-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
1db win7 és 2db xp van. A win7-es géphez csatlakozik kábelen a router. Megpróbálok összehozni akkor valamit a tanultakból. -
mezis
félisten
válasz
nfsu17 #14654 üzenetére
"De még mindig nem értem, hogy a gépemről, amiben nincs wlan, hogy érem el a laptopot, amiben van wlan"
A routeren keresztül. A WiFi és a vezetékes LAN portok forgalmát egyetlen switch (elosztó-kapcsoló) intézi.
Ha mindkét PC-n Win7 van, akkor az egyiknek "Prémium" verziónak kell lenni. A korábbi Win. verziókkal nincs ilyen gond. (És a Linux-nál sem
.)
-
shev7
veterán
-
And
veterán
Milyen kamerákat kezel az a rögzítő, csak hagyományos analóg videojelet szolgáltató típusokat? Miféle egyéb csatlakozásokkal rendelkezik (van rajta LAN)? Az USB eredetileg csak azért van rajta, hogy arra hagyományos mass storage adattárolókat - külső USB-s HDD rack, pendrive - csatlakoztass? Esetleg maga a rekorder az USB-s adattároló, amely egy PC-re csatlakoztatva külső meghajtóként látszódik?
-
Vicro
csendes tag
Egy családi házban nincs lehetőség kábelezni, ezért minden számítógép wifi-n csatlakozik a routerhoz.
Az lenne a feladat, hogy egy kamerarendszer digitális rögzítőjét beiktassuk a hálózatba.
Hogyan lehetne wifin keresztül megoldani? USB van a rögzítőn, de nem kezeli az usb-s wifiadaptert... -
nfsu17
veterán
Igaz, valóban, nem gondoltam át.
De még mindig nem értem, hogy a gépemről, amiben nincs wlan, hogy érem el a laptopot, amiben van wlan, úgy, hogy mondjuk onnan áthúzzak fájlt az én gépemre. Az én gépem nem látja a laptopot, a laptopom látja a routert, hisz onnan szerzi a netet.
dr.bubo
Átfutottam, köszi, kb értem is a lényeget, annyira mégsem, holnap átolvasom mégegyszer.
-
nfsu17
veterán
Az én gépemen nincs még wlan, csak wifis router a netnek.
Szobák között nem tudok kábelt lefektetni, hasra esne benne mindenki.
Jelenleg nincs még semmilyen hálózatban semmilyen gép, csak az én gépembe megy bele a routerből a net kábelen, erre írtam a vezetéket, amúgy mindenki wifiről veszi a netet. De most net mellett szeretném a gépeket (gépen az adott tartalmat) is látni, erre kellene a wlan. -
club1
veterán
válasz
nfsu17 #14649 üzenetére
Ugyanúgy működik mint a vezetékes hálózat/LAN, csak lassabb. De nem értem miért akarod a biztos/stabil vezetékes kapcsolatot felváltani az adott gépen WLAN-al, amikor az otthoni hálózat kialakítása szempontjából teljesen indifferens, hogy WLAN-on és/vagy LAN-on keresztül közelíted meg az egyes gépeket?
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Van nekem egy tp-link wlan 54M routerem. Ez X asztali géphez van kötve vezetékkel.
Van egy Y asztali gép, másik szobában pci-s tp-link wifi-s hálózatikártyával. Net megy, tökéletes. Van egy laptop, benne wifi, net működik.Egyedül az én gépemben nincs wifi, mert ugye nem volt rá szükség, a router vezetékkel van összekötve vele. De szeretnék egy ilyen itthoni hálózatot, de csak wifi-t, vezeték nem játszik. Veszek a gépemhez egy usb-s (pl: WLAN "G" USB TP–LINK WN321G 54 Mbps) wifi adaptert és akkor onnantól kezdve a 3 gép között tudok fájlokat mozgatni ide-oda? Ilyennel még nem volt dolgom, ezért nézhet ki hülyén a kérdés. Ugyan úgy működik, mint a vezetékes lan, csak nincs vezeték és lassabb?
-
amitechxx
csendes tag
válasz
Claude Leon #14646 üzenetére
Köszönöm a segítséget, végül WR-741ND-t rendeltem!
-
Claude Leon
senior tag
Az elsődleges TCP/IP konfigurációt vedd DHCP-re (minden automatikus)
A másodlagos legyen a munkahelyi hálózaté (fix ip, miegymás)Ennek valószínű eredménye, hogy ha nem kap DHCP-n semmit, érvénybe lép a másodlagos.
Natcaféban valószínű van DHCP, onnan minden fontosat megkap.
(Maszkot, gatewayt pedig akkor adsz meg, ha fix ip-d van, ha nem, akkor bízzad mindet a DHCP-re, ha így érthetőbb)
-
Claude Leon
senior tag
válasz
amitechxx #14643 üzenetére
WISP-re nins szükséged.
Akkor volna, rádión kapnád a forgalmat, de esetedben az 543-as akkor sem játszana, mert rádióról rádióra nem routol.
542 helyett vedd a picit drágábbb 741-et, nem elég hogy a vas mindenben(cpu, memóriák, rádió) a duplája, de a szoftver is valamivel többet tud. -
YOZ
tag
Helo. Volna egy olyan kérdésem hogy az Iphone-omhoz használom a wifit-t, de max 1 napot bír normálisan működni. Utána ha mondjuk Netrádiót akarok hallgatni nem hajlandó 10 másodpercnél tovább játszani, hanem megáll a letöltés és kiírja hogy error. Ha csatornát váltok, újabb 1 napig jó. Szóval naponta kell szórakoznom a csatornaváltásokkal. Egyébként egy D-Link DKT-110-es routerem van. Tud erre valaki valami megoldást?
-
Hakim
csendes tag
Sziasztok.
A következő volna problémám.
Nettoppal (Win vista) wifin keresztül használom az itthoni internetet. Az alhálózati maszk 255.255.255.0, ip-t automatikusan osztja a router, leginkább 192.168.1.63 szokott lenni. Jól is működött sokáig..
Kitaláltam, hogy a munkahelyi hálót el szeretném érni wifin keresztül bent. A hálózatba 6 gép van kötve, routeren keresztül osztva, de ez a router wifit nem tud. Egy wifis routert fogtam, bekötöttem a munkahelyi router szabad portjába, és AP-pointként konfiguráltam. A nettop természetesen látja ezt a wifi hálót, de mivel a router AP-ként működve IP-t nem oszt, így a nettopon be kellett állítanom, hogy milyen ip-t adjon a munkahelyi hálózatban a nettopnak (plusz az alhálózati maszkot, elsődleges átjárót, DNS-t is kézzel beírtam). Működik a munkahelyi hálózat, az AP-n keresztül elérem a hálózatba kötött gépeket, szuperül.
Ugyanakkor így a nettop wifi adapteréhez kötődik egy maszk, ip és dns cím, amit mindig megpróbál használni, itthon is pl. Mindig ezt próbálja használni, még ha az adott hálózatnak teljesen más is a maszkja. Ez még itthon működne is, megadva egy alternatív ip-t, átjárót, stb, de ez nyilván nem jó megoldás, mert így pl egy kávézóban nem tudom használni a wifit.
A kérdés tehát:
- Be lehet állítani, hogy a kívánt ip cím ne a wifi adapterhez, hanem az adott (munkahelyi) hálózathoz kötődjön? Így a többi hálózatban nyugodtan használhatna dhcp-t, automatikus ip-t.Ha túl butaság, bocs, mindenestre megoldásokat szívesen fogadok: peteradam21@yahoo.com
-
amitechxx
csendes tag
Köszönöm a kimerítő választ már csak azt nem tudom, hogy szükségem van-e rá
A két kiszemelt router a TP-Link WR542G és a WR543G, különbség csak a WISP-ben van közöttük. Amire kellene: 2db asztali gép kábelen+ 2db laptop és 2db iPhone wifivel csatlakoztatva. Itt van értelme a WISP-nek? -
And
veterán
válasz
amitechxx #14641 üzenetére
- AP kliens: ez az 'egyszerű' kliens-mód, vagyis a router vezeték nélküli kliensként kapcsolódik egy AP-re v. wifi-routerre, a WLAN és LAN oldalak pedig ugyanabban az alhálózatban (címtartományban) vannak. A nem többportos wifi-hardverek (/mini-/ PCI, USB, PCMCIA, ExpressCard felületű eszközök) kliensként mind így működnek.
- WISP kliens: vezeték nélkül ISP szolgáltatását lehet vele megosztani több, a routerre vezetéken kapcsolódó gép felé. A wifi funkciója itt ugyanúgy kliens, mint egy AP-kliensnél, de a WLAN és a LAN oldalak között az eszköz megosztó routerként működik (címfordítást végez, a LAN felé önálló alhálózatot hoz létre, DHCP-szervere lehet, stb). -
amitechxx
csendes tag
Sziasztok!
Valaki fel tudna világosítani, hogy wifi routereknél mit jelent a WISP vagy AP client funkció?
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EA Sports WRC '23
- Okos Otthon / Smart Home
- Bluetooth hangszórók
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Milyen egeret válasszak?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Torrent meghívó kunyeráló
- Politika
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- További aktív témák...
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Nagyszerű állapotú, dobozos ASUS Prime Z270-P
- ASUS ROG Strix G16/i9-13980HX/1920x1200/165Hz/32GB/1TB/Geforce RTX 4070 8GB
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Harman Kardon Citation szett (Bar, Sub S, Surround) - akár hátterek nélkül is
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest