- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bodegab
csendes tag
válasz devil-k #7137 üzenetére
Szia,
Nekem is feltörték a szerverem, letörölték róla az állományt és szeretném kideríteni, hogyan csinálta a rohadék.
Keresek sorstársakat és a Te bejegyzésedre akadtam. Kérdésem, hogy a NAS -odon volt -e NFS megosztás vagy SAMBA? Esetleg Teamwiever volt a gépeden, amin keresztül elérhették?Köszönöm a válaszod, szia: Gábor
-
Egon
nagyúr
válasz devil-k #7141 üzenetére
Nem valószínű, hogy kívülről nyomtak volna fel: ez inkább egy rosszindulatú kódnak tűnik, ami Win-es kliensen futott le valahogy (tört szoftverrel, kéretlen levél mellékleteként érkezett, fertőzött fájl megnyitása által, esetleg fertőzött weblap meglátogatásával).
Szerk.: mondjuk ez is sokatmondó, bár nem új cikk, és a Syno pont nem szerepel a listán...
[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz devil-k #7137 üzenetére
Jó lenne tudni, hogy milyen eszközeid vannak (pl. router), illetve azokat milyen paraméterekkel használtad: pl. frissítetted rendszeresen a firmware-eket? Kívülről (internet felől) elérhető volt a hálózatod?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Essejó
Topikgazda
válasz devil-k #6820 üzenetére
Egyébként nem értelek, ha egy másik Pc-ről akarsz filmet nézni ahhoz a NAS-nak miért kell Streamelnie?
Csatold fel mint hálózati meghajtót a NAS-t és simán használd a kedvenc filmlejátszód, pl VLC, MPC-BE, MPC-HC vagy amit szoktál.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
devil-k
nagyúr
válasz devil-k #6822 üzenetére
Mi a helyzet olyankor, ha felkúszott a DSM 6 és szeretnék visszaállni a régire?
1. Letöltöttem az DS3615xs 5.2-5967.1 x64 ISO-t.
2. Bootoltam, telepítettem
3. Find.synology.com
4. Megtalálta
5. Költöztethető >>>áthelyezés
6. Manuális >>>DS3615xs 5.2-5967.1 x64 PAT
7. Eredmény: 8451 vagy újabb telepítőfájlt kell használnia (10)Megoldódott. Fájlok megtartása és beállítások elvesztése. Ez volt az ára.
- mozi bolondéria -
-
Essejó
Topikgazda
válasz devil-k #6816 üzenetére
Ha pár oldalt vissza olvasgatsz, akkor azt látod, hogy DSM 6-lázban ég a topic.
Egyébként az utolsó 5.2 ami stabilan megy az a DSM 5.2-5967 Update 2.
A DSM 5.2-5967 Update 1 Iso és a Pat file innen letölthető.
Az Update 2 letöltése Necces, mert vagy felajánlja vagy pedig a 6-ra akar frissíteni ami némi előkészületet igényel nekünk, lásd fentebbi hozzászólások.
Egyébként a legutóbbi időkig innen le lehetett tölteni ami kellett, a lényeges mappákba már nem lehet belépni.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
fogtunder
nagyúr
válasz devil-k #3370 üzenetére
a kettő nincs vagy-vagy relációban egymással. ha belegondolsz, hogy változnak a verziószámok, először kijön az 5.2-5592 , ahhoz update 1-2-3-4 sorban, majd ugranak egy verziószámot, 5644-re. ehhez a megjelenés után közvetlenül nyilván nincs még update pack, viszont az összes előző verzió javításait tartalmazza. idővel majd ehhez is lesz valószínűleg update, ugyanúgy, mint az 5592-höz.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
-
Essejó
Topikgazda
válasz devil-k #3350 üzenetére
Szerintem ezzel kapcsolatban még elég kevés tapasztalat áll rendelkezésre. Én részemről megvárom amíg ITT is megjelenik. A Chrome nem is akarta megnyitni a francia oldalt, mert nem biztonságos, szerinte.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
fogtunder
nagyúr
válasz devil-k #3350 üzenetére
összefoglalóban leírtak szerint. ha valami nem egyértelmű, akkor szólj, ez a rész úgy néz ki még némi reszelésre szorul, hogy egyértelműbb legyen, hasznosak a visszajelzések.
(#3349) mandriva11: be is raktam alternatív letöltési útvonalnak az összefoglalóba.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
-
Essejó
Topikgazda
válasz devil-k #3327 üzenetére
Én onnan frissítettem, sőt a virtuális gépre telepítéskor a Synology Assistant mindent a hivatalos oldalról húzott le és nem használta a gépre letöltött *.Pat fájlokat.
-
Proxy2
aktív tag
válasz devil-k #3229 üzenetére
Sziasztok!
Készülőben a XPenology ESXi leírás, mivel nem vagyok egy írói vénával megáldott típus,
ezért megosztanám az eddig elkészült művet.XPenology ESXi docx
Nem titok, hogy nem csak saját tapasztalat hanem ez a forrás is felhasználásra került, mivel igen jó és pontos.
Kérlek benneteket, akiket érdekel ez a felhasználási forma jelezetek vissza mi az amit szívesen látnátok benne, mi az ami nem jó.
Köszi, P5
Proxy5
-
DJ. Ru$y
félisten
-
fogtunder
nagyúr
válasz devil-k #3074 üzenetére
hát ezt így lehetetlen megmondani. függ attól is, hogy a Syno mennyi erőforrást rakott abba, hogy megakadályozza a más eszközökről való bootolást. lehet pár hét, lehet pár hónap, lehet, hogy soha (mondjuk ez utóbbiban nem hiszek, de benne van a pakliban).
minden esetre várós.
-
-
nagyúr
válasz devil-k #3024 üzenetére
Azt nem tudom. Attól kellene megkérdezni, aki vissza akart váltani.
Mondjuk olyat el tudnék képzelni, hogy bizonyos összegért kiadna a Syno csak software-t, amit fel lehetne telepíteni házilag épített NAS-ra. Mondjuk szűkítenék kb. 10-féle alaplapra és CPU-ra az elfogadott hardware-eket, hogy a support könnyebb legyen. Természetesen csak valami minimális támogatást nyújtanának a gyári Syno NAS-okhoz képest, hogy azért azokat is el lehessen adni.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz devil-k #3021 üzenetére
Fizetős, úgy hívják Synology DiskStation DS3615xs.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Essejó
Topikgazda
válasz devil-k #3017 üzenetére
Ja értem, de passz. Én amikor a VBoxra telepítettem és végre a SynoAsistant megtalálta, akkor feldobott egy Webes felületet és onnan húzta le és telepítette a Pat fájlt, pedig itt volt letöltve. Alapból a 3-al ált fel a rendszer. Aztán egy hétig folyton jelezte, hogy van frissítés. Én meg egy hét után eluntam és azt mondtam ok, frissítsd és megtette a 4-re.
Jó, én könnyen vigéckedek vele, hisz kísérleti jelleggel van, semmi fontos vagy pótolhatatlan nincs rajta.
Nem úgy mint a hajdani WD My Book-on, de abban sajna megdöglött a 2 T-ás hdd, és csak kb a felét tudtam lementeni a cuccnak időben.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
devil-k
nagyúr
válasz devil-k #2995 üzenetére
Akit érint a dolog: NFS megosztás KODI
Kérném az előző hozzászólásom törlését!
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
BullZeye
veterán
válasz devil-k #2989 üzenetére
Az nem probléma, egyenlőre a terv az az, hogy lesz 1 SSD, 2db HDD.
1 SSD Win10-el, és Virtualboxszal ami natívan megkapja a 2 HDD-t teljesen.
Most ahogy nézem Synologyn kívül van még pár alternatíva, pl OpenMediaVault, és FreeNas.NAS+HTPC egyben, N3150 elméletileg elég mindkettőre, de ha nem akor N3500, 2x4gb memóriával.
[ Szerkesztve ]
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
M3kk
őstag
válasz devil-k #2955 üzenetére
/volume1/@appstore/transmission/var/settings.json
LE: Ami elott szerkeszted a settings.json filet, azelott a transmission service -t allitsd le..
[ Szerkesztve ]
. . : http://mekk.homeip.net/ : . . : http://www.hwbot.org/user.do?userId=5288 : .. "well this is a nice way to cool the hardware, but... but.. how you can play games if you need one hand to poor LN2?"
-
lafaty80
addikt
válasz devil-k #2932 üzenetére
Na várj, eddig ahogy visszaolvastam nem említetted hogy el is kezdi a másolást, és csak egy idő után akad le... azért nem mindegy Így persze hogy nem permission gond lesz.
Én 2 dologra gyanakodnék:
- ram
- hddValamelyik esetleg hibás, vagy hibásan működik. Memtest86-al pendrive-ról bebootolnék és ráengednék egy tesztet (0,5-1,5 óra) mondjuk legalább 2 körre (2 pass)
Vinyó már más tészta, ha shr-ben van 2db hdd vagy több, akkor egyet kivéve, másik gépben letesztelném valamivel (hd sentinel). Persze előtte format rá.Vagy még annyi, hogy hálózat nem bírja, ping-el a nas-t elég nagy package értékkel (-l kapcsoló) és -t kapcsolóval végtelenítve (lehet hogy ezzel kellene kezdened) és kezd el a másolást. Ha megszakad a ping is, lehet hogy nem is nas-nál van a hiba...
[ Szerkesztve ]
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
-
uki
aktív tag
-
lafaty80
addikt
válasz devil-k #2873 üzenetére
És a mappára milyen jogosultságok vannak a csoportra (amiben a user is van) illetve a usernek?
Elvileg (mert nálam nem lehet kiszedni a pipát) minden user tagja lesz a users csoportnak. Ha annak oda csak olvasási joga van, hiába állítod be a te useredet bármilyen joggal erősebb lesz a "users" korlátozásai.
Transmission-el szívtam minap ilyen miatt, illetve most próbálom rendbe tenni az eddig egyébként elhanyagolt jogosultsági és mappa szerkezetemet.
Nem egyszerű....
-
-
-
lafaty80
addikt
válasz devil-k #2846 üzenetére
Most melyikkel megy, alap 5592 vagy már update x-el?
Én most azt tapasztaltam, hogy alap-up1-up2-up3-up4, be kellett tartani a sorrendet, egyből nem tudtam én sem feltenni az up4-et, mert ezt a hibát dobta.
Lehet hogy majd összefoglalóba is mehetne...
-
Patice
nagyúr
válasz devil-k #2834 üzenetére
FreeNAS: nem néztem még utána, hogy mire, hogyan, de pl. nekem nem igényem a ZFS.
(#2833) FireLord:
Csak azért mert, még annak sem olvastam részletesen utána. Work in progress. Épp családi házab költözés előtt állunk (Október végén nem leszek egy darabig ).
"Debian: Xen, KDM, vagy Virtualbox - nem tudom tudja-e RDM-et."
Hát ez az, én sem tudom még.
Lehet a vége az lesz, hogy Debian Wheezy + OMV, aztán virtualizálok rá egy XPenology-t, leklónozom a gyári NAS-omat (serial + mac). aztán játszadozom még és meglátom milyenek.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
FireLord
aktív tag
válasz devil-k #2829 üzenetére
Más
Érdemes-e natívba felrakni vagy inkább egy OS alól jobb futtatni virtuálisan?Ez engem is érdekelne, tény hogy natívban hibátlan, virtuálisan viszont több okosság is melléférne, sajnos még nem volt lehetőségem tesztelni
(ha az alaplapom támogatná az esxi-t nem lenne kérdés, de sajnos jelenleg nem, hyperv-vel még nem volt kedvem játszani) -
fogtunder
nagyúr
válasz devil-k #2829 üzenetére
ha akarod másra is használni a gépet, akkor lehet érdemes virtualizálni, egyébként ha csak NAS lenne, akkor menjen natívban. de ha meg másra is kell, akkor lehet nem is ez a legjobb megoldás.
a DDNS meg teljesen mindegy, hogy a routeren fut, vagy a szerveren, mert a bejövő kapcsolatok először úgyis a routerbe futnak be, az fogja továbbítani őket.
-
fogtunder
nagyúr
válasz devil-k #2827 üzenetére
mert érvényes serial és MAC cím nélkül a Syno DNS szolgáltatása nem enged regisztrálni. de mondom, ha van más DDNS szolgáltatód, ami akár a routeren is futhat (ASUS routereket be lehet regelni ingyen pl.), akkor erre semmi szükség, ugyanaz lesz a végeredmény, csak kell kicsit manuálisan szöszölni vele, nem csinálja meg 5 klikkből.
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
Topikgazda
válasz devil-k #2810 üzenetére
Bevásárolsz egy 4 vagy 8 GB-ost itt és ez nem zavar, bárhol is áll ki a gépből.
-
DJ. Ru$y
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest