Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz *Ropi* #26791 üzenetére
A Win beépített képnézője eléggé gyalázatos. Mondjuk annyiban jó, hogy a NEF-et nem kell külön pluginnal nézegetni, de tiszta szürke és fakó. Amikor megnyitom CameraRaw-ban, már alapbeállításon jó szokott lenni az expó. Legalábbis csak minimálisan kell hozzányúlni.
Most nem használok képnézőt, csak a beépítettet, de nem vagyok hasra esve tőle.
[ Szerkesztve ]
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
*Ropi*
félisten
Köszönöm a kedvességed, itt vannak a színkezelésről szólók.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
jack982
aktív tag
válasz *Ropi* #26793 üzenetére
dolgoztam nyomdai előkészítőként 10 éve, és már akkor is csak a gond volt windows színkezelésével, a színprofilok állandóan elmásztak, és a klienseknek azt mondtuk, hogy jöjjenek be személyesen megnézni a monitorunkon, hogy kb hogy fog kinézni a kinyomtatott anyag. Volt egy ősrégi Mac is az irodában, de azon csak egy Fuji rip futott a filmelőhívó gépnek. Valahogy úgy él bennem a dolog, hogy az ősrégi maccel kevesebb gond volt mint a "modern" windows-al. Néha újraindítottam a mac-t és egy hónapig jó volt. áhh. Semmi se a régi már
-
stuka20
senior tag
Sziasztok!
Ide lehet feltenni "Hogyan kell ezt megcsinálni" kérdéseket? (bár nem szoktam ps-t használni, de most elővettem, mert egy oldalra bannert szeretnék létrehozni (profil banner). Egyébként Affinity Photo-t kezdtem el próbálgatni, mert nekem úgytűnik, hogy az nem olyan bonyolult, mint a ps. De szeretnék majd egyedi steam profilt is létrehozni, ehhez meg szinte csak ps tutorialok vannak, szóval ja... -
*Ropi*
félisten
Múltkor páran nem értették, hogy miért nem ajánlom a Win 10-et: pl. mert még a legújabb, 1903-as kiadásában is el van kefélve a színkezelés, emiatt 3 másodpercenként gyárira resetelődik, ami miatt a DisplayCAL profile loaderének újra meg újra vissza kell töltenie a kalibrált profilt. Én még jól jártam, mert nem látszanak a váltások (csak a CPU terhelésem nőtt alsó hangon 10%-al), de van, akinek emiatt folyamatosan villódzik a képernyője.
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Ps-ben hogyan lehet standard A4 dokumentumot nyitni (vagy hány cm pixel egy A4 lap)? -
*Ropi*
félisten
-
rii
nagyúr
sziasztok
PS-ben melyik művelet dologztatja meg legjobban a VGA-at?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
ToBeY
nagyúr
válasz pikszel #26777 üzenetére
Ez van beállítva PS-ben (és monitornál is) viszont mentésnél nem volt bepipálva...(lehet nem így mentettem el a képet,ezért lett másabb színe win alatt mint ps-ben.
-
*Ropi*
félisten
válasz pikszel #26777 üzenetére
Akkor Te is arra gondoltál amire én, annyi különbséggel, hogy a Win képnézegetője nem tud színprofilt értelmezni, hiába van beledrótozva az sRGB (másik képnéző programot kell használni: az Adobe Bridge a PS részeként ingyenes és sRGB gyorsnézeteket mutat).
-
pikszel
addikt
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
pikszel
addikt
Szerintem itt a színprofillal lesz gond. A Windows képnézegetője sRGB színprofilt használ, ezt kellene beállítanod PS alatt is. Shift + Ctrl + K » itt a Working Spaces RGB-nél mi van beállítva?
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
*Ropi*
félisten
Ott a cikkemben a válasz a kérdésedre. Mindentől függetlenül egyébként egy átlagos monitort is érdemes kalibrálni, mert színhelyesebb lesz a kalibrálatlan állapotánál - és láttam már 70.000 Ft-os monitort egész jó képmegjelenítéssel (persze kalibrálás után).
-
ToBeY
nagyúr
válasz *Ropi* #26774 üzenetére
Köszi, el fogom olvasni!
Sajnos nincs drága kalibrált monitorom,mivel a ps nem a munkám, csak kvázi hobbi...De win képnézgetőben teljesen masok a színek,kontraszt,fény mint ps alatt ugyanazon a gépen és monitoron, ami nagyon zavaró
Nem az a bajom,hogy nálam jól néz ki másnál pedig nem,az tök ok lenne! -
*Ropi*
félisten
Olvasnivaló, de színhelyességről csak akkor beszélhetünk, ha be van kalibrálva a rendszer (a géped és a monitorod együtt, meg a programok beállításai is stimmelnek).
-
ToBeY
nagyúr
Rájöttem hogy azért mások a színek win alatt mint PS alatt,mert win alatt 32bit színmélység van,amíg PS-ben csak 8bit-es a színmélység.Be lehet ezt állítani valahogy,vagy min múlik ez?
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
Hogy lehet kikapcsolni azt, hogyha csinálok egy alakzatot, akkor ne legyen automatikusan mindig szegélye... -
BonFire
veterán
válasz Myrson #26767 üzenetére
A jelenséghez meg kell érteni, hogy minél homogénebb egy szín (mondjuk feketétől fehérig), annál kisebb dinamika áll rendelkezésre. Csatornánként 8 biten annyit jelent, hogy 256 fokozatú skálán tudja ábrázolni a program az árnyalatokat. Legvilágosabbtól a legsötétebbikig. Ez nem sok. Igazából ha max 256 pixel széles/magas az átmenet, akkor még sima lesz. De ha ennél jóval nagyobb, akkor már sávosodik. Minél nagyobb és homogénebb az átmenet, annál inkább. Ha meg csak 10% fényértéket változik a gradient, annál csíkosabb lesz.
Ha átkapcsolsz 16 bitre csatornánként, akkor már egy fokkal jobb a helyzet, mert 16 biten lényegesen több fokozatú dinamikaskálád van. Ez programon belül jól is jöhet, azonban ha kimented mondjuk JPEG-be a képet, vagy netán feltöltöd valahová, Facebookra, weboldalra, akkor újból előjöhet a sávosodás, ugyanis a browserek nem képeset leképezni a 16 bit/channelt, tehát visszacsíkozódik.
Olyat is lehet csinálni, ha a gradient külön rétegen van, hogy átkapcsolsz 16 bitre, dobsz rá egy kis blurt, amelynél még éppen eltűnnek a csíkok, majd visszaváltasz 8 bit/channelre. Ekkor a Photoshop automatikusan generál az átmenetbe zajt, ami sokkal szebb, mintha utólag varázsoltad volna rá külön zajgenerátorral.
Ez akkor is működik, ha egy réteg az egész kép. Csak értelemszerűen a kép fókuszában lévő alanyokat, tárgyakat el kell különíteni, le kell szedni a háttérről, és külön kezelni. Szétválasztás, átkapcs. 16 bitre, háttérre blur, majd visszakapcs. 8 bitre. És voilá!
[ Szerkesztve ]
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Myrson
újonc
Kedves Mindenki,
Tanácsot szeretnék kérni, az alábbiakban:
Van egy grafikai kép aminek van egy "csúnya" pixeles háttere.
Szeretném szép egységessé tenni, úgy hogy amikor a Blur-Box Blur-t használom pl, vagy más effektet, akkor a színek egymásba simuljanak, ne legyenek köztük réteghatárok, ahol a színek összeérnek (gyakorlatilag itt a szürke átmenetei láthatóak).
Sok mindent kipróbáltam, de sajnos mindenhol ezek a rétegződések láthatóak.
Hogyha valaki tud esetleg segíteni, megköszönöm, Miki
miklosfoldi@gmail.com -
törölt tag
Ha előbb konvertálod és utána linkeled be, akkor is elvileg memoriában fogja szerkeszteni, a Smart object mivolta miatt. Viszont ha ott rámentesz a Smart Content ablakba, majd lemented a PSD-t akkor elvileg a kompozicióban is meg kellene jelennie.
Nem próbáltam most ki, de így tűnik logikusnak
-
Met
nagyúr
PS-ben hogy működik a linkelt objektum szerkesztése?
Mentettem egy kép.psd-t, azt place-eltem a kompozíció.psd-be és smart object-é konvertáltam.
Szerkesztettem a kép.psd-t de a kompozíció.psd-ben nem frissült a kép."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
törölt tag
válasz *Ropi* #26755 üzenetére
Köszönöm a választ!
Azt vettem észre, hogy az iPad Lightroom beállításokat (brightness, contrast, shadowa, stb.) pontosan lemásolva más (világosabb, kevésbé kontrasztos) képet kapot végeredményként, mint a Photoshop Camera Raw modulján beállítva.
Ha a Ps-ben állítom be az értékeket, akkot exportálva megkapom ugyanazt a minőséget, mint az iPaden.
Eddig a LR-ból indultam a katalógus miatt, innen adódott a problémám.
Pedig elvileg ugyanazt a raw feldolgozót használják, de mégsem lesz azonos a két kép (ugyanazon Adobe Color színprofil, és sRgb).[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha már Photoshop a topik, akkor írhatom a pc-n Photoshop, tableten Snapseed párost. Nem ezen van a hangsúly.
Elnézést a Lightroomért. -
törölt tag
Sziasztok!
Egy ostoba kérdést szeretnék feltenni, de nagyon foglalkoztat a dolog.
Miért lehet az, hogy a számítógépen, fotós monitoron szerkesztett képeim "nem az igaziak", kicsit fade hangulatúak, mondhatni mű hatásúak, míg az almás tableten szerkesztettek sokkal szebb, kontrasztosabb, fényesebb képet adnak?
Mindkét esetben RAW képből indulok ki, gépen és tableten is a Lightroomot használom.Mi lehet az alapvető, lényeges különbség? Mit ronthatok el?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
A sima feketén kívül nincs jelentősége, hogy minden szín össz 100% legyen. A fekete kényes dolog, mert az szokott lenni az olvasható rész, és annak muszáj élesnek, olvashatónak lennie. De ha rányomsz egy 0-0-0-100-as feketét egy 100% hupililára, az már bőven 100%-os telítettség fölött lesz, de ez indifferens. Sőt. Kell is az overprint miatt; nem maradhat a fekete helye "lyukas", különben az illesztés miatt garantáltan elmászna, és halo jelenne meg. Azaz ha a feketében 0-0-0-100 helyett 0-0-1-99 érték van, az azt jelenti, hogy 1%-nyi sárga is belekeveredik. De ez ugye nem lehetséges, ha nem sárga a második szín, hanem bármilyen, amit a nyomdagépbe töltenek. Viszont így levilágításkor már csak egy 99%-os raszteres feketét kapunk, mert hiányzik belőle az az 1%-nyi sárga.
Nyugodtan dolgozz két színnel olyan árnyalatokban, ahogy tetszik. A fekete maximuma legyen 0-0-0-100, és overprint. A többit a nyomda megoldja.
Amúgy jobban teszed, ha nem Photoshopban bohóckodsz, mert gyakorlatilag nem tudsz tiszta feketét előállítani vele, csak kevertet, a PDF-jéről meg ne is beszéljünk: amikor meglátja a nyomdász, garantáltan csomókban fogja a haját kitépni. A CMYK rendes támogatásáról már nem is beszélve. Vagy Illustrator, vagy Indesign. Abba be kell illeszteni a Photoshopolt képet, aztán a többit majd a kimenet elintézi. És lehet benne nézni Overprint Preview-t, meg színrebontást is.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz BonFire #26746 üzenetére
Dehát magad linkelted be, ahol meg tudod ezt tenni...
Megteheted a kiléptetést az Adobe.com-on is! Belépsz az adobe ID-vel a honlapon, ott "manage plan", és az "activated devices" résznél látni fogod a meglévő gépeidet. Ott tetszőlegesen deaktiválod az egyiket és ennyi. Onnantól fogja engedni futni a PS-t az "új" gépen is.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
BonFire
veterán
válasz Jinxb1rd #26747 üzenetére
Vegyük úgy az egyszerűség kedvéért, hogy minden szín a szürkeskálán 256 fokozatra bontható. Ezért 2 szín kombinációja esetén 256^2 számú színárnyalatot lehet nyomtatni, azaz 65 536-ot.
Sok olyan hirdetős újság van, amit csak két színnel nyomnak, és mégis van benne sok-sok árnyalat.
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
A 2+0 nyomtatást kérünk akkor abba az árnyalatok nem tartoznak bele, nem? Tehát küldött az ügyfél egy kinyomtatandó lapot, de van rajta pl egy vízjel halványan. Akkor az már három szín nem?
We are only Stardust...
-
Vesa
veterán
válasz BonFire #26741 üzenetére
Nekem feldobja a CC app, amikor új gépre telepítem. Olyan nekem is volt, hogy hardver csere miatt visítozott, hogy ez egy harmadik gép, a megengedett max kettőre már telepítettem a PS-t, ezért legyek szíves kitessékelni az egyiket a rendszerből. Kb. ott kell ahol a képeden mutatja, van is ott egy gomb (sign out).
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz *Ropi* #26738 üzenetére
Nem, semmi ilyen nem volt. Hülye lennék másnak megadni az accot, mikor én fizetek érte, és mindkét gépre szükségem van. Oprendszert meg ma már nem telepítünk. Azt se tudom, hogy kell már. Évekkel ezelőtt a régi gépre tuszkoltam fel a Win10-et, az újat meg már úgy hozta a futár, hogy fel is volt telepítve, mert mondtam: én azzal nem xarakodok.
Szóval semmi ilyesmi.
-
Vesa
veterán
válasz *Ropi* #26735 üzenetére
Ez furcsa, bár Adobe-nál nem lepődöm meg már semmin.
És ilyenkor szokott eljönni a pillanat, amikor az ember felteszi a kérdést magának, hogy "miért szívok én többet egy legális verzióval, mint a virágboltival?" Ez játékoktól kezdve még elég sok programnál felmerül sajnos.BonFire
Hozzá vannak ezek ott szokva, nemzetközi support, biztos lehetsz benne, hogy sokkal rosszabb angollal zagyválnak ott napi szinten a világ minden részéről. Meg aztán a képet is linkeld be, amellé már eléggé egyértelműen oda lehet tenni a magyarázatot.[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz *Ropi* #26733 üzenetére
Telekomos internetem van, fix, drótos. Ehhez a géphez a routermodem kábellel csatlakozik. A másik masina wifikártyával ugyanehhez a routermodemhez. Nem tudom, hogy fix vagy dinamikus-e az IP címem, de én nem szoktam váltogatni. Nincs rá okom.
A két gép két azonosítója látható a képen. Amelyikbe szerinte be kéne lépnem, az nincs is. Ez egy normál háztartás, 2 db asztali gép, és ezt csak az utóbbi pár hétben kezdte el feldobálni.
Support: eléggé bonyolult még magyarul is elmagyarázni, nem vagyok benne biztos, hogy angolul képes lennék érthetően megfogalmazni.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Tudja valaki, hogy az Adobe miért nem azonosítja az eszközömet megfelelően? Állandóan kiléptet az egyikből, mert szerinte egy harmadikba akarok belépni (This device), ami egyébként nem is létezik, mert csak két gépem van, és két hónapig nem is dobálta fel ezt a szar képernyőt.
Abból akar kijelentkeztetni, amelyikbe be kéne lépnem. A Windows rendszerben látszik a gép azonosítója, ahogyan az is, hogy azt az azonosítót belépettnek nyilvánítja, mégis ki akar léptetni, hogy egy harmadik, nem is létező gépbe beléptessen, hogy dolgozni tudjak.
Mi a fasz ez? Ha egyszer két gépen használhatom ezt a licencet, ne kelljen már állandóan csiki-csukizni? Hol lehet bármit beállítani, mert a Creative Cloud appban semmit se?
-
-
zümzümm
senior tag
válasz *Ropi* #26719 üzenetére
Van érdemi különbség az RX460 és az RX560 között? Mindkettő 4gb-os.
RX 560 kártyával 10ezer ft-al drágább enne a konfig. Megéri ezt a 10 ezret vagy nem lenne számottevő különbség? Mondjuk ha 5-10mp-el többek lell várnom arra hogy pl a háttér blur betöltődjön... azt simán elviselem az RX460al -
*Ropi*
félisten
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Ha a photoshopban több psd-ből állítok össze egy végső képet, akkor a psd-k dinamikusan fognak frissülni?
A kérdés lényege az volna hogy nagyon sok apró részből áll a kép, amik külön fájlban vannak eltárolva. Ezeket egy közös psd-ben összeraknám, de az elemek amiből összeépítettem a végső képet változhatnak. Nyilván ilyenkor nem kézzel szeretném megint beilleszteni az új tartalmat a régi helyére.
-
rii
nagyúr
válasz BonFire #26723 üzenetére
á én bőszek redozok sajnos .... ha brush-al elcsesztem valamit, akkor csak mereven bámulom a monitort és addig nyomogattam az ctrl-alt-z-t, amíg el nem értem a kívánt pontra, és shift bevonálával meg visszavontam a visszavonást aztán shift-et elengedve azt is vissza és így sasoltam h mikorra sikerült a rossz részt visszahámozni, míg a history palettán ez sokkal időigényesebb, és két helyre kell figyelni.
strata 3d-ben meg ctrl-y az undo. na ezen se bírtam még elmenni.
(#26724) Vesa: ebben nem is reménykedtem már, megnézem, köszi!
-
BonFire
veterán
Ezt mondjuk üdvözöltem, mert a Ps-en kívül egyetlen program se működik úgy, hogy Ctrl+Z Undo/Redo, hanem undo, undo, undo és így tovább. A redo-nak nagyon kevés létjogosultsága van szvsz.
-
rii
nagyúr
jogos ...
de én annak csak örültem ha hanygaf.sznyiak a betűk még egy ( két XD ) 21-es CRT-is mert az jelentette h b.szott nagy a felbontás ,-Dde tényleg jó lenne ha nagyobbra lehetne venni a betűket már 2005-2010 óta.
a szemüveget én 24 éve eldobtam ,-)
na'és mégvalami amire nem bírok átállni: a history-t is megvariálták
eddig ctrl-z volt az undo majd újból megnyomva redo
és az alt-ctrl-z volt a historyban visszalépegetős
shift-alt-ctrl-z meg a historyban előrefele lépegetésmost a ctrl-z ami a history-ban lépdel visszafele
az alt-ctrl-z -t meg kivették
( osx (hackli) alatt legalábbis így érzem h kivették, csak "alma" helyett ctrl-t írok )[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Az eszköztáron az "Auto select" nincs véletlenül kipipálva, vagy Group-ra állítva? Mert ilyenkor nem érdekli, hogy te mit szeretnél mozgatni. Vedd ki a pipát a checkboxból, és próbáld meg újra.
-
ToBeY
nagyúr
Miért csinálja azt a ps,hogy pl kiválasztom 8 layer-t move tool-al át akarom helyezni,de leugrik a layer 1 és azt ráncigálom észrevétlenül,és közben nézem hogy a layer8 miért nem mozdul?!
User error vagy bug esetleg feature? -
zümzümm
senior tag
Sziasztok
A Photoshop es Lightroom a videokartya vagy a memoria eroforrasait hasznalja inkabb? -
lanszelot
addikt
válasz BonFire #26707 üzenetére
Sikerult talalnom egy modszert amivel nem kell ujra installalni
Bezarod a PS -t teljesen.
Finderben: Alkalmazasok - Adobe PS CC 2019 - Locales - hu_HU - Support Files -
Itt van egy file ami kb igy nez ki: tw10428_Photoshop_hu_HU.dat
ezt átnevezet tw10428_Photoshop_hu_HU.bakIgy 2 nyelvu a PS. Ha vissza nevezed DAT ra HU, Ha BAK akkor ENG
Amugy angolul mar jol mukodik, nem ertem mi a gond a HU val..
-
BonFire
veterán
válasz lanszelot #26706 üzenetére
A magyar menü össze van kuszálva, mert nem tartották meg a menüpontok sorrendjét, hanem valaki kitalálta, hogy ABC rendben lesz tuti.
A Creative Cloud applikációban a beállítod a nyelvet angolra, majd leinstallálod és újrainstallálod a programot. Akkor már angol lesz.
Nem tudom egyébként, hogy első telepítés előtt miért nem lehet ezt beállítani, hanem mindenkinek el kell játszani ezt a hülye játékot, hogy az ország nyelvét telepíti, majd átállítja a beállításokban, uninsatll, reinstall. Száz évvel ezelőtt ha egy programnak többnyelvű felhasználói felülete is volt, megkérdezte telepítés előtt, hogy milyen nyelven kívánjuk. Meg hogy akarjuk-e telepíteni a többi nyelvet is. Pl a Total Commandernek ez már húsz évvel ezelőtt se volt kihívás; az Adobe-nak még azóta sem sikerült ezt a fícsört implementálni.
-
lanszelot
addikt
Hello
2 kérdésem lenne:
- OSX -en hogy tudok nyelvet váltani? Telepítésnél nem kérdezte, és most magyar, de angolt szeretnék.
- Ennél a videonál 21:30 kor a srác mutatja hol láthatom , de nekem ott pont ugyanaz van mint a layer -nél, nem ugy mint neki. Miért?
Mukodni mukodik, csak a paths menuben nekem pont ugyanaz van mint a layers menuben. Neki pedig csak az alakzatok. Én az alakzatot sehol se látom csak a transparent lapokat..[ Szerkesztve ]
-
MCPD
csendes tag
Sziasztok,
Swash tulajdonsággal felruházott fontkészletnél inaktív a Opent Type / Swash funkció a menüben. Nem egyedi eset, tehát nem a betűkészlettel lehet a gond. Van rá megoldás?
-
Vesa
veterán
"pedig az excelbe már 97-be is volt repülőszimulátor"
Hol máshol, ha nem ott!
"szerintem adobenál a grafok terveztrék meg a gui-t"
Az lehet, de akkor nem tudom milyen monitoron dolgoztak, mert már a CS6 idején is alap volt egy nagyobb monitor a grafikusoknak, ehhez képest még csak mostanában oldották meg a GUI scale-t -és most is csak úgy, hogy kizárólag W10 alatt működik, W7-en nem-, amivel végülis csak évekig szívtam, mert már a 27-es WQHD monitoron is kiolyt a szemem az 5ppt-s fontoktól a menükben. ok, tudom, hordjak szemüveget, de azért egy ekkora cégtől ez minimum gáz, hogy évekig nem képesek implementálni egy ilyen szögegyszerű fícsört...
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
válasz BonFire #26702 üzenetére
id -be is lesz 3d, ps-be filmvágás, illuba html
agyrém ami már jópár éve tart
word-excel is csak jönnek ki újabbverziók pedig az excelbe már 97-be is volt repülőszimulátormost egy word 2 gb.
ööööööööööööööööööööööö izé.
excel megin 1,7 GB
oulokot nem is tudom mert töröltem is a csába az is valami 1 GB fölött volt. vagyis 1 GiB fölött.
az openoffice 400 MB de kapott anyagoknál jól jött az original ms word,
nézem mér nincs hely, hát az ms cuccok.
de nem azé vesz az ember háttértárat h ők belesz.rjanak.mindenképp minden évben ki kell hozni valamit _mindenkinek_
ID-be is mikor megjelent a content grabber minden képbox közepén 2013 környékén .... namondom még egy látszat feature h a kezdőket lenyűgözzék .... mer amúgy azt azonnal kapcsolja ki az ember. folyton kerülgetni kellett a content grabbert ....
weh ... régen minden jobb volt.
de amúgy jók az adobe cuccok gui-jai - h valami jót is mondjak .-)
quark-corel szerintem katasztrófa volt 2007-ben, mikor az adobe cs2 már sokkkal kellemesebb volt a léleknek is ... szerintem adobenál a grafok terveztrék meg a gui-t, mag corel-quarknál szerintem a programozókpiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
BonFire
veterán
Mivel már vagy egy évtizede mindent beleraktak, amit csak lehetett, most a látszatfejlesztés történik, elvégre csak kell adni valamit, máskülönben milyen alapon szednék be az előfizetési díjat, ugye?
A következő fejlesztés valami olyasmi lesz, hogy a layereket fentről lefelé fogja elrendezni a rétegpalettán, mert azt bármilyen logikának is meg lehet feleltetni. Esetleg a Clipping Mask úgy fog viselkedni, mint az Illustratorban, az Illustratorban meg úgy, mint a Photoshopban. Mert ugye fonákul vannak, tehát azzal is ki lehet bekkelni 1-2 verziófrissítést, hogy megcsereberélik.
A Pen is másképp viselkedik a programokban, tehát át lehet variálni azok működését is. Vagy a Swatch-ek, amelyek Ps-ben program által vannak eltárolva, Illustratorban meg dokumentumszinten, nosza, cseréljük fel őket.
Már rohadtul hiányzott (nem!) az Illustratorba is a puppet warp, amit a Photoshopban se lehet semmire használni. Belerakják, hogy legyen mit fejlesztésnek nevezni. Most is vannak frissítések, de semmi érdemleges nincs bennük.
Most az Adobe ugyanazt a kretén erőszakpolitikát folytatja, amibe a Microsoft majdnem belebukott, a Metro GUI erőltetésével pár éve.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Indiana Jones and the Great Circle Premium Edition
- Új, bontatlan Borderlands 2 Ultimate Loot Chest Limited Edition PC ELADÓ
- Office Professional Plus 2013, 2016, 2019, 2021, 2024 licenckulcsok - MEGA Akció!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest