Új hozzászólás Aktív témák

  • Mister_X

    nagyúr

    Sziasztok!

    Folytassunk egy kis konstruktív eszmecserét elméleti síkon, mert kíváncsi vagyok a véleményetekre.

    Adott vagy te, a friss konzoltulajdonos, elsőként rendelkezel Xbox One-nal. Befizetsz magadnak 3 havi Goldot, Accesst, aktuális akcióban veszel egy komolyabb AAA játékot is Store-on és mondjuk lemezesen is 1-2-t. Hogy spórolj a továbbiakban, keresel magadnak egy Home partnert és találtál egy fórumtársat, aki szintén friss tulaj és Home-olna, jó sok ideje a fórumon van és nem egy problémás alkat fórum alapján. Megegyzetek szépen, mindenki boldog. Látszólag. Te, elég hülye vagy és magadra vállalod a Goldot és megegyzetek, hogy akcióban vesztek ezt-azt majd.

    Mikor elkezdtetek Home-olni, vettetek akciósan felesbe egy Forza Horizon 2-t és Overwatchot. Eltelt egy hónap, jöttek jó zsíros leárazások, felvázolod neki a 10 top akciós címet, amire a válasza, hogy ezek közül nem érdekli semmi. Nem baj, saját kontóra vettél egy Rainbow Six: Siege-et Season Pass-szal.

    Eltelt még egy hónap, summer sale, 10 játék igazán megmozgatja a Te fantáziád, erre a Home partnered közli, hogy ezek közül 6 nem érdekli, a maradék négyet meg már lemezesen kijátszotta - igazán nem akarod kommentálni ezt már, kihátrálni meg gáz lenne. Kínodban még felsorolsz tíz gyengébb akciós címet sale-ből, Ori megtetszik neki (neked nem), de mivel kíváncsi voltál rá... olcsón jött.

    Mega end of summer sale keretében behúztál még pár apróságot és majd elfelejtettem mondani, hogy negyedik hónapja te fizeted a Goldot is. Hja, vett azért digitálisan két UbiArt játékot, amik teljes áron se érték el a felét a te vásárlásodnak. De sebaj, végtére ez is partnerség, hogy megosztjátok egymásnak a digitális cumókat... de nem ilyen arányban. Rá is nézel a profiljára és látod, hogy minden digitálisan megvett játékodhoz, amikre kijelentette, hogy nem érdekli őt, van neki achievmentje.

    Eljön az ősz, csiripelnek a fák, van új sale, a "rend kedvéért" ráírsz a Home "partneredre", hogy hajlandó-e beszállni a vásárlásba. Közli veled, hogy jogsit tesz le és el fogja majd adni a konzolt, így nem öl több pénzt a digitális vásárlásba, max lemezesen, ami még érdekli. De! Szól a haverjának, hogy érdekli-e. Na, a legutolsó dolog, amit akarsz, hogy a profilod, ami már ős-Xbox 360-as idők óta megvan, körbe legyen adva, mint valami olcsó r... Ezt azért szofisztikáltabban megírod neki Skype-on is, hogy nem vagy hajlandó megosztani a profilt mással - ő meg erre fel van háborodva. Témát sikerült lezárni, év végén azért visszavontad a Home dolgokat, miután láttad, hogy egy hónapja nem volt Live-on. Nem szólt, eladta a konzolját ezek szerint,

    End of story...

    ...hát meg a nagy ló..., máskülönben nem írnék ide

    -

    Lassacskán bővül a digitális kollekciód komolyabb címekkel, elvagy, de nagyon komolynak tűnt már februárban is 2017, egyedül meg drága mulattság azért ez a hobbi. Félve keresel hónapokkal később home partnert, mert él benned ez a lagymatag semmi szarkeverés. De! Sikerül egy szimpatikus partnert találnod, aki bár friss játékos, megegyeztek egy sokkal komolyabb tervben: felváltva veszitek a címeket, az ízlésetek egyezik, az előrendelni kívánt tételek egyeznek szintén, a kollekciód is tetszik neki, ezért fel is ajánl egy (azért neki is) szimpatikus AAA játékot digitálisan, ami GRW lett. Behúztátok még a BF1-et és a TF2-t is, előrendeltétek a Destiny 2-t, várjátok a BF1 DLC-ket is. Egy szóval ég és föld az előző Home partneredhez képest.

    End of story?
    Nope, most jön a lényeg.

    -

    Már két hónapja megvan az új partnered, elvagytok, néha party-ban is csapatjátok, erre ír neked a régi partnered nyolc hónap után, hogy oszd meg a profilod adatait, mert szeretné letölteni azokat a játékokat, amiket közösen vettetek...

    -
    -
    -

    Na és most jön a nagy büdös kérdés, hogy te mit tennél? Mit írnál vissza neki? A mostani partnerséged a világért se bontanád fel miatta, technikailag viszont csak így tudna a "közösen" megvettetek...

    De tényleg kíváncsi vagyok a véleményetekre, meg hogy mit írnátok?
    Én azt tenném, hogy egy szép wall of textben összefoglalom neki a fél éves semmittevést, ahol három hónap után kijelentette, hogy gyakorlatilag kiszáll. Azt is leírnám, hogy van egy új partnerem, aki rendesen áll a témához, tud kompromisszumokat is kötni. Hogy felesbe fizetitek a goldot. Hogy azóta 20 új AAA cim van a profilodon.

    Ez így korrekt lenne?
    Megosztani a profilom semmiképp sem fogom, kompenzálni meg végképp... mire föl? 5 hónapig fizettem a Plust, simán letöltötte és játszott azokkal a játékokkal is, amikbe nem szállt be egy forinttal sem. Ha összeszámolnám, talán 15000Ft "kár" érte... tavaly nyáron, mert azóta egy forinttal se szállt be.

    "Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

Új hozzászólás Aktív témák