Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz lacoka55 #55194 üzenetére
Nem tudják megmondani (esetleg ha van ismerősőd akkor előfordulhat hogy tud segíteni, de a helyiek némileg le vannak korlátozva a hozzáférésben, de talán) és 48 órán belül lehet fizetni.
Nem kapták meg az elérhetőségi információkat és azért nem ment értesítő, ez lett volna a válasz.[ Szerkesztve ]
-
lacoka55
aktív tag
ez szívás és nagy szemétség a postától az első ilyen csomagom 2021.09.10. | 13:28 egész nap nézegettem mikor lesz elérhető a befizetés most 4 óra előtt 10 perccel néztem utoljára de mire megtaláltam a számot már csak az üzenet rögzítő válaszolt
meg lehet e szerezni még ezt a kódot hogy ne keljen duplán fizetni ?
postán meg tudják e mondani ?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Topikgazda
Reggel nem kaptad meg az e-mailt benne a futár telefonszámával és a linkkel az átütemezésre? Az hogy nem vetted fel arról nem igazán az Express One tehet.
Esetleg az ügyfélszolgálaton keresztül jelezd hogy maradjon a helyi depóban, legfeljebb érte mész ha nem vinnék ki hétfőn. Én megkértem volna őket ha már felvették a telefont. -
pane
tag
Siasztok
Ma volt nálam Expressone futár. Persze nem voltam elérhető, hívott telefonon amit nem v ettem fel. Mire észrevettem mi történt már hiába hívtam vissza, nem vette fel. Ügyfélszolgálatot hívtam, ő sem érte el, majd közölte nem tud segíteni. WTF!
Nyomkövetőben azt írja hogy megy a csomag vissza a feladónak.
Ezt számomra fejetlenség. Mit tegyek? -
p.t.r
aktív tag
Sziasztok! Francia raktárból rendeltem apóságot, ezt a nyomkövetési számot kaptam: 207913845 csak ennyi (Seller's Shipping Method - FR). Lejárt a védelmi idő és mivel én nem látok semmi mozgást, gondolom fel sem adta, indítottam disputot. Most pár nap után írt az eladó, hogy várjak még, merthogy ő elküldte az árut és betette ezt a képet:
Ez valós lehet? Pár nap még beleférne a 15. napig.
-
lacoka55
aktív tag
sziasztok
megjött az UU--CN csomagom a postánál láttom hogy Feldolgozás Online fizetés elérhető 2021.09.10. | 13:28 de se sms és email-t sem kaptam ez az első ilyen fizetős csomagom hogyan tovább ? -
Jester01
veterán
válasz Remekelek28 #55183 üzenetére
Úgy, hogy az ÁFÁt már felszámolta az Ali szóval azt kifizetted, az extra díjat pedig csak a posta kéri az expressz one nem. De ha visszaolvasol találsz erről sok információt már.
Jester
-
Remekelek28
őstag
Sziasztok. Hogyan lehetett az,hogy alirol rendeltem 4600 ft os felsőt és az expressz one hozta nem kellett fizetnem semmit.kinábol jött
[ Szerkesztve ]
-
Fredy02
tag
Persze ez jogos, meg egyébként megfordult a fejeben a globális nyersanyag/chip hiány is, ami miatt az árak ebben a szegmensben pláne emelkdhettek. De van egy olyan érzésem, hogy ezek a dolgok sem lesznek már olcsóbbak. Plusz a szállítás ára, azért emelkedett ekkorát mert pl egy 40 lábas konténer szállítása 2019ben kb $1500 volt, ma $10000 felett
S23U
-
Topikgazda
válasz #04441088 #55174 üzenetére
Az AlIexpress IOSS azonosítója ott az Összefoglalóban, az van használva az összes eladásnál és július 1-től érvényes.
Az AliExpress IOSS azonosítója IM5280002556
Az eladóknak ehhez nincs közük. Azt is írtam hogy adjátok meg amikor reklamáltok, a számla csatolása mellett.
Sajnálatos hogy a Postások megint mellé beszélnek.[ Szerkesztve ]
-
Fredy02
tag
Beszéltetek az árak változásáról, pont tegnap néztem pár korábbi rendelésem, (Arduino, modulok, elektronikai alkatrészek témában.) Hát kicsit elhültem. Persze ebben már benne van a +27% is, de azért itt jókora, átlag 2x-es árakról beszélünk. Jellemzővé vált a magasabb szállítási költség: értsd ingyenes szállítás nagyon sok termékre már nem elérhető, amire eddig alap volt.Jó tudom a kenyér sem lett olcsóbb, de azért ez durva.
S23U
-
törölt tag
Hali!
Valaki tud segíteni?
Augusztusban jött 2 csomag, amire dupla áfát kellett fizetnem, azt is rosszul...
Be lett nyújtva a vám felülvizsgálati kérelem, amire most jött válasz nemrég. Elvileg hibás volt az IOSS azonosító.
Kérjem el a feladotol. Az egyik eladó válaszolt, a másik nem.
Ali Support ezt írta vissza:Thank you for contacting Aliexpress!
Regarding your order 8135488504895730, we notice that you were charged VAT again, please kindly pay the VAT and receive the order first then contact our customer service for a VAT refund request after the 15-day buyer protection period ends with the following evidences:
1. invoice of import VAT issued by this logistics service provider (with tracking# and VAT amount)
2. proof of payment for that invoice
3. any customs document on the release of the goods, including the shipping label of the package
Thank you for being one of our valued customer here in AliExpress! Your understanding and cooperation is highly appreciated.
R egards,
LydiaNekem csak a rendeléshez tartozó azonosító kell, semmi más. Valószínűleg megvan minden amit kérnek másfél hónap után...
-
veze
őstag
TOPYOU szállítási módról tud valaki valami közelebbit? . Elvileg 30nap ( oct.10) a szállítási határidő vállalás
-
-
-
SMS-t a postának melyik fázisban kellene küldeniük? Van valami bejegyzés ilyenkor a nyomkövetésben?
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
senior tag
Én már minden rendelésemnél beírom a 'message for the seller' részbe, hogy győződjön meg róla, hogy a megrendelt szállítási móddal küldi. A fizetés után pedig külön üzenetben is megírom neki. Ezek után eddig még csak egy volt aki mással küldte.
Apróhirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/ferenck/
-
-
Topikgazda
No szívatnak. Megrendeltem egy mini erősítőt 1,2 $-os AliExpress Standard Shipping-el. Most nézem China Post Registered Air Mail-ek küldi amit 5.35 $ áron biztosít, egyszerűen nem értem, szándékosan kevesebbet fizetek, hogy kikerüljem a Magyar Postát.
A másik 2 AliExpress Standard Shipping majd Express One lesz. -
Beni2360
félisten
Nem lényeges mivel a végén nem vettem meg és kisebb cuccoknál meg főleg nem oszt vagy szoroz.
2.5 hónap szünet után lett most 3 rendelésem.
Úgyhogy én már behúztam a kézi féket.
Nem kell elnézést kérned te úgy is túl teljesíted a normát néha csodálkozom mennyi türelmed van.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Én kis naiv azt gondoltam mivel az Ali kezeli a pénzt ez egységes, de ezek szerint nem.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Pár nappal ezelőtt bele botlottam egy olyan eladóba ahol nem tudtam kivalasztani a PayPal fizetés. Akárhonnan is próbálkoztam nem tudtam át állítani. Érdekes szitu volt.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Nekem is az OTP-nél van a Webkartyam amióta kintről vásárolok, akkor hozzaadtam ellenőrzés képen lévő t és vissza küldött 400 Ft azóta lejáratkor változtatok az adatokon és már a bank nem folyik bele a menetbe. Pápay belépés - SMS - majd a 6 szám beirasa - váltás állítás és fizetés. A web kártya mögött lévő szamlaszamnal megjelenik €-ban és napokkal később Ft-ban.
-
Topikgazda
Én is 2012-től, csak épp most már van kedvezőbb módszer.
Pontosabban az Alipay kártyás fizetési kliensén keresztül a bankod kártyájával. Ez nem egészen úgy értendő ahogy írod. Az Alipay az eredeti verzióban innen szépen ki lett vezetve.
Amióta nekünk is van PayPal fizetési lehetőség jobban jársz ha azon keresztül fizetsz. Igaz új kártyák esetén figyelni kell a váltásra, de a 180 nap vásárlói védelem több mint a 15 nap és a visszaküldési költségtérítés is jól jöhet néha.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Én most vásároltam tabon, és Paypay-l fizettem, minden simán ment. Atvaltottam a bankomra, majd jött az SMS és fizettem.
-
cof
veterán
Múltheti rendelésem, egyszerre 4 dolgot vettem, mindegyiket Aliexpress Saver Shipping opcióval, és ebből csak 3 lett ExpressOne egyesülés, érdekes. Pedig kb. 24 órán belül adták fel mindegyiket, és kis dolgok.
PayPal fizetés már helyreállt? Olvastam, hogy volt valami gubanc.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
laca223
csendes tag
Sziasztok!
Volt egy cseh raktárból hiányosan megkapott rendelésem, aminek a hiánypótlását korrekten vállalta az eladó, csak épp Kínából és Fedex-el. Nos, ha lassan is, de sikeresen lezárult a dolog. A 18 dolláros cuccot, amiért és a postáért fizetnem nem kellett, egy hét alatt vámolták, majd még egy hét múlva meg is kaptam egy levél kíséretében, hogy majd küldik a számlát. Két hét múlva felhívtam a Fedexet, mert kezdtem aggódni, hogy a végén még késedelmi díjat is fizethetek, de közölték hogy nem, azt nem kell, várjam a számlát mert elvileg más postázva van. A következő héten megkaptam a számlát, ami nem tudom hogy jött ki, 3770Ft-ot fizettem, vámkezelés és áfa címen. Én többre számítottam, úgyhogy örültem. Szóval működik a dolog, csak türelem kell hozzá. :-) -
Topikgazda
Ez még nem érkezett meg Hollandiába sem, 03 Sze 2021 08:13 Hand over to airline még nem szállt le Liège-ben a gép, vagy nem nyitották fel a konténert és vitték át Hollandiába a csomagot, nem tudom honnan vetted hogy ez gyors szállítás, lassan 2 éve nem az.
Szerintem ere is 75 napos szállítási védelmi idő van beírva, nem 10-15 nap.[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
Ezt a csomagot várom nagyon elvileg gyors szllítás gyakorlatilag 09.03 óta semmi infó. LT899812494NL
-
slippy
tag
Az utóbbi időben mindenkinek a puha (hydrogel film) fóliát javaslom.
Kijelzőt ugyanúgy, ha nem jobban védi, viszont nem törik "szilánkosra".
Asszony telefonján (P Smart Z) havonta cserélhettem az üvegfóliát, pedig nem dobálja, ez a fólia meg több, mint egy éve fent van, és most lesz csereérett.[ Szerkesztve ]
d[oO]b - Eladó dolgaim: http://href.hu/x/gq2h
-
htc07
addikt
Sziasztok,
UH461128528BE
Erre vethetem a keresztet?
-
Werkly
őstag
Továbbítás belföldre 01:15 "dumánál" 2-20 napig terjedhet mire kiér? Tegnapi az állapot me tegnap jött mail, hogy kösz, hogy online fizettél a postának.
-
lacoka55
aktív tag
nem igazán értelek ne a régi árakkal számolj az árak állandóan változnak függ a dollár forint árfolyamától ami most elég kedvező de úgy látom hogy kezd emelkedni OTP 299 ft / dollár függ a szállítási díjaktól is ami szintén változó
megnéztem ma újra [link] 20 db US $46.13 689 ft /db szállítási díjjal áfával együtt a hazai árak ennek a többszöröse -
lacoka55
aktív tag
zuhant már le repülőgép ez miatt mert rosszul voltak csomagolva az akkuk és menet közben kigyulladt
én innen rendeltem 3x20 db-ot nagyon jó csomagolás az akkuk ötösével dupla pufis zacskóba és a négy ötös csomag egy kemény karton dobozba rakták
az első linkről vásároltam jó visszajelzések nincs negatív értékelés nézd meg
20 db akksit nem lehet egy borítékba tenni -
lacoka55
aktív tag
ingyen szállítás nincs aki ezt írja ott a szállítás díja benne van a termék árában az akku veszélyes árunak számít más a csomagolása és az eladónak is többet kell fizetni a szállításért
a szállítási díj itt egy és 20 db-nál is ugyan az ezért érdemes inkább több darabot venni így jön ki a föntebb írt ár viszont ezek tudják a ráírt kapacitást és nem 5 éves akkuk én még az áfa emelés előtt vettem belőle a visszajelzéseknél ott vannak a mérésem adatai több darabnál talán most ezek a legolcsóbbak -
Topikgazda
válasz tonermagus #55116 üzenetére
Ezt nem a MP szállítja és kézbesíti, csak náluk van kezelési díj más szállító esetén nem kell fizetni.
-
atala
addikt
Kínából Belga posta, üvegfólia. 4 hétet utazott. A postának nem kellett fizetni, cserébe 3-ból kettő törötten érkezett. Még azt az erős hungarocellt is szétlapították.
Szerencsére az eladó pár órán belül elfogadta a 2/3 ár visszatérítését.
Ezek után most már fokozottan oda figyelek, hogy Aliexpress Standard Shipping-el rendelljek. -
EXIEZ
senior tag
válasz tonermagus #55116 üzenetére
Igen, ezt megkapod sávos nélkül.
-
tonermagus
aktív tag
Elképzelhető hogy szerencsém van ezzel a csomaggal?
Egy 35e Ft-os cumó van benne, de nagyon úgy tűnik hogy ez bizony mindenen átcsúszott.
Vagy ne örüljek ennyire? Még korai?Érdekesség, hogy a 12eFt-os DHL-es csomagom meg már lassan 7 napja vámeljárás alatt van... Még jó hogy fizettem érte +5000e Ft-ot a gyors szállításért.. Hát ez így nem sokat ér.
SZERK: most jött az e-mail, hogy az első csomag a futárnál van, ma kapom[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Sefneni #55111 üzenetére
Köszönöm a választ, akkor tényleg nem nálam volt hiba, amikor megjelenik az hogy valami nem jó, a böngészőben kell egy visszatérési oldalt betölteni azután befejezi rendesen a fizetést. Mivel a fizetési kliens ez a része hibás lehet az AliExpress részéről is nem is tudom melyiküknek jelezzem.
-
EXIEZ
senior tag
Üdv!
Liitokala 18650 akkukra van most jó lelőhely? Aliexpressen valamiért csak eladó által meghatározott postával jön ( 8-9-10$+), régen ingyen jött, ilyet meg csak náluk láttam eddig....
-
Topikgazda
válasz slippy #55108 üzenetére
Mivel Belgiumból indult ide, ezért nem kerül a vámolási rendszerbe, tehát ilyen ügyben nem értesítenek. Legfeljebb a helyi posta értesít ha be kell érte menni, mert a mérete miatt nem kézbesítik postaládában.
Az Ux999999999BE esetén ez várható 98%-ban, 2 % meg a Posta bénázása.
Ha nem kínai postás a nyomkövetési szám (CN a vége) az akkor mindig elmegy az adott tranzit országba és ott átadva az illetékes postának indítják ide. -
slippy
tag
Nekem épp ma jött meg egy kínai raktáras rendelésem (5.65$ volt postával, ÁFA-val), elég furcsa módon.
Igaz júli 13.-án rendeltem, és Ali trackingje szerint már júli 19.-én Magyarországon volt, de aztán kiderült, hogy csak augusztus végén ért ide.
Vártam, de se emailt, sem sms-t nem kaptam, gondoltam akkor ez ennyi.
Erre, ahogy írtam is, ma megjött.
És itt a furcsaság. Az eredeti kínai "nyomtatvány" felül van ragasztva, mintha Belgiumból adták volna fel (régi jó szokás szerint kisebb összeget írva, még szerencse, hogy a "Gift" jelölésről leszoktak :D )Az sms-t várhattam volna, mert kb. 5perce nézegettem az etikettet, mire feltűnt, hogy jé ez az én számom :)
d[oO]b - Eladó dolgaim: http://href.hu/x/gq2h
-
Jahno
veterán
válasz Dr. Romano #55102 üzenetére
Régebben én is vettem ilyesmit, de most már felesleges és nem csak az ára miatt. Első sarki kínai boltban vagy bárhol is van, ugyanannyiba kerül és az tényleg útbaesik bárhol és nincs benne semmi extra.
-
Topikgazda
Srácok csak nekem akadozik az AliExpress mobil app ha PayPal-al van valami fizetve? Az is ír fizetéskor hibát, aztán ha el van indítva a böngészőben az oldal, akkor csak befejezi a fizetést.
Ma futottam ebbe a hibába és nem tudok rájönni hogy mi váltotta ki, semmi nem változott a tellefonon.
Bár valami 450 Mb-os lett az eredetileg 44 Mb-os appjuk, törlés után újból telepítve csak visszatöltötte az adatokat de csak 208 Mb lett már. Nem szeretem ha valami ilyen gyorsan hízik. -
farkas-j
őstag
Jobban jársz ha a Lidl-ben vagy az Aldi-ban veszel 2032-es elemeket. Olcsók és nem kell várni rá heteket.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Topikgazda
-
Dr. Romano
veterán
Sziasztok
Rég nem rendeltem aliról.
Ha most ezeket az elemeket megrendelem, milyen plusz költségek jönnek rá itthon?
Az ali azt írja az áfát már tartalmazza az ár.Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest