Új hozzászólás Aktív témák

  • szupermacs

    veterán

    Örülök, hogy nem vettem meg a Gears 5-öt.

    Mivel most olcsón be tudtam zsákolni 2 hónapnyi GPU-t, így gondoltam kipróbálom. A sztorit még nem toltam végig, de tervezem, mert érdekel. Kíváncsi vagyok mit hoznak ki a nagyon durván 2D karakterekből. Egyikért sem tudok izgulni, igazából minden feszültséget és hangulatot csak a hangok, zenék és a kamera ad.
    A víz szörnyen néz ki a játékban, AC:BF után ez nekem egy kicsit fáj. A 60 fps csodaszép, de a grafika ettől függetlenül nekem nem tűnik izgalmasabbnak, mint az előző rész. Azt hiszem amit lehetett azt ott kimaxoltak, itt csak változatosabbá tették a pályákat (aminek ideje volt már). A hitboxok szörnyűek viszont. Szinte minden fegyverrel gyerekjáték headshotot adni. Ez kicsit kiábrándító volt. A fegyvereknél a tárakból a lőszer csak úgy hullik kifele, nekem legalábbis ez volt az érzésem. Az új lancer viszont elég jó, kellett már egy ilyen. A képernyő villanása sebzésnél túl sokat takar, a korábbi design sokkal jobb volt. A vér a képernyőn korábban szintén jobb volt, itt nem érzem rajta, hogy brutális lenne. A játék bugos, glitchel. Talán másoknál nem jött elő, de Act 2 elején amikor menekülni kell a faluból ott beragadtam egy helységbe és újra kellett kezdenem az egész szegmenst. A lopakodás működik a játékban és a sealth kill, bár nem volt szükség ilyesmire a szériában, majd talán multiban biztos lesz erre kihegyezett játékmód (ha nem, akkor fölöslegesnek érzem a B és RB gombok funkciójának felcserélését. Multiban a karakterválaszték nagyon durván kevés, nem érdekel, hogy majd havonta jön content, meg az sem, hogy most jelent meg. Ez nekem kevés, a Gears 2 szintjét hozza, ami 10 éves.
    Ami pedig a legfájóbb, hogy megint van mikrotranzakció. Itt sokan legyintenek egyet mert megszokták, meg csak kozmetikumok vannak benne. Engem viszont felkúr, hogy boostot és színes-szagos baromságokat lehet vásárolni. Az MS nem egy szegény cég, akiknek ennyire szüksége lenne a pénzre, de ha azok lennének sem érdekelne engem. Azt a pénzt amit az ingame Store feltöltésére költöttek és azt az időt egy értelmes kiegészítőbe is fektethették volna. Vagy én voltam az egyetlen, aki várt valami sztori DLC-t a Gears 4-hez a Season Pass mellé? Mert szépek a reskinelt régi pályák, de az Ultimate kiadással kicsit átbaszva érzem magam. Nagyon remélem, hogy itt nem ez lesz.

    A GPU időszakom alatt végigtolom a játékot, megvenni viszont nem tervezem. Mivel a tartalom csak 2 év múlva lesz elfogadható szinten számomra (az előző részből ítélve) így majd akkor olcsón lemezesen beszerzem.

Új hozzászólás Aktív témák