Új hozzászólás Aktív témák

  • fonix232

    aktív tag

    válasz Dr.FantastiK #8159 üzenetére

    Nincs lényegi különbség a két kiadás között. Az egyetlen ok a 3617 használata mellett az, hogy a jövőben arra nagyobb eséllyel jönnek ki a frissítések. Az info panel mindegy mit ír, ott beégetett processzor string van, nem dinamikusan ismeri azt fel. A kernel pedig a loaderek alatt azonos.

    Én barebone használom a rendszert, és tökéletesen megfelel így, nem szeretném virtualizálni. Felesleges is, hisz overhead keletkezik, plusz erőforrást használ az alap OS, és mivel a DSM-ben van Docker támogatás, kb. mindent meg tudsz vele oldani.

    Synology hardvert pedig nem fogok venni, mert még otthoni felhasználásra is kell egy erősebb Intel konfig ha transzkódolni akarsz, vagy több lemezt (nekem most 8 lemez lesz a NAS-omban, de lehet bővítek 12-re a jövőben). Azok pedig baromi drágák, míg az én konfigom kijött cca. 75e Ft-ból (MSI B250I PRO - 27.000 újonnan, Intel Pentium G4560 - 20.000 újonnan, Corsair 8GB DDR4 - 16.000 újonnan, Bitfenix Prodigy + 400W táp 12.000 használtan). Egy ezzel egyenértékű Syno konfig fél millió körül kezdődik.

    [ Szerkesztve ]

    Mert csak.

Új hozzászólás Aktív témák