Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
LordX
veterán
válasz #41635072 #27427 üzenetére
Itt tévedés van, ha rajta van egy g/n-es hálón egy g-s és egy n-es eszköz, akkor a g-s g sebességgel, az n-es n sebességgel fog menni.
Max azért tudja visszafogni, mert ugyanakkora adatmennyiség forgalmazására több ideig fogja a routert, és közben nem tud az n-es is forgalmazni, tehát csak akkor "lassít", ha mindkettő egyszerre forgalmaz.
-
And
veterán
válasz #41635072 #27424 üzenetére
PCI-os kártyákon nem jellemző a nagynyereségű antenna, de ha le is cserélted, akkor sem lehet túl nagy a méretbeli korlát okán. Ha a PCI-os kártya g-s, a laptop kliense meg n-es, akkor természetes, hogy utóbbival nagyobb sebességet kapsz (feltéve, hogy az AP/router g-n mixed módba van állítva).
Az 5-6 Mbit/s nagyon kevés, 4-5 Mbit/s még a legelső 802.11b szabványon is átfért. A 802.11g teteje 20-24 Mbit/s körül van.
"InSSIDer szerint egyébként az asztalim nyeresége -60dBm"
(Az nem nyereség, hanem jelszint. Nyeresége az antennának van, és azt nem dBm-ben mérik.) -
ludsimon
veterán
válasz #41635072 #8995 üzenetére
Asszem egy darabig ezt a topikot is elhagyom, mert most kicsaptad a biztosítékot ezzel a marhasággal.
Szerintem sokan örülnek a marhaságok után amit írtál.
Olvass a sorok között!
Nem a Linksys-t gagyiztam le, hanem amit belinkeltél...Szerintem inkább olvass utána az Alfának...
A laptopot jumperezzem át? Igen, biztosan neki fogok esni szétszedni, hogy kapjak 5V-ot az USB-ről.
Ehhez nekem van spéci tápom, tudod, ami fokozatosan szabályozható. Ennyit a sufnituningról és a sok okosságról amit írogattál.[ Szerkesztve ]
undefined
-
-
törölt tag
válasz #41635072 #8992 üzenetére
2 dologra mondhattad a sufnituningot.
1. A kártyára: hát ha egyszer ez az egyetlen dolog lenne, ha lenne a megoldás az energiaforrás felvételére akkor nem sufnituning.
2. A tápra: Ez kb oylan merész kijelentés, minthogy a Linksys szar. Ugyanis egy Gigabyte Odin GT-ről van szó. -
And
veterán
válasz #41635072 #8977 üzenetére
Ne vicceljünk már! A PCI-on nincs standby 5V, az USB-re meg nem lehet ilyen téren építeni: vagy ottvan a +5Vsb, vagy nincs (ez esetleg jumperrel / biosból állítható). Egyébként is: egy kikapcsolt PC-ben semmilyen tápfesz nincs, azért van kikapcsolva. Standby-állapotban (hálózatra csatlakozó és ha van rajta kapcsoló, bekapcsolt tápnál) a készenléti 5V-nak pedig csak az a célja, hogy a gép indítható legyen.
"De szerintem nem kell CPU hozzá, azt maga is megtudja oldani."
Szerintem meg kell. 1:1 . Egy sima PCI-os LAN-kártya is csak annyira képes standby-ban, hogy az 'ébresztésre' felhívó csomagot detektálja, és már ahhoz is egy 3-eres kábellel kell az alaplaphoz csatlakoztatni, hogy e célból tápot kapjon. Egy PCI-os wifi-illesztő nem fog önállóan (CPU, driver és oprendszer) nélkül routolni, dhcp-n címeket kiadni meg egy másik LAN-interfészről netet osztani. Azért ahhoz egy kicsit több kell, mint egy vacak periféria. Többek között magát a megosztást is az oprendszerben kell engedélyezni, lásd az MS vonatkozó weboladát.
"Pl szedheti USB-ről is a naftát."
Most őszintén, láttál te már olyan PCI-os wlan-kártyát, aminek USB-n keresztül lehetett tápot adni? De mint írtam, azon felül, hogy a standby-táp önmagában is problémás PCI-nál, még ha meg is lenne oldva, az sem jelentene semmit.
"Valahogy tuti megoldották."
Hol és ki? Ezt kérdeztem az előbb is, valami link?
Kieg.: hogy gyakorlatiasabbak is legyünk, ugyan nincs köze a fentiekhez, de az általad felhozott Linksys WMP200 kártya árából azért már tisztességes routert is bőven kapni.[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz #41635072 #8972 üzenetére
És hogyan? A kikapcsolt gépben, egy tápfesz nélküli buszon ül a kártya és dolgozik magában, a CPU és egyéb buszkapcsolat nélkül? A WMP200 is csak egy PCI-os kártya, nem csodaeszköz. Önálló, gépfüggetlen működéshez saját táppal rendelkező dedikált 'számítógép' kell, ilyen pedig egyelőre csak külső router formájában létezik.
"De tuti létezik, mert már ezer százalék hogy halottam róla."
Jó. Valami konkrétum?
#8974: Azon az MS-oldalon van egy letölthető doc-fájl, abban azt írják, hogy a kliensgépet simán automatikus címkérésre (dhcp) kell állítani. Hogy ezt a telefonodon hogyan kell normálisan beállítani, vagy hogy egyáltalán korrektül kezeli-e az ad-hoc kapcsolatot, azt sajnos nem tudom. De utóbbi azért elég valószínű. -
And
veterán
válasz #41635072 #8956 üzenetére
Szerintem hullára mindegy az az 1-2 dB különbség, feltéve ugyebár, hogy a megadott értékek igazak. Ennyit a térerő még normális körülmények között is ingadozhat, ill. az AP-k és kliensek teljesítménye is szórhat hasonló nagyságrendben.
#8955: Én egyiket meg a másikat sem szeretem őszinte szívből, mivel soha nem volt olyan chipsetem, amelyet ismerniük kellett volna . Világ életemben csak külső, ethernet-portos routert, AP-t meg klienst használtam, hordozható wifi-s eszközöm sincs. A Network Stumbler-rel mondjuk találkoztam, az elvárhatót tudta. Ha a kijelzett térerő meg pontatlan, az nyilván nem a Stumbler, Xirrus, stb. hibája, hiszen azok is csak 'hozott anyagból' tudnak dolgozni (avagy a szoftvernek nincs antennája..). -
localhost
Közösségépítő
válasz #41635072 #8941 üzenetére
Hibás válasz! olvasnivaló
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
And
veterán
válasz #41635072 #8928 üzenetére
"Annak sincs sok értelme, hogy a router egyik antennája körsugárzó lesz, ez ellátja a földszintet, a másik antenna, pedig egy panel antenna, amely a fönti stabil pontra irányul?"
Azt értsd meg, hogy ez így nem fog működni! Több klienssel legalábbis biztosan nem: amíg a router az egyik antennán vesz jelet valamelyik klienstől, addig nem fog átkapcsolni a másikra akkor sem, ha azon közben van jel. A diversity-nek nem az a lényege, hogy két külön területet lásson el a router, hanem az, hogy egyet, de azt nagyobb biztonsággal. Ha két, fizikailag elkülönülő területet (pl. két, egymástól árnyékolt szintet, bel- és külteret) külön kell lefedni, ahhoz két különböző AP (vagy router) kell, máshogy nem megy. Egy diversity-képes routerben csupán egyetlen rádió (azaz egy adó és egy vevőfokozat) van. Csak antennából van kettő, amelyek egy váltókapcsolón át csatlakoznak a rádiófokozat felé: vagy ez, vagy az, de egyszerre csak az egyik!
"Egyébként ha a routeren csak egyetlen egy natenna lenne, a másikról le lenne csavarozva és üres lenne a csatlakozó, akkor sosem kapcsolna át arra, nem?"
De. Hát honnan a fenéből tudná a router, hogy a másikon sincs jel? Ahhoz először át kell kapcsolnia, nem? Ha ott sem talál, akkor nyilván nem fog 'leragadni' annál, és várni a sültgalambot, hogy hátha azon lesz majd térerő, hanem nyilván kapcsolgatni fog a kettő között mindaddig, míg valamelyiken értelmes adatot (hibátlan csomagot) nem fog detektálni. Ha ez megvan, akkor viszont nem vált vissza, mert megvan a jel..
Mod. #8931: "Az egyik antenna lecsavarásával óvatosan: nem biztos, hogy jó lesz az adónak, ha nem tud megszabadulni a kisugározi kívánt energiától. Ebbe bele is pusztulhat."
Ez elméletben igaz, a korrekt megoldás az 50Ω-os lezárás lenne, az elektronikus átkapcsoló is úgy működik igazán jól. De a szokásos 20..30mW-os kimeneti teljesítmény totálisan visszaverődve sem igazán tud kárt tenni az adófokozatban, másrészt a router az 'üres' csatlakozón nem nagyon fog adást kezdeményezni (lásd feljebb), ha egyszer az nem tud vételi jelet sem produkálni. Évek óta így működtetem a routeremet, sosem származott belőle kára. Igaz, a külső antennáről jön jel, tehát az van kiválasztva. Meg 3rd-party firmware-ekben kézzel is ki lehet választani az egyik antennát fixre, így kikerülve a diversity-t.[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz #41635072 #8928 üzenetére
Én egy "félkörsugárzót" csináltam a routerem egyetlen kis botantennájából azáltal, hogy kb 24 mm távolságra mögé applikáltam egy 62 x 124 mm-es fémlapot:
És közbeiktattam egy kb 5m-es hosszabbító kábelt. Ezzel a tetőtérből számomra elfogadható jelszint van az egész lakás mindkét szintjén. (No torrent, 1 Mbit/sec-es internet.)
Az egyik antenna lecsavarásával óvatosan: nem biztos, hogy jó lesz az adónak, ha nem tud megszabadulni a kisugározi kívánt energiától. Ebbe bele is pusztulhat.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz #41635072 #8920 üzenetére
Nekem olyankor volt ilyen problémám, amikor egy WDS/repeatar-t próbáltam beüzemelni WPA titkosítással. Ugyanazon a csatornán, ugyanazzal a titkosítással, ugyanazon SSID-vel.
Persze a router és a repeater WPA-val nem volt hajlandó normális kapcsolatra, a laptop meg addig kapcsolódott a router gyenge jelére amíg mellette meg nem jelent a sokkal erősebb jel, de azzal meg is szűnt a kapcsolata a routerrel/internettel.Ezért gondoltam arra, hogy meg kellene nézni, hogy nincs-e valami erős zavaró jel fönt.
Nem nagy ügy az ajánlott Xirrus.. install. Én nem tapasztaltam semmi huncutságot tőle (trójai, vagy Júdás,...)
mezis
-
And
veterán
válasz #41635072 #8916 üzenetére
Mint említettem, ez a diversity: az alapja, hogy egy zárt helyiségben a mikrohullámok a falakról és egyéb tárgyakról visszaverődéseket szenvedhetnek, így a térerőben helyi minimumok és maximumok keletkezhetnek. Vagyis ha az aktuálisan használt antennán (egyszerre mindig csak az egyiken) 'elfogy' a vételi jel (pontosabban megnő a vételi bithibaarány), a router átkapcsol a másikra, mert azon még lehet használható jelszint. Ha van, a továbbiakban az az antenna lesz kiválasztva, a másik pedig lekapcsolódik. Ezzel a módszerrel valamelyest csökkenthető a vételi jelszint ingadozása, ha pl. a kliensgép a szobában mozog, vagy a térben emberek mászkálnak. Az antenna-diversity az elvéből adódóan azonos karakterisztikájú és nyereségű antennákat kíván, így nincs sok értelme úgy cserélni az egyiket, hogy a másik az eredeti marad, hiszen a nyereségesebb példány eleve nagyobb térerőt ad. Továbbá kültéri, irányított antennás linknél sincs jelentősége a diversity-nek, mert ott reflexió hiányában a vételi térerő lényegében egyenletes az antenna környezetében.
-
And
veterán
válasz #41635072 #8908 üzenetére
Szerintem célszerűbb a routerre tenni a nagyobb nyereségű antennát, mert ha a későbbiekben más kliens eszköz is lesz a wifi-hálózatodban, akkor az is profitálni fog belőle. Ha pedig a meglévő kliensedre rakod, abból nyilván nem.
Ha a b/g-szabványú routereden két antenna van, akkor elegendő csak az egyiket cserélni (a másikat akár el is távolíthatod), de akkor a kétantennás mód, a diversity előnye elvész. Mondjuk lehet, hogy észre sem fogod venni.. -
ludsimon
veterán
válasz #41635072 #8912 üzenetére
Igazából nem az ára határozza meg.
Látni kellene belülről az antennát.Antennaválasztásban nem tudok segíteni. Én is nagy dilemmába vagyok ezek előtt a bot antennákban. Tapasztalat lenne a legjobb, vagy szakértő szemekkel, leszedni az antennát takaró műanyag burkolatot.
undefined
-
ludsimon
veterán
válasz #41635072 #8910 üzenetére
Na, azt a 16dbi-t nem szabad elhinni.
Én csak nevetni tudok rajta. Bot antennákra ráírnak ilyen 10, 16dbi-ket aztán valóságban jó, hogyha eléri az 1-2 dbi-t. Az eszköz vételi érzékenysége nagyon fontos.Azt a Tplink 8dbi-s antennát hol találtad?
[ Szerkesztve ]
undefined
-
Magnat
veterán
válasz #41635072 #7590 üzenetére
Hi, nem teljesen világos a kérdés ... a szomszédban lévő gépben, amibe be akarod tenni, most van hálókarcsi és mellé akarsz tenni még 1et? Vagy azt akarod, h 1 hálókártya vegye a jelet és adja is tovább? Az tuti nem fog menni ... ha viszont 2 hálókarcsi van, akkor össze kell bridgelni a két karcsit és akkor routolni fog a gép a két háózat között. Azt viszont nem tudom, h mi van akkor, ha mind a két hálókártya wifis, mert amikor próbáltam ezt egyszer, akkor vhogy összezavarodott a win, mert mind a két wifikarcsinak ugyanazt a hálózatot akarta megfeleltetni ... de nem trükköztem vele sokat (letiltottam az 1iket, csak a másikat teszteltem) szal el tudom képzelni, h van rá vmi trükk.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
dr.bubo
őstag
válasz #41635072 #7588 üzenetére
Ez tényleg elég extrém.
De, nem megoldható.
Olyan antennák, amik nagy távolságokat átlőnek majd 100ezer körül vannak. Ezek irányitoot antennák. Tehát 2 kellenne belőle. Plussz, hogy te mindenhonnan rátudj kapcolodni adók egész hálozatát kéne kiépitened +freki engedély Jó sok pénzed van belevághatsz.Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest