Új hozzászólás Aktív témák

  • Z.É.T.

    őstag

    válasz LámaZ #69687 üzenetére

    "Odaírtam az idézetet: az mRNS oltóanyagokat -80 °C-on kell hűteni, ami azért elég bajos. Ki tudja hogy pl. átrakáskor nem engedett-e fel? Meg úgy egyáltalán, túl macerás."

    Ez így nem teljesen igaz.
    Nem az mRNS
    oltóanyagokat, hanem a Pfizer-BioNTech-ét. De ott is 5-8 napról volt szó (azóta tesztelik, hogy mennyit bír max. és már magasabb számoknál járunk) amit kibír fagyasztás nélkül. A Moderna pl csupán -20°C hűtést igényel.
    Azt, hogy macerás, csak akkor értem, ha fagyasztókkal foglalkozol, de csak -40 fokig képesek hűteni. :D

    "Nem is értem, hogy a Pfizer miért erőlteti ezt a vonalat"

    Inkább örüljünk neki, ha már megszenvedi a világ ezt a járványt, cserébe annyi erőforrást kaptak a kutatók, amennyit az elmúlt 15-18 év alatt összesen sem és a technológiának köszönhetően több egyéb betegségre is használhatóak lesznek.

    Visszatérve az előző válaszomra (
    #69694) értem és elfogadom, hogy a sejtvonalak nálad nem férnek bele. Akkor az általad említett Johnson & Johnson nem jöhet szóba.
    De ha jössz a hűtéssel, miért nem jössz a "hagyományos" vakcináknál az adjuvánsokkal, a tartósítással (ami pl lehet higany) és az egyéb kockázati tényezővel, mint pl azzal a gyengített vírust tartalmaz?
    (ettől még lehet jó a vakcina, nem ezért hozom fel)
    A "DNS-vakcinák" alapból bonyolultabb hatásmehanizmussal csinálják ugyanazt, mint a hírvivő RNS vakcinák. (ettől még azok is lehetnek jók)
    Szóval, kicsit olyan érzésem van, mintha autóvásárlásnál (jön egy újabb borzasztó autós hasonlat :D ) azt mondanád, hogy nem lehet benne semmilyen valódi bőrből klónozott összetevő a kárpitban (sejtvonal), ne legyen rajta légterelő/szárny (hűtés) és ne kelljen az első 5000km után lecserélni a motorolajat (két oltás), de semmi más nem számít.
    Lehet kék és rózsaszín, lehet német, kínai, orosz, vagy mianmari, nem számít, hogy sokan megbetegedtek és esetleg meg is haltak egy toxikus műanyagból készült műszerfaltól (Johnson & Johnson, mint az egyik legtöbb botrányba keveredő cég), mindegy, hogy mennyit fogyaszt, nem számít, mennyi idő után esik szét, stb stb stb

    Szóval, értem, hogy találtál néhány szempontot, ami alapján szelektálsz, de nem értem, hogy ha ezeket fontosnak tartod, akkor más szempontokat miért nem.
    Illetve, ahonnan indultál, ahhoz képest befutónak olyat tartasz most, ami az alapfelvetésednek sem felel meg.
    Félre ne érts, nincs nálam a bölcsek köve (kölcsönadtam lacának), csak szeretném érteni.

    Aki idáig eljutott az olvasásban és ismeri a körülményeimet: ma lekerült az egyik ismerősöm invazív lélegeztetőről, stabil az állapota és a másik két súlyosabb állapotú ismerősöm is javult valamennyit.
    Részeredmény, de egy hajszállal ma kellemesebb napom volt ezek miatt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák