- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
válasz tasiadam #26068 üzenetére
Van M2 Coral is az iGPU mellett, az iGPU az FFMPEG és h.265 kamera miatt kellett.
Jelenleg így néz ki a Frigate 7 kamerával, ebből 4db 4k stream és 3db 720p, mert itt van használható substream.
Még megy 1 napot és átteszem a 4k-t FHD detectre, hátha az csökkenti a gép fogyasztását, mert most a szerver 1 HDDvel és 1 NVME SSDvel átlag ~50 wattot eszik és még csak tesztpadon fut (csak 1 syno, HA, frigate), tehát ez még nőni fog .
VIszont BIOS-ban van beállítás, hogy maximalizáljam TDP-t 35W-ra, pár nap múlva tesztelem azt is.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
válasz tasiadam #26066 üzenetére
De, az volt az alap elképzelés, és működött is. Viszont hiába volt AMD driver integrálva Proxmoxban, nem tudtam átadni az iGPU-t Frigatenek, ezért jött az ötlet, hogy mielőtt eladom a lapot, kipróbálom DSM baremetalt, ami mint kiderült nem működött.
De végül sikerült proxmoxban, így megoldódott eddig 3 napja fut stabilan, remélem így is marad.
-
BullZeye
veterán
válasz trance89 #26061 üzenetére
Próbáltam azt is, végül sikerült Proxmox alatt beállítani mindent amit akartam (Amd Ryzen 780m iGPU-ját átadni Frigatenek).
Így most Proxmoxból fut DSM VM, HomeAssistant VM, meg Frigate LXC Dockerben.Csak tényleg érdekes, hogy Baremetal nem tudom telepíteni DSM-et, proxmoxból pedig simán, ugyanazokkal a beállításokkal.
De mindegy, így jobb, mert nem kell pendrive
-
BullZeye
veterán
válasz kgymac #26056 üzenetére
Kellene, de konkrétan nincs meg a fájl mire újraindítok. Tinycore-ban van VI meg van notepad is. VI üres fájlt nyit meg, a notepad pedig nem találja a fált (amit kiírt az induláskor).
Nem tudom mi okozza ezt. Proxmoxból fut, csak proxmoxban nem tudom átadni a VGA-t Frigatenek, 99.99% user error, csak nem értek hozzá annyira
-
-
BullZeye
veterán
válasz kgymac #26047 üzenetére
Tinycore van épp a pendriveon, és se az 5000-es se a 7681-es portra nem jön be semmi.
Ezen a ponton ugye be kéne jönnie az 5000-es porton a DSM telepítőnek, de semmi sem jön be. az IP cím jó, router is ezt adja neki.Pendriveot kihúztam, de Windowsos a gépem nem ismeri fel, nem tudom így megnézni a logot.
-
BullZeye
veterán
válasz sasNAXO #26040 üzenetére
1) Router látja igen, kap IP címet (ugyanazt minden újraindításkor)
2) Igen, a lap integrált kínai csoda, a 2db i226 2.5gbites lan van rajta, elég elterjedt, előző lapon is az volt.
Proxmox alatt tudtam telepíteni DSM-et, csak igpu-t és sata controllert nem tudom atadni.seger, direkt bootot biosban vagy ARC-ban ?
-
BullZeye
veterán
válasz BullZeye #26038 üzenetére
Mivel teszt asztalon van, nem tartott semeddig rakni egy új vinyót baremetal dsm telepítésre. És itt jött a fekete leves, arc next dsm első bootolaskor azonnal újraindítja gépet. Arpl dettó. Arc sima IMG (mai) nem indul újra, hanem szokásos helyen megáll, hogy folytassam a 192.168.0.204:5000 címen, de 1 óra után se jött be a szokásos kép. Van ötletetek?
-
BullZeye
veterán
Ryzen 7840HS sajnos elhasalt proxmox alatt, és nem tudom igpu-t átadni mint pci device.
Gondoltam tesztelem és telepíteném ARC loaderrel DSM-et rá baremetal, de ahogy látom még az intel igpu-t se támogatja minden eszköz, így meg vagyok lőve, hogy mit tegyek.
Végső cél egy DSM és azon, vagy mellette futtatni Home Assistant OS-t és azon belül Frigate menne amihez kellene az AMD igpu.
Át fogom tudni adni valahogy ezt?Másik aggodalmam, telepítés közben a listában azt írja, hogy NVME-re nem lehet telepíteni DSM-et? egy 1TB WD red S700 nvme kerülne bele mint Volume 1, amire telepíteném amit csak lehet és másik 3 disk csak adattárolást szolgálna.
Proxmox alatt ugye nem volt probléma, mert az NVME-re települt a proxmox, és mint virtuális SSD adta át Synology DSM-nek, na de itt, élesben is fog ez működni? (régi szervert nem szedem szét amíg az alapvető funkciók nem működnek 100%-osan és nincs több NVME SSDm szabadon.
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz BullZeye #25347 üzenetére
Kis kiegészítés, Guest Agent Proxmoxban be van kapcsolva, csak azt írja "Guest Agent not running", tehát Synology DSMbe is telepítenem kéne a guest agent, hogy működjön rendesen, de ezt hogy teszem meg (apt-get ugye nem működik)?
(tehát nem Synology -> VMM-ről van szó, hanem Proxmox VE -> Synology DSM)
-
BullZeye
veterán
Proxmox alá miként lehet Guest Agentet telepíteni DSM-hez?
-
BullZeye
veterán
válasz Essejó #25252 üzenetére
Garancia, ami után kapsz egy refurbished vinyót ami úgy kerreg, hogy 3 szobával arrébb se tudsz aludni tőle (rossz tapasztalat).
Amúgy a SMART teljes teszten kívül van Synologyban valami HDD test amivel már meglévő kötetet lehet ellenőrizni?
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
Synology miatt újrahúztam tegnap este teljesen a proxmoxot, direkt másik loadert választottam (ARC) és másik leírás alapján csináltam a telepítést, másik eszközt (923+ helyett 920+-t), erre ma megint leállt a szerver.
Hogy a pék haragjába lehet debuggolni Synologyt, hogy mi baja van és miért áll le?
Tényleg a kötelező minimum fut már dockerben is (Nginx PM, Transmission, Flexget), beállításokat se piszkáltam, maradt minden alap.1db 16 terrás seagate vinyót raktam már csak bele és már UPS-t is kiszedtem, nehogy az legyen a hiba forrása, mégis leáll.
Proxmox telepítés előtt futtattam 1 órán át memória tesztet és hiba nélkül lefutott.
-
-
BullZeye
veterán
Hátha tudtok segíteni, 2-3 hete fut DSM 7.2 Proxmoxban, de pár naponta crashel, nálatok stabil?
Intel N6005 procim van és 923+-t válaszottam ami AMD procis, ez lehet probléma?
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
Csak mint érdekesség, nem tudom, hogy ez új dolog, vagy régen rossz infót kaptam, és emiatt lepett meg.
Új szerver (DSM 7.2), Új HDD, Proxmox + Synology. Futott már 2 hete az új szerver mikor leállítottam a régit (DSM 6.2).
1) Kivettem HDD-t
2) Betettem az új szeróba, átadtam PVE-ben Synologynak a teljes diszket.
3) HDD-t restart után látta, de szerette volna formázni, én ezt nem szerettem volna.
4) Pár nap elteltével megjelent, hogy Online Synology és hogy 2 kattintással adatostul mindenestül visszaállította a régi HDD-t.Így megspóroltam egy pár nap Rsyncet, mert minden adat visszajött, amiből már létezett mappa azokat átnevezte, beállításokat nem piszkálta, tehát tényleg csak az adatot hozta vissza.
Kérdés:
Security mindenek felett, az új HDD-t encrypteltem, de nem találok opciót, hogy az újat is encryptáljam utólag, neten nem nagyon jött szembe megoldás, lehet ilyet csinálni? Full BASIC kötet az összes, de a régi EXT4 ami lehet, hogy probléma?Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
Ha nekem van egy Intel N6005 4 magos procim, akkor lesz hátrányom, ha DS923+-ot választok ami Ryzen R1600-al szerelt és 2 magos proci?
Vagy kihasználja mind a 4 magot rendesen függetlenül attól, hogy melyik gépet imitálja?
-
BullZeye
veterán
Ha egy gépnek van 4db Ethernet portja, Xpenologyt futtatva lehet 3 extra portot valahogy routerként/switchként használni?
4db 2,5Gbps port van az alaplapon, egy megy a gigabites routerbe, de van 2 asztali gépem, amin már 2,5gbps port van, azokat szívesen rákötnek a szerverre, csak ugye kéne, hogy legyen rajta internet is, na meg elérje onnan a többi hálózati eszközt.
-
BullZeye
veterán
válasz BullZeye #24924 üzenetére
Úgy látom senki sem használ még ilyet
ARPL telepítés esetén a bootolásra használt SSD az mint régen a pendrive benne marad örökké és foglalni fog egy SATA portot, vagy telepítést követően ki lehet húzni azt? Vagy itt is lehet Pendrivera tenni azt? Youtubeon SSD-t, PHn pendriveot látok leírásban.
Asrock J4105 esetén továbbra is 918+ a jó választás, vagy van jobb opció? (4 HDD és minél több surveillance licence kellene)
Pl. DVA1622 még mindig csak 2 driveot kezel?
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
Bízom benne, hogy nem én vagyok az egyetlen aki haladna a korral és AI vezérelt kamerarendszert szeretne olcsón!
Frigate + Coral.AI kártya lenne a kiszemelt a meglévő, de nem használt WIFI E slotba.
Mivel beszerzése nem túl könnyű mostanában így aggódva teszem fel a kérdést, használ valamelyikőtök ilyen Edge TPU-t Xpenologyval, kell hozzá külön driver vagy bármi, vagy azonnal felismeri M2 slotban, esetleg USBben az USB verziót?
Asrock J4125 lap 918+ként, DSM 6.2.2-vel
-
BullZeye
veterán
AI accelerator-t használt valaki Xpenology alatt Frigate vagy más kamerás programhoz, működik?
-
BullZeye
veterán
Van olyan USB type A - 2,5gbps ethernet adapter amivel natívan és minden mókolás nélkül lehet telepíteni a DSM-et? Hogy ne kelljen külön driver pack és az updatek ne azért legyenek macerásak, mert nincs jel az update után?
-
BullZeye
veterán
válasz BullZeye #21294 üzenetére
Driver package megoldotta.
http://www.jadahl.com/drivers_6.2Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
Mi a parancs amivel meg tudom nézni egy USB eszköz device pathját?
Ez kb 150 sort kidob, nem segít
ls /dev | grep tty
Ez pedig csak azt írja ki, hogy az eszköz az USB1-4, de a teljes elérési utat nem.
lsusb
Manuálisan a dev mappa tele van spammelve mindennel.
Ilyesmi elérési útra lenne szükségem, de hozzáértés hiányában nem jutok vele dűlőre, az előző eszközzel szerencsém volt a mostanival nagyon nincs.
/dev/ttyUSB0
-
BullZeye
veterán
Surveillance Station 8.2.8-6335 megy nálatok rendesen?
Nálam videókat csinál, De nem tölti be őket. csak a mappából tudom megnézni őket.
És live view sincs, csak homokórázik, de nem tölt be azt se.
1 kamerát használok, nem mókoltam licensekkel, eddig működött, hiába állítom le és indítom el a package centerből.géprestart se javított
-
BullZeye
veterán
válasz Essejó #18913 üzenetére
Tehát ha jól értem, új pendriveot kell csinálni hozzá teljesen?
Ha csak az extra.lzma fájlokat cserélem le PD-n, akkor gondolom nem jön fel a patfile betallozás.Ebben az esetben a beállítások és az adat megmarad? Mert hozzá nem értőként új telepítésnek hangzik, nem updatenek.
-
BullZeye
veterán
válasz BullZeye #18668 üzenetére
J4105-nél szeretnék updatelni 6.2.2-ről 6.2.3-ra, ahol extra.lzma fájlt használok, hogy működjön a hálózati elérés. Sose csináltam még ilyet, úgyhogy bármilyen segítség jól jönne.
Mi a pontos menete ennek?
1) NAS megy, letöltöm az updatet (ez már megtörtént).
2) Kihúzom az USB-t, és gépről felrakom az új extra.lzma fájlokat rá felülírva az előzőket.
3) Updatet elindítom webről aztán restart.
4) Vissza az USB, és elsőre működni fog?Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
válasz BullZeye #18696 üzenetére
Folytatása az előzőnek, főleg magamnak későbbiekre :
1) Az alaplapon
Sata_1
= HDD_1Sata_2
= HDD_2Sata_1a
= HDD_3Sata_2a
= HDD_42) Egyik Sata csatlakozó ha lemarad, shutdown majd visszarakás utána javítani kell a System partíciót, ami kb 2 másodperc volt és 1 kattintás.
3) Így végre vol3 az storage3, vol4 meg storage4.
Az egész Volume/Storage rendberakási művelet parancsokkal, kikapcsolással, kábelcserével kb 10 percig tartott egyenlőre adatvesztés nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
Ha valaki Volume-ot vagy Storage Pool-t szeretne átnevezni (bármilyen okból kifolyólag).
Az kb 3 perc alatt megteheti ezzel a leírással.
Basic kötetekkel teszteltem, szépen átneveződött minden, egyenlőre hibát nem tapasztalok.
Rövid összefoglaló, de ne ez alapján csináljátok, ez inkább a kereshetőség miatt írom be.Storage Pool - Adatvesztés esélye nagyon alacsony, csak logikai átnevezés, reboot se kell hozzá
synospace --meta -e
synospace --meta -s -d "{Description}" -i reuse_{ID} {Device path}Volume - Adatvesztés itt előfordulhat, iSCSI Service összeomolhat (újra kell indítani), le kell állítani syno serviceket, reboot kell.
syno_poweroff_task -d
spacetool --synoblock-enum
synospace --meta -s -d "{Description}" -i reuse_{ID} {Device path}1) Egyszerre fel lehet cserélni 2 volume nevet.
2) Shared Folderek is rögtön áthelyeződnek, és az appok is, nem kell utólag javítgatni semmit.
3) Basic volume esetén sima átnevezésről beszélünk, pici az esélye az adatvesztésnek, de VAN.Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
válasz Essejó #18683 üzenetére
Jogos, bár nálam speciel gépházban csak 6 HDD fér el, PCIE kártyával 8 SATA portom van, ha nagyon kell még HDD akkor meg külső USBs tokban úgy is. Ami viszont tény, hogy eddig 2 HDD-t evett meg Home Assistant adatbázisa, így számomra jobb megoldás feláldozni egy SATA portot SSDnek
(#18684) Essejó
Szuper, nálam nincs RAID tömb se, akkor ez engem nem érint, köszi az infót!Ez az üres HDD-s megoldás ezek szerint update helyett is működhet? Berakok üres HDD-t aztán felpakolom rá a 6.2.3-at a megfelelő loaderrel és moddal, aztán mellé pakolom a HDDket szép sorban? Majd kiveszem a HDD-t berakom helyére az SSD-t és tádáá.
Ez jó hír, mert akkor nem stresszelek az updatetől.
-
BullZeye
veterán
válasz zsolt501 #18681 üzenetére
Basic tömb mindkettő, 1 hdd / 1 volume.
1 SSD pedig maradna a rendszerben, így lehet bajom?Ahogy elolvasom neked pont ez segített, remélem nekem nem pont ez fog bajt okozni.
SSD marad, 2 HDD pedig felcserélem, sőt:SATA 1 SSD
SATA 2 Most 6TB az új 8TB HDDnek előkészítve ÜRES lesz
SATA 3 Most 3TB, erre rádugom 6TB-ot
SATA 4 Most üres, ez pedig 3TB lesz.Szívhatok ezzel a művelettel?
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
Xpenology-ban jól látom, hogy számít, hogy melyik SATA portra van ktöve az adott eszköz?
3 drive van:
/dev/sda
/dev/sdb
/dev/sdcHa most fogom és az SDB és az SDC driveok sata csatlakozóját felcserélem, akkor ezek is megcserélődnek? (Home Assistantban hőmérséklet adatok miatt kérdezem, ott zavaró, hogy Vol2 a C és Vol3 meg a B).
Jár egy ilyen művelet adatvesztéssel, vagy szó nélkül bebootol utána Xpenology?
-
BullZeye
veterán
Asrock J4105-t próbálta már valaki sikerrel updatelni?
Ez a leírás megállja a helyét?- Outcome of the update: SUCCESSFUL (but see comments)
- DSM version prior update: DSM 6.2.2-24922 Update 6
- Loader version and model: Jun's v1.04b - DS918+
- Using custom extra.lzma: YES - real3x mod (but see comments)
- Installation type: BAREMETAL - ASRock J4105-ITX
- Comments: no /dev/dri (missing Gemini Lake firmware)NVMe code is new. The original NVMe patch does not work. I uninstalled NVMe cache as a prerequisite prior to upgrade and recommend that you do too. NVMe cache is reinstalled and working fine after applying the updated patch here.
ASRock J/Q-series motherboards require extra.lzma or real3x mod to boot DSM 6.2.2. 6.2.3 is verified to install on J4105-ITX with no mods. So I chose to revert real3x mod immediately prior to invoking the upgrade with the following procedure:
revert procedure
# mkdir /mnt/synoboot2
# cd /dev
# mount synoboot2 /mnt/synoboot2
# cd /mnt/synoboot2
# <copy/rename/restore the original 1.04b extra.lzma and extra2.lzma to this folder, extract them from boot loader second partition if necessary>
# cd /
# umount /mnt/synoboot2
(do not skip this umount step or your upgrade will fail with Error 21)
# rm /usr/lib/modules/update/*
# rmdir /usr/lib/modules/updateNow install the 6.2.3 upgrade via Control Panel Manual DSM update prior to reboot, or your system will be bricked with no access to LAN!
Jól értem, hogy a parancsokat rögtön az update letöltés után kell futtatni, aztán GUI-ból update telepítés és rögtön reboot?
Vagy download, update, parancsok, és utána reboot?
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz Essejó #18636 üzenetére
Én speciel appoknak és dockernek használom SSD-t, jobb ha nem a HDD-t nyüvi a sok adatbázis.
Backup éjjel készül HDD-re, ha tönkremegy SSD veszek egy újat és kicserélem és visszamásolok mindent.
SSD meg szépen írja a csökkenő élettartamot.Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
válasz ricsi085 #18557 üzenetére
6.2.2-ről hogy frissítettél 6.2.3-ra? Neten ahogy olvasom 6.2.3 törli a drivereket, és elérhetetlenné válik a rendszer utána.
Amúgy ilyen esetben új pendrive, új telepítés, az adatok megmaradnak, vagy kuka minden? Csak hogy mennyire lehet próbálkozni.
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz BullZeye #18535 üzenetére
Na legegyszerűbb megoldás is megvan MC telepítésre (aminél sudo se bugos).
Hosszú leírás, de csak mert szájbarágós, kb 2 perc az egész.
IPKG / OPKGHa ez megvan, akkor nemes egyszerűséggel:
ipkg install mc
-
BullZeye
veterán
válasz ArthurShelby #18518 üzenetére
Syno community MC-je hibás. Ha sudo-val indítod, akkor egér használhatatlan (pl ha jogosultságot szeretnél állítani, egérrel nem tudsz menüben lépkedni).
Úgyhogy ha találsz más opciót akkor oszd meg kérlek.
-
BullZeye
veterán
Van 3 basic kötet 1 ssd, 2 hdd.
Ha Vol 1 kivételével kiveszek mindent, és új HDD-t rakok VOL2 helyett (gondolom synology itt vol2-t fogja felajánlani), akkor ha visszarakom az eredeti VOL2-t, akkor mit fog lépni a NAS?
Cél, hogy új HDD VOL2 kötet néven fusson, és utána tudjak rá másolni mindent, eredeti VOL2 pedig külső HDDbe menne USBn keresztül offline tárnak.
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz FOX888 #18333 üzenetére
PiHole Synology-ra telepítés dockerbe
Én használtam egy rövid ideig kiváncsiságból, de nem jött be. Néha blokkolt olyan dolgokat is amit nem kellett volna, és a reklám helye minden esetbe ott maradt.
Így ha főleg PCt használsz akkor inkább ublock rá, többet érsz vele, telefonra meg Adaway.
-
BullZeye
veterán
Szeretnék LedFX-et használni, viszont ehhez kellene egy mikrofon.
Xpenology lekezeli, ha veszek egy asztali mikrofont és bedugom az 3,5mm-es portba? Vagy ez annál bonyolultabb?
-
BullZeye
veterán
Synology topicban nem kaptam választ.
Mi van ha kiveszem Vol 2-t tartalmazó HDD-met, berakok egy szűz HDD-t és VOL2-t csinálok rajta, majd visszarakom az eredeti VOL2-t (hogy lemásoljam róla az adatokat).
Sok Docker programban az elérési útvonal mutat VOL2-re mutat, sok esetben észre se venném a hibát amíg nem válik kritikussá, aztán nézegethetek, így szeretném VOL2-nek megtartani.
-
BullZeye
veterán
válasz ArthurShelby #18153 üzenetére
Ne zavarjon, normális, nálam is így volt. Tedd be az extra lzma fájlt, és kezd elölről a telepítést.
Én még a pendrieot is újra csináltam.[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz ArthurShelby #18148 üzenetére
Neten keress rá az alaplapra (és az ethernet típusára), lehet hogy kell extra.lzma fájl neked is ethernet driver miatt.
-
BullZeye
veterán
válasz Zoleee89 #18143 üzenetére
Épp most van 6.2.2-ről 6.2.3-ra váltás.
Ahogy olvasom Asrock 4105-nél, ahol kell extra.lzma használata (hálózati driver miatt), nem igazán egyszerű, mert az új verzió telepítést követően nem elérhető az eszköz.Szerencsére eddig nem volt rá szükség, de többiek talán tudják, hogy mi történik ilyenkor:
-
BullZeye
veterán
válasz kleinguru #18072 üzenetére
Mivel én még nem csináltam, így azt se tudom sajnos, hogy jól csinálom e.
Ha changeip.com os bullzeye.dhcp.biz címem van, akkor az email lehet gmail-es? vagy az is dhcp.biz-es kell legyen, ha igen, akkor honnan tudom az mi?
Az alternatív name az kötelező?
Na meg a 80as meg 443as portnak tényleg nyitottnak kell lennie?[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
Lets Encryptettel GUI-ból próbálok SSL tanúsítványt beállítani, de azt írja, hogy nem tud csatlakozni a domainhez.
Failed to connect to Let’s Encrypt. Please make sure the domain is correct
Ez Xpenology miatt van, vagy valamit bénázok ? (még sose csináltam ilyet)
-
BullZeye
veterán
válasz Magnat #17514 üzenetére
Egyértelmű, de mint írtam ez 256GB, 2 hetente felírom az össz írást, ami alapján még 6 évig üzemképes az elmúlt 5 hónap alapján.
De naponta megy egy backup róla hajlnalban.
Home Assistant fut rajta influxDB-vel, az adatbázis 21gb és 1,5gb, és másodpercenként elég sok minden íródik és olvasódik róla, egészen konkrétan egy 500gb HDD-t fél év alatt tett tönkre (linux alól se tudtam lementeni róla semmit külső géppel), a 6 terrás HDDmet kb 1 év alatt (itt szerencsére bad sectoros volt, mentettem adatot), amit sokkal nehezebb pótolni a mérete miatt, arról nem is beszélve, hogy WD refurbished vinyót küld, amit nem rakok a gépbe.
SSD meg ha tönkremegy 3 év alatt akkor gariban csere, ha nem, akkor meg 10k-ért nem volt vészes.
HDD-k pedig nem parkolnak, az ki van kapcsolva, 0/24 mennek, csak nem ír/olvas, hogy kíméljem.
-
BullZeye
veterán
válasz Essejó #17511 üzenetére
256gb-os SSD-re raktam a rendszert elsőnek, ez a volume 1, programok és docker ezen fut. Valamint kamera is erre rögzít (egyszerűen, hogy HDD-ket tehermentesítsem a folyamatos írás olvasástól).
Ezek után tettem bele a HDD-ket, de nem vettem észre, hogy jobban pattogna a rendszer, de nekem megnyugvás, hogy az a 3 adatbázis inkább az SSD-t eszi meg pár év alatt amit cserélek 10k-ért mintsem a 6 terrás HDD-t.
-
BullZeye
veterán
válasz Mykroft #17461 üzenetére
tvdb adatbázisából átnevezi a szinkronos sorikat és az animéket letöltéskor (animéknél különösen fontos, mert ott a releaserek nem veszik figyelembe a TVDB számozását, így kodi alapból nem eszi meg őket).
4-5 forrásból 3 féle anyagot tölt (szinkron, engdub, anime) megfelelő mappába helyezve rögtön és onnan seedelve. Ha nincs 12 órán belül 720p, akkor megy 1080p-ra ha az sincs, akkor az elérhető legnagyobbat letölti. Részek adatbázisba kerülnek, így nem fogja 5x letölteni ugyanazt, csak 1x.
Extra SH pedig tracker alapján X idő vagy arány után törli a torrentet és bizonyos esetekben áthelyezi másik mappába, vagy a már szortírozott sorikat hagyja a saját mappájukba.
Így gyakorlatilag nekünk csak a TV-t kell bekapcsolni és rögtön ott van Kodiban minden ahogy kell.
Sebesség ezekben az esetekben nem is probléma, inkább akkor zavaró mikor esti filmet tölteném le, mert szokás szerint nap közben elfelejtem, és jó lenne ha kihasználná a netet.
-
BullZeye
veterán
válasz Essejó #17457 üzenetére
elég seeder van, nem ez a probléma, 1 prociszálas letöltés a baj.
DS szuper lenne, csak szó szerint semmi másra nem jó mint a letöltés, én pedig Flexgetet és sh scripteket használok transmissionhoz. qBittorrent jó lenne flexgethez, de annyival nem gyorsabb, hogy megérje az átállásra szánt időt.Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
válasz enginev3.0 #17454 üzenetére
Szeretem ha nem csak webből elérhető. Firefoxban találtam rá addont, hogy 1 kattra hozzáadja.
Teszteltem most a sebességet, és hát ez is maximum 26-27megával tölt. Picivel jobb, gyorsabban beindul a torrent, de nem számottevő, gigabittől messze van ez is.Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
válasz enginev3.0 #17452 üzenetére
Transmission remote GUI-hoz hasonló windowsos kliens van ehhez? Bénázok, és nem tudok torrentet hozzáadni.
-
BullZeye
veterán
-
BullZeye
veterán
j4105-nél a 21 max 25MB/s letöltés nem kevés? Transmission docker tölt le, és proci 25-30 % körüli kihasználtság. Jól érzem, hogy Transmission csak 1 magot használ, és emiatt áll meg a letöltési sebesség itt?
-
BullZeye
veterán
válasz DJ. Ru$y #16177 üzenetére
2. Transcoding (needs sn and mac from real syno hardware)
Most likely to run on Intel processors starting from the 4th generation (Haswell), but there are nuances with motherboard models and BIOS.
Check as follows:
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz BullZeye #16173 üzenetére
Asrock J4105.
Működik, csak másik lzma.extra (real3x) fájl kellett hozzá egy hibás i915 video driver miatt, és lzma.extra2t törölni kellett, így most stabil, már csak a memória gondokat kell megoldani, remélhetőleg délutánra az is meglesz.
Kollégámnak DS918+ eszköze van, ha az ő adatait (SN,MAC) a hardveres transzkódolás miatt használom bootloaderben (Quick Connect-et nem használok), akkor neki lehet e ebből bármi hátránya?
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
Xpenology telepítés utáni első rebootnál normális, hogy nem bootl be xpenology?
Toltam egy resetet, bootot felcseréltem a 2 partíciót, és bebootolt, csak hogy ez mennyire általános/normális?
-
BullZeye
veterán
Ha minden jól megy hétfőn megérkeznek az alkatrészek (gépházat leszámítva), addig olvasgatok a témában.
Lementettem mindent a mostani Synology HDD-ről (Volume1), így nem baj, ha törlődik minden, persze ha megtartja az adatokat, esetleg a beállításokat annak is nagyon fogok örülni (vagy ne örüljek és formázzam előtte inkább?). Másik HDD (Volume2) még marad a Synologyban, és onnan megy majd a visszamásolás a következő pár napban.
1) Bootolni egy sima MicroSD kártyáról is tudok USB hubbal, ha jól értem, és sebességet ugye nem fog befolyásolni, mert tényleg csak a bootot segíti elő, és ez később akár egy kisebb kinsgton pendrivera is cserélhető probléma nélkül, vagy inkább szerezzek egy kisebb pendriveot?
2) Ez a majd 1 éves leírás még aktuális? Ezzel lehet 6.21-et telepíteni Asrock J4105 lapra az 1.04b loaderrel és updatelni 6.2.2-re?
-
BullZeye
veterán
válasz DJ. Ru$y #16163 üzenetére
Mint írtam annyira nem értek hozzá sajnos, Dockert még életembe nem használtam, a mostani DS215-re nem is lehet rakni.
Fogalmam sincs Synologyba mennyire van jól integrálva a Docker, OMV és e között vaciláltam, de ezt ismerem, szeretem, és Dockerből ha megy, akkor nem gondolkodom többet rajta. HW-t már megrendeltem, most épp backup megy 3-4 napig.
Köszi! (DDNS és Quick Connectet most se használom DS215n)
-
BullZeye
veterán
válasz DJ. Ru$y #16158 üzenetére
Home Assistant fórumán viszont azt olvasom, hogy Dockerrel meg lehet oldani, nem nagyon értek hozzá, de lehetséges az?
OMV és Xpenology között vacilálok már napok óta, viszont a Surviellance camera miatt Xpenology van előnyben, ha tudom valahogy futtatni a Home Assistantot ami Python 3.7en fut minimum.
-
BullZeye
veterán
Jól sejtem, hogy ha Synologyra nincs python 3.7, akkor Xpenologyra se nagyon lehet *nem hozzáértőnek* felrakni azt?
-
BullZeye
veterán
válasz DJ. Ru$y #16146 üzenetére
Értem, akkor mindenképpen kell pendrive boothoz, azt és a rendszert nem lehet SSD-re tolni. Köszi.
Akkor ezek szerint SSD gyorsításnak sincs sok értelme, nem lesz pörgősebb a rendszer? Most egy DS215 van, webes része kritikán aluli sebességgel megy, programok telepítése nyögvenyelős, több percet elvesz.Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
Raspberry PIm beszart, DS215-re nem tudok HomeAssistantot telepíteni, új Synology május óta csak bejelentésben van, hogy majd majd jön.
Előző gen Synology meg 160k bruttó, ami előre lépés lenne.
van most egy 3 és egy 6 terás HDDM, egymástól függetlenül, 3TB-ra naponta íródik fontos cuccokról backup.
Ahogy nézem Xpenology gyakorlatilag pendriveról bootol, ha berakom egy épített gépbe a 2 HDD-t, akkor ahogy Synology, ez is total wipeolni fogja majd? Régen egyszerű volt, 3TB-os gépbe beraktam 3TB vinyót és átmásoltam mindent, majd formázva be Synologyba, de most hogy van 6TB-os is, már nehezebb a dolog.
Van egy pár fölösleges SSDm, erre nem lehet telepíteni XPenology-t, hogy a pendrive hiba lehetőségét elkerüljem?
-
BullZeye
veterán
válasz DJ. Ru$y #3008 üzenetére
Úgy vettem észre, hogy ez nem mindig igaz. Hiába van 50mbtes feltöltésem, és hiába van 120km-el arrébb húgomnak 100mbites letöltése, néha közel nem használja ki ezt a sávszélt, hiába i7-s gép mindkettő (semmi más fel-letöltés nincs egyik hálózaton sem)
-
BullZeye
veterán
válasz devil-k #2989 üzenetére
Az nem probléma, egyenlőre a terv az az, hogy lesz 1 SSD, 2db HDD.
1 SSD Win10-el, és Virtualboxszal ami natívan megkapja a 2 HDD-t teljesen.
Most ahogy nézem Synologyn kívül van még pár alternatíva, pl OpenMediaVault, és FreeNas.NAS+HTPC egyben, N3150 elméletileg elég mindkettőre, de ha nem akor N3500, 2x4gb memóriával.
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
Elég sok potenciál van ebben ahhoz, hogy esetleg írj egy blogout cikket, amolyan szájbarágósat. Egy ideje szemezek ezzel én is, viszont amiket találtam leírásokat ehhez, rettentően kínaiak egy kezdőnek. Hosszútávon szeretném kiváltani HTPC+Synology DS215J-met egyetlen géppel, viszont amíg nem tudom pontosan mik kellenek hozzá, addig nem nagyon merek belevágni, nehogy belefussak valamibe, ami miatt bukjam az egészet.
HA esetleg lesz időd, és kedved, ezt a HSZ-t kibővíthetnéd egy hosszabb kezdőknek szóló írássá, hogy legyen honnan elindulnia azoknak is, akik csak most kezdik.
-
BullZeye
veterán
válasz bupemko #2444 üzenetére
Igen, viszont a users csoport alapértelmezetten mindenkit ellát teljes hozzáféréssel (transmission miatt ugye), és nem lehet kivenni senkit ebből a csoportból.
Szóval hiába csinálok egy korlátozott csoportot, és rakok bele minden felhasználót korlátozott olvasási joggal, ettől függetlenül a users csoport ellátja őket írási joggal.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest