Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
nofi
addikt
Sziasztok!
Egy TP-Link WR741N routerrel rendelkezem (egyantennás) és az lenne a kérdésem, hogy szerintetek megoldható egy antenna-cserével szomszédos telken lévő házba történő jeltovábbítás? Ergo mennyire érik meg ezek a külön kapható WLAN antennák...
Jelenleg a saját telken mindenhol kifogástalan a jel, úgy hogy a router a felső szinten üzemel, de átérve a másik telekre már nagyon szakad, nem is beszélve a házban való foghatásról.Xbox GT: nozsolt
-
Atomixx
tag
-
Atomixx
tag
üdv
hogy tudom megosztani wifin 3g modem netét?
asztali gépbe van csatlakoztatva + van egy wrt54gl router ddwrt-vel, ezzel kellene szétküldeni wifin<~>
-
puncspuding
csendes tag
Hello!
TP-LINK TL-WN821N adapterem és WR841ND routerem van. A laptoppal igen jó sebesség érhető el, de az adapterrel csak kb 2 MB/sec. a max. (total commanderben a másolás sebessége), ami nekem kevés. A távolság kb. 4-5 méter, fal nincs, jelerősség kiváló.
Hogyan növelhetném a sebességet? A csatornát néztem az inssiderrel, más nem használja.
Kösz. -
artiny
őstag
Helotok
Egesz nap mar szivok egy DWL-G122 C1 wifi usb vel. Valmi a driverrel van szerintem.
Nem rég tettem ujra a windows 7-t es ilyenkor szokott elojonni ez a problema.*idaig nemtudom hogy oldodott meg ez korábban *
Ha elinditom az uTorrent-t 1,85 verziot vagy a 2,00 verziot is probaltam mar....elkezd tolteni megy minden jol aztan kikapcsol a wifi kb5perc mulva. Hiaba csinalom hogy javitsa meg a windows azt irja,hogy nincs bedugva az adapter,meg a kabel nincs a helyen....probalom kihuzni viszadugni,kikapcsolni bekapcsolni valmikor arrase reagáll.
probaltam a wifi tulajdonsagainal letelepiteni a drivert es ha utana beszurom akkor is tesz fel valmi drivert ,de nem segitett.
Valmi otletetek? Nagyon szeretem az utorrentot lehetoleg ne kelljen valtanom klienst.Most a wifi tulajdonsagainal ezt irja:
Driver Version: 3.0.1.0
Driver Data: 9/28/2006 -
camino
tag
Köszi a választ! A router jelenlegi helyéről a kertben már nincs jel. A jövőbeli helyéről már van, csak gyenge. Ezért gondoltam, hogy mindkét antennát lecserélem erre: [link] 8 M internetem van, gépről-gépre ritkán másolgatok. Akkor ezek szerint az internet megosztásához ez így jó lenne?
[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz camino #13489 üzenetére
Igen, ebben a formában hülyeség. Nyilván nem azért van két antennája, hogy "csak úgy" kapcsolgassa, és direkt szakadozzon a link hol az egyik, hol meg a másik kliens felé. Ha rajta maradna mindkettő, és véletlenül a két (vagy több) klienst nem ugyanazzal az antennával érné el, akkor kliensenként egyszer váltania (meg valószínűleg adatcsomagot ismételnie) kellene, de ez a folyamat nagyon gyors. Ha meg amúgy is nagyobb nyereségű antennát teszel rá, akkor vagy mindkettőt cserélned kell, vagy kültéri antenna esetén a másik, nem használt aljzatról le kell szedned a router saját antennáját (kültéri kapcsolaton a kétantennás diversity nem igazán javít). A két kliens egyedüli hátránya, hogy a teljes hasznos wifi-sávszélt (legfeljebb 20..24 Mbps körül) egyidőben nem tudják kihasználni a gépek, ill. ha már az egyiken romlik a térerő, akkor a 802.11g mód rádiós linksebessége az auto fallback miatt eleve lecsökken.
-
Endless
aktív tag
Sziasztok!Most vettem egy Packard Bell TJ72-es laptopot.Hollandiában lakom és itt vannak ingyenes wifi hálozatok amikre simán fellép a wifim probléma nélkül.Egy barátom lakik a szomszédba aki megosztotta a hálozatát(Speedtouch) de nem tudok rácsatlakozni..problémamegoldás-t ir.De a kodot elfogadta szoval nem értem.A jelerösség pedig kiválo.Egy másik barátom simán rá tud csatlakozni Toshiba gépével.Légyszives segitsetek.Már a gép wifi driverét frissitettem.Köszi elöre is.Üdv
[ Szerkesztve ]
On October 6th the planet blacked out for two minutes and seventeen seconds. ***I12***
-
camino
tag
válasz Truman #13488 üzenetére
Egyszer mintha valahol azt olvastam volna, hogy vagy az egyik, vagy a másik antennáját használja, és (talán emiatt) ha több géppel kell kapcsolatban lennie szakadozhat a kapcsolat... Akkor ezek szerint ez hülyeség? Sajnos nem értek hozzá... Természetesen WRT54G-ről van szó, csak elírtam...
-
camino
tag
Sziasztok!
Egy Linksys WRT59G routert használok. Nagyobb nyereségű antennával ki szeretném terjeszteni a hatósugarát, hogy a kertben is tudjak netezni, így a házban is át kell majd helyeznem. Emiatt az asztali gépemtől távol kerülne a router. Nem akarok vezetékezni, ezért azt is wifi adapterrel szeretném rákötni. Kérdésem: Menni fog-e 2 notebook + az asztali gép a wifin keresztül rendesen, ha pl. én kint a kertben netezek, miközben a tesóm bent az asztalin? Előre is köszi a választ!
-
kw3v865
senior tag
ASUS WL-520GC típusú routerem van, amelyen be szertném állítani az URL szűrést, tehát letiltani egy megadott URL címet, egy weboldalt. Az URL filter-t engedélyeztem, bejelöltem a hét összes napját és azt, hogy egész nap tiltva legyen, majd az URL Keywords-höz hozzáadtam a weboldal címét. Ezután elmentettem a beállításokat és újraindítottam a routert. Azonban ezt a weboldalt még mindig el tudom érni. Mit rontottam el?
-
SpZ
senior tag
Mi lehet az eltérés?
802.11b ez egy régebbi pda ban van, és egy mostani wifin b/g van feltüntetve. Gondolom valami sebességbeli, vagy vételbeli de nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
afterburner_
őstag
-
.mf
veterán
Sziasztok!
Felteszem itt is a kérdés, mert kicsit jobban pörög, mint a wlan antennás topic:
A helyzet: régi bérház vastag falakkal -- a wlan hálózatra épp tudok csatlakozni, de minimális jelszint, minimális sebesség, gyakran ledob, nehezen csatlakozik vissza. A jelenlegi gyári 4dBi-s botantenna helyett egy 8dBi-s botantenna (tp-2408) mennyit javítana a helyzeten? Csak stabilabb lenne a kapcsolat, vagy javulna a sebesség is? Most egy-egy sima szöveges oldalbetöltés is elég lassú (tök nosztalgia, mint dial-up modemmel kilencvenes évek közepe-végén ) elérhető lenne pl. képek normális sebességű betöltése, netalán youtube sd is?Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Adott egy elég jó wwan-os lefedettségű településen egy régi noti.
Családi házban értelemszerűen nincs vele gond, viszont a nap nagyrészében egy pinceszerű, vasbetonfödémes garázsban van használva. Ilyenkor gyakran nem megy hsdpa-n a net.
Hogy lehetne megoldani a legolcsóbban, hogy ebbe a helyiségbe is stabil mobil szélessávot használjon a noti?
Valami ilyennel esetleg?
(wifi antenna nincs a laptopban, bár gondolom ez csak egy wifi adatpter kérdése) -
shev7
veterán
válasz makika8 #13478 üzenetére
ha ennyire fontos a nagy sebesseg gondolkodj n-es eszkozokben. A papiron 300-as sebessegbol 100 koruli azert meglesz. Igy sok fejfajastol kimeled meg magad. Nem szoktam konkret gyartot tipust ajanlani, de ami most nagyon "meno" az a TP-Link. Nem tul draga eszkozok eleg jo minseggel...
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
makika8
csendes tag
válasz makika8 #13477 üzenetére
Még két gyors kérdés, aztán elhallgatok:
1. Milyen wifi routert ajánlotok, ha az adatsebesség fontos lenne mindkét irányban (min 20Mbps).
2. Van e valamilyen progi, amivel a tesztelni tudom a router és az adapter közti sebességet (függetlenül attól, hogy milyen net van mögötte). -
makika8
csendes tag
Nagyon köszi. És bocs, de én csak ugatom ezt a témát. Viszont közben csináltam egy sebességtesztet az egyetemi (100Mbit) hálózatra kötve. SMC wifi routeren keresztül letöltési sebesség 10Mbps, feltöltési sebesség 7Mbps. Majd írok egy köszönőlevelet az SMC-nek. Még jó hogy nem fizettem elő valami 50Mbit-es internetre.
-
kresiii
csendes tag
Esetleg ez a [Router] alkalmas lenne a dologra?
-
kresiii
csendes tag
Srácok lenne 1 kérdésem, volna 1 wifi hálózatom,és szeretnék jelerősítőt beiktatni (de nem közvetlen kábelllel,hanem wifi jel továbbítással)..a táv ahol lenne 1 gép...az routertől 100m.
Milyen repeatert tudnátok ajánlani?
[ Szerkesztve ]
-
shev7
veterán
válasz makika8 #13469 üzenetére
"Viszont ebben az esetben nem a router tolja az adatokat, hanem az adapter "
Es a router mit csinal kozben? Ul es malmozik? Hiaba jo az adapter, ha a routerben valami el van rontva, es nem birja akkora sebeseggel routolni az aatokat."Mekkora sebességel tud egy adapter adatokat küldeni egy routernek?"
Amekkoraban megallapodnak. Ugyan az a szabvany, papiron fizikairetegben az adapter is 54 mbit-et tud."Az adapter vagy a router minősége a döntő?"
Termeszetesen az atviteli sebesseget a gyengebbik lancszem fogja meghatarozni.''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
mezis
félisten
-
szabob1996
csendes tag
hello. segítséget szeretnék kérni. nemsokára vennénk egy routert. ti mit ajánlanátok?
én már kinéztem egy Apple Airport Expresst.------) ez jó router?
még mielőttt elfelejteném: szeretnék egy samsung wave okostelefont, azzal működne az airport express (szerintem működne csak biztos szeretnék lenni benne.)szabob1996
-
makika8
csendes tag
Köszi a választ. Azt sajnos én is tudom, hogy nem a routerek királya, csak úgy "örököltem". Viszont ebben az esetben nem a router tolja az adatokat, hanem az adapter (egy Belkin, a pontos típusát most nem tudom) a routernek. Gyakorlatilag WIFI feltöltésről van szó. Ennek a sebességnek is 20Mbps-nak kellene lennie? Mekkora sebességel tud egy adapter adatokat küldeni egy routernek? Az adapter vagy a router minősége a döntő? Persze lehet, hogy hülyeségeket kérdezek. Akkor bocs.
-
shev7
veterán
válasz makika8 #13467 üzenetére
az 54 az a fizikai retegbeli sebesseg. Te ennek max a felet erzekeled. de ugye elvileg 20-nak is elegnek kene lennie. Ami itt problemas az a routered. Elegge egy hogy is mondjam.... nem tul minosegi darab. Nem csodalkoznek, ha az lenne a problema, hogy a router egyszeruen nem birja megfelelo sebesseggel tolni az adatokat...
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
makika8
csendes tag
Sziasztok!
Bocs, ha hülyeséget kérdezek. Elméletben a routerek sebességét az 54, 150, 300Mbps jelzi, ha jól tudom. Azaz az adapter ennyivel tud adatokat fogadni a routertől. De mi a helyzet a fordított irányú adatforgalommal? Az mitől függ? Leírom azt is, hogy miért kérdezem. A PC wifi adapterrel csatlakozik egy SMC WBR14-G2 54Mbps wifi routerre, amire vezetéken keresztül egy médialejátszó. Ha a PC megosztott mappájából játszok le HD videókat (Max 10Mbps adatsebesség), akkor a lejátszás akadozik. Gondolom a nem megfelelő adatsebesség miatt, mert az említett konfigurációban ez a sebesség nálam csak kb 5Mbps. Tudom valahogy növelni ezt a sebességet?
Köszi -
afterburner_
őstag
válasz Truman #13463 üzenetére
aham szuper lenne, mondjuk nekem pont úgy van hogy az ablakból van rálátás a srác ablakára, igaz van közte egy kisebb bokor-fa , de max akkor magasabbra rakom az antennát és az nem is fog látszani
szóval az lenne a kérdésem ha ablakba rakom a vevőt akkor az sokat leárnyékol?
illetve nekem is kell akkor a routerrel egy nagyobb antenna, meg neki is az usb vevőre?
>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<
-
mezis
félisten
-
Truman
senior tag
válasz afterburner_ #13462 üzenetére
Ehhez a távolsághoz már lehet, hogy kültéri antenna kell, azzal viszont biztos nem lesz gond. A másik oldalra is célszerű levehető antennás USB vevőt vásárolni. A TP-Link-nek is van ilyen.
Bandwidth control is van ezen a típuson, de nem MAC alapján, hanem IP cím alapján tudsz vele sávszélességet korlátozni.Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
afterburner_
őstag
tervben van véve hogy veszek egy ilyen routert
TP-Link TL-WR941ND elvileg 300 mbps-t tud.
de nekem a lényeg igazából, hogy egyik ismerősömhöz akarok netet átlőni, aki kb 150-200 m-re van tőlem légvonalban. ablakból pont rálátni a házukra.
ezzel a routerrel valszeg menni fog a wifi + egy 300 mbps sebességű wifi usb vevővel? illetve az lenne a kérdésem hogy mac id-re lehet korlatozni a sebességet hogy mennyit adok neki le-fel?lényegében ha 2-3 mbps-et tudna ekkora távolságban akkor már jó lenne:-)
>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<
-
shev7
veterán
válasz kenesei1982 #13460 üzenetére
ha jol tudom sehogy. Kell az admin jelszo, es vissza kell rakni a gepet a domainbe.
Mellesleg tudom mar nem vigasztal de ki se kellett volna venni domainbol, lehetett volna masolni ra cuccot anelkul is.
-
aktív tag
hi,
kicsesztem magammal, segítség kéne. a probléma a következő:hazahoztam a céges laptopom. fel akartam rá másolni zenét. de nem volt tagja a workgroup-nak ami itthon van hálózat, ezért a céges domain helyett az itthoni workroupra csatlakoztam. kérte h índítsam újra a gépet.
restart után viszont nem tudok belépni a céges felhasználónévvel, mert már nem abban a domain-ben vagyok. de jelszót meg kér........
hogy a fenébe tudok belépni most??
Win XP sp3 van a gépen -
madd dogg
senior tag
Sziasztok. Vettem egy TP-Link TL-WN781ND wifi modult a gépbe, és a win7 amint felismeri, kék halált dob. A driverrel lesz gond, mert egy darabig működött, de mióta a QSS-t leszedtem, ezt csinálja. A rendszer újra működik, ha kiveszem a wifi kártyát. Tud valaki segíteni?
-
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Zankan nyaralok epp, es elegge fogy a 3G netem. A zankai kikotoben ugyanakkor van wifi, azt irja free, de le van kodolva. Valaki esetleg meg tudna irni privatban a wifinek a kodjat?
Koszi! -
rebugra
aktív tag
Létezik olyan eszköz, ami nem USB-s, hanem LAN portba végződik, és wifi adapter? Azaz, ha rádugom egy vezetékes router LAN portjára, akkor azt wifi-n meg tudja osztani?
═════════════ --==[ FinestMedia Werbetechniker ]==-- ═══════════
-
shev7
veterán
válasz Gercsa #13452 üzenetére
Hat ha DECT szabvanyu, akkor nem nagyon, mert az emlekeim szerint mas frekvenciat hasznal, de interferalhat mikroval, vagy vezeteknelkuli egerrel (bar annak nem lenne ilyen drasztikus hatasa)
-
Gercsa
senior tag
Egyébként még van két számomra érdekes tünet is, nem tudom jelentenek-e valamit.
Van a tálcán az a kis windowsos wifi icon, ha fölé viszem az egeret akkor kiír egy sebességet, általában most 1 v. 2 Mbps és rossz vagy jó váltakozik. Ha elindítom a torrent klienst, akkor az valamiért felviszi 11 Mbps és jó értékre, ha kikapcsolom visszamegy.
A másik dolog, hogy ha merőlegesen felfelé állítom az antennát, akkor gyakorlatilag már a csatlakozás is nagyon nehezen megy annyira nincs jel. Úgy vettem észre, hogy akkor a legjobb, ha a padlóval párhuzamosan vízszintesen oldalra van állítva az antenna.
[ Szerkesztve ]
Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
Gercsa
senior tag
Letöltöttem ezt a programot, de itt nem találok csak egy scan opciót ezt elindítottam, és nem tudom mi történt igazából, vagy hogy hol lehetne látni, hogy milyen csatornákon mekkora a forgalom.
Húzott egy egyenes vonalat -60dBm -nél és ennyi.
-
localhost
Közösségépítő
válasz Gercsa #13441 üzenetére
Én elgépeltem Ez a link a jó!
Shev-nek kell hinni, nem nekem
[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
YLi
tag
Sziasztok!
Elakadtam egy 3G-s Router konfigurálásában. A Telenor-tól van egy Huawei E1752-es modem és az SMC-től SMCWBR14-3GN-es Router.
http://www.smc.com/index.cfm?event=view ... R&pid=1684
Megy a net végül is csak a nagyobb oldalak betöltését mintha a végét elharapná nem tölti be rendesen, elég zavaróan. A Routert is frissítettem már, meg a modemet is.
http://dc-files.com/files/huawei/modems/E1752/
Gondoltam, hátha így jobb lesz a kompatibilitás. Lejjebb vettem az MTU értéket 1500-ról 1400-ra valamivel jobb lett a helyzet. Van egy MRU érték is, de arról már végkép nem találtam infót. Persze, a modemet közvetlenül csatlakoztatom minden rendben. A Telenor hívtam, de persze elküldtek a ... .
Valakinek van tapasztalata vagy ötlete? -
Gercsa
senior tag
Köszönöm a válaszokat, megnézem ezt a innsidert vagy inssidert.
-
shev7
veterán
válasz Gercsa #13438 üzenetére
erdemes lenne megnezni (inssider-rel peldaul) hasznalja-e mas is azt a csatornat. Ekkora tavolsagnal a tul gyenge jel oka legtobbszor interferencia...
ezt lekestem
[ Szerkesztve ]
-
localhost
Közösségépítő
válasz Gercsa #13438 üzenetére
Egyrészről természetes, hogy NEM MINDEGY az elhelyezés, de 1-2 mm nem igazán szokott SZÁMOTTEVŐEN eltérést mutatni.
Töltsd le az INNSIDER programot és nézd meg, hogy a routered által használt csatornán nem ad/vesz éppen más is? A szomszédod vagy az alattad lakó. Keress üres vagy üresebb csatornát!¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Gercsa
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok valami tippet adni a problémámra?
Wifin netezek itthon (kábelmodem-wifi router- asztali gépben pci wifi kártya).
Borzasztó gyenge a jel. Kb. 4-5 méter távolság van a router és a gép közt, közte elvileg van 2 fal, de majdnem légvonalban van ajtó mindkét falon. A gond az, hogy valami olyasmi van, mint a régi rádiónkon, ugyanis van egy két pozició, ahova a gépet és az antennát forgatva príma a jel, olyankor nb 2MB (megabájt) /sec. sebességgel tudok letölteni, viszont 1miliméterrel arrébb már használhataltlanul gyenge a jel.
Idegbajt kapok, ha valamiért szét kell szednem a gépet, vagy hozzá kell nyúlni, mert utánna hetekig keresem a jó helyet.
Kicsit unom már, hogy össze-vissza van forgatva gép a szobában. ez normális dolog egyébként, mi ennek a magyarázata és mit tehetnék ellene?üdv
Gercsaui.: és csak értelmes válaszokat légyszi, most poénokat se, mert épp ideges stádiumban vagyok emiatt a wifi miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Claude Leon
senior tag
Esetleg az AP-jükön is állíts déhácépét, más tartományba persze.
Ha így sem kapnak, akkor a titkosítással lesz bibi, ezt ki is próbálhatod, ha leveszed WEP-re.
Ha WEP-en lesz ip-cím, akkor próbáld meg, már ha az is elérhető távolságban van, és nem a 20. szomszédban, a routerre közvetlenül tudna-e csatlakozni WPA-n
Ha oda tudnak, minden további nélkül, az utolsó eszközt cseréld le
(vagy lehet, hogy nem is jól gondolom, utána néztem, a planet atheros, azt nem fekteteti ki a wpa, mint az rt-s cuccokkal előfordul) -
D@reeo
aktív tag
Shev7 és And nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
"A kliens eszközöd vezeték nélkül nem tud netet továbbosztani, mert azt a módot már nem kliensnek, hanem repeaternek hívják"
Mivel most már tudom, hogy a klíens nem fogja osztani a netet wlanon csak lanon, már minden világos.Az AP - klíens névkeveredés abból eredhet, hogy az AP ( ) megnevezése TPLink TL-WA701ND 150M Wireless Acces Point.
Köszi méh egyszer mindkettőtöknek!
-
And
veterán
válasz D@reeo #13432 üzenetére
Kicsit problémás, hogy jelen esetben összekevertük az AP és kliens fogalmát, mivel a routered az AP, az "AP"-d meg most épp a kliens. MAC-et szűrni az AP-n / routeren lehet (ott van értelme), nem a kliensen. A kliens eszközöd vezeték nélkül nem tud netet továbbosztani, mert azt a módot már nem kliensnek, hanem repeaternek hívják . Így ezzel nem kell törődni. A DHCP-szervert meg természetesen le kell tiltani a kliensen (már ha az nem végez címfordítást, és minden eszközöd ugyanabban a címtartományban van), mivel egy alhálózatban két DHCP-szerver jelenléte finoman szólva nem igazán szerencsés. A kliensre kötött gépek a routertől, mint meglévő DHCP-szervertől kaphatnak címet.
"Mivel az AP SSID-je ugyan az mint a routernek, ezért külön az AP-t nem is fogom látni a hálózatoknál, így direkt nem is tudok rácsatlakozni."
Lásd, amit az előbb a repeater-módról írtam. Egyébként igen, minden eszköznek, így a kliens AP-nek is elérhetőnek kell lennie a LAN-felől, ha mint említettem, a kliensen nincs NAT, vagyis minden wifi-eszköz és PC a 192.168.1.x tartományban van, 255.255.255.0 alhálózati maszk mellett. Az AP-d SSID-jét meg nem azért nem látod, mert az ugyanaz, mint a routeré, hanem azért, mert az jelenleg egy kliens eszköz, ezért nem sugároz SSID-t. Az csak azért kell neki, hogy tudja, melyik AP-hez csatlakozzon. Merthogy az SSID broadcast (meg egy csomó másik dolog, mint pl. a rádiócsatorna meghatározása vagy a többi kliens kezelése) kizárólag az AP dolga egy struktúrált (access point-ot tartalmazó) vezetéknélküli hálózatban.
Mod. #13433: Meg még kicsit lassú is voltam..[ Szerkesztve ]
-
shev7
veterán
válasz D@reeo #13432 üzenetére
"Az AP-n beállíthatok MAC szűrést (és egyetlen egy mac címet sem adok hozzá), hogy csak vezetéken oszthassa a netet?"
Client modeban hol mashol osztana a netet?
"Vagy nemes egyszerűséggel az AP-n tiltsam le a DHCP-t? (Ha letiltom a DHCP-t, ettől függetlenül a LAN-on rákötött eszközök kapnak IP-t? Ebben nem vagyok biztos)"
Client modeban nincs DHCP-sem. Az eszkozok az ipcimet a routertol fogjak kapni.
"Mivel az AP SSID-je ugyan az mint a routernek, ezért külön az AP-t nem is fogom látni a hálózatoknál, így direkt nem is tudok rácsatlakozni."
Client modu AP-ra egyebkent sem tudnal racsatlakozni.
-
D@reeo
aktív tag
Szia
Köszi.Közben azt hiszem rájöttem mi volt a gond:
[link]
Tehát a Client beállításainál a router SSID-jét kellett megadni. Azt hittem, hogy az AP(klíens)-nek adhatok egy másik SSID-t is, de ezek szerint a routerét kellett megadni.Ha minden igaz, most jó...
Lehúztam a routerről a klíenst, az AP(klíens) lan portját rákötöttem a switch első lan portjára, wlanról lecsatlakoztam a switch 2. portját bedugtam a lapiba és van hálózat. Ezek szerint minden működik rendesen.
Utolsó kérdések:
Az AP-n beállíthatok MAC szűrést (és egyetlen egy mac címet sem adok hozzá), hogy csak vezetéken oszthassa a netet? Vagy nemes egyszerűséggel az AP-n tiltsam le a DHCP-t? (Ha letiltom a DHCP-t, ettől függetlenül a LAN-on rákötött eszközök kapnak IP-t? Ebben nem vagyok biztos)Mivel az AP SSID-je ugyan az mint a routernek, ezért külön az AP-t nem is fogom látni a hálózatoknál, így direkt nem is tudok rácsatlakozni. Azonban 192.168.1.254-re be kéne jönnie az admin menüjének, igaz? (csak mert nem akar bejönni, de már fáradt vagyok hozzá, hogy tovább szórakozzak vele, majd holnap)
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz D@reeo #13430 üzenetére
Az AP-n ehhez kliens-módot kell beállítani, hiszen te kliensnek szeretnéd használni.
"majd a a routeren bepipálom az Enable WDS-t ott nyomok egy keresést és csatlakozok az ap-hez?"
Fogalmi keveredés: a klienshez (vagy kliens-módú multifunkciós AP-hez) nem csatlakozunk egy AP-vel (vagy wifi-routerrel, amelynek AP az alapmódja). Éppen fordítva: mindig a klienssel keressük az AP-t / wifi-routert, és a kliens-eszközön kezdeményezzük a kapcsolatot az AP felé. Ezért nem tud egy buta AP sem hálózatokat keresni, mert nincs értelme (egy többfunkciós AP viszont tud, de az nem csak klasszikus AP lehet). A WDS / bridge-módokat ne keverjük ide, jelen esetben maradjunk a hagyományos AP-kliens kapcsolatnál.
"Vagy az ap-n kell keresni és ott csatlakozni a routerhez? (az a gond, hogy kereséskor nem látom az SSID-t)"
Pedig így kellene tenni. Ehhez persze a routeren engedélyezni kell az SSID-broadcast nevű fícsört. Egyébként ha a kapcsolat paramétereit (SSID, megosztott kulcs, kódolási algoritmus) a kliens-eszközön beállítjuk, teljesen mindegy, hogy a router sugározza-e azt vagy nem, hiszen az SSID elrejtése nem akadályozza meg a kapcsolódást a hálózatra, ha egyébként ismerjük azt. -
D@reeo
aktív tag
Üdv
Nos, a következő a helyzet:
Router+AP+switch
A lényeg: router osztja a netet, az AP fogja azt, a switch lalon osztja tovább a netet.Kérdés:
Tehát, az AP-t Client módba kell ehhez helyezni vagy Bridge with AP mode-ba?
Szerintem clientbe, majd a a routeren bepipálom az Enable WDS-t ott nyomok egy keresést és csatlakozok az ap-hez?
Vagy az ap-n kell keresni és ott csatlakozni a routerhez? (az a gond, hogy kereséskor nem látom az SSID-t)[ Szerkesztve ]
-
Boci_83
őstag
Helló all!
Lenne egy kérdésem.Adott egy Belkin F5D8233-4 N wireless router+USB wifi adapter kombó.
Net megosztva, működik is, csakhogy elég gyenge a jel minősége, azaz konkrétan rosszat ir. Lehet valamit mahinálni hogy kicsit erősebb legyen a jel? 48 méterre van a vevő a rútertől, viszonylag kevés akadályozó tényezővel.
Network Authentication : WPA-PSK + WPA2-PSK
Data Encryption : TKIP+AESMinden ötlet jól jön, antenna csere, vagy softweresen feljebb húzni, esetleg finombeállítás.... akármi.
Köszi előre is.[ Szerkesztve ]
-
-
mezis
félisten
válasz elimate #13424 üzenetére
Üdv.!
WiFi routert és AP párost javaslok. Nekem a D-Link DIR-300, DAP-1160 páros nagyon bevált.
Különböző cégektől származó eszközökkel lehet, hogy csak a WEP titkosítás működik. (Ez még azonos céggel is előfordulhat.) Az üzletben pontosan úgy kérd, hogy egy WiFi routerre és egy repeaterre van szükséged, WPA/PSK AES titkosítással. (Ha nem találják el, akkor visszaviheted.) Ha máshol vásárolsz, kérj segítséget a gyár supportjától. (A D-Link-nek nagyon gyors és pontos.)mezis
-
elimate
csendes tag
Sziasztok lenne egy kérdésem!Mert nem nagyon értek az ijen dolgok hoz!A tesómék velünk szembe laknak(max 50méter)és van internetűk(Invitel)és ha hozzánk át szeretném vinni akkor vegyek egy routert és egy wifit a wifit az hozzám rakjam be, a router pedig a tesóméknál rakjam le és már tudok is internetezni?
Megjegyzésem vezetékesre gondolok hiszen az uton nem tudom átt huzni!
-
-
M@nH.
aktív tag
Sziasztok.
A következő a problémám. Adott egy hálózat ahol minden szép és jó, kivéve a PDA-kat. Valamiért nem kapnak IP címet a Router-től A hálózat felépítése itt látható Ami érdekes hogy a laptop az kap IP-t, csak a PDA-k nem és ha csatlakozni akarok velük, akkor kiírják a hibaüzenetet hogy nem sikerült csatlakozni, mert ugye ők nem kapnak IP címet. Vajon ez miért lehet? Arra gondoltam hogy a 192.168.1.3-as című AP-n bekapcsolnám a DHCP-t (mert akkor viszont kapnak címet) csak azt nem tudom hogy abból nem lenne e baj hogy 2 DHCP kiszolgáló lenne a hálózatban Szerintetek a 2 DHCP jó megoldás lehet vagy esetleg más megoldás?
-
feri1014
senior tag
Üdv
Van egy laptop és egy gép a routerre kötve előbbi WLAN-nal. A gép C meghajtóját szeretném megosztani és ezt a laptopon írni/olvasni. Elvileg sikerül is, de mikor megnyitnám a laptopon a meghajtót azt írja, hogy "Z:\ nem érhető el. A hozzáférés megtagadva." A laptopon XP Pro a gépen pedig Win7 Ultimate van. (mind a kettő 32bites) Erre tudtok valami megoldást?Ui: A laptop dvd meghajtóját meg tudtam osztani gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz murphy27 #13415 üzenetére
(Egy natúr, nem multifunkciós AP éppen úgy alkalmatlan lehet a célra, mint ahogy egy sokcélú router is tudhatja ezt (akár 3rd-party fw-rel). Szóval ez nem hardverfajta /AP vs. router/ függvénye, hanem multifunkciós képességé vagy a firmware tudásáé. A DIR-300 - bármely hardververziója - pl. éppen lehet alkalmas, mert ha gyárilag nem is lehet kliens (?) kompatibilis pl. a DD-WRT-vel, és azzal biztosan fogja ismerni e módot is.)
-
tag
válasz sziada5925 #13412 üzenetére
Köszi a tippet! Végül is ez lett belőle: TP LINK TL-WR741ND
Két 20cm-es falon 15m-re átjön stabilan a 16Mbit, 8m-re egy falon pedig a 28Mbit.Improvise, Adapt and Overcome! "Ne beszélj, ha nem javítod vele a csendet!"
-
murphy27
tag
Üdv!
Olyan Access Pointot keresek, amelynek lehet változtatni/klónozni a MAC címét, mert a szolgáltatóm csak extra költségért ad új MAC-et.
Eddig asztali pc wlan kártyáján keresztül kaptam a netet, de laptopról is szeretnék netezni vezeték nélkül, úgy hogy ne kelljen bekapcsolni az asztalit.Ha valaki tud ilyen AP-t ajánlani kérem írjon egy pm-et.
Előre is köszönöm.
"A papírsárkány is a széllel szemben emelkedik a magasba."
-
tag
Hali!
WiFi routert szeretnék venni, de szinte egyáltalán nem értek hozzá, tudnátok ajánlani egy jó ár/érték arányút?
Amit tudok:
-2 notebook menne róla(N-es vevőjük van ezért ezt preferálnám) és egy PC(vezetéken)
-10.000Ft alatt legyen
-a Linksys-ről jókat halottam, de a mostani D-link vezetékes routerem is jól szuperál már 3 éve
-jelenleg 5 megabites netet kéne szétosztani de a közeljövőbe emelkedni fog 20-30-ra
-házon belül lenne használva 20cm-es tégla falon keresztül 2-3 szobába
Csak az Aqua vagy az A4 Team bolt kínálatából választhatok.
A válaszokat előre is köszönöm!Improvise, Adapt and Overcome! "Ne beszélj, ha nem javítod vele a csendet!"
-
Magnat
veterán
válasz Ati007 #13409 üzenetére
Szia,
nem nagyon, gondolj bele, a reapaternek -mint ahogy a neve is mutatja- mindig el kell ismételnie a jelet a másik irányba... mintha mondjuk haverod fent lenne a tetőn és forgatná a tv antennát, te állnál az udvaron, másik haverod meg a szobából kiabál, h milyen a kép ... bármelyikük bármit mond, neked mindig el kell ismételni a másik felé... mivel csak 1 szád van és egy agyad, nem nehéz belátni, h feleződik a kapacitásod
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Ati007
őstag
válasz Ati007 #13395 üzenetére
Mégis csak beruháztam egy tp-link wr1043nd-be. Valóban nagyobb a hatótávja mint a wrt54gnek volt, ezzel még a hátsó kisszobában is van jel (15-20%) ahol eddig nem volt.
Így gyakorlatilag az AP (TL-WA901ND) felesleges vétel volt, mondjuk kipróbáltam és teljesen flottul dolgoznak egymással repeater módban de ilyenkor kb feleződik a netsebesség
Repeater használata mellett ez normális? -
fr3ntzen
aktív tag
Sziasztok. olyan kérdésem lennee, hogy van egy Lenovo laptopom kb 1 éves a gép. Tökéletes a gép , de mostanaban valamiért folyton kidob a wifi net... és amikor ez megtörténik, akkor hiába probálok belepni pl az acces connectionsbe, nem engedi megfagy a gép.. Segitségeteket várom nagyon, mert céges a gép és kellene a munkámhoz. Köszi.
PS4,PS3,PSP,PS One, Huawei p30pro, Canon Eos 7D, Valami i7es erőmű :) Instagram: heroldhenzphotography, henzherold
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest