Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Velocity
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom volt-e már szó róla, de van egy igen bosszantó gondom:
Hardverek:
- HP Pavilion DV6960 noti benne Boardcom 802.11g hálózati adapter 2008.03.21.-ei driverrel.
- D-Link DIR-301 WLAN Router (Biztonság: WPA-Personal, Titkosítás: TKIP)
- Scientific Atlanta EPX2203 modem (bele csatlakozik a DIGITV Internet)
- Szabványos UTP kábelSzoftverek:
- Eredeti Windows Vista Home Premium SP2 folyamatos frissítéssel
- Avira AntiVir Personal és SpyBot SD
- CCleaner folyamatos használata
- Windows tűzfala jelenség, hogy teljesen random jelleggel egyszerűen nincs net, mégpedig a következő módon:
- Alul a hálózati ikonon ott a földgömb
- Hálózati és megosztási központban a jelek szerint van internet
- Böngészőben (vagy akár skype, msn, thunderbird stb) pedig nincs, egyszerűen nem csatlakozik.Van hogy 3-5 percig sincs net elérés, van hogy csak pár másodpercre és F5re már betölti azonnal az oldalt.
"Diagnosztizálás és javítás" esetén a következő válaszokat kapom:
- A Windows nem talált hibát a hálózattal.
- A Windows olyan hibát talált amit nem lehet automatikusan kijavítani. (részletek később, fejből most meg nem mondom)
- Korábban olyanokat is kaptam hogy IP-cím megújítása, meg hálózati adapter alaphelyzetbe állítása stb. Ezeket már nem kapom csak a fentieket.Természetesen továbbra is azt jelzi az összes ikon, hogy net márpedig van. Aztán van hogyha hosszabb ideig produkálja hogy leveszi a földgömböt és "Csak helyi" hozzáférés van.
Olyan jelenséget is produkál, hogy időnként az amúgy is roppant sovány 1,5Mbit leesik 0,2 körülire. Ez viszonlag ritka. A Wifit használja még tesóm a notijával (Acer Aspire), de ő csak netezik, meg e-maileket olvasgat, szóval ez nem lehet az oka, mert olyankor is produkálta amikor a másik gép be se volt kapcsolva. Legutóbb ezt a tünetet csak a modem és a router újraindításával tudtam orvosolni.
Korábban az előző lakóhelyemen Externet ADSL volt D-Link modemmel, ott soha nem volt ilyen jellegű probléma, bár ott javarész egy XP-s asztali géppel használtam kábellel, a Vistás notit csak pár hétig, viszont ezen idő alatt sem volt ilyen probléma.
Kérdésem:
- Mi lehet az oka, hogy szarakodik a wifi?
- Hogyan tudom orvosolni?Köszi előre is
...mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!
-
mezis
félisten
válasz feco88 #11094 üzenetére
Én "egyantennásat" vennék, mivel valószínű, hogy kültérre kell kihosszabbítani az antennát. (Ha lehet, ne legyen több 5 m-nél az antennahosszabbító kábel.) A saját antennákkal nem biztos, hogy megfelelő sebességű lesz a kapcsolat, de az első kísérletek megejthetők vele.
A titkosításhoz jó, ha WDS vagy repeater üzemmódban is tudnak WPA2-őt.
Én kb 30 métert ablakon belüli saját antennákkal két D-Link DAP-1160-as AP-vel hidalok át, az 1 MBit-es internetkapcsolat stabilan meg van. (Igaz, az AP nem router, de sokkal olcsóbb.)
A sógorod szüleinél sincs lehetőség valami "drótos" internetre ?
mezis
-
poffsoft
veterán
stimmel, tehát nem a wifi csatornád a zajos
Nem irigyellek, én csak 1 hónapig voltam egy hasonlóan stabil szolgáltató ügyfele, aztán szó nélkül fogadták a szerződésbontást.
Ma is itt hentereg valahol a kábelmodemjük, nem keresték....
Azóta invis vagyok, a szolgáltatásra nem lehet semmi panaszom...[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
feco88
tag
Sziasztok. Lenne egy olyan gondom, hogy sógorom Hadházon beakar köttetni valami mikrohullámú netet, de az ő házáról nem látható az adó csak a szüleitől. Ők viszont kb 100m-re laknak a sráctól. Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy a 2 router közül[link] [link] melyiknek van nagyobb esélye, hogy közvetlen rálátással átvigye ezt a 100m-s távot vagy tudtok ajánlani valami mást? Kell-e hozzá külön antenna, vagy meg se próbálkozzunk vele. Aza baj, hogy ahol ők laknak utca más internetes lehetőség nem akad Köszönöm a válaszokat előre is
-
Maxon
tag
így van ahogy le írtad szóról szóra ha ki húzom a tápot a modemből és ha vissza dugom nem csatlakozik nincs jel
de ma voltak kint megint elvileg meg csinálták kíváncsi vagyok meddig lesz jó a nettem olyan 2 óra fele voltak az óta nem szál el remélem így is marad mert ha meg javítják amit ők mondanak hogy kész van fel hív egy robot amin vissza jelzem hogy jó lett a internet kapcsolatom de amint vissza jelzek hogy jó megint beszarik a fakom kivan ha nem jelzek vissza akkor meg 2 óránkét hívogatnak telefonon kész vicc az egész T-HOME
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
Nos, miután a Te modemedet már cserélték, ezek után rajtuk a sor, hogy a központjukban lévő ellen oldali herkentyűjüket (talán DSLAM a neve) cseréljék. (Lehetne még vonalhiba, de gondolom, hogy azt bevizsgálták a csere alkalmával.)
Amikor a modemen nincs kapcsolatnak jele, akkor ha a modemet kikapcsolod fél percre (de csak a modemet !), nem jön rendbe az internetkapcsolat ?
mezis
-
Pharaoh
aktív tag
Hi!
Ide lehet jobban passzol a kérdésem:Van egy N-es routerem, ha wpa2 kódolást állítok be rajta a laptop 144mbps sebességget ír ki a hálózatra, de ha sima wpa kódolást állítok be akkor meg csak 54mbps-t. Miért lehet ez? Egy régebbi gép nem tudja a wpa2-t ezért kell most az 1-t használnom.
-
mezis
félisten
Amikor nincs internet, a modem LED-jei mit mutatnak ?
Próbáld meg az internetet úgy visszavarázsolni, hogy 10 mp-re kihúzod a telefoncsatlakozót a modemből, aztán vissza. (Ha ilyen esetben ismét lesz internet, akkor biztos a szolgáltató a hunyó, legvalószínűbb ok: sok az eszkimó, kevés az IP )
Mely napszakokoban, a hét mely napjaiban sűrűbb a szakadás ?
mezis
-
cmom
csendes tag
hy,most fogom istallalni a win 7 ultimate nevu softvert eddig meg nem installaltam ijet,vagyis az internetem wifi routeres es hogy hozzam ossze az internettel,kell eloszor ins valami drivert (t comos) vagy csak siman beirom az atjaro maszk es ip es menn i fog nem tom ezert nem merek belekezdeni ha valaki tud segiteni elore is koszike
-
localhost
Közösségépítő
-
Maxon
tag
Na most nekem is van egy kérdésem létezik e olyan hogy a routerem miatt szál el a nettem a router ez a típus TP-link TL-WR542G a modemem meg D-Link DSL-360R minden be állítás jó, mert már annyiszor felhívtam a T-homét hogy már unom már a modemet is ki cserélték és még mindig szar mert 2-3 óránként el szál 20-25 percre erre aszt mondták hogy ki javítjuk az óta javítják
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
Létezik olyan program, hogy "wlan password feltörő program"? Vagy ez azért bonyolultabb művelet ennél?
Nem kalózkodni akarok, csak erről a témáról szeretnék diplomamunkát írni és jó lenne kitérni a biztonság részére is.
Aki tud segíteni vagy hasznos tippet adni azt megköszönném.
-
mezis
félisten
válasz CarrGomm #11066 üzenetére
Nem lehetetlen az a meglévő antennákkal sem. Ehhez telepítsd a WiFis gépre az ingyenes InSSIDer programot (az MS .NET keretrendszer is kell hozzá).
Azzal egyrészt könyen találsz "szabad" csatornát, másrészt tapasztalni fogod, hogy mi minden tudja árnyékolni a 2.5 GHz-et, (meg hogy vissza tud tükröződni).
Javaslom azt, hogy a routerrel próbálj a magasba törni (szekrény teteje).
A PC-d antennáját meg egy hosszabbítóval hozd ki a PC fémszekrénye mögül, ha eddig még nem tetted volna meg.Az antennákra néha gátlástalanul írják a dBi-t, aminek a fele sem igaz.
Egyébként bármilyen nyereségű antennát csatlakoztathatsz (a legjobban egy szép nagy parabola antennával nézne ki. )
mezis
-
DJackson
tag
válasz poffsoft #11071 üzenetére
Az első router amibe a net megy, abban legyen csak bekapcsolva a dhcp szerver. A többi router egyik lan portját kösd ezen első router szintén lan portjaival, és kapcsold ki bennük a dhcp szervert, és az ip címüket pedig állísd dynamic ip-re, vagy dhcp által kiosztott ip-re, nem tudom a tiedben melyik lehetőség lehet... Persze az első router úgy kapjon ip-t, ahogy a netszolgáltatód azt megköveteli. Ha ez megvan, akkor a biztonság kedvéért áramtalaníts mindent, és sorban kapcsold be őket úgy, hogy először a dhcp szerverest kapcsolod be. Ha a láncban a 3. routert nem tudod az első dhcp-s routerre kötni, hanem a másodikra, az sem baj, de a akkor is a lan portját használd fel. Remélem így már sikerül.
minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...
-
Maxon
tag
válasz poffsoft #11069 üzenetére
itt is itt van [ROUTER be állítás]
-
poffsoft
veterán
Új kérdésem akadt ( a jelszót csak az újrafleshel tudtam megoldani):
Egy wifi router szórja itthon a netet. Egy másik wifi routert egy vezetékes routeren keresztül kapcsolok egy pc-hez.
Azt szeretném elérni, hogy a vezetékes router kapja és ossza a netet a második router felől.
Hogyan kell beállítani öket ? (bridge, repeater, ap+client, ilyesmi, meg a vezetékesbe hova kell csatlakoztatni a wifi router (WAN/LAN), illetve a vezetékes routernek ilyenkor mit kell beállítani internet-kapcsolatnak?)Probálkoztam már, a gépről elérem a második routert, meg a vezetékest is, de net az sehogy sem jön felőle...
Mondjuk értelemszerűen az első routert sem érem el a második felől, persze nem tudom miért...Esetleg valami magyar olvasnivaló ilyen vegyes hálózatokról, meg ezekről az üzemmódokról is jól jönne...
thx!
[ Szerkesztve ]
-
CarrGomm
aktív tag
Üdv!
2 szobát kéne átvinnem egy D-Link DIR-300-as routerrel. A wifi-kártya D-Link DWL-G510, amin van egy 5dBi-s TP-Link antenna. A jel nem valami stabil, ingadozik, néha megszakad. Szerintetek egy nagyobb antenna segítene a dolgon? Ha igen, mire tegyek nagyobb antennát, a routerre (a gyári 2dBi-s van rajta), vagy a wifikártyára (5 dBi-s TP-Link)?
Amúgy bármekkora nyereségű antennát rá lehet ezekre tenni, vagy van valami határ?
Néztem vaterán pl. egy 16 dBi-s antennát 2500-ért. Azzal csak jó lenne nem?
Vagy mi lenne a megoldás? -
DJackson
tag
válasz Tussky #11063 üzenetére
Milyen titkosítás van a wifiden? Próbáltad a hálókártyát letiltani, engedélyezni, esetleg ikonra jobbklikk javítást nyomni? Próbáltad a hálózatot eltávolítani az előnyben részesített hálózatok közül, majd újra felvenni, esetleg kézzel?
gondolom dhcp a routerben be van kapcsolva, ha többi gépen jó.
minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...
-
Tussky
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne,hogy van itthon egy hálózat egy router,egy asztali gép és két laptop.Megcsináltam mindent megy is minden mint a karikacsapás egészen addig,hogy az egyik laptop sehogy sem kap IP címet,ha manuálisan osztom ki,akkor tudok csatlakozni a hálózathoz,de net természetesen nincs.A laptop látja az elérhető hálózatokat,de egyikre se tud csatlakozni,mert a többitől se kap IP címet.Arra gyanakszom,hogy valami hardver hiba lehet a hálókártyával.Esetleg valakinek van ötlete arra,hogy mégis ezt hogy lehetne megoldani ?
A laptop egy DELL inspiron 1545 a wifi kártya egy DELL wireless 1397 Minicard a legfrisebb driverrel.
-
Ybron
senior tag
Hello,
Egy ingen érdekes problémám lenne.
Adott egy belkin router. UPC net.
Van az én gépem routeren keresztül csatlakozok a nethez.
Miért van az hogy bizonyos oldalaknál időtúllépés miatt szakad a net ?
Pl: hasznaltauton.hu, Vatera, (anno prohardver, most már nem)
egy n**re nevezetű torrent olda. Én több mindenre is gyanakszom, de lehet hülyeség pl a flash, de nagyobb valószínűség hogy a router a ludas.
Viszont van otthon egy másik pc ami wifin keresztül csatlakozik a routerhez és azon is időtúllépés van ezeken az oldalakon, Frissítem majd betölt egy darabig aztán szakad. Valójában a net az nem csak az oldat nem tölti be,mert a letöltés az megy tovább, persze olyan is van hogy megszakad. Viszont ami miatt végképp nem értem a helyzetet az tesóm laptopja...azon nem jelentkezik ez a jelenség.
Nos két pc-n win 7 van, tesóm gépén xp.
Wireless > Security beállítások WPA-PSK +WPA2-PSK
TKIP+ AES
Wireless Mode > g and b
Broadcast SSID > bekapcsolva
Protected Mode > on
Use as Access Point tiltva
Connection Type Dynamic
DDNS Service > tiltva
NAT Enable / Disable >engedélyezve
UPNP Enable / Disable > engedélyezve
Annyira nem értek a beállításokhoz, annyi hogy torrent miatt nyitottam portot.
Mi lehet a baja ez itt a kérdés ? -
poffsoft
veterán
Viszont továbbra sem tudok belépni a routerbe, sem lan-on, sem wifin (mert nem sugároz ssid-t ).
Hogyan lehet mégis bejutnom? A régi gzdi szerint semmit nem bántott, alapon van minden (persze ha csak az ip cím megváltozását nézzük, valószínűleg más is el van ott állítva), mégsem enged be a default password-del.Openwrt, Gargoyle...
[ Szerkesztve ]
-
DJackson
tag
nekem volt hasonló tapasztalatom, és amint kolléga írta az előnyben részesítettből törlés a legjobb, de sokszor előfordult az is, hogy az illető hölgyek nem jól írták be a jelszót, pedig az életükre esküdtek, hogy jól írták be, meg többször is próbálták. Aztán én copy paste módszerrel érdekes módon mégjobban be tudtam írni és minden megjavult
-
And
veterán
válasz Hunterevil #11048 üzenetére
És #11050 is: "Vajon a router cseréjével megoldható lenne-e hogy legalább az 54Mb-s eljusson a laptopokig, és ha igen miylen routert kéne vennem?"
Nem lehet megoldani. Azt nem tudom, az az Airport Extreme milyen wifi-szabvány(oka)t ismer, de egy 802.11g (vagy épp -a, de a routered olyat valószínűleg nem támogat, 548G típus meg egyenesen nem is létezik a TP-Link szerint (?)) szabványú AP-kliens kapcsolat a gyakorlatban sosem fogja elérni a fizikai réteg egy irányra jellemző jelzési sebességét, vagyis az 54Mbps-t, csak annak a 40..45%-át. A miértje már sokszor kitárgyalt téma, de itt van erről egy [link]. A 12Mbps mindenesetre kevésnek tűnik, jó vételi térerő mellett azért kb. 20-nak illene lennie, ha csak az egyik kliens aktív (és egyidőben csak vagy a le-, vagy a feltöltési irányban). -
mezis
félisten
XP-nél nekem volt olyan, hogy nem kapcsolódott akármit is csináltam. Az segített, hogy kitöröltem a listából (mert ott próbáltam szerkesztgetni) aztán mint új kapcsolódási hely... stb. és már létre is jött a kapcsolat. (Ha a Win egyszer valamit rosszul csinált, arról nagyon nehéz leszoktatni. Van amikor csak a partició törlésével lehet. )
mezis
-
Ayg0
senior tag
#11043, #11045
az adapter szoftverében nincs nyoma wpa2-nek, ergo próbálkoztam wep-pel és wpa-val, de mindkettőnél ip cím keresésnél megáll a tudomány. jelszót kilőve azonnal megy minden... ezekszerint az xp szivat?
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
Maxon
tag
válasz Hunterevil #11048 üzenetére
szia a router beállításokat nézted már mint a WLAN-T szerintem ott kellene nagyobbra állítani a sebességet , ha támogatja a nagyobb sebességet ott meg tudod nézni
nekem ilyen van TP-LINK TL-WR542G
és ilyen beállítássí lehetőségek vannak :
ttings
SSID: ------TP-LINK_D67388
Region: -------Hungary
Warning: Ensure you select a correct country to conform local law.
Incorrect settings may cause interference.Channel: -----6
Mode: itt kettő választható a 54Mbps (802.11g) meg a 11Mbps (802.11b) itt kel állítanod ha tudja a routereda tőbit tudod
-
Maxon
tag
válasz poffsoft #11041 üzenetére
azért mert aki használta az át írta az ip-ét én is úgy használom hogy át van írva mert ha torrent-ezel akkor passzívnak mutat de ha át írod az ip-t meg hálózati kártyánál ugyan azt az ip-címet adod akkor leszel aktív így olyan átjárót csinálsz amit elfogad a DC++ meg a többi le töltő progi így több klienshez bír csatlakozni
-
Hunterevil
tag
Kedves fórumozók!
Olyan problémával szembesültem, hogy a 80/25Mb digikábelnet bekötése után hiretleen a routerem lett a gyenge láncszem. Ugyanis 12/12Mb-nél többet nem hajlandó a wi-fi-n kapcsolt laptopoknak szolgáltatni.
A router TPLink TLWR548G
a két laptopban: Intel wifi-link 5100 ABG
illetve: AiportExtreme (0x14E4,0x88)
wlan kártyák vannak.
Vajon a router cseréjével megoldható lenne-e hogy legalább az 54Mb-s eljusson a laptopokig, és ha igen miylen routert kéne vennem?
A válaszokat előre is köszönöm.the fun is in knowing...
-
guro
csendes tag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy ide való, ha nem akkor srry.
Volt egy laptopon egy Internet Security 2010 nevű "vírusírtó". NOD-dal sikerült kiirtanom, viszont azóta az érintett gépen nincs net. Wifi kapcsolódás még rendben van úgy láttam IP-t is kap, de ha elindítom a böngészőt semmi nem jön be. Még az sem, hogy a kiszolgáló nem található. windows javítás funkciójára gondoltam hirtelen hátha... van e más ötlet, megoldás? -
DJackson
tag
válasz djbahool #11044 üzenetére
lehet hoyg a laptopon nincs engedélyezve a wlan... más hálózatokat lát? Általában az Fn billentyüvel lehet engedélyezni iylen esetekben, meg az egyik számmal, amin a wifi jele van.
-
djbahool
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Fujitsu notebook, WinXP-vel, és van benne WLAN.
A lakásban van WIFI router, de az mégsem látja a vezeték nélküli hálózatot.
Tudnátok segíteni, hogy miért nem?SSID broadcast: ON
Security: Disabled
Az N82-m látja és használja a WIFI router net-jét. -
legenda
az usb adapter miatt, próbáld ki sima wpa titkosítással is, a leírás szerint nem frankó a wpa2! a wep titkosítás elég gyenge, de egy wpa - aes párosítás már elég jó lehet, pláne egy megfelelően hosszú, nagy- és kisbetűkből, valamint számokból álló jelszó esetén!
ja, és esetlegesen maga az xp is korlátot szabhat a wpa2 titkosítás megfelelő kezelésének, ha nincs sp3!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Ayg0
senior tag
sziasztok!
adott egy magentás pirelli drg a225g modem+router, egy smc 2862w-g eu usb wifi adapter és két porbléma:
1. wifi aktivál, adapter csatlakozik a pc-hez, drivert telepítve, reboot, 70% körüli jelerősséggel látja a kapcsolat és csatlakozna, de... az xp-s wifis ikon alján körbe-körbe jár a kis izé, jelezvén, hogy várakozik az ip adress kiosztásra a dhcp részéről. de semmi nem történik, ergo net is kampó. mi lehet a hiba? én toltam el valamit?
2. mint az alábbi képen is látható a router ismeri a wpa2-t.sőt a doboza alapján az adapter is:
Protect your information using Superior Wireless Security options such as 64-/128bit WEP, WPA and the new WPA2
bár itt van némi ellentmondás, mert a gyártó honalpján már alábbi fogad:
The SMC2862W-G supports 64-/128-bit Wired Equivalent Privacy (WEP), 802.1x authentication, and Wi-Fi Protected Access (WPA), and offers an auto-fallback feature... etcetcetc
és wpa2-t sehol nem említ. akkor most ismeri vagy nem ismeri?
ha nem, melyiket nehezebb feltörni: wpa-t vagy a wep-et?segítségeteket előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
DJackson
tag
válasz poffsoft #11037 üzenetére
próbáld meg resetelni a routert, ez nem csak egy sima áramtalanítás, hanem a reset gombot meg kell keresni rajta, és addig próbálkozni míg visszaáll a gyári beállítás. Általában működik, ha legalább 10 mp-ig nyomod. Ám ekkor minden más is elvész. portok, fix ip-k, wan beállítások.
-
poffsoft
veterán
Üdv!
egy fon2200A router, gargoyle ddwrt-vel van nálam. Kábellel csatlakozom rá (konfigolás miatt)
A login oldalon kéri az admin passwordot. Amit találtam (password, admin) mind invalid.
Hogyan tudok bejutni rá ekkor? Hogyan törölhetem az esetleg korábban beállított ismeretlen pwd-t?
(ja, a 192,168,200,1 címen jelentkezik a router)[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz Malachi #11031 üzenetére
Hasonló csatlakozó található pl GigaByte BR01G típusú WiFi routerek belsejében. Pár cm-es vékony koax-al van a házra szerelt "komolyabb" (menetes) antennacsatlakozóhoz vezetve. Megpróbálhatsz guberálni valahol egy üzemképtelent, abból könnyen kiszerelhető ez a mini koax dugó - SMA ? páros.
Ezen a kártyán van két szép nagy furat. Itt lenne felcsavarható a szokásos fémlemez hát, amire pedig már komolyabb antenna csatlakozó erősíthető. Ilyen lemezt nem akarsz rászerelni ?
mezis
-
shev7
veterán
válasz Malachi #11029 üzenetére
nem kell forrasztani, ott vannak a csatlakozok rajta, de azok csak akkor allnak stabilan, ha a kabel vege rogzitve van rendesen (mint egy laptopban) kulonben konnyen kipattannak a helyukrol.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Malachi
addikt
A mechanikától nem félek, mert ez a kártya fekszik az alaplapon, gondolom úgy, mint egy laptopban a hálókártya. Szóval súly nem lesz rajta, be kell pattintani a helyére és annyi.
Lecsavarozható antennás kártya csak PCI foglalatos van, de az nem jó, mert oda egy VGA-t szántam, az alaplapon pedig csak 1db PCI slot van, ennyi.
Semmit nem tudok a dologról, de gondoltam nem nagy ördöngősség egy ilyet a helyére tenni és rárakni egy antennát. Viszont kezdek elbizonytalanodni, mert a kártyán rendes antenna csatlakozót sem látok, ha forrasztani kell akkor pedig bukta, én olyat nem tudok. Valahogy pedig meg kell oldanom.
Találtam ilyesmit, elvileg ez jó lenne hozzá, de hogy hol jutok hozzá, azt nem tudom, itthon PC üzletben, netboltban nem találtam sem antennát, sem mini pci-e hálókártyát. Pedig jobb lenne itthon megvenni, mint e-bayen.
-
mezis
félisten
válasz Malachi #11026 üzenetére
Kell bizony ! És gondolj a mechanikára, mert az a mini csatlakozó nem erőművész. (Lesz ilyen csatlakozód ? Teljesen az antennáig ilyen vékony koax fog menni ? (Csillapítás.))
Ránézten a spec.-ra, de nem találtam, hogy hány ohmos vezetékkel kell csatlakozni.
[link]
Én inkább olyat vennék, amihez adnak antennát is. lecsavarhatót.[ Szerkesztve ]
mezis
-
And
veterán
válasz khorvat #11023 üzenetére
Elsőre az a véleményem, hogy kültéri netmegosztáshoz nem feltétlenül kellene n-szabvánnyal bohóckodni, mert az tényleg körülményes. Ha a router valóban n-es (MIMO-s, és nem csak egy stream-mel dolgozik, mint némelyik 'pre-n' router), akkor a normális működéséhez két antennára volna szükséged. Amelyiken ennél több van, az kétsávos és / vagy ismeri az antenna-diversity módot. A kültéri megoldásnál a diversity és a két sáv felesleges (kültéri körsugárzóból valszeg. amúgy sem kapsz kétsávost), ill. az n-szabvány sebességének kihasználásához a kliensekhez is hasonlóan kétantennás konfiguráció kellene. Nagyobb távú pont-pont kapcsolathoz léteznek speciális duálfejes antennák (paraboloidok), amelyekkel átvihető a két stream, így n-es wifihez is jók, de azok tényleg nem házi netmegosztásra valók, és erősen irányítottak. Ezért én maradnék a g-nél, ahhoz egyetlen antenna is elegendő. Persze egy 802.11n-es router is működhet g-módban, csak akkor ki kell deríteni, hogy utóbbinál mely antenná(ka)t használja. Ha 'csak' kétantennás, akkor valószínűleg bármelyik aljzatra csatlakozhatsz, mert a g-nél nincs MIMO, de diversity igen, akkor pedig mindegy, hogy a kettő közül melyiket viszed kültérre (a router többi antennáját ilyenkor érdemes leszedni, korrekt módon eljárva esetleg megfelelő impedanciával lezárni).
-
Malachi
addikt
Sziasztok!
Adott egy Intel D510MO alaplap, rajta egy mini PCI-E foglalat. Ebbe vennék majd egy ILYEN hálókártyát.
Kérdés: ehhez kell-e, és ha igen, milyen antenna?
Előre is kösz az infót!
-
törölt tag
Üdv!
Tervezek vásárolni egy N-s pci kártyát, viszont nem szeretnék mind a 3 antennakimenetre erősebb antennát vásárolni.
Az lenne a kérdésem, hogy melyik az ideálisabb?
2db 8dbi-s ant + alap vagy 3db 5dbi-s antenna?
A routeren 2db 8dbi-s lenne.Mostani helyzet:
G-s rendszer.
routeren 2db 8dbi-s a karin pedig 1 8dbi-s és a jel elég gyengusz, de még használható. RSSI: -84 -
zolbi1
csendes tag
Heló,mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni abban hogy a netemet megosztottam egy D-link DI-604-es routerrel (kábelen keresztül) mint két gépen rendesen működik a net de ha mondjuk játszani szeretnénk a neten keresztül egy szerveren akkor a két gép nem csatlakozik vagy csak az egyik csatlakozik ugyan ahoz a szerverhez.Miért van ez és hogy lehetne megoldani. Előre is köszönöm a választ.
-
khorvat
senior tag
Hi!
Az N-es Wifinel ugye adott a 3 lecsatolhato antenna, mi a teendo ha szeretnem a netet egy erosebb korsugarzoval szetosztani a szomszedok fele, mind3 antennat le kell cserelni vagy eleg az egyiket 5m vezetekkel korsugarzora rakni ha igen mi tortenik a masik 2 antennaval vegyem le oket ? vagy maradjon a 2 gyari rajta?
gondolom az N-es szabvany kihasznalasahoz 3 egyforma antenna kellene ha csak 1 korsugarzot hasznalnek is mukodne a router csak eppen max. G-s szabvanyt tudna teljesiteni az 1 antenna miatt??Aki tud kerem valaszoljon vagy adjon vmi okito linket, addig en is keresgelek mert jovoheten mindenkeppen kell egy routert vennem!
Jeloltek:
TP-Link TL-WR1043ND (3 antenna)
TP-Link TL-WR941ND (3 antenna)
TP-Link TL-WR841 (2 antenna)
ezen routerek kulso antennaval valo osszekotesenek mikentje erdekelne meg mind3 szinten N-es szabvanyban is kepes mukodni!
Segitseget , valaszokat elore is koszonom!U.I.: Igazabol az N-es wifit egyelore nem akarom kihasznalni dragak meg a kliens oldali eszkozok is, csak a jovonek szolna hogy kesobb mar ne kelljen routert is cserelni, es arban egy G-s es egy N-es router kozott alig van kulonbseg!
-
shev7
veterán
azert arra figyelj hogy az utp eloszto az nem switch. Ezeknek a mukodese azon alapul, hogy fast ethernethez 2 par eleg. Igy egy kabel ket vegpontot tud kiszolgalni. Szoval ezt ugy tudod hasznalni, hogy veszel belole kettot, a mostani kabeleddel osszekotod oket, az egyiknek a ket kimenete megy a routerbe, a masiknak a ket kimenete meg a ket gepbe,
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
ther
aktív tag
Köszi a választ!
Egy újabb routeren én is gondolkoztam, csak belegondolva elég durva, hogy 2 acces point kell egy lakáson belül, a normális netezéshez
Még eszembe jutott, hogy berakok egy switchet, vagy egy ilyen:
. Bár nem tudom, hogy ezek mennyire stabilak (főleg az utóbbi).Aálírás
-
And
veterán
Ha úgyis ottvan a LAN-kábel vége, ahol használni szeretnétek, akkor érdemes lenne arra alapozni, nem pedig a távoli routerre. Természetesen azzal is lehetne bűvészkedni, de nagyságrendi javulásra nem számítanék. Én úgy csinálnám, hogy a kábel végére egy wifi-routert tennék, LAN-porton csatlakozva (tehát egyszerű access point-ként használva a routert), az asztali PC is erről ágazna le vezetéken (mivel minden házi router tartalmaz egy legalább 4 portos switch-et), a laptop pedig vezeték nélküli tudna csatlakozni, igen jó térerő mellett. A leginkább költséghatékony megoldásnak viszont az tűnik, hogy a meglévő routeredet szépen átköltözteted a kábel (vagyis a ház) másik végébe, ha a mostani helyének a közelében már úgysincs szükség rádiós elérésre.
"Lehetséges megbuherálni a router antennát, hogy erősebb legyen a jel? Vagy az csak a laptop antennán múlik?"
Mindkettőn múlik, csak egy laptopot kevésbé praktikus / érdemes buherálni. -
And
veterán
válasz atitika2 #11015 üzenetére
Akkor: a kártya hálózati / IP-konfigurációjánál be van állítva az automatikus címkérés? Gondolom nem fix IP-ket használsz. A routered webfelülete a saját címén elérhető? Parancssorban az 'ipconfig /all' mit mond? A routered wireless-mód beállítása ugye nem g-only?
(Azért az a router már megérdemelt volna egy 802.11g-s klienskártyát, mert így max. 4 Mbps körüli wifi-sebességre számíthatsz. Egy esetleges g-szabványú adapter sem tudja magát úgy 'kifutni', ha ez a lassabb, b-s kliens is jelen van a hálózaton). -
atitika2
csendes tag
A wifi kártya nem teremt internetkapcsolatot a gép felé. nem tudom ez így érthető-e?
Az eszközkezelő szerint minden ok, nincs ütközés sem, engedélyezve van, friss driver...
A gép egy régi FuSi Lifebook, ezért vettem bele ilyen kártyát. Az itt lévő router az Linksys wireless G 2.4 GHZ 54 Mbps wilh 4 port switch, model: wrt54gl, elvileg működni kéne neki.Hirtelen ennyi.
-
And
veterán
válasz atitika2 #11008 üzenetére
"A routert látja, mivel 80-100%-os jelerősséget ír, illetve látja a másik gépet is adott esetben. Frissítettem a Win2000-et is, most sem komunikál a géppel. "
Pontosan mivel nem kommunikál? Mit jelent az bővebben, hogy adott esetben látja a másik gépet? Az eszközkezelő szerint a kártyával semmilyen (driver-) probléma nincs? De amúgy miért vettél egy 'lassú' b-szabványú (11 Mbit-es) kártyát, amelyet egy mai normális b/g routerrel csak úgy tudsz használni, hogy a routert b-only vagy mixed-módban használod (ha a routered is egy régebbi, szimpla 801.11b-s példány, akkor vedd úgy, hogy ezt nem is kérdeztem )? -
mezis
félisten
válasz animatrix11 #10995 üzenetére
Veszel hozzá még egy AP-t. Bagatell összeg lesz egy lámpacseréhez képest is.
mezis
-
Oldmobil
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok nekem ajánlani egy jó n-es 300 Mbites dual band acces pointot, persze gigabites lannal?
Köszi! -
atitika2
csendes tag
Sziasztok!
Vételeztem 1 Linksys Wireless - B 802.11b WPC11 v.4 tip. wifi kártyát.
Feltelepítettem a legfrissebb drivert, bedugtam a kártyát, nem megy a géppel.
A routert látja, mivel 80-100%-os jelerősséget ír, illetve látja a másik gépet is adott esetben.
Frissítettem a Win2000-et is, most sem komunikál a géppel.
A beállításokba nagyon nem akartam belemászni, összekeverni őket.
Adott a jelszó is, mivel védett a vonal és mozillát használok, de explorerrel sem mukkant meg a net.
Valamit át kell állítanom a gépen esetleg?
Ja, és kábellel továbbra is hibátlanul műxik minden.Köszönöm az esetleges ötleteket, válaszokat!
-
shev7
veterán
válasz animatrix11 #11006 üzenetére
etem en, hogy nem volt nagy valasztek, de ha elvaras a lan-on vagy wlan-on keresztuli video esetleg audio fogadas, akkor ahhoz nem art olyat venni, amelyik ezt tudja. Ha nem olyat vettetek, akkor meg nem ertem miert baj, hogy nem tudja.
-
shev7
veterán
válasz animatrix11 #11004 üzenetére
hat most mondhatnam, hogy ezt neked kellett volna megnezned mielott megvetted, de egyebkent: "allows you to monitor and control the projector via a network (LAN) connection" szoval taviranyito helyett es monitorozasra jo.
-
shev7
veterán
válasz animatrix11 #11001 üzenetére
en nem latom ennek a projectornak a tuilajdonsagai kozott, hogy lan-on fogadna video jelet.
-
localhost
Közösségépítő
válasz animatrix11 #11001 üzenetére
A AP még talán jó lehet, de az USB-s Wlan router szinte kizárt.
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
animatrix11
őstag
Volt ilyen sanyoban csak arról lebeszéltek, amit meg vettünk azon nincs, és nem mindegy hogy az áramot kell csak kivezetni vagy + még a lant is, most megpróbálok rárakni egy ap-t illetve ha az nem kipróbálom usb wlan ruoterrel
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
- Harman/Kardon Onyx Studio 7
- Eredeti Dell Laptop Töltők 130-180 Watt !
- Lenovo T14 G1 i5-10310u 16Gb ram, 256Gb NVme, 1 év garancia, számla
- Dell 5320 i5-1135G7 16 Gb Ram 256 Gb NVMe, érintő kijelző 12 hó garancia, MINT AZ ÚJ !!!
- HP X2 1013 G3 Core i5 8250U 16Gb Ram Win11 Tablet 120HZ kijelző Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest