Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
"Ha mRNS oltóanyaggal le lehet győzni a koronavírust, a HIV-vírust miért nem?"
1. A HIV sokkal változékonyabb.
2. Sokkal kisebb a motiváció rá, mert sokkal kisebb veszélyt jelent az emberiségre. Így nagyságrendekkel kevesebb a pénz, amit rá lehet fordítani.
3. Az RNS technika még nagyon új. Nem próbálták a HIV-el kapcsolatban. [mRNA as a Transformative Technology for Vaccine Development to Control Infectious Diseases - 2019]
-
-
laszlohu
addikt
[Arcmaszk, ami elpusztítja a vírusokat]
régebben volt linkelve.
-
DarkByte
addikt
Úgy, hogy heti 5000 adag oltás jön, marha egyszerű mit kellene csinálni: nyomkodni az F5-öt és rakni a webshop-ban a kosárba a Pfizer-t raklapjával.
Mitől félnek, túlrendelnek? Bár itt tartanánk.
Még ha az ország 2/3-mada nem oltatja be magát (nagyon remélem nem így lesz, különben még 2025-ben is álarcos énekesezünk), az akkor is ~6 millió adag oltást jelent, hogy minden érintett 2x beadathassa.
Egyébként a regisztrációval kapott is bárki bármilyen visszaigazolást, amivel majd az orvosnál ki lehet váltani az oltást? Mert én szülőket regisztráltam, egy aktiváló link se jött vissza, nem hogy valami nyomtatható dolog. A weboldalakon a hírlevél regisztráció működik így.
Lassan elment újabb két hét az évből úgy, hogy még mindig nem jelölték ki legalább az első pár száz oltópontot (legalább is úgy tudom). Mire ideér a vakcina már az első pár heti oltási ütemnek egyeztetve kellene lennie ezeken a helyeken, nem hogy milyen címre kell egyáltalán kivinni. Számomra picit döbbenetes, hogy most kell kérdezgetni, hogy hol van az országban olyan orvosi rendelő, ahol van ehhez alkalmas személyzet hűtővel. Azt gondolnám körülbelül az influenza oltópontokra mehet egy ctrl+c ctrl+v és lapozzunk. De még ha nem is csak ennyi, mi a túrót csináltak november óta? Mire számítottak, elviszi a vírust a szél?
Ha megvannak az oltópontok, akkor azok el tudják kezdeni szervezni a beosztást, hogy melyik napon melyik negyed órában kit akarnak beoltani. Itt kapcsolódik amit írtam. Így is-úgy is ki kell értesíteni a delikvenst, időpontot egyeztetni, lesz akinek nem lesz jó, meggondolta magát, szervezni kell helyére mást, mert a vakcina adagot fel kellene használni, stb.
Nem egyszerűbb lenne kifordítani, hogy meglenne melyik napokon tervezi ezt csinálni az adott hely, és megnyitni negyed órás "slot"-okat amit lehet foglalni (interneten, telefonon, füstjelekkel, stb.)? Egy+ hétnyi országos adag bent lehet központi raktárban valami extramélyhűtőben ahol hosszabb ideig bírja, rákövetkező héten lehet vinni oltópontokra akár futárszolgálattal, postával szárazjeges dobozban. Minden hét végén lejelentik következő héten mennyire lesz még szükség, ez szabályozza hogy mennyit kell még utánrendelni.
Valaki írta itt az ügyfélkaput, hogy ott lehetne foglalni időpontot. Ez marha jó ötlet szerintem, mert gyanítom nem lenne lehetetlen ha még virtuális kormánypontként is, de felvenni a rendelőket, és ott lehetne oltáshoz időpontot húzni (időpont foglalás funkció erre tökéletesen jó lehet). Meglévő infrastruktúra felhasználható lenne, és a személyes hiteles azonosítás is megvan.
(A félkövér, aláhúzott és indulatos dolgaidra nem is reagálnék. Rémeket látsz ott, ahol nincsenek.)
-
Az a probléma az ilyen listákkal, hogy csupán a nyers számadatokat veszik figyelembe, azt nem, hogy ezen halálozási számadatok hogyan képződtek.
Müller Cecilia is már többször elmondta, hogy országonként eltér a halálozási statisztika képzése, mert alapvetően 2 metódust alkalmaznak.Az egyik módszer, amikor a tudomány jelenlegi állása szerint ismert Covid tünetegyüttes/lefolyás okozza a halált egyértelműen. (mert mára már ismert az az "út", ami sajnos gyakran a halálhoz vezet, léguti probléma, átterjed a tüdőre, olyan súlyos elváltozásokat okoz, ami nem összekeverhető egy tüdőfelvételen sem semmi mással, lélegeztetőgép és sajnos sok esetben az elhalálozás...)
A másik módszer (Mo.-n ez van), amikor a halálozási statisztikába olyan emberek is belekerülnek, amit nem feltétlen a Covid okozhatott, csak a tudomány jelen állása szerint sem cáfolni, sem megerősíteni nem lehet, hogy a Covid volt a halál közvetlen oka.
Épp ezért nálunk, akinek a sajnálatos elhalálozása idején van igazolt Covid pozitív tesztje(igazoltan fertőzött), akkor teljesen mindegy hogy szívleállásban, veseelégtelenségben, agyvérzésben stb stb hunyt el, a Covid halálozási statisztikába kerül be.Müller Cecília (régebben) újságíró kérdésekre válaszolva ezt helyretette, nevezetesen elmagyarázta szépen, hogy ha olyan listát mutatnak, ami a fennemlített 2 módszert figyelmen kívül hagyja, akkor valóban EU-ban (mint írtam régebben, akkor) 3. helyen álltunk, de ha figyelembe vesszük az EU-s országonként, mely ország alkalmazza ezt és mely meg azt a módszert, akkor a közép mezőnyben voltunk...
Az általad linkelt lista is csak akkor érne valamit, ha figyelembe vennék a fent leírtakat, avagy 2 listát készítenének, amikor is az egyikben az egyik, míg másikban meg a másik módszert alkalmazó országok (és csak azok) lennének összehasonlítva.
Természetesen ezzel nem azt akarom mondani, hogy a halálozási statisztikáink olyan "rózsásak" lennének itthon, mert nem azok.
-
LámaZ
addikt
Azon mondjuk csodálkozom, hogy Románia jobb helyzetben van.
Ott a főguru egy elrománosodott palesztin orvos, Raed Arafat a neve. Tud az az ember valamit! (Picit hasonlít Terry Blackre. :-) ) -
-
én egy tényt mondtam. ennyibe kerül volna, globális effortként. ez egy tény, az, hogy a világ miért képtelen erre, az egy másik téma. fogoly dilemma, mert ha most jótündérként felajánlanád a nyugati világnak, hogy "na, legyen január, zárjunk be 3 hétre telibe, viszont utána elfelejthetitek azt, ami utána jött, meg-nem-történtté teszem", akkor sírva kérné mindenki.
most egyébként újra itt a lehetőség a szurival, de a szállingózó hírek mellett, miszerint oltásellenes a zseni nép, és mellé látva, hogy a politika nem mer beleállni (a halogatás miatt meg egy idő után nem is tud már), valószínűleg ezt is elkeféljük.
utána meg tényleg az lehet, hogy annyira elnyúlik ez a szar, hogy vagy tényleg elengedik és úgy csinálunk, mintha nem is létezne, vagy maszkozunk az idők végéig, de akkor idővel komoly bajka lesz.
így kell egy pici problémából egy sokkal nagyobbat csinálni, sima öngólként. laca majd mondhatja, hogy "ő megmondta", de persze a hozzáállásával ő is aktív részese ennek ("engem nem böknek le azzal az izével" és társai).
ez van. remélem jó a genetikám, meg a családomé is. a többi okos, aki megoldhatta volna a problémát, helyette felfújta, nem érdekel, nem tudok mit tenni, így is miattuk úszunk majd az árral sokáig, ha tényleg így alakul.
-
laszlohu
addikt
Annak idején márka nélkül mindenféle pulzoximétert ajánlott, ami pl. 10000 ft alatti.
Volt egy ilyen cikke is, hogy ha 90 SPo2 alatti eredményt mér,
akkor valószínű, hogy koronás vagy.Egyébként vicces, mert látványos áresés mutatkozik pulzoximéterből, amit én vettem,
az először 16000 ft volt, majd én megvettem 7600 ft, majd lement 5200 - re majd most karácsonykor 1700 ft lett. és 2000 ft körül kiszállítással. -
LanyUs
senior tag
Mindig azon a véleményen voltam, hogy a kiváltó okot kell kezelni és nem az okozatot. Próbálok megtenni mindent, ami Tőlem lehet. Kevés alkohol, dohányzás nincs ( bejelentett munkaviszony -> dohány is átlagos
) Éjjel 3 óránként etetem az 1 éves kicsit, ennek ellenére minden reggel 05:30-kor még munka előtt kikelek a meleg ágyikóból és kimegyek kocogni 1 órát. Kórházat csak a korababa miatt láttam 30-szor tavaly, amúgy szerencsére nem jellemző. Nanotechnikát várom, ha már Sci-fi... Nekem a vitaminom a C+D mellett az L-Glutamin aminosav...
-
-
csƵ
addikt
Háziorvosomat anno megkérdeztem az eltérésekkel kapcsolatban, mert nekem is szokott ilyen 10%-on belüli lenni néha.
Ha több száz vagy ezerszeres az eltérés, akkor lehet tovább vizsgálódni.Olyasmi ez mint a vérnyomásérték. Attól, hogy nincs fixre 120/80 még nem vagy vérnyomásbeteg.
-
LanyUs
senior tag
LámaZ : ne vedd a szívedre! Én se vettem, amit Nekem írtál... Tudomásul vettem, hogy véleményed szerint kórház oké, egészségügy oké, gazdaság dübörög, demokrácia enyhén csorba, emberek nagy része lusta, fiatalság szabadság! Hajrá!
Ezekiell ( Khary Payton
): nem találtam értékelhető anyagot az oltás és az 5 éven belül várható hatások összefüggésében? Esetleg találkoztál ezzel kapcsolatban információval?
-
Drizzt
nagyúr
"Én mindig is amellett voltam, hogy a fiatalokat engedni kell bulizni, mert egyszer fiatal az ember, és mikor ismerkedjenek, kössenek barátságokat, dugdossanak ide-oda dolgokat, ha nem fiatalon. A hozzám hasonló öregecskedő emberkéknek nem szabad irigy lenni rájuk.
Legfeljebb szigorúan távol kell tartani őket magunktól."
Ezzel az a problema, hogy abbol a feltevesbol indul ki, hogy fiatalokra nem veszelyes a virus. Ami nem igaz. En is fiatal vagyok relative. Viszont mindent megteszek, hogy ne kapjam el. Mert fontos ez az 1-2 ev is, de nem kene miatta felaldozni az egeszseget az osszesen hatralevo ki tudja mennyi evre. -
UberMutant
őstag
nem úgy , nem ott és nem azért.
svéd 1 85 éves szívifarktust kapott 1 nappal később
izrael 2 idős férfi 2 órával később
svájc 91 éves ffi 5 nappal későbba svájci és az izraeli esetek az egészségügyi kivizsgálás alapján valószínűtlen vagy nincsenek összefüggésben az oltással.
ezt mondja a híradó a linken. 8 perc környékén
-
perempe
veterán
általában ellenzem a közönség nélküli koncerteket. én mindig 2x2 órát utaztam a koncertekért (+BKV), nem betegedtem le. az utolsó koncertem nagyon jó volt, Boris Berezovsky játszotta Liszt két zongoraversenyét, én az egy nappal későbbin voltam, ami az utolsó koncert volt itthon.
ez a gép engem is megfogott.
-
[CS]Blade2
addikt
Az volt a téma előtte, hogy másban mennyien halnak meg, és, hogy a covid hol helyezkedik el most ezek között. Ide kapcsolódik a téma. Semmit nem akarok vele mondani, csak feltehetően nagyságrendileg olyan számokat hoztam, amivel képbe lehet kerülni a témában.
Szuper pontos adatok nincsenek, valszeg a covid előtt is össze-vissza könyvelték el a halálozásokat, ha egy embert több kategória is érintett. A covid meg még fut, nem látszik, hogy hova, és hol a vége. Sokan nem tudták, hogy nagyságrendileg a napi 27500 halottnál lehetne kijelenteni, hogy covidba halnak meg a legtöbben, és, hogy éhen halás a top manapság.
Egyébként valszeg sosem lesznek pontos adatok, mert országonként is máshogy könyvelnek, főleg össze-vissza, és sok országban úgy néz ki, hogy vannak halottak, akiket más kategóriába könyveltek el, de irreálisan megnövekedett ettől a nem covid kategóriák száma az előző évekhez képest.Pár kategória egyébként kiadhatja reálisan a többlet halálozást, némelyik meg talán nem, vagy inkább nem. Pl.: közlekedésibe lehet, hogy kevesebben haltak meg a kisebb forgalom miatt, vagy a sz*r helyzetben, összeszedetlen állapotban vezetve akár még többen is.
Öngyilkosok simán lehetnek az előző pár hónapban sokkal többen, mint covid nélkül.
Aztán ott van millió betegség, ami kezelhető, csak most nem feltétlen kapják meg rá a kezelést olyan országokban, ahol korábban igen, és ezzel is hozhatnak extra számokat még idén. Később talán ez kiegyenlítődik, és aki most meghalt decemberben, de covid nélkül szinte biztos, hogy csak jövőre lett volna "esedékes", több év átlagában kiegyenlítődik. -
szaszayanou
aktív tag
"A kórházakban van takarító személyzet, akik ugyan takarítanak és fertőtlenítenek, de ők is csak emberek, és nem biztos, hogy a takarítószereket a megfelelő töménységben használják, nem minden apró kis sarkot, ajtókilincs aljat, stb. stb. tudnak alaposan kitakarítani, emiatt - és most nagyon figyelj! - a kórházakban lassan, évek alatt olyan REZISZTENS baktériumtörzsek alakulnak ki, amelyek hétköznapi takarítással nem kiirthatók."
Az általad említett baktériumok a gyógyszerekre rezisztensek és nem a Domestos-ra. A helyzet az, hogy jellemzően nem fertőtlenítenek megfelelően a kórházakban, valamint a személyzet nem tart be egyes szakmai szabályokat a működésük során. Ezek főleg a pénz-, és munkaerőhiány okán kialakult sz*rok bele mentalitás, és az ápolók leterheltsége. Egy kórházi takarítót akkor sem fognak kirúgni, ha rosszul végzi a munkáját, mert 100k-s fizetésért csak sokára fog más a helyére jelentkezni. Vagy másik példa: vérvételnél, szurinál ugye van helyi fúvókás fertőtlenítés, ami azonban nem hat rögtön, hanem van kb. egy perces behatási idő. Egy leterhelt ápoló sem fogja ezt végig ülni, ha rohanni kell a többi betegéhez.
Vagyis a kórház nem egy nagy petricsésze, amiben elkerülhetetlenek a kórházi fertőzések. Ha így lenne, akkor nem lennének óriási különbségek az országok között.
-
LanyUs
senior tag
Tipikusan saját bőrömön tapasztalva, az ismeretek teljes tudatában és a tapasztalatok birtokában tettem a kijelentést. Nem szoktam a levegőbe beszélni és szorgalmas adófizető emberke vagyok. Nem tartozom a lusta kategóriába. Természetesen nem veszem magamra és bízom benne eljut azokhoz, akikhez kell.
Mivel személyes érintettségem van és itt ez a téma félig off, nem merülnék jobban bele és az időt is sajnálom már rá, mert feljebb pár hsz-szel lezártam a gondolataimat. Majd a vakcina választásnál újra jelentkezem. Az okfejtést köszönöm! -
A lappangási idő és a tünetek kialakulása miatt nagyjából két hét múlva jelentkeznek a hatások. Ez igaz a zárásra és a lazításra is. Ebből kifolyólag ennek most semmi köze nem lehet a karácsonyhoz. Persze az is hozzzátartozik, hogy nem történt olyan intézkedés, ami a járvány terjedését érdemben segítette volna.
-
Asbee
veterán
-
Stanlee
őstag
Az izraelit meg nem engedelyeztek, azert nem lehet kapni. https://virusight.co.il/
Nem megbizhatatlanabb, mint az orrbadugos antigen teszt. Valami hasonlo oldatos megoldas van az osztrakoknal is engedelyezve. De pl. itt Nemetorszagban nem engedik a hasznalatat, ahogy Mo-n se.
Az izraeli oldatosnak az az elonye, hogy gyorsan megvan az eredmeny, es ahhoz valoszinuleg nem kell szakember, hogy az ember gargalizaljon az oldattal. De ugye az ilyen megoldasok nem kellenek nekunk europaiaknak.
-
Én Somogyban leledzem, rögtön körbenéztem a házat. Mozgott minden, még a monitor is "beremegett"... Nem elég, hogy a házunk mellett van a Világ feliratú tábla és még az is át van húzva, nem hiányzik, hogy a házunk előtt legyen a somogyi Grand Canyon...
SZERK
Épp most volt az M1-en, hogy Horvátországban volt a központi rezgés, de elért hozzánk is, Kecskeméten rengetegen kirohantak a házakból, ott még erősebb volt a rengés, mint nálunk. -
Kékes525
félisten
"A legtöbb bűncselekmény a PÉNZ miatt történik. Érted?! A PÉNZ miatt."
Így van a vallásokat is az mozgatja. A pénz és a hatalom.
"Ebben a fórumban - ha lenne ilyen díj - te vinnéd a Legnagyobb Képmutató díjat. Joggal!"
"A bankárok erkölcsébe meg belefér a pénzkezelés. Hallatlan!
Miért nem szégyellik magukat a bakárok?! A sajtó sem piszkálja őket, pedig 10-20-szor annyit keresnek, mint bármelyik politikus."Ha én lennék a bank, vagy a sajtó. Én nem vagyok sem sajtó, sem bank sem, sajnos.
-
Z.É.T.
őstag
"Odaírtam az idézetet: az mRNS oltóanyagokat -80 °C-on kell hűteni, ami azért elég bajos. Ki tudja hogy pl. átrakáskor nem engedett-e fel? Meg úgy egyáltalán, túl macerás."
Ez így nem teljesen igaz.
Nem az mRNS
oltóanyagokat, hanem a Pfizer-BioNTech-ét. De ott is 5-8 napról volt szó (azóta tesztelik, hogy mennyit bír max. és már magasabb számoknál járunk) amit kibír fagyasztás nélkül. A Moderna pl csupán -20°C hűtést igényel.
Azt, hogy macerás, csak akkor értem, ha fagyasztókkal foglalkozol, de csak -40 fokig képesek hűteni."Nem is értem, hogy a Pfizer miért erőlteti ezt a vonalat"
Inkább örüljünk neki, ha már megszenvedi a világ ezt a járványt, cserébe annyi erőforrást kaptak a kutatók, amennyit az elmúlt 15-18 év alatt összesen sem és a technológiának köszönhetően több egyéb betegségre is használhatóak lesznek.
Visszatérve az előző válaszomra (
#69694) értem és elfogadom, hogy a sejtvonalak nálad nem férnek bele. Akkor az általad említett Johnson & Johnson nem jöhet szóba.
De ha jössz a hűtéssel, miért nem jössz a "hagyományos" vakcináknál az adjuvánsokkal, a tartósítással (ami pl lehet higany) és az egyéb kockázati tényezővel, mint pl azzal a gyengített vírust tartalmaz?
(ettől még lehet jó a vakcina, nem ezért hozom fel)
A "DNS-vakcinák" alapból bonyolultabb hatásmehanizmussal csinálják ugyanazt, mint a hírvivő RNS vakcinák. (ettől még azok is lehetnek jók)
Szóval, kicsit olyan érzésem van, mintha autóvásárlásnál (jön egy újabb borzasztó autós hasonlat) azt mondanád, hogy nem lehet benne semmilyen valódi bőrből klónozott összetevő a kárpitban (sejtvonal), ne legyen rajta légterelő/szárny (hűtés) és ne kelljen az első 5000km után lecserélni a motorolajat (két oltás), de semmi más nem számít.
Lehet kék és rózsaszín, lehet német, kínai, orosz, vagy mianmari, nem számít, hogy sokan megbetegedtek és esetleg meg is haltak egy toxikus műanyagból készült műszerfaltól (Johnson & Johnson, mint az egyik legtöbb botrányba keveredő cég), mindegy, hogy mennyit fogyaszt, nem számít, mennyi idő után esik szét, stb stb stbSzóval, értem, hogy találtál néhány szempontot, ami alapján szelektálsz, de nem értem, hogy ha ezeket fontosnak tartod, akkor más szempontokat miért nem.
Illetve, ahonnan indultál, ahhoz képest befutónak olyat tartasz most, ami az alapfelvetésednek sem felel meg.
Félre ne érts, nincs nálam a bölcsek köve (kölcsönadtam lacának), csak szeretném érteni.Aki idáig eljutott az olvasásban és ismeri a körülményeimet: ma lekerült az egyik ismerősöm invazív lélegeztetőről, stabil az állapota és a másik két súlyosabb állapotú ismerősöm is javult valamennyit.
Részeredmény, de egy hajszállal ma kellemesebb napom volt ezek miatt. -
Drizzt
nagyúr
-
Z.É.T.
őstag
A másikra később, de ezért nem értem, illetve lehet, hogy valamit én nézek félre, mert a J&J pont minden fázisban használ sejtvonalat ezek szerint. (míg pl a Pfizer-BioNTech és Moderna csak a tesztelés egy fázisában, de maga az oltóanyag nem tartalmazza)
A két szúrásért én sem lelkesedem (de bőven vállalható részemről), a hűtés abszolút nem izgat/nem látom problémásnak, az ára pedig az utolsó utáni tényező, ami érdekel.
-
Ricardo
titán
Azt eddig is lehetett tudni hogy az adott ember genetikája döntő a lefolyás súlyosságát tekintve. Ezért olyan széles a skála a teljes tünetmentességtől a maradandó egészségkárosodáson át egészen a halálig. Csak a részletek nem voltak ismertek. Pedig azok ismeretében van a megoldás.
-
Jablocskov
tag
Utólag mi okoskodunk, a szakértőknek illene tudni előre gondolkodni. Mellesleg én nem vagyok szakember, de már tavasszal is az volt a véleményem, hogy az ázsiai országok hozzáállása a megfelelő.
#68995 Stanlee
Ezek az intézkedések egyszerűen nem elegendőek a járvány jelenlegi szakaszában ahhoz, hogy csökkenjen a fertőzésszám. Nem lett volna szabad nyáron elengedni a vírus terjedését. A kulcs a következő mondatodban van, a politikának ez nincs nagyon ellenére, kevesebb pénzbe, munkába kerül mint egy komolyabb védekezés. Amíg az emberek is elfogadják és nem veszélyezteti nagyon a politikai vezetés népszerűségét, addig nem fognak változtatni.
Ez egy veszélyes vírus, 50 év felett egy elöregedett, egészségtelenül élő társadalomban mindenki veszélyeztetettnek tekinthető. Magyarországon ez a lakosságnak több mint 40 százalékát teszi ki.
A szakértőknek a nyár elején minden erejükkel verni kellett volna az asztalt, hogy ezt nem szabad ráengedni a lakosságra. -
HellGreg
őstag
Csak tudtommal a bolt az nem az ikea meg az allee, hanem élelmiszerbolt. Itt is be kéne zárni mindent ami nem élelmiszer, gyógyszertár, drogéria. Főleg karácsony előtt, mert már kívülről nézve is rémisztő, mi megy az m5 melletti bevásárlóközpontokban mostanában. Nem is értem, hogy engedhetik ezt. Ott a sok munkanélküli taxis, szállítsanak házhoz a többség úgyse bútort vesz az ikeában hanem műanyag gumikacsát meg cipőkanalat, azt is 3 órás sétával kísérve.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live