Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Milyen routert?
- AliExpress tapasztalatok
- Google Chrome
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Vírusirtó topic
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Des1gnR
őstag
Win8 + CS6 alatt találkozott már valaki olyan buggal, hogy eltűnik az ecset mértét mutató körvonal? Tudjátok miként tudnám visszaállítani?
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
turbobusa
senior tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, képkészítésbe vágnék, melynek célja egy meglévő arc cseréje lenne, oly módon, ne látszódjon utólag lett mókolva vagy legalább jól illeszkedjen nagyon.
Miképp valósíthatnám meg mindezt?Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv.
-
Kobe
veterán
próbáltam a dA-s useridmra és a file nevére (Shiva volt), a creative sigeses userIDmra és filenévre, stb, de nem tlaáltam semmit sajna. Már írtam dA supportnak hátha sikerül valahogy visszahozni, ha van valami backup funkciójuk
ViZion: de volt róla, csak otthoni gépen, ami felett a család átvette az uralmat - és én anno költözés miatt csak pár hónap múlva tudtam volna elvinni őket, naná h addigra a vinyó megadta amgát.
-
ViZion
félisten
Devianton nincs meg? Amúgy esélytelen. HA tudnád kié volt a másik oldal, és hogy maradt-e backup. Neked miért nem volt mentésed? Mindent menteni kell... OK utólag ugye könnyű, nekem is volt régen pár giga veszteségem, jó lecke volt.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Kobe
veterán
hali
egy kicsit eltér a témában megszokott kérdésektől, de számomra lényeges. Anno csináltam pár munkát photoshopban, készült róla pl werknapló is, azonban ezeket elvesztettem - gépcsere, hardverhalál, stb. Elég sok munkám volt a képekben, és szeretném valahogy "visszaszerezni" őket. Anno deviantartra, illetve a már megszűnt creativesigs.hu oldalra is fel volt töltve, sőt még az egyiknek a linkje is megvan, csak már nem él ugye. Googleban próbáltam rékeresni, nem hozott eredményt.
Nincs valami ötletetek, hol lehetne fellelni ezeket, nem lehet valahogy valami backup tárhelyről visszaszedni ?
anno ez volt az egyik eredeti link [link]
-
ViZion
félisten
válasz pufancska #15385 üzenetére
Filter-noise-dust&scratches szvsz... persze volt más is, de ez "símította" ki a hibákat szvsz.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
pufancska
tag
válasz *Ropi* #15382 üzenetére
Egy képet csináltam idáig meg. Próbaképen és nem szkeneltem, hanem fényképeztem, arra gondolva hátha jobb lesz így.
Amit bevittem a gépbe az 5626x8019 méretű, ebből mi a legnagyobb amit ki lehet hozni, illetve, hogyan kell ezt számolni? Ez volt a legkisebb kép amit kaptam, ezért ezzel kezdtem 9x13cm-es kép volt.[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz pufancska #15380 üzenetére
Mivel szkenneled a fényképeket? Vagy már be vannak digitalizálva?
Arra készülj, hogy tif-ben gigantikusan nagy fájlméreteid lesznek (90x120 cm-es képet kellett csináltatnom, ~700 MB volt a tif fájl), attól függ, hogy mekkora végleges méretet szeretnétek.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
pufancska
tag
válasz ViZion #15377 üzenetére
Régi fényképeket kéne nagyban kinyomtatni, de vászonra, mivel eleve rossz minőségűek és többnyire kicsik is ezért a minőség nem fog számítani annyira. A cél az lenne, hogy plexi mögé megy és időnként (este) leddel megvan világítva. Van ami vászonképként kerül fel a falra, de ott extravagáns, hülyeségeket találtak ki, ezért a minőség eltörpül. Szerintük, én mondtam, hogy megpróbálom megoldani ha lehet, bár kíváncsi leszek a végeredményre. Tehát akkor tiff, ok köszönöm
-
ViZion
félisten
válasz *Ropi* #15378 üzenetére
hááát, elég érdekes lenne, ha nagyformátumú nyomtatók (minimum 4 szín festék) RGB-ből nyomtatnának. az egy dolog, hogy a ripszoftver kezeli, és a népnek a jpg érthetőbb, de akkor is Ha fontos a szín, akkor CMYK, ennyi. Otthoni kis nyomtatókra OK, az RGB, erre vannak felkészítve.
-
ViZion
félisten
válasz pufancska #15376 üzenetére
Nyomtatótól függ. 160 cm széles az kb. 155 cm-et kinyom, tekercses a vászon, tehát lehet sok-sok méter is... Tiff kell, nem jpg. Mi lenne a feladat, milyen minőség, hova, etc?
-
pufancska
tag
Sziasztok. Valaki nem tudja véletlenül, hogy mi a legnagyobb méret amit még ki lehet nyomtatni vászonra? Illetve kell valami spéci dolog a nyomdának, vagy viszem a kész dolgokat. (Speciel .jpg képeket kell vinnem)? Köszi előre is. Ja ha valaki tud olyan helyet, ahol jól készítik ezeket a dolgokat, illetve baráti az árak akkor annak a címét is megköszönném.
Elég sokat és nagyokat kéne elkészíttetni és most keresem a helyeket, ezért gondoltam írok, hátha valaki már csinált ilyet és tud adni egy két infót. -
félisten
válasz PapauZ #15374 üzenetére
Nem bírtam megállni, hogy gyorsan ne írjam meg és majdnem telitalálatod lett, csak 75x100 és egy piros elafánit rejt az első kép.
(Megtehettem volna, hogy el is forgatom, az is igaz, de hagyok feladatot peugeotmate-nek is)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
PapauZ
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #15373 üzenetére
Ahogy néztem excel táblában, 256 színű kép lesz, mert az oszlopok száma nem osztható 3-al....
Az első mérete 100*75 lesz talán, a kettes meg 134*90...
A többit lesse meg peugeotmate[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz peugeotmate #15371 üzenetére
Én szívesen megcsinálom, kb 5 perces meló, de egy dolog mindenképpen kell, azaz a képek szélessége és magassága. Anélkül nem lehet tudni, hogy hány sorban és oszlopban kell megjeleníteni a pixeleket.
ha ez megvan írj privátba.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
ViZion
félisten
válasz peugeotmate #15371 üzenetére
Fórum, kereső, php vagy azonnali kérdések, ilyesmi. Én nem tudom megoldani, fentebb felvázolták mi az elmélet.
-
-
BonFire
veterán
válasz vati182 #15366 üzenetére
Szerintem kezdd el írni a Photoshop CS7 Wishlistet, aztán hátha megvalósítják a kedvedért. Érdekes módon, húsz év alatt senkinek nem okozott problémát ezzel így dolgozni, ahogy van.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
PapauZ
aktív tag
válasz peugeotmate #15367 üzenetére
Csak egy tipp:
Ha programozási feladat a dolog, akkor elég valószínű, hogy "sima" RGB kódolást kell visszafejteni. Azt nézd meg, ha 3-asával csoportosítod a számokat, akkor azonos oszlopszám jön-e ki minden sorban (erre pl egy exceles importálás teljesen alkalmas; minden szám külön-külön celléba kerüljön, és az oszlopok száma osztható kell legyen 3-al). Ha ez stimmel, akkor megvan a kép szélessége, a magassága pedig a txt sorszáma kell legyen (hacsak nincs megadva más a feladatban!!).
Innentől fogva már csak egy egyszerű(??) programot kell írj, ami adott szélességű és magasságú képet tud kreálni (winformsban valamiféle image vezérlő). A vezérlőben megjelenítendő kép egyes képpontjainak a színét meg a 3-asával csoportosított számok adják meg e szerint:
- első szám a piros árnyalata
- második szám a zöld árnyalata
- a harmadik pedig a kék.[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz peugeotmate #15367 üzenetére
A feladat egyszerű, de ehhez keress inkább php/html-ben jártas emberkéket, azok foglalkoznak ilyesmivel.
-
peugeotmate
őstag
válasz BonFire #15363 üzenetére
Ezt kaptam informatika házinak, nem hinném, hogy gubanc lenne a számokból. Ráadásul a suli honlapjáról linkeltem be a képeket.
Sajnos alkalmasabb topikot nem találtam a Prohardveren a problémám megoldásához, ezért tettem fel itt a kérdést, hátha van itt olyan, aki ért ehhez és tudna segíteni.
meg
-
BonFire
veterán
válasz peugeotmate #15361 üzenetére
Még ha lehetne, akkor sem szívesen piszkálnék mindenféle gyanús, számokat tartalmazó szöveges fájlokat. Ki tudja, mi lehet benne? Te azt állítod, hogy kép, én meg paranoiás vagyok (de ettől még nem kizárt, hogy tényleg üldöznek).
Ez nem Ps feladat, hanem kriptográfia. A képeket valamilyen algoritmus szerint számsorozattá alakították. Ahhoz, hogy ebből újra kép legyen, ismerni kéne az algoritmust, és beprogramozni, hogy visszafejtse a fájlok adatait. Erre nincs mód. Ennyi erővel csupa 0-t és 1-et is belinkelhetnél, ha nincs birtokunkban a kulcs, az bármit tartalmazhat.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz total90 #15360 üzenetére
Nem tudja vele a komplementert meghatározni, mert nincs hozzá univerzális gomb rendelve!
Majd alkalomadtán csinálok egy tutorialt arról is, hogy egyéb eszköz híján hogy kell meghatározni a szín komplementerét az adott eszközökkel. De ott a Kuler, az ingyen van, meg még többet is tud.
-
peugeotmate
őstag
Amennyiben rossz helyen érdeklődöm, elnézést:kérdésem
Az is jó, ha valaki elmagyarázná, miként lesznek ebből képek. Köszönöm előre is a segítséget![ Szerkesztve ]
meg
-
vati182
aktív tag
válasz BonFire #15358 üzenetére
Hát lehet, hogy én értek, valamit félre, de én photoshopon belüli használatlra kellene
http://www.youtube.com/watch?v=m6w2X2k4skI
erre gondoltam -
BonFire
veterán
válasz vati182 #15357 üzenetére
Nem világos, hogy mit szeretnél. Van Kuler, amit ingyen használhatsz. Vagy mit szeretnél? A ColorZilla bővítmény FireFox böngészőbe is beépül, és ad egy Color Pickert, meg CSS Gradient Editort is.
[ Szerkesztve ]
-
vati182
aktív tag
lenne egy olyan kérdésem, hogy valami ingyenes full verziós színező kerék van e mint coolours,tehát ilyen color picker... mert az nagyon bejött, de még mivel nem készítek olyan munkákat, amik akármennyire is közel állhatnának, a pénzes verzióhoz, csak magamnak rajzolgatok, így nem vennék külön ilyen kiegészítőt
-
Balinov
titán
-
BonFire
veterán
válasz jhos910 #15338 üzenetére
A Displacement Map lesz a te szerszámod.
1. A póló/pulóverről csinálsz egy szürkeárnyalatos PSD fájlt, amit elmentesz mondjuk map.psd néven az Asztalra.
2. Kijelölést készítesz a póló körvonalai mentén, kimaszkolod a háttért, majd fölé helyezed a belevágandó képet, és Clipping Maskkal belevágod a kivágott pólóba. Alt lenyomva a két réteg közé kattintasz, és létrejön a Clipping Mask, a tartalom belekerül a pólóba.
3. Ezek után a tartalmat a gyűrődés szerint kell torzítani, itt jön a Filter -► Distort -► Displace alapbeállításon. Betallózod a korábban elmentett map.psd fájlt, és azzal torzítod.
4. Ha megvan a torzítás, már csak a gyűrődések árnyékait kell rávarázsolni. Újra előveszed a map.psd szürkeárnyalatos fájlt, ráhúzod az egész tetejére, majd átállítod az összhatásmódját Hard Light-ra (ha jól emlékszem). Egész kicsire veszed az Opacity-jét, hogy éppen csak megjelenjenek az árnyékok/csúcsfények.Most nem próbáltam, csak fejből írtam, de talán nem tévedtem sehol.
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz PapauZ #15347 üzenetére
Szivesen! Latod, engen is pont ebbol a szemszogbol erdekel. CS2-vel vagy PSE5-el nem mesz semmire gyk. Mind2-nel kiprobaltam frissiteni az adott verziohoz tartozo legfrissebb ACR-re, de meg a 2008-ban bemutatott Nikon D5000 raw-jait sem birja megnyitni,igy nalam felejtos mind2.
Jinxb1rd: linket nezd meg, ott leirnak mindent. Gondoltam hatha valakinek hasznos lesz ez az ingyenes cuccmak
[ Szerkesztve ]
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
delta9
senior tag
-
BonFire
veterán
válasz PapauZ #15347 üzenetére
Fotósoknak jó lehet a PSE, mert kimondottan azokat az eszközöket tartották meg benne, ami a fotó javításához kell. Szintek, színek állítása lehetséges, vannak benne gradiációs görbék, hisztogram, előre definiált presetek, sablonok, sőt, néhány kattintással jó kis szkriptek futnak le, ha valaki nem akar szöszmötölni.
Viszont a semmiből-valami absztraktok készítésére alkalmas eszközök hiányoz(hat)nak belőle, nekünk ezért nem jó. Nehéz egy alak kivágása is, nem áll rendelkezésre annyi eszköz.
-
PapauZ
aktív tag
válasz Balinov #15342 üzenetére
Köszi srácok, akkor marad az angol "irodalom".
Amúgy amire nekem kell, arra teljesen elég. Engem kifejezetten a hobbifotós kategóriába lehet sorolni (talán még abba se , ahhoz kéne már valami komolyabb gép is talán). Főleg csak a készített képeket javítgatnám, szerkesztgetném vele, hébe-hóba egy-egy képet összeraknék vele, arra ez meg bőven elég.
Illetve ha majd Adobe nyilatkozik, legfeljebb felmegy a CS2-es PS is emellé . -
total90
veterán
válasz Balinov #15344 üzenetére
Na most akkor, mi van? Akkor sem értem... Fent van az Adobe oldalán, letöltheti bárki, adnak serialt és aktiválható is a program! Akkor ebben mi a nem legális?
Nekem egyébként most az ultrabookra ment fel, asztalin CS5 van és azon a profilon szedtem le, amin a CS5 licencelt... meg más Adobe program is, de ez nem lényeg.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
total90
veterán
PS CS2 (meg egyéb is) ingyen az Adobe-tól, akink kell töltheti [link]
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Balinov
titán
válasz BonFire #15341 üzenetére
azert nem annyira herelt, meg 70-80€ a full verzio, helytol fuggoen,hol veszed. Igaz, van benne hereles, (pl. fotos szemszogbol ACR) de ahogy neztem anno meg a 10-eshez bemutatokat egesz sokat uj ficsort beletettek mar abba is, plane a 11-esbe. Jo, nyilvan aki ebbol el, annak hosszutavon egy rendes PS az ertelmes befektetes, de hobbifotos celra szerintem hasznalhato siman. Es sajnos nem, nem igazan adjak hw-hoz bundle-ba, vagy csak en vettem ssd-n kivul mast mar jo regen a gepbe? GIMP alternativa, azt nem mondom, de a kerdezo a PSE11-rol kerdezett
PapauZ: nemtudom, ezt nezted-e mar, de en mindenkepp atneznem ezt a dedikalt YT csatornat
szerk:
most latom, magyarul kellen? sanszos,hogy nemsokat talalsz. De mivel PSE-bol ugyis angolt hasznalsz szvsz felesleges magyar guide-okkal bajlodni, ahogy Bonfire is emlitette, kicsi a piacunk, ergo keves az ingyenes segedanyag[ Szerkesztve ]
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
BonFire
veterán
válasz PapauZ #15339 üzenetére
Iszonyat kicsi ez a magyar piac. Photoshopról hál' istennek írunk sokan, mert ipari standard, meg mégiscsak a világ legjobb képszerkesztője, viszont a PSE annyira kevesek által használt, hogy szerintem nem is foglakozik vele senki. A PSE-t általában ajándékba adják, ha az ember vesz valamilyen hardvert, aztán nem tudok róla, hogy valaki használná is ténylegesen. A herélt képszerkesztő pont olyan, mint a herélt hangszerkesztő. Ha nagyon muszáj, kínnal-keservvel talán jó dolgot is létre lehet hozni benne, de akkor már inkább egy teljes értékű Gimp! (bizony, ezt le merem írni), mint egy funkcióhiányos PSE.
-
-
PapauZ
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy nemrég vettem egy Photoshop Elements 11-et amazonról. És ehhez keresnék kezdőknek való leírásokat vagy videókat, vagy valamilyen (szak)könyvet magyar nyelven. Angolul és németül találtam többet is (gondom nem lenne vele, de jobb szeretem az ilyenek magyarul olvasni, tanulni): for Dummies sorozat, az O'Reilly kiadó, illetve Jürgen Wolf új könyvét láttam még bookline-on a programmal kapcsolatban. De sajnos magyarul még semmi...
Tudtok esetleg egy készülő könyvről a programhoz, vagy akár egy másikról, ami megfelelő lenne az alapok, majd a haladó lépések elsajátításához?
Előre is köszönöm!PapauZ
-
jhos910
senior tag
Heyho!
Tudtok nekem linkelni egy tutort, hogy hogy tudom így, szépen ráilleszteni egy képet pl egy pólóra?
Vagy ha leírjátok úgy is jó, emlékeim szerint néhány lépés az egész.
Anno virtual tuningos tutoroknál találkoztam ilyennel, ahol "airbrush" szimulálás volt a lényeg de már nem emlékszem, hogy kellene keresnem.(bocs az idióta képért, már meg akartam kérdezni máskor is de msot erről jutott eszembe)
-
nagyúr
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Balinov
titán
Bocsanat a feloffert, hatha valakinek hasznos lesz.
SpeckyBoy-nal 40 Unique & Free Photoshop Patterns ingyenesen elerheto.
-
-
delta9
senior tag
-
BonFire
veterán
Miért? Ez teljesen korrekt. Pont olyan, amilyen a kérés! Sokan olyan zavarosan írnak, kérdeznek fórumokban, hogy az a csoda, ha sikerül kitalálni, mit is akar valójában. Nem is kell szándékosan félreérteni.
A kisgyerek feje legalul nagyon brutál!
-
Balinov
titán
Ez szep es jo is lenne ,csak az a baj,hogy az adobe.com oldalan sehol nem volt feltuntetve,hirdetve. ahonnet a Net megtudta, az mindenfele blog, meg 3rd party oldal.
Nekem jon pl. regisztralt LR4 userkent az Adobe-tol hirlevel, feliratkoztam a letezo osszes topikra, ott hire sem volt ennek a promocionak
Kar ezen keseregni, sajna alafuttotunk sokan ennek.
-
BonFire
veterán
válasz föccer #15328 üzenetére
Küldd el a két képet (tedd fel becsomagolva valahová, és linkeld privátban), megnézem, mit lehet velük tenni. Használati utasítást is írj, hogy pl. „balról a második személyt az 1. sz. képről, balról a 4. személyt a 2. számú képről montírozd össze”.
A képeket ne kicsinyítsd le! Minél nagyobb felbontású, annál jobb. És ne alkalmazz semmilyen képkorrekciót rajta. Csak a nyers képek legyenek, amit a gép csinált.
-
BonFire
veterán
Hohó! Álljon már meg a menet! Ez már flém, amit itten te csinálsz, barátom, jóhiszeműségről szó sincs. Kelted a hangulatot (immár harmadik napja), ezek után már csak az anyázás maradt. Miért nem lehet megérteni, hogy az az érvényes és vonatkozó, ami az EULA-ba le van írva. Töltsd le, kezdd el telepíteni, aztán amikor feldobja az EULA-t, akkor olvasd el. Ha elfogadható számodra a benne foglaltak tartalma, akkor rakd fel, és használd. Ha nem, akkor hagyd félbe a telepítést.
Említettem, hogy az Adobe Audition EULA-jának van egy olyan záradéka, hogy ha ezt (az általuk biztosított, nem buherált, krekkelt) telepítőt használod a szintén általuk honlapra kitett seriallal, akkor jogszerűen használod! Ez van az Audition EULA-jában, a többit nem olvastam el. De te megteheted, én nem fogok az EULA elolvasásáról is tutorialt készíteni külön neked.
És itt ezt a témát én be is fejeztem, te folytathatod még, ha nem unod, de válaszolni nem fogok már rá. Teljesen szét van már offolva a topic, ideje visszatérni a rendes kerékvágásba.
-
föccer
nagyúr
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni tőletek.
Minap készítettünk néhány fényképet a családról. Én roppant módon gyűlölöm, ha fotóznak, így e ritkaság számba megy. Készítettünk vagy 8 db-ot (ez nálam már minden határon túl megy ), de mindegyiken van valami bibi, valaki mindig belebandzsít. (csak én voltam normális mindegyiken, de mindegy). Szóval azt szeretném kérni valamelyik PS gurutól, hogy elküldenék 2 képet és abból kellene nekem egy tűrhető montázst csinálni, amelyiken mind a 3 személy elfogadható, vállalható ábrázatot mutat magáról Szerencsére van olyan 2 két, ahol nagyjából ugyan az a kompozíció van, így talán nem lenne túl nagy meló. Én MS painttel nem mentem túl sokra
Köszi szépen előre is.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
bacus
őstag
válasz BonFire #15323 üzenetére
Azért az itteni hozzászólások alapján bárkit lekopaszozni, elég merész. Valóban ezen a fórumon újonc vagyok, egyébként nem titkolom, hogy tanulni jöttem ide.
Megnéztem a blogod, jó! Bár az az újévi üdvözlet, a szájbarágós stílussal, én ki sem raktam volna, de még mindig nem késő törölni.
Szép napot, inkább taníts valamit a PS-ben, mert egyéb IT téren azt hiszem nem igen tudnál.
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
tibi72
aktív tag
Nem unjátok még?
[ Szerkesztve ]
-
delta9
senior tag
"Én továbbra is állítom, hogy ami a neten publikusan letölthető, az egyéb rendelkezés hiányában SAJÁT részre bármikor letölthető és felhasználható."
Minden esetben van egyéb rendelkezés (EULA). Ahol nincs, ott meg az országspecifikus és a nemzetközi szerzői és szomszédos jogok. Nincs szó arról, hogy az "Adobe úgy gondolta, hogy..." Ezek a termékek mindig is kereskedelmi termékek voltak.
-
tibi72
aktív tag
Nekem van 7széria,abbol is a HD7890 2GB -os. Én tapasztalatom hogy OpenCL és 3D funkciok jobbak lettek.
Arra nagyon figyelj a v.kártya választásnál egy tipuson bellül is h.támogasa a 3D funkciot.
Ezt ugy értem pl..Gigabyte hd7870 ezen belül két változat került ki.Az egyik GV-R787OC-2GD a másik GV-R787WF3-2GD ez a második már nem támogataja 3D-t.Lehet hogy pár ezer forintal olcsobb is de nem éri meg anak aki OpenCL-re és 3D-re támaszkodik.
Nem vagyok profi a témában,csak saját tapasztalatomon alapul.[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
bacus
újonc„Hozzászólások
szakmai 15; közösségi 0”
Te még nagyon kopasz vagy, ahhoz, hogy megsértődj. Igenis, vagyunk itt egy páran öreg rókák, én pl tanítom a Ps-t, ViZion és a többiek pedig ebből élnek hivatásszerűen. Tehát igen, nem túlzás, amikor ilyet állítok. Nem vagyok PC guru, de Ps-ben én vagyok a megmondóember itt a környéken. Számomra is meglepő, de fel tudom dolgozni az elismerést. És persze nem ülök a babérjaimon. Ha jól emlékszem, tegnap a témával foglalkozók közül én indítottam folyamatosan frissülő blogposztot, ahová újra meg újra felkerültek az új hírek. Az is, hogy kacsa volt. Ma fél napot bújtam a Google-t, pedig közben még a megyeszékhelyet is megjártam. Ennyi erővel magad is utánajárhattál volna.
Az értelmi képességeidről szóló jelzőket te mondtad, nem én. Én csupán annyit írtam: mi megértettük, te pedig nem. „Teljesen mindegy, hogy szerinted hogy kell érteni, rajtad kívül itt a topicban ha nem is elsőre, de második vagy harmadik nekifutásra azért többé-kevésbé mindenkinek sikerült megérteni a helyzetet.”
Ráadásul már második napja úgy teszel, mint aki tényleg szellemi kihívásokkal küzd, és olyan dolgot nem ért meg, mint az egyszeregy, holott még le is fordítottuk nagyjából a lényeget. Miért teszel úgy?
Ja, és egyre jobban értetlenkedsz. Kezdem azt hinni, hogy direkt csinálod.
[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
Szép estét!
Érdeklődnék, hogy valaki, aki használ PremierePro-t, esetleg After Effectset, esetleg próbálta-e OpenCL-el, esetleg egy 7xxx szériás AMD kártyával? Csak ennyi tart vissza az új kártyától...--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
bacus
őstag
válasz BonFire #15317 üzenetére
Először is köszönöm, hogy minősíted az értelmi képességeimet, hiszen páran elsőre, de a többség (a hülyébbek kedves olvtársak nyilván magatokra ismertek ti is) másodszorra azért felfogták BonFire szavait: Nincs ingyen PS. Én pedig nyilván a legalja lehetek, mert még most sem fogom fel, így a simán kisegítő iskolákban végzetteknek sem kell aggódniuk, hiszen van náluk rosszabb! (ők azok akik csak harmadszorra, vagy csak kevésbé értették meg a helyzetet).
Azonban - bár a topic neve Adobe PS - én általánosságban írtam, hogy mit szabad letölteni és mit nem. Én továbbra is állítom, hogy ami a neten publikusan letölthető, az egyéb rendelkezés hiányában SAJÁT részre bármikor letölthető és felhasználható. Tipikus példája a weblapok olvasása, ugyanis miközben böngészed a netet, számtalan képet is letölt a böngésződ, miközben egyikre sincs jogod további felhasználásra. Ilyetén módon szarok az adobe úgy gondolta kezdetű minden mondatra. Aki dolgozni akar a PS-el, az megvette eddig is és meg is fogja venni.
Másodszorra örülök, hogy te is a számítástechnika nagy öregjei mi több, rókái közé tartozol. Én is láttam DOS 1.0, a 3.0-ás változatot meg elég sokáig használtam is, sőt a mai napig is tudnám használni. A kérdés, hogy akarnám e.
És a PS esetében szintén ez a helyzet, elhiszem, hogy tudnád használni a PS régi verzióit, de a kérdés, hogy akarnád e használni?
Az általad emlitett emberek akiknek a gimp is megfelelne de mégsem kell nekik, azoknak véleményem szerint teljesen mindegy, hogy mit nem használnak, mert sem ezt sem azt nem tudják kezelni.20 éve írok szofvereket, nekem a PS maximum hobbi lehet, amiért mégis megvettem, és nem a gimpet használom, az az ok, a PS egy standard és ha megtanulok valamit akkor azt szerettem volna amit esetleg tudok majd máshol is használni. (nem sikerült megtanulnom az alapdolgokon kívül mielőtt még a tudásomat kezdenéd szidni.)
Tudod vannak márkanevek amik egy idő után azonosulnak a termékkel, ilyen pl a Bendix, vagy a Kleenex, de mondhatnám a Hiltit, vagy akár a Xeroxot is.
Ma már az ütvefúrók 1/100 ha Hilti, papírzsepit sem csak a Kleenex gyárt és Xeroxozni is többen xeroxoznak Canon fénymásolóval. Ilyen a PS is, elkezdesz "facebookozni", az ott található vicces módosított képekre egyszerüen csak azt mondják ez photoshop. (pedig a gagyi képek többsége nem ps-ben készül, sokkal inkább Microsoft Paint)A témához nem kivánok továbbiakban hozzászólni, még a "na ugye megmondtam", hozzászólást sem fogom elsütni , viszont ha lehet tanulnék kis és lehet nagyobb trükköket is, akár Tőled is, és minden kevésbé értelmes olvtárstól is
-
félisten
-
ViZion
félisten
Logók - másként. Apple nagyon király.
-
BonFire
veterán
Teljesen mindegy, hogy szerinted hogy kell érteni, rajtad kívül itt a topicban ha nem is elsőre, de második vagy harmadik nekifutásra azért többé-kevésbé mindenkinek sikerült megérteni a helyzetet.
Egy a lényeg. Eddig sem volt ingyen a Photoshop, és eztán se lesz az. A régebbi verziók azért nem (ezt már párszor kitárgyaltuk, csak te akkor nem voltál ott…), mivel a Photoshop CS2-vel is kitűnően lehet dolgozni, és nagyjából ugyanazzal az eredménnyel, mint a CS6-ban. Csak hozzá képest kissé fapados, cakkosan rendereli a képet, nem használja ki a VGA gyorsítást, nincs benne elforgatható nézet, puppet warp meg content aware cucckombó, de azért mi nagyrészt 6-os 7-es Photoshoppal kezdtünk dolgozni, és megtanultuk automatika nélkül is csinálni a dolgokat. A mai userek már fingani sem tudnak az intelligens kijelölőeszközök nélkül, mi meg a Ps bibliát bújtuk, hogy miféle trükkök vannak. A Szoftver.hu-s Gyorstalpalón nevelődött nemzedék nagyon kétségbeesne, ha hirtelen vissza kéne állni CS2-re, mert nem tudna vele dolgozni. Mi igen. Mi, öreg rókák.
Na, ezért nem teszi ingyenessé az Adobe a CS csomagját. Láthatod, ott a Gimp, ingyenes, meg minden, mégsem kell a kutyának sem, pedig a felhasználók által Fészbukra tömegesen feltöltött igénytelen giccs-szemetek és tipográfiai szörnyszülöttek gyártására tökéletesen megfelel. De még annak se kell, akinek nincs ízlése, mert nem lehet vele dolgozni. Ingyen se kell.
-
r3dsnake
nagyúr
Amúgy nem értem, milyen aktivációs szervereket lőttek le? Kipróbáltam, és végigmegy az aktiválás nálam, neten keresztül.
-
ViZion
félisten
Decemberben "elúsztunk" nem volt aki kivigye a szórólapokatl hát pár helyet bevállaltam én is. Egyik szomszéd faluba kisboltba belépek, köszönök, többször is... senki. Biztos csaj a boltos, reggel volt, nagy női tatyó kizippzárolva, vagy mittomén a pénztárgép mellett szétnyitva...
Leraktam mellé a szórót, és tipliztem... én éreztem kínosnak, komolyan. De a 2-3 nap alatt rengeteg nyitott udvar, kapu, lakás amit láttam, és decemberben!!! lehúzott ablakkal parkoló suzuki... OMG.
Ez nagyon off, csak ennyit a sokhülyérőlfelelőtlen emberről.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
BonFire
veterán
De Adobe nem tett ki táblát, hogy vigye el. Rosszul értelmezed a dolgokat. Leírtuk, miért kerültek fel a letöltések az oldalra. Szó sem volt invitálásról. Egy csomó aktiválási kérdés érkezett a supporthoz, miután lecsapták a szerókat, és egyszerűbb volt aktivációt nem igénylő telepítőket az arra jogosultak számára elérhetővé tenni, mint egyesével aktiválgatni jóskapistának telefonon ma, meg holnap, meg holnapután и так дальше…
-
bacus
őstag
válasz BonFire #15310 üzenetére
Nem ismeretlen, és ebben velem nem fogsz tudni vitatkozni.
Viszont ritkán látni olyat, hogy valaki úgy tegye ki a cipőjét, hogy melléir egy táblát, hogy kérem vigye el
akinek kell....
Továbbá olyat is láttam, hogy nem a lakásajtó hanem a lépcsőház elé tették le, kb 15mp ig volt ott.Olyat viszont már láttam, hogy kiirták, lakásavató buli, mindenkit szeretettel várunk.
Ezek mind külön esetek.
-
bacus
őstag
válasz ViZion #15309 üzenetére
Ok, ez igy van. Az eula pedig itt idézve lett, hogy licenszelt, ha az ő oldalukról töltöd le.
Részemről a bele vau vau-t abbahagytam, megvettem pár éve a CS3-t, igy az, hogy a CS2 ingyenes vagy sem számomra mindegy, nem térek vissza egy régebbi verzióra
A CS6 lenne letölthető az adobe oldaláról, akkor az biztosan jobban izgatna.
"...az is ingyenes szerinted?"
természetesen az, ha otthon vagyokKössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
BonFire
veterán
Lehet, hogy neked ez ismeretlen, de én 14 lakásos társasházban élek, és láttam már 34 év alatt elég nyitott lakásajtót, meg olyat is, amelyikben benne felejtették a kulcsot. Vannak olyanok, akik az utcai cipőjüket be se viszik a lakásba, ott figyel mindig kint a lábtörlő mellett. A szomszédasszony tavaly télen még (amíg nem volt tűzrendészetileg tilos) az összes kaktuszát a lépcsőházban teleltette.
Mégse fordul meg soha egyetlen lakónak sem a fejében, hogy akkor ő most bemehet abba a lakásba, amelyikben benne felejtették a kulcsot, vagy elvigye a cipőt-virágot a lépcsőházból. Mert az nem az övé.
-
ViZion
félisten
Nah. Mindegy honnan töltöd le. Leszedheted torrentről is, NEM az számít. Az EULA szerint kell eljárni.
Van pl. halom free for home program. Letöltheted, telepítheted, se serial, se semmi. Csak az EULA... akkor az is ingyenes szerinted? Ha Adobe nem módosítja az EULA-t, akkor sajna nem lesz ingyen, pedig én is örültem volna neki. Ez van. Hiába keresgélünk kiskapukat, kapaszkodunk félmondatokba, ennyi volt.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
bacus
őstag
válasz BonFire #15306 üzenetére
Nem lesnek be a gépedbe, ez tévedés, a te géped küldene nekik adatot.
Amit tudhatnak, az az aktuális ip cimed, ill. az, hogy milyen adobe termék van a gépen, amit aktiválni szeretnél, és valami közkézen forgó kulccsal installáltad. (persze ez sem kevés. )
-
bacus
őstag
válasz delta9 #15305 üzenetére
"Másképpen: attól, hogy kinyitod otthon az ajtódat, attól még senkinek nincs joga csak úgy besétálni hozzád. Szerintem."
De a kulcsok kitételével szvsz nem csak kinyitotta az ajtót, hanem kitette a gyere be és lakj nálam táblát
-
BonFire
veterán
Az az igazság, hogy az Adobe csak hallat már második napja, mint a csuka! Pedig nyilvánvalóan színt kéne vallania, akkor most mi van? Igen, jelentetett meg egy cikket, hogy leállítják a szervereket és ezért aktiválási gondok történhetnek, plusz ugye csinált egy lapot is a CS2 letöltőlinkjeivel meg termékkulcsaival, aki nem hülye, az letöltheti és használhatja. Pedig elvileg még a trial verziót sem tudod Adobe ID nélkül telepíteni, legalábbis a CS6-nál már nem. Ezt igen, pedig nem nagy kunszt egy ID-t regisztrálni.
Plusz egy gondolat: akinek van valami warez Adobe cucc a gépén, az most jóhiszeműen pórul járhat. Megpróbálhatja beregisztrálni ezt a terméket az Adobe-nál, mire kap egy szép figyelmeztetést, hogy nem sikerül kapcsolatot létesíteni. Ami igaz is, mert egyrészt a szervereket leállították, másrészt ugye meg van hekkelve nem kicsit a hosts fájl. Na, most a csálé user, ha kitörli a hosts fájlból az adobe szervereinek címeit, akkor onnantól kezdve be tudnak lesni a gépébe, és meg tudják bénítani a jogtalanul használt CS5-CS6-ot.
Aztán be lehet nyújtani a számlát, ahogy a Microsoft is be fogja nyújtani, illetve sok helyen már benyújtotta.
-
delta9
senior tag
"Az oldalon SEHOL nem szerepel, hogy ezt letöltve és a kulcsokkal telepitve ILLEGÁLISAN használod!, még akkor sem, ha utólag ezt próbálják belemagyarázni."
Valljuk be, ez az érvelés is sántít némileg. Ha egy köztudottan kereskedelmi termék (nem csak szoftver, bármi) könnyen (mindenki számára) elérhetővé válik, az még nem jelenti azt, hogy az onnantól ingyen van. Másképpen: attól, hogy kinyitod otthon az ajtódat, attól még senkinek nincs joga csak úgy besétálni hozzád. Szerintem.
-
nagyúr
-
bacus
őstag
válasz BonFire #15302 üzenetére
Köszönöm, de ez nekem elég hibás okfejtésnek tűnik. (de elhiszem neked, hogy neked van igazad)
Az aktivációs szervereket (ha külön van a cs2-re), valóban marhaság lenne tovább üzemeltetni, de a letöltés lekorlátozását pont az adobe nem tudja megoldani? Miért nem kötik regisztrációhoz? Továbbá az sem mellékes, hogy az általam belinkelt oldalon pl. a termék kulcsokat is megadják.
Az oldalon SEHOL nem szerepel, hogy ezt letöltve és a kulcsokkal telepitve ILLEGÁLISAN használod!, még akkor sem, ha utólag ezt próbálják belemagyarázni.
"A bolt kirakatából sem veheted el, ami megtetszik, hanem bemész és megveszed, akkor a kirakatból is megkaphatod. Kábé ennyi. Ez egy kirakat."
Ez inkább az auchan, tesco, stb áruházak kinálópultjához hasonlit, ahol áll egy csinos punci és vagdalja fel a sajtot és kinálgatja, hogy vegyél. Ott elveheted, megeheted amit felkinál, de nyilvánvalóan nem mehetsz oda a hűtőpulthoz és csomagolhatsz ki egy ugyanolyan egyébként ott kinált terméket.Egyébiránt magánemberként, Bill G. taktikáját látom most megvalósulni, aki ugye hagyta nyilvánosan szétlopni a windowst és a mai napig hagyja !!, hiszen pl. itt magyarországon is minden felsőoktatásban résztvevő hallgató gyakorlatilag ingyen licenszet kap (amig hallgató), csak használják... ugyanis ezekből a felnövő diákokból lesznek majd a windows következő generációinak megvásárlói. A taktika bevállt, és adobe-nak is működni fog. Adj oda egy régi verziót ingyenesen, a munkahelyen majd követelni fogja a dolgozó, hogy ugyanezen termékkel (legfeljebb frissebb verzióval) dolgozhasson.
-
BonFire
veterán
Nem trial verziók, és nem illegálisak, csak nem neked vannak odatéve, hanem azoknak, akik egyszer már megvették a CS2-t. A CS2 aktivációs szervereit leállítják (egy idő után fölösleges a gépparkot fenntartani), így viszont akiknek aktiválós telepítőjük van, azoknak nem fog tudni működni. Éppen ezért az Adobe olyan telepítőket készített (ezeknek a felhasználóknak), amelyeket nem kell aktiválni, mindössze egy termékkulcsot kell megadni. De ettől még nem használhatod legálisan, hacsak számlát nem tudsz mutatni arról, hogy megvetted.
A bolt kirakatából sem veheted el, ami megtetszik, hanem bemész és megveszed, akkor a kirakatból is megkaphatod. Kábé ennyi. Ez egy kirakat.
-
bacus
őstag
válasz BonFire #15296 üzenetére
http://www.adobe.com/downloads/cs2_downloads/index.html
Én innen most töltöttem le mindent. Ott vannak a kulcsok is.
A letöltés ezek szerint illegális lenne? Én elmentettem az oldal képét is, hogy bizonyitani tudjam, hogy az adobe.com oldalról jött minden.Vagy ezeke trial verziók???
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen routert?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest