Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz
HellGreg #106699 üzenetére
Szerintem kicsit ezt most félreértetted. Merkely egy kiváló szívsebész, de nem virológus. Nekem két rokonom is többet tud erről, lévén immunológusok, sógornőm meg egyenesen a tüdőrák kutatás vezetője Pécsen. Gondolom ha követted a topikot olvashattad, ha valaki oltás párti, az én vagyok, csak Merkely más területen alkotott nagyot. Úgy van ezzel az ember mint mondjuk Gődénnyel, Pócs doktorral, Fórizs Eszterrel, hogy maradjon mindenki a saját területén (más kérdés, hogy ők még ott sem az élbolyban tanyáznak, sőt inkább lehetne őket az orvostudomány kóklereinek nevezni). Nyilván az lenne a jó ha Merkelynek lenne igaza a 4. hullámmal kapcsolatban, de erre szinte semmi esély nincs sajnos.
-
HellGreg
őstag
Azért nagyon bírom, amikor egy kardiológus profot fikáznak az itteni autószerelők - informatikusok - bolti eladók és még nem tudom kik, hogy nem kompetens a témában. Nyilván nem tanult az orvosin járványtant, fingja nincs semmiről. Bezzeg a topiklakók, mind járványügyi szakemberek.
-
kolopele
nagyúr
válasz
syberia #106695 üzenetére
Pedig nem olyan nehéz. Menj fel mondjuk olyan oldalakra, ahol Gődény, Pócs, Fórizs, meg a hozzá hasonló emberek adásait láthatod, és az ott kommentelőket. Ezek mind oltásellenesek, ami ugyanaz mint az antivaxxer. Minden tudományos tény nélkül állítanak marhaságokat, jönnek a szomszédom is meghalt szövegekkel, fake oldalak cikkeit linkelik be. Az Ázsiába szakadtam az, amit érdemes nézni talán egyedül a Youtube - on. A D vitamin meg nyilván jó, de nem csodaszer. A káposztával meg sok gond van, nekem például nagyon nem szereti az epém
-
syberia
veterán
válasz
szabi__memo #106669 üzenetére
Ha D vitamin hiányos vagy, 14-szer nagyobb az esélyed a súlyos covidra.
A káposztával mi a gond?
kolopele: Továbbra is várom hogy valaki definiálja az "antivaxxer" kifejezést, mert így nem tudom hova tenni.
-
gergo5991
őstag
válasz
nagylaci6417 #106690 üzenetére
sötétben nem ismert fel a face id és kérte a kódot = master reset, az icloud is szarakodott szóval mindent vitt..
-
kolopele
nagyúr
válasz
nagylaci6417 #106690 üzenetére
Az ilyen "tudományos" válaszok miatt nem értem min is csodálkoztok ti antivaxxerek.
-
kolopele
nagyúr
válasz
nagylaci6417 #106688 üzenetére
Nem feltétlenül. Akkor gyanús az ilyen amikor sok embernél megtörténik.
-
Qtya123
őstag
válasz
szabi__memo #106686 üzenetére
De akkor ne is csodálkozzon, hogy az 5.5 millió oltott száma nem igazán fog már nőni.
Aki akarta az már beoltatta magát, aki meg nem, az eztán sem fogja. Egy kevés bizonytalan van még, de azokat az ilyen ellentmondó nyilatkozatok nem az oltás felé fogják tolni.(amúgy a politikai szálhoz: nagy általánosságban sajnos sem a kormánynak, sem az ellenzéknek nincs hitelessége ebben az országban és ez nagyon elszomorító)
-
lacafaca
addikt
van nap, amikor 12 órát is kinn vagyok..reggel 5től 11ig lehet kibírni a fóliát, aztán 6tól sötétig. nem mérem a fokot/páratartalmat, mert ha dolog van, nem csinálja meg helyettem senki...igaz ebéd után herevere-jó sok pancsival, de nyáron engem a falak nem látnak, csak ha aludni jövök este
-
Qtya123
őstag
válasz
szabi__memo #106682 üzenetére
Persze, hogy nem ért. De pont ez a baj, hogy ezt az embert állítják ki az egész ország elé, hogy össze-vissza nyilatkozzon...
Aztán utána meg újra kiállítják és azt fogja mondani, hogy emberek itt a 4. hullám és aki még nem oltatott, az oltasson, mert BIZTOSAN el fogja kapni a vírust. Aztán csodálkoznak majd, hogy sokan legyintenek rá, hogy nem kell nekem az oltás, ilyen hiteltelen kutya akar észt osztani, mikor 1 hónapja teljesen mást beszélt.
Nem értem vírussal kapcsolatban hogyhogy még képernyőre engedik ezt az embert. Nevetségesen hiteltelenné tesz mindent.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Qtya123 #106681 üzenetére
Merkely pont az az ember, akinek ebbe bele sem kellett volna szólnia, mert nem az ő világa. Az átoltottsággal eleve az az egyik nagy probléma, hogy sokan kínaival vannak oltva, és sokan meg csak egy oltást vettek fel, mivel mentek EB - re meg nyaralni, buliba. Csalóka így az egész.
-
Qtya123
őstag
válasz
Disk4mat #106656 üzenetére
"Miért lógna ki a szittya Magyarország?"
Hát mert kerek 1 hónappal ezelőtt megmondták fényességes iránymutatóink: [link]"Ott, ahol ilyen magas a koronavírus elleni átoltottság, mint Magyarországon, nem fog bekövetkezni negyedik hullám - mondta a Semmelweis Egyetem rektora a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában."
Akkor én ezt most nem értem, jaj hát mán' teljesen össze vagyok zavarodva! -
daneel_hu
addikt
válasz
gergo5991 #106674 üzenetére
"(enyhe) covidon átesetteknél valakinél fordult elő memória vesztés? vagy csak én próbálom ezt is a covidra magyarázni? legutóbb pld a telefonomat kellett master resetelni mert elfelejtettem a kódját amit napi 10-20x beszoktam irni, ujonnan meg a telefonszámomat felejtettem el totál."
Nálam volt, de nem mondanám enyhe covidnak.
Amolyan középszarnak inkább, szerencsére tüdő és szív – kopp kopp –, nem volt érintett.
Novemberben lábaltam ki a fertőzésből - december/januárban voltak memóriavesztéses tüneteim. Talán ez volt az egyetlen komolyabb longszerű tünetem a betegség után.
Utolsó 15 másodperc napjában 30-40 alkalommal "eltűnt". Kvázi demencia.Azóta úgy tűnik ez helyrejött.
Sporttal kivártam majdnem két hónapot. (tenisz)
Most már 38 fokban is lenyomok 2 órát ha kell. -
-
kolopele
nagyúr
válasz
A gének nagyon sok mindent befolyásolnak, aki még ezt sem hiszi el az egy tanulatlan ........valaki.
-
gergo5991
őstag
(enyhe) covidon átesetteknél valakinél fordult elő memória vesztés? vagy csak én próbálom ezt is a covidra magyarázni? legutóbb pld a telefonomat kellett master resetelni mert elfelejtettem a kódját amit napi 10-20x beszoktam irni, ujonnan meg a telefonszámomat felejtettem el totál.
-
pjen
félisten
válasz
Szerintem ezt hívják evolúciónak.Ezért nem haltunk ki egyéb fertőző betegségekben se.Pestis, TBC, és egy csomó egyéb.
-
lacafaca
addikt
válasz
szabi__memo #106671 üzenetére
szívesen...bármikor
-
lacafaca
addikt
válasz
tudományos hablaty...további jó oltakozást(sicc)
-
szabi__memo
nagyúr
Bár lektorálatlan tanulmány, de azért nem nevenincs senkiktől: a géneken is múlhat milyen súlyos a covid lefolyása
További sikereket kívánok a káposzta és vitamin kúrákhoz
-
kolopele
nagyúr
Ki ne hagyja majd, sokan szeretik a szűrővizsgálatokat is hanyagolni. Van egy barátom, elvileg sosem volt semmi baja, évekig győzködtem hogy legalább egy nyomorult vérvételre menjen már el, és ott derült ki hogy a cukra 15 mmol/l éhgyomorra, a vérzsírszintjéről már ne is beszéljünk. Sok alattomos betegség van, ami évekig nem okoz tüneteket, nem fáj (a rák is ilyen), aztán azt mondják sokan hogy hirtelen lett beteg az illető, holott már évek óta.
-
kolopele
nagyúr
-
Floyd80
addikt
válasz
lacafaca #106655 üzenetére
Ez a fickó mindig akkor bújik elő a szekrényből, ha már elmúlt a veszély. A 4. hullámban ismét Mathias Rex legót fog játszani. Illetve a mohácsi csata is át lesz értékelve, mert miniszteri biztos kapott, meg kellene nyerni valahogy.
...az emberek jelentős része át van oltva..Miért kell ezeknek mindig megerőszakolni ezt a nyelvet?
-
Cs1csó
titán
válasz
lacafaca #106660 üzenetére
1. szeptember 1-jéig semmiképp nem fog indulni, kivárja a nyár végét, az augusztus 20-i bulit és megvárja az iskolakezdést.
2. a másik tippem, hogy az igazi beindulásra meg kell várni két dolgot:
- az iskola elkezdését és legalább 2-3 hétig keveredjenek a gyerekek
- hűlni az időjárásnakSzerintem erre októbernél hamarabb nem lesz meg a kellő konstelláció.
-
Cs1csó
titán
válasz
lacafaca #106655 üzenetére
Attól még hogy ez a félkegyelmű bejelenti még bármi - is - lehet, de a tendenciát csak egy vak nem látja, sajnos úgy tűnik lesz 4. hullám. Bár szerintem nem volt 3. hullám sem, hanem a második tartott nyárig szinte folyamatában. Sőt az első hullám nem is volt igazi hullám tehát valóságban egyetlen valamire való hullám volt : a második. -
laszlohu
addikt
válasz
szabi__memo #106632 üzenetére
Nem az a hülyeség, hanem felteszem azért linkelted be, mert egyetértesz vele, mármint, hogy vezessék vissza a maszkot.
-
lacafaca
addikt
na akkor meg lehet nyugodni: hivatalos
-
válasz
syberia #106626 üzenetére
Jó lenne tudni, hogy milyen arányban osztoznak ezeken a panaszokon az egyes vakcinák, illetve hogy a panaszok közül mennyi a maradandó probléma? Persze, a végleges vakság komoly gond, meg bármi egyéb is, ami egész életre megmarad - de ide bekerülnek a 4-5nap után múló bagatel panaszok is.
#106630: nno, így már sokminden világos, fentebbi tárgytalan akkor, lapozzunk.
-
válasz
Gsx-rr #106640 üzenetére
"Nektek teljesen mindegy hogy valakinek a barátja vagy pedig ide beírja hogy veled történt ugyanúgy elutasítjátok"
Az eddig megjelent publikációk jelentős része hiteltelen. Van aki jóindulatúan tévedett van aki szándékosan hazudott.
Nyilvánvalóan a most leírt esetben nem az oltóanyag szakította fel a szaruhártyákat.
Azt amúgy is észre vette volna az orvos, csak a tünetek azonosak.
Azt kizárni vagy megerősíteni sem tudjuk, hogy a szemmel kapcsolatos tüneteknek köze van az oltáshoz.
Az ember a közeli események között szeret kapcsolatot keresni.Erről jut eszembe.
A legrosszabb, amikor a tüneteken kívül feltételezést megosztunk az orvossal, szerelővel, ...
Bekorlátozzuk a gondolkodást. A kemény mag még ezen is túl lép. Kezelést kér a feltételezett problémára. -
kolopele
nagyúr
válasz
Gsx-rr #106640 üzenetére
Ami nincs hitelesen dokumentálva az az esetek 99% - ában szándékos hangulatkeltés, lázítás az oltások ellen. Amennyiben nekem lett volna bármi olyan, ami gyanús lett volna hogy az oltás következménye, nem ide vagy a face - re vagy a Youtube - ra írtam volna be egy antivaxxer csoportba, tudod van ahol ezeket jelenteni lehet, amit majd kivizsgálnak arra szakosodott emberek. Márpedig nekem könnyű dolgom van, mert van akinek egyből tudnék szólni baj esetén.
-
kolopele
nagyúr
válasz
LED333 #106638 üzenetére
A belinkelt face bejegyzésben is csak annyit ír a kedves kommentelő, hogy a barátom, a barátom barátja, annak az ismerőse, a szomszédja......................Az ember nem tudja sírjon e vagy nevessen az efféle" hiteles" bejegyzéseken. Ami nekem biztosan a Modernától volt, az az úgynevezett Moderna kar, egy szép nagy piros folt az oltás helyén úgy egy hétig, csak erről létezik dokumentáció is, plusz teljesen veszélytelen, úgynevezett késleltetett oltási reakció az első oltást követően úgy két hét után.
-
LED333
csendes tag
válasz
kolopele #106635 üzenetére
Én nem tagadom / nem zárom ki, hogy esetleg lehet ilyen jellegű mellékhatása is a Pfizernek, ami bár extrém ritkán, de kialakulhat, és idővel majd bekerül az "esetleges, ritka mellékhatások" leírásba a gyártó oldlalán (mint ahogy a szívizom gyulladás esetén is).
De az ilyen Antiwaxxer oldalak olyan szinten túl tolják, a dolgokat, hogy az kabaré.
Attól válnak hiteltelenné, hogy teret engednek mindenféle bizonyíték, tény, dokumentáció nélküli " bemondásos alapú" esetleírásoknak, és ez sajnos mindenhol így van.
Emlékezzünk csak amikor a Magyar antivaxxer / kamupártvezér (aki egyébként érdekes módon most indít újabb pártot, mert a szavazótábort már összeszedte a "nem birkákból" - irónikus) weboldalán ( vakcina-áldozatok.hu vagy mi a töcs) hetekig kint volt tényként tálalva egy olyan eset, amit valami troll küldött be, (és mivel semmilyen ellenőrzés nincs, mindenki azt posztol amit éppen kitalál, az esetek 90%-a kamu) és mindenféle filmekben létező, vicces nevű mellékhatásokat fogott a Pfizerre, tetézve azzal, hogy a diagnózist DR. Johnny Sins állíptotta meg.
A felébredt / nem birka antivaxxerek meg feltétel nélkül elhitték, és szörnyülködtek... -
kolopele
nagyúr
Amennyiben attól volt, akkor nekem is elmúlt, lényegében 5 perc alatt, azóta sem jött vissza csak egyszer az a kis villámszerűség, ami 20 év óta nem egyszer volt már. Nyilván én is megnézettem a szemészemmel, de nálam sem látott semmi elváltozást, a látásom sem változott. Nem bizonyítható egyébként hogy attól jött elő, ennyi erővel lassan mindent ráfoghatnánk az oltásokra, még azokat a tüneteket is amik eddig is elő-elő jöttek.
-
kolopele
nagyúr
válasz
LED333 #106619 üzenetére
Az anivaxxerek és azok ismerőseinek, követőinek bemondásaira nem adnak ki hivatalos orvosi dokumentációkat
Amúgy ez a féloldali villanás, stb. nekem is megvolt, csak ugye már jó 20 éve is voltak kisebb mértékben, ilyen kis cikázó villámszerűség, ami szépen elment minden esetben valamelyik oldal felé, amolyan keringési zavar ez, és olyankor főleg a baloldali halántékomnál érzek amolyan nyomás félét. Ahogy az idő telik, öregszünk, a keringésünk is romlik, így nagyobb eséllyel jön elő erőteljesebben, na meg az az időjárás ami ezen a nyáron van, engem is a szokottnál sokkal jobban megvisel minden téren, hiába élek úgymond egészségesen. -
kolopele
nagyúr
válasz
pendre54 #106609 üzenetére
Azt írod 70 éves vagy, plusz rövidlátó, lehet teljesen véletlen egybeesés is, korral is járhat. A retinaleválást meg könnyű diagnosztizálni, a legtöbb esetben a látásod folyamatosan megy el, plusz egy pupillatágításos vizsgálattal azonnal lehet látni amennyiben az okozza. Én inkább migrént mondanék, amennyiben a szemész orvos nem látott egyebet, van olyan típusa ami nem jár fejfájással.
-
LED333
csendes tag
válasz
syberia #106626 üzenetére
Ezt a "https://www.lifesitenews.com/" oldalt nem nevezném hírforrásnak, 99% ban csak a vakcinák szörnyű hatását propagálja, tele fact checkereken régen megbukott infókkal és Trumpista konteós szarral, kb médiaforrás.hu szintű Antivaxxer Site.
Amire hivatkozik adatbázis ami állítólag a WHO adatait használja (SSL nélkül sima http kapcsolat... seems legit) pedig a szem szóra kerese 8db találatot ad ki:
-
lacafaca
addikt
válasz
pendre54 #106609 üzenetére
jó helyre jöttél...a vérvaxxerek barlangjába. ajánlom inkább tartsad magad távol innen, mert úgy megfejtenek, mint egy kétoldalas rejtvényt, aztán el is felejted, hogy oltást kaptál...nemazvót pont
(amúgy remélem nem és rendbe tesznek, ha van ismid, menj a mária utcába pesten, a legjobb
)
-
lacafaca
addikt
válasz
szabi__memo #106617 üzenetére
-
syberia
veterán
válasz
LED333 #106619 üzenetére
19,916 ‘eye disorders’ including blindness following COVID vaccine reported in Europe
Hundreds of cases of blindness are among the 19,916 reports of “eye disorders” to the World Health Organization’s European drug monitoring agency following injection of experimental COVID-19 vaccines
The nearly 20,000 eye disorders reported to VigiBase, a database for the WHO maintained by the Uppsala Monitoring Centre(UMC) in Uppsalla, Sweden
More than half of the eye disorders (10, 667) were also reported to the U.K.’s Yellow Card adverse event reporting system.
-
válasz
Boltokban en is. Semmi hatranya nincs. Egyebkent is a boltbajarogatast lassan el kene felejteni, 2021 van, haho
-
laszlohu
addikt
válasz
Haggyá má a hülyeségeiddel, inkább eddig sem kellett volna maszkot viselni.
-
válasz
fatal` #106620 üzenetére
Nekem fel oraig tart. Ha az elejen rajovok, hogy ez az, es lefekszem, akkor kb. annyi, de ha nem (pl. csak azt gondolom, hogy faradt vagyok), akkor egy napig faradt leszek utana.
> Viszont netes info alapján, ha 1 óránál hosszabb, akkor orvos mert stroke "előrejelzése" is lehet.
A tunetek lehetnek ugyanazok, mint a stroke-nal, de a migrennek semmilyen korrelacioja nincs a stroke-kal.
-
fatal`
titán
Migrén nem tart napokig, nekem havonta, kéthavonta szokott lenni migrénaurám (fejfájás nélkül szerencsére), de fél óráig tart.
Viszont netes info alapján, ha 1 óránál hosszabb, akkor orvos mert stroke "előrejelzése" is lehet. Viszont szerintem felesleges itt találgatni, szemészet és neurológia.
-
LED333
csendes tag
válasz
syberia #106616 üzenetére
Úgy látszik, a tengeren túlon IS jellemzően csak antivaxxerek ismerőseivel, barátaival történnek ilyenek... De jól leírják a "Canadian Deaths and Adverse Reactions" csoportban.
(Kb a kanadai megfelelője a Magyar "Oltás után mindmeghalunk" csoportoknak)
Ha valóban olyan gyakori , vakcinációval összeköthető mellékhatás, hol vannak a hivatalos dokumentációk orvosi szaklapokban, tanulmányokban, peer reviewkban... A szemészek / neurológusok hogyhogy nem kongatják a harangot tömegével? -
szabi__memo
nagyúr
A britek nem kis része örökre megtartana több, covid miatt bevezetett korlátozást
70 százalékuk még egy hónapig és közel kétharmaduk a járvány globális megfékezéséig megtartaná a maszkhasználatot a közlekedésben és a boltokban
Pont mint itthon... -
válasz
pendre54 #106611 üzenetére
Nekem evente 1-2-szer szokott migrenem lenni (tul sok stressz + kave + kialvatlansag kombo neha elohozza), a fejem soha nem faj. A migrennek van egy olyan verzioja, ami nem jar fejfajassal, de egyeb tunetekkel (vizualis artifaktok, tipikusan 'villamok' a latomezoben, egyeb, pl. koordinacios problemak) viszont igen.
De ettol meg siman lehet mas is, csak mondom.
-
Üdv!
Akkor azoknak ajánlom az esetemet melegen, és várom a véleményüket, akik szerint nincs itt semmi látnivaló, az esetleges mellékhatásokat illetően.
A történet ott kezdődött, hogy június 11-én kaptam meg a második adag Modernát (közelítek a 70 év felé, gondolom ezért ezt adták). Az első adagot egy hónappal korábban vettem fel. Mindkét oltás rendesen kiütött, azaz három nap ágyban történő fetrengés követte. A második oltás pénteken volt, és a következő hét keddjén tudtam kimenni először a lakásból a városba, egy-két dolgot elintézni.
Hazafelé menet egyszer csak a semmiből, a bal szemem látómezejének a legszélén, egy erőteljes fényvillanást láttam, mint amikor villámlik, vagy az elektromos áram ívet húz, majd egy fekete moszat úszott be a bal szemem elé. Onnantól kezdve ez a villanás folyamatos, a fekete moszat apróbb darabokra szakadt szét pár nap alatt, és most sok apró fekete pont úszkál a szemem előtt.
Mivel ilyet még a közel 70 évem alatt nem tapasztaltam, otthon azonnal rákerestem a neten erre a szemvillanásos témára, és azonnal tucatjával dobta fel a retinaleválás tipikus tünetcsoportját, annak az összes lehetséges következményeivel együtt, lásd vakság.
Elmentem a helyi optikába ahhoz a szemészhez, ahol időnként a szemüvegemet szoktam csináltatni, de ő mondta, hogy azokkal a műszerekkel ami neki van, azok nem igazán alkalmasak ilyen jellegű problémák kivizsgálására, hanem sürgősen irány, a szemészeti klinika Szegeden.
Az is lényeges, hogy ugyan 16 éves korom óta szemüveget hordok rövidlátás miatt, de nem erőset, kezdetben -2,0-es dioptria volt, de az utóbbi 8-10 évben elkezdett javulni, jelenleg -1.25 és -1.50 körül van. Ugye a retinaleválás jellemzően a -10, vagy annál erősebb rövidlátóknál jelenthet komoly problémát, hát ettől én szerencsére fényévekre voltam/vagyok.
Sikerült soron kívül időpontot kapnom a klinikán, ott egy fiatal (rezidens?) doktornőhöz kerültem, pár vizsgálatot megejtett, de túl sok mindent nem tudott megállapítani, annyiban maradtunk, hogy a jövő héten kedden menjek vissza kontrollra.
Eddig ugye csak a bal szememről volt szó, viszont a klinikai vizsgálat után 3 nappal, éjszaka arra ébredtem, hogy a jobb szememen is elkezdődött a villogás, ráadásul a jobb szememmel homályosabban is látok azóta.
Összegezve, a közel hetven év alatt soha, semmi problémám nem volt a szememmel, leszámítva az enyhe rövidlátást, de most a semmiből, pár nap különbséggel, megjelentek mindkét szememen a retinaleválásos tünetek, ja és mindez közvetlenül a második oltás után.
Ha csak ez egyik szememnél jelentkezett volna, akkor még betudnám, hogy véletlen egybeesés, dehogy pár nap eltéréssel mindkettőnél megjelent, ez már nálam nem nagyon fér bele, a véletlen egybeesés kategóriába.
Minden esetre, a jövő héten megpróbálok egy tapasztaltabb szemésszel konzultálni a klinikán, hogy mi a meglátása az üggyel kapcsolatban. -
Qtya123
őstag
válasz
kolopele #106594 üzenetére
" hozzák haza dicső oltatlan magyarjaink"
Khm... A napokban fürödtél be orbitálisan az oltatlanozós kijelentéseddel a maszkkal kapcsolatban.
Erre itt a következő hasonlóan magabiztos kijelentésed.Úgy látszik tényleg képtelen vagy egyetlen napot is kihagyni, hogy beírnál valamit arról, hogy a szemét oltatlanok, meg jön a delhi.
Főleg annak fényében, hogy pontosan tudod Te is, hogy a beoltottak is tudják terjeszteni a vírust. Akkor miről beszélünk?
Amúgy ebben az lesz a szerencséd, hogy a kutya nem fogja tudni pontosan megmondani, hogyha megfertőződött egy ember, akkor azt oltott, vagy oltatlan fertőzte meg, így nyugodtan mindent is az oltatlanokra lehet majd fogni.
Mondjuk abban semmiféle kétségem nincs, hogyha Magyarországon 10 darab oltatlan lenne csak az egész országban és mégis szétterjedne 1 hét alatt a Delhi rém, akkor is teljes természetességgel jelentenéd ki, hogy ezt egyértelműen a 10 oltatlan dobta szét 1 perc alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live