élő dolog.
Írtam már neked az hogy a Magyar Posta dolgozója nem tudja hogy Hong Kong az nem Kína és rossz országba (postai kézbesítés szempontjából írom, mielőtt bárki azzal jönne hogy Hong Kong az Kína része, mert az azért nem egészen igaz, külön városállam lényegében) küldték el arról te sem és az eladó sem tehet, de hogy erre a Magyar Postának lenen bármi kártérítése azt kétlem.
Ha nem él már az AliExpress dispute akkor indíthatsz náluk is, de ők is visszaküldéshez és kézbesítéshez kötik a pénz visszaadását, nem fogják az AliExpresstől visszakérni a pénzt ha a csomag nem kerül vissza az eladóhoz.
Az hogy a postai vonalon szédeleg a csomag a rossz elindítás miatt, az nem tartozik sem a PayPal, sem az AliExpress, sem az eladó felelőssége alá. -
Wasp91
aktív tag
Ez a csomag még megmenthető? Kit kellene hívni ilyenkor?
Nem volt értesítő...és a postán se találták..annak ellenére hogy a tracking szerint a postán volt..
https://parcelsapp.com/en/tracking/UH571804234BE -
bl4ze
veterán
Urak, egy pizza lapátot vennék Ali-ról. Nem akarom, hogy Magyar Postához kerüljön.
Melyik szállítást válasszam, hogy ExpressOne vagy bármi más (futár) legyen?
Két opciót dob fel :
AliExpress Standard Shipping
Cainano Heavy Parcel Line
Köszi. -
Jahno
veterán
Miképpen működik? Nekem mindegy mi miatt kerültem ilyen helyzetbe, ha az hülyén adja ki és én maradok alul. Ráadásul mikor törli magát az eladó, akkor ne azzal a sablon szöveggel jöjjön, hogy vegyem fel eladóval a kapcsolatot, mert azt ott már nyilván nem lehet. Párszor működik, utána meg nem. Ebay/PayPalhoz is már akkor fordultam, mikor az eladó nem volt túl konstruktív, hogy mi legyen, csak mondta, hogy jajjbocsánat és perszpersze megoldjuk. Én felvetettem, hogy lehet részleges visszatérítés és visszaküldés is, de ezt már múltkor leírtam. Egyszer az eladó sem konkrétan csaló volt, csak talán jóhiszemű magánszemély, passz...
-
cellpeti
nagyúr
sziasztok!
Rendeltem az ismerősömnek egy $3-os kulcstartót, mentem érte a postára...és még kellett érte fizetnem 800 Ft-ot. Nem is ez a baj, mert ajándék lesz, de most hogy is van ez?
-
válasz
laleeee #56358 üzenetére
Ha AliExpress vásárlás akkor elsőként az AliExpress vásárlói védelmét kell igénybe venned, az eltűnt küldeményre is, amikor lejárt a szállítási védelmi időd azután 15 napon belül kell indítani és visszakapod a pénzed.
A PayPal csak akkor, ha az AliExpress-nél nem sikerült rendezni, az elveszett csomag esetén a második lehetőség a PayPal nem is szükséges általában.
A PayPal szerződési feltételei szerint elsőként a kereskedővel kell egyezkedni, nem rögtön náluk kopogtatni.
A PayPal 180 napot azért úgy kell érteni, hogy azonnal amikor a probléma jelentkezik, nem úgy van hogy a 25 napon kiderül hogy elveszett de te majd a 179. napon indítasz dispute-t. -
Jahno
veterán
válasz
laleeee #56358 üzenetére
Attól függ mennyire fogják fel a problémád és hol tűnt el. Nekem arra sem fizetett, aminél rosszat küldtek és visszaküldtem, úgy belekavarodtam a bürokráciába. Vagy éppen megvettem, eladó másnap törölte magát és ilyesmik. Annál akadt amit egy napon belül lezongoráztak, visszakaptam, másik háromnál meg nem. Haversrác csomagját pld. átvették, mégis vissza tudta hívni a lóvét a vevő. Szóval a nagyon magasztalt PP vevő védelem olyan elég hektikus. Nálam utoljára rendre az jött vissza, hogy eBay és beszéljek az eladóval. De olyat nem lehet, mert törölte magát.
-
Kétféle automatikus vámkezelés van ha megtalálják az IOSS azonosítót akkor az amit fizetni kell az 0-150€-ig a 399/799 Ft, ha az áfa megállapításos automatikus akkor meg az értéktől függő sávos díjazás, az Összefoglaló 7. pontnál ott van táblázatos formában. De nincs benne 699 Ft érték.
De dönts már el hogy mennyit fizettél mert most meg 599 Ft-ot írsz, az viszont van a 22,01-50 € érték közt és mivel nem tudtak értesíteni ezért lett az 599 Ft online ár nem pedig a 999 Ft.Amikor megbízásos vámkezelés van (150 € felett vagy jövedéki termék, parfüm), ekkor 4000 Ft a kezelési díj, akkor nem a Posta hanem a vám végzi a vámeljárást.
-
veze
őstag
Ez egy aliexpress vásárlás volt, amennyiben az aliexpress IOSS körbe tartozik ( már pedig , tudjuk hogy az) de valamiért nem tudtak beazonositani a dolgokat és bekérték az adatokat.
Megkaptáűk a megbizási nyiltakozatot a számlát a kifizetesről a print screent.
mégis áfát kellett fizenem. és igazad van én nem jól emlékeztem , most megnéztem
( mert kaptam a postán papírt róla) : vámteher(vt)2324, vámköltség(vk)599
Megreklamáltam a posta felületén az összefoglaló szerint , de akkor most arra számíthatok . hogy a posta válasza az lesz hogy sorry ez nem automatikus vamkezelés volt a kirótt terhet a vámhivatal állapitotta meg nem ők, ( a posta) és kérjem azoktól, ne tőlük?
A hab a tortán hogy az egész hercehurca csak azért van, mert hiába fizettem ki az eladó által biztosított választható szállítási módok közül a drágább aliexpress standard shipping -et ( ami expressone lett volna) ennek ellenére az olcsobb China Post Registered Air Mail módon adta fel ( annak ellenére hogy vásárláskor még külön commentben is tettem bejegyzést hogy csak aliexpress standard shipping method felel meg nekem.) -
Hát 699 Ft sehol nincs a díjtáblázatban, szóval csak nem stimmel valami. De amikor fizeted ezt az 699 Ft-ost arra a számlára gondoltam, mert ez utóbbi nem IOSS vásárlásos vámkezelés volt. Azt hogy ennyit kértek azt az átvevőnek kellett volna hivatalos nyugtával, számlával igazolni, mivel ilyen érték nincs a díjszabásban ezért átvertek a postán
-
veze
őstag
a számlát letöltöttem, az 399 ft és nulla forint vamteherről szól. Ehhez képest három mulva megkaptam a csomagot és 2430 Ff vámteher(vt) megfizetését kérték. A vicc az hogy előtte bekérték a papirokat és bekültem többek között az aliról letöltött számlát is ahol fel van tüntetve a 27% is a számlában
Igaz piros nagybetükkel nem írtam még külön rá hogy KI VAN FIZETVE a 27 % Legközelebb ugy látszik ez sem árt majd
Megreklamáltam, az össuefoglalóban leírtam, szerint A hozzáfüzhető megjegyzésben is leírtam, ujra elküldtem ( a határozat számát is amiben 0 forint a megállapított vámtehet, meg a csomagon lévő értesitot is amiben 2430 Ft áfa +699 Ft megfizetese ellenében adták csak át a csomagot. visszaigazolták hogy beérkezett aztán most várhatok
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest