Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabee.
nagyúr
erre valaki? [link]
-
hektor24
aktív tag
Sziasztok!
Lehet nem ez a megfelelő topic, de nem igazán találtam .NET Frameworkkel foglalkozót. Tudja valaki, hogy a .NET Frameworkből elég mindig a legutolsó verziót telepíteni, az jó minden proginak vagy az összes verziót külön kell?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
lúzer
veterán
-
lúzer
veterán
vidd vissza!
bármikor annyi lehet -
-
Csabee.
nagyúr
ha berakok egy lemezt,vagy egy képfájlt eddig mindig kijött az automatikus lejátszás ablak!
De most nem hozza elő!
Vezérlőpult beállításoknál be van állítva hogy kérdezzen rá!Találkozott már valaki ilyennel? sajnos a pc-men is ez történt, mostmár a notebookon is ez a helyzet
-
Fr3eWar
őstag
Sziaszok, az a problémám hogy a notimon vista van alapban, és most csináltam egy 10gigás particiót amire felraktam az Xp-t (mert egy 3D-tervezőprogi nem megy csak Xp alatt.)
De most automatikussan xp indul el, a másik partició érintetlen, ott vannak rendszer mappák meg minden, xp boot iniben beillesztettem egy sort amiben ugyanaz van mint elötte, csak nem Partition(3) hanem partition(2) (mert az 1-es egy recovery partició) és mikor bootoláskor az akarom elidnítani csak villog a kurzor a bal felső sarokban, <kirpobáltam partiton(1)-es is, de akkor kapom a hibaüzenetet hogy nem található ez meg az>!Szóval van valami megoldás hogy elinduljon még a vistám?? köszi előre is!
-
ToBeY
nagyúr
Ha Vista ilyeneket írkál nekem ezt mennyire kell komolyan venni?
Csak azért mert egy 3hónapos Samsung F1 vinyóról van szó.
[link] -
Sky85
tag
Sziasztok!
Tudnátok, ajánlani nekem egy gyors és hatékony vistás spyware-t, mert a mostanival nem vagyok megelégedve! /Ad-Aware SE Professional - tetű lassú/
-
Morden24
nagyúr
válasz
SalvadorLynx #30875 üzenetére
Nekem mindegy, csak mondtam.
kyru74: Nem tudom, megpróbálhatod.
-
Morden24
nagyúr
válasz
kyru74 #30870 üzenetére
Hát legyen örökérvényű indok ez, hogy NE kapcsold ki a rendszervisszaállítást.
Nem tudom ugyan, hogy mi az a Winoptimizer, de pont az ilyen vacak tweak utility-k szoktak ilyen jópofa dolgokat generálni.
Esetleg próbálkozz azzal, hogy visszacsinálod az említett beállíttásokat (még jobb lenne, ha a progiban lenne valami restore defaults-állapot).Még annyit megnézhetsz, hogy ha classic-ra átrakod, akkor látod-e a progikat.
-
Morden24
nagyúr
válasz
SalvadorLynx #30868 üzenetére
Nincsen alkalmazásonkénti korlát 64-bites rendszernél.
Az oprendszer osztja ki a memóriát, ergo ha a játék követel, az OS biztosít. 32biten létezik 2Gb-s limit, de 64 bit esetén ez nincsen, tudtommal.
Ettől függetlenül nem valószínű, hogy sokat profitálnál, max. egy-két kivételesen memóriazabáló játék esetén. Más kérdés, hogy ha van 4Gb ramod vagy többed, alapból hülyeség 32-bites rendszert használni.
-
SalvadorLynx
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #30864 üzenetére
Na most akkor mi van? nem 4gb-ot?
Tehát akkor 32bites alkalmazások semmit nem profitálnak a 64-bit ből. Akkor most biztosan nem fogok vesződni egy újratelepítéssel. -
Morden24
nagyúr
válasz
kyru74 #30866 üzenetére
Rendszervisszaállítás.
Mit csináltál előtte, merthogy magától nem megy el. Registry-buherátor, akármilyen idióta rendszerellenőrző/elemző progi?
Mellesleg ha átállítod classic-ra, ott sem látsz semmit?
Egyébként hogy tuti értsük egymást: Vistás vagy classic start menu-t használsz? Ha előbbit, akkor mi tőnt el? A gyakran indított programok listája (tehát a start menu után felbukkanó lista), vagy minden más, ami az "all programs"-ban van? -
kyru74
aktív tag
Sziasztok !
Lenne egy olyan gondom hogy a tárcán a start menüre rákattintok és ott a minden program üres eltűnt hogy tudnám vissza hozni őket ? -
Core2duo6600
veterán
válasz
SalvadorLynx #30858 üzenetére
A 32 bites alkalmazás max 2 gb ramot lát alapesetben
-
Furky
őstag
Na akkor legalább mire kijön az RC, és elkezdem használlni, akkor nem lesz driverprobléma
Jó hír, köszi.
Más téma: ma takarítottam reggel, és észrevettem, hogy a gépben hátul a center/sub kábele félig ki van csúszva, ezért volt csak egy csatorna, és ezért jelent meg ez az egy jel mindkét "hangszórón"... Visszadugva máris megjavult, de soha az életben nem volt még ilyen. És az egyik driverrel ment még jól, tehát valamelyik mozgatás közben csúszhatott ki. Grrrrr!Megint más téma: megjelent 17-én a Half-Open limit fix 3.6-os verziónak egy újabb build-je(3.6.6.0), amivel végre meg lehet patchelni a Vista tcpip.sys fájlját is, eddigi verziókkal mindig baj volt, gondolom egy windows frissítés miatt.
DjPremier: azt se felejtsd el, hogy április közepétől (ha jól rémlik, akkor 14-től) megszűnik az XP támogatása, hibajavító frissítés nem lesz hozzá, csak biztonsági frissítések.
-
PuMbA
titán
"Addigra talán lesz Audigy 2 ZS driver is win 7-hez, de nem valószínűsítem, max 1-1,5 év múlva kiadja a kedves Creative... " Már van driver,csak nyomj egy Windows Update-t drivertörlés után.Felesleges driverekre várni,mikor minden ott van az Update-n.
DjPremier: én sem értem ,hogy miért mész vissza XP-re,mert az egyszerűen pocsék.Szar multi core ütemezés(Vistán sokkal folyékonyabb minden,nem beszélve arról,hogy játék közben a vinyó alig dolgozik),szar hangkezelés(mp3-akat nem is 44kHz-en nyomatja hanem csak 22kHz,tehát elvész a magas tartomány,kerekítési hibák),szar memóriakezelés(mindent lapozófileba rak),szar drivermodell stb. Az aláírásomban lévő laptop elég rossznak számít már,mégis megy a Vista(most a 7) ugyanolyan sebességgel,mint az XP.
-
Furky
őstag
válasz
DjPremier #30859 üzenetére
Jajj ne izélj már
Haladj a korral, ha törik, ha szakad! Ilyen géppel, mint a tied vétség nem minimum Vista x64-et használni...
Nézd meg az én konfigom, több gyenge pont is van benne, mégis átváltottam végleg. Nem mai konfig, de elszaladgál rajta a Vista, és amint kiadják a Windows 7 RC-t, egyből váltok arra! Addigra talán lesz Audigy 2 ZS driver is win 7-hez, de nem valószínűsítem, max 1-1,5 év múlva kiadja a kedves Creative... -
DjPremier
aktív tag
Sajna nem vált be a Vista igy marad az XP
-
Red_Bull
aktív tag
üdv
Miért van az hogy egy csomószor magától átállítódik a sajátgépben, meg a mappáknál is az ikonok nézete?
Ez valami rohadt idegesítő -
Sziasztok!
Létezik valamilyen lehetőség arra, hogy Windows Explorerben egy billentyűparanccsal elérjem a jobb felső kereső mezőt? Az Alt-D - Tab kombó valahogy nem áll kézre... esetleg nem lehet egy kis hackeléssel a Win7-es ctrl-f-es megoldást előhozni?
-
heaven
tag
válasz
Core2duo6600 #30842 üzenetére
Ultimate 64 bit asztali
Ultimate 32 bit notebook -
cimbi186
aktív tag
válasz
SalvadorLynx #30851 üzenetére
Ezt neked kell eldönteni!
A ram igényes játékoknál elképzelhető,hogy akadásmentes futáshoz jól jönne(bár az 1GB-os vga még ilyenkor is kihúz a kakból)
Viszont,ha gondolod van a 32bites xp-nek(gondolom azt használsz,(adatlap?)),egy úgynevezett 3G kapcsoló,aminek aktiválásával(google a barátod) több ram jut az alkalmazásoknak!(szvsz is 64bit kell már ennyi ram-hoz,különben meg minek)
-
SalvadorLynx
aktív tag
válasz
SalvadorLynx #30851 üzenetére
Mivel a játékok 32bit-re lettek írva, hozzá tudnának férnia a többi ramhoz, vagy csak a vista látná?
-
SalvadorLynx
aktív tag
válasz
|kisbandi| #30850 üzenetére
Érdemes emiatt 64-bites rendszert használnom? Az újabb játékok kihasználnák a több ramot?
-
|kisbandi|
tag
válasz
SalvadorLynx #30848 üzenetére
Igazából a 32 biten megcímezhető 4GB-ból vonja le azt az 1GB-ot, nem a rendszermemóriából, de ez a tényeken nem változtat, 2,8GB-ból kell gazdálkodnod, ha 32 biten akarsz maradni.
Bővebb infó az #1. hsz-ben.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
SalvadorLynx #30848 üzenetére
Ennyi ramhoz 64 bitest kell használni
-
SalvadorLynx
aktív tag
van egy 1gb os videókártyám, mellé 4gb ram, de ebből csak 2,8 at lát. 32bit-en max 4 gb memóriát lehet megcímezni. A a videókártyám egy gb memóriáját levonja levonja a rendszermemóriából?
-
capafog23
őstag
Az a részletes helyzet nálam hogy van 2 gép egy laptop wifi-vel vistaval, egy asztali xp-vel, routerrel meg van oldva a net. Viszont xp-s gép látja a laptopot, de ha rámegyek akkor kírja hogy lehet hogy nincs jogom az erőforrás használatához. Vistás gépen mégjobb a helyzet, mert nem is látja az xp-s gépet, pedig hálózati felderítés alapból on-on van.
Már teljesen felidegesített ez az egész, hogy nem bírom megcsinálni. -
capafog23
őstag
válasz
WhiteWalker #30797 üzenetére
Nekem is ugyanez van, kivéve hogy én vista alól nem látok semilyen gépet, pedig felderítés be van kapcsolva.
-
heaven
tag
Asztali gép és notebook között szeretnék otthoni hálózati megosztást csinálni. A két gép wlan routerrel van összekötve hálóba: az asztali kábellel, a noti wlan-al. Címkiosztás: dinamikus (DHPC), közös munkacsoportban vannak. Az internet működik jól mindkettőn
Találtam néhány oldallal ezelőtt egy jó leírást:
http://prohardver.hu/tema/windows_vista/hsz_28971-28971.htmlMindkét gépen elvégeztem a leírtakat, majd újraindítottam őket.
Viszont csak a notebookon működik jól, ha az asztali gépen szeretném a notit tallózni nem megy be a megosztott mappájába. Hozzáférési jogosultság problémát ír! Ötlet?
-
DjPremier
aktív tag
Az ablak keretet mért nem jegyzi meg? Vagy az ikonok nézetét,beállitom közepes méretre és nem marad ugy? Köszi a segitséget mindenkinek,de most ismerkedek vele.
-
Core2duo6600
veterán
(#30829) Syde
Lehet átvertek a boltban és a kódot máshova is árulták, vagy hibáztak az MS nél
És 2 csomagban is ugyanaz a kód van, ez a valószínű...(#30830) DjPremier
Ne kapcsold ki, pár nap, ill. óra után lenyugszik, a defender és a superprefetch is hasznos.
Az indexelőt kilöheted, de az a legkevésbé tekerő, mert alapban csak a startmenut, és a dokumentumaidat indexeli.(#30836) Furky
3 szor lehet.
De telon akárhányszor.
Ismerek olyat ki előszeretettel vágja galyra a gépét, akár heti több rendszerességgel...
Már legalább nem engem cseszeget, megtanulta újratenni, de nem vacakol a telos aktiválással, mert már hülyének nézték, hozzáteszem talán jogosan -
Ruckus
tag
Sziasztok!
Lenne egy gondom. Újabban minden játékom indítás után leugrik a tálcára, és nem lehet onnan életre kelteni. Mi okozhatja ezt a felettébb furcsa jelenséget?
Configom a profilomban le van írva. Vista Ultimate 32bit oprendszert használok.Minden frissítéssel.
Eddig ilyen problémával nem találkoztam. Hardveresen mindennek futnia kellene.
Nem indul: Bornout ultimate paradise, COD4 multi.
Megfigyelés: Gép restart után néha elindulnak, viszont kilépés után még egyszer már nem lehet indítani.Várom az okos válaszokat!
THX
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
DjPremier #30830 üzenetére
Hagyjad. Egy-két napig csinálja, utánna már nem, és joval gyorsabban elérsz majd mindent.
Sőt, nálam még addig sem, ahogy felrakok egy uj progit, elkezdi szépen tekerni utánna még, pár percig és kész is. Hogy ez az F1 vinyóm/gépem miatt van-e vagy sem ez, nem tudom, de én már nem kapcsolom ki az előtöltést, mivel pazarul müködik.mod. #30833 DjPremier. Akkor az az indexelés lesz, ill. a beépitett Defender lesz. Előbbit ugyanugy a services.msc-ben, utóbbit a dfrgui parancsal tudod disabled-ezni.
-
DjPremier
aktív tag
Vista bootolás után tekeri a vinyot ezt nem lehet vhogy kiiktatni? Kicsit idegesitö
Köszi
-
Syde
tag
Újra telepítettem a rendszert fél év után. És amikor aktíválni szerettem volna, azt jelezte, hogy a megadott kulcs már aktiválva van. És vásároljak egy újat, vagy írjak be egy másikat. Ilyenkor mi a teendő? Temészetesen legális licencszel rendelkezem.
Üdv,
Syde -
barnam_
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #30827 üzenetére
Az Enterprise kb. ugyanaz mint a Business, csak támogatja a MUI packokat. Ezért ajánlja nagyvállalatoknak az MS, akik több nyelvet is használnak.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
barnam_ #30826 üzenetére
Az aktiválási akármi a warezhez van
Amikor a vista megjelent egyszer végig csináltam
De annyi idő ment rá , hogy többet sosem
Mert ennyi idő alatt egy cég hálózatára feltepeítem, és beállítom a servereket mindenestül
vagy 4 órán át kinlódtam annó
Ma már 1 kattintásAz enterprice ez amúgy melyik verzió ?
Mert a céges környezetbe a Business -t szánta az ms -
barnam_
nagyúr
válasz
barnam_ #30825 üzenetére
Sikerült!
Köszi a segítséget, ha nem linkeled azt az oldalt, akkor nem jutott volna eszembe ott is szétnézni.
Igaz nem tökéletes, van ami angol maradt, de így is jó.
Egyébként annyi marhaságot olvastam az Enterprise-ról... aktiválni valami KMS meg MAK kulcsokkal lehet, a nyelvi fájlt vmi licensz letöltő központból lehet elérni, blablabla...
Aktiválás előtt megadtam a serialt, így már engedte aktiválni, a MUI pack is simán felment. -
barnam_
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #30824 üzenetére
Ami a linkednél van, azt próbáltam, de nem jó, mert nem SP1-hez van. Itt vannak a hivatalos SP1-es nyelvi packok, mindjárt kipróbálom.
-
Furky
őstag
válasz
spyduck #30821 üzenetére
Daemon Tools 4.30.3 Lite
Ez tuti megy SP1-es Vista alatt... 32/64 bitesre egyaránt jó. -
Tocika
aktív tag
Sziasztok!
Egy Hd3850 videó kártyám és egy olyan problémám lenne ,hogy ha filmet nézek akkor nem tudom kitenni a filmet a tv-re teljes képernyős módba csak akkor ha áthúzom és teljes méretre rakom.
XP- alatt ez tökéletesen müködöt azért gondolom hogy a vistaval kell valamit kezdeni.
Ha valaki tudja ez mitöl van az kérem segítsen.
Előre is köszi -
spyduck
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #30820 üzenetére
Akkor jó csak mert még régen mikor próbáltam SP1 előtt kékhalálok sokaságát kaptam.
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Vki belinkelne nekem egy olyan virtuális meghajtót ami Vista alatt is fut?
Daemoontools nak vagy Alkohol 120%-nak örülnék a legjobban, köszönet -
andriscs
aktív tag
Sziasztok!
Ilyen problémával még nem találkoztam. Egyik napról a másikra a Vistám a legmegmagyarázhatatlanabb módon kezdett viselkedni.
Annyi történik, hogy indítás után az éppen aktuálisan futó program (TC) érzékeli csak az egér interakciókat (bal, jobb kattintás). Ha Alt+Tab-bal váltok másik programra, semmi nem történik, bárhova kattinthatok. Start menü nem indítható egérrel, ha az Orb-ra kattintok, semmi nem jön fel. Billentyűzetre minden reagál, egérre csak a bekattanásnál aktuális program.
Megoldása egyelőre annyi: Ctrl+Alt+Del, néhány másodpercet várok, majd a feladatkezelőt utána el tudom indítani egérrel, és utána megint jó fél-1óráig. Ilyen hiba nem létezik, valószínűleg valami videókártya (?, DWM) hiba lehet.
Eseménynaplóban semmi hiba nincs jelezve, nem fut semmilyen idegen program.
Egyetlen óriási gyengeség van a gépben: übergagyi vga, vmi Ati 92012232323 (low-low-low end), de eddig ezzel is ment, csak nem volt aero, mindent cpu számolt. Próbáltam driver-t frissíteni, Vista szerint nincs frissebb.
Hallott valaki ilyen hibáról már? Kollégáim fel nem fogják, mit tud ennyire egyedi hibát okozni, de hátha valaki szívott már ilyennel. -
Takhanto
őstag
Felraktam w7-et ,xfire-t,punkbuster-t. cod2-nál a punkbuster azt írja hogy: uknown windows API finction (131133), mi a megoldás?
-
válasz
Core2duo6600 #30812 üzenetére
dettó
egészen addig, míg be nem jött volna a welcome screen a monitoron ment, aztán meg lekapcsolta.. de nekem a vista akkor is, ha nem volt bekötve..
már megszoktam -
válasz
Andrew35 #30808 üzenetére
Ez most elégé hülyén fog hangzani, de mióta nekiálltam használni a tv out-ot a gépembe, azóta friss win telepítése után ha felrakom a vga drivert, reset és a monitoromon nincs kép, mert a tv out-ot veszi elsődlegesnek, ha van rádugva valami, ha nincs.(ha win telepítésétől kezdődően nincs rádugva semmi, akkor is)
Ezt játszotta vista alatt, és most dettó win 7 alatt is. Szóval ha van rákötve a tvout-ra valami, akkor ott lesz az asztalod, de ha nincs is, én esetleg megnézném valamivel..Bár mint írtad csökkentett módban indul. Akkor viszont indítsd ugy, aztán eszközkezelőben jobbklikk a vga driverre, eltávolítás, és pipáld ki hogy törölje le az eszköz illesztőprogramját is.
-
Andrew35
csendes tag
válasz
|kisbandi| #30809 üzenetére
Megpróbáljuk, remélem sikerül megtalálni a frissítések között a driver frissítést is és nem lesz úgy becsomagolva, hogy nem lelem.
-
|kisbandi|
tag
válasz
Andrew35 #30808 üzenetére
Olyat próbáltatok, hogy a frissítésnél kihagyni a videókarihoz tartozó dolgokat és csak a többit leszedni vele? Mert ha így túléli a folyamatot, akkor azzal van a gond, és akkor a sajátját kéne felrakni hozzá, a Windows Update-s verziót pedig elrejteni, hogy máskor se hozza elő.
-
Andrew35
csendes tag
Sziasztok!
Egy nagyon alap, de rendkívül bosszantó problémám van, amit szűkebb és nálamnál informatikában lényegesen járatosabb környezetem sem tudott megoldani.
Szóval van egy 16:9-es 19' Asus monitor (fél éves, max felbontás 1440*900) van egy 4 magos AMD proci(2.2 GHZ) + egy Gforce 9600 512 ram videokártya. Ja az alaplap szintén Asus M3A (Socket 2/AM+)
Elindítom a Vista telepítést szépen el is indul feltelepül. Mikor kész muszáj megmutatnom neki a hálókártya driverét, mert anélkül nem bír kapcsolódni, ez is oké. Először ad nekem egy "szabványos PC monitor" megnevezést, mire direkt nem telepítem grafikus kártya saját driverét.
Aztán jön a gáz, mert elkezd frissíteni a netről, letölt vagy 240 megát és újraindítás után - mivel a grafikus drivert is gondolom frissíti, a monitor kiírja, hogy No signál és kikapcsol, mert gondolom alapban olyan felbopntást ad meg frissítés után, amit nem tud megjeleníteni.
Próbáltuk előről, hátulról, de egyszerűen mindannyiszor ezzel a hibajelenséggel ért véget a telepítés. A csökkentett mód sem segített, mert ott meg pont a csökknetett mód miatt nem lehet hozzányulni a képernyőbeállításokhoz!
Bocs, ha nagyon amatőr a hozzászólásom, de nagyjából ennyi. Magyarul, nem tudom a vistát feltenni.
Ötlet valakinek?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
WhiteWalker #30803 üzenetére
Hát jahh ...
-
Mans20
addikt
Helosztok
Még mindíg érdekelne hogy mitől van az hogy néha lemegy 0 ra a hang?mindíg be kell mennem a vezérlőpultba és a hangoknál felhúzni megint hogy legyen hang.Tudatára ébredt a vista?már elegem van.
-
barnam_
nagyúr
válasz
barnam_ #30801 üzenetére
Aktiváltam a Vista-t (az se ment egyből, meg kellett adni a termékkulcsot, mert telepítéskor nem kérte), most a licensing.microsoft.com-on megjelent egy Sign in felirat, és a windows live ID-mel betudtam lépni. De MUI packot sehol nem látok.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #30800 üzenetére
kösz,megtaláltam,elég idiótán van megcsinálva!
-
barnam_
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #30800 üzenetére
A download.microsoft.com-on kerestem, de nem találtam
Ezt találtam google-val.
Új hozzászólás Aktív témák
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest