Új hozzászólás Aktív témák

  • Lauda

    félisten

    A második hullámban sok orvos és ápoló fertőződik meg a koronavírustól, ami miatt táppénzre kerülve csak a fizetésük 60 százalékát kapják meg. Hosszas igényléssel juthatnak hozzá a 100 százalékos táppénzhez, de csak úgy, ha igazolt fertőzöttek, kontaktként erre nincs valódi lehetőség. [link]

    No igen, így kell őket megbecsülni. Aki még maradt és állja a sarat, azokkal is bohóckodjuk végig a bürökrácia útvesztőit, ha munkavégzés közben (ezt persze nehéz, ha nem lehetetlen megmondani hol) megbetegszik.

    Egyik családtagnak szüksége van rendszeres idegsebészeti kontrollra és idén év elején egy ilyen kontrollnál mesélte a doki, hogy 26 órája van bent a kórházban, azóta nem aludt, kezelt, műtött, az osztályt rendezte stb stb. Nincs orvos, ott sem, azon a szinten sem. Úgy nézett ki, mint egy zombi. Na most ha befut egy balesetes és nekiáll műteni, csak egyszer nézzen be valamit. Mert hát ő is ember. Az ember pedig hibázhat. Főleg, ha ennyire kimerült. Persze az ország vezetőit sosem ilyen orvosok fogják "szabdalni", így valószínűleg nem is fogják megtapasztalni az általuk (is) kiépített rendszer veszélyeit. Azt gondolom ezek az orvosok és ápolók hétköznapi hősök.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák