- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
-
marcias
őstag
A típus TL-WR542G. A WAN beállítást most nem tudom megmondani pontosan, mert nem vagyok a kollégiumban. Annyit tudok mondani, hogy dinamikus IP-re állítva működik jól, minden beállítást a koli hálózatáról kapja. Egyébként korábban egy SMC volt, azt cseréltem le erre a TP-Linkre, mivel az előbbi folyton leállt.
-
marcias
őstag
válasz marcias #12492 üzenetére
Egyébként egy kérdésem nekem is lenne: miért van az, hogy a koliban, ha áramtalanítom a routert, majd visszakapcsolom, akkor tetszhalott állapotba kerül a szerkezet (értsd: sem vezetéken, sem vezeték nélkül nem lehet hozzá kapcsolódni, de az SSID látható)? Csak akkor hajlandó működni, ha először kihúzom a WAN-kábelt, ráadom az áramot, majd visszadugom a WAN-t. Egyébként ugyebár egy belső hálózatban van a router elhelyezve, tehát nem modemhez kapcsolódik. Otthon, egy nappal korábban, amikor pppoe net volt, a fenti hiba nem jelentkezett.
[ Szerkesztve ]
-
Kispósi
aktív tag
Üdv,
Windows 7 64biten szeretném végre beállítani a PC-re a TP-link TL-WN322G USB-s adaptert.
Driver már működik mert az jött ki hozzá, lát is hálózatokat, de én AP-ot akarok csinálni hogy a PSP-t tudjam rajta keresztül használni. Régen XP-n volt egy progi hozzá de az nem megy Windows 7-en. Lehet a 64 bit miatt nem tudom. Szóval a kérdésem: hogyan lehet a win7-ben access pointot létrehozni úgy hogy nem laptopon csinálom (azon talán más egy kicsit de nem vagyok biztos benne) hanem asztalin.
Előre is köszi a helpet -
And
veterán
Igen, végülis a százalék éppen úgy megszokható (egy adott eszköznél), mint a jelerősség (dBm) vagy a jel/zaj-viszony (dB), csak a %-os érték semmihez sem köthető, azt minden kliens és router a saját algoritmusa szerint számolja és értelmezi. A dBm-ben mért jelerősség, de főleg a jel/zaj-viszony ellenben sokkal többet elárul a link minőségéről. Olyan 20..25 dB feletti jel/zaj viszony (másképpen számítva: -90 dBm körüli zajhatár és -70..65 dBm feletti vételi teljesítményszint) már jónak számít, legalább ennyi kell a 802.11g-s wifi eszközöknek ahhoz, hogy a legnagyobb linksebességgel, 54Mbps-sel tudjanak működni. Természetesen a wifi-routerek érzékenysége a minőségüktől függően is eltérő lehet valamennyire, de nagyjából. Ennél kisebb jelszint (alacsonyabb jel/zaj viszony) esetén a rádiós sebesség már lassul, de a 30 dB-es SNR az kifejezetten jó.
-
mezis
félisten
Üdv.!
Nálam az InSSIDer -65 dBm-et mutat, a WinXP 5-össkáláján 3-4 a jelerősség, szavakban "Nagyon jó". Tapasztalatom szerint -80 dBm körül szakadozik a kapcsolat.
Százalékos értéket ezen a laposon nekem nincs. (Van egy Gigabyte PCI WiFi-s PC-m, annak a gyári szoftvere százalékos értéket mutat, valamikor bekapcsolom és leolvasom (az InSSIDer dBm értékét is).mezis
-
M@nH.
aktív tag
Értem és köszönöm a válszt. Igazából csak azért érdekelne, mert nem tudok mihez viszonyítani. A %-nál nagyjából tudtam hogy ha 20% alatt van vagy közel hozzá, akkor már gondok vannak legalább is ez a tapasztalatom. De most ennél a dB értékből nem tudom meg hogy mennyire számít jónak, vagy hogy hány dB-nél áll fent az a veszély hogy megszakad a kapcsolat.Azért nem semmi hogy csak odahajítanak valami szöveget (jelenesetben signal) és kiíratnak mögé 1 számot, aminek így nem sok értelme van..
-
And
veterán
válasz marcias #12485 üzenetére
"A usert nem az fogja érdekelni, hogy a szabvány szerint mi a helyzet."
Te magad említetted a 100Mbps-es ethernetet, de egy rakás más átvitelt is a szabvány szerinti jelzési rátájával emlegetünk, aztán olykor a töredéke sem igaz, lásd pl. az USB 2.0 480 Mb/s értékét.
"A "hasznos adatforgalom" érdekel engem."
Ezt megértem, és tényleg elvárható lenne, csakhogy mint említettem, wifi-nél túlságosan sok tényezőtől függ az, hogy mekkora sebességet érhetünk el alkalmazási szinten. És itt nem oda-vissza pár százalékról van szó, hanem esetenként jóval többről. Ilyen befolyásoló paraméterek lehetnek például: wireless mód (g-only / mixed), frame burst, preamble hossz, CTS-protection, meg pár, nem minden eszköz által támogatott extra (afterburner, speedbooster, 125HSM). Vagy épp olyan apróságok, mint az egy AP-n lógó kliensek száma. Namost ezekre a felhasználónak mind ráhatása van, és a lehetséges minimum- és maximum sebességek között beállítástól függően nagyságrendi eltérések lehetnek. Tehát melyik maximumról beszélünk, ha egyszer ezen paraméterek mind szerves részei a szabványnak? Ezért van, hogy tisztább a szabvány által fixen meghatározott jelzési sebességet megadni, mint jellemzőt, még akkor is, ha a gyakorlatban, általunk tapasztalhatóan a fele sem igaz. Nekem sem tetszik, de ez van.
"Azért az antenna nyereségének úgy tudom, komoly befolyása van arra, hogy mekkora távolságon belül mekkora adatátvitel érhető el."
Ez így igaz, de a kolléga a jelerősségről kérdezett, az meg ismét egy rakás tényező (köztük valóban az antenna) függvénye. De a gyártó által megadott antennanyereség egy állandó, a kijelzett térerő meg az előbbiek folyományaként nem az. Tehát arra a kérdésre, hogy mit jelent a 30 dB (signal), vagy hogyan mérik, nem igazán releváns válasz az, hogy a gyártók megadják a routereik antenanyereségét dBi-ben.[ Szerkesztve ]
-
shev7
veterán
válasz marcias #12485 üzenetére
de a hasznos adatforgalmat senki nem fogja tudni neked megmondani. Ellenben az 54 mbit/s-et fizikai retegben tudja az eszkoz, ezert irjak azt ra...
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
marcias
őstag
A "hasznos adatforgalom" érdekel engem. Ahogyan a vezetékes irányban megadott 100Mbit/s a gyakorlatban is elérhető 95%-osan. A vezetéknélküli rendszereknél ez nem így van. A usert nem az fogja érdekelni, hogy a szabvány szerint mi a helyzet. Ennél már csak az viccesebb, hogy egy vezetékes irányba 100mbit/s-es router vezeték nélküli irányba 150, vagy 300mbit/s-es. Itt már azért árulkodó, hogy az nem igazán fog összejönni.
Azért az antenna nyereségének úgy tudom, komoly befolyása van arra, hogy mekkora távolságon belül mekkora adatátvitel érhető el. Gyanítom, a jelerősséget is ezért kérdezte. -
And
veterán
válasz marcias #12482 üzenetére
"Az, hogy 54Mbit/s van ráírva, inkább csak dísz, vagy rossz vicc."
Ez egyáltalán nem igaz. Ez a jelzési sebesség a fizikai rétegben megvan még akkor is, ha mi nem találkozunk vele. És ez az érték fix, ezért adják meg ezt, mert jellemzi a szabványt, a gyakorlati sebesség meg sok más (részben általunk is befolyásolható) paraméter függvénye. Hogy ezzel átverve érezhetjük magunkat, az más kérdés. A kolléga egyébként következetesen Mb/s-ot említett mindenhol, te pedig MB/s-t, amelyből 1 tényleg nem számít rossznak egy struktúrált hálózatban, wifi <-> wifi irányban, mivel így feleakkora az elérhető sávszél, mint pl. egy LAN-on ill. egy vezeték nélkül kapcsolódó gép között.
"Szia. A TP-Link hivatalos weboldalán az összes eszköznél megadják dbi-ben"
Ezt kár volt idekeverni, a dBi-nek ugyanis megintcsak semmi köze a jelerősséghez, mivel (izotrop sugárzóra vonatkoztatott) antennanyereséget takar. -
And
veterán
Azt jelenti, hogy az előbbit (százalék) a marketingesek találták ki, ugyanis teljességgel semmitmondó, nincs hozzá hivatkozási alap (mit jelent a 100%, egyáltalán lineáris egység-e?), se ismert számítási összefüggés. Magyarul: minél nagyobb, annál jobb, vakuljon a földműves, jó lesz az így neki. Hogy hogyan jött ki a százalékos érték, az meg ne érdekelje.
Az utóbbit (decibel) meg ugyan műszakiak használják, de voltak szívesek ilyen slendrián módon odaírni ezt a meghatározást. Pedig a dB önmagában nem jelerősség, még akkor sem, ha mostanság elég sokan dobálóznak vele ebben az értelemben. Az értéke alapján 30 dB leginkább a jel/zaj viszony lehet, ami jónak számít, tényleg dB-ben mérik (hisz arányszám, mint a neve is mutatja), csakhogy nem egyszerűen signal a becsületes neve, hanem signal-to-noise ratio, vagyis SNR. -
marcias
őstag
válasz djapor96 #12480 üzenetére
WiFi - WiFi irányba, G-s hálózatnál az 1MB teljesen jónak mondható sajnos. Nálam még azt sem igazán éri el. Az, hogy 54Mbit/s van ráírva, inkább csak dísz, vagy rossz vicc. tesztpadon, ideális körülmények között, és nem csak a hasznos adatforgalmat nézve, vezetékes - WiFi irányba, a legkompatibilisebb chipekkel is nehezen hiszem el, hogy megvalósulna ez a sebesség. Nekem a G-s WiFi vezetékes-WiFi irányba tudott maximum 2,8MB/s-et, most N-es WiFi van, ez azért megközelíti a 6MB/s-et, ezzel már elégedett vagyok.
M@nH.: Szia. A TP-Link hivatalos weboldalán az összes eszköznél megadják dbi-ben. Az átlagos G-s routerek olyan 2-3dBi-sek. Komolyabbak 5-8 körül is lehetnek, úgy vettem észre.
[ Szerkesztve ]
-
M@nH.
aktív tag
sziasztok.
Nem tudjátok véletlenül, hogy TP-Link-éknél hogy mérik a jelerősséget? mert a régi access pointom az írt 40-45%-ot a mostani TL-WA501G meg azt írja a signal-hoz hogy 30dB.. ez most mit jelent? mert nekem aztán nem sokat árul el az biztos
-
djapor96
senior tag
Sziasztok,nagyon hosszú a topik, szinte lehetetlen végigolvasni. Inkább kérdezek.
Itthon is és a cégnél is Linksys WRT54 router van itthon GL ddwrt -vel, a cégnél G2 a gyári firmwarerel.
Ha net sebességet mérek, megy simán a 10Mb/s. Viszont, ha egyik gépről másolok másik gépre a routeren keresztül WIFI-n akkor maximum 1 Mb/s tudok csak elérni. Ha mindkét gép vezetéken csatlakozik, akkor 5,5 Mb/s ig megy el.A Router elvileg 54Mb/s -ot tud, de már az internetezéskor elért 10-15 Mb/s -al is elégedet lennék.
Mi lehet a jelenség oka?
Qtek S100, Mio A701, HTC Kaiser, Samsung Omnia i900, Xperia X10i, Samsung S2, Huawei U8500, Samsung Note , HTC One, Samsung Ace 3, Lenovo Vibe X2, S850, Huawei P8 lite, P9 lite, Mi Mix 2, Mi9 Lite, Mi11 Lite, Samsung Galaxy Z Fold 3
-
zsommi
senior tag
WiFi antenna 2,4 GHz-re!!!
Kompatibilis a kapható routerek, ap-k, bridge-ek, egyéb wifi-s eszközök 90 %-ával.
Megfizethető áron, jó minőség.
Havi 100 db-ot használunk fel kb. saját célra, és nincs velük gond!
Keress bátran, ha antennára van szükséged![ Szerkesztve ]
-
zsommi
senior tag
válasz CHDEEP #12468 üzenetére
Hali!
A kapcsolatok stabilak, nem szakadozik, milyen a signal?
A 2. router-nél a wan-nak a beállítása is dhcp?
Mert ugye egy ilyen eset forog fent, ha jol látom:
1. router: ap mode, wan port dsl-re állítva, lan dhcp-re.
Ap: client mode, dhcp-n kap ip-t 1. routertől.
2. router: ap mode, wan port dhcp-n kap ip 1. routertől, lan dhcp-re állítva.
Laptop a 2. routerhez csatlakozva: dhcp-n kap ip-t a 2. routertől.Az 1. és a 2. router ne legyen ugyan abban a tartományban.
1. router mondjuk legyen 192.168.1.1
2. router pedig: 192.168.2.1Ebben az esetben:
1. router - wan: pppoe beállítva
- lan : 192.168.1.1
Ap - 192.168.1.2
2. router - wan: 192.168.1.3
- lan : 192.168.2.1Ha így van, akkor minden emberi számítás szerint mennie kell. Persze ha jók az eszközök közötti kapcsolatok.
-
mezis
félisten
válasz djnyakesz #12425 üzenetére
Amit már írtam, annál többet nem tudok:
"Először is meg kell nézni (gondolom a vezérlőpult - rendszer), hogy a driverek, különösen a WiFi-t kezelő rendben vannak-e.
Aztán azt, hogy a WiFi-t a Vista fogja kezelni, vagy van valami külön (gyári) szoftver. Ezt a WiFi vezérlő pontos típusa alapján lehet kideríteni. (Az ACER pl. egy cimkén is közli a lapos alján.)
A WiFi aktív voltát külön is szokta jelezni egy LED. A WiFi van amikor csak szoftveresen, de van amikor külön gombbal vagy billentyűkombinációval kapcsolgatható."mezis
-
Truman
senior tag
válasz tibi666 #12470 üzenetére
Ez ugyebár erősen pénztárca függő, mert lehet ajánlani akár a csillagos eget is. De ajánlom figyelmedbe a szomszédos Milyen routert? topikot.
Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
tibi666
senior tag
ajánljatok nekem légyszi egy fasza wifi routert, a lényeg, hogy betonstabil legyen. d-link nem kell.
-
Truman
senior tag
válasz CHDEEP #12468 üzenetére
----> Olvasnivaló.
De első látásra az a baj, hogy az AP DHCP szervere átjárónak a saját IP címét adja meg, nem pedig a router-ét. A DHCP beállításoknál ezt is módosítani tudod (opcionális).
[ Szerkesztve ]
-
CHDEEP
csendes tag
RE all!
adot 2 db TP-LINK WR 642G rooter és TP-LINK WA-501G AP(CLIENS)1. rooter kapja adsl netet és wifi szóraja DHCP vel 2 gépre minden szűrás kikpcsolva csak WPA-PSK tkip jelszavas. kábeles csatlakozás nincs rajta.
Cél egy 100 méterre lévő laptop és 2 gép wifin keresztüli net ellátása.
AP_jelenleg CLIENS módban DHCP-s címkérés bekapcsolva.
LAN on kapcsolat a másik rooterrel aki szint DHCP persze ua. tartomány csak első 100-110 ig ad címet második 111-120 ig.
Net mégsem jön át rajta.
AP-t közvetlen kábellel raktam laptopra megy a AP webconf és megy a rooter webconf is pingek ok, de nincs névfeloldás mi legyen?
Esetleg másmijen összeállítás/beállítás ue. egységek használatával? THX.
-
Truman
senior tag
válasz chakon #12453 üzenetére
Bár az Airlive WL-5460 Access Point (amit te bridge-nek nevezel) képes kliens router-ként működni, a mikrohullámú szolgáltató ezt nagy valószínűséggel letiltotta, és le is jelszavazhatta az eszközt. Ezért neked mindenképpen szükséges lesz egy Wifi router beszerzése, ha meg akarod osztani a kapcsolatot.
A kábelek összedugása semmivel sem különbözik attól egy sima ADSL /kábel kapcsolat osztanál meg: ---->LeírásEbben az esetben is az Access Point-ot, ami korábban a géped hálózati kártyájában volt a Wifi router WAN portjában kell dugni. Bár a legtöbb mikrohullámú szolgáltató PPPoE-t használ (mint az ADSL), de mivel te IP címekről beszélsz ezért arra tippelek, hogy statikus a kapcsolódás. Tehát mielőtt még mindent összecsatlakoztatsz, a hálózati kártyádat automatikusra IP kérés-re kell, állítani és az IP címeket amik ott vannak meg kell adni router-ed WAN beállításainál.
[ Szerkesztve ]
-
atika88
senior tag
1? : 100 és 199 a IP utolsó három tagja, tehát elég hely van
2? : parental control - kikapcsolva
3? : subnet mask: 255.255.255.0Hálásan köszönöm a segítséget! Érdekes módon délután pár óra kikapcsoltam a gépem, akkor persze jó a wifi...de legalább most (eddig még) jó a és többi gép is csatlakozik!
Nem értem mért szállhat így el.
-
legenda
válasz atika88 #12456 üzenetére
a dhcp beállításainál az induló és a végső ip címek között adott akkora tartomány, hogy kellő számú ip cím kiosztásra kerülhessen?
a parental control nincs bekapcsolva? ha igen, ott milyen beállítások lettek konfigurálva?
network -> lan -> subnet mask?Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
atika88
senior tag
Köszi a helpet, ne haragudj de lefordítod kicsit magyarosabbra ?
- a dhcp képes a kellő számú ip cím kiosztására a beállítás szerint?
- szülői felügyelet által nem lett gazdagépnek beállítva a a gép, és annak a kapcsolódásakor az adott módon letiltva a wifi hálózat elérése?
- lan subnet mask?Nem akarom butaságot csinálni!
Köszönöm a korrekt válaszod!
-
chakon
csendes tag
Sziasztok! Volna egy nagy problémám!
Van nekem egy WL-5460AP tipusú bridgem, és egyszerüen nem tudom beállítani.
Jó lenne tudni hogy egyáltalán mivel is kezdjem. Dunawebes netem van és meg szeretném osztani wifivel. Nem tudom hogy hogyan kezdjek hozzá, mit hova dugjak és mit írjak be hova hogy müködjön a net. Am a net nem automatikus. Szal azt sem tudom hogy az ip.-met hova irjam. Elöre is köszi a segítségeteket.
Üdv.: egy kezdö! -
zsommi
senior tag
válasz Sh4rKy #12451 üzenetére
Üdv!
Ha az emlékem nem csal, akkor ez nem tudja az ap mode-ot, vagyis csak bridge-ként(vevőként) tud menni.
az X-Micro-nak van egy olyan usb-s wifi adaptere ami tuti hogy tudja ezt, de most nem találok egy webshopot sem, ahol kapni ilyet.
Ez lenne az: X-Micro Wlan
De ha 3800-ért kinéztél egy ilyet, akkor már mért nem dobsz hozzá 1000 Ft-ot, és veszel egy wifi routert?
Akkor nem kell mennie a gépednek sem, ha telorol akarsz netezni.remélem tudtam segíteni
üdv.[ Szerkesztve ]
-
Sh4rKy
senior tag
szevasztok
olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy a netemet szeretném megosztani a gépemről a telefonomra, wifin keresztül, de nem router segítségével, hanem egy egyszerű usb-s wifi-vel
az érdekelne, hogy ez megvalósítható-e vagy mindenképp routert kellene vennem?
valami ilyesmi kütyü lenne az alany: [link]Az is lehet hogy minden kincsem csak egy másodperc töredéke...
-
legenda
válasz atika88 #12449 üzenetére
az új firmware felhúzása után volt factory defaults, majd újrakonfig? mert ha nem, akkor az új firmware által adott dual acces támogatás bekavarhat ilyen szempontból!
az advanced routing -> system routing table részben a dhcp felé törnő kiosztás lan & wlan (megfelelő beállítás esetn az első sor, és az utolsó érték)
néhány alap, de azért megkérdezem;
- a dhcp képes a kellő számú ip cím kiosztására a beállítás szerint?
- szülői felügyelet által nem lett gazdagépnek beállítva a a gép, és annak a kapcsolódásakor az adott módon letiltva a wifi hálózat elérése?
- lan subnet mask?Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Van egy TP-LINK TL-WR941ND ver.3 routerem!Azt csinálja: ha a gépem megy akkor a wi-fire nem tud az égvilágon semmi és sehogy csatlakozni, a jel van és létezik, de kapcsolódni semmilyen eszköz nem tud! Miért lehet ez ? Amint kikapcsolom a gépemet, amire hálózati kábellel megy a net azon nyomban jó lesz a wi-fi és tud rá minden csatlakozni !
Miért van ez ? Mi a megoldás?
A firmware a legfrissebb....
Köszi -
daruu
tag
Nekem azért ezt mondták hogy ennek nézzek utána, mert ez a technika átvisz a tereptárgyakon. Először én is wifis megoldás ecseteltem , de arra mondta hogy halott ügy mert próbálták , hogy a wifi jel még a buszba csak bejut de amit a másik oldalán lehet fogni az már használhatatlan
De inkább tényleg hagyjuk mert nem kötekedni jöttem fel, majd megbeszélem avval aki ezt javasolta"Azt értem,hogy gőzgép! De mi hajtja?"
-
daruu
tag
válasz zsommi #12446 üzenetére
Nem irkáltam össze vissza amit leírtam meg megrajzoltam az igen is létezik, ha te is visszaolvasol én sehol nem írtam azt hogy kivitelezni kell, azt kérdeztem hogy olyan eszközzel a fennálló problémát hogy lehetne megoldani az eszközt meg amit linkeltem azt azért linkeltem hogy egyáltalán jó felé tapogatózok e. Csak te meg egyből elkezdtél kötözködni hogy autómosóhoz minek akarok ilyet ,amúgy se tudom honnan olvastad ki hogy autó mosóhoz akarok
Na mind1 én is befejeztem mert egyáltalán nem ezért jöttem fórumozni, de csalódnom kellet, igen lehet én is hülyén fogalmaztam meg a szándékaim, de hazudni nem hazudtam semmiben azért...."Azt értem,hogy gőzgép! De mi hajtja?"
-
zsommi
senior tag
Olvasd már vissza, hogy miket írtál.
Először írtál, hogy segítsünk, hogy tudsz két épület közé wifi kapcsolatot létesíteni, milyen eszközzel.
A két épület nem is létezik, nem is akarsz semmit se csinálni, de közben mégis küldesz linket, hogy milyen eszközzel akarod mindezt csinálni.
Ha úgy kezdted volna, hogy szakdolgozatot írsz, és amiatt érdeklődsz ez a technika iránt, még segítettem is volna, de így nem, hogy az elején össze vissza irkáltál, meg hazudoztál, hogy mit akarsz csinálni.
Van korrektség is a világon, de látom nem sok jutott Neked belőle.És én ezzel befejeztem!!!
-
And
veterán
Nem akarnálak elkeseríteni, de ez a rugózás a mikrohullámokon tényleg erőltetett kicsit. Minél magasabb a használt frekvencia, az RF-energia annál inkább a fényhez hasonlóan egyenes vonalban terjed. Bőven érvényes ez már a nagytávú wifi-re is, de az ilyen soktíz GHz-en működő linkekre még fokozottabban. Úgyhogy a rövidebb hullámhosszú mikrós link egyáltalán nem 'lő át' jobban a tereptárgyakon, mint a wifi, sőt. Nincs mese, mikrós átvitelt már 100m-es nagyságrendben is illik úgy megtervezni, hogy a rálátás mindig meglegyen az ellenállomások között. Ha ehhez feltétel a tereptárgyak, járművek és egyéb akadályok feletti elhelyezés, akkor úgy.
-
daruu
tag
válasz zsommi #12443 üzenetére
Nem szórakoztam, ahhoz meg is közöd nincs mit miért csinálok csak leírtam, mert sírt miatta a szád, a szaros wifit amit felvázoltál annál egyszerűbben is meg tudtam volna oldani én is wifivel ,de mivel azt kérték hogy ennek nézzek utána így ezt teszem
Ja amúgy meg ha ilyen hozzá állással állnék a dolgokhoz hogy hagyom mert nem tudok róla semmit így később se fogok róla tudni semmit(amúgy meg nem sokban tér el a wifitől)"Azt értem,hogy gőzgép! De mi hajtja?"
-
daruu
tag
válasz zsommi #12441 üzenetére
Szakdolgozatot írok, abba kell, amúgy egy cég belső hálózata aminek csak a részletét rajzoltam le az egyik telephelyéről, nem autómosóhoz van xD.Tisztába vagyok avval is hogy a wifi is mikrohullámú technológia, amit linkeltem azt csak gyors keresgéléseim alapját tettem tisztába vagyok avval hogy nem olyan eszköz kell oda csak valami hasonló ebbe kérnék segítséget, kiépítésre úgyse hiszem hogy sor kerül .
Csak gondoltam megkérdezek itt valakit aki ért ahhoz a technológiához is és picit felvilágosít róla.
Vagy valami ilyesmi:[link]"Azt értem,hogy gőzgép! De mi hajtja?"
-
zsommi
senior tag
És erre a projektre ennyi pénzed van?
Amit én mutattam, azt ugy 20-25 körül meguszod, ilyen eszközökkel meg antennákkal szerintem olyan 200-300 ezer-ből.mod:
sőt, mint ahogy olvasod, ezek licencköteles hullámhosszon működnek, ami annyit tesz, hogy az NHH felé bejelentési kötelezettséged van, valamint bérleti díjat kell fizetned arra a frekvenciára, ahol használod.
Szóval szerintem gyorsan felejtsd ezt el, főleg egy autómosóhoz.[ Szerkesztve ]
-
daruu
tag
tudom csak ott feltétel hogy a két eszköz lássa egymást, nos az itt említett esetbe ha visszaolvasol, írtam hogy néha takarásban lennének
"Azt értem,hogy gőzgép! De mi hajtja?"
-
daruu
tag
válasz zsommi #12426 üzenetére
Semmiképp nem wifi vel akarom megoldani, de ha a másik épületre rakod is a wifit akkor is takarásba lenne, na mind1
Mikrohullámú eszközt keresek ami az említett dolgokon is átlő, csak írtam nem nagyon vágom ezeket az eszközöket mit pl ez itt
http://www.bcs.hu/hu/vezetek_nelkuli_halozat/motorola_ptp_halozat/ptp_800/
Szóval valami ilyesmi eszközökhöz valaki konyít itt?Azért köszönöm szépen zsommi
-
nico777
csendes tag
válasz zsommi #12431 üzenetére
Nekem sajnos az a tapasztalatom, hogy sokaknak volt ezzel a típussal ugyanez a gond! Amióta a megoldást keresem, sokszor találkoztam ilyen panasszal!!
Csak megoldás nincs rá sehol.
Kicsit nehezen szánnám rá magam arra, hogy még egy TP-t vegyek. Semmi garancia, hogy nem járok megint ugyanígy.
Pedig úgy látom, valamilyen másikat kell beszereznem mindenhogyan! -
zsommi
senior tag
válasz nico777 #12427 üzenetére
Én neteztem egyszer pár hónapig úgy, hogy kint lógott az ablakon kívül.
Én kb 1 hónapja raktam be egy ilyen külső antennás tp-linket, a sima belső antennás változattal nem is látta a routert, ami mondjuk igaz hogy 5-6 betonfal mögött volt, ugy összesen 30 méterre, ezzel pedig simán ment, 3-4 megát produkált.
Próbáld még meg azt esetleg, hogy kicseréled az usb hosszabbítót, lehet ott van a gebasz.
Ha nem, akkor szerintem ruházz be egy ilyenbe, ezek nagyon jók.[ Szerkesztve ]
-
zsommi
senior tag
válasz bazsikaaa #12424 üzenetére
Hát egy próbát tuti megér, de nem hiszem, hogy azzal lenne a gond.
A router-t azt simán eléred ugye? A webes konfigjánál nem tapasztalod a lassúságot, ugye?
Mert akkor mindenképpen a továbbmenőkben kell keresni.
A Tp-linkek nem válogatósak kábel téren, nincs ott olyan macera, hogy sima, vagy patch. -
nico777
csendes tag
válasz zsommi #12419 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Ugye nem gondoltad komolyan, hogy az ablakon lógatom ki???
Csak arról van szó, hogy az asztalnál le van árnyékolva!
Ez az adapter sem volt drága, de nem akarok hármat-négyet kipróbálgatni, mert akkor inkább már egy normálisat!
Ezzel szerinted már nem tudok mit kezdeni??? -
zsommi
senior tag
Na, igy már jobb..
Tehát 100 m körül van a távolság.
Én konkrétan úgy csinálnám meg, hogyha van rá mód, hogy ahol most a router, azt kicserélném egy wifi-sre(feltéve ha nem az), és a két baloldali switcheket pedig két bridge-re.
Routeroldalra mindenképpen kellene egy erősebb antenna, de akár mindenhová tennék egyet.Antenna kérdésben tudok segíteni, irj privátot, ha kell.
Valahogy igy oldanám meg. -
bazsikaaa
csendes tag
válasz zsommi #12412 üzenetére
Megkérdeztem a szolgáltatót, azt mondták, hogy mivel pppoe kapcsolatom van ezért nincs náluk mac szűrés...csak kábeles dsl kapcsolatnál van szerintük.
Lehetséges olyan, hogy a tplink esetleg nem ismeri fel az utp kábelt (tegyük fel, hogy nem cross kábel megy a modem, meg a router között)?, tehát az smc még felismerte, azért volt jó a net, tplinknél meg valami gáz van, próbáljam meg másik kábellal...???Bazsiiii
-
zsommi
senior tag
Hát egy kicsit el vagy tévedve wifi téren.
Ha normális kapcsolatot akarsz, akkor kell a rálátás, kivéve ha nem szobán belül gondoltad.
Amugy meg ha nem irsz le semmit a körülményekről, akkor hogyan segítsünk?
Huzz át kábelt, és akkor olyan kamionnal állsz oda, amilyennel akarsz.Ha tényleg segítséget szeretnél kapni, akkor írd le, amiket kérdeztünk.
-
daruu
tag
Mondtam hosszú nem fogok regényt írni ide, lényeg pont pont kapcsolatra lenne szükség, de mivel az épületek alacsonyan vannak, és mivel olyan helyen van ahol beállnának elé ilyen járművekkel és árnyékolnák.Ezért olyan eszközre kellene aminek ez sem akadály, plusz ha a wifit ugye kívülre teszem villámvédelem se árt és az ugye meg csökkenti a jelerősséget.
Meglévő hálózatba kellene belenyúlnom, és anno a fent említett okok miatt nem wifi-vel van csinálva hanem utp vel a 115 m es helyen(ami ugye 100m ig jó tapasztalat 120 xD), a méterek annyi amennyit írtam csak két különböző helyről és két különböző épületekről beszélünk.De a kavarodások elkerülése végett vegyük a 115m és az említett okokat, a két épület között, hogy alacsony épületek és nem mindig látná egymást a két eszköz (már írtam xD), tehát ide kellene olyan eszköz aminek azok se gondok.
[ Szerkesztve ]
-
zsommi
senior tag
-
And
veterán
Hogyhogy az egyik helyen ill. a másik helyen? Ez nem valami pont-pont kapcsolat volna? Ha mikrohullámú eszközre gondoltál, akkor azt kell mondjam, hogy a wifi aztán tényleg mikrohullámú, mivel 2,4 vagy 5 GHz-en működik.. A busz / tartálykocsi dolgot sem értem, mivel az antennákat lehetőleg magasra kell telepíteni, ott meg ezek a járművek nem jellemzőek. (Miért kéne privátban megbeszélni, talán valami titkosszolgálatnak dolgozol? )
-
daruu
tag
Az egyik helyen 115m körül, a másik helyen 230m, optikai rálátást a sima wifi miatt kérdezed?Amúgy az egyik helyen megoldható, a másik helyen árnyékolás léphet fel( busz, tartálykocsi stb.) Ezért gondoltam mikrohullámú eszközre mert annak ez nem okozna problémát. A lényeg végül is ennyi, de ha tudnál segíteni akkor privátba bővebben kifejtem
-
daruu
tag
Sziasztok!
Remélem tudok segíteni Mikrohullámú pont-pont eszköz kellene nekem ami két egymástól távol eső épület hálózatát kötné össze!Mivel annyira nem vagyok otthon a mikrohullámú eszközökbe valaki tudna e segíteni hogy milyen márkát/típust érdemes használni?
-
nico777
csendes tag
Sziasztok.
Segítségre lenne szükségem!
Van egy TL-WN321G usb-s wifi adapterem. A problémám az lenne, hogy ledobál a netről a túlmelegedése miatt! De ne gondoljatok arra, hogy az igénybevételtől! Ha a helységben 24-25 °C-nál melegebb van, már kezdődnek a gondok. Nyáron, 30 °C körül már szinte használhatatlan. A jelerősség jó szokott lenni, az állapot ilyen esetben is azt jelzi, hogy csatlakoztatva! Csak netezni nem lehet!!
Télen, amikor 20 °C körül volt a hőmérséklet, tökéletesen működött korlátlan ideig, nagy igénybevétel esetén is. Otthon is hibátlanul üzemel!
A notebook-ba nem tudom közvetlenül dugni, mert a fal leárnyékolja. Egy 2m-es kábellal van megoldva, hogy az ablakba tehessem. A jel kb. 40-50 méterről jön.
Van valami ötletetek??? Mihez kezdjek ezzel a helyzettel??
Mindenképpen más megoldást kell keresnem??
Arra van valamilyen ötletetek???A segítségeteket előre is köszönöm!!!
[ Szerkesztve ]
-
zsommi
senior tag
válasz bazsikaaa #12409 üzenetére
Igen, minden routernek és minden hálózati eszköznek van egy mac címe(fizikai cím) és ez alapján lehet elég sok mindent szűrni.
A szolgáltatót kéne megkérdezni szerintem, hogyha routert cserélsz, akkor van-e valami teendő, vagy ugyan úgy kell netnek lennie a beállítás után. -
djnyakesz
aktív tag
-
bazsikaaa
csendes tag
válasz zsommi #12407 üzenetére
Hát konkrétan nem tudtam bemérni a sebességet, mivel, a google 10 mp alatt jött be, ez a forum csak váratott magára..., speedtestet meg sem mertem próbálni...
asszem ezzel szemléltettem valamennyire, hogy mit értek lassuláson...jah, és mindezt úgy, hogy csak az egyik gép ment...
MAC szűrést nem vágom, hol tudom megkérdezni?, amúgy MAC címe a routernek van, ugye?, akkor viszont a szolgáltatóm honnan tudná, hogy cseréltem routert?, mármint először nem volt semmi, csak egy modem, aztán jött az smc, most meg a tplinkek...mindegy...ezt tényleg nem vágom...
egyébként FRAKTAL-Media internetről beszélünk, ha esetleg ez mond valamit...
Nagyon kéne valami megoldás...
Zsommi azért kösz mindent!Bazsiiii
-
mezis
félisten
válasz djnyakesz #12401 üzenetére
Először is meg kell nézni (gondolom a vezérlőpult - rendszer), hogy a driverek, különösen a WiFi-t kezelő rendben vannak-e.
Aztán azt, hogy a WiFi-t a Vista fogja kezelni, vagy van valami külön (gyári) szoftver. Ezt a WiFi vezérlő pontos típusa alapján lehet kideríteni. (Az ACER pl. egy cimkén is közli a lapos alján.)
A WiFi aktív voltát külön is szokta jelezni egy LED. A WiFi van amikor csak szoftveresen, de van amikor külön gombbal vagy billentyűkombinációval kapcsolgatható.Lapos a Pé4-es ?
mezis
-
zsommi
senior tag
válasz bazsikaaa #12406 üzenetére
Huuhh, pedig az 542-es meg 543- jo kis routerek. Mi már rengeteget eladtunk belőle, és még soha nem volt velük gond.
Annyi a különbség a kettő között, hogy az 543-assal tudsz csatlakozni wlan-on másik routerhez, vagy aphoz, az 542-vel pedig nem. Na mind1 is.
De amugy tényleg, mit jelent hogy lassabb a net vele?
Ha a szolgáltatód szűr mac-re, lehet hogy a mac-cím miatt (ami ugye a routercserekor megváltozik) van a sávszélkorlát beállítva, és emiatt lassú a net.
Ezt esetleg érdemes lenne megkérdezni, hátha ez a baj.
Ha ez sem, akkor viszont nincs más ötletem. -
bazsikaaa
csendes tag
válasz zsommi #12405 üzenetére
köszi zsommi!
lehet, hogy én írtam rosszul, de inkább félre értettél...laptop még nincs nálam, a héten jön meg...
két asztali megy róla, továbbra is kábelen
egyébként annyit viszont elírtam, hogy nem 342, hanem tl-wr 542 az egyik
de vicces...én nem néztem amit ma kaptam, a gazdája mondta, hogy 340es, közben most néztem, az meg 543g...szóval jah...
tehát pppoe beállítva, wlan még várat magára...egyelőre a lant kéne visszavarázsolnom ugyanolyan sebességűre, mint eddig volt...
A netem: nem nagy extra, 1,2 Mb/s... sajna baranya alsó csücskében még csak itt tartunk...:S
Viszont eddig ez tökéletesen működött ahogy írtam...
Más ötlet?Bazsiiii
-
zsommi
senior tag
válasz bazsikaaa #12404 üzenetére
Hali!
Elvileg nem kell semmi mást beállítanod, elég a wan portot, ami esetedben ugye pppoe, aztán véglis ennyi, más nem is szükséges ahhoz, hogy menjen.
Persze érdemes egy másik ssid-t állítani, meg valami titkosítást, esetleg másik ip tartományt is.
Egyébként mit jelent az, hogy lassu?Milyen messze vagy a router-től? Milyen a kapcsolat, mit ír a laptopod?
Mondjuk érdemes egy szerintem mindenképpen beruházni egy WR-542-esbe, azokkal nincs baj, és egész pénztárcabarát ára is van.
A Wireless beállításoknál nézd azért át a dolgokat, hogy a Mode ne B-sen legyen, esetleg próbálj meg csatornát váltani, minél nagyobbra tedd, mondjuk 9-re, vagy 11-re.
Remélem tudtam valami segíteni, majd számolj be, hogy mi a helyzet.üdv: zsommi
-
bazsikaaa
csendes tag
Üdv!
Hatalmas kérdés, remélem valaki tud vmi használhatót mondani!Olyan problémával küzdök már egy két hete, hogy:
Van nékünk itthon netünk... , van a kábel végin egy frankó smc vezetékes router, két gép megy rajta! Naggyon jól műxik, minden ok vele! Namár most, a héten jön meg a laptopom, és ezért pályázok már két hete egy wlan routerre. Kaptam kölcsön eddig már 2t, mindkettő tp-link, az egyik tl wr342, a másik tl wr340 asszem. Mindkettőnél ugyanaz a problem: Összedugom a gépekkel, ahogy az smc volt, merthát ugye a kábeleket azért nem szedtem ki...NET van, viszont a sebessége nem ér a béka feneke alá sem...Tehát, kérdem én: Kell e valami extrát beállítani a tp-link nél, amit az smcnél nem kellett??, tűzfal nem megy egyiken sem, sőt mindegyik tök alapbeállítás, csak a pppoe-t állítottam be.
dhcp megy. Mi kell még????
PLZ HELP MEE!
Előre is köszi!Bazsiiii
-
zsommi
senior tag
válasz marcias #12388 üzenetére
Lakáson belül szeretnéd növelni a hatósugarat, vagy kívül?
Ha kívül (pl. szomszédnak átlőni, vagy hasonlók, akkor érdemes irányított antennát használnod, egyébként pedig körsugárzót.
A TP-Linken alaphelyzetben 5dBi-s antenna van, szóval azt ne vegyél hozzá még egyet, a 8dBi-es TP-Link antennát ajánlom én inkább, azzal lakáson belül el tudsz érni nagyobb hatótávot.
Üdv -
zsommi
senior tag
Üdv!
Miért ragaszkodsz a Tonze-hoz? Nem akarok az üzletüket rontani, de szerintem egy TP-Link eszköz sokkal stabilabban működik.
Ráadásul Tp-Link-ből kapható külső antennás verzio is, amivel növelni tudod a hatosugarat.
Bár nem tudom, hogy ez a Te szemszögedből érdekes lehet-e.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest