Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
LámaZ
addikt
Na, megbosszantalak titeket egy linkkel:
Ilyen állapotba került egy amerikai nő az "oltakozás" után -
LámaZ
addikt
Gyorshír 1 percben:
UAE approves Russia's Sputnik V vaccine for use -
LámaZ
addikt
Brók, ti olvastátok a mai Indexet? Mert tele van szenzációsnál szenzációsabb hírekkel.
-
LámaZ
addikt
Így oltanak állítólag Pekingben, a CNN szerint.
Igazából a bejátszás nem is annyira az oltóközpontra, hanem a CNN-esek spekulációira koncentrál („alig 50%-os hatékonyság” stb.). -
LámaZ
addikt
Testvéreim a koronavírusban!
Megint jövök a kis érdekességemmel („hülyeségemmel”):
Világméretű járvány fenyeget?
Dr. Szlávik János infektológus beszél az ATV 2017. február 21-i adásában. Bill Gatesről is szó esik benne.
Kb. 2:20-nál az influenzáról: „Nemrég a kutatók felfedezték, hogy van egy olyan oltóanyag, amit csak egyszer kell beadni, és utána 10 évig tartó védettséget ad”
https://www.youtube.com/watch?v=57HrquNcc5E -
LámaZ
addikt
Nem értek valamit (megint):
Ha mRNS oltóanyaggal le lehet győzni a koronavírust, a HIV-vírust miért nem? -
LámaZ
addikt
Egy izraeli rabbi szerint a vakcina homoszexualitást okoz
Mi történik, ha valaki már homoszexuális? Heteróvá válik? -
LámaZ
addikt
válasz
Ringman #74819 üzenetére
USA, New York államban most nyújtottak be egy törvénytervezetet, amely a járvánnyal kapcsolatos intézkedéseknek ellenszegülő állampolgárok letartóztatásáról szól. Fent van a hivatalos honlapon a Bill.
„§ 2120-A. REMOVAL AND DETENTION OF CASES, CONTACTS AND CARRIERS WHO ARE OR MAY BE A DANGER TO PUBLIC HEALTH; OTHER ORDERS. 1. THE PROVISIONS OF THIS SECTION SHALL BE UTILIZED IN THE EVENT THAT THE GOVERNOR DECLARES A STATE OF HEALTH EMERGENCY DUE TO AN EPIDEMIC OF ANY COMMUNICABLE DISEASE.
2. UPON DETERMINING BY CLEAR AND CONVINCING EVIDENCE THAT THE HEALTH OF OTHERS IS OR MAY BE ENDANGERED BY A CASE, CONTACT OR CARRIER, OR SUSPECTED CASE, CONTACT OR CARRIER OF A CONTAGIOUS DISEASE THAT, IN THE OPINION OF THE GOVERNOR, AFTER CONSULTATION WITH THE COMMISSIONER, MAY POSE AN IMMINENT AND SIGNIFICANT THREAT TO THE PUBLIC HEALTH RESULTING IN SEVERE MORBIDITY OR HIGH MORTALITY, THE GOVERNOR OR HIS OR HER DELEGEE, INCLUDING, BUT NOT LIMITED TO THE COMMISSIONER OR THE HEADS OF LOCAL HEALTH DEPARTMENTS, MAY ORDER THE REMOVAL AND/OR DETENTION OF SUCH A PERSON OR OF A GROUP OF SUCH PERSONS BY ISSUING A SINGLE ORDER, IDENTIFYING SUCH PERSONS EITHER BY NAME OR BY A REASONABLY SPECIFIC DESCRIPTION OF THE INDIVIDUALS OR GROUP BEING DETAINED. SUCH PERSON OR GROUP OF PERSONS SHALL BE DETAINED IN A MEDICAL FACILITY OR OTHER APPROPRIATE FACILITY OR PREMISES DESIGNATED BY THE GOVERNOR OR HIS OR HER DELEGEE AND COMPLYING WITH SUBDIVISION FIVE OF THIS SECTION.” -
LámaZ
addikt
Re: maszkok
A gyártók annyi pénzt kerestek, amit nem szégyellnek.
Most tudtak volna modernebb, tartósabb stb. maszkokat kifejleszteni, de elbass.ák a pénzt szerintem. Ugyanaz a technológia van, mint évtizedekkel korábban.Pedig lenne ötletem, még nekem is. Pl. szilikonból készült alap maszk, hogy jó tapadjon a bőrön, és csak a pici szűrőt kell benne cserélned naponta. A szűrő lehet akár mosható, nanórészecskékből álló valami is, amely olyan sűrű és bonyolult, hogy a vírusok eltévednek benne, és akkor nincs csere, csak mosás naponta hipós vagy szappanos vízben. Vagy akár elemes szűrő, benne UV-s fertőtlenítővel.
Ugye?! -
LámaZ
addikt
válasz
#32839680 #74220 üzenetére
Van egy olyan adatvédelmi elv, hogy az adatbázisokat ne kapcsolják össze. Gondolom ez állhat amögött, hogy nem az Ügyfélkapun vagy az EESZT-n várják a regisztrációt. Az utóbbi, mivel direkt eü.-s célokra lett létrehozva, nekem is logikus lenne. Ellene szólhat az, hogy az oltásokat végző, menedzselő ember és szervezet akkor esetleg láthatná a teljes kórtörténeted, bár a jogosultságok megfelelő beállításával ez kiküszöbölhető lenne.
Eszmefuttatás:
Az nyilvánvaló, hogy vannak hibák a kormányzati munkában.
Példát mondok: a NAV Online számlázójának működése miatt én magam is többször tettem hivatalos panaszt, amelyet a lusta programozók általában valamilyen kifogással lesöpörtek az asztalról. Nem levegőbe beszélek:
- egy példa: magyar, nyilván angolból fordított országlista nem magyar, hanem angol ABC szerint van „sorba rendezve” stb. stb.
- másik példa: árfolyamot nem kérdez le a progi az MNB-től, pedig ezt as 7 ezer forintos piaci progi is tudja stb. stb.Hoppá, ne menjünk át másik témára: én azt is elvárnám, hogy időpontot a háziorvosnál. SZTK-ban, kórházba az EESZT felületén lehessen foglalni, vagy recept felírását ott is lehessen kezdeményezni, és akkor nem kellene hallgatni a foglalt jelzést a telefonban. Az, hogy nincs ilyen téren előrelépés, annak egyetlen oka van: az EMBERI LUSTASÁG és BUTASÁG, amely nem függ sem kortól, sem nemtől, sem politikai meggyőződéstől, sem vallástól, sem nemi beállítottságtól, sem vagyoni helyzettől, sem bőrszíntől, sem iskolai végzettségtől... Kihagytam valamit?
A lényeg: én reklamálok, próbálok SEGÍTENI (ezt tettem a cuclib rezsimek idején is!), és nem gyalázkodom mindjárt. Ez a különbség!
-
LámaZ
addikt
Bocsánat, itt is ennyire hülyék egyesek?
A kormány azt mondta, hogy az OLTÁS ingyenes és ÖNKÉNTES, tehát nem kényszerítenek senkit, hogy beadassa ( nem felvegye, mert a leesett dolgokat vesszük fel! Na, jól van, jól van, a páncélt, a vértet is felvesszük.). Ha amúgy kötelező lenne, akkor meg jönne ugye az a másik panel (sok ilyen előre elkészített panelje van a liberálbolsevista agitátoroknak!) hogy DIKTATÚRA, meg proszektúra.
Tehát a regisztrációnak - Istennek barmai! - az a célja, hogy lássák ki kér az oltásból, FEL TUDJANAK KÉSZÜLNI, mert ugye a másik rinyálási ok az volt, hogy semmire nem készülnek fel.
Ha valami regelős papírt küldtek volna ki, akkor meg az lenne a vád, hogy középkori elmaradottak.
Szóval, bármit mondjon a kormány, az a liberálbolsevista politikai AGITÁTOROKNAK sehogy sem lesz jó, ez tuti!
Olyanok ők is, mint a QAnon, csak kifordítva. -
LámaZ
addikt
Azon mondjuk csodálkozom, hogy Románia jobb helyzetben van.
Ott a főguru egy elrománosodott palesztin orvos, Raed Arafat a neve. Tud az az ember valamit! (Picit hasonlít Terry Blackre. :-) ) -
LámaZ
addikt
Nem állunk valami jól, ez tény.
Total cases and death rates by country (Wiki)
A 16. helyen vagyunk a világon a 100k lakosra jutó halottak számát illetően:
San Marino
Belgium
Szlovénia
Olaszország
Bosznia és Hercegovina
Liechtenstein
Észak-Macedónia
Cseh Köztársaság
Peru
Egyesült Királyság
Montenegró
Bulgária
Egyesült Államok
Spanyolország
Andorra
MagyarországMinden más jobb, mint mi.
-
LámaZ
addikt
válasz
Ezekiell #73608 üzenetére
Ki nincs agyon terhelve? Talán a celebek, a valóságsó szereplők.
Meg jöttök itt a fizetésekkel.
Az állam nyilván adna több fizetést, ha lenne miből, mindenkinek. A cégek is. De honnan?
Kibicként lehet követelőzni, sőt, a politikusok még ígérnek is többet, csak hogy rájuk szavazzanak, aztán persze rájönnek később, hogy nem úgy van az, vagy lemondatják őket. (Gondoljunk csak a száz napig osztogató Medgyessyre 2002-ben).
Tudomásul kell venni a helyzetet, ezzel kell együtt élni. Persze nem kötelező. Sokan kimennek külföldre, és onnan köpködnek vagy szítják a feszültséget. A legfelháborítóbbak azok, akik maguk vagy a szüleik hozzájárultak (akár adócsalással is) a mai állapotokhoz, vagyis ahhoz, hogy nem állunk a legtöbb nyugati jóléti állam színvonalán, bár helyileg (itteni régióhoz viszonyítva) nem is állunk olyan rosszul.Visszatérve az eredeti felvetéshez: lehet, hogy ez nem fog sokaknak tetszeni, főleg most, de tény, hogy nem az egészségügyben dolgozók a legrosszabbul fizetett réteg, sőt a fizetésemelések után egész jól keresnek, jobban, mint mások, akik „a lapát nyelét fogják”.
-
LámaZ
addikt
„a járványt pedig meg lehetett volna fogni 3 hét lemondással egyszerűen az elején”
Megint ez a hülyeség.
Ez nem Észak-Korea, jóember!
Hiába fogsz meg bármit, ha a szomszéd országok nem fogják. 3 hét után bejön a vírus külföldről, mert nem fogja senki lezárni hermetikusan a határokat az EU-ban, nem is tehetné, Brüsszel prüszkölne. -
LámaZ
addikt
Amíg ti itt egymással vagytok elfoglalva, Izraelben két hét alatt beoltottak egymillió embert.
-
LámaZ
addikt
Nekem ez a https://www.mywiwe.com/ dolog szimpinek tűnik, az, hogy prof. Merkely Béla rektor is ajánlja nagyon meggyőző.
Volt egy kínai okoskarkötőm, amely vérnyomást is mért, de egy idő után elromlott.
Most Mi 4 van, de nem tudja (szerintem az Mi 5 sem) rendesen mérni a vérnyomást, én igazából nem bízom meg benne. -
LámaZ
addikt
válasz
LanyUs #72805 üzenetére
Én már régóta olyan kicsi kütyüről álmodok, ami a Star Trekben van, és minden betegséget secperc alatt kimutat.
Amúgy meg írtam is régebben egy orvosieszközöket fejlesztő cégnek, hogy a kiskerben is már kapható cukor- és koleszterinszintmérő készülékeket érdemes lenne továbbfejleszteni, és lehetőleg egy készülékbe integrálni azokat a fontos méréseket, amelyek nagyon sok embert érintenek. (PL. pajszmirigyeseknek fontos TSH-mérő cucc is jó lenne, meg a rákos megbetegedések kimutatása is.)
Ez a jövő!
(Azt le se merem írni, hogy az Alienben látott műtőgép is néha jól jönne. Mondjuk, aranyeret lehetne otthon kezelni vele. :-) ) -
LámaZ
addikt
Nem tudom mi történt, de a limfocitaszámom októberben még 36 volt, dec. 31-re pedig felment 44-re. (A normál szint 20-40 közötti.)
-
LámaZ
addikt
Kíváncsi vagyok, miket mond ma Trump Georgiában.
Biztos lesz szó a koronavírus-járvány elleni harcról is (Operation Warp Speed, ilyenek; Igazából a RSBNet riporterei annyira aranyosak, hogy az ember őket is elnézné órákig.Apropó, néztem a honi optörzs sajttáját is, de hallod, az a nyunyóka néni meg az a rendőrtiszt is milyen nyelvi fordulatokkal élnek.... én kérek elnézést.
-
LámaZ
addikt
Na, mi a helyzet a Tüskevárban? Retteg az ostromlott várnép?
-
LámaZ
addikt
válasz
#20749568 #71620 üzenetére
„És persze, takarodjon végre el az állam a polgárok magánéletéből és csinálja végre azt ami a dolga lenne, vezesse az országot.”
Álmodoznak az anarchisták.
Az állam támadása és leépítése jól jellemzi a rendszerváltás utáni Magyarországot. Az „állam rossz gazda” lózung ismételgetésével a cél csak az volt, hogy a rablóprivatizátorok rátegyék piszkos kezüket az állami vagyonra, utána meg iparágakat számoltak fel, emberek milliói lettek munkanélküliek. A haszonélvezők meg a mostani kormányt támadják. Jellemző nagyon, így működik a gonosz. -
LámaZ
addikt
-
LámaZ
addikt
válasz
UberMutant #71835 üzenetére
„lámaz topiktárs nyomtott hamis információt. ki tudja miért? ”
Mert azt akartam, hogy cáfoljatok meg, és legyen sikerélményetek mindjárt az év első napjaiban. Szeretem motiválni az embereket.
(A prózai oka meg az volt, hogy megnéztem az adott híradó felvezetőjét, beraktam ide gyorsan a linket, hogy ti se maradjatok le a jóról, majd kb. 7½ perc múlva volt a részletes hír, amikor kifejtették bővebben a hogyant és a miértet, amelyek nem támasztották alá a nézőcsalogató felvezetőt.)Apropó, bezárás és bezártság:
Én mindig is amellett voltam, hogy a fiatalokat engedni kell bulizni, mert egyszer fiatal az ember, és mikor ismerkedjenek, kössenek barátságokat, dugdossanak ide-oda dolgokat, ha nem fiatalon. A hozzám hasonló öregecskedő emberkéknek nem szabad irigy lenni rájuk.
Legfeljebb szigorúan távol kell tartani őket magunktól. -
LámaZ
addikt
AEÁ-ban 4 idős beoltott belehalt a Pfizer vakcinájába. [link]
-
LámaZ
addikt
Na, hogy tetszik/-ett az üres terem, amelyet betöltött a zene varázsa?
Bécsi filharmonikusok koncertjén volt látható a Phonoliszt-Violina gép.
BUÉK! -
LámaZ
addikt
-
LámaZ
addikt
válasz
sajtos75 #71645 üzenetére
Inkább azt írd le, hogy mit értesz, úgy egyszerűbb lenne.
Mélyen tisztelt virológus, politológus és közgazdász fórumbeli szaktársak!
Boldog új évet kívánok!Én speciel azt kívánom az új évre, hogy végre a magyar kormány is megvegye az izraeli és a szenegáli egy dolláros tesztet.
-
LámaZ
addikt
A halálozásokat kell nézni.
Meg kell nézni, hogy hány ember halt meg 2019-ben és hány 2020-ban. A kettő különbsége a legtöbb ország esetében - kivéve, ahol, pl. kitört egy (polgár)háború is közben - megközelítőleg egyenlő a koronavírus-járványban elhunyt személyek számával. -
LámaZ
addikt
válasz
szaszayanou #71374 üzenetére
„Az általad említett baktériumok a gyógyszerekre rezisztensek és nem a Domestos-ra”
Köszi a pontosítást, de csak részben igaz.
A baktériumok jelen van kint, a felületeken, a levegőben, és az emberek szervezetében is. A kettő kötött a légvétellel, kilégzéssel és a tárgyak megérintésével folyamatos a kapcsolat.
Gyenge koncentrációban alkalmazott vegyszerek esetén a kórokozók kialakíthatnak rezisztenciát. Épp emiatt a rovarirtószerek folyamatos fejlesztés és csere alatt állnak. Azt persze én is tudom, hogy tömény hipó ellen soha nem fog rezisztencia kialakulni egyetlen mikrobában vagy rovarban sem.
Az eredeti gondolatmenethez visszatérve: én régóta tervezek itthoni célra beszerezni egy ózonos fertőtlenítőt, amely Kínából rendelve kb. 15k Ft, ha viszont az itthoni viszonteladóktól veszi az ember, akkor 30k Ft (ők persze úgy hirdetik, hogy leakciózták 50k Ft-ról). -
LámaZ
addikt
válasz
papber #71371 üzenetére
A linkeket az érdemi infókat tartalmazó bejegyzésben kellett volna elhelyezned, édes barátom!
Mert ha én belinkelem valakinek a te érdemi infókat tartalmazó hsz-ed, és csak azt - mert kívülálló nem fogja végigböngészni a fórumot, ha felhívom rá a figyelmét! - akkor a linkjeidet nem fogja látni. Érted-e?! -
LámaZ
addikt
válasz
LanyUs #71341 üzenetére
Elégé furcsa a hozzáállásod ehhez az egész fórumozáshoz.
Szerintem ide bárki bármit beírna, neked biztosan nem lenne jó. Ha meg ezt valaki szóvá teszi, akkor megsértődsz, és azzal fenyegetsz, hogy nem is fogsz ide többet beírni.Anélkül, hogy azt állítanám, hogy megtaláltam a bölcsek kövét, álljon itt néhány bölcseletem:
1. A fórumokon sokféle ember van, olyan is, aki ért a dolgokhoz, olyan is, aki nem. Mindenki elmondhatja a véleményét, akkor is, ha az esetleg hülyeség. Persze, korlátok vannak, mert ugye a pánikkeltést, az álhírek terjesztését ma már a törvény is bünteti. Felnőtt és szellemileg ép, no meg nem lusta (ami azt jelenti, hogy az iskolában nem lógott az órákról, megtanulta a fizika, biológia, vegytan stb. leckéket) ember tud szelektálni az információk között, és mindig megvan benne 3 darab - a tudományos gondolkodáshoz (= az igazság kereséséhez) nélkülözhetetlen - alapvető tulajdonság:
- I. nem előítéletes, hanem nyitott, és csípőből (kivéve természetesen a nyilvánvaló baromságokat) nem utasít el mindent;
- II. mindenben kételkedik, persze csak egészséges mértékben, nem betegesen (ez látszólag ellentmond az I. pontnak, ugyebár?!), emiatt utánanéz az infóknak több forrásból, de a kételkedése nem öncélú, hanem csak eszköze az igazság keresésének. Alkalmazza itt is az olyan jól bevált módszereket, mint pl. Occam borotvája (ammeg mi?!), forráskritika, oknyomozás, politikai/pénzügyi/stb. érdekek figyelembe vétele (cui prodest?);
- III. erkölcs, erkölcs, erkölcs, erkölcs . és ezt írd még le 100×. Enélkül semmi nincs. Semmi! Vagy ha van, az törvényszerűen pusztulásra van ítélve. (Nem kizárólag a keresztény erkölcsre gondolok, mielőtt pár gézengúz beböfögné ide a szokásos epeváladékát. Ateista is lehet erkölcsös, muzulmán is. Hogy konkrétan mi az erkölcs, azt most hagyjuk ki.)2. A fentiek üres szavak, steril elmélkedések, de lássuk a gyakorlatot, a konkrét élethelyzetet, amiről te írsz:
„Szerinted a kisbabámat, akit még a covid előtti időszakban is lefertőztek enterococcussal, e colival és staphylocuccssal elkapta volna-e ezt is a kórházban? A kérdés költői, persze, hogy igen. Örülök, hogy a vérmérgezést megúsztuk! Szerencsére kijött mindegyikből rendben, de akkoriban voltak izgalmas pillanatok...”
Nem, nem költői a kérdés, mert csak akkor lenne az, ha mindenki tudná rá az egyetlen választ. Tehát, már az első lépésben hamis az érvelésed.
Mindjárt szembeállítom a te hamisságoddal azt, amit én tapasztaltam. 2019 áprilisában volt egy műtétem, amelynek során 4 napot feküdtem a kórházban. A hozzád hasonló elfogult (adott, egyedi esetben akár igaz is) véleményekre alapozva - mert előtte kb. 10 évvel voltam kórházban, szintén ilyen apróbbnak mondható műtéttel, és nem tudhattam, hogy milyen állapotok vannak - úgy vonultam be a kórházba, mintha katonai bevetésre mennék. Vittem magammal WC-papírtól elkezdve WC-öblítőn és fertőtlenítő folyadékon át WC-papírig és - nem vicc! - csótányirtó sprayig és csapdáig mindent. Mindezt egy számkódos bőröndben, amihez bicikliláncot vittem, hogy az ágyamhoz tudjam rögzíteni, amikor műtenek, nehogy ellopják. Mi volt ehhez képest a tapasztalatom? Az, kérlek szépen, hogy a bevitt dolgok közül gyakorlatilag semmire nem volt szükségem, mert minden volt a vidéki kórházban, de persze ha már bevittem, a sajátomat használtam el, hogy a kórház fogyóeszközei maradjanak másoknak. Kb. 3000 ft-ot spóroltam ezzel nekik, ami nem egy nagy vagyon, de akkor is jó. Más ismerősökkel is beszéltem, akik 2019-ben és most 2020-ban a járvány kellős közepén, pl. augusztusban, voltak nem-covidos osztályon műtétre - köztük természetesen vérgőzös DK-s és egyéb ellenzéki szimpatizánsokkal is! - , és fanyalogva ugyan, de el kellett ismerjék, hogy az állami kórházban - jó ellátást kaptak, tisztaság volt stb. Sőt, mi több, jómagam is voltam megint egy kisebb műtét miatt kórházban, ambuláns osztályon, most novemberben, és ugyanazt tudom csak megismételni. Ugyan most is pl. a WC-papír hiánycikk volt, és az emberek a kéztörlő papírral - mert az szerencsére volt - töröltek valagat, de ezt leszámítva semmi panaszunk nem lehet.A kórházi fertőzésekről, az ilyen olyan bacilusokról, amikről írtál:
Igazad van, de csak részben, és tipikusan felületesen, a dolgok alapos ismerete nélkül beszélsz. Akkor megpróbállak felvilágosítani - és elvárom, hogy megköszönd, mert az, hogy én utánanéztem a dolgoknak helyetted, és bepötyögöm ide időmet rabolva az értékes információkat, szerintem megérdemel valamiféle elismerést a részedről irányomba.
Ez, mármint a kórházi fertőzések, egy irtózatosan nehéz probléma, és nem magyar probléma, hanem világszintű probléma. Probléma. A kórházakban van takarító személyzet, akik ugyan takarítanak és fertőtlenítenek, de ők is csak emberek, és nem biztos, hogy a takarítószereket a megfelelő töménységben használják, nem minden apró kis sarkot, ajtókilincs aljat, stb. stb. tudnak alaposan kitakarítani, emiatt - és most nagyon figyelj! - a kórházakban lassan, évek alatt olyan REZISZTENS baktériumtörzsek alakulnak ki, amelyek hétköznapi takarítással nem kiirthatók. Itt csak az lenne a megoldás, ha teszem azt naponta pl. ózonnal minden légmenetesen lezárt szobát fertőtlenítenének. Persze, a szellőztetés is probléma, mert amikor ezekből a szobákból kiszellőzteted az ózont, akkor a szél befújhatja a szomszéd szobában lévő betegre, és akkor azt mérgezed. Tehát zárt levegőkeringető rendszerrel kellene ezt csinálni. Emiatt az ablakokat légmentesre kellene cserélni, ajtókat légmentessé szigetelni. Érzed a probléma bonyolultságát?! Ennek kiépítése egy vagyonba kerülne, főleg a régi épületeknél, de pár évtized alatt megvalósítható, az unokáinknak már jó lehetne.
Amíg ez nincs marad az, amit a hozzám hasonló, nem lusta, nem állandóan csak fanyalgó emberek csinálnak: beviszünk magunkkal fertőtlenítőszert, és rásegítünk a takarítók munkájára. Abban persze igazad van, hogy hiába pár ezer Ft kiadás ez egy kórházba bevonuló betegnek, akit hirtelen beszállítanak valamilyen okból, és nincs mellette lelkiismeretes rokon, aki helyette elvégezné az ilyesmit, sok baja származhat ebből. Kisgyereknél ott voltál te az anyuka, tehát ez az eset nem állt fent.
A fentiekkel kapcsolatban leírom a LÉNYEGET: én azt vettem észre abban a sok társasházban, ahol albérlőként laktam (volt ilyen kb. 10 darab is életem során), hogy főleg a rendszerváltás után, amióta megjött ez a qva nagy szabadság, az emberek ellustultak. Senki nem akar csinálni semmit, mindenki döglődik otthon a tévé előtt, és arra nem lehet toborozni lakókat, hogy ősszel az avart összesöpörjük, vagy a ház előtt felássuk a kertet. Mindenki, pontosabban az emberek 90%-a elvárná, hogy az állam, az önkormányzat, a közös képviselő, az atyaúristen szolgálja ki őt. Emiatt szoktam keserűen megjegyezni - és csak azért tűnik ez most nagy ugrásnak, logikai bukfencnek, mert hosszú lenne kifejteni az okait, és magát a folyamatot, és ha kifejteném, akkor jönne a Parci, hogy sokat irkálok ide (ha meg frappáns válaszokat adnék, akkor persze az lenne a baj), hogy a demokrácia megbukott, a nyugati államokban - ahol régebben fennáll - jobban is, mint nálunk. Szóval, kedveseim, a kínai, orosz illiberális államok felé kacsintgatás a fentiekből már mindjárt következik is, mert a vak is látja, hogy csak diktatórikus eszközökkel lehet súlyos helyezeteket jól megoldani. No, de mit beszélek? A klasszikus görög és római demokráciákban is válsághelyzetekben ugyanúgy felfüggesztették a demokráciát, és jöttek be a diktatórikus(abb) kormányzás módszerei. Messze jutottam, ugye? -
LámaZ
addikt
https://ezalenyeg.hu/kozugy/jo-a-palinka-koronavirus-ellen-igen-mondjuk-hogy-hasznald-2757
Csak ugye ott a képen izopropil-alkohol látható, az alkohol viszont nem ez, hanem kettő van belőle: az etanol (palinka), és a mérgező metanol (faszesz).Másik cikk:
„A vizsgálatok szerint, ami az alkoholkoncentrációt illeti, a külső fertőtlenítésre mind az izopropanol, mind az alkoholos italokban is megtalálható etanol 70 térfogatszázalékos vizes oldatként a leghatékonyabb.
Mindkét alkoholfajta úgy hat, hogy bejut a kórokozó sejtek belsejébe, és ott kicsapja a fehérjéket, elpusztítva azokat. A 70 százalékosnál töményebb alkohol túl gyorsan elpárolog ahhoz, hogy megfelelő hatást fejtsen ki, az ennél hígabb pedig kevésbé hatékony a fertőző ágensek ellen.”Egyébként a barkácsüzletben kapható etilalkohol 94,5%-os töménységű.
Mondjuk én festésnél, felületek lepucolására használtam (pl. oldószertől), de jó hogy tudom, hogy bacik ellen a 70%-os jobb. -
LámaZ
addikt
válasz
[CS]Blade2 #71317 üzenetére
Ezzel a számhalmazzal mit akarsz végülis mondani?
Mert itt a koronavírus járvány a téma.
Olyan, mintha autóbalesetekről szóló fórumba bevinnéd, hogy rákban többen halnak meg. -
LámaZ
addikt
LÉNYEG
A 70 forintos izraeli és a szintén olcsó szenegáli PCR-teszttel mi a helyzet? Miért nem vesszük meg?
Vagy nem akarja a Big Pharma?!
VÁLASZOKAT AKAROK!
(Ilyenkor hol van a Parci? Pl.) -
LámaZ
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #71208 üzenetére
Ez a nálunk Horvátországot jelenti?
https://www.idokep.hu/hirek/ismet-rengett-a-fold
Amúgy hamarabb kap az ember friss híreket a fórumokban, mint a médiában. :-)
-
LámaZ
addikt
válasz
Huha81 #71194 üzenetére
A ruszki vakcinánál azt írják, hogy nincs elég gyártókapacitásuk, és a kazahokkal is tárgyalnak, hogy gyártsák ők.
Akár Magyarország is beszállhat ebbe.
Ezért kell sok helyről rendelni ilyen dolgokat, hogy biztos legyen az ellátás. De Orbán miniszterelnök tudja ezt, a fürkészei kint vannak a világban. -
LámaZ
addikt
A lényegről írjatok inkább!!!!! + még 100 felkiáltójel!
(a pólitizálás helyett)
Karikó Katalin beoltatta magát a saját fejlesztésű oltóanyagával.
Ez így hiteles!!!! -
LámaZ
addikt
válasz
Ringman #71170 üzenetére
Te, hagyjátok már ezt a sok politikai mocskolódást!
Szabad Európa Rádió? Az a rádió, amely a kommunizmusellenességre épített régebben, de manapság a régi komcsi pártkáderek ivadékai aggódnak az emberi jogokért, és interjúznak népszavás újságírókat???
A libernyák legfőbb jellemzője, hogy nem tudja megállni, hogy mindenbe, de aztán MINDENBE bele ne keverje a maga politikai toxinjait, és amikor egy jóérzésű ember - mint én is - elküldi őket a jó drága anyukájukba, elkezdenek sivalkodni, moderációért kiáltani, mint a levágás előtt álló karácsonyi disznó.
Na, így állunk! -
LámaZ
addikt
válasz
Kékes525 #69738 üzenetére
„Az sem problematikus, hogy a történelemben hány embert gyilkoltak le a vallásháborúk, keresztes hadjáratok során és az inkvizíció mennyi embert ölt meg és kínzott meg. Ez belefér az "erkölcsükbe".”
Ebben a fórumban - ha lenne ilyen díj - te vinnéd a Legnagyobb Képmutató díjat. Joggal!
A legtöbb bűncselekmény a PÉNZ miatt történik. Érted?! A PÉNZ miatt.
A bankárok erkölcsébe meg belefér a pénzkezelés. Hallatlan!
Miért nem szégyellik magukat a bakárok?! A sajtó sem piszkálja őket, pedig 10-20-szor annyit keresnek, mint bármelyik politikus. -
LámaZ
addikt
válasz
Ezekiell #69691 üzenetére
Miért értetlenkedsz? Szerintem csak szórakozol velem.
Nem fogom leírni ezerszer:
- Ha van olyan vakcina, amelyik megfelel az általam felállított 3 feltételnek, akkor azt fogom választani.
- Ha nincs, akkor várok.
- Ha kötelezővé teszik, akkor beadatom, azt, amelyik a 3 feltételemből legalább 2-nek megfelel.
Mindez józan paraszti ésszel belátható. -
LámaZ
addikt
válasz
Z.É.T. #69623 üzenetére
De konkrétan válaszolok a kérdésedre:
„Segíts kérlek megérteni a nézőpontod, mi miatt van ellenszenved az mRNS vakcinák iránt?”
Odaírtam az idézetet: az mRNS oltóanyagokat -80 °C-on kell hűteni, ami azért elég bajos. Ki tudja hogy pl. átrakáskor nem engedett-e fel? Megy úgy egyáltalán, túl macerás. Plusz, 2-szer kell ebadatni.
Ha nem lenne más, akkor persze, hogy jó az is, de ha van másik, amelyiknek a tárolása nem olyan drága, nem kell kétszer beadatni, akkor nem is értem, hogy a Pfizer minek erőlteti azt a vonalat. Vagyis, értem: beleöltek egy csomó pénzt, most már késő kiszállni.---------------
Ezekiell:
„Komolyan kíváncsi vagyok, minden izelgetesi szándék nelkul: a Vatikán álláspontja változtat a te állásponton? Van a Vatikannak ebben befolyása rád?”
Ld. fent! Ha van másik, tiszta alternatíva, akkor inkább azt választom. -
LámaZ
addikt
válasz
Z.É.T. #69639 üzenetére
Dehogy váltottam irányt!
Számomra az ideális vakcina:
1.) a kifejlesztéshez nem használtak fel abortált magzatból származó sejtvonalat
2) ne kelljen mélyhűteni (sima fridzsider okés)
3) a legjobb, ha csak egyszer kell beadni.Idáig a Johnson és Johnson tűnik a legjobbnak.
Utóirat:
A Vatikán megengedőbb álláspontot fogalmazott meg éppen. -
LámaZ
addikt
Both Pfizer/BioNTech’s and Moderna’s vaccine candidates also have stringent storage and distribution requirements. Pfizer/BioNTech’s vaccine needs to be both shipped and stored at -80˚C, while Moderna’s needs to be shipped and stored at -20°C, as mRNA drugs are inherently less stable than DNA-based drugs. ↔ Ezekből 2 oltás szükséges!
...
Johnson & Johnson on Wednesday kicked off a final 60,000-person trial of a single-shot COVID-19 vaccine that potentially would simplify distribution of millions of doses compared with leading rivals using two doses.
-----
Arcturus Therapeutics’ Phase II potential single-shot ARCT-021 -
LámaZ
addikt
válasz
#32839680 #69487 üzenetére
A magyar egészségügyi rendszer radikális átalakítása lenne egy olyan reform, amely gyakorlatilag a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás mintájára szabná át, természetesen bónusz-málusz pontozással is.
A kgfb működik, piaci alapokon!, és a kormánynak még adóbevétele is van utána, nem is kevés!Apropó, ebből mekkora konteót lehetne csinálni:
Kizuhant egy toronyházból az ismert orosz virológus -
LámaZ
addikt
ÉN EZT IS ELŐRE MEGMONDTAM:
Koronavírus: génjeinkben a lefolyás mikéntje -
LámaZ
addikt
FIGYELEM - ACHTUNG - WARNING!
Kellene csinálni egy ÖSSZEHASONLÍTÓ táblázatot a vakcinákról.
A fő szempont számomra, hogy hány oltás szükséges, és kell-e mélyhűteni az oltóanyagot a beadásig.
AZ ÁR NEM SZÁMÍT, EGYSZER ÉLÜNK! (de azért bele lehet tenni a táblázatba)Tipp:
Egy Google táblázatot lehetne csinálni, és oda beírkálni az adatokat közösségi munkában.Például:
Cég...... Hatásmechanizmus.......Ár......Hány oltás köll?.....Milyen hűtés igényel
Szinájfarm...elölt víruska...........1 dolcsi........2................sima fridzsider -
LámaZ
addikt
Mennyi gyerek van itt is...
-
LámaZ
addikt
válasz
Jablocskov #68991 üzenetére
Utólag mindig olyan könnyű okoskodni.
-
LámaZ
addikt
válasz
fatal` #68961 üzenetére
Ezt mondom én is!
Ha az 1970-es évektől kezdve, de főleg a rendszerváltás után, nem loptak volna ki az országból kb. 250 (kétszázötven) milliárd dollárt, akkor itt Paradicsom lenne ma. (A fenti számban nincs benne a multicégek legálisan kivitt nyeresége!)
Annyi kórház lenne, hogy minden utcasarokra jutna egy. -
LámaZ
addikt
válasz
feco5903 #68671 üzenetére
Csináld magadnak, és akkor nem fáj!
„On Tuesday, the U.S. Food and Drug Administration (FDA), the regulatory body that evaluates and regulates new pharmaceuticals, approved its first over-the-counter test for COVID-19.
The test, developed by the biotech firm Ellume Health, is the first entirely at-home diagnostic for the coronavirus that doesn’t require a doctor’s prescription. ” -
LámaZ
addikt
válasz
lacafaca #68755 üzenetére
Kedves lacafaca, megkönnyeztem a posztodat. Meg a Floydéit is. Meg sok mást.
Kikapcsolódásként küldöm nektek és másoknak is, szeretettel: Amerikai ügyvéd az USA-ban zajló változásokról - interjú Rónai Péterrel
Sok szó van benne a koronavírus járványról is. -
LámaZ
addikt
Putyin 2020. év végi hagyományos sajtókonferenciája több száz résztvevővel. Én senkin nem látok maszkot.
Vagy ez a videó: talán jobb a szinkrontolmácsolás (vagy a hangtechnikus).
(Ja, hogy sokat írok, de legalább röviden, és annak van értelme.)
-
LámaZ
addikt
válasz
bigdady #68580 üzenetére
pfizer, fájzer, mi ezzel a baj?
A napokban néztem egy régi, 1973-as filmet (3 testőr) szinkronizálva, és ott májlord helyett milordot mondanak, meg persze milédit is. Ki tudja, lehet, hogy eredetileg még az angolok is így ejtették.
-----------------FIGYELEM, EZ KIVÉTELESEN NEM KONTETÓ:
Virológia Pécs : Vakcinák összefoglaló -
LámaZ
addikt
válasz
proci985 #68581 üzenetére
Az ugye eszedbe sem jutott, modika - ha már felfedted magad -, hogy valaki azért oszt meg egy konteót, mert szeretné hallani mások véleményét, elsősorban főleg a cáfolatot, mert sejti, hogy van, de ő még nem látta?
Így mások is tudomást szereznek arról, hogy mi az igazság. Miért zavar ez téged? -
LámaZ
addikt
Én megmondtam!
Covid és a géned -
LámaZ
addikt
Egy covidos túlélő beszámolója, az első percekben: ATV betelefonálós műsorában
-
LámaZ
addikt
Na, majd emiatt leszek kitiltva, szerintem!
Ezt kaptam:
---------------------------
A wuhani, kínai biológiai laboratórium a Glaxo tulajdona.
Amely véletlenül a Pfizer tulajdonosa. (Az, aki előállítja a vakcinát!)
Amit véletlenül a Black Rock pénzügyei irányítanak.
Amely véletlenül kezeli az Open Source Foundation vállalat (Soros alapítvány) pénzügyeit.
Ami véletlenül a francia AXA-t szolgálja.
Véletlenül, övé a német Winterthur.
Amely véletlenül a kínai laboratóriumot építette Wuhanban.
Véletlenül a német Allianz vette meg.
Ami, mellesleg, Vanguard részvényes.
Ami a Black Rock részvényese.
Ami a központi bankokat irányítja és a globális befektetési tőke egy harmadát.
Ami egyébként a MICROSOFT fő részvényese, BILL GATES tulajdona, aki történetesen a PFIZER részvényese (amely a csoda vakcinát árulja) és jelenleg a WHO első szponzora...
Ezt nem lehet kitalálni!"
-----------------------------------
Én nem hiszek ebből semennyit elhatárolódom nem támogatomEgyébként annyira bonyolult, hogy teljesen belezavarodtam. Talán ha grafikusan lenne ábrázolva...
-
LámaZ
addikt
válasz
Drizzt #68512 üzenetére
Nem tudom, hogy lenne-e értelme annak, hogy az ember többet beadasson különböző gyártóktól, esetleg egy-egy nap különbséggel. Már ha lehet nálunk....
UK-ből hallottam olyan hangokat, hogy az oroszt és vmelyik nyugati vakcinát kombinálják, és attól minden vírus kinyiffan.
-
LámaZ
addikt
Akkor lehet, hogy a Radiátor volt.
--------
A Koronavírus topik témából figyelmeztetés időtartamra a regisztrációdat kitiltottuk a következő ok miatt:
"Fiam"
Ezt a stílust itt ne!
Üdvözlettel:
PROHARDVER!
-------------------------
Mindegy, és igen, jogos volt a figyelmeztetés, de nem szeretem a kettős mércét.
Mert évek, évtizedek óta olvasom a katolikus egyház bírálatát, amelynek van is alapja, sajnos, de közben elsikkadnak mások bűnei. (Erre pont ma bukkantam: buddhista bűnök)
Bocs az offért! -
LámaZ
addikt
Szeretnéd tőled kérdezni valamit, mint moditól:
Miért figyelmeztettél engem, hogy azt írtam Kékesnek, hogy „Fiam!”?
Vagy, másként kérdezem: miért nem figyelmeztetted őt is, amikor a katolikusokra ÁLTALÁBAN derogáló megjegyzést tett? Vagy igen? akkor nem szóltam semmit.Tessenek már megszokni, hogy nem csak a zsidózás, a náculás, homofóbia és hasonló csínyek ítélendők el, hanem a keresztények, benne a katolikusokkal, bántása is. Pláne a mai világban!
Én kifejezetten a tárgyilagosság szellemében kérem ezt, mert amikor felhívom erre a figyelmet, jönnek mindjárt a bakfisok és a serdülők, hogy ez meg az, mintha én lennék a templomajtó. Nem, nem! Ezt kizárólag a méltányosság és tárgyilagosság és korrektség szellemében teszem.
A volt kanadai védelmi miniszter, meg újabban a volt izraeli fő titkosszolga is mondta, hogy a földönkívüliek köztünk járnak. Na, tessék engem is ilyesminek elképzelni (most, hogy kicsi zöld, közepes szürke vagy nagy fehér vagyok-e, az mindegy), vagyis olyasvalakinek, aki elfogulatlanul, de a tisztességet elvárva szemlél titeket (is).
Amúgy, igen, nem illik fiamozni, de egyébezni sem kell akkor!
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Milyen házat vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Windows 11
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Házi hangfal építés
- Külpolitika
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest